Halloween bjuder på många kulisser

Ibland är det kul att sitta på kulisskunskap, att veta vad som händer bakom saker och ting. Ibland är det mindre kul. Och ibland kan det vara både och, en mer sorts ironisk kulhet som man liksom skrattar åt för att det är så skrattretande hur saken i fråga framställts offentligt när man ju vet hur det ligger till egentligen.
 
Nog om det.
 
---
 
Undras när Halloween exploderade i Sverige på allvar? Det är ju betydligt mer snack om det idag än när man själv var liten i vilket fall, vilket inte är för allt för fruktansvärt längesedan.
 
Jag har alltid gillat Halloween och dragits till det mörka. Märkligt då kan tyckas att jag inte alls är någon fan av skräckfilm, fast det är ju mest för att jag sitter och stör mig på ett antal saker i filmerna, själva skrämmandet i sig gillar jag.
 
Under åren som gått har det blivit ett antal Halloween-fester och flera förklädnader. I år fanns också festalternativ, men jag hade redan bestämt att åka och hälsa på familjen så det blev inte så i år. Meneh.. man ska ju aldrig säga aldrig. Kanske blir det ändå något litet tecken på högtiden här hos Björkmans..
 
 
 

Och långsamt blir man bättre på att se

En sväng till Borås idag med päronen. Faders uppväxtstad och där vi hälsade på farmor så många gånger när hon levde. Vi besökte farfars grav och tog en snabbkik på huset familjen Björkman bodde i. Utifrån var det sig rätt likt!
 
Det blev också en fika och promenad genom stan.
Lagom utflykt en kylig torsdag i senoktober.
 
Hade gärna bott i denna lilla Disney-aktiga vattentornsborg på en hög punkt i Borås.
 
---
 
Jag börjar få en idé om hur jag ska göra med närmsta framtiden. Inte optimalt, men helt okej. Valmöjligheterna börjar sina och situationen som är nu funkar inte i längden.
 
Det vänder. Förr eller senare.
 
Eremit-Björkman.
 
 

Bästkusten

"Hemma" på västkusten och hälsar på familjen. Ingen liten kisse som kommer och hälsar på en.. känns ovant att inte se henne ligga och gosa nånstans. Men fin, ny rhododendronbuske där hon är begravd i alla fall.
 
Skönt att vara här. Resan hit var dock mycket seg.
 
"Det har tyvärr skett en personskada utanför Falköping och det är nu totalstopp." YEY! Det är det man vill höra sent på kvällen. Efter en stunds väntan kom beskedet att bussar ska gå från Skövde till Göteborg och sedan taxi därifrån för de som skulle vidare ytterligare, bland annat jag. Klockan 00:30 skulle tåget vara i Götet och 00:35 skulle taxibilar avgå.
Tiden gick sedan och jag missade bara ETT enda utrop då jag inte hann få ut hörlurarna tillräckligt fort. Givetvis sades det, märkte jag i efterhand, i just det meddelandet att de som skulle vidare från Göteborg skulle kontakta ombordpersonalen. Nästa utrop jag hörde gällde att vi skulle stanna till i Alingsås för de som skulle dit (eftersom detta egentligen var ett snabbtåg fanns inget planerat stopp där ursprungligen, men nu var vi ju ändå sena så spela roll liksom, gött för de som skulle dit), vilket innebar att vi kom senare till Götet än först beräknat..
 
Cirka 00:45 rullade vi in på centralen i Götet (för att ge lite perspektiv så skulle jag med normal restid varit framme i Falkenberg klockan 00:34) med ett sista utrop om att det gick taxi och bussar OCH att man även kunde ta egen taxi om man ville och skicka räkningen till SJ. Jaha? Say what? Hej och hå, vilka bussar? Va? Jag fattade inte mycket och tog mig till bistrovagnen där ombordpersonal fanns och frågade vad som gällde. Jag fick lugnande svar om att jag skulle ta mig till "lilla taxifickan". Eh... vadå lilla? Det finns la bara ett taxiställe vid centralen? Vilken är i så fall stora? Såhär i efterhand gissar jag på att de inte hade jättekoll på hur Göteborgs Centralstation är uppbyggd.
Jag gick i alla fall av bistrovagnen. Eller försökte i alla fall, när jag klevade ut genom dörrarna hamnade jag nämligen rätt på en spång som gick till en lastvagn som stod på perrongen. De höll tydligen på att lasta av bistrogrejer och här kom jag rätt ut i lastdörren. Eftersom jag inte hade lust att besöka lastvagnen och inte heller pallade gå in på tåget igen så hoppade/klämde jag mig ner mellan tåg och lastvagn och spatserade vidare mot taxiområdet. Där såg jag en liten taxificka som var mer stanna-till-ficka än egentlig taxificka. Eftersom det stod taxibilar där antog jag att detta var den "lilla taxifickan" som det talades om. En taxichaffis vinkade så jag gick till honom och sa frågande "Falkenberg?" Javisst, bara att packa in, hej och hå. Började packa in, men hörde för säkerhets skull en gång till med honom om detta var SJ-bokat? "Nej, de är där borta!" sade chaffisen och pekade mot några rödklädda kufar vid korvmojen. Jahopp. Traskade dit och avbröt trött nåt samtal en av dem hade och blev hänvisad till den som hade hand om Halmstads- och Falkenbergsresenärer. Han hade fem uppskrivna och sju var vi som skulle med så det var ju i alla fall inte bara jag som missat meddelanden som ropats ut.
Äntligen hemresa..
 
Roligast i tågstoppsmisären var när det gått ett bra tag utan utrop och det kom ett "plong" som signalerade utrop och meddelandet till de nyfikna resenärerna var en röst som glatt förkunnade: "Biston har nu öppnat igen!"
Då bröt många ut i skratt. Även de som sett mest nedstämda ut. Humor i tråkeriet med ytterst viktiga meddelanden. Alltid nåt :)
 
---
 
Idag har jag hjälpt fader i trädgården med att sortera prydnadssten, gräva undan annan sten, mäta sockelplaceringar och flytta stenplattor. Lagom eftermiddagsgymnastik och sysselsättning.
 
Tjarå!
 
 
Amanda är i princip alltid fantastisk. Detta är inget undantag från det fantastiska. Magic.

Kaffe around the clock

Natt mot lördag. Hos Erik. Kyligt ute. FM inne.
 
Sänkt en flaska rött i lagom takt, spelat FM, kollat på Seinfeld. Och just det, kollat på en dokumentär om FM också. Lite kul att se folk som är värre galningar gällande det än en själv.
 
Världsmusiken klingar ur högtalarna.
 
Hemsidan jag pillat med då och då är färdig och lanserad/används nu officiellt. Lite kul ändå!
 
---
 
Och nu kom vi just tillbaka från en liten snabbvända till 7-Eleven. Köpte på mig en påse Indian popcorn (jo, det skrivs så, särskrivet) och sitter här med det och en kaffe. Smaskigt.
 
Well, nog för nu. Höres!
 
 
Köffe!

Snart en sväng hemåt väskusten

På måndag åker jag och hälsar på familjen ett tag. Känns lagom nu. Saknar dem. Jag kommer alltid vara en familjemänniska, även om jag som jag sagt innan behöver min egentid ibland.
 
Annars? Är hos Erik. FM-hatet svalnade lite (som vanligt) så nu är det en ny fil som gäller. Och nya motgångar. Detta FM är ett sätt att härdas helt enkelt.
 
---
 
Natt
Mörker och vajande träd
Löv och silhuetter
Ett ständigt rörelsemönster
Konstant och olikt
Flöden av ljus som stoppas
Klotet motar bort, är i vägen
Men bara delar av det
Det finns alltid en andra sida
Av allt och alla
 
---
 
 
En helt annan typ av poesi.

Bergsgeten Björkman

Tog mig en liten uppfriskande promenix i sydvästra delarna av Kungsholmen idag. Inledningsvis bland hus och grönytor, sen sökte jag mig mot ytterkanterna med fin utsikt över vattnet. Efter några kort och lite njutande av sagda utsikt gick jag vidare längs klippkanten och avvek från vägen på en stig istället. Stigen blev bara smalare och smalare, stenigare och svårare att gå i. Då är det bra att man är relativt smidig i grunden (notera smidig, inte vig, det är en jäkla skillnad) och kan skutta fram som en bergsget.
 
Inatt sökte jag ett antal jobb och nu väntar en kväll med lite Idol och annat smått och gott. Grytan som jag lagade igår skall också förtäras färdigt.
 
Hej hopp!
 
 
 

Late at night I toss and I turn

Har en liten dipp just nu, av många anledningar. Då är det gött att bra musik finns, gammal som ny.
 
 
Molly har bästa rösten och är min favorit, och av alla deltagare gillar jag Fannys känsla i rösten mest, men detta framträdande av Josefine är tveklöst det som slått an strängarna inom mig starkast hittills i år. Så jävla bra.

---
 
Lagade lite mat förut. Komponerade en egen gryta. Blev inspirerad av Big Brother tro det eller ej haha. Jag börjar gilla att laga mat mer och mer. Eller rättare sagt så börjar jag tycka det är okej att laga mat själv mer och mer. Men roligast är alltid när man är fler.
 
Grytan blev rätt god. Och det blev över även till morgondagen så då har man käk kirrat för då också :)

Harmonisk

Världsmusiktemat fortsätter och jag blir helt harmonisk och glad i kroppen av den. Just nu: "South Pacific Islands" med låtar från, som det låter, blandade öar i Stilla havet. Samoa, Nya Zeeland, Nya Kaledonien etcetera.
 
Ikväll tänkte jag dra hem och tvätta och ha lite egentid. Jag älskar att umgås med folk, men jag är en människa som verkligen behöver min egentid. Tid för att kolla på film, egna tankar, lyssna på musik, jazza runt och sjunga, läsa saker. Allt så'nt.
 
På tal om inget är nätet här hos Erik mycket spännande. Startar man micron så kan inte Erik göra något i FM. Det är som om microvågorna stör ut vissa nätgrejer. Det går att surfa på nätet i övrigt, men göra saker i FM? Icke, det bara fryser, varje gång. Inte för mig eftersom jag är värddator, men för mr. E som är ansluten till mitt spel via skräp-Steam och router. Så spännande fungerar det här.
 
 
Samoa levererar.

Testuga på söder

Sitter hos Erik och lyssnar på massa blandad musik från olika delar av världen. För stunden går vi igenom albumet "Music from the Tea Lands", vilket alltså är musik som, precis som det låter, är från länder som producerar te. Lugn, skön musik som man blev tesugen av direkt så vi drog omgående ut i köket och fixade te haha.
 
Aah. Man drömmer sig bort till fjärran länder och riktiga testugor..
 
 

Deg

Småbakis. Det var längesen. Sitter mest och tar stora andetag här hemma hos Erik. Och har även jobbat med hemsidan.
 
Gårdagens match.. vet inte vad jag ska säga. Var så bedrövad att jag däckade ifrån den. Så många frågor som inte kommer att få svar. Ambitionen i lag och ledning verkar ganska måttlig.
 
---
 
Idag blir det FM dagen och kvällen lång. Skulle egentligen bara vilja ligga och oja mig och kolla på någon lättsam serie eller svensk komedi eller något, men det funkar inte. Det är inte särskilt socialt.
 
Det luktar god mat från köket.
 
 

Float like a feather

Snart dags att gå hemåt från Erik med min Elvis-termosmugg. Ett par dagar hemma medan han umgås med hondjur ^^
 
På torsdag är det landskamp som gäller! Känslan inför den matchen, mot Ryssland, är rejält kass. Så många värdelösa uttagningar av Hamrén, som vanligt. Så många så man inte vet var man ska börja.
 
---
 
Vädret ute.. uäh. Nu är det höst på allvar. Igår var första dagen jag tyckte att det var kallt på riktigt när jag gick ut. Och inatt regnade det, idag är det grått som bara den. Suck. Jag uppskattar alla andra, orangeaktiga, färger som hör hösten till, men grått är inte direkt min favoritfärg.
 
Vad man ska hitta på hemma? Vara nätsocial samt ta igen lite avsnitt av Big Brother och kolla på ett antal filmer. Ta det piano. Och ja, jag ska söka ett antal jobb också.
 
 

Fotbollssöndag

Trevlig kväll igår när jag och Erik åt och hängde med delar av hans familj. Sedan stack vi tillbaka till söder och FM:ade natten lång. Vi fick med oss en påse kanelbullar var som gick åt alltmer vad natten led.
 
Just nu sitter jag och överväger vilken pizza som skall beställas. Jag är sugen på något flottigt efter en vecka där jag varit relativt nyttig och inte ätit överdrivna mängder käk.
 
I förrgår sökte jag ett jobb. Min process ser ut som så att jag tar en dag då jag letar upp och samlar på mig alla spontant intressanta jobb jag hittar just då, sedan namnger jag annonsfilerna efter sista ansökningsdatum och söker dem allteftersom om de tycks lika intressanta i efterhand som vid det spontana söktillfället.
 
Vädret ute blir mer och mer höstigt, men är ändå ganska milt här i Stockholm. Många börjar gå med jacka ute, men det tycker jag det är alldeles för varmt för ännu så det förstår jag inte riktigt. Max tröja räcker gott.
 
Idag kommer det bli än mer spelande samt lite följande av dagens intressanta matcher. IFK spelar exempelvis klockan 15.
 
 

Into the night with me

Har börjat lugna ner mig lite nu.
I måndags var det ren sorg, illamående, panikångest, tårar, frustration och allt sånt där. Igår var det endast tomhet, inget mer, timmarna bara gick. Idag känns det bättre. Gick i alla fall ut och handlade då jag i princip gjort slut på allt ätbart här hemma. Äta måste man.
 
Nu på kvällen/natten såg jag på The Fault in Our Stars, en riktigt bra film. Rekommenderas. Den behandlar döden ganska mycket, men lika mycket livet. Både mörk och hoppfull på en och samma gång utan att försköna saker. Svårt att förklara, se den helt enkelt. Mycket känslor, vilket ju verkar vara temat denna vecka..
 
Imorrn drar jag till Erik. Här hemma kan man inte ligga alltför länge. Nu gäller det att ta tag i saker. Framåt.
 
 

RSS 2.0