Nätet bröt ner - detta skrevs vid åttatiden

Halleluja! Fredag! Dags för en helg att hämta energi ifrån, främst genom att man får gå upp när man behagar och inte när den förhatliga klockjäflen ringer på okristliga tider.

Rätt lugn dag i skolan idag ändå. Lite barn eftersom det är Valborg (en högtid som för mig det inte är något särskilt alls med) och lätt att hålla reda på alla.

Eftersom bussen jag åker med är framme en halvtimme innan jag börjar så gick jag idag in i gympasalen och sparkade boll sjungandes för full hals med mp3:n i öronen för att fördriva tiden. Låt oss hoppas att ingen var i typ matsalen och jobbade just då eftersom en av dörrarna från salen kan leda in i köket, jag är inte säker.. Gör den det och någon var där, ja då fick de lite skönsång på morgonkvisten.

Dagens sjukhet var följande:
När jag gick sista året i gymnasiet så skrev vi en massa tal i svenskan. Ett av dessa tal som jag skrev, "Tatuera mera!", har jag letat efter ett flertal gånger de senaste åren. Vad jag minns var det ett av mina bästa tal och när jag hållit det i klassen så tjatade svenskalärarinnan på att jag skulle läsa upp det i skolans matsal någon dag när de hade en scen inställd där. Jag gick med på det och höll talet inför en publik som uppskattade det och jag minns inget negativt alls från tillfället. Dessvärre minns jag heller inte mycket mer av talet än att det handlade om att jag med en massa humor propagerade för tatueringar - trots att jag inte själv haft mer än såna där gnuggtatueringar i mitt liv.
Idag, fem år senare, jobbar jag på ett fritids i Jörlanda med en kille som är -89:a. I slutet av dagen när vi och två av barnen håller på med "Hänga gubbe" så frågar han plötsligt om jag höll ett tal om tatueringar i gymnasiet. Jag bara: "Ehm.. ja? Hurså? Hur vet du det?"

Han berättar då att han hade en kusin eller nå't som gick i Mimers då och att han bara besökte skolan och som hastigast lyssnade lite på talet jag höll och att han nu kände igen min röst - hur galet är inte det?? Han mindes att jag hade långt hår då, vilket jag själv var osäker på om jag fortfarande hade kvar när talet hölls, men det hade jag tydligen! Jag hade också gjort en fake-tatuering på armen, något jag också glömt bort helt. Galet som sagt.. helt galet.

Främst galet eftersom han kommer ihåg det överhuvudtaget och att han tog det på att han känner igen min röst. Jag måste ha en bra berättarröst eller något, för vad jag vet har jag ingen horribel häxröst som man skulle komma ihåg därför (I hope). Galet också för att han med sitt superminne och jag plötsligt jobbar ihop fem år senare. Speciellt eftersom han som sagt bara var på besök den dagen. Weird..

 

Saker som incidenten ovan är sådant som får mig att bli smått psykad av livet i allmänhet. Jag vet att jag övertolkar många saker alltför ofta, men den här typen av konstiga sammanträffanden göder mina ödesteorier och teorier om att det verkligen finns sjätte sinnen och annat som vi människor bara inte kan förstå riktigt än, men kanske i framtiden eftersom allting hela tiden utvecklas. Jag menar, kan vår medellängd öka markant från 1600-talet till idag så finns det väl inget som säger att hjärnkapaciteten inte också utvecklas?

 

 

Nog med djupheter för idag. Nu går jag över till mycket mer lättsamma aktiviteter som nästan är pinsamma, men bara nästan. Förra veckans avsnitt var grymt bra (det händer ju inte så ofta dessvärre) så det blir svårt att leva upp till idag. Dags för "Så ska det låta"..

 

---

 

 

 

Dagens låt helt klart på fritids - tur att det finns hopp om ungarna fortfarande


Torsk

Fuck, det gick ju käpprätt. Snyggt mål av Piqué men vad hjälper det när äckel-Mourinho sen springer runt och kaxar sig och tror att han är gud? Väs. Hata überkaxiga människor.

Champions League-afton

Runt en timme kvar till Barca - Inter drar igång. Låt oss hoppas att Zlatan tar tag i saken och visar att han verkligen vill ha den där åtråvärda bucklan. Går Inter till final istället så blir det forza Bayern.
Jag hatar inte Inter, men jag ogillar främst Mourinho. Stor kaxighet har aldrig gått hem hos mig och således går Mourinho alltid fetbort. Sen är jag som bekant rätt Tysklandsvänlig då jag varit där runt en vecka nästintill varje år sedan jag var liten och hälsat på släkt. Även om just Bayern inte är mitt lag i Tyskland så känns det ändå mer befogat att hoppas på framgång för tysk fotboll än italiensk.

---

Införskaffade The Arks nya skiva idag också, men inte hunnit lyssna igenom den än. Den såldes tillsammans med en tidning som helt handlar om bandet och jag blev hyfsat häpen när jag såg att kalaset bara kostade 99 spänn. Givet köp! Arkarna har äntligen tagit tag i saken som jag tjatat på i snart tio år att hela skivbranschen ska göra: sänka skivpriserna!

Eftersom jag som sagt inte hunnit lyssna igenom skivan än får det istället bli en gammal goding.


Det är som sagt vår och känslorna spritter.


Inför Eurovision - Del 1

Så var det då dags för Eurovisions inför-program! Jublar ni? Nja, inte jag heller. Men inte för att jag ogillar Eurovision i sak utan för att jag bävar, som vanligt, inför vilka hemskheter som vi kan tänkas få plågas av i år.

Inför-programmens "jury" var till en början bestående av en deltagare från respektive nordiskt land, men de senaste åren har endast en enda icke-svensk deltagare tagit plats i programmet, finländaren Tomas Lundin. I övrigt är det alltså numer idel svenskar av varierande kvalitet (i år Kayo, Marie Serneholt, Rennie Mirro och Lena PH). Förr var det intressant att höra vad de nordiska experterna tyckte, men numer skiter jag egentligen helt i vad experterna tycker eftersom alla utom en är svenskar och inte kommer med så intressanta infallsvinklar (Lundin är följaktligen den enda jag fortfarande tycker är lite rolig att lyssna på).

Jag ger betyg precis som de gör i programmet, 0-5.

Dåså! Då kör vi! Dags för första programmets första land och låt:


Moldavien - Ganska skön bas, men låten blir rätt snabbt tjatig. Definitivt gött tilltag att ha med saxofon i vilket fall! Själva melodin i övrigt är inte så varierad. Den är ju inte direkt värre än en viss platinablond artist som får alldeles för mycket plats i media och överhyllas (jag vägrar nämna hennes namn). Snarare tvärtom eftersom den låter lite retro, slutet av 90- början av 00-tal. En 2:a får den.

Ryssland - Öhm.. seriöst.. Rätt kasst. Inte bara för den usla engelskan utan för att det känns lite som stans sämsta bröllopssångare som till sist fått ett gig i större sammanhang. Enligt Lundin ska det vara ett humoristiskt bidrag, men jag kan inte se det komiska. Hade det gjorts mer seriöst och sjungits på ryska så hade det varit mer okej. Själva melodin är egentligen inte så dålig skall sägas, men det blir bara fel ändå. En 1:a blir betyget.

Estland - Förra året hade de en av tävlingens bästa låtar. I år har de bara en märklig låt som man rätt snabbt vill hoppa över. Förstår den inte riktigt. Händer nästan ingenting. Den bara är. Eller knappt det. Extremt trist. 1 poäng.

Slovakien - Inget större fel på alls. Känns inhemsk och har en helt okej melodi. Discodunket är inte så äckligt modernt som det skulle kunna varit, det låter också lite retro sådär och mer avskalat än klubbigt. Skön, bäst hittills, men inget fantastiskt. 3 points.

Finland - Hemtrevlig låt kan man säga! "Ärkefinskt" sa finländske Lundin om sitt hemlands bidrag och jodå, det känns. Tusen gånger bättre än förra årets fiolhemskhet som Norrbaggarna dessvärre vann med (men det är en skev speldosa också så det är ingen bedrift i sig). Och barfotadans, som hela ensemblen utövar, brukar ju alltid ge pluspoäng i tävlingsprogram (minns Amanda Jenssen t.ex.) Det är lite logdans och party, men inte heller någon superlåt generellt sett. Bättre än mycket annat skit på radio t.ex. 2 poäng.

Lettland - Dragspel inblandat, precis som i Finlands bidrag, men vad hjälper det när man har en skittrist låt? Det räcker så. 1 poäng.

Serbien - Horribelt och trist. Det enda positiva är blåsinstrumenten. I övrigt är det redo för Plus soptunna. 0 poäng.

Bosnien & Hercegovina - Inte bästa sångaren och engelskan är rätt kass, men i jämförelse med de flesta andra av kvällens bidrag hittills så är låten ganska bra. Inget jag skulle ladda hem däremot och jag skulle mycket hellre hört den på bosniska. 3 poäng.

Polen - Mera ren skit. Fet NOLLA. Snarare minus fem. Gräsligt uselt. Förmodligen ett av de sämsta bidragen någonsin. "Musikallåt" säger både Serneholt och Lena PH. "Fan inte till en musikal jag vill se" säger jag.


Jahopp, det var allt. Till största delen tragiskt, precis som jag var inställd på. Vi hörs nästa vecka i Richards schlagerbedömningscirkus!

Kick-Ass

Jag tänkte länge ge denna mer och mer hypade film tre B, men de sista 30 minuterna gör att betyget går upp till B B B B. Fram till dess var den väldigt ojämn (ibland lam, ibland skön action) och en känsla av att något fattades. När sedan 80 minuter passerat så steg nivån grovt och stannade på en hög nivå sista halvtimmen.

Det är inte titelfiguren Kick-Ass som gör filmen. Lägg namnet Chloe Moretz på minnet; tjejen som spelar Hit Girl. Bara tretton bast och kommer inte hennes karriär att gå spikrakt uppåt blir jag ytterst förvånad. Jag hade ingen koll på henne innan filmen, men I'll keep an eye på vad hon kommer företa sig i framtiden i filmbranschen.

En grej som gjorde filmen lite märklig var att det inte var så mycket humor med som jag hade trott. Filmen var egentligen rätt mörk när man tänker efter, vilket gjorde att när det verkligen kom något lite humoristiskt så kändes det konstigt. Det blev en känsla av att filmskaparna inte riktigt kunde bestämma sig för vilken sida om gränsen man skulle gå på, så det blev något skumt mittemellan.

I vilket fall blir det som sagt ett högt betyg beroende av slutfasen jag nämnde och Hit Girl. Sevärd!

Det är så logiskt

Att jag har bred musiksmak vet vi om så därför blir det idag lite hiphop, kan ni tänka er? Upprinnelsen är den att jag ju umgicks med Erik i ett par veckor för en tid sedan och hans och min musiksmak skiljer sig en hel del.
Första sommaren vi träffades (tror det var 2001) så lyssnade han på rätt blandad musik, både t.ex. Blink 182 och lite hiphop. Sommaren därefter däremot var det 100% hiphop och likaså flera år som följde. På senare år däremot har han glidit mer in på soul och liknande, breddat sig, vilket gör att jag inte sitter och suckar längre varje gång hiphop-låt efter hiphop-låt strömmar ur hans högtalare.
Jag upprepar igen: VARIATION är nyckeln till att lyssna på musik. Samma typ av musik går inte hur länge som helst, så är det bara. Det måste stickas emellan med någon låt som bryter mönstret någon gång då och då för att man inte ska tröttna.
När vi sågs för några veckor sedan spelades alltså dels hiphop, men även soul, funk, cumbia och lite annat smått och gott som gjorde att de gånger det kom hiphop så var det inte så farligt.
Plötsligt fick herr Erik för sig att gå igenom lite låtar med Petter som han inte hört på länge.
En del låtar med Petter är helt okej eftersom han har lagt ner energi på att hitta sköna beats. Eftersom jag i första hand lyssnar på melodin i en låt och därefter texten om jag gillar melodin så funkar det ju liksom inte att en låt har en skitbra text om den är skitjobbig för öronen i övrigt. I hiphop är det därför beatet jag lyssnar på i första hand, och har man tur så finns det också en refräng med melodi. Är dessa två ingredienser bra så kommer liksom rapen in och passar automatiskt och DÅ kan jag lyssna på texten. Är texten då också bra så är det helt enkelt en prima låt, vare sig man gillar hiphop generellt eller inte.


Det finns undantag som jag gillar i ALLA genrer. Idag blev det därför detta:Omväxling förnöjer

Såg just klart på filmen "The Crazies". En film som jag efter ungefär 20 minuter räknade ut skulle ha ett slut som jag på ett eller annat sätt inte gillade. Det är rätt tröttsamt ibland att ha rätt..
Mer än så säger jag inte. Det är ändå olika tycke och smak som gäller i olika typer av filmer. Vissa uppskattar säkert den typen av slut medan jag tycker de mest är irriterande, slöseri med tid.
I övrigt fanns det en rad plotholes, som det så fint heter på engelska, som fick mig att sucka högt. Ser ni filmen så kommer ni säkerligen också märka dessa. Jag tänkte först ge den B B, men efter noga övervägande får den ändå bara B, just på grund av de massa misstagen i filmens händelseförlopp. Hade det varit mer logik och ett slut jag uppskattade hade det mycket väl kunnat blivit hela B B B, men nu blev det alltså bara ett B.

---

Såg tidigare ikväll på "Så ska det låta", ett program som rätt ofta känns tjatigt med samma låtar som sjungs om och om igen. Idag var dock lätt ett av de bästa avsnitten i denna folkliga underhållning nå'nsin. Blandningen av artister (Rigo, Pauline, Magnus Bäcklund, Linda Bengtzing) gjorde att det också blev en blandning av många musikaliska stilar som framfördes, allt från soul och ragga till hårdrocksballad och gamla svensktoppsklassiker från förr. Dessutom var de av programmet förutbestämda låtarna också väl utvalda. För en gångs skull fick man höra annan musik än typ "Fyra Bugg och en Coca Cola" eller "Piccadilly Circus" i varje svar..

VARIATION! Det är allt jag begär! Något som folk som skapar "hitlistor" på typ Rix FM inte förstår.


Sleep tight, all night!

Your Song

Sådär, idag tog jag tag i det länge vilande projektet med att klippa lite film till Elton John-dängan "Your Song" som jag sjöng in med digitalkameramikrofonen (ingen optimal mick, bättre än datormicken iaf) för över typ en månad sedan eller när det var. Då fanns det snö iallafall och eftersom jag filmade både då och nu när det är soiligt och börjar bli alltmer grönt så blev det lite mixade motiv.
Dessvärre blir filen rätt stor när man sparar den och vill ha bra kvalité vilket gör att filen inte går att lägga upp på youtube utan att konvertera om den till mindre format och då också tappa i kvalité. Att sedan youtube konverterar ytterligare en gång gör inte saken bättre, men musiken är inte så förstörd iallafall.


Så.. here it is! Tidsfördriv á la Björkman:Ego Newcut svarar på frågor mitt i veckan

För att fördriva tiden så tänkte jag fylla i en härlig liten lista för sisådär hundrade gången i ordningen i livet (minst). Det svåra är att leta upp listor som inte enbart består av de vanliga tråkiga frågorna man läst x antal gånger förut (Längd, favoritlåt, favoritskådis osv).

 

 

 

Hur länge har du bloggat?
Sedan mars 2008, så över två år nu.

Vilka bloggar läser du?
Lauls, Nybergs, Stillbergs, Banks & Nivas ibland, Calles. Typ de.

Har du åkt rullstol?
Jepp, en eller två gånger, inte säker. En gång var i alla fall när benet blivit gipsat efter att knäet vridits ur led.

Hur mycket är klockan?
16.31 för tillfället

Vad tänker du på just nu?
Glass

Har du druckit mjölk idag?
I varm O’boy-form, ja

Vad gjorde du för 43 minuter sen?
Låg här i soffan och funderade på vad jag skulle göra

Tycker du om kycklingar?
Att äta: mums. Sen de små gulaktiga sakerna som springer runt och tjirpar är rätt söta också.

Vad använder du för shampoo?
Det som råkar stå i duschen. Handlar jag själv brukar det bli Head&Shoulders

Favorit ämne i skolan?
Svenska, historia, musik, bild, litteraturhistoria, idrott (efter högstadiet) och psykologi. Ungefär så.

Blogga eller läsa andras bloggar?
Gillar ju att skriva av mig, men intressant att läsa andras tankar också. 50/50 mellan mig och de jag läser.

Vad ska du göra ikväll?
Kolla Bayern – Lyon och kanske någon film, får se.

Hur tidigt går du upp på morgonen?
När jag jobbar så blir det oftast vid den hemska tiden 06.00 efter en dålig natts sömn, men om jag är ledig så varierar det mellan 11-13 i snitt.

Favoritfotomotiv?
Människor och natur.


Hur många msn-kontakter har du?
Ska kika... 64 ser det ut som.

Varför bloggar du?
Främst för att bara skriva av mig, men ibland också för att berätta vad jag tycker om saker och ting istället för att tiga still och acceptera att endast ett överflöd av t.ex. medias åsikter väller ut utan mothugg. Att viss musik spelas mer än annan på radio är en typisk punkt på sådant som gör mig rejält grinig.

Vad har du för frisyr?
Eftersom jag rakade bort det mesta i förrgår så vet jag inte om det kallas för frisyr längre, men rätt kort i alla fall. Mycket lättskött.

Hur många par skor har du?
Jaa.. kanske.. runt 10? Men jag använder de inte allihop längre. Många som slitits och numera bara står, alternativt används om man ska ta på sig nå’t snabbt och bara springa ut i trädgården eller liknande. Skor som jag använder aktivt är ungefär tre par om året (ett par vår- och sommarskor, ett par höstskor och ett par vinterskor när höstskorna inte pallar snön)

Vad såg du senast på tv?
Inter – Barcelona... tyvärr.

Vad skulle du göra om du vann 20 kr?
Först bli förvånad över vad det är för märkligt snållotteri som jag plötsligt köpt en lott i och sen glatt rycka på axlarna och stoppa tjugan i fickan.

Vad är Sverige för något?
Ett rätt så trevligt land med vacker natur. Dessvärre varar sommaren alldeles för kort.

Är du morgon eller nattmänniska?
Natt. Definitivt natt. Däremot kan jag tycka att det är mysigt även på morgonen (om jag inte gått och lagt mig än) och förmiddagen (om jag av någon anledning gått upp runt nio) om det är sommar och sol. Men vaknar jag runt klockan sex, alla årstider, så ser jag mest ut som ett utskitet åskmoln och vill snurra in mig i täcket igen.

Vad är du bra på?
Sticka in små underfundiga skämt i konversationer, skriva, gehör, sjunga (helt okej i alla fall). Ungefär så.

Gillar du insekter?
Fjärilar och humlor, men i övrigt kan insekterna dra lååååångt in i skogen och stanna där för min del.

Är du kittlig?
Nämnde jag när jag kommenterade ett annat formulär häromdagen, och ja som sagt. Under fötterna främst.

Är du mörkrädd?
Värre när man var liten. Nu kan jag gå ut om det är mörkt på någon väg eller så liksom, men jag är väl inte sådär jättesugen på att vandra i en kolmörk skog om vi säger så (men vem är det?).

Om du fick välja bara en sak, vad som helst att ta med dig på en öde ö, vad skulle det vara?
Egentligen skulle man ju säga en söt tjej, alternativt sin bästa vän, men det vore å andra sidan rätt elakt om de skulle behöva hamna där bara för min skull. Så det smartaste är väl isåfall något vasst, vi säger en yxa (går att använda som kniv, skapa gnistor med och det går nog betydligt snabbare att fälla ett träd med just en yxa istället för en kniv)

Meningen med livet enligt dig?
Att ha roligt, umgås med de man trivs med och äta god mat. Njuta så länge det varar helt enkelt.

Hur många besökare har du dagligen?
Varierar mellan två och runt åtta skulle jag tippa. Som jag sagt förut: jag skriver inte främst för att attrahera andra, utan för att skriva av mig. Men självklart uppskattar jag om folk läser det jag skriver.

Vad har du för kamera?

Sony Cybershot DSC-W270

Vad har du för intressen?
Film, musik, parta, Football Manager, fotboll rent allmänt, humor

Vilken klädaffär tycker du bäst om?

H&M rent generellt. JC är också okej. Men jag är ganska ointresserad av märken. Kostar inte plagget en förmögenhet och är snyggt så köper jag det. Sen om det är ifrån Harrods (inte så mycket billigt där förvisso) eller Pers Prisvärda Plagg rör mig inte i ryggen.

Snyggaste manliga kändisen?
Brukar säga Brad Pitt. Har åldrats med värdighet definitivt.

Dator/tv?
Dator. I den kan man se på tv om det kniper.

Glass/godis?
Godis, choklad

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor?
Det låter bättre! Inga tjugo fjuttiga kronor. Förmodligen betala CSN-lånet på studs, sen resa och uppleva massa saker och till sist investera i lite prylar för framtiden.

Har du någon dold talang?
Dold talang.. bra på att ge fotmassage kanske? Men annars.. nja, sjunger väl okej som sagt. Lätt för att skriva dikter, både roliga och seriösa.


Drömresemål?
Nya Zeeland, sen en tripp till Australien när vi ändå är där borta.

Favoritserie?
Vänner. Goda andrapristagare är Lost, Fawlty Towers, Simpsons, Macken, Nile City.. osv.

Favoritårstid? Varför?
Sommar. Jag älskar att grilla med några vänner och en kall öl i handen och det görs liksom bäst på sommaren. Springa ner och slänga sig i havet medan solen steker är också rätt så mycket mer behagligt på sommaren än t.ex. vintern. Vad finns det att INTE gilla med sommaren? (Förutom insekterna som vi nämnde förut då).

Har du vunnit på trisslott någon gång?
O ja, såna där härliga vinster som precis räcker till att köpa en ny lott.

Vad har du för planer i sommar?
Grilla! Njuta! Trivas! Leva! Låter det som en bra plan? Kom och häng med mig då! Och ja, grilla såklart, men det ingår i ”Njuta!”

Drömjobb?
Något inom fotboll, helst scout, men det är en rätt lång väg dit.

Har du någonsin varit i Borås?
Väs, ja. Mycket när vi var små eftersom pappa är därifrån och farmor bodde där, men senast vet vi ju hur det gick med en viss blind kärring som gjort sitt körkort i slöjden.

Var skulle du helst vilja bo: i Uppsala eller i Luleå?
Jaa, säg det? Luleå har jag aldrig vart i, däremot Uppsala några gånger. Jag får nog besöka Lule först innan jag kan lämna besked på den frågan, men min instinkt säger mig att jag skulle trivas bättre där uppe i norr.

Dessie vs Paow?

Vem vs. vem? Antar att det är två horribla bloggare. Låt mig säga ingen rent spontant.


Vilka bloggare skulle du vilja träffa irl?

Tjaa, alla de jag räknade upp förut som jag inte redan träffat vore ju trevligt :)

Vad spenderar du helst dina pengar på?
Jag spenderar inte så mycket pengar rent generellt. När jag spenderar så brukar det gå till tråkiga saker som räkningar eller liknande. Men okej, vad jag HELST spenderar dem på.. en eventuell flickvän? :P Annars om det ska vara till mig: öl, godis, film och musik (visst kan man ladda hem, men om jag verkligen gillar en artist eller film så köper jag filmen eller plattan), gå på IFK-match. Och om man drar hem ett antal personer för att käka så är det kul att handla mat, exempelvis om man ska just grilla.

Vilken är din favoritglass?
Den hette Joker, fanns när jag var liten men inte nu, från GB. Numer är det antingen Magnum Classic eller Tip Top.

Vilka länder har du besökt?
Grekland (Rhodos), Tyskland, Danmark, Norge, Belgien, England, Spanien. Och en rastplats i Frankrike på väg till och från Spanien med buss.

Om du fick veta att du bara hade tre dagar kvar att leva, vad skulle du göra då?
Först springa ut i skogen och skrika typ ”FUCK!” och sen samla ihop så många vänner jag kunde, göra slut på alla mina pengar och ha så roligt som möjligt.

Besöksrekord på bloggen?
Öhm.. kan ha varit 32 en gång, men inte säker. Kan ha varit 22 eller 16 också.

Om du bara fick läsa en blogg, vilken du skulle du ta?
Nybergs. Fotbollsbloggarna är inte nödvändiga så sett, men från fröken Nyberg kan man få sig en massa skratt ibland.

Har du någon speciell "strategi" över hur mkt du ska blogga osv?
Inte direkt, men försöker att skriva minst varannan dag i alla fall, helst en gång per dag.

Hur mycket pengar handlar du kläder för i månaden?
0 kronor i snitt nuförtiden! I sommar lär det la bli något, och till hösten om jag nu kommer in på en av de utbildningar jag sökt. När man är här hemma blir det inte av eftersom aldrig någon annan verkar vara så intresserad av att handla så då skiter jag också i det. Jag har en massa snygga kläder ändå liksom som jag köpte på mig under tiden i Falun.

Vilken kändis skulle spela huvudrollen i en film om dig?
Eftersom jag bara är 23 än så länge så bör han ju för det första vara rätt så ung. Sen vill jag ha någon som har humor.. vilka har vi då? Gustaf Skarsgård hade varit bra om han inte var så jävla lång (1.91). Det är svårt att hitta just i lämplig ålder också. Gah, har funderat hur länge som helst nu! Vi gör såhär: ni får komma med förslag om ni vill istället.

Vad har du för mobil?
En stabil Nokia som typ inte kan dö.

Läser dina vänner/familj din blogg?
Jo, några i familjen och några få vänner

Har du bara haft den här bloggen, eller någon blogg innan?
Endast denna. Varför starta flera?

Vad är det klantigaste du gjort?
Ingen aning. Jag gör inte så stora klantsaker. Klantas det så är det i obetydliga proportioner och därför kommer jag inte ihåg dem heller (läs: jag förtränger dem).

Vill du ha hål någonstans som du inte har?
Nej, det tror jag inte. När jag var yngre funderade jag på att pierca läppen, men det blev aldrig av. Eller jo, när jag var liten ville jag ha Sorkens hål! Ni vet i Nalle Puh. Det hålet gick ju att flytta, en gång blåste det bort. Tänk vad praktiskt att ha med sig ett hål man kan smita in i överallt.

Ska du byta bloggdesign?

Njäe, inte direkt, men header inom någon månad kanske.

Har du någon idol?
Idol och idol. Brukar bli idel komiker när jag räknar upp förebilder. Chevy Chase, Groucho Marx, Matthew Perry, Peter Rangmar, Claes Eriksson, John Cleese t.ex. Folk som kan glädja andra helt enkelt.

Vilka internetvänner har du känt längst?
Har inte så många rena internetvänner, men Linda Saaek kan jag gissa att det är. Känt sedan tre år tillbaka eller nå’t.

Typ av favoritböcker?
Gärna lite ungdomstouch á la Gardells böcker, men annars funkar definitivt Läckbergs deckare.

Har du träffat någon internetvän irl någon gång?
Ja, men bara en än så länge.

 

 

Sådär! Det får räcka för denna gång.

 

---

 

Sist måste nämnas att filmen med Sandra Bullock som jag såg igår förtjänar B B B B i betyg. Fin film och även den bättre än överskattade "The hurt locker". Varför får inte jag vara enväldig domare i Oscarsjuryn?


Usch

Horribelt resultat på Giuseppe Meazza. Men ett bortamål är alltid något så 3-1-resultatet ska inte ses som att det är kört direkt, inte på långa vägar...

...men ett italienskt lag är ett italienskt lag.. usch!
Inter måste få pisk helt enkelt. Och imorrn ska Lyon bragda sig vidare mot München tycker jag bestämt.

---

Av någon outgrundlig anledning så kommer jag inte in på ett antal sidor, t.ex. Facebook. Mera usch.

Nåja, dagen har vart rätt bra i övrigt, lugna klasser i skolan.

---

Filmdags! Dramat "The Blind Side" står på programmet. Efter gårdagens val (det blev komedi, "Stinsen brinner") så känns det dags för filmen som gav Sandra Bullock Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i årets gala. Det behöver dock inte betyga att priset var befogat. De patriotiska amerikanerna gav ju Oscar för bästa film åt helvete så.. Ja. Men förra året gick priset för manliga huvudroll rätt i mitt tycke (Sean Penn för sin roll i "Milk") så det var ju alltid nå't.


Vi avslutar dagen med lite rolig, skön musik och säger sov gött!Newcut eller vad det nu kan tänkas heta på engelska

Eftersom jag sällan kan vara normal på kort jag tar själv så.. eller ja, jag kan sällan se naturlig ut på kort som andra tar heller. Ska det bli naturligt så får någon ta i smyg oftast.
I vilket fall är jag nyklippt, vilket denna gång inneburit motsatsen till det långa hår jag nu blivit av med. Såhär kort har jag inte haft sen jag var bebis.
Jag gillar att ha långt hår, men då det inte direkt går i släkten att ha megatjockt hår så tänkte jag att jag helt enkelt skulle testa på skitkort för en gångs skull. Jag behöver iallafall inte gå till frisören på ett jäkla tag och det kommer bli liiiiiiiiiiiiiiite lättare att ge sig ut bums istället för att vakna upp och se ett gigantiskt Doktor Busé-hår varje morgon som behöver fixas.


Solglasögon inomhus är endast bra om man försöker se fräck ut på kort har jag hört

Mycket naturligt leende.. men vafan man måste la visa tänderna nå'n gång?

Ego.

---

Imorgon ska herr Ego Newcut jobba på Stora Höga, en åttondeklass. Nu däremot blir det någon film, förmodligen action eller komedi. Känner för något lättuggat.

Och just det - Tobbe é klar! :D (om någon i framtiden läser detta inlägg så är det klippet från 2010.04.19 med Tobias Hysén jag syftar på ;)

Nattens mardrömmar är dagens förvrängda liv

Har för en gångs skull sett på en skräck-/rysarfilm, "The Haunting In Connecticut", och den var överraskande bra för sin genre måste jag säga. Jag är ju ingen gigantisk fan av skräckisar eftersom de dels ofta brukar sluta med att det går käpprätt för alla inblandade, dels för att jag helt enkelt tycker andra genrer är mer stimulerande, ger mig mer. Ibland hamnar jag dock i rätt stämning för ockulta och tankefuckande upplevelser, som nu. Betyget B B är således ett bevis på en helt klart godkänd film i denna genre.
Bra skådespelare brukar vara en gigantisk bristvara för skräckisar, men här var det förvånansvärt trovärdiga tolkningar. Man undrar nästan varför de hamnat i denna filmen och inte är med i större sammanhang. Av de medverkande var det bara mannen som spelade pastor som jag sett förr i något sammanhang.
Effektmässigt var det väl inget uppseendeväckande som hände, snarare var det mindre medel som fick det att bli bra. Vissa skräckfilmer blir så extremt överdrivna med hela rum som flyter ihop eller vad som, men här gjordes det på ett mer trovärdigt sätt, tillsammans med en story som också den kunde kännas lite småtrovärdig (om man nu ska kalla skräckfilmsplotar för trovärdiga överhuvudtaget).

När jag ser på film så beror det väldigt mycket på genre när jag ska välja HUR jag ska se den. Action är klart bäst lämpad för att se på bio, medan draman och känslosamma filmer är något jag helst ser på själv, möjligen att man skulle se dem med sin tjej. Komedier funkar både och, antingen själv eller med kompisar, men jag är starkt emot att gå på bio och se på komedi. Varför? Jag sitter bara och stör mig på folk som för oväsen, skrattar på fel ställe, skrattar överdrivet mycket osv.. Sitter man med kompisar så vet man var man har folk. Vad jag vet umgås jag bara med folk som skrattar där det faktiskt är roligt. Vissa människor på bio vill man liksom bara kasta ut..
Skräckfilmer och rysare är en speciell historia. Oftast blir det att jag ser på det själv. Det är inte så ofta man är med en kompis och den ena föreslår att det är en skräckfilm man ska se på om man just bestämt sig för att slå på en film. Men absolut, jag föredrar att se på skräckfilmer med andra. Det tar bort lite av det eventuellt otäcka. Man känner sig tryggare med en annan människa i närheten, så är det bara. Visst kan man sätta sig själv och se en film mitt på dan i solljuset också för att känna sig trygg, men då tar man bort den kusliga effekten som nattens mörker bär med sig.

Nu sitter jag här själv och nattens mörker börjar försvinna och övergå till kusligt morgonljus utanför fönstret. Ljuset som kommer då man i en rysare börjar tro att man överlevt natten bara för att i nästa stund se döden i vitögat, springa för livet rätt ut i skogen och få dödsstöten av mördaren eller demonen. Det sista skriket i panik dör ut lika plötsligt som det kom när man lämnade huset som man lyckats överleva natten i.
När morgonen ljusnat färdig och blivit till dag är allt tyst och ingen vet vad som hänt. I skogen ligger antingen ett blodigt lik eller så är man spårlöst uppslukad av intet. I båda fallen har allt gått förlorat. Man överlevde inte natten. Allt är slut. Svart. Tyst.

Det onda vann.


---Nattens visdomsord

"Rör inte konst!"


Markus Mustonen, Kent

Obekant uppvaknande

Ett märkligt lugn verkar ha sänkt sig i min kropp. Det märks i hela själen att lång tids vånda är över.

---

I tisdags spelade jag som tidigare nämnts badminton. Dock var jag dum nog att köra med gympaskorna utan inlägg av någon i efterhand helt oförståelig anledning. Resultat? Skavsår på exakt samma ställe i hålfoten under båda fötterna. Inte bara så att det blivit lite småskavt utan sådär lagom köttigt skavt. Natten mot onsdag var det okej, men natten mot idag vetifan vad som hände. Efter bara en och en halv timmes sömn vaknade jag yrvaken av att jag mådde skitdåligt (det skyller jag på blomkålssoppan som mamma också verkar ha mått dåligt av) och det blev inte bättre av att skavsåren brände som tusen eldar. Skitskum känsla, helt ny för mig. Efter att ha druckit lite vatten, slängt ena fotens plåster och försökt hitta på bra andningsövningar mitt i natten för att få bort illamåendet så lyckades jag somna om över en halvtimme senare.

Idag blev det min längsta dag på jobbet någonsin eftersom jag hipp som happ spörades om jag kunde arbeta även på eftermiddagen på ett fritids och vara där till stängningsdags. Det blev alltså jobb 8-18 istället för 8-13.30 som det skulle varit från början, uppstigen klockan 6. URK.
Dessutom så gjorde ju fötterna ont varenda steg jag tog och jag försökte hålla masken och gå så bra som möjligt när någon såg mig, men såfort jag var säker på att jag var ensam pustade jag ut och gick som en gammal hjulbent cowboy. Bah.


Hemma nu sen halv sju-tiden och kopplar av. Film senare? Förmodligen! :)


Dagens höjdpunkt: Den lilla tjejen på Solens fritids som alltid skiner upp när hon ser mig. Idag gick jag bara förbi som hastigast för att hämta min jacka på väg till det fritids där jag skulle vara och hon tog direkt tag i mig och hoppade upp i min famn och kramades. Det är så'nt som ibland gör just detta jobbet till så mycket mer än bara ett jobb.


Nååågot enklare videos förr, men det känns ändå så mycket mer äkta på det här sättet. Klass!


Richard here, born to be alive for sure

Angående det där jag nämnde förut med mystiska skräckfilmsljud så.. jaa, jag överlevde ju som ni märker. Förmodligen var det just katten.. iallafall det där mullret borde ha varit hennes rumlande runt på altanen eller något. Men själva rösterna.. svårare att förklara. Katter pratar väl inte? Eller..?

---

Nu över till mer faktiska saker: jag har sökt. Det är säkert, jag gjorde det alldeles nyss!
När jag sökte förra gången så sökte jag bara tre program (och kom in på förstavalet i Falun), medan jag denna gång garderade mig med fem stycken:

1. Mediekommunikationsprogrammet - Idrott, medier och PR, 180 hp (Falun. Igen, jag vet :P)
2. Kultur- och kommunikationsprogram, 180 hp (Halmstad, inriktar mig där sen på filmvetenskap)
3. Språk, kultur och kommunikation, 180 hp (Växjö, också där inr. på filmvetenskap)
4. Kultur, samhälle, mediegestaltning, 180 hp (Norrköping)
5. Informatörsprogrammet, 180 hp (Växjö)

Av någon anledning känner jag att dessa utbildningar kommer att kunna ge mig mer på fötterna i framtida sökanden till yrken. Om jag vill bli t.ex. skribent (och det vill jag gärna) så kommer jag kunna bli det inom flera områden. Förvisso kommer den första utbildningen i Falun vara inriktad på idrott, men i och med att jag pluggat Ljudproduktion förr så kommer jag även ha trovärdighet som skribent inom musikbranschen, som exempel. Jag ser alltid en massa möjligheter i allt :)


I vilket fall känns det otroligt skönt att ha sökt nu iallafall så att man kan samla sig till slut. Det är inte som att jag haft vånda över det här bara sista veckan. Sista veckan har handlat om VAD jag ska plugga, medan senaste halvåret har handlat om IFALL jag ska plugga eller inte. Så.. vad säger man? Det känns bra nu.

Några månader efter att jag pluggat klart fyller jag 27. Det är fortfarande ingen otroligt hög ålder. Exakt samma ålder som Teo var i när han hade pluggat klart Ljudproduktionsprogrammet :)
Jag har sagt det förr: skulle jag plugga igen så blir det nu och absolut sista gången, sen är jag färdig med den perioden i livet. Och så är det verkligen, jag är fortfarande ung och skulle jag inte sökt nu utan istället satsat på ännu ett års ovisshet så skulle jag bara ångrat mig längre fram. Att jag tagit rätt beslut är jag helt övertygad om.

Vad det gäller ekonomi så tänker jag inte på det på samma sätt som jag gjorde i höstas, d.v.s. att jag inte vill ta ett lån till. Säg såhär: man betalar ca 1700 i kvartalet, bara att det kommer vara under en längre period nu när jag tar ett nytt lån. Det är summor man överlever även om det kommer ta lång tid att betala tillbaka (om man inte sätter in större klumpsummor förstås). Man lever bara en gång. I döden finns inget som heter varken skulder eller pengar :) (den glada smileyn syftar som ni säkert förstår inte på döden utan på att man inte har några bekymmer då, haha..)

Jag har tagit intryck från mycket när jag valde vad jag skulle läsa denna gång. Sett till mycket fler aspekter. När jag gick ljud tänkte jag inte på att det skulle vara så mycket teknik inblandat i eventuella framtida jobb. Och teknik och jag är inte alltid bästa vänner. Visst, mjukvara i datorn eller enklare allmän teknik så, men kopplingar, motorer eller vad som helst liknande är jag grymt ointresserad av. Det är min kreativa, konstnärliga sida som fick mig att sticka till Falun från början, att jag älskade musik. Denna gången är det starkast min skrivande sida som talar. En sida jag vet att jag behärskar. Det känns tryggt på något sätt.


Framtiden, se upp! Here I come!Demoner i huset, mitt på da'n?

Imorrn är sista dagen att ansöka, men jag ska ha klart det idag, en dag FÖRE deadline för en gångs skull. Jag är ju annars ganska känd för att lämna in prima arbeten i sista minuten. Varför lämna in något direkt och sen sitta och rulla tummarna? Är det inte bättre att slappa först och sen ta tag i saker när det verkligen börjar bli allvar? Jag har sagt det förr, att jag arbetar som bäst under pressad tid som jag får planera själv.

Vad göra mer idag då? Mja, säg det?

Just nu hörde jag konstiga ljud i huset. Nå'nstans utanför mitt rum. Lät ungefär som i skräckfilmer ni vet när man hör konstiga viskande demoner/själar/spöken/andar prata. Och nu hörde jag nå't mindre muller! Vad är detta? Finns bara en förklaring: kattfan. Ska genast gå och undersöka så hörs vi så småningom.. Hoppas jag..

Mystiskt..


Piggos

Börjar varva ner nu. Bytte för en stund sen från att vråla med i Magnus Ugglas livealbum till att slappna av till Chopin. Nedvarvningen kommer sig av att jag börjat få ihop ett antal intressanta program som jag funderar på att söka. Falun, Halmstad, Norrköping, Växjö.. orterna är flera! Mina horisonter har plöstligt öppnat sig lite iallafall. I grevens tid, helt klart..

Gick upp i morse för att ta mig till Jörlandaskolan och en ofantligt lång arbetstid (runt en timme) istället för de två som det var sagt från början. Men, men! Det var en jätteskön klass jag hade i träslöjd iallafall, en av de lugnaste jag haft! Ytterst skönt då jag sov som en potta skit i natt..
För det första räknade jag fel på när jag skulle upp och såg på "Kopps" fram till några minuter över ett. Jag tänkte inte på att det är klockan sex som gäller när jag jobbar och att det då innebär lägga sig klockan tolv för att få mina sex obligatoriska timmar sömn. De dagar när jag inte vet om jag ska jobba lägger jag mig ett eftersom eventuella påringningar om jobb kommer efter klockan sju.
I addition till felberäkningen så tog det ungefär en halvtimme att somna och jag vaknade minst en gång till senare på natten, samt vaknade en halvtimme innan jag skulle upp och låg bara och grymtade irriterat.
Vid frukosten var jag oväntat hungrig och slängde snabbt i mig en stor tallrik fil med Frosties som direkt tog strid med magen och skapade illamående. Några mackor blev det då rakt inte tal om.
Sammanfattningsvis började dagen sisådär, men eftersom klassen var lugn och vädret vackert så gled all trötthet av mig i ett jehu och jag kom hem full av energi. Så full av energi att jag hoppade in som ersättare för en av pappas jobbarkompisar på deras veckovisa badmintonspelande. Puh!

Badminton ja.. det har jag inte spelat sen sisådär i gymnasiet skulle jag tro. Till en början var jag extremt usel och kände som att jag glömt allt vad bollträff heter, men snart tog jag tag i mig själv och visade upp min härliga offervilja som tenderar att komma fram de få gånger jag faktiskt ger mig in i en idrott.
Från att vara sämst i början spottade jag upp mig till att iallafall bara vara delad sämst sen :P kanske till och med näst sämst. Vi var ju bara fyra och gränsen mellan mig och pappas chef var inte sådär överdrivet stor. Pappa är snäppet bättre medan den fjärde jobbkompanjonen är många klasser bättre än oss andra. Jag har definitivt mest inlevelse i spelet iallafall. Jag slänger, ja kastar, mig efter fjäderbollen och kommer ha fina blåmärken imorrn. Men det gör mig inget, blåmärken har aldrig bekommit mig. Hellre det än att ge upp en boll man faktiskt kan nå.
För pappas del gick det lite värre. Han lyckades sträcka ljumsken på nå't vänster när han råkade hamna i en spagat han inte riktigt var kapabel till. Just då spelade vi dessutom i samma lag så jag fick avsluta den än mer dödsdömda matchen mot chefen och klasspelaren mol allena. Det gick inget vidare, men jag höll stånd ett bra tag ändå. Efter den matchen fick jag gå och sätta mig med en lite väl hög hjärtklappning. Efter en minut var det dock dags igen då kroppen återhämtat sig, sen var det inga problem resten av tiden.
Min andfåddhet funkar lite så, eller min kondition. Det finns en gräns då jag är helt slut och måste sätta mig ner, men när jag fått vila bort tröttheten någon minut så är det bara att ta tag igen så är jag fit for fight, i form; som ny för resten av träningspasset!


Nåväl! Nu under eftermiddag och kväll har jag främst letat utbildningar och nu börjar det kännas bra. Jag vet vartåt det barkar. När jag är inskickad och klar imorrn så informerar jag mer om hur det blev :)

Nu ska jag ta det lugnt och pusta ut lite. Få vara.

---

Förresten, frisören på måndag. Då blir det kort vill jag lova. Ska bli intressant. Mja, kanske inte för er, men definitivt för mig som i princip aldrig varit korthårigare än runt tre centimeter. Kanske blir två denna gång? Vi får se helt enkelt.. Jaja, det var egentligen helt ointressant eftersom jag generellt inte gillar bloggande om mode, frisyrer och annat, men jag skriver det mer som en liten anekdot, inte för att det ska prägla hela bloggen.

---

Enda låten jag hittade på youtube som var från skivan, avslutande spåret


A mans world?

Såå, efter förfrågan av fröken Nyberg om åsikter gällande listan på facebook "Things Guys wish girls knew! >"<" (och jag kan inte förklara varför Guys har stor bokstav och girls liten för övrigt) så kände jag mig tvungen att gå igenom det lite allmänt i ett inlägg. Eventuella stavfel i påståendena står inte jag för då listan är kopierad rakt av. Så.. De 40 punkterna med kommentarer från mig som en av representanterna för manliga könet:

1. Guys are more emotional than you think, if they loved you at one point, it'll take them a lot longer then you think to let you go, and it hurts every second that they try.
Kommentar: Kan bara hålla med. Så funkar jag iallafall.

2. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
Kommentar: Det är möjligt att det är så för många killar, men jag tror det är desto fler som inte "flörtar runt hela dagen". Jag tänker alltid på "the girl" jag "truly care about" när hon finns. Andra kommer då i periferin.

 

3. Guys go crazy over a girl's smile.
Kommentar: Ja, men det är väl inte direkt något överraskande? Tycker jag är rätt självklart. Finns inget sötare. När man ligger bredvid och tittar på er är när ni sover är också väldans sött.

 

4. Guys will do anything just to get you to notice him
Kommentar: Förmodligen om man verkligen, verkligen är kär, men jag kastar ju mig inte direkt utför ett stup för varje snygg tjej som går förbi på gatan. Det krävs liksom lite mer än så. Så jag kan inte hålla med helt här. Men det är klart det finns kåtbockar som gör vadsomhelst för att få uppmärksamhet. Men det är långt ifrån alla killar som är så'na.

 

5. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend or ex love-interest. Unless they're going for the let-her-complain-to-you-and-then-have-her… method.
Kommentar: Instämmer. Det är inte så speciellt intressant att höra talas om någons ex.. Det är ju man själv som ska vara i fokus nu, inte någon annan :S Men om det bara nämns någon enstaka humoristisk anekdot kan det väl vara okej. Typ en gång om året max.. Men nej, det är inte så uppskattat.

 

6. A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.
Kommentar: Inte helt sant. Visst vill man som sagt vara i fokus, men att porta tjejen från att ens prata med andra killar? Visst om hon börjar snacka som fan med en kille om man är på krogen, då kryper svartsjukan fram hos de flesta, men liksom hennes killkompisar, ens egna killkompisar osv spelar inte så stor roll. Litar man på varandra så ser jag inte vad problemet är. Man måste väl få ha ett liv?

 

7. Boyfriends need to be reassured often that they're still loved.
Kommentar: Mjo, det kan man väl säga. Sen är det skillnad på t.ex. första förhållandet och kommande. Första förhållandet blir troligtvis mer extremt då det är såpass okänt och nytt, man vet inte helt hur det ska gå till och man vill ha en massa bekräftelse. Tar det sedan slut lär man sig av det och mognar, blir mer vuxen i kommande förhållanden. Visst vill jag ha bekräftelse i nästa förhållande, men jag kommer vara mer lagom sökande, inte överputtinuttig som det är risk att det kan bli i ens första. Så som svar: generellt stämmer det.

 

8. Guys don't care how gorgeous you are, if you're a *********-- Goodbye.
Kommentar: Jag vet inte om stjärnorna ska stå för att tjejen är korkad eller typ slampig, men i båda fallen så är det så. Utseendet är långt ifrån allt. Visst vill man inte vakna upp bredvid en trafikolycka varje morgon, men man vill inte heller dela sitt liv med en person som man knappt kan prata om något med, eller som man vet slampar runt med andra och är olojal. Många killar tänker självklart bara på utseende, men då är de oftast likadana som tjejerna i fråga och lägger ingen större vikt vid intelligens eller känsloliv - hopp i säng, play around! Jag kräver bara att hon ska vara söt, le så att man smälter och lite smått allmänbildad. Det behöver inte vara Shakira eller en kärnfysiker - ni fattar vad jag menar.

 

9. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...never mind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.
Kommentar: Sant! Ni kan ju inte bara börja säga nå't och sen strunta i det! Ni tyckte uppenbarligen att det var värt att säga för en sekund sen så.. Vad?? Vad?? :D

 

10. Girls are guys' weaknesses.
Kommentar: Ja, om du inte är bög eller en känslokall psykotisk mördare eller något så kan jag inte se något annat svar än ja på den frågan. Vad skulle vi annars leva för indirekt om inte er? Jobbet? Mat? Nehej.. vänner i all ära, men det är ni som krävs för att vi ska komma nå'nstans.

 

11. Guys are very open about themselves.
Kommentar: Egentligen ja. Det är bara det att ingen frågar oss på samma sätt som man frågar tjejer. Det är liksom inte lika okej för en kille att öppna upp sig och visa sig sårbar, tyvärr. Jag försöker trots allt, men det är ändå en viss mask man har på sig för att inte visa sig så svag och liten som man ibland kan vara. Och det gäller alla killar, även de som tror att de är världens tuffaste biffar som äger världen och kan göra vad de vill. Innerst inne har de också nå't som tynger, som gjort att de blivit som de blivit. Generellt så.. fråga oss så kommer vi säkert att svara.

 

12. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.
Kommentar: Haha.. stämmer hyfsat bra. Vi har nog lite svårt att "ta order" från någon annan och vill gärna klara av saker själva.. men om det kommer råd så lyssnar vi åtminstone, även om vi nog oftast inte följer dem i slutänden :P

 

13. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
Kommentar: Mjo, alltså retar som i på skoj. Retas som i att flörta med andra för att göra tjejen svartsjuk tycker jag personligen bara är korkat. Men det finns många så'na killar. Och tjejer.

 

14. Guys love you more than you love them.
Kommentar: Hur ska jag veta det? Hur mäter man så'nt? Smått märkligt påstående.

 

15. Guys use words like hot or cute to describe girls. They rarely use beautiful or gorgeous. If a guy uses that, he loves you or likes you a whole hell of a lot.
Kommentar: Beror väl på kille, men jag använder många olika uttryck. Söt är klart vanligast, men snygg och vacker är inte heller ovanligt. Men det är klart man använder ord som underbar för någon man känner lite mer för :)

 

16. No matter how much guys talk about asses and boobs, personality is key.
Kommentar: Jag hoppas att det är så iallafall. Men ett så'nt statement får mig också att känna mig ovanlig eftersom jag pratar mer om ansikte och personlighet än asses and boobs. Helt ärligt. Men visst, jag är inte blind, klart jag noterar asses and boobs också och kan prata om dem, men det är inte det alla killar sitter och snackar om hela tiden, haha..

 

17. Guys worry about the thin line between being compassionate and being whipped.
Kommentar: Visst är det så. När börjar den stora omtanken övergå i förvandligen till toffel? Viktig sak att hålla ögat på. Har man förvandlats till toffel och gått över gränsen så är det nog väldigt svårt att skaffa tillbaka nå'n respekt.

 

18. Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn't notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.
Kommentar: 100% sant. Och eftersom jag får för mig att jag grubblar ännu mer än genomsnittskillen så kan ni tänka er att mitt "WAY too much" behöver ännu större caps på "WAY".

 

19. If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.
Kommentar: Definitivt. Känner man att man gjort bort sig inför en tjej så mår man inte särskilt prima. Inför en kille spelar inte lika stor roll, det är ju bara en kille liksom :P

 

20. If a guy looks unusually calm and laid back, he's probably faking it and is spazzing inside.
Kommentar: Möjligt. Jag ser nästan alltid lugn ut, vare sig jag verkligen är lugn eller "spazzar" inuti. Så för egen del är det inget säkert sätt för någon utomstående att säga om jag verkligen är lugn eller inte.

 

21. When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.
Kommentar: Låter också troligt. De få gånger jag hört killar jag känner verkligen säga så så har det verkligen varit för att de brytt sig så.. jag håller nog med där. Minns inte om jag sagt exakt de orden själv, men de har jag säkert, för längesedan.

 

22. When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me." but if he said he doesnt want to talk about it, give him a day or 2 and he will come out
Kommentar: Har jag också svårt att svara på, men jag själv är som sagt mer öppen. Kan inte minnas när jag senast ville att någon skulle lämna mig ifred? Och att man inte skulle vilja prata om det - fråga som sagt. "Give him a day or two"? Visst, det kan man la göra, men själv så kan jag lika gärna säga vad det är bums om jag litar på tjejen i fråga.

 

23. If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.
Kommentar: Håller med. Är nog så generellt också. Jag skämtar ju rätt mycket, men när jag väl vill vara seriös så.. ja, då vill jag verkligen det. Även om det förmodligen inte dröjer länge innan jag blir på bra humör igen och ett litet skämt slipper ur munnen :)

 

24. When a guy tells you that you are beautiful, don't say you aren't. It makes them want to stop telling you because they don't want you to disagree with them.
Kommentar: Haha, jaså minsann. Det vet jag inte, för det är hittills ingen som sagt nej när jag sagt det :P Inte vad jag minns iallafall. Men skulle någon förneka och säga "nej det är jag inte" så skulle man nog bli lite osäker, men jag skulle förmodligen agera tvärtom istället. Inte sluta säga det utan försöka övertyga tjejen i fråga att "Jo, det är du visst, du är vacker!". Tycker jag det så tycker jag det! Så jag håller inte med på denna punkt 24.

 

25. When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.
Kommentar: Ja, självklart. Vad är det för överraskande med det? Oftast handlar nog tanken då om "fan vad hon är fin..". Är det en tjej man ogillar som tittas på så dröjer man nog inte kvar i mer än en sekund..

 

26. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.
Kommentar: Det var jag ju inne på lite innan (punkt 11), så ja, säkerligen.

 

27. Don't be a snob. Guys can be intimidated and give up easily.
Kommentar: Definitivt. Behöver inte tillägga så mycket här tror jag? Vem vill vara med en stuck-up bitch? (Lite överdrivet, men ni fattar)

 

28. Guys talk about girls more than girls talk about guys.
Kommentar: Återigen: hur ska jag veta det? Då måste jag ju först veta hur mycket ni tjejer pratar om oss, eller hur?

 

29. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.
Kommentar: Haha, o ja! Exakt så! Som det enkla exemplet man hört tusen gånger: Ett par kör förbi en glasskiosk och tjejen säger "Det verkar gott". Då förutsätter man att killen underförstått ska fatta att han ska tvärnita, springa ut och handla glass. Vi killar tar det som en åsikt, ett statement att du tycker det ser ut som de har god glass. Eftersom meningen inte är avslutad med ett tydligt budskap: "..kan vi inte stanna till och ta en glass?" så kör vi förbi och tänker inte mer på det. Om inte vi själva just då synkar såklart och också är sugna på glass. Inser ni problemet? :P Vi kan inte läsa tankar, även om ni hoppas att det är så ;) (det hade varit skönt om vi kunde det, men tyvärr!) Men det spelar ingen roll, ni är underbara ändå, haha.

 

30. A guy would give his right nut to be able to read a girl's mind for a day.
Kommentar: Då är vi inne på ovanstående fråga lite igen. Min högra kula vetifan om jag skulle ge bort, men klart som fan att man skulle vilja ha förmågan att läsa era tankar och förstå er lite bättre.

 

31. No guy can handle all his problems on his own. He's just too stubborn to admit it.
Kommentar: Japp, var jag också inne på tidigare. Jag lyssnar på era åsikter, men jag har svårt att ta in dem och sedan följa råd. Man vill gärna klara allt själv..

 

32. Not all guys are assholes. Just because ONE is a jackass doesn’t mean he represents ALL of them.
Kommentar: Självklart. Känns också som en självklar punkt. Samma gäller för er tjejer, bara för att en av er hånglar runt med alla killar på en krog så betyder inte det att ni alla har den inställningen till förhållanden, eller hur? Tycker det är rätt uppenbart.

 

33. They love it when girls talk about their boobs.
Kommentar: Det finns nog många killar som gör, ja, det är ju trots allt en (eller ja, två) del av er kropp som vi blir tända av, så det är väl inte så konstigt att en kille kan uppskatta om ni pratar om dem? Klart jag tycker om det också, men det är inte så att så fort någon tjej nämner ordet bröst eller säger något snabbt om sina bröst så sitter jag som en dreglande utsvulten varg. Hallå eller, vi är inte alla grottmänniskor längre.

 

34. When a guy hits your butt it means that he wants you sexually
Kommentar: Nu går inte jag runt och slappar varje i baken som jag råkar få syn på. Om det är min flickvän kan det absolut betyda det, men skulle jag av nå'n anledning nå'nsin få för mig att göra det på någon annan tjej än flickvännen så skulle det vara någon nära tjejkompis som ett skämt. Men sannolikheten att det händer skulle förmodligen innebära att timmen var sen och alkoholen i bådas blodomlopp sagt sitt. Så igen: att alla killar skulle gå runt och slappa random sexiga tjejer för att de vill ligga med dem låter också lite grottmänniska för mig. Dessvärre finns det många killar som är sådana, men lååångtifrån alla.

 

35. Even if they refuse it all guys are ticklish on the ribs
Kommentar: Haha, jo, så är det nog faktiskt.. jag brukar inte vara det, men i höstas när en tjejkompis överraskade mig smygandes bakifrån med fingrarna kittlandes revbenen så blev jag en liten slingrig mask för ett par sekunder. Mycket ovanlig känsla! Men jag tror däremot inte det är det ställe där vi är kittligast. Fötterna t.ex. skulle jag tippa är mycket värre, iaf för mig..

 

36. Guys love neck rubs and if he lets you keep doing it ..it means that he really likes you or his neck really hurts lol
Kommentar: Absolut! Vem älskar inte massage? Jag gillar iofs att ge också, men att få massage.. Ja tack! Det måste inte betyda att "he really likes you" som mer än en vän dock. Massage är skönt, svårare än så är det väl inte?

 

37. When a guy sacrifices his sleep and health just to be with you, he really likes you and wants to be with you as much as possible.
Kommentar: Jo, men det låter väl också rätt självklart? Rätt uppenbart att man vill vara med tjejen om man skiter i att sova och äta och annat viktigt.

 

38. Even if you dump a guy months ago and he loved you he probaly still does and if he had one wish it would be you to come back into his life.
Kommentar: Stämmer nog i de flesta fall. Så var det för mig får några år sedan iallafall. Men med tiden blir det såklart bättre. Hjärtat kan läka sig själv oväntat bra även om det lämnas ärr.

 

39. Usually (not all the time) it's the guys who have all the millions of girlfriends how treat you bad, most of the "less popular" guys will treat you better.
Kommentar: Så kanske det är, det kan jag ju heller inte svara på. Men har man "millions of girlfriends" så är man uppenbarligen ingen hejare på längre förhållanden.. Jag vill bara ha one girlfriend.

 

40. Sometime men appreciate the burden being taken off of them. If you like someone... tell them. Otherwise nothing ever materializes from your feelings! Most guys like it when girls ask them out
Kommentar: Sant. Känns som att pressen alltid är på oss, att det är vi som ska ta första steget osv. Det är en rätt krävande press.. Det är inte detsamma som att vi är lata om vi inte tar första steget. Tar ni första steget så ska ni nog se att vi gladeligen kan ta det andra så att vi kan vandra vidare tillsammans om det vill sig väl :)


Sådär! Då har jag gått igenom alla 40 påståenden. Många stämde bra, medan andra kändes ganska fel och några stycken kändes lite väl uppenbara för att behöva vara med på listan.
Poängen blir väl att frågar ni oss bara om saker så kommer ni nog att förstå oss bättre. Försöker vi skämta bort svaren så försök vänligt att be om ett seriöst svar. Kräv det inte av oss - då finns risken att många killar ryggar tillbaka för att de sätts under oväntad press. Fråga oss uppriktigt och välmenande så svarar vi med största säkerhet och ni får veta mer hur våra hjärnor arbetar till skillnad från era egna ;)Väs

Väs, väs, väääs.

Jag finns tydligen registrerad på studera.nu fortfarande, men bara genom att logga in via Högskolan Dalarna. Och loggar jag in där så kan jag mycket riktigt se mina meriter från Falun och även resultatet av mitt gamla högskoleprov, men mina gymnasiala meriter? Nehej då. Väs. Blir ringa imorrn till de skurkarna. Känns lite märkligt att logga in via Dalarna fortfarande..

Och nej, jag har fortfarande inte kommit fram till slutgiltigt vad jag ska plugga och var. Men det går långsamt framåt iallafall. Det är lugnt, flera dagar kvar. Lugnt. Ingen stress. Lugnt. Bit av kaka. Lugnt......

---

Ett liv jag söka,
en skuld jag öka
Dags att plugga,
lämna min skugga

Utan mening, utan mål
Tankar sugs till svarta hål
Väck är drömmen, all idyll
Spräckt är sömmen, tankens tyll

För stunden stänger min butik
Imorrn gräver jag upp mitt lik
Till dess min själ får andas själv,
inbunden i djupens älv

Time's up

Tillbaka till verkligheten, eller Dösebacka, eller pressen att tänka på framtid eller någon annan käck benämning som man tycker är lämplig.

Igår blev det som vanligt en del fm med herr Erik, men vi var också ute och gick en hel del runt i Olofsbo. Första riktigt sköna dagen i år med en skön sol och bara lite vind.
Vi är båda i samma sits. Erik sa det själv "vi är inte så olika egentligen" och det är ganska sant. Visst är vi extremt olika när det gäller musiksmak, tycke för film (han ser i princip aldrig på film) och mycket annat, men ändå är det en hel del vi är lika i, förutom det uppenbara i att vi älskar fotboll. Vi grubblar båda om framtiden, undrar vad det ska bli av oss, hur kärleken kommer att te sig, hur det blir med familj o.s.v.
Vi pratade en del igår, men långa stunder när vi var ute och solen började gå ner allt mer så sa vi inte så mycket. Bara stirrade mot horisonten och fanns för stunden. Det märktes att det var sista kvällen innan verkligheten så att säga. Två veckors tid utan bekymmer har varit väldigt skönt.

Men nu är man ju tillbaka igen som sagt och på onsdag ska ansökan om min framtid vara inlämnad. 15:e april, sista dagen för högskoleval. Imorrn blir stora letardagen. Det finns ingen återvändo. Jag ska plugga, en andra och sista gång och det måste bli rätt. Jag kommer inte plugga någon mer gång, jag kommer inte vara ung någon mer gång, det är nu eller aldrig.

Ljuddelen av mig är inte helt död såklart, aboslut inte. Jag kommer fortsätta söka de jobb som passar medan jag pluggar och får jag något fast, ja då hoppar jag helt enkelt av utbildningen, svårare än så är det inte. Men jag sticker inte från plugget bara för ett kort vikariat, never.

---

Låten som både jag och herr Erik upptäckte via radion (ytterst ovanligt att hitta en bra låt som man hör första gången på radio!) som blev lite dessa veckors låt:Tjejer

Kvinnor, damer, madamer, femininum, honor, fruntimmer, flickor. Ni har många namn, ni av det andra könet.
Vad vore världen utan er?

Ni kan, bara genom att visa er, lysa upp vilket rum eller grå dag som helst. Det är märkligt. Ni behöver liksom inte göra någonting, det räcker att ni finns, att vi får syn på er så går ett antingen medvetet eller omedvetet uppiggande rus genom kroppen.

Utan er skulle majoriteten av oss killar inte ha något att leva för. Vare sig ni förstår det eller tänker på det eller inte så är det faktiskt så det är. Varför skulle vi killar annars gå upp om dagarna? Om ni inte fanns skulle vi bara gå upp, sucka, hänga med grabbgänget och snacka fotboll, hockey, bilar eller vad man nu är intresserad av. Det är roligt till en viss gräns, men det skulle alltid finnas en känsla av saknad. Ett stort tomrum som bara ni kan fylla.

Många av er har kanske svårt att tro mig, men jag hoppas ni förstår att det är så här det är.

Ni är underbara! Tack för att ni finns.

---

Har för mig att jag tänkte skriva det ovanstående redan igårkväll när jag låg och grubblade, men det förstärktes i vilket fall av nattens dröm.
Jag åkte och hälsade på och vi hade det mysigt (mysigt som i att vi som nyförälskade tonåringar kysstes och höll handen, inget annat). Kyssen kom när vi ramlade i snön och jag hamnade ovanpå dig. Filmiskt, absolut, men det är inte direkt något otänkbart scenario. Promenaden vi skulle ta där du bor blev inte så lång, vi plockade upp några av dina vänner på vägen (genom en liten tvättstuga?!) och hamnade på en extremt sunkig bar där din pappa och några av hans kollegor var och en massa undermåliga toaletter fanns. Romantiken i drömmen var vid det här laget en aning i skymundan och jag vaknade. Extremt snuskiga toabås sätter liksom inte direkt en mysig stämning. Men folk var glada i ditt kompisgäng iallafall, alltid nå't.

Vem drömmen handlade om? Trodde ni verkligen jag skulle skriva det? ;)

---

Jag säger det igen: ni är underbara.

Is time really on my side?

Några dagars ledighet kvar (eller vetandes ledighet iallafall, måndag har jag tom medan det är jobb på tisdan) och de lär inte fördrivas i någon rasande takt direkt. Har sovit bort typ tre dagar i rad nu. Har tappat lusten lite halvt för fm också och då finns det inte så mycket mer kvar att göra här nere denna årstid. Se på film möjligtvis, men det blir solo eftersom herr Erik är anti-film-mannen (galning).
På tal om herr Erik så har jag inte hört ifrån honom än idag. Hmm, i och för sig påstod han igår att han var typ pank på mobilen, men ändå.. Jag får la stylta bort så småningom.

Synd att inte vädret kan göra den gyllene kombinationen (sol och ingen blåst) istället för de två irriterande (sol och blåst eller grått och ingen blåst). Idag är det sol och lite blåst som gäller. Bah.

Frukost snart kanske..? eller är det någon idé när man ska käka tacos hos herr erik så småningom? Vi får se.

---

Bara en knapp vecka kvar tills jag ska ha bestämt mig om min framtid för andra gången i livet. Vad ska man välja? I mean really! Vad ska det bli? Senaste grejen jag kollade på var också den i Falun som typ mediaansvarig inom idrott. Men.. det är inget lätt beslut direkt. Jag måste brinna för det, det måste gå att få jobb inom det (en detalj jag verkade ignorera när jag valde ljudteknik) och jag ska klara av det.
Det var grymt mycket lättare att välja första gången. Då hade man ingen koll på hur det såg ut i landet typ (nu har jag ju rest runt till alla möjliga hålor med tåg) och inga fördomar mot städer, man visste inte hur arbetsmarknaden såg ut och fungerade, man visste inte vad plugg i högskola innebar. Kort sagt var allt som en öppen bok! Nu har jag en massa erfarenhet och jag kan inte påstå att det är något större plus att ha. Hellre en oskriven bok som man får fylla själv än en som redan är klottrad i så att man måste sudda!

Näe, nu kan jag inte sitta här längre.Richie's back, back again

Jepp, efter påskaftonens små bravader så tog det en stund innan jag var på banan igår igen. Men det är ju så det är.
Kvällen var rätt sköj iallafall, fm gick lite framåt, Rolf-Sverker Penselsson (Linus manager som han tog över ÖIS med under helgen) körde sitt lag i botten och jag tog en hejdundrans massa kort på mig själv när jag drack vin. Irriterande många. Egotrippat många. Usch! Men bra att jag tog så mycket kort ändå, annars hade vi inte kunnat spåra när Linus lämnade skutan. Han själv mindes inte och jag och Erik upptäckte bara plötsligt att han inte kom tillbaka från vad vi förmodade var ett toalettbesök. Runt halv tolv syntes han senast till i min kamera i vilket fall och vid tolv sägs han ha kommit hem. Alltså tog han en halvtimma på sig att gå en promenad som vanligtvis tar fem minuter om man går raskt. Mystiskt..
Jag själv var hemma runt ett-halv två.

---

Idag åkte familjen hem så nu är man åter ensam med stugan fram tills nästa helg. Känns väldans gött att få känna att man har något "eget" lite igen. Gå och handla, ha saker som man vill det och göra det i sin egen takt. Ha ett eget liv helt enkelt, som i Falun. Det saknas mycket. Men till hösten, då..

Inte gjort så mycket idag mer än att hälsa på farmor på kyrkogården och leta efter några andra gamla släktingar (farmors bror med maka) som vi inte vet exakt var på kyrkogården de ligger. Vi gick där ganska länge jag, paps och Linus utan att hitta något närmre än massa andra Bertils än den Bertil vi sökte efter.
Hemma i stugan igen packade familjen in sig och åkte följt av att jag slängde i mig en burk ravioli och såg på TV.
Resten av kvällen tillbringades med det kära fotbollsspelet hos Erik.

---

Vad göra nu? Jo, se på någon serie, förslagsvis "Macken". Men först några fler bilder från påskafton. Det blev ju inte så många sist...


Vin und ljudanläggning (förvånansvärt bra ljud)

Bilden där herr Bror verkar ha megalånga ben

Skål! En av alla otroliga Richard-dricker-vin-bilderna (tro mig, de övriga är inte mycket bättre)

Två ryck tittandes på ett tredje

 

Mja, fler bilder finns ju såklart, men det räcker nog så :P


Oi!

I hav'nt made no bleedin' ratatoille!! (från Fawlty Towers)

Hum, vad vill jag säga just nu? Inte mer än att jag är hemma och the last man standing. Det är ju påskafton och Linus, eller herr Bror, lämnade in alltför tidigt. Någon timma senare gav även herr Erik upp. Jag kan inte påstå att det jag själv skriver nu är särskilt stadigt, men jag dubbelkollar extra noga för att se att det åtminstone är någorlunda läsbart! Även jag har ju fått ett antal groggs o.s.v. under västen så det vore ju faan om det man skrev nu skulle vara totalt stabilt!

I vilket fall.. ska skicka med några bilder så att ni får hum om kvällen:


Vafan det får räcka. Känner mig inte i toppform och redan detta inlägg är en REJÄL ansträngning. See ya!

Och jag vill gå fram och kurtisera

Jag märker på mig själv att det är vår. Mer än så behöver jag väl inte säga?

---

För övrigt anser jag att motsatt kön i lämplig ålder dessvärre är grovt underrepresenterad i Olofsbo.
"I lämplig ålder" innebär INTE:

- Pensionärer
- Medelålders som valsar runt med sin sambo
- Småbarn
- Yngre tonåringar

Den enda kategori av ovanstående som inte är representerad för närvarande i denna sommaridyll är yngre tonåren, men de gömmer väl sig så fort den minsta lilla hemska kalla vindpust uppenbarar sig eller någon farlig regndroppe lurar runt knuten.

"I lämplig ålder" innebär:

- 17-30 (ca)


Det är inget konstigt i att jag vill se lite ungt folk gå runt här i orten. Det känns liksom lite fel att det enbart ska vara jag, Erik och Linus som står för ungdomen här.

Vart fan är ni??

---


Okänd värld

Jag ser, men jag ser också inte. Förr var det så mycket lättare. Allt var en väg av manna där inget kunde gå fel. Så plötsligt ändrades allt, men jag vet inte när. Lika plötsligt som det var, lika ovetandes är jag om när tidens tand bestämde sig. Det fanns en tid då begreppet "framtid" låg så väldigt långt bort. Så avlägset att det egentligen inte fanns. Men så är nu den framtid som inte fanns här och jag har inte en susning om hur den ska hanteras. Barndomen är förbi, tonåren är förbi, början av 20-årsåldern är förbi. Och sen? Det vetifan..

Framtiden som nu hunnit ikapp är inte den jag trodde på för åratal sedan. Och det som nu kommer att bli framtiden finns ännu mindre än den forna framtid i nutidsform som jag lever i. Blev det rörigt? Bra, då har ni en liten glimt av hur rörigt det är i mitt hjärnkontor. Organiserat kaos, en sliten klyscha, men likväl så brutalt passande på mitt sinne, mina tankearkiv.

Jag vet mycket väl vad den ständiga likgiltigheten och ibland omedvetet spelade entusiasmen beror på. Jag känner mig själv allt för väl för att kunna blunda en längre stund för vad som faktiskt pågår i mina innersta rum.
Jag försöker leva upp, brinna för saker och sätta mig in i omvärldens tankar och känslor. Det går till en viss gräns, men väldigt ofta sätts nuförtiden en osynlig blockad upp som bromsar mina svunna starka livsgnistor och får mig att inte alls gå in i saker till 100 procent utan kanske bara till 80 procent som bäst. Det är en bra siffra, men inte tillräckligt för att känna att man lever och definitivt inte när just den nivån också är alltmer sällsynt till förmån för ännu odrägligare nivåer.

Varför kan inte de rosa molnen komma tillbaka?
Varför ska alla förändras?
Varför kan inte människor minnas saker som varit?
Varför är det så svårt att nöja sig?
Varför är livet så svårt?
Varför skriver jag en sådan massa krångel som varken ni eller jag blir klokare av?

"Varför" är ett bra ord, men kan också vara en förbannelse. För tänk om det inte fanns! Om inget ifrågasättande fanns och allt bara var. Alla skulle acceptera eftersom "det är ju så!". Förenklande, men shit vilken tråkig värld..

Jag vill brinna. Jag vill brinna som förr. Jag vet vad som får mig att brinna. Det jag behöver är någon som tänder elden. Gnistan finns fortfarande, om än svag.

Ge mig bränsle, nu är jag bara ett tyst sus. Ett sus som vill växa och bli starkt, varmt, omhändetagande och beskyddande. Kärleksfullt och omsorgsfullt, tröstande och stärkande.

Den eld jag kan stå för finns inget vatten i världen som kan släcka. Allt jag behöver är en trygg hand. När den sträckts ut och blivit fattad släpps den inte. Jag skyddar den med allt jag har, den blir mitt allt. Min hjärta, min själ, mina lungor och mina läppar. Allt.

Med tomrummet fyllt slocknar jag aldrig.

Två.

RSS 2.0