3-0 och home alone

Stack ifrån Falkenberg vid 13.17 och tog tåget till Götet. I Götet mötte jag upp med Henke och så begav vi oss till Nya Ullevi för två timmars solig fotboll och allsvensk premiär, äntligen!
 
Vad ska man säga? Kalas, partaj och fest! Klang och jubel! Och ingen ironi! Det gick så bra det bara kunde. Häcken avfärdades med 3-0, Jakob och Haglund ägde mittfältet, Sam fick sitt definitiva genombrott med två assist och tredje målet, och Waehler gjorde inte bort sig. Vad mer kan man begära i ett premiär-derby?
 
Stabilt som fan och man fick vibbar av den underbara Djurgårdsslakten när Gamla Ullevi invigdes en härlig påsk för ett antal år sedan och solen också sken glad över oss alla. Den matchen slutade 6-0.
 
Efter pizza på Papa Joes skulle vi åt varsitt håll jag och Henke vid Berzelii. Min buss dissade mig och körde vidare. Ryckchauffören vägrade av okänd anledning öppna dörren och pekade bara bort i fjärran på ingenting och körde. Höll han på Häcken och blev grinig av min IFK-halsduk och IFK-tröja? Ogillade han hattar (hade hatt på mig denna fina vårdag till ära)? Eller var han bara allmänt dum i huvudet? Jag yrkar på det sista.
 
Henkes buss kom som den skulle och han försvann iväg.
Jag använde min nyfunna lediga tid till att vandra bortåt nästa station vid Heden. Där fick man minsann kliva på nästa buss som kom. Så vänligt! Så generöst! Så gentilt! Vid det här laget var jag dock lite småstressad.
Den buss jag skulle byta till härnäst, från Kungälv till Romelanda, var nämligen dagens sista och skulle avgå klockan 19.15. Eftersom jag nu fått åka med en senare buss än vad jag tänkt mig var marginalerna tämligen små. Bussen från Götet till Kungälv beräknades enligt tidtabellen vara framme 19.09.
Med detta i åtanke blev jag givetvis en smula irriterad när det vid Nordstan skulle gå på tusen pers, varav många äldre personer som krånglar i all evinnerlig tid med sina kort. Först ska man ta fram dem och sen så ska det vara så oerhört besvärligt att bara lägga kortet på kortläsaren och gå och ta sig en plats.
 
Alltså.. kan man inte, när man står och väntar på sin buss, ta fram sitt kort så att man är beredd och skynda på för sina medresenärers skull? Är det så svårt?
Samma sak om man står i en bankomatkö. Varför har folk inte framme sina kort redan innan det är ens tur att gå fram till bankomaten? Varför ska man börja fippla med det när man väl är framme? Det är inte som att man har så himla mycket att göra när man står och väntar på saker.
 
Nåja, i vilket fall som helst så var det ingen fara på taket, jag kom fram cirka sju minuter innan 19.15-bussen ändå och kunde fortsatt segerglatt vandra hemåt efter avstigning i Romelanda.
Att jag somnade till i några sekunder precis innan min hållplats och vaknade på något magiskt sätt precis när det var dags att plinga på stoppknappen är en annan sak. ^^
 
Nu tänkte jag kolla någon Disney-film, troligen Lilla Sjöjungfrun. Heja Blåvitt!
 
 
 
 
 

Äggfestival

Ovanligt högt besökarantal i förrgår, 13 pers. Inte illa. Är la för att det är påsk och folk börjar ha ledigt och tid att sitta och glo på bloggar.
 
Påsken för mig förflyter lugnt. Umgås med familjen och har det trevligt.
 
Tidigare idag åts påsklunch och lektes lapplekar. Lapplekar i min familj kan syfta på två varianter:
 
  • Variant ett innebär att pappa skriver små rim och/eller sätt att förflytta sig på lappar med hänvisning till nästa plats där nästa lapp ligger. När vi var små kunde det vara exempelvis "Hoppa på ett ben till gäststugans altan." och numer blir det snarare "Detta var er första lapp, gå nu ut till stugans trapp."
    I slutet av varje lapplek låg sedan oftast godis.
  • Variant två innebär att alla får varsin lapp och ritar upp ett rutnät. Ett antal bokstäver eller ett ord väljs sedan. Efter detta väljs ett antal ämnen. Man ska sedan komma på saker till varje ämne som börjar på varje bokstav. Exempelvis är ordet "GRUVA" valt och ett ämne är svenska flicknamn. Då kan det bli Greta, Rut, Ursula, Vera och Anna. När alla är klara med alla ämnen läser man upp det man har och förhoppningsvis har ingen annan samma saker som en själv. Är man ensam om något får man tre poäng, har man samma som någon annan får båda en poäng var. Den som har flest poäng när allt är "rättat" vinner!
Idag körde vi båda varianterna och höjde nivån av barnasinne och tankeverksamhet till skyarna.
 
Hoppas ni andra också haft en glad och trevlig påsk!
 
 
 

Snabb vårpoesi

Skärtorsdag och ledig för påsken!
 
Var mycket gött att få sova ut lite idag.
Än så länge har dagen inte varit så superaktiv. Spelat lite med broder och varit social med folk på fb.
Senare blir det lite småpackande till några dagars vistelse i sommarstugan.
 
---
 
Våren är här, tiden är kommen
Kossornas gräs snart behandlas i vommen
Luften är frisk, doftar så ljuvligt
Vintern är glömd, minnet så gruvligt
 
I källarn går radion, brorsan han målar
Jag tar en whisky och drömmer om stålar
Ligger i soffan, njuter av ron
Positiva tankar släpps fram över bron
 
Våren är här, helgen är kommen
Påsk ska firas med familj nära Glommen
Fram med äggen och knacka idag!
Vi hörs längre fram när natt blivit dag.
 
 
 
Ur ren låtsynpunkt var det längesedan Uggla nådde upp till sin gamla nivå (han är fortfarande en grym entertainer), men denna låt är lätt det bästa han fått ur sig på senare år.

Bussigt

Fick lite sovmorgon idag (gick upp så sent som klockan sju). På jobbet skriva en artikel, korrläsa och strukturera om dokument bland annat.
 
Även om jag själv inte är någon träningsfantast så tycker jag om miljön och atmosfären som omger tränandet i hallen. Den andas liksom hög nivå blandat med ungdomssatsning.
 
---
 
Jag gillar att åka buss. Har aldrig haft något emot att åka kollektivt överlag. Man slipper sitta och koncentrera sig på att köra och kan bara titta ut på allt som glider förbi.
 
Det enda som jag inte gillar med kollektivt åkande är väntandet. Bussarna till och från Götet är helt okej, de går typ var femte minut, men mellan Kungälv och Dösebacka däremot är det en dryg halvtimmes väntan varje gång i princip.
 
Eftersom det fortfarande är relativt kallt ute så pallar man inte vänta utomhus alla gånger i en halvtimme och det är inte hur kul som helst att ta promenader på en halvtimme, man hinner inte så långt.
Således sätter man sig ibland inne i Kungälvs busstations härliga lilla väntsal..
 
Väntsalen brukar jämte oss vanliga resenärer ofta befolkas av lite olika alkisar och så även idag efter en liten stunds väntan.
Redan innan de kom doftade lokalen härligt inpyrt av gamla välkända parfymen Alkohol number five. Solen sken också och skapade en härlig värme som gjorde att alkoholångorna simmade runt än mer och skapade stor, klibbig mysfaktor.
 
Fem sista minuterna innan bussen kom satte jag mig utomhus och tog lite frisk luft. Lyckan varade inte länge.
Väl på bussen möttes jag av en annan härlig doft. En osviklig mix av kalsonger med fartrand och sportdusch fyllde resenärernas näsborrar och när jag väl hade vant mig var jag framme vid resmålet och skuttade av.
 
Adjö buss för idag!

New Pollution

Helg, helg, helg. Då ska man få sova ut tänkte jag. Icke. Min kropp verkar ha ställt in sig permanent på 5-6 timmars sömn. Vaknade idag vid tio efter att ha somnat vid halv fem cirka. Tack, tack interna klocka, tack, tack.
 
Ikväll Mästarnas Mästare. Tills dess blir det nog lite FM, lite musiklyssnande och någon film. Lite så.
 
---
 
Det finns något som heter The Proust Questionnaire skrivet runt slutet på 1800-talet. Det ställs idag bland annat delvis till kändisar i såväl Vanity Fair som Inside the Actors Studio. Tanken med frågorna är att det ska säga en hel del om ens personlighet och är väl en sorts föregångare till alla de listor som idag skapas och florerar på diverse webbsidor.
Som vi vet gillar jag att fylla i den sortens formulär och kan lika gärna slösa en stund av min lediga söndag på lite psykologi som något annat. Orkar dock inte översätta frågorna till svenska, men det spelar ju mindre roll.
 

What is your idea of happiness?
När man känner att man uppnått alla de viktigaste sakerna man drömt om och har människor omkring sig som man tycker om att umgås med och som tycker om en.

Where would you most like to live?
Det viktigaste är inte var jag bor utan med vem/vilka. Men jag föredrar varmare klimat framför kallare helt klart.

What is your favorite virtue?
Humor.

What qualities do you desire in a man?
Humor, pålitlighet, vänlighet och vara opretentiös.

What qualities do you desire in a woman?
Samma som ovan på vänbasis, men för mer än så så får man plussa på romantisk, charmig och söt också :)

What do you most value in your friends?
Pålitlighet och att de alltid går att prata med.

What is your biggest weakness?
Att jag är för tillbakadragen i vissa situationer.

What do you enjoy doing most?
Egentligen helt enkelt sitta på sommaren med en öl i handen, grillen på bredvid och bara snacka om allt möjligt med vänner.

What is your most marked characteristic?
Humorn.

What is your idea of misery?
Att vara i botten psykiskt och fysiskt utan en enda person som bryr sig.

If not yourself, who would you like to be?
Säg det? Vet inte om jag kan säga någon specifik person. Jag vill ju vara mig själv personlighetsmässigt, men precis som jag sa i något formulär häromnyssens så vore det intressant att vara tjej för en dag eller så.
Annars om man går ännu mer utanför boxen så kanske en gud eller alv så att man blir odödlig.

What is your favorite color and flower?
Grön och krokus.

What is your favorite bird?
Falk.

Who are your favorite writers?
Hjalmar Söderberg, Camilla Läckberg, Dan Brown, Jonas Gardell.

Who are your favorite poets?
Vill tveklöst benämna Jocke Berg som poet. Sen har man mest läst en dikt här, en dikt där av mer vedertagna historiska poeter så svårt att säga vilka man gillar som helhet. Bellman kan man nog benämna som poet jag gillar också.
Annars jag själv om man får säga så, skrev mycket förr och vore ju konstigt att inte nämna sig själv då.

Who are your favorite artists?
Salvador Dalí.

Who are your favorite musicians?
Freddie Mercury, Jocke Berg, Håkan Hellström, Magnus Uggla, Amy Lee. Svårt att välja bara några få.

Who are your favorite heroes and heroines in fiction?
The Driver i Drive, James Bond, Cameron Poe i Con Air, Jack Dawson i Titanic, Henley i The Great Escape bara för att nämna några.

Who are the heroes and heroines in your life?
Min familj och mina nära vänner såklart.

Who are your favorite heroes and heroines in history?
Ingen specifik, men alla som förespråkar konfliktlösningar som inte innehåller våld.

What is your favorite food and drink?
Plankstek/grillat och mjölk.

What are your favorite names?
Kille: Harry, Glenn. Tjej: Nova, Tuva.

What do you most dislike?
Pedofiler och våldtäktsmän. Annars generellt falska människor, människor som sårar andra på alla sätt och vis.

Which historical figures do you most dislike?
Alla som på något sätt använt sin makt för att mörda x antal oskyldiga människor. Finns några sådana att välja på i historien om man säger så.

What event in history do you most admire?
Svårt. Har inget specifikt ögonblick så, men kanske när Berlinmuren föll som en sorts tecken på att efterdyningarna av andra världskriget slutligen började försvinna på allvar.

What social movement do you most admire?
Har ingen specifik här egentligen heller. Alla rörelser som värnar om barn i princip.

What natural gift would you most like to possess?
Kunna alla språk, det hade vart grymt användbart.

How would you like to die?
Inte alls.

What is your present state of mind?
Ganska lugn, lite avvaktande. Ser fram emot vad framtiden har att utvisa.

What is your biggest pet peeve (irritationsobjekt)?
Folk som säger en sak och menar en annan, folk som inte pratar ur skägget.

Which fault in others do you most easily tolerate?
Blyghet.

Which fault in yourself do you most easily tolerate?
Också blyghet.

What is your motto?
Att det inte är någon idé att hetsa upp sig, det ordnar sig.

 

 


Arkitekten

När jag var liten och yngre ville jag bli tre saker när jag blev stor. I kronologisk ordning var det följande:
 
  1. Uppfinnare - Oppfinnar-Jocke var min favoritkaraktär i Kalle Anka och jag ville bli som honom ända tills jag blev lite äldre och insåg att majoriteten av sakerna han gjorde var omöjliga.
  2. Arkitekt - Älskade att bygga med Lego som liten och med det föddes så småningom önskan av att bli arkitekt. Det var tills jag fattade att det var en del matematik inblandat för arkitekter på högre nivå än Legobyggande, SimCity-byggande och annat liknande. Då dog genast intresset helt.
  3. Pilot - Har alltid varit fascinerad av flygandets värld och gillat gamla flygplan. Dessvärre kunde det aldrig komma på tal som yrke då min syn utan linser är alldeles för undermålig.

Idag fick jag i alla fall vara inne och tassa lite på punkt nummer två då jag tillfrågades om att vara lite inredningsarkitekt för ett kommande arbetsrum och hur det smidigast skulle fungera utefter de grundönskemål som framtida innehavare av rummet hade. Eftersom jag håller på med kommunikation passade det rätt bra att jag fick den frågan. Absolut inget superavancerat, men alltid kul att pröva på olika områden där man har nytta av god kommunikation. En sådan enkel sak som åt vilket håll man är vänd när en besökare kommer in i rummet kan vara nog så viktigt för ett första intryck.
 
---
 
Imorgon väntar helg! I nuläget är den helt öppen. Får se vad man hittar på. Antingen total hemmahelg eller så drar jag iväg någonstans, den som lever får se!
 
 
 
På tal om att bygga saker. Good times!

The words have been drained from this pencil

Årets IFK-formulär som varje spelare fyller i har kommit! Som vanligt vill jag vara solidarisk och besvara frågorna även jag. Klistrar bara in rätt av så kanske ser lite blandat ut med font och storlek.
 
 
Tio favoriter
 

När jag äter:
Plankstek eller grillat och småblodigt på sommarn.

 

När jag lyssnar:
Mycket blandat. Mina Spotify-listor eller min MP3 går varm, mycket sällan jag lyssnar på radio.

 

När jag läser:
Sport och nöje eller deckare.

 

När jag tittar:
Fotboll, film eller dokumentär.

 

När jag reser:
Reser inte utomlands så ofta som jag önskar. Men Bremen blir det i snitt vartannat år och sommarstugan utanför Falkenberg varje år.

 

När jag slappar:
Soffan framför laptopen.

 

När jag spelar:
Football manager.

 

När jag surfar:
Facebook eller Youtube vanligen. 

 

När jag tränar:
Simma är väl favoriten, men blir oftast inte så. 

 

När jag lagar:
Bäst på att göra sallader.

 

Mitt drömtwitter:
Varken har eller följer någon twitter. Men skulle jag följa någon hade det väl blivit någon skådis, musiker eller komiker.
Min förebild i livet:
Familjen och diverse komiker och fredssträvare typ.
Min andra sida:
Andra sida? Snarare sidor ^^ En är rätt estetisk av sig till exempel och hade inte haft något emot rampljuset. Den vinner sällan dock och jag söker mig inte ofta till rampljuset.
Min andra idrott:
Förutom fotboll gillar jag ett antal andra såsom handboll, friidrott, simhopp och bandy till exempel.
Mitt andra fotbollsgäng:
Werder Bremen. 
Om jag var någon annan för en dag:
Så hade jag varit någon tjej bara för att pröva på och se skillnader.
Tre bra artister/låtar:
1. Calleth You Cometh I – The Ark
2. You - Amy Lee
3. Mannen i den vita hatten (16 år senare) - kent

Cloud Atlas

Efter gött libanesiskt käk stack vi till bion. Filmen var mäkta bra, en stark fyra enligt mig. Såhär skrev jag nyss på filmtipset:
 
Finns mycket man kan säga om denna film, för mycket för att man ska kunna ge en rättvis kort recension här egentligen. Det är ganska mycket att ta in, filmen kräver ens odelade uppmärksamhet. Ett antal historier berättas parallellt där många av skådespelarna i filmen återkommer flertalet gånger i olika roller beroende på tidsperiod. Snygg på alla sätt, riktigt bra skådespelare och framför allt en välgjord historia om livet med skönt berättarspråk. Har både tyngd och dramatik såväl som några lite mer humoristiska och lättsammare partier. Stark fyra och många förvånade och kritiska röster höjdes i slutet av förra året när filmen inte Oscarnominerades i en enda kategori.
B B B B+ helt enkelt.
 
För fler kortare recensioner jag har gjort, utöver de jag skrivit förr i bloggen, kan ni klicka här.
 
---
 
Väl hemma igen tryckte jag och bror i oss lite vodkapreparerade gelénallar. Ganska goda, men märktes ju att de inte var helt legitima om man säger så. Bidrog troligen delvis, tillsammans med att jag sovit max 5-6 timmar per natt hela veckan, till att jag var helt död redan vid ett-tiden då det skulle setts på film. Satt och halvsov första kvarten sen fick det vara nog.
 
---
 
Om några timmar är det sista och avgörande matchen i svenska cupens gruppspel. IFK leder sin grupp och möter nu Kalmar. Matchen visas fantastiskt nog på SVT1. Gött mos!
 
Kvällen får vi ser hur den blir. Inte så värst actionfylld i alla fall och imorrn är det ny arbetsvecka.
 
Tjo!
 

Frajdäj

Har ägnat merparten av jobbtiden till att få Google Analytics att fungera till förbundets hemsida. Verkar vara ett smådrygt redskap som inte exakt har de funktioner jag eftersträvar, men bättre än inget.
 
Soligt idag i alla fall! Mycket gött att vandra/bussa/spårvagna runt i Götet. Hämtade ut biobiljetter till morgondagen bland annat.
 
Liiite drygt dock att missa bussen från Kungälv till Romelanda med två minuter. En timme till nästa buss. Extra härligt att broder då dragit hemifrån för att gymma och inte tagit med sig sin mobil. Med andra ord kunde jag inte ringa och berätta för honom att han borde ta sig till stationen och hämta mig istället för att jamsa runt med massa tyngder i en småsvettig lokal.
Lite tur hade jag ändå att den andra bussen mot Romelanda kom just då. Den tar en omväg och man får gå dubbelt så långt som man får med den andra från hållplats, men klart att föredra framför att vänta en timme på stationen!
 
Lugn kväll väntar och imorrn bion då samt käka och fika troligen. Filmen vi ska se är för övrigt Cloud Atlas med Bland andra Tom Hanks och Halle Berry. Ska bli nice!
 
 
 

^^

Vanlig enkel service!

Hmm, praktiken sätter sina spår här i bloggen i form av.. ptja inga spår alls eftersom jag inte skriver inlägg varje dag. Fortfarande tre trogna läsare per dag  i alla fall!
 
Ännu en jobbvecka passerad! Allt flyter fint och fick den handledare i skolan som jag ville ha också.
 
Helg imorrn! Ska nog inte göra så jättemycket mer än hämta ut biljetter till bio på lördagen. Ska gå med Henke och broder.
Biljettpriserna för bio börjar för övrigt bli löjliga. Visst, filmen är nära tre timmar lång, men 125 spänn?! Jag ska inte köpa den, jag ska se den EN gång! Galet. Det är i särklass det dyraste jag betalat för en biobiljett. Det är alltså inte 3D vi snackar om som ju brukar vara dyrare, det är vanlig hederlig bio.
 
 
 

Let me

Inatt sov jag mycket skumt. La mig runt tolv och somnade och sov gott länge och väl. Trodde jag..
 
Vaknade och tittade på mobilklockan: "Hmm.. kvart i.. som vanligt vaknar jag innan klockan ringer.. aja, då hinner man vakna till liv lite.." tänkte jag och kände mig förvånansvärt utvilad kvart i sex på morgonen.
 
En kvart senare hörde jag klockan i källaren slå ett slag.
 
"..ett slag..? Vänta nu..? Inte sex?" undrade jag förbryllat och tittade på mobilklockan igen.
Mycket riktigt, klockan hade just slagit ett. I mitt semivakna tillstånd hade jag glömt detaljen att noggrant titta på vilken timma det var och bara anta att det var dags att stiga upp. Inte undra på att jag inte hunnit bli morgontrött än.
 
Somnade efter detta ganska omgående. Tror jag vaknade kort någon mer gång under natten runt fyra, men sen vaknade jag inte förrän klockan ringde när det var dags på riktigt vid 06.00. Då var jag sedvanligt morgondöd.
 
---
 
Jobbet passerade snabbt utan krusiduller! Möte, liten artikel, hemsidestruktur och kommunikationsförslag gällande huset.

Funderade på att ta en bio själv efter arbetstid, men kom ifrån tidigare så kändes inte värt att vänta kvar i flera timmar. Det får bli en annan dag man bryter gå-på-bio-själv-oskulden.
 
Resten av kvällen nu lär det bli lyssna på musik och spela med Claes.
 
 
 

Ingen dussinputte

Melodikatastrofalen är över och således det frivilliga självplågeriet också på ett tag.
 
Startfältet var egentligen inte speciellt bra någonstans. Höll på Yohio för att det bidraget var minst dåligt typ, det funkade. Intressant att majoriteten av svenska folket för första gången på väldigt länge höll med mig.
Vad gäller vinnarbidraget så är mina enda kommentarer till detta ylande att det påminner lite om när någon sparkar i tån eller har ont i magen samt att det utan konkurrens är det sämsta vi någonsin har skickat. Ingvar Wixells urtråkiga operavals från 1965 och Monica Zetterlunds intetsägande En gång i Stockholm från 1963 framstår båda plötsligt som helt okej kompositioner. Det räcker så. Nu lägger vi detta bakom oss och hoppas att övriga Europa bjuder på bättre alster än vad vi fått stå ut med här hemma i år.
 
---
 
Helgen försvann i ett jehu. Känns som att det är lördag idag, inte söndag. Har ägnat dagen åt att se Naken och spelar nu lite FM med Claes.
Trots känslan av att helgen försvunnit ska det bara bli gött att komma till jobbet. Känslan av att känna att man jobbar med saker man verkligen behärskar och kan tillföra en fräsch synvinkel i väger upp all morgontrötthet och allt annat.
 
Ska trolla ihop första tvåveckors-rapporten också till skolan. Kommer ta måttligt lång tid. Skriver typ dagbok på jobbet redan så är mest att ta copy paste och skriva om det lite snyggare kanske och simsalabim!
 
 
 
That's me. You never know.

Turderland

Ännu en arbetsdag passerad! Har främst ägnat den åt ett inledande morgonmöte följt av utvecklande av fler policys.
 
Efter jobbet tog jag åttans spårvagn (spårvagnar är ett föga bekvämt färdmedel, men de är tveklöst ett av de charmigaste) via Wavrinskys plats till Korsvägen där jag mötte upp med Henke.
Vi tog sikte bums på vårt stamhak (jo, så får man kalla det, vi har vart där till och från sedan vi blev myndiga i princip) Picasso. När vi började hänga där var det inte så jättevälbesökt. Numer får man boka plats i god tid för att vara säker på plats på helgkvällar. Nu var vi dock där redan kvart i fem och hade inga problem att placera oss. Henke satsade på huvudrätt, men jag som fortfarande var mätt sedan lunchens thai-frossa tog bara in prima goda friterade bläckfiskringar med aioli till min första öl.
 
Fyra öl senare kändes det som dags att stänga kvällen och bege oss åt var sitt håll, jag mot Kungälv och Henke mot tjejen. En trevlig kväll var till ända runt tiotiden!
 
Nu blir det FM med Claes och imorrn ska jag sova ut gött. Lyssnar på Galenskaparna & After Shave och njuter väldeliga. Goder afton!
 
 
 

Låt det aldrig ta slut

Börjar bli läggdags. Rutinerna kickar in.
 
Problemet är att det inte spelar någon roll om jag lägger mig elva, halv tolv eller fem i tolv. Jag ligger alltid ändå och hör klockan slå tolv nerifrån källaren för att påminna mig om att det är stört omöjligt att somna innan dess. Min kropp vill vara vaken på natten, så enkelt är det.
 
En liten paradox finns dock gällande morgon och förmiddag. Jag hatar att gå upp tidigt för att jag är helt död då, men samtidigt älskar jag känslan av morgon och att se solen gå upp och människor och platser vakna till liv.
Det bästa hade varit om man aldrig behövde sova...
 
Jajaja, jag vet att det kommer massa folk då som säger "Ååh, men det som är så skönt att sova!!" Ja, men det är ju bara för att människan blir trött och behöver det. Om man aldrig blev trött så skulle man aldrig känna suget efter att sova. Däremot att ligga och bara ta det lugnt ett tag och mysa är en annan sak. Läsa en bok eller kramas med någon eller vad som. Det har inte med trötthet att göra, bara en lugn mysfaktor.
 
Poängen är att jag önskar jag ständigt kunde vara vaken, ständigt utnyttja det korta liv man fått. Avskyr tanken på att man sover bort typ 2/5 av det eller nå't. Så'nt äckligt slöseri med liv.
 
En enda positiv sak kommer från att sova som jag skulle kunna tänkas sakna: drömmar. Alla drömmar, både bra och dåliga. Bra för att de är underbara att vara i, dåliga för att de är så jävla sköna att vakna upp ifrån och känna att de inte var på riktigt.
Men i övrigt kan som sagt sömnbehovet fara dit pepparn växer, minst.
 
Nu ska jag försöka bege mig in i sömnens land i vilket fall och leta efter rätt drömdörr.
 
 
 

Jeg elsker livets goder

Har ägnat dagen till att fortsätta spåra upp diverse policys på GFIF och vidareutveckla dem. Det går finemang! Passar mig som handen i handsken.
 
Annat kul som händer? Bokar just nu biljetter till allsvenska premiären på Ullevi 31 mars mellan Häcken och Blåvitt. Längtar!
Enda kruxet är att det är påskhelg då och jag ska vara i Olofsbo samtidigt. Men äh, får ta en liten pendling över söndagen bara, det ordnar sig.
 
Nu tänkte jag vara lite Svensson och kolla Så ska det låta en stund.
 
 
 
Ingrid! Mamma trodde du kunde tycka denna fantastiska komposition var kul så varsågod! ^^

Lazy day till sist

Så har man till sist börjat landa lite efter den intensiva första veckan på praktiken. Notera veckan, inte arbetsveckan. Eftersom jag halkade in på ett bananskal, räkmacka, vad ni vill på iEM så är det först idag jag fått chansen att ta en ledig dag efter åtta raka dagars arbetande.
 
Helgen har varit fantastiskt bra. Min roll blev att hoppa in där det behövdes, antingen för små göromål som att lämna saker från oss uppe på regihyllan till videorum eller speakerbås eller också för att sköta kontakten via headset mellan oss och någon av de andra stationerna tillhörande mästerskapet.
 
 
Eftersom Christian Olsson blev sjuk redan under fredagen så fick den hos oss som var ansvarig för kontakten med teknikgrenarna hoppa in som ersättare i speakerbåset. Detta medförde att den som hade huvudansvaret för regin gällande prisutdelningar fick ta den nye speakerns plats. Eftersom han inte kunde vara där hela tiden så innebar det även att jag fick ta den positionen ett antal gånger. Större delen av första passet på lördagen och söndagen stod jag för kommunikationen där och även i avslutningen på kvällspassen under fredag, lördag och söndag. Utöver detta förde jag även statistik över hur ofta ställningen i de olika grenarna visades och bestämde/påtalade när de borde visas om det hade varit längesedan sist.
Med andra ord hade jag en viktig roll, rollen som innebar att jag skulle kunna allting. Spännande och klart lärorikt att kastas rätt in i ett EM då jag inte pysslat med denna typ av kommunikation någon gång tidigare.
 
 
Igår producerade jag en artikel för förbundet gällande mästerskapet. Den blev rätt bra. Artikeln har både allmänna inslag från tävlingen och mer Göteborgsfokus. För er som inte läst än finns den här.
 
Mästerskapet var riktigt bra. Väcks ens friidrottsintresse inte till liv efter detta så vet jag inte vad som gör det. Den nya generationen är verkligen på gång och man bjöds på idel sköna besked och resultat.
 
Tack alla som hade något med det hela att göra för en underbar helg!
 
 
---
 
Idag ska jag göra ytterst få knop. Det sliter en del att vara igång åtta dagar i sträck varav fyra av dem innebär att man ska vara rejält på tårna hela tiden. Jag klagar absolut inte, jag bara konstaterar! Jag skulle göra om det igen utan att tveka om tillfälle uppstod.
 
För övrigt 1: Jag hoppas jag kan få tag i de bilder som togs under mästerskapets sista dag där teamet är samlat. Inte för att jag blir så överdrivet starstruck lätt, men det känns ganska nice med en bild där man är med i samma team som Christian Olsson.
 
För övrigt 2: Det är tydligen minst fyra tappra själar som går in på min blogg varje dag även när jag inte skriver något. Trevligt!
 
 
Nu blir det frukost. Har sovit ut rejält idag, haha.. Ha det gött!
 
 
 
Så mycket bättre än den kassa originalvideon ^^

RSS 2.0