Time flies, don't it?

Hemma efter en hyfsat lång dag. Eller ja, infon och rundvandringen kändes väl inte så lång egentligen, men ändå. Tiden går jefligt snabbt.

Efter dagens massa info så var det snabbt handla på systemet och sen hem och göra sig iordning (not really) och sedan sticka med en annan kursare via buss till Bojsen, Dessvärre var vi jävligt dåliga på att hitta och det tog en stund innan vi hittade till samlingsplatsen vid Lidl. Men ja, ingen fara. Det gick till slut. Även om han jag stack dit med lyckades halka i lera på vägen.. Poor dude.

Grillningen i sig var inte fabulöst kul, men killkompisarna som samlats var kul att snacka med! Gissar på att vår klass är runt 15 pers varav kanske sju är killar. Minst.

Efterfest. Eller ja, efterlyssnande av bra musik, på britsen sen. Hemma nu efter lagom snabb taxifärd med överdrivet stor skåpbil. Gratis än så länge för mig, lär bli skyldig herr Fredrik S.

Intro-nåt-film imorrn tydligen i bion. Ska bli.. intressant! Tror helt ärligt att det kommer att ge "NAAADAAA!" Men vad vet jag? Jag är ju bara vanlig, simpel ex-student.. ;) Är bra mycket mer social denna gång är förra iallafall. Älskar att se banden frodas :)

Väl mött kära kursare! Gillar er redan :)


 

Och ja, jag såg både ettan och tvåan igen igår. Muy bien ;)


Happy Birthday

För idag fyller jag år. 24 bast! När man blir 25 ska det vara lite mer speciellt och mer partaj har jag hört. We'll see then! Just nu är jag nöjd över att "bara" vara 24 :P


Not really, men den är grymt bra :P


Yeah!

 

Fått vattenkokare från mams och paps bland annat (more tea to the people, myes) och en bok av lillebroder.
Har också av familjen fått mitt första blombud! Stod en bukett utanför dörren, sånt gillas! :D
Några gula blommor och några röda rosor med lite grönt till. Står nu stiligt i en f.d. äppelmosburk då vaser ej finns i detta hem ännu.

Ikväll blir det "Inception" på bio med lägenhetspolarn. Tata!

Att överlista en flugpest - 10 enkla steg

Vill se på film, men vet som vanligt inte på vad. Har några i datorn som jag inte sett än, men känner mer för att lägga mig i sängen och se DVD via TV:n. Således är det alltså min trogna DVD-samling som står för utbudet. Och då tar det alltid lika lång tid att bestämma sig.. *slänger en snabb blick mot hyllan*


---


Bananflugor är en modern pest. Det dröjde en och en halv vecka sen så var de jävlarna framme och visade sitt fula tryne.
Åtgärder:
- Slänga alla sopor (trots att de som fanns inte var särskilt gamla): Check!
- Lokalisera var de frodas (vasken/rören): Check!
- Jaga de as man ser till med manisk blick och dammsugare: Check!
- Diska den lilla disk som finns för säkerhets skull: Check!
- Stenhårt spolande av så varmt vatten som möjligt i vasken för att döda ägg: Check!
- Likt en paranoid mentalpatient besiktiga varenda fläck på köksskåp och väggar som kan vara fluga: Check!
- Koka varmvatten och hälla ner även detta i vasken: Check!
- Gå in i sitt rum och koppla av, troendes att det är över: Check!
- Se en fluga flyga förbi framför datorskärmen och inse att det bara den jäveln kvar som kommit undan: Check!
- Leta efter knep på nätet för att fånga den sneaky mastermindflugan: Check!
(Recept enligt nätet: skål/mugg med 50% vinäger, 50% honung, lite vatten och några droppar diskmedel)
- Inse att det inte finns någon honung, sucka lite, och göra egen version med första bästa sött, kanel: Check!
- Ställa den stinkande dekokten i närheten av datorskärmen där förövaren senast påträffades: Check!
- Att efter en stund se en välbekant figur krypa runt muggens kant: Check!
- Tålmodigt vänta på att den kryper ner och drunknar i lockbetssoppan: Check!
- Inse att det tar för lång tid då flugan är smart och först nafsar på det som skvätt upp ovanför ytan: Check!
- Ta tag i första bästa (batteriförpackning) som täcker muggen och snabbt som en vessla stänga in otyget: Check!
- Le elakt triumferande, gå ut till köket med den instängda f.d. masterminden och skaka om skiten: Check!
- Spola ner eländet i vasken med mer varmvatten: Check!
- Åter igen gå in i sitt rum och hoppas att det är över: Check!
- Skriva denna listan några timmar senare och inse att skolan bör börja snart för allas bästa: Check!

MOHAHA! Jag har förmodligen vunnit. Man vet aldrig med dessa bastarder. Imorrn ser jag säkert en sitta på vaskkanten och då.... OM.... DÅÅÅÅÅÅÅ!!!

Let's hope not.


---


När det gäller film så blir det en Bond-film, vilket innebär VHS istället för DVD och otrolig kvalité inspelat från tv3 en gång i tiden. Aah, good times!Sambo

Nya lägenhetspolaren har anlänt! Han tittade in vid tretiden med en vän. Båda går manusförfattande men ska tydligen ha ett sabbatsår nu och ändå bo kvar. Trevliga båda två!


---


Defiance - Daniel Craig har huvudrollen i detta drama om en grupp vitryska judar under andra världskriget som flyr sina hem och lever i skogarna för att undkomma nazisterna.
Stabilt skådespel och snyggt berättat om hur hemskt människor kunde ha det under denna mörka period i historien. Trots detta positiva så når den ändå inte hela vägen in i hjärtat utan bara halvvägs. Vad detta beror på kan jag inte riktigt sätta fingret på.
B B B.


Nina Frisk - Har fortfarande svårt att förstå att Maria Blom, som gjorde en av mina favoritfilmer "Masjävlar", är inblandad i denna film. Visst är Sofia Helin som alltid rätt bra, men.. slår man upp begreppet "antiklimax" i ett filmlexikon så bör denna film stå listad någonstans i närheten.
För det första var filmen endast ca en timma och 18 minuter lång. För det andra kändes den betydligt segare. För det tredje kändes det aldrig som att det verkligen hände något. Långsamt gick historien framåt bara för att mynna ut i ett stort hav av ingenting. Kan vara en av de mest meningslösa filmer jag bevittnat, sett till hur historien artade sig.
Känslan av att filmen, trots sin seghet, tog slut mitt i var påträngande. Satt som ett stort frågetecken när det var slut. Backade t.o.m. filmen för att vara säker på att jag inte kommit åt någon knapp och hoppat över en scen. Vad kom man fram till? Vad var sensmoralen? Va?
B, enbart för Helins skull och möjligen Sven Ahlströms (för övrigt mannen som spelade Jean i "Mysteriet på Greveholm"), som spelade hennes nervöse broder.


---


Mera fortet ikväll. Heja Handbollslaget. Varför inte heja Fotbollslaget, jag som är fotbollsnörd? För att i Fotbollslaget finns tre AIK:are bredvid gamla fina ängeln Alex. Andreas Andersson har förvisso spelat också i Blåvitt en kort sejour, men karriären avslutades med sex säsonger i AIK. Det går inte an. Och Gary Sundgren och Bodström.. bläsch. Stackars Alex.
I Handbollslaget däremot hittar vi fyra prima spelare i form av RIK:arna Wislander och Ljubo, samt Skövdekillen Andreas Larsson, och Johan Petersson som lirat i såväl Sävehof som Alingsås. Rätt givet att heja på det laget..
Lika givet var det att igår heja på dansarna, även om jag inte är någon fan av "Let's Dance". Kul att se sopidolerna, dessa musikens styggelser, misslyckas. Om det varit ett Idollag bestående av typ Amanda Jenssen, Mariette, Tove och Erik G. hade det varit en annan sak, även om Erik G. dessvärre vann Idol och fick sjunga skitlåtar..

Nog om detta!

Inga sju nycklar

Men iallafall fem! Eller tio, beror på hur man ser det.

Verkar som om fyran börjat inse hur mycket de suger och kör retro. Först "Rena Rama Rolf" (som jag iofs redan har på DVD, men ändå) och så då det efterlängtade nostalgiprogrammet "Fångarna på Fortet".
För er som inte gillade fortet när ni var små.. ja, sådana människor kan det väl ändå inte finnas ;)

Som jag misstänkte redan innan så kändes inte det nya upplägget (med nya menar jag nytt sedan storhetstiden på 90-talet, fiaskosäsongerna på 00-talet räknar jag inte) med två lag särskilt fantastiskt. Enda var väl duellen mellan Gunnarsson och Svan, i övrigt tyckte jag bara det var skönt när "Fortets Mästare" var ensamma kvar och kämpade om skatten.
Sen musiken (undantaget introt) var inte alls lika stämningshöjande som förr. Och även om Rolf Skoglund var godkänd i gåttornet så går det inte att ersätta Fader Fouras.
Och ja, intervjuerna emellan borde skippats.. förstörde flytet i programmet.
Samuelsson en stor behållning med sin humor och ständiga krossanden på varje grej han gör, men Marie Svan.. damn, stålkvinna!

Självskryt: klarade 2/3 gåtor (gift och evigheten/oändligheten) och löste, som laget, kodordet "korv".

Känns sköj att det kommer ett avsnitt så tätt imorgon, men samtidigt har man ju inget att direkt längta till i slutet på veckan som det var förr.. den tiden då fredagar var en högtidsstund är ett minne blått, eller lördagar med Bingolotto där Loket fortfarande ledde. Och söndagar med Söndagsöppet. Och riktiga barnprogram varje dag. I can go on and on, men vad hjälper det?
TV var definitivt bättre förr.

Lagen som tävlar imorrn.. Let's Dance vs. Idol.. bläsch. Jag lär kolla för programmets skull ändå, men deltagarna som var med idag är liksom bara.. tjaa.. låt oss säga oändligt mycket bättre.

Nu kollas Timeout, inte fel det heller, säger mannen som i princip aldrig kollar på TV nuförtiden.


1990

 

2010


Sun's shinin'

Småaktiv dag.

Ringde först till Kopparstaden (med småtrög telefonkö vilket genererade snabb konkurs på kontantkortet) och hörde hur det funkade med att beställa nytt bredband eftersom det som vi har här nu står skrivet på människan jag ersatt och därmed försvinner i slutet av månaden då hans bindningstid går ut. Dock går det självklart inte hur enkelt som helst att bara förlänga och flytta över det hela på mig så jag fick först skriva ut ett beställningspapper (efter att skrivaren naturligtvis vägrat fungera en lång stund).
Stället dit pappret skulle skickas ligger skönt nog i Falun så jag tog helt enkelt tag i saken och tyckte det ju är smidigare om man lämnar pappret direkt. Cyklade således in till kontoret och på dem lät det inte alls så krångligt och att vi säkerligen skulle kunna få anslutning snabbt och smidigt utan något anslutningsglapp. Gött!

När bredbandsfrågan var avklarad stack jag in till nya gallerian och handlade lite kläder för en gångs skull. Handlade typ ingenting på de två åren jag bodde "hemma", men här är det annat liv. When in Falun..

Hemma igen solande på balkongen. Sämre kan man ha det.

Nåväl, aktiv dag kanske är att ta i säger ni, men mjaa. Jämför man med de senaste två åren så har jag motionerat överraskande mycket. Trodde att min kondition skulle vara lika med noll, men cyklandet är faktiskt.. rätt gött. Benen har inte protesterat än iaf.
Tog tid igår när jag skulle till friidrotten på att cykla i någorlunda lugn takt hemifrån till Lugnet (eftersom vi kommer ha några lektioner där, till skillnad från mesta tiden jag gick förra gången då allt utom "Skapa och kunskapa" hölls i Mediehuset). Blev förvånad när jag kom fram och det bara gått tio minuter.. Antingen körde jag väldigt smidigt i alla svängar och hade tur med trafiken, eller också cyklade jag snabbare än "maklig takt".
Gött i vilket fall, det innebär mindre stress på tidiga lektionsmorgnar. Fast näe, egentligen inte, jag är rätt sölig ändå, hur god tid man alltid är ute i så blir det liksom småbråttom ändå till slut. Märkligt..


Till sist: Enligt de scheman jag hittills fått så ska vi ha föreläsning den 9:e september mellan 9-12 och samtidigt inför-aktiviteten "Upploppet" klockan tio. Jag får inte riktigt ihop detta.. Supa på lektionstid frågetecken.Friidrotts-SM

I år hölls SM på Lugnet i Falun och när jag nu bor här och ska gå ett program som är idrottsrelaterat så vore det bra korkat att inte dra dit även om det betydde att jag fick sticka dit solo.

Det hela har pågått sedan i torsdags och idag, dagen som jag tog mig dit, var finaldagen med flera av de mer intressanta grenarna (Greens höjdhopp var dock inte idag). Bl.a. bjöds på damernas längd (Klüft deltog), herrarnas tresteg (Olsson inte med, men däremot veteranen Sunneborn), herrarnas 200 meter (Wissman) och Musse fulbordade sin SM-trippel genom att krossa motståndet i 5000-metersfinalen.

Jag satt så långt fram det gick och lyckades, utan att jag tänkte på det, hamna precis vid längd-/trestegsbänkarna. Lätt att ta kort då :)


Been there, done that :)


Längdhopperskorna


En viss Klüft vann med 40 cm marginal på 6.48


Hässelbys Sofia Lund Koncentrerar sig just innan hopp


Musse flyger fram mot mål utan konkurrens


Sunneborn håller ett något coolare tempo än tjejerna bakom


Wissman tar emot hyllningarna efter sin seger


Hej.


Väl hemma igen sken solen iallafall en liten stund till


"My precious.." Tjo på er!

 


För er, till eder tjänst.

Vi tar lite blandade grejer idag. Jag har ju ingen koll på exakt alla som läser så det är nog alltid en bra idé att bjuda på lite blandade intressen.


För FM-nördar

Kört två säsonger med Tottenham nu. Facit:
- Första säsongen ligaseger och ligacupseger.
Vann ligan i sista stund på bättre målskillnad då både vi och Arsenal slutat på 88 poäng.
Slog Aston Villa i cupfinalen med 2-1.
- Andra säsongen ligaseger och Champions League-seger.
Gjorde en osannolik slutspurt på slutet i ligan samtidigt som seriesuveräna Liverpool fick både Gerrard och Torres skadade och tappade formen. Segern säkrades i sista omgången då jag trots förlust mot Chelsea med 1-2 tog hem ligan eftersom Pool samtidigt förlorade sin match mot Sunderland med samma siffror. 83 poäng för mig och 81 för Pool.
Slog Barcelona i CL-finalen med 4-1 efter att inlånade Kepa haft ryck och gjort fyra mål. På vägen besegrades Bayern, Villareal och Athletico Madrid. (Vann gruppen före Lyon, Anderlecht och Brann).

Kort sagt är jag rätt nöjd med mina två första säsonger.

A-truppen säsong 1:
Mål: Gomes, Cudicini, J. Walker
Back: Kaboul, K. Walker, Corluka, Jonathan, Bassong, King, Woodgate, Canella, Assou-Ekotto, Dawson, Bale, Pernía, Basham
Mitt: M. Diarra, Palacios, Montolivo, Martínez, Modric, Kranjcar, Buonanotte, Verratti, Biagianti, Lala, Bostock
Anf: Defoe, Rosenberg, Milevskyi, Salpingidis, Crouch, Pavlyuchenko

A-truppen säsong 2:
Mål: Gomes, Cudicini, Perin
Back: Kaboul, K. Walker, Naughton, Jonathan, Bassong, King, Woodgate, Canella, Basham, Mattock, Henrique, Hutton
Mitt: M. Diarra, Palacios, Montolivo, Martínez, Modric, Kranjcar, Buonanotte, Verratti, Bostock, Sandro, O'Hara
Anf: Defoe, Pavlyuchenko, Balotelli, Bojan, Keane, Kepa, Rubén Castro

Säsong tre har just inletts, tog precis hem Community Shield efter 3-1 mot West Ham.
A-truppen inför första halvan av säsong 3:
Mål: Gomes, Perin, Boucher
Back: Kaboul, K. Walker, Naughton, Bassong, King, Canella, Mattock, Hutton, Sakho, Caulker
Mitt: M. Diarra, Palacios, Montolivo, Martínez, Modric, Kranjcar, Buonanotte, Verratti, Bostock, Sandro, Mason
Anf: Defoe, Balotelli, Bojan, Pato, Obika

Som synes krymper trupperna allteftersom. Första säsongen är det ju svårt att veta vilka som funkar och vilka man vågar släppa iväg, men nu känns det rätt stabilt. Dyrast hittills? Pato, 470 miljoner och Balotelli, 360 mille. Men framtiden är säkrad..

Så, enough med det nördandet!


---


För filmnördar

Operation Endgame - Smått märklig film som i mitt tycke främst hålls uppe av fightingscenerna mellan karaktärerna i de två falangerna "Alpha" och "Omega". De båda är delar i en topphemlig organisation som befinner sig långt under jorden och har till uppgift att på sina sätt vara inblandade i diverse betydande händelser i världen. Lite svårt att förklara utan att berätta hela filmen. Den är både simpel och komplicerad samtidigt. Grundtanken är komplicerad men filmen känns simpelt utförd.
De (något udda, eftersom de utförs med diverse kontorsmateriel) fightingscenerna som sagt, samt ständigt supande karaktären Chariot, gör att man tar sig igenom filmen. I övrigt: nej.
B.

Flash Gordon - Klassisk science fiction från 1980 som jag inte sett förrän nu. Kollade främst upp den för att Queen gjort soundtracket. Effekterna ska vi inte tala om, de är rätt så väldigt B och merparten av skådespelarinsatserna är komiskt dåliga, men vissa funkar bra (Max von Sydow!) och hela filmen känns ändå gjord med glimten i ögat snarare än något hyperseriöst. (För övrigt lika kul att se en Bond-skådespelare i annat sammanhang, i det här fallet Timothy Dalton).
Kul rulle som man iallafall kan se en gång i livet.
För övrigt var Princess Aura (Ornella Muti) rätt vacker.
B B.


---


För grinputtar

- Bahnhof kan inte direkt flytta över min föregångares bredbandsabbonemang på mig. Enda möjligheten hade varit om jag och föregångaren tillhört samma familj. Jag sa till supportkillen på Bahnhof att då får jag la gifta mig med honom. Kopparstaden har bara telefontid till 16 så nu är det för sent att ringa (ringde Bahnhof halv fem).

- Banken som ligger på så bekvämt gångavstånd nästan utanför porten har plötsligt stängt. Det ser dessvärre permanent ut då ingen avisering om kommande öppettid står skriven på dörren. Det är så äckligt typiskt när man för en gångs skull ska gå dit.

- Tog fel på dagar och missade att prata med Marcus på Skype igår (sorry igen, Knarkus Bacardi!) så det får bli till helgen. Min senilitet slog tydligen till igen.


---


För de glada

- Kopparstaden ska fixa en trasig strömbrytare i nästa vecka.

- Det var mycket trevligt att träffa Björlind igen i onsdags och på torsdag nästa vecka svänger han hitom och hälsar på.

- Har städat färdigt och ställt iordning det sista i mitt rum idag.

- Igår var en grå dag, men idag är en bra dag.

- Masjävlar, som jag åter såg inatt, är fortfarande en av de bästa filmerna som äger en bit av mitt hjärta. I slutscenerna från kvällen med kalaset kommer alltid tårar.


---


För de som vill ha en slutkläm

Kommer inte på nå'n bra
Allting blir blaha, blaha
Rimmen de är kassa
Inte ens nå' vassa

Försöker inte ens
Det finns alltid en gräns
Ursäkta mina prosa
Hjärnan börja' snooza..

Seriöst är detta skräp
Snälla kom och dräp
Innan nån blir knäpp
Slå mig med en käpp


---


För er som vill att jag avslutar med både lite klassisk humor och musikFöljande är skrivet under alkoholpåverkan. Men det stämmer säkerligen ändå. Ville bara påpeka.

Ibland tittar jag i spegeln och undrar vem som stirrar tillbaks. Vem är han? Är det jag eller någon jag varit, eller någon jag kommer att vara?

Ibland tittar jag i spegeln och tror att jag är gud. Jag är bäst, ingen annan är i närheten.

Ibland tittar jag i spegeln och ser en värdelös person. Allt suger och ingenting duger.


Jag föredrar att vara han som inte vet vem han är. Då kan jag själv få fylla i de blanka tomrummen. De andra två hatar jag när de är på sitt yttersta. En kombo, ja tack.


Den riktiga Richard? Ödmjuk, jag vet mycket väl vem jag är och vad jag tycker, men jag är inte över eller bättre än en mycket annat folk för det. Synd bara att det ska finnas tre andra av mig som framträder vid olika tillfällen. Jag vill hålla fast vid den riktiga Richard.

Tuva Novotny - Ja, du får fan en egen rubrik. Och inlägg.

Vad jag gjort idag? Inte möe. Inte ens lämnat lägenheten. Bara varit.

Kollade på "Snapphanar" förut. Egentligen en miniserie för TV, men såg den ihopsatt som film. Rätt bra! Ni får ursäkta min svaghet för Tuva (eller nej, inget ursäktande, hon är grym!), men det var för att hon fanns i rollistan som jag skaffade hem serien/filmen. Hon har inte direkt huvudrollen, men en viktig roll i detta drama om Skånes försvarare baserat på historien, men fritt omarbetat till lite mer intrigerande och action. Klart i klass med, om inte bättre än, Arn-filmerna. B B B.


Den sorte madonna - Såg på i förra veckan. Dansk komedi med - hör och häpna -  Tuva i en av huvudrollerna (Ja, ja, tyst med er!). Tuvas karaktär hjälper sin brottsbenägne pappa att leverera en stulen tavla som han misslyckats med att leverera själv. Efter sig har dock Tuva en polis som gör allt för att så smidigt han kan övertyga henne om att lämna tillbaka tavlan till dess rättmätiga ägare. Som om det inte vore nog så är dessutom två klumpiga småtjuvar, som pappan samarbetade med och lurade, med i jakten om tavlan.
Novotny väljer i princip aldrig dåliga filmer att medverka i, men här kom den andra av de jag sett hittills. Visst är det småroligt någon gång ibland, men som helhet är det inte alls en särskilt fantastisk film. Godkänd, och då är jag rätt snäll. B B.


När vi ändå är inne på damen i fråga så kollade jag på "Jalla! Jalla!" inatt. Why? För att det är en bra svensk film som jag inte sett på länge och för att jag ville se Tuva som yngre igen, har mest sett nyare saker hon vart med i på senare tid. Då var hon en söt och vacker tjej, nu är hon en söt och vacker kvinna.
Behöver inte berätta överdrivet mycket om filmen. Om ni av någon anledning inte sett den så gör det.
B B B B.Jag har sett de flesta grejer Tuva är med i nu. Allt jag kunnat få tag i. Vissa saker är stört omöjliga att hitta, som vissa kortfilmer t.ex (sitter ni och trycker på "Swimming" så säg till). Och jag kommer inte att skaffa hem alla avsnitt av "Skilda Världar" för att hon var med där, även om det var i den serien jag första gången såg henne, eller Nora som hennes karaktär hette. Jag var fast direkt. För Tuva alltså, inte "Skilda Världar".. (Seriemässigt var jag mer för "Tre Kronor" och "Vita Lögner", men det hör inte hit.)
I år har fem (!) filmer premiär som Tuva är med i. Det är till att vara eftertraktad det. En är dock en kortfilm, men ändå: "Truth About Men", "Eat, Pray, Love", "Bröderna Karlsson", "För Kärleken" och "Ett tyst barn". Så det är inte bara jag som tycker hon är bra ;)Jag är inte galen. Jag tycker bara hon som skådespelerska kan vara helt underbar.


The Comeback

Dåså, inflyttad och klar! Känns lagom weird att sitta här igen i mitt gamla rum.
Det mesta är uppackat, familjen har åkt hem och första handlandet är gjort. Jag har t.o.m. redan bokat en tvättid, aktivt va?

Min gamla "INGEN REKLAM!"-lapp satt fortfarande kvar på ytterdörren..


Underbart att få sina egna grejer igen, möbler, alla filmer uppställda, bestick och prydnadssaker. Igår spelade jag liksom SNES första gången sen jag lämnade Falun. Kändes lite rostigt, men gick överraskande bra ändå.

28:e fyller jag år, men då är det ju föga mycket släkt här så vi hade lite småfödelsedagsmiddag ute igår på Kings Arms (planksteken! *dregel*). Jag tänker dock inte öppna presenterna förrän det är dags.Underbara Falun.


---


Lite FM nu med Calle, senare blir det väl ett par filmer som vanligt.
Jag bara är nu, om två veckor börjar plugget. Jag gör något med livet igen, det finns något att se fram emot.


Falun 1.0, sista året

Falun 2.0 - Återkomsten, present dayLet me get what I want

I princip allt är packat. Det som är kvar är några lådor här hemma och stationära datorn. Förrådet gapar märkligt tomt sånär som på några få möbler och tavlor..

Imorrn drar vi upp, hela familjen. Linus suckar mest och vill smita undan att bära saker, men nähe den gubben går inte. Det är trots allt inte så farliga saker att lyfta. Hade för mig att det var mycket värre förra gången man bar grejer men nu när vi packade så kändes allt fånigt lätt istället. Märkligt.

Intressant blir att se om den man bor med har sådana småsaker som köksbord och stolar inställt. Hade ju varit smidigt, men man vet aldrig. Kan ju lika vara den som jag ersatt som ägde köksattiraljerna och isåfall blir det bums ut med nye lägenhetspolaren och handla saker. När han kommit dit vill säga. Någon kontakt har jag inte haft med honom än, men det känns som att sådant löser sig lätt när man väl är där.

För övrigt märker jag att jag alltid skriver bättre här än på msn. Ska jag skriva på msn blir det alltid 35 stavfel och knepigheter, men här flyter det på och jag behöver i regel adrig ändra på speciellt mycket. Msn känns väl inte lika seriöst antar jag.. Man kan rätta sig bums och folk fattar ändå vad man menar.

Skulle nog fan inte sett "500 Days of Summer". Den var bra som sagt, men den har hållit mig deprimerad sen jag såg den vilket stör mig lite nu. Istället för att jag egentligen ska vara glad åt att få komma iväg och starta något nytt så nyper sig det gamla kvar. Väs.There is a light that never goes out

De tolv apornas armé - Tidsresande och virus. Blev lite skumt när jag direkt kände igen några tillbakablickar som huvudpersonen hade fastän jag visste att jag inte sett filmen förut. Framåt slutet kom jag dock på att de sista scenerna har jag sett innan någon gång för längesedan, men fram till dess var det lite weird känsla eftersom filmen handlade mycket om just tidsresor. I vilket fall en lagom psycho film även om jag stör mig på hur ologiskt karaktärerna handlar ibland. Brad Pitts rollprestation gör filmen som mest sevärd. B B B.


500 Days of Summer
- Definitivt inte en feel-good-film. I mitt fall blev det iallafall precis tvärtom. Den gjorde lite för ont. Men den var bra, tro inget annat. Bara det att.. ja, den träffade många gamla punkter, blev för personlig.
Sanningen gör ont, så är det bara. Hade filmen funnits för några år sedan och jag sett den då hade den förmodligen hjälpt lite, men nu när man redan processat allt själv och kommit fram till insikterna på egen hand så.. det är smärtsamt att se tankarna uppspelade av någon annan än en själv. Det blir mer på riktigt.
B B B B.

"Did you ever do this, you think back on all the times you've had with someone and you just replay it in your head over and over again and you look for those first signs of trouble?"


Summer: I just woke up one morning and I knew.
Tom: Knew what?
Summer: What I was never sure of with you.

Fucking Åmål

Mer självklar rubrik finns inte när man spenderat helgen i just Åmål med bäste vännen.
Åmål var en bra mycket mysigare stad än man får intrycket av i filmen, men så är ju största delen av filmen inspelad i Trollhättan och inte Åmål..

Fredag och söndag gjordes inte så mycket mer än slöades och spelades Fifa, men på lördan var vi lite mer i gasen. Först handla på Systemet följt av en rundvandring i staden (vilket gick ganska fort, men tungt då det var jefligt varmt ute). Efter detta togs en sväng till redaktionen där Henke jobbar för att hämta systemkamera.


Nästa punkt var sedan att bevaka IFK Åmål - Stigen: 3-1. Närhet till matcherna och hederligt gammalt gemyt! Det är annat än att gå på stormatcher, men så är det ju inte världens största publik på dessa matcher längre ner i seriesystemet så.. båda typer av matcher har sin charm.
Självklart köpte jag mig också en kôrv med bröd på matchen. Jag var bara tvungen, det kändes ännu mer äkta och klassiskt.


När Henke var klar med sitt intervjuande handlades mat. Väl hemma fixades tacos snabbt och lätt och en trevlig sommarkväll var igång. Jag menar.. god öl, god mat, sin bästa vän, "Jönssonligans största kupp", några groggar, bra musik, prata på en balkong i solskenet. Bara njuta av livet helt enkelt, kan det bli mycket bättre?


I våningen Henke hyr låg en hatt på en hylla. Den skulle jag tvunget prova och, jaa, sen fick den hänga med resten av kvällen, även när vi stack ut vid halv tolv. Det kändes bara rätt just då. I Åmål verkar dock inte hatt vara något vanligt mode då jag var tämligen ensam om denna huvudbonad på stadens gator.


På "Kontoret", puben vi gick till, blev det ännu en öl och en jäger. En utekväll på det sätt vi uppskattar där man kan sitta och tjôta till bra musik i lagom ljudnivå. Ni som går ut för att dansa kan göra det så mycket ni vill, men.. det är inte min grej, har aldrig varit.
Vid ett stack vi hem igen då det stängde och fortsatte småparta hemma.

Nu lär det dröja tills man träffar broder Henke igen :/


Fördom om Åmål som bekräftats: invånarna består mest av fjortisar och pensionärer, sett till det folk vi såg på stan. Henkes teori om avsaknaden av människor i lämplig ålder: "När man bli gammal nog att klara sig själv så sticker man därifrån." Typ. Jag säger inte emot den tesen.


---


På torsdag packas det sista och på fredag drar jag upp till Falun. Känner ingen oro alls, känns gött.

Dock är det alltid seeegt att packa -.-


---


Robyn har gjort mycket skit genom åren, men ett av hennes senaste alster är fantastiskt bra.Why all the killing?


[ingenting]

Lite filmrecensioner kanske? Jadå, visst ska ni få det!


Predator 2 - Ettan är i en klass för sig, men tvåan har jag av någon anledning inte sett förrän nu. Den var lite som jag misstänkte, uppföljare når sällan upp i samma klass som sina föregångare. Skådespeleriet är ganska medelmåttigt, Danny Glover som spelar huvudrollen pendlar mellan att vara helt okej till att se lite ointresserad ut, men det beror nog mycket på manus också som känns lite hafsigt i dialoger ibland. Det är också rätt stor skillnad mellan att ha Glover som hjälte och hjälten från föregående film, Schwarzenegger..
Godkänd film ändock med lite mindless action som passar bra på kvällskvisten när man bara vill slappa till lite pang-pang i rutan. B B.


Göta Kanal 3 - Serien går utför (ettan är prima svensk underhållning, tvåan okej) och storyn i denna del är lite smålöjlig. Alla bra skådespelare gör vad de kan för att göra filmen sevärd, men lite väl ofta känns konversationerna en aning bristfälliga. Magnus Härenstams insats är klart det jag håller högst och filmen är ändå en okej liten rulle som man kan se till fikat någon dag som regnet piskar ute och inget annat står på schemat.
B B
.


London - Drama från 2005 med bl.a. Jessica Biel och Jason Statham i rollistan. Som alltid så vill jag lyfta fram Statham, men särskilt i denna film där han gör sin karaktär Bateman stor rättvisa i mycket övertygande skådespeleri. Bateman är egentligen en bifigur, men är med såpass mycket och pratar tillräckligt om sitt liv för att kännas som en andra huvudperson bredvid filmens egentliga fokus, Syd (Chris Evans).
Filmen utspelar sig till 70% på ett badrum på en avskedsfest för London (Biel) varken Syd eller Bateman är bjudna till. De återstående 30% visar främst tillbakablickar från när Syd och London var ett par. Filmen går ut på att Syd vill ha tillbaka London och i badrummet försöker han, med främst Bateman som stöd, att samla styrka för att gå ut till festen och prata med henne. Allt handlar dock mer om självupptäckande än romantik i första hand.
Typen av film passar mig utmärkt och jag rekommenderar den definitivt. B B B B.


---


Slutligen vill jag bara påpeka att jag trivs med att bara finnas till just nu.


 


Guld i all ära, men ett silver smakar bannemig rätt gött också.

Lite snabb stulen lista för att fördriva tiden i väntan mellan Emma Greens hopp:


DAGENS VILL HA: Guld till Emma Green och en bra filmupplevelse senare.
DAGENS KLÄDSEL: Grön Carlsberg-t-shirt, gröna shorts, svarta converse.
DAGENS SMINK: Öhm..linser..?
DAGENS FRISYR: Lite delvis plattaktig tuppkam.
DAGENS HÄNDELSE: Damernas höjdhopp.
DAGENS LÅT: "Snart skiner Poseidon" - Joel Alme
DAGENS PLANER: Bestod i att läsa tidningen (dvs sporten, det andra skiter jag i), ta en sista promenad i Olofsbo för denna sommar, packa, säga hej då och åka hem till Dösebacka. Senare lite fm och film.
DAGENS SAKNAD: Energi. Har känt mig trött och oengagerad sen jag gick upp.
DAGENS DUMMASTE: Inget alls faktiskt.
DAGENS SJUKA: Att min känsel i halva vänster stortå fortfarande inte återvänt efter två veckors frånvaro.
DAGENS DROG: När vi drog hem från Olofsbo, höhöhö..
DAGENS ROLIGASTE: Att Emma Green gör sitt livs tävling och att Blåvitt vann mot Kalmar med 3-1.
DAGENS FAVORIT:
Emma Green?
DAGENS TRÅKIGASTE: Säga hej då till släkten i Tyskland som jag inte kommer träffa på ett bra tag igen.
DAGENS KÖP: Jag handlar sällan.
DAGENS HUMÖR: Trött, seg och som sagt oengagerad, men upplyft betydligt av dagens sena sportsliga framgångar
DAGENS ORD: "Höjdhopp" och "Silver"RSS 2.0