Någon form av utgång

Det ska det bli, oh ja! Tagget från igår kväll sitter kvar.
 
Pysslar med mat nu, sen ska man ta sig en sväng till systemet så småningom. Det suger i öltarmen som det brukar heta här.
 
Verkar inte få med mig någon av grabbsen, men det blir bra ändå. Det enda som oroar är det gråa molnen utanför.
 
Dagens tips: Fortsätt inte lyfta din cykel under sadeln med bara en hand om det gör sketont. Släpp den och ta nytt grepp istället. Gärna med båda händerna. Envisas du kan din hand kännas förstörd efteråt för att du råkat krossa något lite för mycket.
Varför jag lyfte cykeln med en hand? För att den var låst och jag inte kunde leda den och jag höll datorväskan i andra handen. Att jag skulle flytta den alls berodde på att asen som lagt ny asfalt utanför och vid cykelstället slängt alla cyklar på gräsmattan utan att flytta tillbaka dem. Stryk borde de ha, minst. Eller i alla fall en arg lapp på kudden när de kommer hem..
 
Maten nästan klar så försvinner härifrån nu. Ha en bra kväll!

Så gled vi in i glömskan där ljuset är svagt

Skönt att få sova ut idag.
 
Efter gårdagens avklarade seminarium och godkänt på första uppgiften så blir man lite mer taggad på fortsättningen. Föreläsaren imorrn sägs vara bra och att det börjar klockan tio är helt okej för en Richard. Gå upp klockan nio är klart överlevbart.
 
Annars idag har jag inte ansträngt mig alltför mycket, tagit det lugnt och kollade nyss Robinson och tänkte se Forrest Gump strax.
 
Det är skönt med en dag med enbart egen tid ibland, även om man älskar andra människor så måste man få vara lite själv också.
 
Nu är jag fullpeppad för helgens bravader!
 
 ---
 
Säsong tre av Fame Factory kommer alltid att vara bättre än Idol och alla andra musikprogram.
En tid som var precis innan allt blev mer och mer plastigt och förstört.
En tid som aldrig kommer igen.

Lite andrum igen

Mordseminarieuppgiften över, men det kostade energi. Skulle inte dragit till Fredrik och spelat fm igår. Man satt bara och tänkte på morduppgiften, att man skulle göra den när man kom hem.
 

Hemma gjorde jag nästan halva uppgiften sen pallade jag inte mer. Gick och la mig vid fem, halvsov till och från oroligt, gick upp kort och pissade i zombie-mode vid åtta och slutgiltigt när klockan ringde vid 10. Därefter gjorde jag klart uppgiften.
 
Sure, det är inte den värsta uppgiften man har gjort, men det finns mjukare sätt att starta en kurs. Man borde fått mer tid när den tar såpass mycket energi och den borde dessutom lagts i slutet av kursen snarare än i början.
Vet inte om vi lärde oss så mycket mer av seminariet heller än att man kan bedöma på ganska olika sätt..
 
För övrigt verkar inte bra språkbruk vara något viktigt längre. Du kan skriva som en kratta bara du utfört uppsatsen i övrigt bra typ, är väl det jag tog med mig mest från seminariet. Kul.
 
---
 
Lär väl bli fm ett bra tag nu. Är redigt seg, men kanske piggnar till senare. We'll see.
Fm-tagget är inte vad det har varit.

Happy birthday to me!

Idag fyllde Richard 26 och är på allvar närmare 30 än 20. Just det med åldern kändes.. ingenting. Kändes som en vanlig dag man tagit sig ledigt ungefär. Däremot kändes det prima när alla grattis började ramla in :)
 
Har ett seminarie imorrn som jag måste göra lite mojs till, men det är uppskjutet tills jag kommer hem, är hos Fredrik nu och spelar FM med honom, Peter och Matte.
 
Det som hänt under dagen är ungefär att jag gått upp, gjort en massa goda omeletter med champinjon och rödlök, kollat på Jumanji och lyssnat på musik.
Öppnade också presenterna från Tysklandssläkten bestående av en flaska kroatisk körsbärsbrandy, en kortlek med drinkrecept på korten, samt en bok med fotbollsvitsar. Tack tack!
 
Dagens bästa: Alla grattis från massa snällt folk!
Dagens sämsta: Inget. Seminariemojset tillhör ju natten och således morgondagen ^^
 
 
 
Danke Pjiter!

Stig upp din lilla myra, och visa vad du är värd!

Om 1,5 timme är det skoldags igen. Kluvet som vi vet.
 
Dygnet är lite halvt vänt nu. Vaknade vid sju och skulle kunnat gå upp eftersom jag då sovit ungefär 5-6 timmar. Andra gången jag vaknade, vid kvart i nio, var det mycket mer kronkerier och seghet. Glöh. Men nu börjar man komma igång något sånär i alla fall.
 
Förväntningar på första lektionen? Inga. Eller jo, att den kommer ge föga. Funderar mest på vad man ska hitta på efteråt.
 
 
Låt oss börja dagen med den korta lilla låt jag hade i huvudet när jag gått upp:
 
 

Comeback of autumn

Kom upp till Falun med fader igår på runt fyra.Efter lite handlande på röriga Citygross och uppackande så stack jag över till Sinander och de andra grabbsen och ölade, spelade FIFA och hängde.
 
Just detta FIFA har jag aldrig kört och efter de förutsättningarna så klarade jag mig bra. Förutom en vinst med Peter så blev det förvisso idel förluster, men en match hade jag klart övertag och var en klantig Llorente-miss och ett sketmål i slutskedet från att vinna ungefär. De övriga matcherna var förlusterna också knappa.
 
Småbakis idag, men känns bara gött att vara i Falun igen. CSN ser också ut att vara på G så att känslan av fattigdom kan avta.
 
Snart ska jag handla lite till och sedan blir det sedvanlig plankstek med paps på Kings Arms. Under kvällen sen ska vi spela lite spel och så :)
 
---
 
Imorrn börjar "allvaret" igen. Denna höst ska liksom man liksom bara klara sig igenom skolmässigt, varken mer eller mindre. Kommer bli roligare till våren.
 
Utanför skolan däremot kommer det som jag tidigare sagt bli grymt bra, inget snack om saken.
 
---
 
 
Förr hatade jag hösten. Nuförtiden älskar jag den.

The end of an era

Bladörg. Det var tydligen inte Robinson idag. Istället Fortet. På den gamla goda tiden hade jag jublat åt vilket som, men Fortet är inte riktigt samma sak som Fångarna på fortet tyvärr..
 
Nåväl, såg ändå att något kul fanns som ersättning för en gammal klassisk underhållningsälskare som mig; Doobidoo är tillbaka i SVT! Det ska ses, så det så.
 
---
 
Inhandlat billig öl nu. Är förmodligen min billigaste ölsortering hittills. God öl, men billig. Just nu vill jag hemskt gärna att CSN kommer, annars får jag lite svårt att betala hyran. Denna sommar har som bekant blivit lite dyr.
Har ett annat gammalt sparkonto så ingen fara på taket, men de pengarna vill jag helst icke röra.
 
Tur att den gode herr Stefan påminde mig igår att det kan vara bra att lämna studieförsäkran till CSN om man ska få några pengar, host hrrm..
Jag lever i det förgångna fortfarande, på den tiden man skickade in i början och sen skötte det mesta sig av sig självt. Nåja, pengar rullar snart in som det ska, det går bra då.
 
Baddarna är förresten inte utdöda. Dock bakas de tydligen säsongsvis (idioti!) och ska såklart komma om en vecka när man är i Falun. Blörgelblu.
 
---
 
Kelen crew nämnde jag förra inlägget att jag skulle skriva i på facebook och nu har jag gjort det. Det det hela handlar om är att jag kliver av som chefredaktör. Jag känner mig liksom färdig.
 
Som bekant så klev jag, efter ett krismöte med en av det gamla gardets grafiker, in som det mest rutinerade alternativet och räddade tidningen från förmodad tillfällig grav två veckor innan deadline i våras. Jag hade ambitioner att förändra till det bättre, att situationen inte skulle uppstå igen, att mer kontakt skulle ske, tydligare budskap och bättre framförhållning.
 
Det mesta jag ville uppnå lyckades jag med, plus att det tillkom några nya skribenter på vägen.
Tillsammans med övriga medarbetare såg vi till att tidningen klarade sig och det var ju egentligen huvudanledningen till att jag tog över.
När jag nu satt min prägel och fått till en del förändringar så känner jag att engagemanget börjat tryta och då är det lika bra att kliva av i god tid så att en ny delad chefredaktör kan utses långt tidigare än två veckor innan deadline som det som sagt var i mitt fall.
 
Jag kliver av helt och hållet, inte bara som chefredaktör. Ska det va' så ska det va' liksom och nu är jag färdig.
 
Tiden var lärorik och jag skulle absolut inte vilja ha den ogjord, dessutom ser det alltid bra ut att ha något sådant på sitt CV :)
 
---
 
 
 

Imorrn

Börjar bli duschdags.
 
Inte sovit inatt. Kände att eftersom jag ändå ska upp tidigt imorrn och resa upp till Falun så kan jag försöka att åtminstone tillfälligt ställa om dygnet. Så framåt 23-24 ikväll lär jag väl vara ganska sovsugen.
 
Tog en liten power nap nånstans vid tolv då jag höll på att kronka ihop, så nu är det fina fisken sen någon timma tillbaka igen!
 
In till stan vid fyra och inhandla öl (samt leta efter de förbenade Baddarna). Sen är det väl Robinson man väntar på.
 
Något mer att förtälja? Njäe, ska skriva ett inlägg i kelen crew strax, typ det. Mer om det nästa inlägg.
 
I övrigt ska jag bara relaxa.
 
 

En riktig baddare

En dag kvar, sen är det Falun! Nu är längtan rätt stor efter sista året.
 
---
 
Kommer ni ihåg Baddarna? Inte märkena man tog i simbassängen för att bubbla kaffe och skit, nej godsaken från Göteborgs Kex!
 
När man var liten fanns dessa kex med skum alltid med mörkt eller ljust chokladöverdrag i var och varannan affär. Sen helt plötsligt började de försvinna från affärerna och de säkert tio senaste åren har i alla fall jag bara hittat dem i Bräckboden (affären som finns i kexfabriken med smådefekta och billigare kakor). Varför det blev så har jag ingen aning om. Någon som vet?
 
Nu har jag i alla fall en Baddarsugen pajsare uppe i Falun som hoppas på att jag ska kunna köpa med några till på lördag. Jag tänkte naturligtvis att det inte skulle vara några problem, men enligt föräldrar så har de inte setts till i Bräckboden sedan tidigt i våras.
 
Kanske är det så att frågan om Baddarnas vara eller icke vara slutligen kommit till vägs ände och att de slutat tillverkas helt? Jag hoppas att så inte är fallet. Baddarna är det bästa fabriken gjort.
 
 

Ett frö som vägrar dö

Mot Götet om ett par timmar och hälsa på mormor sista gången på ett tag, jag åker ju upp till Falun snart. På lördag närmare bestämt.

Sen blir det The Dark Knight Rises på bio. Svindyr bio. Ingen 3D eller nå't, bara dyrt. 125 spänn. Vafan, när blev bio så jävla dyrt? Sjukt. En hundralapp är rimligt, 110 kan man gå med på, men 125? Då har det börjat gå över gränsen. Plus bokningsavgift så för mig och Henke blir det 130 spänn var. Filmen får fanemig vara bra.
 

Har på tal om film nött en hel del svenskt på senare tid. Mycket för att jag generellt gillar svensk film, men också för att jag inte direkt har koll på vilka utländska bra filmer som finns att se. Såg ju Hunger Games och Bridge to Terabithia i förra veckan så det var ju alltid nå't, men det känns på något sätt inte lika enkelt att ha koll på vad man kan se nuförtiden. Vet inte varför det blivit så, men.. man får väl fråga folk lite mer om tips helt enkelt.
 
Kelen är också färdigkorrad och inlämnad nu i sin slutversion. Känns väldigt skönt att kunna släppa det nu. Det hängde änna över en lite tungt ett tag. Sen vet jag hur framtiden ser ut nu också så det känns också bra.
 
Imorrn ska jag la packa.. eller nä, det ska jag inte, allt är ju redan packat sedan vi åkte från Olofsbo, höhö så lätt det blev! Jao då.. får jag väl slösa bort den dagen på något annat bra sätt.
 
Time to brusha teeth. Huj!
 
 
 

Searching for the bridge

Borde sova, men är egentligen inte sugen på det. Men måste ändå.
 
Lagom dag i övrigt, först säga hej då till Tysklandssläkten och Olofsbo, sen till Götet och kolla på RIX FM-festival med Henke.
Efter nå't okänt australiensiskt rockband, några okända coversnubbar, en sedvanligt skön Lasse Kronér som hade räkfrossa samt Moa Lignell, Lisa Miskovsky och Linnéa Henriksson så fick man genomlida Darin och Danny för att få se Euphoria med Loreen.
 
Bäst: Att kunna pricka av lite artister man ville se live (där ingår ICKE Danny och Darin) samt Lasse Kronérs glada humör.
Sämst: Att Darin och Danny tog upp såpass mycket tid vardera. Darin: Tre låtar. Danny: Fyra låtar. Linnéa: Två låtar. Miskovsky: Två låtar. Loreen: En låt. Moa fick dock generöst nog tre låtar.
 
Nog med gnället om D & D ^^
 
I övrigt var alles gut och efter konsertandet käkade vi libanesiskt och drack sen kaffe och tjôtade i några timmar.
Mången vackert folk på stan och mången blickar som kastades fram och tillbaka. Prima avslutning på veckan!
 
 
Nu börjar en ny vecka, sista veckan i Västsverige på ett tag. Lär bli ganska lugn, inte mer inplanerat än att spana in senaste Batman-filmen på bio med Henke.
 
Aja, sova var det ja. Hej hopp mot drömmarnas land!
 
 
 

Wake-up call?

Gah, why?
 
---
 
En av de bästa kräftskivorna på länge! Kortspelet gick skit, men ja, strunt idet!
Efter allt målande och gräsklippande och fixande inför kräftskivan så blev det en prima kväll med skratt, bilder och varierad, bra musik.
 
Just nu ligger jag i sängen och ska sova. Halvsover typ redan. Om någon annan än någon vacker tjej jag gillar väcker mig tidigt imorrn då.... DÅ!!!


 
Godkänt uppvaknande om det är oändligt med godis som väntar..

Kräftskiva på G - En sammanfattning av sommaren

Vid sextiden sådär så brakar det som vanligt loss med kräftskiva för att markera att sommaren i Olofsbo är på väg att ta slut.
 
Hur ska man då sammanfatta denna sommar? Ptja, med lite korta statements.
 
 
Nyttiga veckan: Inleddes officiellt under road tripen då vi istället för att laga mat till lunch själva som det var tänkt istället käkade lunch som kebab och pizza varje dag istället.
 

När vi kom hem blev det bara smånyttigt de stunder som föräldrar gjorde mat. I övrigt fortsatte levernet och nyttiga veckan blev utan slut.
 
 
 
 
 
Fm till förbannelse: Inte nog med att jag pysslade med fm stora delar av våren med herrar Sinander och Ståhlbrand. Erik var mäkta fm.sugen när man kom till Olofsbo. Nog för att man gillar fm och att vi spelar det varje sommar, men i år var det till överdrift. Sommaren försvann typ.
 
Sportens sommar: Först försvann juni helt p.g.a. EM, sen började plötsligt OS. Däremellan kördes som sagt fm. Nu när allt är över så börjar Premier League och allt annat. För egen del fick jag nog en muskelbristning i baksida lår när jag lagom otränad spelade fotboll, samt att jag gjorde min uslaste runda golf hittills i livet.
 
Den osociala sommaren:Inte för att man brukar hänga med tusentals personer på somrarna i vanliga fall och ska man vara ärlig så har jag umgåtts en hel del med både min och Eriks familj, men utöver det så har det varit ganska dött. Inga spontana fester, ingen kräftfestival, inga nya bekantskaper. Det enda nya är väl att jag äntligen lärt mig hur en granne längre ner på gatan ser ut och börjat heja på henne. Fun fact: hon hejar verkligen bara på mig, inte på någon annan jag känner.
 
I nykterhetens tecken: Godtemplarna skulle varit relativt stolta över mig denna sommar. Utöver någon öl till EM och liknande så har det här varit den sommar som jag partat minst sedan man började intaga alkohol någon gång runt år 2001. Rätt skumt, men tillfällena har liksom bara inte uppstått, mycket på grund av fm ska sägas eftersom man inte vill vara packad när man kör det och råka fucka upp sitt lag, hohum..
Enda riktiga partytillfällena var första kvällen/natten i Fegen på road tripen (när jag var lagom bakis hela påföljande dag) och för en vecka sedan då jag propsade på att det var partydags för att sommaren sen var slut ungefär. Två jävla små gånger på en hel sommar. Fast det kanske kan väga upp den onyttiga kosten i övrigt i och för sig..
 
Sommarens märkliga hastighet: Det känns som att sommaren har hållit på i en smärre evighet, ändå är det en känsla av "Jaha, är det redan slut? Vart tog sommaren vägen??". Mycket märkligt I.
 
Den dyra sommaren: Ingen annan sommar har kostat så mycket som denna. Sure, mycket pengar gick åt till road tripen, men sen då? Det har varit tågbiljetter, en rakapparat, käk när föräldrarna inte varit här, en konsertbiljett.. men mer än det? Näe, det verkar som att det räckte. Plus en räkning för nästa hyra då.. Ska bli väldigt skönt när CSN kommer om sisådär åtta dagar eller nå't.
 
Sommarens märkliga känslor: Alla saker ovan har naturligtvis blivit som de blivit mycket för att jag själv velat det. Ändå är det med blandade känslor jag ser tillbaka på sommaren. Visst, jag fick en sista slapp sommar som jag ville med EM, fint väder, några sköna konserter, road trip och lugn och ro. Men samtidigt har det flera gånger känts som att något fattats, som att fler saker borde ha hänt, som att sommaren ibland gått om intet. Mycket märkligt II.
 
Tidens olika längtan: I våras längtade jag till sommaren. Nu när sommaren går mot sitt slut längtar jag upp till Falun. Inte till studierna, de kommer bli skitsega, men till umgänget och det egna livet. Tänk att man aldrig kan vara riktigt, riktigt nöjd. Små förändringar måste alltid finnas så att man inte tröttnar på allt.
 
 
 
Så, det kan väl räcka tycker jag. Ska även sägas att jag äntligen fått tillbaka min längtan efter filmens värld genom att så sakteliga ha börjat se några stycken igen. Ett tag var jag löjligt nog helt mätt på film. Not any more. Blir bio med Henke inom snar framtid.
 
Nu ska jag fixa i ordning på altanen inför kräftskivan. Hej hopp pillesnopp!
 
 
Med touch av sommaren

Sommaren lider mot sitt slut

Ledsen om jag det kommer dubbelposter ibland på fb, men funktionen som ska posta automatisk var ju ryckig i början av sommaren så då började jag ju posta manuellt också för att vara säker. Men nog om det.
 
 
Sommaren börjar gå mot sitt slut och den har bjudit på både bra och dåliga saker.
 
De bra sakerna är givetvis bland annat allt gött fm-häng, att road tripen äntligen blev av och gick prima, Bruce-konserten samt att vädret här i väst varit mer än godkänt.
 
De dåliga sakerna har exempelvis varit att mormor varit risig, att Sverige åkte ur redan i gruppen i EM, att jag gjort av med mer pengar än någon annan sommar och att sommaren, trots att den känns som den hållit på länge, plötsligt verkar ha passerat i ett jehu. Plus lite andra småsaker som jag inte tänker ta upp just nu.
 
Sammanfattningsvis väger ändå de positiva bitarna klart tyngre. Just att road tripen blev av gjorde mycket.
 
 
Om lite mer än en vecka åker jag upp igen. Kursen som ska starta (vetenskapsteori, för min del för sammanlagt tredje gången inräknat förra våren och när jag pluggade ljud) vet jag redan garanterat kommer att bli mäkta seg. Det gäller att försöka fokusera på sakerna utanför som vårt radioprogram, träffa alla sköna människor, partaj och lite fm.
Ska också ta mig an att se om Oz nu äntligen samt läsa ut Roger Moores självbiografi som legat på hyllan i typ två år sedan jag läste senast..
 
Jag tror ändå att hösten kommer att bli bra. Det är med största sannolikhet sista hösten jag någonsin kommer att plugga i livet och det känns självklart tungt och vemodigt, men också skönt för nu börjar det närma sig arbetslivet på allvar. Denna gång vill jag inte tillbaka till skolan när nästa höst börjar, jag vill ha ett alldeles eget arbete, en egen ort att bo i och en egen bostad. Får man bara tag i de bitarna så kommer resten att ordna sig nästan av sig självt sen.
 
---
 
Snart är det landskamp mot Brasilien. Zlatan är tydligen skadad och våra anfallande centrala krafter består av Toivonen och Marcus Berg. Jag tror inte brassarna bävar direkt.
 
 

Soon you will see

Eftersom jag av erfarenhet vet att en groggig kväll inte automatiskt måste vara synonymt med en partykväll så sa jag relativt tidigt ifrån. Fram till dess hade vi kört fm ett bra tag (och det gick bra för mig, tro inte annat, jag vann just MLS) och jag kände att det var dags för en förändring.
 
Denna semester, detta lov, har jag partat, eller supit, överraskande lite. Det är nsätan så man börjar undra om party-Richard är död.
Icke, säger jag, ICKE!
 
Det är bara det att det aldrig känts värt. Vafan, vi försökte idag, jag försök till att propsa på groggande, men det slutade med att Erik gav upp och stack hem vid tretiden. Vad gör man då liksom?
 
Imorrn lär inte många fler knop göras. Jag har gjort vad jag kan och snart drar jag upp till Falun igen. Då blir det definitivt party.
 
Har jag stavat en massa fel i detta inlägg så.. ja, det är så det är. "Man kan inte alltid va' perfekt, inners inne har man nå'n defekt. Och det måste alltid finnas rum, för en och annan som är lite dum!"
 
Vi hörs. Go'natt!
 
 
 
En av världens vackraste låtar. Så är det bara.

All I have to do is dream

11, 14, 11, 13. Där har ni besökssiffrorna de senaste fyra dagarna för denna eminenta blogg.
Visst, det är inga makalösa siffror över huvud taget jämfört med en helt vanlig, menlös modeblogg, men för mig är det fabulöst! Tror inte jag haft så "många" så tätt tidigare.
 
Korrläst under eftermiddagen och sedan kollat på den fantastiska handbollsmatchen mot Ungern! Äntligen är vi tillbaka där vi hör hemma efter i princip ett decenniums misär och kommer ta minst ett silver, underbart!
Käkade sedan grillat och umgicks med släkten.
 
Efter att faster, kusin, kusins man och kusinbarn sedan gått hem så försökte jag och Linus förgäves att få igång nätverksspel på gamla hederliga Age of Empires II. Själva spelet fungerade fint, men så fort det vankas nätverk på något man inte installerat och kört på ett tag så jävlar tar det tid att få det att flyta problemfritt..
Alltid samma sak varje gång, alltid något krångel. Man är rätt van.
Till slut gav vi fan i skiten och gjorde varsin gubbe på Sims III istället.
 
Nu ska jag korrläsa det sista sen blir det sova, gärna med lika trevliga (fast totalt orealistiska) drömmar som den jag hade i morse.
 
 
 

Sämsta låten på år och da'r

Målar-Richard tog idag tag i penseln och målade ett antal knut-ytor på gäststugan.
Rofyllt en stund tills batteriet i mp3:n tog slut. Då blev jag en äkta pappa-look-alike som fick lyssna på den lilla monoradion med minimal bas till arbetet.
 
P4 Extra OS var programmet som pågick i radion, men så mycket OS kan jag inte påstå att det var. Lite brottning, något inslag om Fredrik Lööf som tagit sveriges enda guld (segling) och massa tjat om att det är final i damernas fotboll ikväll. I övrigt pratades det om annat som någon islamistisk grupp som retirerat lite och mjölkpriserna som gör att bönderna går på knäna.
Och mitt i allt detta kommer sedvanlig radiomusik, det vill säga en låt som spelas sönder bara för att någon fått för sig det. Det finns så mycket låtar i världen som är nya eller gamla, men vissa låtar ska spelas till förbannelse bara för att.
 
Det allra värsta är när folk ringer in till program där man får önska musik och önskar sig samma jävla musik som redan spelas på radio typ var tredje låt. Då blir man lite grinig. Vafan önska något annat! Skiten som redan spelas kommer ju ändå att komma snart igen typ nästa låt! Idioter.
 
Nåväl, låten som kom på är den låt jag hatar mest just nu. Kanske den låt jag ogillat mest genom alla tider. Det är definitivt en av de sämsta genom alla tider. Dansa Pausa. Det är enda gången jag kommer nämna den titeln. Fan, jag lyssnar hellre på en treåring som slår med två grytlock, den är så jävla dålig!
Får damp varje gång jag hör inledningen börja på radion (jag lyssnar inte mycket på radio just av anledningarna jag nämnt, jag blir för sur, men på nätterna lyssnar ändå jag och Erik på "Vaken" medan vi kör fm, lite av tradition) och stänger av ljudet direkt och kör en låt från spotify tills skiten är över.
 
Det finns självklart andra usla låtar som spelas ideligen, men ingen är lika usel som denna skit till "komposition". Till och med detta är bättre och det suger hårt.
 
Så, nu var det sagt, och nu vet ni hur ni kan göra mig riktigt irriterad, bara att sätta på hädelsen när jag är i närheten så kommer mitt humör gå i botten och beklagandet om att det släpps fram så äckligt mycket usel musik på radio nuförtiden kommer börja mala från min mun.

Eller för att citera en vettig 16-åring som kommenterade videon med Michelle Branchs "Everywhere" på youtube:
"I'm jealous of 90s (or early 2000s) kids. I'm a teenager and I'm living through a bad music generation. This music was back when songs had meaningful lyrics and were easily understood, not about a guy rapping shit about how high he got and how many chicks he knocked up last weekend :\"
 
Word.
 
Nu fm med Erik och Linus. Tjo! :)

And when I catch my breath

Uppstigen sedan nå'n timme tillbaka och relativt pigg! Det var jag inte vid typ tio när galen fader kom in i rummet och förde oväsen och mumlade något om att dra bort och jobba (trots att vi igår sa att vi skjuter upp det till lördag p.g.a. osäkert väder). Men, men, drar väl bort senare kanske, om inte annat så för umgänget :)
 
Nu äta och duscha!
 
 
 
Återupptäckte denna när jag och Linus jobbade på spotifylistan med högstadiemusik för oss födda 86-89 typ. Hade glömt hur bra den var och hur mycket jag gillade refrängen.

Vacation

Det sägs att det blir regn imorrn. Det välkomnas. Efter den mentala ihopsäckningen från dagens tidiga start så blir det gött med en dag emellan innan vi fortsätter med altanen på torsdag med nya tag!
 
Man kommer förmodligen känna sig rätt nöjd med att ha vart med och byggt altanen som kommer stå för lång framtid och kommande gäster och familjemedlemmar, men man kan ju inte påstå att jag är någon byggnadsledare direkt.
Sure, jag älskade att bygga med Lego som liten och skapa en massa grymma saker (och skulle förmodligen fortfarande göra om jag plockade ner alla bitar från vinden hemma), men steget därifrån till att vara familjens nye husbyggare är ganska långt.
 
Om jag fick en massa tydliga ritningar och ett överflöd av diverse material så skulle jag säkerligen kunna bygga en altan själv, men det skulle ta en jävla tid. Dels för att jag skulle hänga upp mig på troligen oviktiga småsaker och putsa på dem i alldeles för lång tid, dels för att.. ja, jag jobbar inte med sådant så snabbt helt enkelt.
 
Samtidigt kan det vara kul med kroppsarbete, men allt beror på vilken typ av kroppsarbete. Det är t.ex. mycket goare att klippa gräset än att trimma. Och jag tvättar hellre ytor som ska målas än skrapar dem rena från gammal färg. Lite sådana småskillnader.
 
---
 
Imorrn ska familjen på restaurang för lite familjetid också. Det är skillnad på att bo i samma hus och prata lite sinsemellan när man inte kör fm med Erik och att faktiskt åka ut på något som man gör tillsammans som familj.
 
 
 
Quality family time!

Essen

Kommer bli en förändring tidigare än först planerat. Har inte orken längre så får bli sista rycket nu, sen slipa klart det sista på stafettpinnen.
 
---
 
Upp den hemska tiden åtta idag och dra med fader till brädgården, sen till Farmors Stuga och gräva/jämna ut marken för altanen som ska byggas.
 
Tog fan säkert tre timmar innan huvudet, ögonen och kroppen började fungera normalt. Såg ut som en tibetansk zombie på fyllan kan jag tippa på ett ungefär.
 
Börjar bli mer och mer sugen på Falun igen. Inte för att man inte trivs här, men nu har man vart här ett tag med familjen. Det är skönt att leva sitt eget liv också.
 
Nötte klart Tusenbröder förut också. Gött att besöka en annan värld ett tag ibland :)
 
---
 
Hum, börjar bli hungrig. Macka lockar ty middag is nowhere to be seen right now.
 
 
 

Earthquake

Fader hotade med att man skulle upp den hiskeliga tiden tio idag och hänga med och hämta brädor. Med detta i åtanke la jag mig runt fyra.
Givetvis kunde jag inte somna på två sekunder eftersom kroppen är van vid att somna runt två timmar senare egentligen.
Klockan fem hade jag sovit ungefär en halvtimme skulle jag tippa när jag väcktes brutalt av muller och skakande. En sällsynt stark jordbävning inträffade tydligen och varade i ungefär en halvminut. Rätt bra väckarklocka men vid helt fel tidpunkt.
Min första tanke när jag totalt yrvaket och ryckigt vaknade var "Är det såhär en jordbävning känns?" medan min bror valde det något mer spännande spåret att tro att det var aliens på G.
 
Klockan tio väcktes man av fader som hämtade verktyg i rummet. Han försvann sedan för att väcka mig åter vid elva.
Klockan tolv var jag redo och vi skulle bege oss till den fantastiskt skojsiga brädgården. Då började det ösregna, himlen öppnade sig, synd synd! Brädhämtandet sköts upp till sen eftermiddag.
 
Imorgon sägs det att jag ska upp mordtiden klockan åtta. Då får det nog till mer än en jordbävning för att få igång mig.
 
 
 

Simhoppsfinal

Myntade just ett nytt talesätt. Det kändes liksom passande för dagen och tiden:
 
"When everything around you sinks to the bottom, you must be the island still floating."
 
Simpelt, smått klichéartat och filosofiskt. Funkar fint.
 
Trots att sommaren är en bra bit ifrån slut, trots att inget hemskt hänt än, trots att allt är rätt lugnt, så är man ändå fylld av en liten tomhetskänsla. Det är så mycket man tänker på, så många småsaker som hänger efter en och tynger ner en bit för liten bit. Det går långsamt, men varje liten bit gör sitt. Och senaste dagarna har jag vart smågrinig till och från för att i nästa stund försöka skita i det och vara glad och skämtande igen. Det blir smått manodepressivt, men vafan det är så det är. Vissa dagar är bättre än andra och jag vet att det kommer kännas bättre om ungefär två veckor på en punkt i alla fall.
 
I övrigt är dagarna inte så ansträngande, hängde och grillade med släkten från Tyskland igår, klippte gräset förut, snart blir det käk och sen kommer Erik över för lite fm.
 
Och ja, nu blir det simhoppsfinal för Anna Lindberg! Tror inte hon har någon chans, men ändå. Troligen Tar Wu Minxia (Kina) hem guldet, sen blir det jämnt mellan Tania Cagnotto (Italien), He Zi (Kina) och Jennifer Abel (Kanada). Ska Anna ha chans på medalj måste on verkligen göra sitt livs tävling. Skulle tippa på att hon landar på en sjundeplats om det mesta går som det ska.
 
Vissa sporter är jag mer insatt i än andra om vi säger så. Hörde att vi tog första guldet i någon av båtsporterna och de är jag i nuläget inte jätteintresserad av, så länge det inte gäller kanot och liknande. Segling är inte min grej och inte heller hästsporten som vi också tagit medalj i, men det är alltid kul när det går bra för svenskar!
 
Tjo!
 
 
 

There is still a chance that they will see

Man har alltid ansvar, för allt, stort som smått. Ansvar för sig själv och vad man gör, för sina känslor, för andra, för omvärlden.
 
Det skulle vara skönt att bara kunna släppa allt ansvar någon gång, alltså helt. Det finns många som bara gör exakt som de vill utan att bry sig om vare sig sig själva eller andra. Det är väldigt många gånger helt idiotiskt, men måste samtidigt vara så jäkla skönt.
 
Att bara göra det någon gång, utan att tänka på konsekvenserna.
 
Men det kommer förmodligen aldrig hända mig. Jag tänker alltid på konsekvenserna, bryr mig alltid mer än vad jag många gånger borde. Jag är för ansvarfull, på både gott och ont.
 
(Och nej, när jag menar ansvarfull menar jag inte triviala saker som "Oj, jag skulle dammsugit idag, men det blev inte av, glöbödöb, så hemsk och slarvig jag är!!" Jag menar ansvarsfull på allvar.)
 
 
 

-

"I feel like no one ever told the truth to me,
about growing up and what a struggle it would be."
~Queen
 

I tre steg

Drog in med Erik till Falkenberg och fikade med Nadja och hennes dotter i några timmar. Varmt och gött väder, men rätt kvavt ändå.
 
Efter fikandet fortsatte jag och Erik med "Nyttiga veckan" (som pågått i några månader) och käkade pizza. Det är ett problem när sommaren kommer och man åker och bor med familjen, matinköpen blir annorlunda och man äter mer ute. T.ex. köper ens föräldrar nästan bara vitt bröd medan man själv i Falun försöker vara nyttig och köpa mer mörkt bröd.
 
Blir la lugn fm-natt inatt igen..
 
 
Roadtrip, kent och Bruce
 
 
 

Natt

Rakade typ bort håret igår. Väldans kort nu i alla fall. Känns gött! Mitt hår är ju ändå inte skapt för att vara långt nuförtiden (om jag inte vill se ut som en tysk DJ från 80-talet typ).
 
Annars passerar dagarna rätt lugnt, lite dåligt med riktigt bra sommardagar på senaste tid men annars bra. Använde dagen till att sova och sen tvätta väggar på gäststugan. Mäkta skoj, njaa.
Kollar lite OS också såklart.
 
Imorrn fika i Falkenberg med Erik och Nadja vid två, men annars inget planerat än så länge.
 
 
Spelar fm nu natten lång på altanen (tidningsbudet som brukar komma runt fyra börjar nog undra vad det är för nötter som sitter uppe här var och varannan natt, hohum). Fyller i nedanstående formulär då och då när jag väntar på Erik. Klockan är typ kvart i ett när jag börjar.
 
 
1. Namn: Lars Richard Borgar Björkman

2. Varför heter du just det: Lars och Richard lät väl fint, Borgar för att det var lite ovanligt och är från en gammal släkting långt tillbaka i tiden.

3. Familj: Mamma Eva-Britt, Pappa Tommy, Lillebror Linus, katt Piffi.

4. Hur ung: 25 år.

5. Stjärntecken: Jungfru

6. Vem är den snyggaste kändisen du vet: Tuva Novotny

7. Godaste frukt: Banan eller jordgubbe

8. Favoritfärg: Grön

9. Har du körkort: Jupp

10. Vad vill du bli när du bli stor: Stor? När blir man det? Låt mig få skriva och träffa lite folk då och då så blir det bra.

11. Vad ville du bli när du var liten: Uppfinnare eller arkitekt

12. Högsta puls: Ingen aning

13. Favoritdjur: Panter

14. Värsta mardrömmen: Som man haft eller som man är rädd för ska hända? Som man haft är väl de där folk man bryr sig om mår dåligt eller dör eller när man själv dör. Som man är rädd ska hända skulle väl vara precis detsamma.

15. Vad äter du till frukost: Mackor.

16. Vad gör du helst en lördagkväll: Ptja, beror på vilket humör man är på, antingen partaj med folk man gillar eller något lugnare, typ spela fm eller kolla film.

17. Vad gör dig riktigt glad: Barn som har roligt, när familjen är glad, skön humor, bra musik, när alla bekymmer är ur världen.

18. Vad blir du mest glad över att få: Komplimanger, uppskattning.

19. Hur skulle du vilja att dina vänner minns dig som person med 8 ord: Rolig, trevlig, lättsam, lugn, fantasifull, ärlig, snäll, speciell.
 
Vit eller Svart: Svart
Film eller Serier: Film
Varmt eller Kallt: Varmt
Blond eller Brunett: Brunett
USA eller Australien: Australien
Tidning eller Bok: Tidning
Pippi eller Madicken: Pippi
Pasta eller potatis: Pasta
Skidsemester eller solsemester: Solsemester
Vanlig tandborste eller eltandborste: Vanlig Tandborste
Borta eller Hemma: I nuläget båda, men i framtiden hoppas jag det sistnämnda väger över
 

Sådär, då var det klart. Klockan är nu 02.49, det tar en stund när man kör fm samtidigt.

RSS 2.0