Jovars

Nämen, ett nytt inlägg allaredan? Nästan vanliga skoltidsuppdateringstakter ju.

Trots att det är för jävla underbart väder nu och man bara kan ta det lugnt och skönt, spela fm med bror, läsa Offside, glassa runt i Olofsbo och sova som man vill så känns det ändå som att jag riskerar att hamna i en liten downperiod snart.

Det låter galet, men det var trots allt ett bra tag sedan jag hade en riktig dipp nu.
Efter en lång tid med enbart gladheter och positiva grejer så börjar så smått en matthet infinna sig. Förut ikväll försvann bara precis all energi och lust till allt i hela världen i princip. Det fanns ingen anledning alls, umgicks med familjen, grillade och spelade spel, bara trevliga saker liksom. Ändå tog all energi slut och jag fann plötsligt mig själv liggandes i en säng stirrandes lite lätt i taket och samtalandes lite disträ med broder som satt vid datorn.

Imorrn ska jag hem med fader en sväng och klippa gräs. Inte direkt min favoritsyssla, men blir ändå positivt att hatta runt lite.
Och i nästa vecka kommer Erik äntligen till Olofsbo. Då blir det hoolabaloo, vi tar över hela idyllen igen, precis som i äldre (eller ja, rättare sagt yngre..) dagar. Jag tror inte direkt vi kommer sitta och samtala med 14-16-åringar som på den gamla halvgoda tiden men scoutande kommer naturligtvis göras efter vackra damer i mer lämpliga åldrar.

Problemet är att Olofsbo till 90% består av just 14-16-åringar samt gamla tanter på just damsidan..
Å andra sidan, snart kan vi ju satsa på kategorin 30-35, barnfamiljsåldern..
Skämt åsido kommer det bli bättre framöver, men just nu börjar jag gå in i mitt egna vakuum.

---

Titta bör man, annars dör man
Prata funkar, hjärtat dunkar
Yngre killen, blyg som få
Äldre mannen, svår att nå

Klättrar inåt, letar runt
Utåt finns en massa strunt
Svårigheten i det hela,
är att börja sluta vela

Äldre mannen tittar bort
Instängdhet i minnens fort
Drömmen om var kvinnan är
Yngre killen minns sig kär

Klockor går och mannen blundar
Folk passerar, katter, hundar
Djur som allihop kan hitta,
kärleken och all dess smitta

Yngre killen hörs allt sämre
Mannen är den tydligt främre
Viskningar är allt som hörs,
i livet mitt som framåt förs


Sov gott mina compadres.

Lite längre update

Vågar inte ens kolla på min besöksstatistik, den kan ju inte vara annat än horribel. Men det är sommar så what the fuck.

Ska försöka sammanfatta senaste dagarna i vilket fall:

Dagen innan midsommarafton - När bror jobbat klart stack vi in till stan och handlade det som vi ansåg krävdes för midsommarpartande, d.v.s. alkohol och käk, samt åt middag på pizzeria.
På kvällen anlände föräldrar och Henke. Henke och jag installerade oss i farmors stuga och kollade "Drömkåken" och en massa Queen-videos samt tjôtade.

Midsommarafton - Vaknar upp relativt tidigt och inväntar Linus som ska börja tillreda huvudrätten (marinerat fläskkött). När han dykt upp och kommit igång fixade jag efterrätt medan Henke sattes på att knåpa ihop förrätten (tunnbrödsrullssnittar innehållande saltrulle och mango/currysås).
Just när efterrätten var färdig var det dags för sill och potatis borta hos föräldrar samt faster. Någon dans kring stången eller brännboll blev det icke i år då vädret satte stopp för detta.
På kvällen var vi grabbs tillbaka i Måsen och kickade en del fotboll tills Linus (som agerade målvakt) tumme sköts ur led och ortopedbror Richard ryckte in och knyckte den rätt igen med en snabb rörelse. Därmed var bollspelandet över och fläskfilén grillades istället.
Efter allt käkande gick mest tiden medan vi snackade, körde en vända frågespel, drack en del, lyssnade på musik och.. plötsligt var all energi slut. Linus gick och la sig vid ett någonstans och Henke satt och somnade i soffan plötsligt någon timme senare. Snopna fick vi helt enkelt ge oss efter en ändå helt okej kväll, förutom Linus tumme som svullnade upp.

Midsommardagen - Utan några sviter alls från gårdagen lallade vi raskt undan dagen och plötsligt satt vi åter i stugan på kvällen. Ett parti Hotel följdes av en omgång Texas Hold'em där Linus och Henke satsade tio spänn var medan jag satte in en Andersson som insats. Linus åkte ut relativt snabbt och gick till sängs, medan jag och Henke fick någon slags sällan skådad revanschlusta från gårkvällens trötta snopenhet och var helt plötsligt i partysvängen tidigt i ottan. Öl, snaps, white russian och en jävla massa svammel och tjôt innan klockan plötsligt närmade sig nio och jag mer eller mindre däckade i säng.
Vem har sagt att det är just på midsommarafton man ska parta mest?

Söndagen - Örk. Eller ja, man mådde helt okej oväntat nog när ögonlocken slogs upp och såg att klockan var tre på eftermiddan. Mest slö som fan och stugan luktade otroligt mysigt och instängt.
Inte många knop mer än städande och middag med föräldrar så småningom sen var det dags för Henke att åka hem då hans semester är över.

Sammanfattningsvis kan jag inte klaga någonstans. Ja, det skulle väl varit trevligt med lite kvinnligt sällskap också såklart, men man kan inte få allt här i världen.

Henke och jag har varit bästa vänner sedan gymnasiet och det känns som om vi bara blir tightare med åren och litar på varandra mer och mer. Det finns liksom inte något vi inte kan snacka om nu. Och det är precis så det ska vara med bästa vänner.

---

Till sist:
  • Årets första dopp i havet togs idag! Inte så länge, men lite boll kastades och det var jefligt skön temperatur.
  • Dagens snedbränna gör att jag nu mer eller mindre ser ut som en muterad Marvelskurk på överkroppen där vänster halva är röd och höger är mer vit.
  • Fotbolls-VM för damer har börjat för Sveriges del idag och även om man kanske ska försöka undvika att jämföra med herrfotboll som man är vad vid att se så kan jag inte hjälpa att bli smått förbannad när en landslagsanfallare inte kan sätta en boll i öppen kasse ett par meter framför mål och istället skjuter meter över målet, samt diverse andra situationer..
  • Dagarna blandas ihop, dygnsrytm finns inte, nätet är man knappt på och det finns inga tider att passa. Allt detta är hur skönt som helst, I love it.

Kort

In till stan för handlande till imorrn! Blir ett megakort inlägg, ser Linus rulla in med bilen i detta nu. Ciao!

Dan före dan före aftonen

Broder har gått till sängs och jag funderar så smått på morgondagen. Då ska nämligen handlande inför midsommar göras.

Midsommar är en högtid som förvandlats en del sedan man var liten. Då var det dans runt stången och brännboll med släkten och folk från gatan som gällde, käkande av sill och potäter (men jag gillade inget av det så jag åt annat, typ grillkorv, istället) och kortspelande, bocchia, krocket eller något annat trevligt och lugnt.

Sedan tonåren kom traditionerna att innefatta käk med familjen, snarare tittande på de som dansade och spelade brännboll (ibland deltog man, ibland inte) och kanske supande med några vänner.

Ju mer åren gick, desto mindre brännboll och stångdeltagande blev det och maten med familjen hastades igenom allt mer för att flytta fokus mot partandet med vännerna.

Nuförtiden, sedan ett par år tillbaka, har man mognat på ett annat sätt och har dessutom kusinbarn att ta hänsyn till. Därför är det både en tillbakagång till att kanske deltaga i dansandet och brännbollen för deras skull såväl som känslan av att vilja vara självständig och umgås än mer med vänner just på midsommar och umgänget med familjen minskar därför också.
Jag och Linus är ju ändå "ersatta" av kusinbarnen Benjamin och Linnéa så det är bara naturligt att vi som blivit äldre tar lite mer avstånd och vill fira på vårt egna sätt. Det är bara livets gång.

Denna midsommar blir det som jag aviserat tidigare jag, Henke och broder borta i farmors stuga (hon lever ju inte längre och äger den därmed inte heller, men det kommer alltid benämnas som "farmors stuga" eller möjligtvis "Måsen" efter stugområdet med samma namn). Erik nalkas först i början av juli och Marcus skulle vara med sin familj medan de flesta andra vänner i övrigt man umgås flitigt med nu befinner sig utspridda långt bort i andra delar av Sverige (Katrineholm, Vetlanda, Västerås, Mora och allt vad det är).

Det lär inte bli något utklädningstema á la de senaste två nyåren, men däremot sjungande, snapsande, spelande, vandrande, käkande, skrattande, lyssnande på musik och helt enkelt njutande av en midsommarkväll i skönt sällskap, hur än vädret kommer att se ut.
Vad mer kan man begära än så? 

Prima snapsvisa för ett par somrar sedan!


Memory

Sitter och snackar med gamle sommarpolaren Martin och kollar igenom tjejer på fb som vi träffade här i Olofsbo under mycket tidiga tonår.

Jag slås av tanken att hur miserabel jag än kände mig då för att jag inte blev ihop med någon av alla de då söta damerna så är jag jävligt nöjd nu i efterhand att det inte blev så.

Egentligen var ingen av de tjejerna någon som passade mig, de var alla den typen av tjejer som jag aldrig skulle välja att umgås med i vanliga fall, men i Olofsbo är allt möjligt.

Istället för att en av alla dessa blev min första riktiga flickvän (och första på många andra sätt) så dröjde det ytterligare några år tills man hade mognat ytterligare och det istället kom en tjej som kändes helt rätt. Att livet ordnade sig på det sättet, det är jag väldigt tacksam för.

Allt med de tidigaste ungdomsåren saknar jag verkligen inte även om det självklart är en tid fylld med massa roliga saker som man aldrig får igen..


 

 

Life will find a way.


Ramblings

Var ute och gick en kort sväng med Linus förut (Efter mycket tjat ska tilläggas, nu när han jobbar utomhus hela dagarna vill han bara sitta inne när han väl kommer hem och inte göra någonting. Hur ska det gå när han skaffar familj..?) och kollade på omgivningen.

Jag har inte varit ute i princip någonting sedan jag kom hit p.g.a. vädret så det var gött att få se sig om lite igen.
Inte mycket som förändrats, mer än att det ser lite roligt ut hos f.d. entreprenören Anders som har skylten "Minigolfen stängd! Privat område!" uppsatt när minigolfbanan varit rivd sedan ett bra tag och gräs växer igenom gruset där det hela legat.. Låt mig spela på gruset, o snälla Anders?

På stranden blåste det som fan och man fick känslan av att kämpa sig igenom någon ogästvänlig kylig öken någonstans i östra Asien. Tyckte jag i alla fall, Linus tyckte det var skönt.. brr. Sommar?
När vi skulle lämna gick vi förbi en barnfamilj och Linus uttryckte "Vem fan är tar med barnen för att leka nu??" ungefär. Jag tänkte mer att om vi varit små hade vi nog också tyckt det varit ganska roligt där i blåsten med vågorna som slog mot strandkanten.

---

Börjar känna mig jävligt oaktiv överlag. Jag ska kratta pappas gräsklippta bös, städa lite random i huset och kolla till midsommarstugan, men i övrigt.. nja.

Man får mycket tid att tänka, och det är jag ju expert på. Märkligt nog har jag ändå knappt gjort det. Förstår det inte riktigt, men det är mest tomt och att man hittar på massa småsaker att göra istället som sysselsätter hjärnan från en massa tänkande. Men det kanske bara är nyttigt?
Började tänka och sväva iväg alldeles nyss och var farligt nära att kliva in i fel grubbelaveny, men då öppnade jag i sista stund istället bloggen och började skriva. Så fick man något smått att göra igen.
Frågan är snarare hur länge man kan "fly" undan grubblandet innan det börjar kännas som något saknas och det hela bryter ut på en och samma gång som en stor vild flod bristandes genom en fuskbyggd damm.

Nåväl, det får tiden utvisa. Till dess sysselsätter jag mig och mår helt okej, men som sagt också jävligt slött och oaktivt. Ge mig värme så jag kan vara utomhus åtminstone.

Jetzt: film!

Sommar?

Väder och vind -  världens mest använda samtalsämne?

I Falun var vädret underbart, i Kungälv var vädret okej, här i Olofsbo.. well, låt oss säga att jag hoppas det blir bättre runt midsommar.

Men så brukar det vara här nere, det blir bättre ju längre sommaren lider. I början är det rätt osäkert.


---


Far from heaven - Nominerad till fyra Oscars - bästa foto, bästa skådespelerska, bästa musik samt bästa originalmanus -  men bara de första två nomineringarna känns motiverade. Manuset är helt okej, men inget makalöst i mina ögon. Musiken tänkte jag inte på överhuvudtaget och det borde inte vara ett särdeles gott betyg. Inte som i Mandomsprovet som jag recenserade häromnyssens där jag glömde nämna musiken (Simon & Garfunkel!) som i princip var det bästa i filmen..
Julianne Moores insats däremot är strålande (som nästan alltid i hennes fall) och fotot är, åtminstoen för mig som amatör, mycket stilfullt utfört.
Som helhet kan jag dock inte säga att detta var en film som kommer etsa sig fast nämnvärt i minnet. Det mest framträdande är i princip att den utspelar sig på 50-talet och att man därmed får se en massa sköna miljöer, stilar, hus och bilar.
B B+


---


Ska se om man kan hjälpa faster att städa lite snart i farmors stuga där midsommar med största sannolikhet kommer firas för den glada trion He-Li-Ri.

Men först laga mat åt brorsan, som jobbat hela dagen. Jag är tydligen någon sorts hemmafru helt plötsligt.

Okej, jag SKA sova nu..


You are The Magician


Skill, wisdom, adaptation. Craft, cunning, depending on dignity.

 

Eleoquent and charismatic both verbally and in writing, you are clever, witty, inventive and persuasive.

 

The Magician is the male power of creation, creation by willpower and desire. In that ancient sense, it is the ability to make things so just by speaking them aloud. Reflecting this is the fact that the Magician is represented by Mercury. He represents the gift of tongues, a smooth talker, a salesman. Also clever with the slight of hand and a medicine man - either a real doctor or someone trying to sell you snake oil.

 

What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.


¤

Händelsefattig dag. Kört fm och Sims 2 med broder hela dagen i princip. Eller halva dagen rättare sagt. Han går ju upp den hiskeliga tiden 04.30 och försvinner iväg till sitt arbeit.. göh.

Imorrn är det söndag va? Dagarna flyter ihop. Det är underbart.Nattens drömmar

Nere i Olofsbo efter ca en vecka i Kungälvsregionen. Nu kommer jag stanna här ett bra tag om inget oförutsett och spontant inträffar, det vet man ju aldrig!
Tänk när man var yngre och osäkrare och gärna ville veta långt i förväg hur saker skulle bli. Nu är jag mycket mer spontan och hoppar lätt på saker som låter intressanta. Kan något vara kul så vafan, varför inte liksom?
Sen ska man inte säga ja till allt bara för att, det gör inget om man missar något, det är överlevbart.

Friheten i att vara människa!

Linus jobbar och står i på Vinbergs golfbana så jag får slappa själv några dagar innan han blir ledig och Henke kommer ner hit och det är dags för midsommarfirande.

---

The way back - Film om en grupp fångar i Sibirien som bryter sig ut ur lägret och går till fots ända ner till friheten i Indien. Börjar lovande och bra skådisar överlag, men andra halvan av filmen tappar styrfart alltmer ju längre den fortlöper. Ändå absolut sevärd! B B B


Mandomsprovet - Gammal klassiker som jag sett först nu. Dustin Hoffmans genombrottsroll där han spelar en nyutexaminerad student som blir förförd av en äldre kvinna. Problemen uppstår när Hoffman faller för kvinnans dotter..
Helt okej, men var nog mer uppseendeväckande när den utkom 1968. Småcharmig, men jag kommer nog inte känna något megasug av att se om den. B B+


Pirates of the caribbean: On stranger tides - såg på bio i 3D och den var faktiskt exakt som jag förväntade mig, klart godkänd, varken dålig eller ett episkt mästerverk. Mycket skön avslutning (?) på serien och tidsfördriv av god klass. Depp är lika bra som vanligt och likaså Rush (om inte ännu bättre).
Själva historien är lagom avancerad och vi får allt det vi kan förvänta oss med mystik, humor, sexiga anspelningar, exotiska miljöer, varierade karaktärer och lite allvar. Men som Henke sa efteråt "Nu kan de nog inte mjölka ur mer ur serien". Jag håller med, nu känns det liksom avslutat. Fast.. man ska ju aldrig säga aldrig.
B B B+

---

Drömmar.. vad ska de tjäna till??

Den jag hade i natt.. det kändes verkligare än någonsin. Fram till att jag började tänka efter och inse det orimliga i att jag satt där när jag visste att jag var i Olofsbo. Sen nästa sekund försökte jag förneka och säga till mig själv i ett desperat försök att "Jodå, det går nog! Det känns ju så verkligt!" för att nästan omedelbart inse slutgiltigt igen att.. fan..
Sen väcktes jag av brorsan.

Drömmen? Man minns ju aldrig hur man hamnar på stället, men jag satt i alla fall vid ett långbord i massivt mörkt trä, nära ena kortsidan där ljuset sken in genom fönstret i den annars rätt mörka lokalen.
De andra vid bordet var folk jag kände från olika epoker i livet. Lamptey satt på samma sida ett par personer bort, min gamla svenskalärare i högstadiet satt snett över bordet till vänster, Sara från gymnasieklassen satt också med och många andra som fallit bort (att minnas ett fyllt långbord med folk från en dröm är nästintill omöjligt, men som sagt kände jag alla från olika epoker).

Precis till vänster om mig satt en brunhårig tjej från en av alla eror. Det var hon som gjorde att drömmen fastnade, att den av min hjärna blev värd att minnas.
Till en början satt alla och pratade med varandra och var glada, sen började jag och tjejen prata. Alla runtomkring försvann som i ett lågmält sorl och det enda som vi båda uppfattade var varandras röster.
När konversationen började kännas som att den närmade sig sitt slut log vi mot varann lutandes lätt mot varandras pannor.
Jag kunde inte stå emot längre och förde läpparna mot hennes läppar. En lätt kyss följt av några fler. Känslan i kroppen, den som gjorde att jag blev så säker på att det inte var en dröm, det var för påtagligt. Svårbeskrivligt.
Ännu mer leenden innan hon skulle gå.
Jag satt kvar, förstod knappt vad som just hänt. Log bara fånigt och såg mig omkring på alla andra som plötsligt verkade helt inne i vad som hade hänt mellan mig och tjejen. De log också, förstående, på ett lyckönskande sätt.

Jag lämnade bordet, gick mot dörren. Känslan av orimlighet och tvivel började komma över mig. Allt som nyss var så obeskrivligt bra kändes som bortblåst. Den desperata tanken om att det inte alls var orimligt, en sekunds skön känsla igen innan verkligheten började sjunka in på allvar.

Dörren till mitt rum öppnades på riktigt och likaså mina ögonlock. Det roliga var slut för den här gången. Välkommen tillbaka till verkligheten Richard.


 

Vem den brunhåriga tjejen var? Har henne som vän på fb, men mer info än så behåller jag för mig själv.


Kingelf

Snart ut på stan och möta upp Henke. Asiatmatslunch och sen vetifan. Blir väl en vända på stan om inte vädret går åt fanders. Gött att bara vara fri och spontan :)

För övrigt undrar jag om fb slutat publicera min blogg? Har inte sett den komma fram på ett tag, vilket stör mig. Eller så är det någon ny ryckig inställning som gör att jag själv bara inte ser den men alla andra.

Kent-t-shirtsen kom hem igår också, mycket trevligt!

Nåväl, snart dags att stänga ner till tonerna av Rocky-temat.

Trevlig dag!

These days

I've been out walking
I don't do too much walking these days
These days
These days I seem to think a lot
about the things that I forgot to do
And all the times I had the chance to

I've stopped my rambling

I don't do too much gambling these days
These days
These days I seem to think about
how all the changes came about my ways
And I wonder if I'll see another highway

I had a lover

I don't think I'll risk another these days
These days
And if I seem to be afraid
to live the life that I have made in song
It's just that I've been losing so long

I've stopped my dreaming

I don't do too much scheming these days
These days
These days I sit on corner stones
and count the time in quarter tones to ten
Please don't confront me with my failures
I had not forgotten them
Snart hemma efter seeehhhg tåhhhgresaaahhh...

Nice dag fram till sista tågbytet!
Innan dess hade jag hunnit vara med Sahlbrand och Sinandão på skolan för inlämnande av papper samt på stan för käkande av extremt värd och god lunch på Etage! Inte käkat där sen första dagen på läsåret så blev lite kul att vi hamnade just där till slut. Och maten som sagt... gah, dit ska vi på lunch fler gånger i höst, det säger jag bara!

Efter maten, där vi satt utomhus och blickade ut över studentflak som körde förbi (sex år sen man själv tog studenten.. är sjukt, känns som minst två liv sedan..), lämnades jag av på stationen där jag satt i 2,5 timme självmant. Detta upplägg för att jag skulle slippa bära allt tungt hemifrån mig i tropisk värme ända till station. Mycket bra val! Satt och lallade, lyssnade på musik, löste korsord, kollade på folk. Typ så.

Första tåget kom i tid och första bytet (Avesta/Krylbo) gick bra det med. Men andra bytet, i Hallsberg.. då var det dags att lämna Tågkompaniet och bege sig in i SJ:s underbara värld!
Försening på en timme samt felaktig information från början om vilket spår tåget skulle braka in på. Först tre minuter (!) innan den aviserade tiden kom info om spårbyte.

Exakt den tid som tåget ska komma rullar ett mycket långsamt godståg förbi. Jag började bara skratta, det var för fult. Första klass, vad är det? Vi skickar ett försenat godståg istället!

När godståget rullat förbi i sin makliga takt kom äntligen mitt tåg. Kommer vara hemma ca elva..Happy days!

Märkte just att jag passerade inlägg 600 för 24 inlägg sedan (25 med detta). Det rinner på!

Idag är stora fixa-allt-innan-sommarn-dagen. Med andra ord ska det diskas, packas, skrivas de små pluttiga ändringarna till uppsatsen samt äta upp det sista av mitt äta-mig-ur-huset-projekt.

I det sistnämnda börjar nämligen maten tryta nu till sist efter ca två månader. Har kvar fem köttbullar, spaghetti, pulvermos, havregryn samt en påse beasås. Det räcker gott och väl, men när man kommer tillbaka från semestern igen kommer det behöva handlas å det grövsta.
Igår blev det sista makaronerna, sista burgaren och sista påsen rödvinssås. Idag blir det väl spaghettin, köttbullarna samt beasåsen. Moset får Joel ärva då det går ur tiden framåt mitten av augusti medan havregrynen överlever som nödproviant till min återkomst.
Imorrn funderar jag på att ta tag i någon classmate som fortfarande är kvar i Falun och käka på stan istället som ett litet avsked. Tåget hem går först klockan 16.25 så innan dess bör man ju hinna med både käkandet och inlämnande av uppsatsens slutversion.

Måste ta tag i och blogga i Kelen också, har dröjt för länge, men det får bli tidigast när jag kommit hem på fredag kväll.


---


Taking Lives - Helt okej rulle från 2004 med Jolie i huvudrollen som agent Scott. Scott är inkallad för att hjälpa till att lösa ett mord som snart rullas ut till allt fler och ett mönster börjar skönjas.
Även om teorin jag hade från början stämde så var den inte 100% förutsägbar, absolut inte. Flera grejer på vägen fick en att åtminstone vaja lite från teorin. Ett par "hoppa-till"-moment fanns också och några uns action. Sen blir man ju också påmind om att Jolie faktiskt var riktigt söt när hon var yngre. Att få se Jean-Hugues Anglade från "Killing Zoe" i en av birollerna var också uppskattat.
B B+


Dog Pound - Film om tre ungdomar som samtidigt, för olika förseelser, döms till ungdomsfängelse och hur deras liv där artar sig. Första halvan av filmen skulle jag säga är väldigt bra, men sedan dör den mer och mer med en rätt meningslös och korkad sista scen som kulmen. Bra unga skådespelare, men slutbetyget blir ändå svagt.
B B-


Sånger från andra våningen - Mycket snygga, mörka och depressiva miljöer, men det var det enda jag egentligen gillade med filmen. I princip alla skådespelare är amatörer vilket märks pinsamt tydligt i flera fall.
Själva historien är extremt hackig och hoppar, inte sällan ologiskt, mellan diverse skeenden innan man plöstligt hittar i alla fall någon form av huvudlinje.
Jag förstår mycket väl vad filmen vill förmedla (samhällskritik, när saker går till överdrift etc.) men sättet filmen utspelar sig på är så urbota tråkigt att man får kämpa för att hålla intresset uppe till att börja med.
Att filmen har så höga betyg på ex. imdb pekar enligt mig på att den röstas upp för att den är konstnärlig. Om den är bra eller dåligt konstnärlig spelar ingen roll, den är svår så då ska den röstas upp.
Men, som sagt, är man intresserad av att studera lekar med miljöer etc. så är filmen att rekommendera i högsta grad.
B+


Förutom ovanstående har jag börjat kolla på "En fyra för tre" igen för första gången sedan det gick på TV (96-99) skulle jag gissa. Det är tragiskt att inte svensk TV kan lyckas återskapa samma typ av komik igen. Okomplicerad och helt enkelt rolig.


---


Nu får jag leta upp något att äta så jag inte gör mig olycklig.


Broders låttips från gårdagen uppskattas!


I gotta wake up

Var helt död runt klockan tolv inatt. Sov ju bara ca två timmar natten mot igår så inte så konstigt alls..
Sovit i ca tio timmar nu. Seg.

Hur ska man fördriva denna dag? Väldigt händelsefattigt. Ta det piano. Städa, packa och allt sådant tar vi imorrn.Vi har vaknat


Det räcker så :)

Freeeeedoooooom!

Min besöksstatistik rasar på senare tid, men det är inte så konstigt alls. Jag tycker också det finns bättre saker att göra än sitta inne och läsa bloggar i detta väder så.

Men nu..

NU...

NU ÄR DET LOV!!

Detta firar jag med massa somrig musik och att slösa bort tid på så totalt meningslösa saker, som t.ex. en av alla listor som figurerar på nätet:

• • R E L A T I O N S H I P S • •
Are you straight/bisexual/gay?: Straight
You have a boyfriend/girlfriend?: Nix pix
How many exes do you have?: En, om man inte räknar typ låg- mellanstadiet.
What is your longest relationship?: 1,5 år
What was your shortest relationship?: 1,5 år :P Eller om man räknar låg- mellanstadiet ändå: En dag ^^


• • F A S H I O N • •
Where is your favorite place to shop for clothes: Ingen särskild direkt. H&M är la helt okej.
Any tattoos or piercings: Nepp
What is your sexiest outfit? Haha, säg det? You tell me. Kanske shorts, svettband, linne, converse? Vad vet jag?
What is your most comfortable outfit?: Allt jag har på mig. Varför skulle jag ha på mig något obekvämt?
What do you usually wear?: Converse, jeans, t-shirt


• • S P E C I F I C S • •
Do you do drugs?: Om alkohol räknas så javisst
What kind of shampoo do you use?: Ingen aning, men det luktar gott
What are you most scared of?: Hmm. Att jag eller någon jag bryr mig om ska dö förmodligen.
What are you listening to right now: "Sticks and Stones" - Babyshambles.
Who is the last person that called you?: Nina.
Where do you want to get married?: Spelar ingen roll, men vad sägs om utomhus en vacker sommardag?
How many buddies are online right now?: 37 på fejjan.
What would you change about yourself?: Några centimeter längre kanske, tjockare hår. Ptja, det var väl det, i övrigt är jag rätt nöjd.

• • F A V O R I T E S • •
Colors: Grönt, svart och blåvitt
Foods: En massa. Men det ska innehålla kött i vilket fall. Mormors mat är alltid bäst.
Girls names: Nova, Tove, Tuva
Boys names: Harry, Glenn
Subjects in school: Mja, svårt att säga på en högskola. Men av det vi haft detta år så den enda som hade med idrott att göra.
Animals: Panter, katt, falk, elefant

• • H A V E | Y O U | E V E R • •
Given anyone a bath?: Inte vad jag vet. Skulle väl vart om man som pytteliten hjälpt till att bada lillebrorsan eller nå't.
Bungee jumped?: Nepp, inte intresserad heller.
Made yourself throw up?: Nepp
Skinny dipped?: Ja
Ever been in love?: Javisst
Made yourself cry to get out of trouble?: Icke
Pictured your crush naked?: Klart man har
Cried when someone died?: Ja
Lied: Har väl alla nå'n gång
Fallen for your best friend?: Eh, nej
Rejected someone?: Har hänt
Used someone?: Kan jag inte påstå
Done something you regret? Jadå. Man lär sig av sina misstag.

• • C U R R E N T • •
Clothes: Orange t-shirt, mörkgröna kalsonger, blåa jeans, mörkblå strumpor.
Music: Svarade jag inte på det förut? Fast ja, ny låt nu: "Quiero" - Shakira.
Annoyance: Inget direkt. Möjligen att man tvingas se klossen Elmander från start mot Finland.
Smell: Doften av värme typ.
Desktop picture: Från The Ark-konserten tidigare i våras.
CD in player: Blandskiva, "Vasta musiken 5"
DVD in player: "Stinsen Brinner"

• • L A S T | P E R S O N • •
You touched: Nina
Hugged: Åhrman
You IMed: Brorsan
You yelled at: Ingen aning, någon i allt oväsen på Rådhuset kanske?

• • A R E | Y O U • •
Understanding: Ja det tycker jag. Är inte världens bästa på att ta in kritik från andra, men kompenserar det ofta med självkritik istället. Men jag lyssnar gärna på andra om det gäller problem eller vad som.
Open-minded: Jadå, så länge det inte går till grov överdrift.
Arrogant: Svårt att svara på, men vet att jag kan bli smådryg vissa gånger i alla fall när jag druckit lite.
Insecure: Ja och nej. Komplicerat. Vet vad jag tycker och har för principer som jag står fast vid, men kan ändå känna mig osäker i vissa situationer.
Random: Det händer absolut.
Hungry: Rätt ofta.
Smart: Inte smart som att jag kan lösa rubiks kub på fem sekunder eller räkna ut komplicerade tal. Jag är uträknande och smart på andra sätt.
Hard working: När jag väl har lust och tar tag i saker så ja, definitivt.
Organized: Organiserat kaos.
Healthy: Mjaa, beror på hur man ser det. Idrottar inte direkt flitigt, men tänker lite på vad och hur mycket jag äter.
Shy: Bland folk jag inte känner, ja. Annars beror det på vilket humör jag är på.
Difficult: Definitivt.
Bored easily: Näe, det kan jag inte påstå. Är rätt bra på att slappa och göra ingenting och vara nöjd med det.
Obsessed: Kan bli lite smått, men det är ofta när jag snöar in tillfälligt på något ämne. Igår satt jag t.ex. och kollade igenom massa videos på youtube som rörde Duke Nukem bara för att det snart släpps ett nytt spel i den serien. Fastnade ett bra tag.
Angry: Mja, blir oftast mer irriterad än superarg. Är en rätt lugn person i grunden.
Sad: Kan nog framstå som det här i bloggen ibland och är rätt berg-och-dalbanemässig inombords. Men det är så det är.
Happy: Är jag oftare utåt men berg-och-dalbanan appliceras ju här också.
Hyper: Nej, det är väldigt sällan ^^
Trusting: Ja, jag vill kunna lita på människor. Har rätt lätt att genomskåda folk dock, så vet vilka jag sätter mer tillit till än andra.

• • W H O | D O | Y O U | W A N N A • •
Kill: Pedofiler, våldtäktsmän och liknande.
Slap: Finländarna på planen ikväll? Men bara så de tappar koncentrationen lite.
Get really wasted with?: Henke, Linus och Erik. Hade vart grymt lajbans just nu.
Get high with: Haha! Ja för det händer ju varje dag. Erik ^^
Talk to offline: Just nu? Broder och Henke. Broder för massa cp internskämt och Henke om t.ex. kvällens match.
Talk to online: Jao, ingen särskild, alla trevliga?
Sex it up with: Gissa ^^ Vem brukar jag säga? Tuva.


• • R A N D O M • •
In the morning: Vaknar jag innan klockan ringer, svär över det, suckar, går upp och startar datorn, tar en dusch och käkar nå't. Kollar fb.
All you need is: Love, ratarararaaa. Och mjölk.
Love is: Komplicerat och enkelt på samma gång.
I dream about: Att skaffa en egen familj, ett jobb jag trivs med och helt enkelt trivas med livet när detta skett.
What do you notice first in the sex you're into: Ansiktet helt enkelt och alla dess detaljer.

• • W H I C H | I S | B E T T E R • •
Coke or Pepsi: Ingen. Mjölk, tack, mjölk.
Flowers or candy: Godis.
Tall or short: Beror på vad vi snackar om. Är det motsatta könet så kort eller inte längre än mig.


• • W H O • •
Makes you laugh the most: Varierar väldeliga. Pappa Rudolf, Chevy Chase, Ricky Gervais, Johan Glans, John Cleese, Rowan Atkinson, Bröderna Marx, Galenskaparna o.s.v. o.s.v.
Makes you smile: Vackert väder, tjejer som ler, barn som skrattar, IFK-vinst, känslan när livet är rätt gött.
Gives you a funny feeling when you see him/her: Jao, det varierar det också. Ingen speciell just nu.

• • D O | Y O U | E V E R • •
Sit on the internet all night waiting for that someone special to IM you?: "Ever"? Ja, det har väl hänt, men ingen speciell just nu här heller.
Wish you were a member of the opposite sex?: Haha, det har väl hänt att man velat trolla och se hur det hade vart, vilka skillnader som finns ^^
Wish you were younger: Skulle gärna ständigt stanna vid sisådär 20-22 års ålder.
Cried because someone said something to you?: Ja, men längesen nu.

• • N U M B E R • •
Of times I have had my heart broken: En.
Of hearts I have broken: Inget jag vet om.
Of guys I've kissed: Nada.
Of girls I've kissed: Kysst eller pussat? Verkligen kysst skulle jag säga en. Pussat på mun kanske sex stycken. Hångla runt med random folk är inte direkt min grej.
Of scars on my body: Tre som jag kan säga är minnesvärda. Ett på tummen som jag skar mig med fickkniv, ett på vänster knä från någon asfaltsramling där grus trängde in samt ett i pannan där jag ramlade och tryckte in en pinne. Alla händelser när jag var liten och vild.
Of things that I regret: Ingen aning. Men skulle väl främst vara massa småsaker när man var yngre då, men inget som spelar någon egentlig roll att ändra på.

---

Nu ska jag snart sticka till Stefan och spana in Sverige-Finland. Det ska bli vinst har jag bestämt!

"It's time to kick ass and chew bubblegum, and I'm all out of gum.."

Klockan har passerat tolv och den sista skoldagen har börjat! Bara opponeringen kvar, sen är man fri, fri, fri!

Misstolka mig inte, jag trivs som fisken i vattnet här med vänner, stad och studentliv, men som ni märkt på senare tid har jag ju beklagat mig ett antal gånger gällande kurserna som vart det senaste. Så ur den synvinkeln flyr jag gärna härifrån nu. På fredag, då får man träffa familj igen! :)

Nu ut till köket och hämta mat samt snart kolla på "Hemlighuset".

Hörs imorrn!

Yesterday

Mycket skön lördag!

Först beachvolley vid Bojsen, misslyckat försök att få fyr på engångsgrill i halv storm, knäckande av öl och småäckligt rosévin samt sköna människor.
Sen förfest hemma hos Jocke/Doris/Sebbe/Rebus med fortsatt skönt folk.
Slutligen Rådis där jag blev oväntat givmild och bjöd på massa dyr whisky. Kommer inte hända var och varannan dag.. men vafan igår var jag bara så nöjd över att finnas till så skitsamma.

Snackade med inneboende Lamptey när jag kom hem och somnade halvsittandes i vardagsrumssoffan. Vaknade någon gång när det började ljusna på allvar och slängde mig i sängen istället.

När jag nu gick upp för ett par timmar sedan var Lamptey väck. Jahopp, bye bye ^^

Tack för igår alla!

Jawohl!

Sitta inne och skriva blogginlägg när det är så vackert väder? Not for long!

Iväg inom hyfsat snar framtid till Systemet (när väl zombie-Sebbe vaknat till liv..) och sedan Bojsen Beach för diverse socialt umgänge och sköj :)

Njuter av livet!

Dagen av total frihet!

Hur fördrevs då denna dag?

Först stack jag in med Peter till stan där Falukalaset var i full gång och handlade öl på Systemet. Sen hem och vila lite innan lassa in ölen hos Johan och bege mig med honom, Peter, Fredrik, Stefan och Martin till minigolfbanan vid ån och för att ta oss en runda.

Efter Fredriks klaganden på minigolf i allmänhet, Martins uppgivenhet, Johans relativt jämna humör hur det än gick, Stefans segervisshet och Peters besök i alla vattenhinder som fanns så stod vi efter sista banan med mig själv som segrare.

På sista banan tabbade sig den så tidigare så stabile Stefan och gjorde så att herr Björkman som smugit i vassen hela tävlingen kunde segla upp som segrare med tre slags marginal.
Lyckad tävling helt enkelt! Kul att min tid som golfare för lääängesen tycks ha gett åtminstone några spår. Och att jag för en gångs skull får vinna något.

Efter golfen blev det Willy:s-besök och därefter grillning utanför lägenheterna där även bl.a. Maria anslöt.

20.00 började sändningen för Moldavien-Sverige, en match som vi vann komfortabelt med 4-1.

---

Nu inväntas Lamptey och Elias efter sitt Rockstad Falun-besök. Ska bli intressant att se vilket skick de är i..


Imorrn: Troligen bojsen beach, sol och umgänge med mer MVK-mates!SOMMAR!Sista dagen..

..för uppsatsen alltså. Innan klockan nio imorrn bitti ska mojset vara inlämnat (och så kommer det naturligtvis bli).

Inom en timme kommer Nina och Lamptey över för det sista, det vill säga resultatsammanfattning, diskussion och bristinsikter ang. arbetet. Sen.. SEN är det klart.

Njuter just nu av gårdagens införskaffade Spotify Unlimited. Och ja, det är klart värt de 49 ynka spännen i månaden.

Frukost!

Work

Ska tydligen vara någon slags bartömning ikväll på kåren. Fine. Ska inte dit.

Visst, billig sprit lockar alltid, men dels har jag enligt min inbyggda Richard-planering uppsats att skriva, dels har jag som bekant knappt någon energi kvar och den lilla som finns måste läggas på uppsatsen, inte på att slösa tid på skojsigheter på kåren eller kurera sig från eventuell bakfylla.
Tog två whisky on the rocks igår, det får duga i alkoholväg tills helgen.

Tycker om att vara en fri människa och göra vad jag vill. Känns lika bra varje gång. När jag var yngre tänkte jag annorlunda och ville absolut inte riskera att missa någonting, så jag tackade ja till de flesta partytillfällen etc. som erbjöds bara för att.
Det är inte så längre. Nu vet jag att världen inte går under om man skulle missa ett partaj eller händelse. Det kommer nya chanser. Ibland är det skönt att bara sitta hemma och göra ingenting.

På fredag är jag tillbaka i gamet, setet och matchen.Snart massa dagar av sommar

Såg just "500 Days of Summer" för andra gången.

När jag såg den första gången trodde jag inte att jag skulle se om den på länge, om ens någonsin. Inte för att den var dålig. Den gjorde bara så ont just då.

Jag trodde det var ett par år sedan jag såg den, men nu när jag ser igenom mina blogginlägg så upptäcker jag att det var precis innan jag flyttade hit igen, i mitten av augusti. Weird. Så nyss trodde jag definitivt inte att det var.

Det gjorde inte lika ont att se om den nu när jag redan visste hur den utspelar sig. Men visst finns det fortfarande kvar lite och kommer alltid att göra. That's just how life is.

Att det var så nyss ändå visar på att tiden gått jävligt fort sen jag flyttade hit. Tiden här har utspelats som en mindre evighet emotionellt och personlighetsutvecklingsmässigt, men inte tidsmässigt. Det har bara varit en illusion med tanke på att det inte alls var ett par år sedan jag såg den där filmen som fungerade som ännu en ventil till förståelse.

Idag kommer jag på mig själv med att många gånger vara alltför cynisk. Kallare inombords än vad som märks utåt. Inte så att jag inte bryr mig, men jag ser hur saker fungerar klarare än förr. Tar inte åt mig på samma sätt utan hänvisar möjliga känslor till erfarenhet om att saker upprepar sig och därför inte behövs läggas energi på. Det är både skönt och en liten förbannelse. Skönt eftersom man inte alls kan bli skadad lika lätt, förbannelse eftersom man har svårt att fastna för något fullt ut. Energin förflyttas gärna vidare eller lagras istället.

---

Nu är det dags att ta sig an bakgrundskrivande, som tydligen bara har "eventuell" status enligt våra anvisningar. Det betyder att energin inte behöver saftas på totalt på det avsnittet utan bara ge lite extra juice till vårt andra mojs. We like!RSS 2.0