En opålitlig pjäs - och en pålitlig Richard

Har börjat se ett mönster (eller monster) när jag startat min stationära dator. Om ni minns så har vi en historik av en jävla massa problem med nätet i detta boende. Främst berodde det på att Kopparstaden bytte markleverantör (eller nåt sånt) men nu när jag inte använt den stationära på ett bra tag och inte haft några problem med nätet börjar jag misstänka att den gamla grunkan kan vara en av anledningarna till de mer lättlösta nätproblemen vi haft.

Att jag tror så starkt på att den stationära är en orsak är att jag nu haft igång den två gånger de senaste två dagarna och nätet har småkrånglat båda gångerna, främst alldeles nyss då det dog helt. Efter diverse ryckande och istoppande av sladdar så funkade nätet först igen när jag inaktiverade den stationäras anslutning.. Härligt.

Nåja, nu vet man bättre än att inte sitta på stationära så mycket om man är surfsugen, även om det är den jag använder till att skriva min fotbollsuppgift nu.

---

Dagens andra trevliga var vändningen från att nästan bli utslängd ur lägenheten till att alla problem var ur världen.
Kopparstaden har gjort stickprov för att se att man pluggar minst 75% på Högskolan Dalarna. Självklart ska mitt första sådana stickprov komma den enda terminen i mitt liv som jag har majoriteten av studier förlagda på andra orter (två i Malmö, en i Halmstad, två här).

Utdrag ur mailkorrespondensen med Kopparstaden:

Kopparstaden: "Om intyget från Högskolan Dalarna bekräftar det du skriver så räcker det med intyg från dem. Annars skickar du in från båda. "
Jag: "Bifogar det intyg från Högskolan Dalarna som gäller kurserna på plats. När det gäller kurserna jag läser på distans i Malmö och Halmstad finns inget lika smidigt sätt att hämta hem intyg på som på Högskolan Dalarnas hemsida. Medskickar därför även diverse dokument som kan styrka det jag säger. I dessa syns tydligt datum och kurserna i fråga." [Skrev sen även tydlig uppställning över alla kurser och poäng]
Kopparstaden: "Tack för intygen men för att få hyra en studentlägenhet behöver du läsa 75% vid Högskolan Dalarna. Dvs du behöver vara registerad på 22.5 HP vid HDa. Du kan inte räkna med poäng från någon annan Högskola tyvärr. Kommer du att läsa mer till hösten vid HDa?"
Jag: "Ja, som jag tidigare skrivit så studerar jag inom ett treårigt program och det är bara just denna andra termin mitt andra år som är valbar. Till hösten (och nästa vår) är det således 100% studier vid Högskolan Dalarna igen och jag har aldrig haft några andra tankar än att bo kvar. Sammanlagt har jag studerat och bott i denna lägenhet i fem år (med ett uppbrott på två år då jag bl.a. jobbade efter min första treåriga utbildning). Detta är den enda termin under alla år som majoriteten av studierna är förlagda på andra orter, något som ingen informerat skulle vara några som helst problem då de i slutändan ändå räknas till programmet."
Kopparstaden: "Vi är glada att du så gärna vill bo kvar! Då kör vi på det och du får ha en trevlig helg!"

Så lätt var det ^^

Nu är det dags.. uppgiften ska skrivas klar. Banne mig.


Nobody messes with our house


Jobba, jobba, jobba

Okej. Vakna på eftermiddan och skriva fotbollsuppgift. Eller..

..nahepp, klockan gick visst några timmar från uppvaknandet och inget har hänt mer än att jag kollat på konståknings-VM:s kortprogram för damerna (ja, jag tycker konståkning kan vara kul att kolla på) och läst lite inför Allsvenskan.

Kommer komma igång med skrivandet om några timmar troligtvis. Och ni vet vad som gäller, när väl Richard kommer igång så händer det saker.


Saker som jag borde gjort på senare tid som inte blivit av:

- Diskat
- Dammsugit
- Skrivit fotbollsuppgiften
- Hämtat ut biljetterna till resan i helgen (inget brådskande men brukar tycka det är skönt att ha dem i handen i god tid)
- Spanat in vilka böcker som gäller till nästkommande kurs
- Läst lite inför kommande online-tentan nästa vecka

Saker som jag faktiskt har gjort på senare tid:
- Fått iväg studenttidningen till tryck (skrivit artikel, korrläst, planerat med layoutarna etc.)
- Arbetat vidare med Utmärkt Förening och besökt några föreningar
- Tvättat
- Redigerat artiklar för Insajd
- Tagit hem tre raka ligatitlar och tre raka cup-guld med PSV i konkurrens med Peters Twente och Fredriks Ajax (okej, inte något fantastiskt i verkliga livet, men ändå något nice att bli glad själsligt av och få känna segerns sötma)
- Känt något igen, om än vagt, men ändå känt något om ni förstår hur jag menar, det var inte igår
- Blivit mer aktiv fysiskt med mina armhävningar, bakvända armhävningar, situps etc. Mycket bra för både kropp och själ ska sägas, lagom är bäst dock och den dagen kommer aldrig komma då ni ser mig vara ute på långa löprundor i ottan
- Blivit mer positivt inställd i allmänhet och skiter hellre i att kommentera på något jag inte gillar, det är bara om det är något verkligt galet jag säger något, tjänar inget till att gnälla på småsaker, tar bara onödig energi
- Läst åtminstone lite till fotbollsuppgiften
- Betalat räkningar
- Skickat intyg om att jag pluggar och har rätt till fortsatt studentboende


Jahaja, jag har alltså gjort mer saker än jag inte gjort saker. Det var ju bra!

Faktum kvarstår dock att jag gärna såg att lägenheten diskade och dammsög själv. Jag menar jag tvättar ju och lagar mat så då borde det väl vara rimligt om lägenheten också hjälpte till lite..? Bah. Ingen jämställdhet här inte.


Okej, yttepytte överdrivet, men.. vissa dagar så ^^


Ett hål i min kevlarsjäl

Good lagom hårt work hos Linnéa tidigare. Pizzan jag käkade var mäkta god men också extremt mättande. Dröjde fram till niotiden på kvällen (käkade den typ halv fyra) innan slutligen det började lugna sig och den inte stod mig upp i halsen längre.

Under kvällen och fram till nu är det fm som gällt hos Peter. Sinander gav upp och begav sig i exil för ett par timmar sedan efter att Ajax fortsatt göra honom besviken så nu är han på semester i spelet fram tills säsongen är över och han får jobb i någon annan ligas prima lag.
Jag och Peter poppar kent och stretar vidare och jag tog just hem ligan för tredje året i rad. Nörd-Naaajs.


 


Där ser man

På tal om Journey igår så har jag lyssnat igenom alla deras låtar nu på Spotify.
Dessvärre är det få låtar de gjort som är riktigt bra. Mycket segt och ganska platt mojs har pressats ut under åren och de få av god kvalité var mest låtar jag redan kände till.

En låt från så sent som 2001 överraskade mig dock. Överraskningen bestod inte i att låten var bra (vilket den är) utan i att jag hade hört melodin förut men inte hade en aning om att Journey var upphovsmakare till den.

Journeys låt:

 

Bekant? Heeeere's Petter (eller Maggio om man så vill):

 

 

---

 

Nu ska jag se om Queen-dokumentären Days of Our Lives (Y)


Hold on to that feeling

Gööh. Var precis som jag förutspått ganska död när jag vaknade av larmet vid tolv. Sov bara typ fyra timmar inatt också. Gör mig i ordning likt en zombie och går ut mot bussen som givetvis syns köra förbi precis när jag närmar mig. Bah.
Knallar tillbaka mot lägenheten och tänker att det åtminstone var tur att jag tog ut och pumpade cykeln redan förra helgen.

Trampar på i fortsatt zombieliknande tillstånd och är glad att jag hållt igång kroppen i alla fall litegrann med mina övningar innan sovadags (armhävningar och dylikt) de senaste månaderna så att jag inte är helt körd fysiskt och chockar kroppen med denna racercykling som blev av.

Tog mig upp till skolan på cirka tio minuter lagom till mötet jag, Lamptey och Linnéa skulle ha med snubben från vår andra skytteförening. Trevligt och positivt möte! Nu har vi bara max två möten kvar. Plus skrivandet av rapporten då, men det går säkerligen ganska smidigt det också.

---

Mode är inte mitt favoritämne att diskutera så detta blir väldigt sällsynt:
Köpte ett par nya skor i skinn och mocka för någon månad sedan då det var prima rea (999:- ursprungligen men "halva priseeet" <---Ove Sundberg-röst).
Tydligen ska man helst spraya skor av dessa material med nån impregnering så ja, nu är det vår, snön har försvunnit och Richard har sprayat sina första skor. Vet inte om det är någon vuxenpoäng på det, men det är definitivt inget jag hade tänkt på som barn/tonåring.
I vilket fall blir det premiär för skorna under påsken.

---

Nu ligger jag mest och slappnar av i sängen. Ska fixa hem Twin Peaks strax och korrläsa igenom den layoutade första versionen av nästa kelen-nummer.


Seriöst. Efter sista Sopranosavsnittet har jag fått låten på hjärnan IGEN för jag vet inte vilken gång i livet. Den var grym första gången jag hörde den för säkert tio år sen och den blir inte sämre med åren, snarare bättre och bättre. Den ger en äkta känsla i en värld där jävligt mycket tunn, intetsägande, ytlig skitmusik fyller öronen på folk i nuläget. Våga känn.


"Allt vi är kommer från våra tankar, med våra tankar skapar vi världen."

Typ 3-4 timmars sömn i morse. Jag försökte sova vidare men det gick bara inte. Dels för att jag var oförklarligt pigg, dels för att jag låg och tänkte en massa.

Nu.. gissa? FM, FM, FM @ Ståhlbrand mit Ståhlbrand und Sinander.

Imorrn möte gällande Utmärkt Förening igen. Denna gång med en annan skytteklubb (gissar på att det är mer gevärsskytte än som den senaste vi besökte, bågskytte).

Kryssning om en vecka. Gick fort känner jag från planerandet, då kändes det som en evighet men näe då, hokus pokus är vi här!

Drygaste inom hyfsat snar framtid: onlinetenta nummer två är på skärtorsdan. Då vill man vara ledig.


Inte mycket mer att förtälja. Rätt lugnt leverne, inte mycket som bekymrar mig i allmänhet i livet för stunden.

Back till FM. Tjo!

I väntan mellan matcher i FM

Vilken tid gick du upp idag? Vaknade runt åtta första gången med laptopen i sängen på nästan noll batteri, men somnade om och gick upp runt ett istället.
Vad var det första du sa i morse? Ingen aning, men eftersom jag såg datorn vid fotänden så sa jag väl "What the fuck..?" eller nå't liknande gissningsvis.
Vad åt du till frukost? Två grova bröd och en banan.
Vem kramade du senast? En tjej från skolan när vi vann ett spel på en förfest.
Vad ska du göra efter skolan? Öhm.. jobba?
Säger du ”kex” eller ”chex”? Chex.
Vad tycker du om Grynet? Jag tycker inte om Grynet.
Vad längtar du till/efter? Sommar.
Var du på festival i somras? Förra sommarn, nej.
Favoritgodis? Choklad.
Hur ofta använder du parfym? När man ska ut och parta eller när jag känner för det någon random dag bara.
Hur ofta tvättar du håret? När jag duschar, alltså ungefär varje dag.
Vad tycker du om ditt utseende? Helt okej, man ska inte klaga.
Hur många Anna känner du? Fyra anna och en Anna-Karin.

Kan du spela fotboll? Mja, jag är väl inte sämst i världen, men jag är definitivt ingen stjärna heller. Har inte spelat så mycket.
Åka bräda? Aldrig vart intresserad av det så nej det kan jag inte påstå.
Har du en snygg jacka? Jadå.
Är du blyg? Beror på situationen.
Hur bor du? Lägenhet, trea på 92 kvadrat delat med en annan student.
Gillar du apelsiner? Jao, det gör jag väl.
Berätta något ingen vet om dig? Har inget som inte en enda vet. Har vissa saker som vissa vet, andra saker som andra vet.
Vad tycker du om ”The Sounds”? Tycker mycket bra om The Sounds.
Hur många gosedjur har du på ditt rum? Ett, min gamla nalle hänger med i inredningen än.
Varför fyller du i detta? Som rubriken lyder, mellan väntanden i FM:s matcher när Fredrik eller Peter spelar och jag själv inte har match.
Vad drack du senast? Ramlösa svarta vinbär.
Hur ofta äter du godis? Inte speciellt ofta. Blir vanligen naturgodis nuförtiden om det blir alls.
Hur många sms skickar du om dagen? Beror på dag, men i snitt kanske två om dagen då.
Vad tror du folk som känner dig ytligt tror om dig? Ingen som helst aning faktiskt.
Vad heter dina syskon? Linus.
Vad heter din mormor och morfar? Britta och Karl-Evert.
Vad heter dina husdjur? Piffi (katt).
Vilka kanaler har du hemma? Vet inte. Basutbud antar jag. Kollar aldrig på TV.
Hur kommer du bo till våren? Jag bor bra denna våren på det sätt jag beskrev tidigare.
Vem hade du senast en dispyt med? Vet inte. Gillar inte att slösa energi på att bråka med folk.
Vad har du dåligt samvete för? Inget speciellt.
Hur ska din pojk/flickvän vara? Snäll, trevlig, söt, glad, sund inställning till livet, har humor. Ungefär så.
Har du svimmat någon gång? Nix.
När köpte/kommer du köpa din första bil? Säg det, när jag känner att jag har ekonomi och behov. Annars köpte jag en bil omgjord till A-traktor när jag var tonåren om det räknas.
Hur gammal vill du vara när/om du får barn? Jag vill inte vara mer än 40 i alla fall, men i övrigt så spelar det ingen större roll. Beror snarare på andra saker. Är bra om man har en tjej först, en god ekonomi och boendesituation etc.
Hur känner du dig just nu? Avslappnad.
Vad tänker du på just nu? Att denna lista är slut och att jag får hitta på nå't annat mellan väntandet istället för listan.

 

Ciaoooo.


Party all over town!

Slappt seminarie (as usual) följt av mycket god lunch på stan.

Vädret är milt, ölen inhandlad, stereon på på hög volym och jag är allmänt avslappnad. Kommer bli en fortsatt finfin fredag hel enkelt!

Tanken i nuläget är att vi inleder hos mig och sen beger oss över till das Haus mit der Partei.

---

Till Peter: CIGARRRRRRRRR. CIGARR, CIGARR, CIGARR!!

---


Liiiiiionel Richie-biljetter!!!


Dit drömmarna för oss

Nahepp, solen verkar inte vilja visa sig idag. Således skjuter jag på cigarrpremiären. Kanske är imorrn den rätta dagen? Det sägs bli i alla fall 14 grader. Toppa detta med lite sol, öl, whisky, häng med grabbsen och möjligen grill så finns alla förutsättningar!

Idag.. hmm. Ja det är frågan.


Kommer du med mig då? - Har vart ganska lugnt på min filmfront på senare tid. Inte för att jag tröttnade efter allt Oscarsnötande, absolut inte, men jag har ju liksom plöjt  en viss maffiaserie istället för film.
Igår kom som jag nämnde i förra inlägget en av de ytterst få filmer med Tuva Novotny som jag inte har sett. filmen är ett drama från 2003 om Paula (Tuva) och Theodor (Shanti Rooney) som växer upp tillsammans och gör allt tillsammans. När de blir äldre glider de dock isär när efter att Paula drivs hårt av sin manager till en sångkarriär medan Theodor fastnar i sin hemstad och sin fars gamla glas- och ramverkstad.
Efter att Theodor ropar in en tavla på en auktion börjar dock historien alltmer luta åt att barndomsvännerna ska hitta tillbaka tillvarann då båda är missnöjda med sin tillvaro.
Låter det lite konstigt så långt? Det är det också.
Tuva är alltid Tuva och Rooney är alltid Rooney. Filmen i sig är dock alltför pretentiös för min smak, för orealistisk och överdriven. De flesta människor framställs som idioter.
För idel bra skådespeleri och att det ändå finns något bra som filmen vill förmedla, trots att den är pretto, ger jag ändå ett svagt godkänt betyg. B B


Nu blir det frukost!


Här finns en trailer från den tiden då en trailer faktiskt inte berättade hela jävla historien som alla skräptrailers idag gör. För övrigt Tuva som sjunger i slutet.

Sunny

Strålande dag och varmt i solen, göttans!

Funderade på att avnjuta den första av de tre cigarrerna men insåg sen att jag var ganska sliten efter fyra timmars sömn och seminarie. Det är bättre om jag tar det en dag då jag fått sova så jag kan njuta till fullo utan att vara seg. Så tänkte jag i alla fall.

I övrigt inte mycket som hänt under dagen. Kollade fotboll hos Peter ett tag.

---

Kentskivan är bokad sedan ett par dagar och samtidigt som jag bokade den så beställde jag även två filmer. Filmerna kom idag, en av förra årets bästa filmer Drive samt en av de få med Tuva Novotny som inte har sett än, Kommer du med mig då?. Jag har försökt hitta Tuva-filmen på nätet ett antal gånger för att plocka hem så att säga, men inte lyckats, så nu tänkte jag att vafan den är billig, jag köper den så jag får se den någon gång. I rollistan förutom Tuva finns även Shanti Rooney.


Nu se vidare på Sopranos (som vanligt typ, börjar känna att jag upprepar detta, men lugna er, snart är serien färdigsedd) och sedan blir det Tuva.


Tjoflöjt!Det dyrköpta misstaget

Efter att ha hoppat av bussen från Borlänge i Falu centrum kände jag att jag kunde ta en liten runda vid affärerna innan bussen till Norslund gick.
Eftersom jag inte haft Alvedon hemma på ett tag så gick jag in på apoteket och köpte på mig lite Paracetamol. Paracetamol var billigare. Det är ungefär så långt min sparsamhet tog mig idag ty sedan gick det utför.

Mittemot apoteket ligger en spelbutik. I spelbutiker har man som bekant också cigarrer. Då jag tycker en cigarr kan vara trevligt att unna sig någon gång i halvåret så tänkte jag att man kunde köpa på sig ett par när man ändå var på gott humör och våren är här.

Inne i spelbutiken ser jag över sortimentet och ser ett trepack cigarrer av märket Siglo II. Priset som står uppskrivet blir utslaget på tre ungefär 60 kronor per cigarr, ett helt rimligt cigarrpris för en hyfsad cigarr.

När det är min tur ber jag således expediten om ett trepack Siglo.
- En finsmakare! säger expediten.
- Mja, nu ska vi inte överdriva.. säger jag beskedligt och tänker att dessa cigarrer måste vara en sort han gillar.

Jag tar fram kortet och expediten fortsätter:
- Jag tycker om att sälja fina cigarrer! Vi säger blablabla20 kronor så får du rabatt!

Jag lyssnade inte helt på vad han sa då jag pillade med kortet och uppfattade initialt bara det jag skrev ovan, ordet rabatt och att det slutade på 20 kronor.
En halv sekund senare ropar något i bakhuvudet: "Hallååå? Vad sa han innan rabatten?? Var det inte något på femhundra?!"

Jag tittar på summan jag håller på att betala och ser det hemska uppenbara sig tydligt.
Det är inte ett trepack som kostar 182 kronor, det är en cigarr. Jag har lyckats välja den absolut dyraste cigarren i butiken och dessutom bett om hela tre stycken. Äkta kubanska cigarrer.

I detta läge finns två saker att göra. Antingen får man en chock och protesterar, tar något billigt och flyr med svansen mellan benen, eller också håller man god min med gnisslande tänder och tänker att detta är ändå inte något som sker ofta.

Jag valde alternativ två och fortsatte det skådespel som jag nu förstod uppfattades som imponerande storfräseri från expeditens sida.
- Är det till något speciellt tillfälle? Har något barn tillkommit kanske? fortsatte expediten för att omedvetet strö salt i såren.
- Njäe, det är vår! svarade jag med ett halvtvingat leende på läpparna och lämnade därefter spelbutiken.


På väg hem i bussen kunde jag inte annat än skratta åt mig själv. Drog också iväg ett mess till Henke om att han inte behöver tänka på att köpa cigarr till midsommar då det redan är avklarat med råge.

Det är tur att jag är en vanligtvis väldigt sparsam kille så att detta inte på något sätt kan göra att jag känner mig utfattig i slutet av månaden..

Den första av de tre cigarrerna kommer att avnjutas en solig dag under de kommande veckorna. Det hela kommer att ske med mycket stor andakt, var så säker.

---

I Borlänge gick för övrigt mötet finemang, tidningen är nu på väg att layoutas och jag kan glädjas åt att i alla fall ha gjort något vettigt och rätt idag.

Nu blir det käk, hejs!Så går hela veckan, alla dagar och år..

Tiden har känts ganska märklig denna vinter och vår.
Som vanligt när vintern började kändes det osm en oändlig tid av mörker, kyla och väta. Men sen helt plötsligt så började det vara ljust efter klockan fem, ljust på morgonen, och vips så var all snö borta och solen sken glatt över Faluns tak.

Det känns inte långt till sommaren och både april och maj kommer bli en njutning. Skolan trummar på i lagom takt (jo, det blir lagom nu med tanke på tidningsarbetet och liknande jag tagit på mig, plus en kurs till som börjar snart) och livet i allmänhet är rätt slappt.

Det är inte som förr att jag sitter och ältar småsaker. Allt rinner liksom bara av mig numer.
Exempel: Vi körde fm igårkväll igen och jag upptäcker när jag laddar spelet att jag av någon konstig anledning inte sparat förrän för två matcher sedan. Detta innebär att man måste köra om/ta semester över matcherna några gånger för att de ska bli som man vill resultatmässigt.
För säkert bara ett halvår sedan hade en sån sak irriterat mig otroligt och jag hade tappat lusten för att köra hela kvällen. Men nu suckade jag bara någon minut, sen körde om tills det blev rätt. Inte värre än så.
Det finns liksom värre saker i livet och det är ingen mening med att hänga upp sig.
Är det bara en irriterande struntsak, var sur en liten stund, sen skit i det, lägg det bakom dig.

Snart är det kryssning med några gamla vänner följt av påsk hemma med familjen. Saker att se fram emot med andra ord. Och sen släpps ju kents nya skiva 25:e april! Och sen är det maj och sommaren börjar! Och då blir det grill och EM och bad och sol och konserter och..

Ja, ni ser ju själva. Man hittar alltid saker att se fram emot.

---

Nu ska jag fortsätta nöta Sopranos sista säsong. Jag har nämligen en känsla av att den ena av mina två fm-buddies inte har jättelust att spela vidare idag (jag tog hem ligan i överlägsen stil med ett antal matcher kvar att spela, men min ena konkurrent har inte direkt haft flytet med sig alla gånger).
För övrigt är jag väldigt nöjd med mitt lagbygge hos PSV. Förutom de allt fler klasspelarna som tillkommit och de jag behållt från början så är arenan utökad till 51000 platser (vilken är fullsatt vid större matcher), jag avancerade från gruppen i CL (där det sen tog stopp mot omutliga United) och jag har stor chans att ta hem även cupen för andra året i rad (ligan säkrade jag alltså också den för andra gången nu).


Tillräckligt med nördfakta för idag, trevlig kväll!Samedi

Timmarna ångar på och snart blir det nyskapade drinkar. Fram tills dess ska jag handla juicen som jag aldrig handlade igår, lyssna på musik och göra mig i ordning.

För intresserade av mitt serieavancerande kan jag förtälja att jag precis sett klart säsong fem av Sopranos och alltså härnäst ska börja på sjätte och sista säsongen.
Kommer inte ihåg om jag nämnt här hur min serietittarplan ser ut efter detta, men den lyder som följer:

- Twin Peaks (Har tänkt se en massa gånger men alltid glömt av, nu är det dags)
- The Office, brittiska (Hör idel blandade åsikter, men att Ricky Gervais är med är det som gör att jag vill se den)
- Oz (Har sett den förr från och med säsong tre, men nu är det dags att se om den då det är en av de bästa jag sett)
- The Wire (Erik har hyllat denna mycket och det är inte mer än rätt att jag tar tag i den till slut)

Eftersom Oz är på sex säsonger och The Wire på fem så kommer detta ta ett tag att komma igenom. Twin PEaks och The Office är bara på två respektive tre.

Nåväl, hej så länge!


För bra för TV-tävlingar


Only a memory now

Blev plötsligt bara väldigt känslosam..

Even a fictional loss is a loss.


Det räcker med en gnista, ett bloss

En artikel redigerad och upplagd på insajd, huvudingrediens i morgondagens drink bestämd och möte preliminärbokat med layoutarna till kelen. Jag är allmänt nöjd och avslappnad med livet för tillfället.

Och vad jag menar med morgondagens drink?
Jao, denna helg fanns fler alternativ att välja på än vanligt. Ett alternativ är att dra med grabbsen till Borlänges kårhus och leka St. Patricks Day, ett annat är att vara hemma och ta det lugnt och/eller plugga. Tredje alternativet som uppstod i veckan var typ drinkkväll med idel damer följt av besök på Victuscella där tydligen många från helgens skidspel ska hänga.

Efter lite övervägande beslöt jag att det kan vara trevligt med lite variation (även om Borlänges kår är variation i sig med tanke på att man aldrig varit där) och umgänge med kvinnliga könet så jag valde drinkkväll.
Jag är väl medveten om hur det låter att som kille välja en drinkkväll med tjejer framför irländskt ölhävande med grabbar, men skitsamma. Jag gör det jag känner mest för, det har jag alltid gjort.


Kvällen nu blir rätt slö. FM med Sinander och Ståhlbrand verkar struket från schemat och istället kör jag på andra alternativ med broder och Johan.

Just det, ska beställa kents kommande skiva nu också, oh fucking yes!


I väntan tar vi en modern klassiker om annan väntan


"I always win Jack, one way or another."

Den holländska andra säsongen rullar på nätterna igenom! Skillnaden är att det blir senare och senare (eller tidigare och tidigare, beror på hur man ser på det) för varje natt. Denna natt/morgon gav Sinandao upp för ungefär en timme sedan, alltså tjugo i nio.
Jag och Peter höll oss ifrån julbordet denna morgon dock..

---

Solen skiner ute och att gå och lägga sig nu, klockan kvart i tio på förmiddagen, på en i övrigt ledig dag känns inte så värt. Eller inte helt ledig, ska jobba lite också med skolarbete, men inget inplanerat t.ex. i skolan eller på stan.


Solen började just skina ännu mer inom mig! Blev godkänd i första deltentan inom motions- och hälsopsykologi! Gött mos, nu kan man släppa alla tankar på omtenta som jag ju hade ställt in mig på eftersom kursboken kom bara två dagar innan tentan.. Men mina skills är tydligen väl utvecklade efter år av skolgång. Win!

---

Tar ett avsnitt Sopranos nu. Trevlig dag!

There is a season

Inte mycket vett i förra inlägget. Inte mycket vett alls i våra skallar då överlag ^^ Förmodligen år sen jag skrattade så mycket. Sjukt kul just då. Eller ja, skrattar fortfarande varje gång jag både tänker på och får syn på meningen "Vad säger ni om julbord?"


Idag har jag korrat några texter och kollat lite Sopranos.

Får se hur det blir ikväll. Förmodligen fortsätter jag i ungefär samma spår, men man vet aldrig.

Helgen står också öppen, men flera lockande förslag finns. Och dagarna fram till dess är också öppna, undantaget korrandet.

Jag har det helt enkelt ganska bra just nu!


För att jag förknippar Byrds med sommar och sol


"Vad säger ni om julbord?"

FM hela natten.

Nu sitter jag och Peter och uppdaterar grabbgängets grupp om julbord från senaste december.

Psykbryt. Ont-i-magen-skrattande.

All energi har gått till julbord. Kommer fan inte orka gå hem snart.

Snurr

Tidigare under eftermiddagen gjordes besöket av mig och Lamptey hos Faluns bågskytteklubb.
Eller ja, först besökte vi fel adress, vi gick till den enda tydligt utskrivna adressen som fanns när vi letade på nätet. Det visade sig att den adressen ledde till klubbens ordförandes hem. Vi tyckte att det var en lite ovanlig bågskyttelokal mitt i ett bostadsområde och att mannen som öppnade verkade lite väl förvånad över vår ankomst.
Han visste vilka vi var men var inställd på att vi skulle till officiella lokalen och intervjua två andra personer, vilket vi också gjorde efter att vi intervjuat ordföranden ändå samt fått omtalat var riktiga lokalen låg.

Efter ovanstående tog jag och Fredrik oss till Peters residens och nu är det FM-kväll och natt som gäller! Trevligt!

Skurkminiförkylning

Halsen är rosslig och andedräkten hemsk, men i övrigt mår jag bra.
Får hoppas att det blåser över snabbt. Något av det mest störande jag vet är att vara sjuk, då blir jag inte rolig att ha att göra med.

Brb, det gröna teet, som är min favoritmedicin, låter färdigt från köket.

Såå.. vad ska denna dag bjuda på? Hade ursprungligen tänkt att ägna denna helg åt att skriva till fotbollskursen men jag är inte direkt på humör om man säger så.
Kanske blir det fm, det blir definitivt Sopranos (där jag är inne på början av säsong fem) och det blir definitivt musiklyssnande.

Det är nog dags att slänga den fantastiska Eldoradohonungen. Honung som vägrar lämna sin förpackning har jag inte så stor nytta av, hur långt fram än utgångsdatum ligger.

För övrigt undrar jag ihärdigt när min hälsotenta blir rättad. Enligt meddelandet som kom häromdagen på forumet så har de 15 dagar på sig att rätta = det ska typ vara rättat imorrn eller något. Jag har svårt att tro på det då de också skrev att alla resultat inte kommer upp direkt utan undan för undan efterhand de rättat.

Aaah, rostad macka med räkost och vips, den dåliga andedräkten är borta och luktar bara mat! ANTECKNA!

Ska ta och sätta på min Spotifylista En klass för sig. Första låten som spelas postar jag nedan:


Ödet? ^^


Som ett vilset litet barn

Så var spektaklet slut till sist.

Är inte ett dugg förvånad över utgången. Det mesta gick som förväntat, förutsägbart. Med det sagt så blir man inte lika upprörd längre, man har haft några år på sig att bygga upp en buffert av mental förberedelse.

Saade kom tvåa med en intetsägande danspoplåt förrförra året. Förra året vann han med en annan medan Danny kom tvåa. I år kom Danny tvåa igen med samma stuk av låt och en annan vann.

Av de onda tingen i år, varav tre var intetsägande klubblåtar, så var ändå Loreens den bättre av dem. Den hade åtminstone en hyfsad melodi i refrängen. Alltid nå't. Men någon fantastisk komposition i övrigt är det inte. Låter som något man hört 53 gånger innan ungefär.

Kan ju göra en mycket snabb sammanfattning av mitt tycke om alla låtar:

David Lindgren - Shout it out: Horribel själlös klubbdänga.

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen: Vilka intentioner Thorsten än hade med sin medverkan i festivalen så bjöd han på en låt som kändes ärlig och äkta. Min nummer två av de som nått final.

Dead by April - Mystery: Ställer mig samma fråga varje gång jag ska fundera på detta bidrag: hur lät den? Inget speciellt med andra ord.

Lisa Miskovsky - Why start a fire: Min favorit tävlingen igenom. Att den inte skulle vinna visste jag dock med en gång. Lisa är alldeles för bra för melodifestivalen. Inte hennes bästa låt, men riktig musik.

Top Cats - Baby Doll: Fortfarande lite förvånad att den nådde final. Jag har inget emot rockabilly, men det var inget speciellt med denna låt, lät som tusen andra.

Loreen - Euphoria: Som sagt, den bättre av de sämre. Hyfsad refräng. Ligger snarare rätt i tiden med klubbdängor som poppas sönder på radio. Hellre den till Azerbajdzjan än närmsta konkurrenten Danny, men det är inget speciellt med den.

Ulrik Munther - Soldiers: Likt Mystery så minns jag inte heller hur denna lät fastän man hört den flera gånger. Inget speciellt här heller.

Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel: Det är mest synd om Sara Li som ändå deltar med en hyfsad refräng. Pajasen Ranelid.. Att det blev en lång tråd på flashback med enda syfte att förena folk för att rösta på Ranelid och sabba festivalen säger en del om vart den här tävlingen har kommit och vart den är på väg.

Molly Sandén - Why Am I Crying: Okej låt. Ungefär så.

Danny Saucedo - Amazing: Horribel själlös klubbdänga II.


Gött att man äntligen kan få se fram emot Eurovision nu istället där det garanterat kommer bjudas på fler sköna låtar än vad som blev fallet i Melodifestivalen.

Så, nog om detta på ett tag!En annan tid, ett annat liv. Tryckare i låg-/mellanstadiet nå'n?


Don't you want our hearts to sing?

Alltid uppmuntrande att enligt statistiken flera personer går in helt på eget bevåg för att läsa min blogg och inte bara exakt efter bloggen dykt upp som nyhet på facebook när man uppdaterar. Betyder ju att folk tycker det är i alla fall någonting värt att läsa i min gröt av händelser!

---

Filmen igår, Safe House, var helt okej. Ingen speciellt nyskapande film och ganska förutsägbar, men ändå välgjord och trevligt att se fler och fler svenskar få chansen i större filmproduktioner. Joel Kinnamans lilla roll var inte så fabulös, men Fares Fares som hård torped filmen igenom var mycket intressant att se. Ovant att se honom i en annan roll än som snäll invandrarsvenne (finns inte det ordet än så uppfann jag det just) men det passade honom utmärkt.
B B B

Minus dock till biografen Falan som fuckade upp ljudet två korta gånger under filmens gång.

Efter filmen hände inte mycket mer. Alla tre var ganska trötta och min hals har börjat rossla lite så det var hemåt för alla som gällde egentligen.
Jag hängde med hem till Fredrik i väntan på bussen ett tag och vi spanade igenom utmaningar och frågor till det förfestspel han köpt hem. Ska vi köra det vill till att man fått några rusdrycker innanför västen om man säger så.
Eller rättare sagt, det vill till att även de av motsatt kön är okej med utmaningarna som bjuds. Jag för min del är ganska öppen för utmaningar så länge de inte innebär att man skadar någon annan.

Hemma satt jag vid datorn ett tag innan jag kapsejsade in i sömnens land.

---

Ikväll melodifestivalfinal. Vet ju i princip redan att Loreen (eller möjligen Danny/Lindgren) kommer vinna, men jag hoppas såklart fortfarande på de bidrag med bäst komposition och mest själ i, det vill säga Miskovsky och Thorsten.


Nu kom en annan skön komposition i lurarna (se nedan)! Vi höres my friends.


Berättarrösten framåt slutet gör halva låten


Safe House

En snabb update innan avgång mot stan, ska kolla bio med Fredrik och Martin.

FM som spelades igår avslutades inte förrän på morgonkvisten = Richard struntade i att gå och lägga sig, var vaken fram till ungefär halva föreläsningen gått (då höll sömnen på att vinna) och vaknade sen till liv igen för frågeställande till föreläsaren följt av lunch på stan med Fredrik.

Hem sen och krascha i sängen till ungefär klockan sex. Väcktes en gång efter ca 1,5 timmes sömn av att en grannjävel naturligtvis bestämt sig för att borra en massa just idag. Väs.

Känner lite småskum i halsen så jag sväljer ner en whisky lite snabbt som kur inför biobesöket.

Hoppas kvällen blir trevlig även för er! Tjo

Fussball

FM kvällen lång! Miket trefligt jah!


Tog ansvar igår för att lägga upp artiklar när lärarn själv inte hinner på insajd också. Kände att jag är ju ändå i gasen med studenttidningen så varför inte. Keeping busy.


Imorrn skola vid tio ett par timmar. Lugnt.

Trevlig natt!Och ja, heja Bilbao!

Ödet är dolt

Slapp kväll med grabbsnack med Sinander, Ståhlbrand och Knutsson.
Blev lite hockeykollande, fotbollskollande och.. lyssnande på gamla intron till tecknade serier från barndomen faktiskt. Rätta takter!

Mötet med delar av Kelenredaktionen gick för övrigt prima!

Imorrn finns chans för fm ett bra tag.

Strax blir det dax för Commandos II med barndomsvän Johan. May the allied force be with us!

---


En av låtarna vi inte spelade under kvällen.. Kan inte påstå att jag följde själva serien så ihärdigt, men jag tyckte låten var riktigt bra, faktiskt, det står jag för.


Schools out

För dagen i alla fall. Artikelseminarium 13-14.30, så nu är jag kvar i skolan och fördriver tiden fram till strax innan 17 då jag får pallra mig ner till kåren för första mötet som chefredaktör med redaktionen.
Har skrivit en liten dagordning så det blir struktur på mötet.

Resten av kvällen efter mötet är väl tänkt som after school på kåren, men grabbsen pratar om att t.ex. dra till Martin istället så får se hur de gör och hur länge man själv stannar på after school.
Har i vilket fall beställt tre Smirnoff Ice (oh sweet memories of London) och en Andersson via Fredrik så man har en buffert hur det än artar sig.


---


Vid den här tiden för fem år sedan, alltså våren 2007 (låter sjukt att säga att det är fem år sedan) hade jag låten nedan på hjärnan. Varför har jag ingen aning om, den bara satte sig.
Jag gick den estetiska kursen Skapa och kunskapa och kom just ur ett förhållande. Låten har absolut ingenting som har med det att göra, lyssnade knappt ens på texten, den bara fastnade ändå och var i huvudet i flera veckor. Den var skön helt enkelt och kändes uppåt.
Min brorsa tyckte jag var tjatig som gick och nynnade på den konstant när jag hälsade på hemma.


Testing, testing

Sitter och gör random test. Lagom nattnöje för stunden. Ett axplock av resultaten:

Vilken Disneykaraktär är du? Lumiere

Vilken Lostkaraktär är du? Boone

Vilken filmkaraktär är du? Forrest Gump

Vilken tecknad figur är du? Snobben

Vilken Mariokaraktär är du? Mario/Luigi

Vilken Nintendokaraktär är du? Link

Skulle du vara en möjlig fiktiv karaktär? Ja, som den realistiska barndomsvännen. Boken jag var med i skulle sälja helt okej (typ).

Vilken Nalle Puh-karaktär är du? Uggla

Vilken 80-talsfilmkaraktär är du? Roger Rabbit

Vilken Turtleskaraktär är du? Leonardo


Ptja, ni ser vilken typ av tester jag fokuserat på. Så kul kan man ha mitt i natten!Våren, nya tider

Blev plötsligt bara fruktansvärt trött. Är också trött på att analysera allt man gör, det hände inte hela tiden när man var yngre för då hade man inte lika mycket erfarenhet och förstod inte lika mycket, men nu går det per automatik. Det är både bra och dåligt, bra för att man alltid vet var man har sig själv, dåligt för att man aldrig blir riktigt överraskad.


Anyhow, jag är inte trött på det sättet att jag har noll i arbetskapacitet, absolut inte, den punkten är som den alltid har varit: är det något på schemat som ska göras så blir det gjort i tid.
Är mer trött på att tänka snarare, trött på att bry mig så mycket om saker.

Nog om detta. Poängen är att jag är lite trött. Det verkar blivit dagens ord. Trots att jag håller mig jobbande då och då, främst med studenttidningen då som igår. Blir mycket lugnare om ett par veckor igen.


För övrigt känns det bra med tidningen, även om plötsligt deadlinen hamnade mycket tidigare än den skulle. Det kommer gå bra.


Det löser, det gör det alltid :) Ny vår, nytt år, nya tider!


---


Utanför dörren står våren på glänt
Snön smälter undan som inget har hänt
Jag ler mot solen och är ej Hemul
Grannen han grillade redan till jul

Knoppar som visas och dansar i vind
Vinden som smeker en glad barnakind
Skratt och längtan är det som märks mest
Vintern den glömmer vi, den som var pest

Nu släpper jag tanken på det som är nära,
på sommarn som närmar sig och alla kära
För några månader är ändå kvar,
tills våren är över och vi ledigt har

Lugn och fin

Så har man fått ihop en artikel till insajd igen, känns prima. Mycket tidningsrelaterat arbete i dessa dagar. Känns lite småskumt då min tanke med utbildningen jag valt var att hamna på andra sidan om media, det vill säga den som möter media och andra intressenter och besvarar deras frågor i egenskap av informatör snarare än att jobba för media som journalist.

Men det gör mig inget, jag fungerar bra på båda sidor. Det viktigaste är att man får skriva ibland så att man inte rostar ihop. Det kan vara allt från kortare notiser till längre reportage, alla lika viktiga på sina sätt.
Och skriva är som vi vet inte direkt mina största svårigheter här i livet..

I vilket fall är jag nöjd med min nya titel som chefredaktör även om den redan inneburit lite hårslitande och mycket lösa trådar som fått plockas upp..


---


Relax, there's no point in living your life in stress and suddenly realize "Whoosh, that was it?"


Många bäckar små

Man stretar på så smått då och då. Den "arbetssamma" veckan (om man jämför med tidigare alltså) har börjat och mötet med kåren idag gick prima, vi var överens om allt vågar jag påstå och tidningen är på klar uppgång.

Har ägnat ett tag åt att kontakta alla som jag inte vet helt var de står i tidningens fb-grupp. Dels för att jag vill veta vilka som fortfarande är aktuella för tidningen och deras roll, dels för att jag vill ha en tydligare kontakt som helhet med alla jämfört med tidigare.
Jag försöker tillämpa mina filosofier för ledarskap helt enkelt.

Är mitt i disken nu också, tog det mesta för en stund sedan och strax tar jag det sista. Äntligen. Har skjutit på den i två veckor. Och nej, jag låter inte disk stå helt kladdig med matrester och bananflugor som invaderar mig om ni tror det, jag sköljer av allt klafs så att sådant undviks, blir bra mycket enklare att diska då och ser inte äckligt ut. Jag förespråkar som alltid lagom disciplin.

Tog mig även en whisky förut. Köpte en flaska Grant's efter mötet, tyckte jag var värd det.


Nu disken som sagt, sen Sopranos.

Trots alla löften vi gav

Tillbaka i Falun efter den lilla visiten i Götet med omnejd.

Precis som jag förutspådde senast så ägnades lördagen åt att vandra runt i solen i Götet och tjôta med Henke.
Under tiden var familjen på Lorensbergsteatern och när de var klara åkte vi allihop hemåt mot Dösebacka.
Drack sen lite öl, kollade andra chansen, spelade senaste Worms. Lite så, lagom aktivt!

Bussresa hem idag igen, ungefär åtta timmars restid. Ägnade den tiden åt att sova en timme, kolla gårdagens träningsmatch för IFK mot Lilleström (3-0), lyssna på musik, läsa GP, spela FIFA 07, kolla två avsnitt Sopranos samt se om Drive.
Man hinner med rätt många slappa aktiviteter under åtta timmar.

Imorrn ett möte på eftermiddan rörande Kelen, plus att jag ska ta tag i disken, men mer än så står inte på schemat.

---

I Melodifestivalens final hejar jag för övrigt på Lisa Miskovsky och Thorsten Flinck, de övriga bryr jag mig inte om. Vinna kommer dock Loreen, Danny eller David Lindgren att göra. Tyvärr. Medan de låtar i hela tävlingen med lite mer klass i förmodligen hamnar i glömska hos de flesta, som vanligt.


Lite annan bortglömd, men skön, schlager


Sol och vår

In till Götet strax med Henke, vandra runt i solen står på schemat sen får man se vad vi hittar på mer!

VÅÅÅR! Så jävla skönt att slippa se snö så det finns inte!

Höres senare. Tjo!

On the bus

Jepp, internet ombord fanns. Först nu jag nyttjar det dock, sovit och halvsovit i övrigt sen resan startade 8.40. Fick vara nog med sådan typ av slöande nu.

Soligt och fint ute, vi hade just stopp i Karlstad så passade på att ställa mig ute och sola lite smått en stund. Wunderbar!

24 mil kvar enligt vägtavlan vi just körde förbi, nya mp3:n fungerar finfint och Back Chat spelar i hörlurarna.

Ska nog ta och kolla lite Sopranos ett tag nu. Hörs senare!

Jan Vennegoor of Hesselink

Runt kvart i nio kommer jag att ha satt mig på bussen mot Götet. En lång resa av musiklyssnande och sovande. Blir fint :)

Mötet imorse gick bra, när vi väl hittat till lokalerna vill säga. Vi var typ 100 meter ifrån rätt väg när vi fick för oss att vi var på väg åt fel håll och vände. Efter ett snabbt samtal till den vi skulle träffa på kanotklubben så löste det sig och vi insåg misstaget.

Man lär sig mycket om sporter man inte har så stor koll på. Kanot vore roligt att spana in i tävlingssammanhang någon gång. Tog ett par bilder på vattnen, kanske läggar upp dem imorrn eller så.

Efter mötet släppte Linnéa av mig i stan. Gick då och köpte en ny mp3 som jag spanat in (som är typ samma modell som den jag har fast en utvecklad nyare version då och som inte ger mig stötar i örat ^^).
Sen en sväng till systemet och köpa några flaskor att stoppa i Sinanders kyl inför kvällen.

Hem sen och sova bort eftermiddagen innan gå med Peter upp till Maxi, träffa Sinander och handla lite plockmat som vi sedan tog hem till Fredrik.
Maten käkades till den finfina 3-1-segern mot Kroatien (äntligen Zlatan i den släpande anfallsrollen som man velat se i hundra år) och sedan matchen tog slut har vi lirat fm.

Knarkar en megastor Red Bull just nu.

Hörs imorn/idag när jag är hemma, alternativt på bussen, det ryktas att jag ska ha internet som ingår där :)

RSS 2.0