Fenomenalt trevlig kväll

Kvällen började avvaktande, blev trevligare och trevligare och.. ju längre tiden gick, desto bättre blev det helt enkelt! Massa ansikten man kände igen, några nya ansikten, många att språka med och gött att ta upp kontakten igen med en del man glidit ifrån mer och mer. Jag fick verkligen känslan av att detta var en värld jag inte vill glida ifrån. Jag saknar alla, närmre bekanta som mer avlägset bekanta. Friidrotten har så många varma människor inom sig.
 
Problemet är att jag inte vet hur jag ska hålla mig kvar. Det enda jag kan göra egentligen är att åka och hälsa på folk eller nätverka ordentligt på sociala medier. Samtidigt har jag aldrig varit en sån som velat vara för på liksom. Det är den där balansen.. jag vet att folk gillar mig i grunden, men man vill aldrig vara för mycket.
 
Nu ligger jag hemma och dricker en kaffe och mår allmänt gött. Det är såna här kvällar, med underbara människor, som jag lever för.
 
Tack alla för en prima kväll! Hoppas vi ses snart igen!
 
 
Förmodligen en av världens mest underskattade och bortglömda låtar. Varför jag länkar den? Ptja.. varför inte? De som kan nåt måste fram i ljuset igen.

Mindre neutral

Nu börjar det dra ihop sig till gala. Jag sticker om ungefär en timme. Som alltid när det är något jag inte gjort förut så blir jag lite nervig. Jag vet att saker alltid löser sig, att allt är lugnt, men det hjälper inte.
 
Egentligen har jag ju inget att vara nervös över. Jag ska inte upp på scen och hålla tal eller ta emot pris eller nånting. Jag ska bara komma dit i tid och hitta min plats, men det räcker för att jag ska bli lite orolig i magen. Inte förrän jag sitter på min plats innan allt har börjat känner jag mig lugn. Innan dess kommer alltid tankar som "Har jag förstått allting rätt? Börjar själva eventet den tiden som står eller är det då det är insläpp? Bäst att komma i god tid för säkerhets skull! Hoppas jag inte på nåt sätt råkar missa bussen. Hoppas bussen går som den ska. Hoppas jag inte missar hållplatsen." Och så vidare. En massa oroande för småsaker.
 
Allt detta oroande har alltid slutat med att allting gått bra så egentligen är det väl bara bra att jag oroar mig och är förberedd på saker ordentligt snarare än att jag bara tar allt med en klackspark och kanske riskerar att klanta mig grovt. Men.. det är inte skönt med orolighetskänslor för småsaker.
 
Det blir säkert kul ikväll, bara jag kommer på plats. Mindre än en timme kvar till jag sticker hemifrån.
 
 
Relax och party i ett. Typ.

Neutral

Min besökspeak blev kortvarig. Nu är jag nere på beskedligt antal läsare igen.
 
Idag blev varken tjo och tjim eller depp, det blev en dag som bara var. Sängklädesbyte och tvättande är det som hunnits med egentligen. Det är i sig ganska neutrala sysslor, man jublar inte över att utföra dem, men det är inget som är dödstrist heller. Diska och dammsuga däremot.. sådant är dödstrist. Men det sparar vi till en annan dag.
 
Hmm.. idag blir det nog mat gjord i ugn. Får se vad, alltid hittar man nåt i köket. Jag har i vilket fall blivit rätt så mycket bättre än innan på att laga mat i ugn. Det blir änna så när man inte har någon mikro och inte kan falla för lättjan på samma sätt som förr.
 
Imorrn väntar Friidrottsgalan 2014. Ingen aning om vad jag ska förvänta mig där. Förhoppningsvis blir det trevligt häng med en massa bekanta ansikten och god mat till det. Jag kände mig hedrad att bara bli inbjuden och ihågkommen för det jag uträttade i somras så.
 
Resvägen till galan var lite besvärlig att lista ut. Inte för att jag inte vet vart jag ska utan för att reseplaneraren vägrade visa bussturerna om man inte klickade i enbart bussar i sökningen. Trots att jag på kartan ser närliggande busstationer och har allt iklickat så visade planeraren bara T-banerutter. Ibland är det bra att ta saken i egna händer.. Bussresan tar inte bara kortare tid, den startar också närmre mig och avslutar närmre destinationen än vad T-baneförslaget gör. SL vill avskaffa bussresande?
 
Kvällen kommer nu gå till lite FM och sedermera filmtittande.
 
 

Bertil har sin charm, men det är inte jag

Idag när jag gick upp var jag riktigt deppig. Duschade länge och väl (så länge att jag började få mjölksyra i armen som höll duschmunstycket) och bara kände att detta blir en miserabel dag. Anledningarna är de gamla vanliga; singel, jobblös och så vidare, så det behöver vi inte orda så mycket om. Men det jag ska komma fram till är att det gått över allt mer under senaste två timmarna. Dels beroende på att jag sökte ett jobb som lät mäkta intressant och därmed kände mig lite duktig över att jag fortsätter söka trots att det känns väldigt motigt just nu. Dels för att jag började chatta med folk jag gillar som lyfter upp bara genom att prata liksom. Det behövs inte så mycket, bara att man får ur sig några uns istället för att enbart sitta själv och grubbla.
 
Jag vet att jag alltid har folk jag kan prata med, familj och vänner, men det är inte alltid man känner för att snacka en massa om sig själv. Jag vill ju vara en glad skit liksom, som jag alltid varit, inte hamna i någon nedåtgående spiral och bittra till som den värsta Bertil Enstöring. Icke sa Nicke.
 
Humöret just nu är helt okej. Lite ont i huvudet, men jag får väl ta och äta en del bara så råder jag säkert bot på den saken. Hellre lite ont i huvudet än deppig!
 
Imorgon eller senare ikväll är jag säkert superuppåt, tjo och tjim och livat liksom. Skulle inte förvåna mig alls. Jag är bra på det där med att pendla, både fysiskt och i humöret :)
 
 

Filmtime

Yes, nu har jag börjat mitt köttande. Först ut var The Grand Budapest Hotel som var rätt bra. Vad jag tycker om filmer finner ni som vanligt på Filmtipset, antingen via länken längre ner till höger eller här. Betygsättningarna lär ramla in från mig allteftersom under den närmsta framtiden vad gäller Oscarsnominerade filmer.
 
För er som inte sett listan på årets nominerade finns den här.
 
Nedan ett sällan skådat bildinslag på min blogg! Hallelujah!
 
 
Tilltugg till Oscarsfilmerna är icke fel. Och Elvis fick visst vara med på ett hörn också.
 

Såpaträsket

Big Brother i höstas var grymt bra. Paradise Hotel var extremt upp och ner, ju längre serien gick desto mer ner. Nu när Farmen började hade jag inte alls tänkt att se på det. Precis som i fallet med BB så hade jag inte sett någon säsong ordentligt någon gång innan och har aldrig riktigt känt något sug efter konceptet. Men i situationen jag är, utan nät och med knappt några kanaler, så tänkte jag när det drog igång att "Amen vafan, jag kan ju testa att kolla lite i alla fall." Men det innebar naturligtvis inte något kort test utan istället att jag började följa bums. Börjar jag kolla på en serie så måste jag se klart den, så är det bara. Och då var inte ens första veckan av Farmen överdrivet bra nu, mest fokus på en massa människor som gnäller på minsta lilla och/eller vill åka hem efter en eller bara några få dagar.
 
Jag har aldrig förstått det där sistnämnda. Vad är det frågan om liksom, varför sökte man ens in från början? Hur fasen kan man bli uttråkad eller säga att "Det här var inte vad jag tänkte mig." efter så kort tid? Har folk idag inget tålamod?
 
Annat var det förr. Charles Murelius i Robinson 2002 säger jag bara. Han hamnade på en öde ö, "Andra sidan", var kvar där i typ halva programserien och slog ut utmanare på utmanare för att försvara sin ö. Bara för att sedan vid den efterlängtade återkomsten till Robinson-ön bli utröstad direkt. En riktig Robinson och en man med tålamod. Sådant sätter jag värde på i dokusåpor, den typen av kampvilja. Inte viljan att skapa intriger och bråk.
 
 

Oscarsköttande

Som bekant har jag inte nät i min lägenhet och det jag hade på mobilen är slutsurfat (6 nya, härliga gig kommer vid månadsskiftet). Men även om jag haft kvar surf på mobilen så hade jag inte använt det för att plocka hem film och dylikt. Man får med mobilsurfande lägga krutet på att kolla sin mail, chatta och söka jobb egentligen. Och kolla Instagram.
 
Varje år brukar jag kötta Oscarsfilmer och se på Oscarsgalan. Hos Erik har jag nu hunnit skaffa hem alla de filmer som är nominerade i de Oscarskategorier som jag tycker är viktigast/mest intressanta. När man inte är bortskämd med fast nät så känns det nästan gudomligt att kunna få hem ens EN film och nu har jag en hel drös på lager! Här ska inte liggas på latsidan vad gäller Oscarsköttande.
Jag har även fått hem det avsnitt i Deadwood som var trasigt så nu kan jag få se klart den serien också.
 
---
 
Gårdagens öldrickande satte sina spår och idag har man varit rätt seg. Vi kom igång med FM rätt sent. Tyska andraligan blev det till slut.
Imorrn/idag sticker jag hem till mig igen. Veckan som kommer lär bestå av film- och seriekollande och jobbsökande. Det enda inbokade jag har är torsdag kväll då jag är inbjuden till Friidrottsgalan. Ska bli kul att återse folk, ledare, aktiva och de omkring!
 
 

Känslor

Det här är fortfarande så jävla starkt. Ni som inte förstår hur mycket fotboll och idrott kan göra och hur mycket det kan hjälpa ungdomar och andra på glid.. minns Klas Ingesson och den kämpaglöd som den mannen gav. Det finns många kamper här i livet, många mindre och många större. Vilken kamp ni än utkämpar så är alla lika mycket värda. Det finns ingen som kan bedöma en kamp i relation till en annan. Men minns att det alltid finns människor som bryr er om er och alltid är på er sida. Ni är aldrig ensamma.
 
 

Välbesökt

Dafuq? Vet inte vad jag plötsligt gjort för att förtjäna denna plötsliga ökning av läsare, men 20 stycken var tydligen inne igår. Jaja, det kanske låter som en fjuttsumma, men för en blogg som annars går runt på sisådär 5-8 per dag så är det en markant ökning.
 
Man kanske ska analysera lite snabbt vad man skrev om i senaste inlägget:

Rubriken
Upp som en sol
Kommentar: Positiv rubrik och det är väl inte det som brukar locka läsare i dagens mediala klimat? Brukar inte katastrofrubriker gå hem bäst? Det är heller inte någon spektakulär rubrik som säger något iögonfallande. Ingen bra förklaring på ökningen där alltså.
 
Innehållet
Innehållet är mycket kort för en gångs skull och handlar om att jag dels känner mig lite uppåt och känner att jag har bra meriter, dels att jag har ont i huvudet av förmodad kaffeabstinens.
Kommentar: Är det möjligen mitt ovanliga framhävande av mig själv i god dager som är kul att läsa om? Eller att folk med kaffesug känner igen sig? Merparten av texten positiv, men inte med något speciellt kontroversiellt eller superintressant innehåll, mer än möjligen att jag visar upp att jag är meritmässigt attraktiv då på ett sätt jag inte brukar. Det känns ändå inte som en anledning god nog att locka typ 15 nya läsare.
 
Videon
Jag postar ofta en låt (eller ibland något humorklipp) från Youtube, nästan alltid faktiskt, i slutet av mina inlägg. Mest för att ytterligare belysa mina sinnesstämningar, eller för att jag helt enkelt har en låt på hjärnan. I detta fallet var det Solen med Robert Broberg, en låt som helt enkelt dök upp i huvudet när rubriken blev som den blev. Och med en fin småfilosofisk text.
Kommentar: Jag har svårt att se att ett antal Broberg-fantaster råkade snubbla över inlägget, eller att en gjort det och spridit det vidare.
 
Sammanfattning
Sammanfattningsvis så kan jag inte hitta någon bra förklaring överhuvudtaget. Jag gjorde en kommentar i en annan blogg som just lades ner, men det kan väl knappast vara något som dragit hit folk? Eller kan det det? Det är väl annars den förklaring jag lutar åt just nu i ljuset av min övriga analys. Vi säger det så länge. Att jag skulle öka mina läsare genom att framhäva mig själv och klaga på dryckavsaknad känns föga troligt. Men vem vet..
 
 
Hemma hos Erik och har nät! Hallelujah!

Upp som en sol

Eller sol kanske är att ta i, men jag är i vilket fall på bättre humör idag. Spontanansökningarna har inte lett till några jakanden än, men det har kommit flera glada tillrop och beröm för meriter och ambition. Alltid nåt! Då vet man att man är attraktiv i vilket fall.
 
---
 
Lite tung i huvudet. Kan i och för sig bero på att jag bara druckit kaffe idag än så länge.
 
Får se vad jag tar mig för härnäst.
 
 

Där igen

Dagen började med att jag vaknade av väckarklockan som jag ställt på klockan tolv. Dock somnade jag omgående om en timme. Vaknade då och tittade på mobilklockan och.. somnade om igen, ytterligare en timme.
När jag klockan två lyfte upp mobilen en tredje gång så fick det var nog, även om sängen var oändligt skön.
 
Nu har jag hunnit gå igenom ett antal jobbannonser igen. Mitt sinne blir alltmer nedstämt idag. Det är blev bara en sån känsla helt plötsligt. Nere.
 
Det kanske inte är så konstigt att jag lättare blir nere idag i och för sig då jag hade så trevligt på besök hos Nina och den lille igår. Det blir ofta så när jag gjort något skoj eller trevligt. Dagen efter, om man inte gör något speciellt, är det väldigt mycket större risk för känsla av tomhet.
 
I vilket fall var det som sagt trevligt igår med snack om ditten och datten, gullande med den lille och klappande av katter. Det är aldrig fel att få ösa ut lite omtanke :)
 
---
 
Ska fortsätta scouta jobb en stund till och ta tag i spontanansökningar, likt vad jag gjorde förra våren. Det gäller bara att börja, även om det är relativt omfattande och tar en stund. Det gäller nog, som jag läste någonstans, att se arbetssökandet som ett jobb. Jag har svårt att göra det eftersom man får ut så väldigt mycket mer på alla sätt och vis av att jobba på riktigt, men jag försöker.
 
---
 
Några klunkar Metaxa kan man nog unna sig senare. Kanske går något trevligt på TV också. Nu har jag inte ens Deadwood att se på i mitt nätbegränsade hushåll då ett avsnitt var korrupt så jag är fast. Jahopp.
 
Slutligen är jag nöjd att Sarah Sjöström äntligen fick den uppmärksamhet hon är värd i och med Jerringpriset igår på idrottsgalan. Heja!
 
 
 
And she said, Rescue me
I'm somewhere in the China Sea
I think I'm sinkin' fast
This call is probably my last

Lurad på surf

Närmare bestämt en halv månads tillgång till min surf är jag just nu lurad på. Alltså, innan så har jag fått surf påfyllt varje månad den 15. Men nu, efter detta årsskiftet, har den 15 passerats och jag surfar fortfarande med begränsad hastighet och ingen påfylld surf. Loggar jag in på mitt konto på Comviq:s hemsida står det att jag ska få påfyllt om 13 dagar, det vill säga vid månadsskiftet..
 
Fine om de vill flytta datumet för påfyllning, men då ska jag ha min halv månads surf i vilket fall först!
Rån. Eftersom jag gjorde slut på föregående månads surf i slutet av förra veckan så är det rätt länge jag nu får surfa på begränsat.. uäh.
 
Tålamod. Verkar bli mitt ledord i livet
 
Bland positiva saker senaste dagarna är att laddarsladden jag köpte till datorn passade! Fanns inte uppskrivet min exakta modell på nätet, men jag fick göra en chansning, som gick hem!
Nu slipper jag sitta med silvertejp och trycka ihop glappet och vara rädd att datorn ska dö.
 
 
 
There's a rhythm in rush these days
Where the lights don't move and the colors don't fade
Leaves you empty with nothing but dreams
In a world gone shallow
In a world gone lean

Landskamp med måttligt intresse

Jag undrar när landslaget senast kändes så fruktansvärt ointressant. Januariturnéerna har länge varit av föga intresse, men nu känns det värre än någonsin. Det enda som får mig att vilja se kvällens tillställning är att jag fortfarande har ett enormt landskampssug överlag efter sommarens fantastiska VM.
 
VM och EM och landslag har alltid varit det jag gillat mest med fotboll, ända sedan mitt intresse exploderade runt 01/02 och VM 2002. På den tiden hade vi ett svenskt landslag med en massa sköna profiler och ett fungerande spel. Vad har vi nu? Få riktiga profiler och ett spel som definitivt inte fungerar. Det enda som kan ändra på det hela är ett byte av förbundskapten, men det skulle skett redan innan detta kval. Det spelar ingen roll att vi fick svåraste motståndet (Portugal) i playoff till VM. Man kan inte ha det som argument för att Hamrén skulle sitta kvar när det ofta känns som ett smärre mirakel att vi ens tog oss till playoff med det stundtals bedrövliga spel han implementerat i landslaget. Och det har inte blivit bättre sedan dess, det är det mest horribla, snarare sämre.
 
Och så läser man om dagens startelva i Januariturnén där spelare som tidigare varit i utkanten, alternativt ska få känna på landslaget för första gången, ska prövas. I startelvan hittar vi.. Johan Elmander. Seriöst.. Det finns så många generalfel med det namnets närvaro i landslaget att jag inte ens orkar lägga energi på att skriva dem längre. Det räcker att säga att det är ett smärre skämt och en av anledningarna till att, som jag nämnde i början, landslaget är fruktansvärt ointressant just nu.
 
Tacka vet jag minnena av mitt kära Tysklands framfart i somras. Där fick man äntligen lite sköna känslor igen efter flera mästerskap där landet snubblat nära mållinjen.
 
I vilket fall som helst ska jag och Erik sticka ut och kolla på matchen ikväll, ta några öl och käka lite. Mitt intresse må vara lågt, men aldrig så lågt att jag inte vill se på en landskamp om jag har möjlighet. Även om föredettingar hittas i startelvan.
 
När jag ändå är inne på sport och på lite gnällhumör så är det också måttligt kul att femman köpte handbolls-VM så att jag inte kan se det i år. På TV:n i lägenheten här så har jag SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen och Öppna kanalen. Tjohej. Femman kan högaktligen stoppa upp.
 
Äh, nog med gnäll, nu gaskar vi upp oss och minns lite glada saker :D
 
 

Internetcafé

Så sitter man på allvar och gör seriösare saker på café med nät första gången. Kan inte komma ihåg att jag suttit själv och jobbat (jo, söka arbete är som ett jobb) så innan.
 
Nu låter det som att jag är någon pensionär som hittat något nytt fantastiskt för första gången. Men det är väl mer att jag inte haft någon anledning till att jobba såhär tidigare eftersom man alltid haft nät hemma. Nu när jag inte har det och det obegränsade nätet på min mobil surfats slut på så blir man lite handikappad hemma. Surfa på mobilen när den är begränsad är inte jättelajbans. Det enda man kan göra någorlunda smärtfritt är att chatta på diverse chattställen. Alltid nåt, men inte riktigt tillräckligt om man vill försöka söka jobb..
 
Det har gått några timmar sedan jag kom hit, kaffet är sedan länge uppdrucket och jag ska väl kanske inte vara här alltför länge till. Nu har jag i alla fall öppnat x antal jobbflikar så då behöver jag inte vänta på sådant med mitt sketnät hemma sen.
 
Sammantaget är det rätt trevligt att sitta och jobba såhär. Det var lugnare när jag kom dock, lite mer stimmigt nu.
 
Hem är gatorna du blöder på var du än befinner dig.

Plus och minus

Två fina plus idag och ett irriterande minus.
 
Första pluset var att det var drösvis med extrapriser i affären så jag sparade en rejäl hacka på att gå loss på realisationerna å det grövsta.
Andra pluset var attdet fanns en perfekt ledig tvättid. Hela dagen imorrn och två dagar framåt var det fullbokat (undantaget morgontiden från klockan urk-sju) och hela dagen idag undantaget den perfekta tien 15.00-18.00. Jag gick och handlade runt 14 och kom tillbaka helt lagom.
Mellan mitt uppackande av varor och flyttande av tvätt kom dock dagens minus i form av att min nya klocka pajade i sprinten som håller ihop mellan klocka och länk. Bah. Och har jag kvittot med mig så jag kan gå till någon affär här i Stockholm i samma kedja (klocka köptes i Falkenberg)? Nehedå, det har jag lämnat på västkusten. Dubbel-bah.
 
En småskum känsla nu är att inte ha något alls på vänsterarmen. Jag har i åtta år haft ett armband/kedja där och nu när jag fick klockan så flyttade jag över armbandet till högerarmen. Det känns jättenaket att inte ha något alls nu på vänsterarmen i flera timmar när klockan också är väck. Kroppen har många minnen i sig tydligen. Man ändrar inte saker hur lätt som helst.
 
---
 
Klockan är 19:20 just nu och här nedan följer ett för Richard riktigt fredagsnöje!
 
1. Vilken svordom använder du mest?
Fan är nog det mest flitigt använda skulle jag tro av de mest vedertagna svordomarna. Jag använder ganska många blandade kraftuttryck.
2. Äger du en iPod?
Nej.
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Det är olika varje dag.
4. Hur många resväskor äger du?
Ett flertal, men vet faktiskt inte hur många.
5. Använder du flip-flops?
Nope. Tycker det är obekvämt.
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
När jag är här i Stockholm blir det oftast Matpressen här på Kungsholmen.
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Spelar mig ingen roll alls. Jag är inte kameraskygg.
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
GoldenEye.
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
Det var snällt att jag får ledigt, men jag har inget att vara ledig ifrån. Jag är ledig hela tiden. Jag umgås i vilket fall helst med en kompis, undantaget julafton, då låter barnfamilj perfa!
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Det beror på hur mycket jag vann. Men om jag vann skitmycket skulle jag först ringa CSN och säga att jag betalar tillbaka alla lån på studs, sen skulle jag köpa mig en härlig resa.
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Det har hänt.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nix.
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Ingen aning. Min stereo ligger nedpackad ett förråd. Tveksamt om den har några skivor i sig.
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Just nu är det Håkan Hellström.
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Nej, inga hemlisar denna vecka. Och även om någon hade sagt någon så hade jag ju såklart inte skrivit den här, duh.
16. När var det senast någon stötte på dig?
Det minns jag inte exakt. Kanske mer nyligen än vad jag uppfattat? Jag är kass på att märka sånt.
17. Vad åt du till middag senast?
Spaghetti. Det fanns inte så mycket att välja bland när jag kom hit igår och idag har jag inte hunnit fixa det än. Ska göra det när jag är klar med dessa frågor.
18 Använder du huvtröjor?
Jadå, men oftast bara när jag ska hem till någon kompis och bara hänga.
19. Kan du vissla?
Jepp.
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Det var min broder.
21. Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
När jag var liten var det nog radiobilarna (jag hade (och har) alltid som mål att inte bli påkörd, mycket mer utmaning än bara krocka andra), men nu är det berg- och dalbanor och saker som snurrar fort, fort.
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det finns det säkert de som gör, men det är inget jag bryr mig överdrivet mycket om.
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08..
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Det var det jag tittade mest på när jag var liten.
25. Hur långt är det till ditt närmaste köpcentrum?
Ingen aning. Beror la på vad man räknar som köpcentrum.
26. Hur många syskon har du?
En lillebror. Och en halvsyster.
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Det beror på situation. Men gäller det kärlek och att ta första steget så ja, alltför ofta. ^^
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Jönssonligan-filmerna.
29. Äger du några popband-t-shirts?
Jadå.
30. När flög du senast?
Till och från Umeå i början av augusti.
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Inte en enda just nu haha. En sorglig syn.
32. Läser du för skojs skull?
Ja, i princip alltid.
33. Pratar du några andra språk?
Engelska framför allt. Sen tyska kan jag förstå och göra mig förstådd på. Mina spanska grunder är väl däremot inget att skryta med direkt.
34. Diskar du din egen disk?
Nej, jag diskar grannens... eller min egen.
35. Har du gråtit offentligt?
Lite på bio eller på konserter, men inte så att jag stått framför en massa folk och bölat, nej.
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Både och. Men här i Stockholm har jag än så länge bara laptopen.
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nej, alltid vore en rejäl överdrift. Men jag är inte emot att lära mig nya saker. Händer det så händer det.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Jag övervägde piercing när jag var yngre, men det kommer inte att hända. Jag har också övervägt tatuering och det är väl troligare att det händer, men absolut inte just nu i alla fall.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Borde och borde, när det gäller romantik så är jag lite av den gamla gentlemannastammen så jag gör det gärna, förutsatt att det verkligen är en uttalad date alltså.
40. Kan du kasta macka?
Kan kan jag, men inte som en gud.
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Tyvärr inte.
42. Vad har du med dig in på bion?
Förväntan.
43. Vem var din favoritlärare och varför?
Göran, en resurslärare i högstadiet som hade mest humor av alla och var mäkta snäll.
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Inte vad jag vet.
45. Vad har du för väder?
Grått.
46. Har du en blogg?
Ja, den jag skriver i just nu.
47. Vilket är ditt favoritämne på gymnasiet?
"Är".. ^^ "Var" snarare va? Det var svenska, historia och psykologi i vilket fall.
48. Gillar du att flyga?
Ja och nej. Jag gillar egentligen att flyga men är ändå lite flygrädd när det ska startas och landas.
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ärlighet och humor. Går inte att välja bara en. Jag skulle inte kunna trivas ihop med vare sig en humoristisk oärlig eller en ärlig humorlös.
50. När sov du senast på golvet?
Vet ej. Längesen i vilket fall.
51. Vilken är din favoritdrink?
White Russian.
52. Gillar du din boendesituation?
Definitivt. Det är bara arbetssituationen jag är missnöjd med.
53. Vilken är din mammas hemstad?
Göteborg.
54. Din pappas hemstad?
Borås.
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Jag fungerar alltid, men i olika grad. Helst hade jag sluppit sova alls. Slöseri med liv. Men för att inte vara alltför trött behöver jag väl sex timmar ungefär.
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte ett dugg, tvärtom, så kom gärna och hälsa på!
57. Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Känns som att dessa frågor inte riktigt riktar sig till min målgrupp. Jag hade aldrig det problemet när jag gick i skolan i vilket fall.
58. Vilken är din favoritfrukt?
Banan!
59. Äger du en digitalkamera?
Jadå.
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
Får jag bestämma själv? :D Skämt åsido, 29 år ung.
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, speciellt stavning.
62. Äger du en systemkamera?
Nix.
63 Vem var den sista personen som gjorde dig arg och varför?
Min fader kanske? Men inte överdrivet arg, tillfällig diskussion snarare :)
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Om gud finns är gud en kraft, ett väsen.
65. Vad var det senaste du åt?
Mackor.
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Överlag samma.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
De tyckte väl det var fint (och det tycker jag med). Tror inte det var efter någon kung eller dylikt.
68. Gillar du senap?
Inte vanlig senap, bara Dijonsenap.
69. Hur får man dig att le?
Antingen genom att skämta med mig, visa mig något roligt eller säga eller göra något snällt för mig. Eller kittla mig, det funkar också. Är rätt så kittlig här och var ^^
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Det är inte omöjligt. Bungyjump kommer däremot aldrig att hända.
71. Har du blivit tagen av polisen p.g.a att ha kört för snabbt?
Nix.
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nein.
73. Tycker du om att krama folk?
Jadå. Kramas är mysigt.
74. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Definitivt.
75. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Tveksamt om någon bok har fått mig att gråta. Eller jo, Sune och Bert-böckerna har fått mig att gråta av skratt ^^
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Nick Cave sa nån en gång. Men det var nog bara just då och definitivt inget jag håller med om. Statham blev jag kallad i somras efter Jason Statham. I övrigt kan jag inte komma på nån direkt.
77. Vad är du allergisk mot?
Inget.
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Inte det minsta. Jag älskar kött.
79. Om du var född till motsatt kön, vad hade du hetat?
Hillevi Annika enligt min mor.
80. Vad är det första du gör när du går upp på morgonen?
Förundras över varför jag inte låg kvar istället. Sen går jag och pissar.
81. Vilket är ditt roligaste barndomsminne?
Kan inte välja bara ett. Det är många ihop.
82. Vad får dig att gråta?
Sorg, känslosamma lyckligheter och riktiga skrattattacker.
83. Favoritfärger?
Grön och svart.
84. Vilken ögonfärg har du?
Brungrön.
85. Vem är din knasigaste vän och varför?
Hmm.. den var inte helt lätt. Beror ju på hur man definierar vän också, hur nära den ska vara. Jag får annars känslan av att jag brukar vara den knasigaste så haha.. På ett bra sätt.
86. Har du gjort någonting olagligt någon gång?
Alla har väl gjort något smått när de var unga.
87. Vilken musikkonsert var du på senast?
Håkan på Ullevi.
88. Vad har du för färg på tandborsten?
Eum.. den är nog gul och vit.
89. Har du varit med på tv någon gång?
Webb-TV.
90. Har du levande blommor hemma?
Nej. Inga döda heller.
91. Vilken är den dominerande färgen i din garderob?
Svart.
92. Har du körkort?
Yes.
93. Har du en bästis?
Indeed.
94. Hur ser dina sängkläder ut?
Ljusa färger överlag. För stunden randigt.
95. Vad får dig att koppla av?
Musik, snälla ord, varmt väder och sol. Sådana saker.
96. När skrattade du hjärtligt senast?
Igår tror jag.
97. Vad ska du syssla med när du blir pensionär?
Resa runt en del, vara med familjen resten. Skämma bort mina barnbarn.
98. Ångrar du någonting i ditt liv?
Man ska inte ångra för mycket. Jag kan inte säga något jättestort jag ångrar nej för då hade jag inte varit med om en massa andra saker senare. Alla saker påverkar varann.
99. Har du en nätkompis du delar allt med?
Ja, faktiskt!
100. Vad skulle du helst av allt vilja göra just nu?
Få ett samtal av Bill Gates som skänker mig nån miljard dollar sådär. Det vore inte tråkigt.
 
Så, NU äntligen ska det bli käk! Detta tog längre tid än jag hade tänkt mig eftersom jag pratat i telefon och chattat också undertiden.
 
Ciao!

Snopen

Resa imorrn, torsdag, till Stockholm igen. Jag har inga speciella tankar inför det. Jag reser liksom, that's it. Ska försöka vara lite mer social under veckorna som kommer, varvat med jobbsökande.
 
---
 
Känner mig lite snopen efter att ha insett att säsong fem av Game of Thrones inte börjat sändas än. Jag fick intrycket av att den sänts och att det var säsong sex som folk gick och väntade på. Jag som nött säsong 1-4 de senaste veckorna blir givetvis genast otålig.. avskyr att vänta på serier. De ska finnas till hands när jag vill se dem och så är det med det!
 
Så medan jag väntar på säsong fem tar jag mig an en ny serie (eller gammal om man så vill) som är färdig. Det blir Deadwood som hamnar på menyn.
 
---
 
Borde packa. Vill göra allt annat.
 
 

Väntan

Humdidum. Väntar på att ett avsnitt Game of Thrones ska hamna i min ägo. Soon enough. Har plöjt serien duktigt på senare tid, redan inne på säsong tre.
Jag har även sisådär 600 jobbannonser att skumma igenom. Hej och hå..
..inte precis just nu alltså, men över kommande dagarna.
 
Marken ligger uppskrapad/.../
Tror du att det finns nåt okänt därute?

Imorrn kommer broder över. Vi ska väl försöka spöa föräldrarna i På Spåret som vanligt (det brukar gå rätt så bra). Utöver det vet jag ej vad helgen bjuder på!
 
Nu rör det sig om sekunder..
..och där var det klart! Nu blir det serie!
 

RSS 2.0