Oscarsgalan, något försenat

Så! Nu äntligen har jag gjort min årliga Oscarstitt.
 
Helhetsintrycket av årets gala blev.. okej. Men inte mer. Neil Patrick Harris funkade bra som värd men borde getts än mer utrymme (som Ellen förra året). I alla fall i mitt tycke, publiken verkade lite väl stel och/eller PK i vissa skämtmoment.
Utseendemässigt varierade galan, i en hel del nummer var det snyggt, som när låten Glory framfördes, men när scenen stod still så att säga såg den ganska trist ut. Som en uppsnofsad prisutdelning i en konferenslokal.
 
Sägas skall också att galan ofta kändes väldigt mycket mer fokuserad på politik, jämlikhet, sjukdomar och mänskliga rättigheter snarare än filmerna i sig (visst, många av filmerna behandlade såna ämnen, men det är prestationerna som ska behandlas i första hand, inte en massa utläggningar om annat). Jag tycker givetvis det är helt okej med den typen av viktiga inslag i lagom doser, men här blev det väldigt, väldigt mycket sånt och då blir det tröttsamt till slut. Man tappar engagemang när det hela tiden ska påtalas. Lite som samhället i stort nuförtiden alltså. Det finns gränser för allt.
Galan kändes även ofta väldigt stressad i andra passager så det blev en skum mix av för långa utläggningar med stress däremellan.
 
Bäst på galan var öppningsnumret, Lady Gaga, minnestunden över de som gått bort, framförandet av Glory och framförandet av Lost Stars. I övrigt var det inte så mycket mer bra egentligen. Presentationerna var rätt stela och det var för lite skämtsamma improvisationer.
 
Vad gäller hur priserna fördelades är jag inte direkt helt nöjd. I år var ett sånt år då de flesa tyngre priserna inte alls gick dit jag ville. Oftast de senaste 6-7 åren har jag instämt och tyckt de flesta priserna gått dit de ska, men i år var ett lite mer dels amerikanskt och dels mer konstnärligt år kan man säga. Då blir det som det blir.
 
Bästa film
Min vinnare: The Theory of Everything
Oscarsvinnare: Birdman
Kommentar: Att Birdman vann överraskar mig inte nånstans. Jag gillade den fram till sista 20 minuterna då den ballade ur alldeles för mycket och blev mest konstnärlig. Jag har aldrig varit en fan av filmer som hyllas enbart för att de är konstnärliga/svåra/konstiga. Det blir inte automatiskt bra bara därför, det måste finnas en bra röd tråd, ihopknytande av säck, engagemang för karaktärerna och i alla fall lite logik.
För övrigt skall sägas att ingen av filmerna jag egentligen skulle vilja ha som nominerade och vinnare ens var nominerade.. Istället hittar vi okej filmer som American Sniper (patriotfilm) och Selma (rasmotsättningsfilm) som båda givetvis hamnar där mest för att de passar USA:s intesseområden och historia snarare än att de är mästerverk.
 
Bästa manliga huvudroll
Min vinnare: Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Oscarsvinnare: Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Kommentar: Ett givet val. Flera andra bra var nominerade, men Redmayne stod ut betydligt mer.
 
Bästa kvinnliga huvudroll
Min vinnare: Julianne Moore (Still Alice) eller Marion Cotillard (Deux jours, une nuit)
Oscarsvinnare: Julianne Moore (Still Alice)
Kommentar: Båda jag unnade priset var riktigt bra i två helt olika, plågade karaktärer. Det är riktigt svårt att jämföra sådana prestationer. Synd i detta fall att man inte kunde dela priset.
 
Bästa manliga biroll
Min vinnare: J.K. Simmons (Whiplash)
Oscarsvinnare: J.K. Simmons (Whiplash)
Kommentar: Kanske galans mest givna vinnare. I en klass för sig trots stark konkurrens.
 
Bästa kvinnliga biroll
Min vinnare: Emma Stone (Birdman)
Oscarsvinnare: Patricia Arquette (Boyhood)
Kommentar: Jag har inget emot att Arquette vann. Det stod mellan henne och Stone, som jag tyckte var snäppet vassare och egentligen Birdmans största ljuspunkt tillsammans med Edward Norton bitvis.
 
Bästa regi
Min vinnare: Alejandro González Iñarritu (Birdman) eller Richard Linklater (Boyhood)
Oscarsvinnare: Alejandro González Iñarritu (Birdman)
Kommentar: Riktigt svår kategori. Flera bra att välja bland. Men jag kan hålla med om vinnaren av den anledningen att det känns som att han verkligen fått ut max av alla inblandade, trots att jag som sagt inte tycker filmen i fråga håller helt i övrigt.
 
Bästa originalmanus
Min vinnare: The Grand Budapest Hotel
Oscarsvinnare: Birdman
Kommentar: Tänker inte upprepa mig gällande Birdman. Men om Budapesthotellet kan sägas att det är en mycket skön historia med både humor, drama, spänning och härliga miljöer. Speciell, men på ett bra sätt. En modern saga som ändå känns verklig.
 
Bästa manus efter förlaga
Min vinnare: The Theory of Everything
Oscarsvinnare: The Imitation Game
Kommentar: Båda nämnda ovan är riktigt bra filmer.
 
Bästa foto
Min vinnare: The Grand Budapest Hotel
Oscarsvinnare: Birdman
Kommentar: Budapesthotellet är en sån läcker film för ögat.Jag skulle dock vilja framhålla att en av filmerna i bästa utländska film, Leviafan, åtminstone borde varit nominerad här. Den hade också ett riktigt fint foto.
 
Bästa klippning
Min vinnare: Whiplash
Oscarsvinnare: Whiplash
Kommentar: Samspelet mellan ljud och bild och de snabba och träffande klippen vid trummandet hjälper till mycket för att ge en känsla av realism i denna relativt minimalistiska film.
 
Bästa scenografi
Min vinnare: The Grand Budapest Hotel
Oscarsvinnare: The Grand Budapest Hotel
Kommentar: En annan av kvällens solklaraste kategorier. Återigen får jag chansen att säga att något är läckert. Riktigt läckra miljöer.
 
Bästa kostym
Min vinnare: The Grand Budapest Hotel
Oscarsvinnare: The Grand Budapest Hotel
Kommentar: Ingen av de andra nominerade kändes riktigt i närheten här heller.
 
Bästa smink
Min vinnare: The Grand Budapest Hotel
Oscarsvinnare: The Grand Budapest Hotel
Kommentar: Budapesthotellet igen! Jag har inte så mycket att säga emot det heller direkt.
 
Bästa filmmusik
Min vinnare: Interstellar
Oscarsvinnare: The Grand Budapest Hotel
Kommentar: Här håller jag för en gångs skull inte med om att Budapesthotellet skulle ha en statyett. Musiken i hotellet är förvisso passande och bra, men inte alls lika påtaglig och stark i fråga om att föra filmen framåt och förstärka filmen som det är i fallet med Interstellar. Interstellar är för övrigt en av de filmer jag hade velat se nominerade för bästa film.
 
Bästa sång
Min vinnare: Lost Stars
Oscarsvinnare: Glory
Kommentar: Visst är Glory också en bra låt. Den näst bästa nominerade enligt mig. Men den vinner väldigt mycket på att den handlar om en historisk händelse och mänskliga rättigheter. Den känns lite för tvingat ihopkomponerad för att nå ända fram till mig. Som helhet tycker jag tveklöst att Lost Stars är en bättre komposition som dessutom ingår i en film som handlar om musik och värdet av musik, vilket låten porträtterar i kontrast med sig själv i två olika versioner och med två olika sångare.
 
Bästa ljud
Min vinnare: Whiplash
Oscarsvinnare: Whiplash
Kommentar: När jag som inte ens gillar den typ av jazz som finns i filmen börjar sitta och digga med enbart för trummorna och trumljudets skull, då är det ganska bra betyg till ljudteamet. De har fått till en trovärdig, behaglig och engagerande ljudbild.
 
Bästa ljudredigering
Min vinnare: Interstellar
Oscarsvinnare: American Sniper
Kommentar: Jag går med på valet av snipern. Men jag tyckte det fanns en extra dimension (på flera sätt) som förstärktes med väl avvägda ljudedigeringsbeslut i Interstellar.
 
Bästa specialeffekter
Min vinnare: Interstellar
Oscarsvinnare: Interstellar
Kommentar: I Interstellar fick man till en realism i ett relativt okänt område och rymden skildras mycket bra som den otäcka plats den faktiskt är.
 
 
Jao, det var det! Ett år till nästa gala. Även om det var en del besvikelser i år som sagt på galan som helhet och på en del av de viktigare priserna så är Oscarsgalan en höjdpunkt.
 
Nu måste jag sova å det grövsta. Detta inlägg tog mycket längre tid än tänkt. Jag får korrläsa imorgon/idag.
 
 
 
 
 

Kafé, silver och efterlängtad musik

Ännu en medalj bärgad till Sverige! Så surt när man är så nära guld, men silver är jag klart nöjd med. Hade gissat på brons och att fransmännen skulle ta andraplatsen. Så rätt lag inom topp tre hade jag i alla fall. Har inte kollat på skidor på många år, men nu när man haft tiden har man hunnit bli lite insatt i alla fall på väldigt kort tid. Sköj :)
 
Sitter på mitt stammiskafé och har sökt två jobb och gått igenom kanske 40-50 jobbflikar. Motivationen har varit totaldöd hela veckan, men nu gick den upp lite igen. Det är så det är, jag ger bara upp tillfälligt, aldrig för gott, never.
 
När man inte har nät hemma och därmed inte kan lyssna på musiken man känner för på Spotify eller Youtube så får man abstinens. Och när man sen väl får ynnesten att sitta och välja och vraka igen äntligen så blir man, eller i alla fall jag, lite extra känslosam. Det spelar egentligen alltid låtar i mitt huvud, mitt liv har ett ständigt soundtrack.
 
---
 
Ikväll/inatt blir det, om inget oförutsett inträffar, Oscarsgalan. Äntligen! Men först ser jag att jag måste ta mig an Stjärnor hos Babben och Skavlan. Why? För att det är grymma gäster i båda! I det förstnämnda är Robert Gustafsson på besök och i det andra äntrar Ricky Gervais scenen. Två av de bästa komikerna planeten har att erbjuda på rad med andra ord.
 
Först ska jag dock förbi affärn och införskaffa lite godsaker. Som jag sa till min kära mor så har jag inte någon direkt ambition att vara överdrivet nyttig just nu. Energin får gå oavkortat till jobbsökande. Utan härliga saker som godsaker och underhållning som film och FM går man under helt enkelt.
Detta är inte detsamma som att jag äter mig fet som ett hus, bara att jag inte pallar tänka på att äta typ grovt bröd och undvika chips.
 
Imorrn kommer min gamle vän Marcus på besök. Han är alltså inte fasligt gammal (eller ja, vi är lika gamla så det beror väl på vad man anser är gammalt), utan är en vän från en bit tillbaka i tiden. Ett annat liv kan man säga, när jag pluggade ljud, första Falusejouren alltså. Ska bli mäkta sköj! Vi har inte setts på 1,5 år ungefär och då var det ett ytterst kort möte.
 
 
Jag tycks ständigt återvända till denna konsert. Det är bara hem och känslor. Livet.

CL-kvällar

CL-kväll hos Erik igår och CL-kväll hos Erik idag. Små lättsamma saker i vardagen. Och så lite FM till det naturligtvis.
 
Kanske hinner jag mala Oscarsgalan inatt, annars blir det imorrn.
 
Har inte så mycket mer att förtälja just nu.. torftigt inlägg, oh djah, men visar att jag lever i alla fall. ^^
 
Gött med ännu ett VM-guld idag!
 
 
Ligger efter x antal avsnitt av På Spåret. Men väntar med dem tills jag kan se dem med broder. Brukar gå relativt bra för oss när vi kombinerar våra kunskaper.

Runt hörnet

Även om jag känner mig helt nollställd för stunden så känns det som om något lurar runt hörnet. Jag vet inte vad, men något är det. Det ligger i luften. Den gråa, kalla, blåsiga luften.
 
Det känns som höst ute idag. I lördags natt kändes det som vinter. För några dagar sedan var det en känsla av vår. Saker och ting tycks inte kunna bestämma sig, varken i vädret eller på många andra sätt.
 
Stormen som alltid rasar inom mig har en sorts avvaktande stiltje just nu. Som att den vet att det är bäst att bygga upp lite fördämningar innan nästa storm sätter igång.
 
Hjärnan begrundar, tar intryck, bygger nya broar och reparerar eller stänger av andra.
 
Hjärtat är försiktigt, tar nätta små slag och vårdar sig självt, försöker att inte ta sig an mer än vad som är hälsosamt just nu.
 
Kraftsamling, ransonering, kalkylering.
 
 
Då smög jag bort från stranden i månens silversken..

Melodifestivalen Del 3 och Calle på besök

Barndomsvännen Calle var på besök från igår till idag. Sköj! Vi hann med en hel del ändå känns det som på den korta tiden. Gårdagen i korthet:
 
Calle inkom till stationen vid 10.50 ungefär. Vi stack hemåt mig och handlade på vägen. Direkt iväg sen igen och ta oss till Söder och käk på The central bar, mycket gott och prisvärt! Efter detta satt vi båda i lite tröttmössa och matkoma.
 
Efter en stund var det dags att bege sig till Göta Lejon och kolla på musikal, Evita. Den var helt okej. Mest plus för alla mycket bra prestationer från skådespelarna, men Evita är inte en musikal med jättemånga hitlåtar direkt. Det är ganska mycket musik som maler på och inte har en massa sköna melodier liksom.
 
När vi tog oss hemåt igen efter musikalen var båda rätt trötta och tidigare lösa planer på att dra ut så småningom kändes inte så intressanta längre. Vi fixade i ordning tacos, kollade på melodifestivalen och drack rött vin. Och öl. Och vitt vin. Och lite Metaxa.
Så småningom innebar ovanstående intag att vår trötthet flög all världens väg och planerna på att dra ut blev i högsta grad aktuella igen. Klockan var nu runt midnatt.
 
Första tanken var att leta upp en pub så nära som möjligt. Vi började gå, men insåg snart att närområdet inte hade något utbud alls. Vi tog istället T-banan till Fridhemsplan, frågade några som kom gående och hittade Copperfield runt hörnet. Där var ett liveband som vi hann höra de tre sista låtarna av och ta en öl. Sedan började stället dö lite så vi stack vidare. Stället vi hamnade på till slut hette Davos. Där blev vi kvar till halv fyratiden nånstans och hann med mer öl, nachos och snack med lite folk.
 
Förutom att det snöade och regnade om vartannat när vi var ute på natten så var det en prima kväll och natt!
 
Idag har man varit lite seg med sedvanlig dagen-efter-basröst, men i övrigt mår jag finemang.
Calle åkte hem vid halv tre och nu inväntar jag TV-kvällen.
 
 
Melodifestivalen då!
 
Finfin inledande låt från Robin och Sanna som vanligt.
 
Ellen Benediktsson – Okej låt, men långt ifrån den vackra balladen hon hade förra året.
 
Kalle Johansson – Också okej låt, men inte mer.
 
Andreas Weise – Rätt tråkig, ointressant popdiscodänga.
 
Andreas Johnson – Andreas står för kvällens sömnpiller. Den tveklöst sämsta låt han deltagit med.
 
Isa – Inget speciellt. En hetsig poplåt i mängden.
 
Kristin Amparo – Synd att de inte hittade en bättre sångerska för låten var inte så dum. Hade man hittat någon med renare röst och mer power så hade den säkert gått direkt till final.
 
Jon Henrik Fjällgren – Kvällens bästa låt med råge. Härlig samejojkpop med en massa sköna känslor.
 
 
Det var alles för nu! Tjo!
 
 
En annan nordlig gammal sköning.

En el cafetería

Back again i kaféet. Kunde ta samma plats som förra gången. Den bästa på stället enligt mig, i ett hörne med bra översikt över balkongen/loftet och trappan ner.
 
Suttit här sedan tolvtiden nu och sökt tre jobb än så länge. Det tar tid att gå igenom flikar och söka. Och så gör jag ju givetvis annat också nu när jag har nät.
 
---
 
VM i Falun har börjat och jag försöker följa det lite halvt via stream. Svårt att fokusera på det när man pysslar med det andra också. Det blir lättare när man har det på en TV bredvid istället. Imorrn ska jag inte till kaféet så då tänkte jag följa via tjockisen som står i lägenheten.
 
Mitt intresse för skidsport har varierat väldeliga genom åren. Mest intressant tycker jag nog ändå att skidskytte är. Ett extra spänningsmoment liksom bredvid skidåkningen.
 
---
 
Jag vet inte vad jag känner just nu. Är extremt kluven inför framtiden och har nya känslor varje dag. Det är aldrig två glada dagar i rad, två ledsna dagar i rad, två arga dagar i rad eller två nollställda dagar i rad. Det är alltid något nytt. Det är väl bra i sig att veta att man inte fastnar i någon av de negativa varianterna, men det vore ju också trevligt att få känna någon form av jämnhet någon gång. Det var längesedan nu.
 
 
Detta får symbolisera energin jag känt av mest idag. :)

Du vänjer dig aldrig vid att växa upp

Igår kände jag mig rätt så nere. Ni vet den där känslan av att man gör en massa saker och tycker att man anstränger sig, men får inget tillbaka. Och inte enbart för något som just har hänt utan överlag för något som varit under en längre tid. Jag är en stark person i grunden och har så alltid varit, inte tagit någon skit. Ge upp finns naturligtvis aldrig på kartan, men det tär. Man tappar små bitar av sig själv som man vet att man måste gå tillbaka senare och hämta eller bygga upp på nytt.
 
Sitter på Espresso House nu och njuter av att bara vara bland folk. Och ha snabbt nät, duh. Om nån timme drar jag till Erik. Champions League vankas. Små glädjeämnen.
 
 

Melodifestivalen Del 2

Det blev lite bättre intagsnivå av vin igår. Bara tre glas och ingen större effekt.
Hur var deltävling två då? Ptjaa.. den var snabbt över kändes det som. Förutom låtarna var det rätt bra manus igen och programledarinsatser. Och låten om Åkarp borde varit med som bidrag istället för Samir och Viktor.
 
Linus Svenning  Låten satte sig inte direkt som ett klistermärke likt förra årets tjärande av bräder. Den gick väl att lyssna på typ, men kändes som en låt man hört några gånger, inget speciellt.
 
Emelie Irewald  Det bidrag under kvällen jag gillade näst mest. Vacker och med bra sånginsats.
 
Samir & Viktor  Kvällens skämt. Fruktansvärt uselt. Värdelös text, ytterst bristfälliga sånginsatser och en melodislinga som likt i Svennings låt lät som något man hört x antal gånger.
 
Neverstore  En besvikelse. Jag hade hoppats på ett poprockband som kunde riva av en låt med lite tempo i, likt när de gjorde sin EM-låt för några år sedan. Men vad fick man? En intetsägande halvrockballad eller nåt.
 
Marie Bergman & Sanne Salomonsen Gäsp. Kvällens stora kisspaus. Mycket seg och platt låt. Besvikelse från såna veteraner.
 
Magnus Carlsson  Magnus hade inte behövt gå upp på scen för att gå vidare. Det är ju Magnus liksom, han har en ganska stark fanskara bakom sig i dessa sammanhang. Låten då? Den var väl okej. Okej melodi i refrängen och okej beat, men inte så mycket mer. Rötna verser.
 
Mariette  Äntligen fick man se Mariette igen (var med i Idol för några år sedan och en klar favorit för mig, men vann givetvis inte). Låten hon hade var delvis skriven av Miss Li och förväntningarna blev då sammantaget höga. Jag blev inte besviken då låten tveklöst var kvällens bästa. Stark med mycket känslor och bra sånginsats. Välkomponerat!
 
Jao, det var det det. En vecka till nästa batalj. Och nu har jag lärt mig mer om hur appröstandet fungerar, vilket varit väldigt otydligt tävlingen igenom.
När jag kom till Mariettes bidrag trodde jag att jag bara hade tre röster kvar eftersom jag lagt två på bidrag nummer två. Men jag märkte att jag kunde rösta en full femma och kände att det var dags att lusläsa reglerna för att få rätsida på denna soppa.
Efter att ha läst reglerna har jag insett att man kan rösta mer än fem gånger. Det är max fem PER BIDRAG som gäller. Jag TROR nu att det är max 20 röster man får lägga totalt. Läser man reglerna så står det i vilket fall att man får rösta max 20 gånger via telefon och sms. Då borde det innefatta apprösterna också. Sjukt i alla fall att fatta det nu. Jag la alltså bara tre av mina totalt tjugo röster förra veckan. Och denna vecka blev det bara sju av mina tjugo. Eftersom det aldrig i helsefyr kommer att vara mer än fyra bidrag värda att rösta på (troligen inte ens mer än två) i de återstående respektive delfinalerna så kommer jag att kunna ge iväg fempoängare utan problem.
 
Är ovanstående något att uppröras över? Givetvis. Otydlighet och missförstånd överlag är bland det värsta jag vet.
 
 
När det begav sig med en grym, men idag ganska bortglömd, låt.

En dag

Den där alla hjärtans dag är här! För mig har den överlag betytt allmän omtanke under åren. När man var liten fick man kanske en liten present från föräldrarna och alltid brev med en liten slant från far- och morföräldrar. Det var ju inte så mycket det man fick som var viktigt utan omtanken i det hela, precis som jag känner för alla högtider som födelsedagar och julaftnar idag. Omtanke och värme.
 
Alla hjärtans dag i den mening att man är med någon man är kär i och myser har jag inte jättemånga erfarenheter av. När man var liten kanske man skickade anonyma brev till folk eller något liknande. På äldre dagar har jag egentligen bara firat två alla hjärtans på kärlekssättet.
 
Jag har inget agg alls mot denna dan. Jag ser det inte som något jippo, har aldrig gjort, utan som en dag där man bryr sig om varandra. Och har man en partner så kan man ha det som en dag att planera in något extra mysigt. Visst önskar man att man hade någon en dag som denna när många andra myser, speciellt när man som jag är en riktig romantiker, men det är inte riktigt lika tungt längre som när man var lite yngre och inte hade någon.
 
Ikväll är jag ensam och kollar på Melodifestivalen. Det får gå det också.
 
 

Stockholm spontant runt

Istället för att ligga och slöa så tog jag mig ner till busshållplatsen och spontanåkte iväg. Jag gillar att åka buss, man kan kolla på folk och se hus och annat som händer, inte bara väggar och mörker som det oftast är med tunnelbanan.
 
Först åkte jag härifrån Kungsholmen med buss 62 rätt genom stan, via t.ex. Stureplan, och klev av vid Tessinparken, med gångavstånd till Stockholms Stadion.
Strax innan Stadion ligger Östermalms IP, där jag faktiskt var i somras och hämtade lite friidrottsmaterial, och därifrån tog jag nästa buss med nummer 73. Den gick via Valhallavägen västerut mot Karolinska Institutet där jag gick av och vandrade en bit till nästa hållplats.
Buss nummer 69K var nu på tapeten och med den färdades jag mot sydöst och Kungsträdgården. Jag hade nu sikte på Vitabergsparken på Söder som jag inte var säker på om jag varit i sedan barnsben när föräldrarna var där och rullade en mini-Richard i barnvagn.
 
Vid Kungsträdgården rullade snart buss 76 in och den skulle enligt såväl hållplatsskylt och digitaltavla inne på bussen gå till Norra Hammarbyhamnen. Efter en stunds resa genom Söder stannade bussen och jag insåg att alla hade gått av utom jag och chaffisen. Han gick långsamt mot mig och stod och kollade på sin mobil en stund innan han sa till mig att detta var slutstationen. Kunde han inte sagt det direkt..? Och varför stod det att bussen skulle åka till Norra Hammarbyhamnen? Jag fick inget svar på det sistnämnda och gick i vilket fall av. Jag var nu i vilket fall inte långt ifrån hamnen och området kan väl sägas räknas dit säkert, men då skriver man väl hållplatsens namn i digitaltavlan och inte något annat kan tyckas..
 
Där jag nu befann mig var korsningen vid Katarina Bangata och Ljusterögatan. Detta var helt perfekt då sydligaste punkten av Vitabergsparken låg väldigt nära. Jag insåg direkt när jag kom in i parken att även om jag inte gått exakt där så kände jag igen parkdesignen. I somras gick jag och Erik in i parken norrifrån och satt och hängde och snackade på en bänk ett tag. Lite kontrast med go sommarkväll då mot nu med snö, is och kyla.
Solen hade just börjat sänka sig och jag kom således till parken i perfekt tid. Jag fotade musikpaviljongen och fick ett foto jag blev mäkta nöjd med:

Solig timing.
 
Jag gick ut ur parken på norra sidan och kom ut på Skånegatan. Från närliggande Bondegatan tog jag buss 66 i nordvästlig riktning mot Västerbron där jag bytte till dagens sista buss, nummer 4, som tog mig över bron. Från Västerbroplan gick jag sedan hemåt Stagneliusvägen och handlade på vägen.
 
Det var dagens cityresa! Det man slås av när man gör såna resor är hur allt hänger ihop. Det är en massa platser man känner igen som man varit på tidigare, men det är ju väldigt ofta man främst åker tunnelbana i Stockholm och då ser man ju bara närområdet vid stationerna och inte hur man kommer dit och lär sig känna igen områdena emellan. Jag känner att jag har en rätt bra överblick över Stockholm nu, från Söder och uppåt.
Sen har jag ganska bra lokalsinne överlag, vilket gör att jag väldigt sällan villar bort mig i städer utan alltid hittar rätt relativt fort om jag är osäker på var jag är. Det är rätt gött och det har jag ärvt av min far, mannen med bra lokalsinne nummer ett.
 
Vill man följa min spontanresa via linjekarta finns den här.

Vår och sommar och mindre trams

Köttat igenom en massa jobbannonser igen. Hej och hå, oj vad det gå'! Jag hittade några intressanta i alla fall.
 
I övrigt inväntar jag väl mest Farmen, helgens andra deltävling och funderar på mest ingenting. Och så klämmer jag i mig en Oscarsfilm då och då.
 
---
 
Just nu vore det på nåt sätt skönt med ett stilla vårregn. Ni vet, när det börjar dofta vårigt ute och vattnet sipprar ner jorden samtidigt som solens strålar värmer upp allt och ger det liv.
 
Miljö. En fråga som har varit och alltid är väldigt mycket viktigare än vissa andra frågor som får alldeles för mycket utrymme på senare år. Det är mycket trams, felfokuserat och överdrivna saker nuförtiden. Man blir trött.
 
Heja naturen! :)
 
 

På banan igen

Så, ny dag och nu är jag inte ur gängorna längre. Skönt. Det enda dryga är att jag vaknade 3-4 gånger och minst en av dem väcktes jag av dessa förbannade flygplan som ska flyga så löjligt lågt. Det låter som att de ska landa ute på vägen typ.
 
Just nu sitter jag vid bordet vid köket och inser något jag inte insett på hela tiden jag bott här. Ibland när jag legat i sängen har jag hört ett gurglande ljud, som när någon startat en kaffekokare, och antagit att det varit grannen som kokat kaffe med en väldigt högljudd kokare. Nu hör jag att det är mitt eget kylskåp som gör ljudet.. Nya insikter varje dag!
 
Fortfarande stelt och ömt i högra biceps, men den är fullt funktionsduglig. Så jag antar att det var bra träning snarare än att något gick sönder.
 
Solen har skinit idag. Gött. Det får det helst fortsätta med. Gruvligt trött på snön. Men vi vet ju alla att mars kommer vara den sedvanligt förrädiska månaden när man lindas in i en vagga av falsk vårförhoppning som plötsligt raseras av en sista lavinartad snömängd från Kung Bore.
 
Det har gått ett tag sedan jag började skriva detta inlägg nu. Det är oftast så med mig, antingen gör jag ingeting eller allting samtidigt typ. Chattar, surfar runt, skriver på forum, söker jobb och så vidare. Sedan jag började har jag hunnit söka ett jobb i alla fall. Nu ska jag planera vad jag ska ät och välja ut någon intressant film.
 
För övrigt saknar jag min familj.
 
Arrivederci!
 
 
 

Steg för steg

Visst drack jag en del vitt vin i lördags kväll och natt, men jag är förvånad över att jag faktiskt fortfarande är lite bakis. Så länge har jag aldrig varit det innan. Åldern sätter in? ^^
När jag dricker en massa vitt brukar jag må illa dagen efter och om jag dricker rött så får jag huvudvärk. Men denna gången fick jag av det vita både och. Jag mådde märkligt nog som bäst den stunden jag åkte iväg till Kungsgatan igår och köpte externa hårddisken. Sen på hemvägen så började jag må sisådär, illamående.
När jag skulle sova inatt så var det huvudvärk som gällde och jag vaknade också några gånger av det.
Nu har jag gradvis börjat må bättre och bättre så nu är det inte så farligt längre. Det är mest irriterande skulle jag säga.
 
Till nästa deltävling blir det inte i närheten av samma vinintag (om ens något), den saken kan jag garantera.
 
---
 
I min lilla orkeslöshet passar det fint med lite frågor som tidsfördriv.
 
1. Hur gammal är du?
Än så länge är jag 28. Om ett halvår är jag bara ett år ifrån 30. Galet.

2. Hur gammal känner du dig?
Det varierar. Ibland känner jag mig som ett litet barn, ibland som en gammal farbror. Men jag tycker att 28 låter för mycket överlag. 25 typ låter bättre.

3. Vad har du gjort i dag?
Druckit vatten, druckit bakistablettsblandning, druckit mjölk, ätit en banan och några mackor samt kollat på Pippi Långstrump (där kom ett bra exempel på barnet inom mig som besöker då och då).

4. Vilken film såg du senast?
Jag såg flera: Nightcrawler, Taken 3, The Judge, Captain America: Return of the First Avenger, Still Alice, Unbroken, John Wick och Corky Romano.

5. Vem ringde du senast?
Föräldrarna igår.

6. Är du besatt av någonting?
Det kan jag inte påstå.

7. Är du rädd för blod?
Nej. Däremot tycker jag var är lite obehagligt.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
I en rymlig etta på Kungsholmen sitter jag i min på golvet nedmonterade säng. Möbleringen i övrigt andas IKEA och den enda tavla jag har uppsatt är en hjärtformad med en bild på två av mina kusinbarn.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Ja. Carl Bildt, Torbjörn Fälldin, Fredrik Reinfeldt, Tage Erlander och Ingvar Carlsson. Vill ni ha fler?

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Definitivt inte. Vad är det för utmaning i det?

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Svart.

12. När vaknade du i dag?
Flera gånger om, men för att gå upp runt halv ett.

13. Vilken är din favorithögtid?
Julen.

14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På ett superlyxigt spa. Massage och en massa goda, fruktiga, nyttiga drinkar hade inte suttit fel.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Sjukhus överlag. Det är ju en typ av plats man måste besöka ibland men som man helst skulle slippa, vilket skulle lösas om alla var friska.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Med resor och umgänge med familjen. Skämma bort mina barnbarn.

17. Vad lyssnar du på just nu?
Ingenting. Datorsurr och flygplan som dånar förbi då och då.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej, bara fått sprickor.

19. Vilka fem saker vill du inte vill vara utan i ditt skafferi/kyl?
Mjölk, smör, bröd, något köttigt pålägg och bananer.

20. Vem är din favoritkändis?
Smått omöjlig fråga. Kan inte välja en kändis sådär. Vill hellre dela in efter typ av kändis.

21. Vad är du på för humör just nu?
Ganska obekvämt humör. Alltså, jag är lite rastlös men vill samtidigt mest ligga still och återhämta mig.

22. Vilka världsdelar har du varit i?
I verkligheten: Europa. I FM: Alla. ^^

23. Snarkar du?
Det påstås att så är fallet, tyvärr. Och det känner jag väl av ibland i halsen också när jag vaknar. Jag har lyckats snarkväcka mig själv någon enstaka gång också.

24. Vilka yrken har du provat på?
Kontorsassistent, kartritare, ljudtekniker, pressansvarig, kommunikatör/informatör, webbmaster, lärarvikarie, skribent. Det är väl det jag kommer på spontant.

25. Hur går du helst klädd?
Helst går jag klädd i ganska lite och har det sommarvarmt ute. Men annars har jag väl vanligast jeans, t-shirt och tunna skor typ Converse.

26. Vilket stjärntecken är du född i?
Jungfrun.

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad.

28. Vad sa du senast?
Citerade Johan Glans för en stund sedan med tanke på hur jag mår: "Men du, gå och bajsa ska du se att det släpper!" Tror inte jag sagt något högt sedan dess.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Svenska. Även engelska och historia passade mig finemang.

30. Vad har du på dig just nu?
Svarta mjukisbrallor, svarta strumpor, svarta kallingar, svart t-shirt med vitt tryck (The Clash) på samt en mossgrön fleecetröja. Jag sa ju att jag hade mycket svart hemma. ^^

31. Vilken är din favoritaffär?
Har ingen.

33. Vad har du i dina fickor?
Inget i vänstra mysbyxfickan, men i den högra finns en påse tuggummin.

34. Vad köpte du senast?
En extern hårddisk.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Jag börjar tappa räkningen. Runt 5-6 gånger tror jag.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
Yxa och tändstål till att börja med, då klarar man sig rätt långt. Man skulle ju gärna välja en god vän eller en söt tjej som tredje grej, men det känns lite elakt att tvinga med dem till den öde ön. En mobiltelefon vore väl en god idé så man kan ringa efter hjälp?

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska/Nattmänniska.

38. Senaste filmen du såg på bio?
Interstellar.

39. Har du blivit sydd någon gång?
Inte vad jag kan minnas.

40. Har du någon gång badat naken utomhus?
Förutom som litet barn antar jag att det menas för det har väl alla. Ja, det har hänt.

41. Vad åt du till frukost?
Fem mackor, en banan och lite mjölk.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Då var jag 18 år och skulle ta studenten om några månader. En härlig tid! Studenten var en av de bästa dagarna i mitt liv.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Nix.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
Till vänster om mig på soffan eller till höger om mig på ett litet bord.

46. Vad var det senaste du åt?
Mackor.

48. Är du blyg?
Det beror på situation. Men jag kan nog ses som lite blyg överlag ja.

49. Vilken var den senaste konserten du var på?
Håkan på Ullevi förra året.

50. Vad heter du i andranamn?
Lars och Borgar. Lars Richard Borgar.

51. Har du varit med om en bilolycka?
Ja, när jag var liten. Vi blev påkörda och åkte ner i ett dike. Ingen av oss i familjen skadade sig allvarligt.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Ja, det har väl alla?

53. Vilken är den roligaste träningsformen?  
Simning skulle jag säga om man pratar om ren träning. Bollsporter annars också givetvis, men sånt ser jag mer som rolig hobby än ren träning när det gäller eget utövande.

54. Har du några husdjur?
Inte längre.Vi har annars alltid haft katter i vår familj.

55. Vill du gifta dig?
Ja. Jag ska bara hitta den som kommer stå bredvid mig också.

56. Var växte dina föräldrar upp?
Moder i Göteborg och fader i Borås.

57. Har du någon gång ringt polisen?
Nope.

58. Har du svenskt ursprung?
Japp. Om man inte söker sig lååångt tillbaka i tiden. Då sägs jag ha vallonskt påbrå. Jag väljer att tro att jag har anor från den delen av valloner som var galler. Hej, hej Richardix!

59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Björkman är det som använts och används flitigast. Richie och Ricki/Rikki har också nyttjats av några få.

60. Vilka är dina största svagheter?
Blygheten som vi var inne lite på är väl egentligen den största.
 
 
Det var alles! Nu är klockan strax efter fem och mörkret lägger sig alltmer. Nu ska jag slå en signal till päronen.

Melodifestivalen Del 1 och datorproblem

Tänkte egentligen skrivit igår, men jag vågade inte starta datorn igen. När jag skulle starta den tidigare under eftermiddan så gav den ifrån sig ett ihållande missnöjt läte och jag kom till en boot-meny. Då tryckte jag av datorn på knappen, vände på den och kände så att alla luckor etc. satt fast ordentligt, sen vände jag tillbaka och startade utan problem.
Eftersom jag ju har begränsat nät så var det inget alternativ att försöka säkerhetskopiera en massa till nätet. Det enda jag tog just då och slängde in på dropbox var alla viktiga dokument jag har, sådant tar ju inte så mycket plats. Sen närmade sig melodifestivalen och jag stängde av datorn för att spara på den så att säga tills jag köpt en extern hårddisk, vilket jag gjort idag. Nu är allt viktigt sparat/kopierat och lugnet har infunnit sig!
 
Okej, över till festivalen!
 
Första deltävlingen var väl vad man kunde förvänta sig, det vill säga inte speciellt fantastisk, precis som det brukar vara när det gäller just första deltävlingen.
Nytt för i år var att man kunde rösta gratis, men inte hur som helst dessvärre. Max fem röster, enbart när bidragen spelades och enbart i första röstningsomgången. Det innebar ju att man fick sitta och försöka vara lite taktisk. Ska man lägga en röst på den där låten som var helt okej eller ska man spara sin röst och hoppas på att något bättre kommer? I värsta fall kan man ju sitta med fem helt oanvända röster om bara första låten var hyfsad men man sparat sina röster och resten av låtarna sen var skräp. Med det sagt så tyckte jag såhär om kvällens bidrag:
 
Molly Pettersson Hammar – Helt okej låt. Som en Bond-låt i mängden typ, men bra mycket bättre än de som gick till final i alla fall.
 
Daniel Gildenlöw – Gäsp. Platt låt.
 
Rickard Söderberg och Elize Ryd – Bra röster, men platt låt.
 
Dolly Style – Det bidrag jag gillade mest. Kändes som härlig gammal tuggummipop från 90-talet á la Aqua och sånt tyckte jag var bra då och tycker än idag. Skön, glad låt och lätt startfältets bästa.
 
Behrang Miri feat. Victor Crone – Sådan typ av melodisk hip hop som jag föredrar. Ingen superlåt, men helt okej. Oändligt mycket bättre än låten Miri senast ställde upp med.
 
Jessica Andersson – Besvikelse, platt låt.
 
Eric Saade – Hans bästa MF-låt hittills, men det säger inte så mycket. Även detta bidrag var rätt så platt.
 
Mina fem röster blev inte alla använda. Såhär i efterhand hade jag velat lägga en röst på bidrag ett och en röst på bidrag fem, alternativt alla fem på bidrag fyra. Men jag är i alla fall nöjd att jag satsade tre röster på bidrag fyra.
Att Andersson och Saade var de som gick till final är inte speciellt överraskande då de är de kändaste namnen. Hade nån av dem sjungit nåt annat bidrag i startfältet hade de garanterat gått vidare med den låten istället ^^
 
Vad gäller programledarparet så var det ett perfekt par. Äntligen efter år av dåliga konstellationer så fick man ett dynamiskt par som kompletterade varandra, var proffsiga rakt igenom och kunde vara spontana också.
 
Så! Det var det jag hade att säga om första deltävlingen. Om en vecka smäller det igen.
 
Före och efter tävlingen lyssnade jag på min schlager-spellista på Spotify. Jag minns inte vilken låt som var den sista innan jag somnade inatt, men den låt jag vaknade upp med i huvudet var i alla fall den nedan som får avsluta detta inlägg.
 
 

Vardagsträning kostar också

Som de flesta vet så är träning inte något jag utövar i särskilt hög grad. Dels för att jag inte tycker det är kul, dels för att jag nio gånger av tio mår katastrof efteråt och dels för att jag inte gillar att svettas en massa. De enda träningsaktiga gångerna jag kan tycka det känns okej att bli varm och slutkörd är de få gånger man håller på med någon rolig sport, typ fotboll.
 
Varför nämner jag då detta? Jo, häromdan så räknade jag ju upp hur mitt fattiga matförråd såg ut. Idag kände jag mig fattigare än fattigast och solen sken äntligen över en klarblå himmel så det var helt enkelt dags att bege sig ut för att handla. Underlaget är inte längre särskilt halt och man kan överleva vandringen med matkassar utan större pareringar.
Problemet med detta? Eftersom jag knappt har något hemma så handlade jag också på mig en väldans massa..
 
Det blev en fullproppad papperskasse, en fullproppad plastkasse, ett paket toarullar och så skulle jag tvunget köpa på mig en låda vin också. Fantastisk planering.
Det är inte superlångt till affären från där jag bor, men hemvägen betyder uppförsbacke sista biten och det är ändå en liten utmaning att bära allt det jag sa. Trots att marken känns ganska stabil nu så vill man inte chansa och rusa fram liksom utan går lite småsäkert ändå. Jag är dock inte känd för att gå långsamt så det blev en kombination av att försöka gå snabbt, bära grejerna utan att tappa något och försöka hålla utkik på helspänn efter eventuella isfläckar. I vänsterhanden bar jag papperskassen och i högra handen vinet och plastkassen, plus att jag hade toarullarna under högerarmen också.
Alla som burit toarulleförpackningar under armen vet att de gärna glider fram och tillbaka för att försöka smita från armvecket och flyga iväg. Detta löste jag till slut genom att få upp ett finger i en av rullarna genom plasten och på så sätt nätt och jämt lyckas ha det som parering. Det medförde att jag fick spänna armen i en jobbig vinkel istället för att ha den rak och bekväm.
 
När jag väl kom fram till min port var jag helt slut. Jag bor bara två våningar upp och brukar ta trappan, men nu tänkte jag näe, jag kan lika gärna spara på armarna. Givetvis kommer det då en söt tjej som också ska åka hiss. Det händer ALDRIG annars. Jag krånglar mig in i hissen och hon står vid knapparna och frågar vart jag ska. "Bara andra våningen.. jag blev liksom lite slut av bärandet hit." säger jag nästan lite skamset. "Jag förstår det!" säger hon och tycker att jag faktiskt har en hel del. Det hjälpte lite, men man känner sig ju lite mesig som åker två våningar för ett par matkassar, en låda vin och lite toarullar.
Alternativet hade ju varit att gå ifrån hissen när hon närmade sig och ändå ta trapporna, men det gör man ju inte, då ser man ju knäpp ut istället, som att man inte vill åka hiss med människan.
Äh. Jag gillar att överanalysera saker och så är det med det.
 
När jag kom in i lägenheten och ställde ifrån mig alla grejer så var högerarmen förstörd. Gick knappt att chatta på mobilen, jag var så darrig haha.
Och vad gör jag sen när jag har packat in varorna? Börjar dammsuga. Med högerarmen. ^^ Men då har det värsta passerat så man har fått ny energi igen. Imorgon väntar säkerligen träningsvärk, oh yeah.
 
---
 
Det är dags för fredagsmyyys! Idag har jag bara ätit en provsmakningsbit semla i affären så det är nog dags att äta något snart. Konstigt nog är jag inte hungrig än. Men det beror ju garanterat på mitt låga kostintag överlag de senaste dagarna. Krympande magsäck, jajamensan.
 
Ha en trevlig fredagskväll!
 
 
Oh yeah.

Torsdag sitter jag i tankar

Mja, det gör jag väl egentligen alltid. Det var mer för att få till en rubrik med dagen till ära i.
 
Fick lite smådamp på FM inatt. Tredje säsongen i Ryssland, andra raka ligatiteln, men också tredje raka cupfinalförlusten i ryska cupen. Tredje oförtjänta förlusten. Visst, man kan äga ligan och vinna sin grupp i Champions League, slå lag som Juventus, Atletico Madrid, Benfica och förlora knappt mot Real Madrid, men cupfinalen i Ryssland? Nej, det går inte. Det ska tydligen vara programmerat omöjligt. Känns så uträknat så man blir less. Första året buggvändning av Zenit, andra året slagen av Spartak, tredje året förlust efter straffar mot CSKA. Visst.
 
Så.. nu tappade jag lite suget på Ryssland och startar nytt med Rumänien istället. Hej och hå.
 
Var detta intressant? För FM-vänner, ja. För icke FM-vänner, kanske. Det beror lite på vad man läser in i det hela. Läser man mellan raderna så kan man se att jag är en envis jäkel som trots motgångar fortsätter försöka. Efter mitt första år med buggvändning såväl i cupfinalen som i sista ligamatchen som gjorde att jag fick 0 titlar när jag rättmätigen borde haft två så hade nog många andra singlat iväg datorn genom fönstret. Jag tycker väl om att plåga mig själv eller nåt, jag vet inte.
Annat man kan läsa mellan raderna är att jag tror på att alla går att slå. Ingen är omöjlig i förlängningen. Skulle jag fortsätta spela ryska ligan skulle jag också förr eller senare vinna cupen, så är det. Och det som i början av filen sågs som "omöjliga Zenit" satte jag till slut på plats med en superkross på 7-0. Inget lag är längre något hot om ligatiteln. Precis som i verkliga livet där man om man fortsätter kämpa till slut övervinner alla hot. Det är sådant jag tror på.
 
Med den lilla jämförelsen med FM kontra livet i stort så lämnar jag detta blogginlägg därhän.
 
Snabbt vill jag till sist bara nämna att min maträtt igår, kycklingfilébitar och ärtor kokade i köttbuljong, var riktigt god. Enkel rätt, men ju längre man är utan mikro, desto mer lär man sig vad som går ihop och är gott. Lite som att se sin matlagningsmätare ovanför huvudet öka som i Sims, för att dra en annan speljämförelse.
 
 

You always knew, you never learn

En ny dag är här och med den nytt jobbsökande!
 
Jag tror jag ska sluta med att nämna att jag söker jobb. Det är så självklart nu liksom så det är onödigt att säga varje gång. Samtidigt så är det ju en av huvudgrejerna jag gör så tar man bort det blir listan på mina aktiviteter ännu kortare än vad den redan är.
 
...och där kom jag på att ta fram kycklingen för en gångs skull! Jag är bra på att komma på det alldeles för sent på dagen så man står där med stelfrusen kyckling. Idag tänkte jag satsa på kycklinggryta med köttbuljong och ärtor. Blir säkert fabulöst.
 
*en klunk kaffe*
 
Kaffe har jag i alla fall en hel del av så jag kommer i alla fall inte dö av kaffeabstinens. Enda kruxet är att yttepyttefjuttemjölkutbudet är i princip slut. Räcker nog bara till en kopp till, sen blir det svart kaffe och det är inte optimalt. Cappuccino har alltid varit min grej och kaffe utan ens lite mjölk blir så himla bittert. Fast det kanske passar mig egentligen, jag är ju lite bitter ibland. ^^
 
Ganska nöjd är jag över att jag "redan" är uppe/vaken. Den senaste tiden har det ofta blivit samma sak:
Klockan är ställd, Richard vaknar och stänger av den för att sedan tänka "Ska bara ligga lite till och vakna.. jag har ju ändå inget att ha bråttom till.. mm, skön säng, zzz.. vad är klockan..?" och då har klokan hunnit gå ett par timmar till ungefär. Det är för dåligt! Men också för jävla skönt. Man får väl passa på så länge man kan antar jag.
 
*en klunk kaffe till*
 
Nä, nu ska jag slå en signal till mina kära päron. Hejs!
 
 
Come fly with black.

Maten sinar

I det snömos som råder ute så är man inte jättebenägen att gå och handla, även om det inte direkt är oändligt långt till affären. Matförrådet börjar nu sina ordentligt dock så om inte någon mirakulös vår eller snabbsmältning uppstår ute inom de närmaste dagarna så får jag vackert pallra mig iväg till affären ändå i snöeriet.
 
Det som finns hemma hos mig just nu är följande:
 
Kylen
-Yttepyttefjuttelite mjölk
-Smör
-Milda Culinesse
-Ketchup
-Köttbuljongtärningar
-En morot
-En banan

Frysen
-Björnbär
-Hallon
-Ärtor
-Kyckling

Skafferiet/Övrigt
-Snabbkaffe
-Snabbcappuccino
-Tre sorters te
-Spaghetti
-Pennepasta
-En påse beasås
-En påse räksoppa
-Salt
-Vinäger
-Fem skivor tunnbröd
-Lite Metaxa

That's it.
 
Idag tänkte jag sikta på pennepasta med moroten och bananen som tillbehör samt ketchup. Imorrn får det bli något grytaktigt med buljongtärning, ärtor och kyckling. Det går att klara sig rätt bra på ganska lite.
 
I "värsta" fall får jag gå och äta pizza om några dar. Pizzerian ligger i huset bredvid, det är säkert 20 steg dit! Men det skulle på något sätt kännas som ett nederlag.

Rasa väck snö, säger pimpen

Tappade blogglusten i några dagar, men nu så!
 
Friidrottsgalan var som sagt trevlig. Sen på fredagen stack jag till Erik på kvällen.
Vi besökte först burgarkungen där Erik plötsligt sa till mig att det var några som ropade efter mig. Jag hade börjat höra något vagt ljud bakom mig, men inte tagit någon riktig notis för jag var helt inne i att få det jag hade beställt (burgarkungen på Medis har inte världens vaknaste personal om vi säger så, vilket visat sig mer än en gång). När jag vände mig om stod där Linnéa, Anna, Emma och Liza och tjoade "Richard!" i kör. Eller tjoade, jag hade ju knappt noterat något mer än ett vagt ljud som sagt, men det var kul att se att man uppmärksammades i vilket fall.
 
Vi blev inviterade att hänga med ut, men varken jag eller Mr. E hade något sug av det. Jag hade ju dessutom varit ute på galej kvällen innan.
Kul annars var blickarna från den unge tjommen i kassan. Erik beskrev det bra med att "När han såg alla tjejer som ropade efter dig såg det ut som att han tänkte att du var världens pimp." Humor ^^ Absolut, Pimp Richard, that's me.
 
Några kramar senare var det adjöss och en natt med FM började.
 
---
 
Annars då? Söker jobb. Flera riktigt passande och intressanta jobb. Snön faller och faller och faller... Usch. Ge mig en massa Alexander Lukas-skvadriljoner dollar så jag bara kan dra iväg till värmen, betala mina lån och slippa tyngden jag sätter på axlarna.
 
 
Ge mig. Rasa väck äckliga snö.

RSS 2.0