Hej kära 90-tal!

Igår: Införskaffa attiraljer till 90-talsfödelsedagsfest.
Idag: Bjöd in familj på fika.
Imorrn: Åka till Västerås för 90-talsfödelsedagsfesten.
Söndag: Åka tillbaka till väst igen.
 
Tack och hej leverpastej!
 
 

Efter Eurovision och en blåvit underbar tid

Vi kan börja med det blåvita. Det är sjukt vilket grymt flow vi är inne i just nu. Först cupsegern, sen krossen av ajk och sen slutligen det förlösande och rättvisa segermålet mot HBK igår på övertid. Man tror nästan att man drömmer.
Det är en fröjd att se Jögges manskap och all kampvilja just nu.
 
---
 
Eurovision passerade med la familia. Jag tänkte egentligen inte orda så mycket om det hela mer än att det nog var ett av de bästa åren på väldans länge sett till hur många låtar jag faktiskt gillade.
 
Vi gjorde ju också en liten omröstning inom familjen som jag nämnde i förra inlägget. Fem pers var vi och gav poäng enligt samma system som i riktiga tävlingen (det vill säga 1-8, 10 och 12), enda skillnaden var att vi även fick ge poäng till Sverige om vi så ville (vilket tre av oss gjorde).
 
Mina poäng                                    Slutställning
 
12p Australien   1. Australien 48p (10+12+10+4+12)
10p Ryssland   2. Storbritannien 34p (12+6+8+0+8)
8p  Ungern   3. Italien 30p (0+5+12+6+7)
7p Georgien   4. Sverige 25p (0+0+7+8+10)
6p Storbritannien   5. Norge 20p (7+1+0+12+0)
5p Italien   6. Estland 18p (6+0+6+0+6)
4p Österrike   7. Ryssland 15p (0+10+0+0+5)
3p Slovenien   8. Cypern 12p (0+0+3+5+4)
2p Lettland   8. Georgien 12p (0+7+5+0+0)
1p Norge   9. Slovenien 11p (8+3+1+0+0)
      10. Ungern 10p (0+8+2+0+0)
      10. Frankrike 10p (0+0+0+10+0)
      11. Rumänien 9p (3+0+4+1+1)
      11. Belgien 9p (4+0+0+3+2)
      12. Österrike 8p (1+4+0+0+3)
      13. Montenegro 7p (5+0+0+2+0)
      14. Lettland 2p (0+2+0+0+0)
      14. Tyskland 2p (2+0+0+0+0)
 
Så kan det gå! Rätt spridda skurar, men gemensamt i vilket fall att vi alla gav poäng till Australien. :)
Nu lägger vi årets tävling till handlingarna och ser fram emot nästa år då det hålls i Sverige. Låt oss hoppas produktion (gärna utan en massa tappade kontakter med stackars röstförmedlare hela tiden) och programledare blir lite bättre än som det blev i år.
Och slutligen grattis Måns! Kul för honom och bra genomfört, även om jag inte tycker låten är nån höjdare.
 

Eurovisiontime

Grill och chill igår med familjen och Eurovision ikväll.
 
Jag har infört idén att vi ska göra med Eurovision som vi gjorde när vi var små och sätta poäng själva, så får vi se vem som vinner och så vidare enligt smaken vi fem har. Lördagsmys!
I linje med detta står nu på schemat att fixa fram lite snajsiga bedömningspapyrus så vi får lite klass på det hela.
 
Flera rätt bra låtar i år, men Australien är fortsatt min solklara favorit. Andra jag gillar är exempelvis Ryssland, Georgien, Ungern, Italien och Storbritannien.
 
 

Båtstart

Sitter i min säng i väntan på att hungern ska börja göra sitt intåg så att jag kan tillaga kycklingbrösten som ligger och väntar ute i köket.
 
Solen skiner ute och ännu ett jobb är sökt. En sväng till båten har också hunnits med.
Det närmar sig båtstart på riktigt nu. Idag blev det första teststarten och startmotorn gick åtminstone igång. Till nästa båtbesök ska väl själva huvudmotorn också sprutta igång förhoppningsvis.
 
Mycket mer än så finns inte att rapportera just nu i äldste Björkmansonens värld. Man lever på helt enkelt!
 
Nu ska det lyssnas på prima BBpodd. Njutningen efter cupsegern i söndags sitter i. Härliga sporttider, strålande sporttider. Imorrn väntar gnagarna på hemmaplan. Det blir mäkta intressant!
 
 

Att vinna ett guld

2007 satt jag på ett tåg på väg FRÅN Götet till Falun när den avgörande matchen spelades. Jag lyssnade på när vi tog ligaguld på radion. Man njöt naturligtvis, men det kändes ändå väldigt, väldigt fel att åka ifrån staden och platsen där guldet bärgades.
 
Idag spelade IFK cupfinal mot Örebro. Direkt när det blev klart att vi gått till final tänkte jag tillbaka på när jag satt på tåget och insåg direkt att "Det här får jag bara inte missa, det går inte, jag skulle aldrig förlåta mig själv."
 
Cupguldet bärgades efter en första halvlek där vi oförtjänt låg under med en balja. ÖSK:s briljante afrikan hade tofflat in ledningsmålet, men ändå kände jag mig inte orolig. Det fanns liksom inte att vi skulle förlora detta. Känslorna från spelarnas uppträdande på plan och upp till oss på läktarna skrek alla samma sak: "Detta är vår match, detta vinner vi i vår borg. Guldet SKA hem!"
 
Och guldet kom hem till sist. Underbare Vibe forcerade in kvitteringen och dansk nummer två, Rieks, fick in målet som kom att innebära seger.
Resten av tiden fram till avblåsning kändes aldrig riktigt orolig. Visst hade ÖSK några små framstötningar, men vi hade spelet totalt sett och känslan jag beskrev nyss bestod, detta var vårt guld och vår dag!
 
Efter avblåsning kan jag inte riktigt beskriva känslan. För egen del var det hur många saker som helst som krockade i kroppen. Eufori är väl enda ordet som någorlunda kommer i närheten av att beskriva det hela.
Jag har aldrig bölat på match innan, men här var det så nära det går. Klumpen i halsen var stor och ögonen var glansiga på bristningsgränsen.
 
Tack IFK för en underbar eftermiddag. Tack.
 
 

Städdag

Städdag. Inte klockan 10:00 som vissa föräldrar aviserat utan 11:00. Förkortad sovmorgon i onödan således.
Prima frukost i alla fall! Eller brunch kanske snarare. Grytan jag gjorde igår smakade minst lika bra idag.
 
Vid städningen såg jag ingen direkt uttalad ledare så jag började med att rycka upp tre plantor ur sandlådan och plockade sen åt mig en kratta för att ta sikte på en massa nytrimrat gräs. Sedan gick jag där med min kratta och fixade högar i cirka en timme och 20 minuter. Lagom. Bra med nån form av motion också.
 
Nu blir det kaffe!
 
 

Mm, just det

 

Brädgård och dofter

Ännu en sväng till brädgården i altanframväxandets anda stod idag på schemat.
 
Jag har en sorts hatkärlek till doften av behandlat trä.
När man var liten åkte man ofta med paps till diverse brädgårdar, inte minst Långås trä, och tyckte att det enda roliga typ var att öppna och springa igenom en massa exempeldörrar som stod inne i affären. Själva miljön med trä och sågspån var måttligt roande.
Det hela märktes för övrigt även i skolslöjden där jag föredrog att sy saker snarare än att stå och sandpappra trä så att spåndammet yrde.
 
Idag kan jag tycka att trä från brädgårdar luktar ganska gott, och en brädgård idag är ofta betydligt mer inbjudande än den kunde vara förr. Blandade känslor som helhet alltså.
 
Ska man snacka trä så bör man också nämna att det naturligtvis är en tripp ut i naturen som är det ultimata. Doften av skog och friskt trä är något helt annat än en massa plankor på en brädgård. Naturen ger känslan av rofyllt och livskraftigt på samma gång.
 
 

Jörgen med J

Härlig seger igår!
 
Innan matchen tog jag med fadern till intilliggande restaurangen och puben Strandkanten. Vi tog ett par öl och tjôtade innan det blev dags att bege sig hemåt och kolla match.
Sägas skall är att paps inte direkt delar mitt intresse för IFK ty han är ursprungligen från Borås och håller på Elfsborg. Till hans glädje och min förtret hängde på Strandkanten en signerad Elfsborgströja. Isch! ^^
 
Matchen mot Kalmar då? Den var nästan en orgie i överlägsenhet. Jag kan inte minnas senast jag såg en blåvit bortamatch med så massivt övertag för oss. Mäkta trevligt att bevittna! Två mål mot Kalmars noll var ett resultat i underkant.
 
Säsongsinledningen i år är tydligen den bästa sen typ -93. Grabbarna krigar verkligen för varandra och laget. Och mannen bakom ska givetvis även han ha sin beskärda del av hyllningskören.
 
 

Båtjobb

Dagens göromål gick i båtfixeriets tecken. Tvättande, plankisättande och annat donande. Knegande på fin nivå.
När skönheten ska i plurret är ännu inte helt bestämt, men inom de närmaste veckorna.
 
 

Casseruola

Jamen dippa då besöksstatistik, gör det bara! ^^
 
---
 
Inledde dagen med att bara dega i sängen och surfa på mobilen ett bra tag tills jag kände att en dusch vore på sin plats.
Efter dusch fick jag infallet att bjuda över föräldrarna på middag så några timmar senare stod jag och gjorde en av mina prima grytor.
Föräldrarna kom över vid femtiden, den smarriga grytan förtärdes, påföljande kaffe dracks och alla var nöjda och belåtna.
Jag kan jag med om jag vill.
 
Innan allt matlagande svassade jag också runt och städade en del, inredde lite, flyttade om, satte upp en plansch. Fixande och donande helt enkelt!
 
Under matlagning och städning strömmade 70-talsmusik ur stereon och när föräldrarna var på besök låg en Miskovsky-skiva som lugn bakgrundsmatta.
 
Under kvällen har jag kollat Juve-Real och köttat FM med Clabbe. Lagom avslutning på en fin tisdag!
 
 

Uppladdning inför IFK-FFF

Så, dagens göromål avklarade och en bra känsla i kroppen.
 
Ikväll.. eller ja, det är ju kväll nu typ. Även om solen inte skiner som de senaste dagarna så är det inte direkt detta ljus man lärt sig förknippa med ordet kväll det senaste halvåret. Gött så.
 
Men ja, ikväll då så lär det så småningom bli någon film, kanske FM, men först kolla IFK-FFF.
Vad gäller matchen så kräver jag att det blir skärpning nu! 0-0 mot Gefle var ICKE godkänt. Även om jag gillar Falkenberg så är idag en dag då de inte får ta några poäng.
 
Som uppladdning inför matchen gör jag mitt årliga besvarande av de frågor som Blåvittspelarna besvarat på IFK:s hemsida.

1. Ett drömscenario med IFK Göteborg:
SM-guld, cup-guld och kvalificering till Europa Leagues gruppspel där vi sedan avancerar och vinner hela klabbet. Om vi snackar i år alltså. Sedan på längre sikt bli ett lag som är ständig nummer ett i Sverige och hemmahörande i minst Champions Leagues gruppspel årligen.

2. Mitt bästa blåvita supporterminne:
Premiären på nybyggda Gamla Ullevi påsken 2009. 6-0 mot Djurgården och första gången "Snart skiner Poseidon" spelades i ligan. Magiskt.

3. Tre visdomsord – om jag får välja:
- "När man är olycklig tvivlar man på allt. När man är lycklig tvivlar man aldrig."
- "Imagination is more important than knowledge."
- "One day you’ll meet someone who will make you realize why it never worked out with anyone else."

4. En grej du kanske inte visste om mig:
Jag drömmer ibland om att fly iväg till Holland, bo på en husbåt och måla tavlor och skriva dikter.

5. Det här är jag bäst på i truppen:
I en spelartrupp hade jag varit bäst på att hålla humöret uppe på medspelarna.

6. Han ska spela huvudrollen i filmen om mitt liv, som för övrigt har titeln:
Skitsvår fråga, men Björn Starrin är nog en som hade kunnat göra rollen rättvisa. Titeln skulle vara antingen något fyndigt, komiskt, eller något seriösare i stil med "Okänt mål".

7. Musik jag laddar till:
Idag laddade jag till Rocky-temat. Det är lite blandat, men oftast något med lite puls och/eller känslor i, som bygger upp en.

8. Ett smultronställe i Göteborg:
Gamla Ullevi när det är mycket folk och Blåvitt har målfest.

9. Utan den här personen/personerna hade jag inte kommit så här långt:
Mina föräldrar framför allt.

10. Så gör jag för att hela tiden utvecklas:
Reflekterar över de val jag gör och konsekvenserna de får.

Fem i farten
Film: Drive.
Författare: Dan Brown.
Fast food: Korv, strips och räksallad från Gandhis korvmoj i Falun.
Färg: Grön.
Fika: Cappuccino och fetingstor chokladboll eller någon paj med vaniljsås.
 
 
 

Skoltänk

Gah, jag kan inte slappna av. Jag är extremt sällan rastlös, men nu har den känslan infunnit sig. Jag måste skaffa mig mer meningsfulla saker att göra antar jag.
Samtidigt så trivs jag ju i regel med att koppla av och bara vara också så det blir en skum kontrast.
Grejen är väl att när man har så lite att göra som jag dessvärre har så blir minsta lilla grej ett projekt i sig. Det är kanske därför jag alltid trivts så bra i skolvärlden där man har en massa blandade projekt på gång hela tiden av längre eller kortare karaktär och samtidigt inte samma allvar som i arbetslivet.
 
Jag måste börja planera in fler saker. Det är inte bra att ha ett helt öppet schema och ta saker som de kommer hela tiden. Idag blev det liksom diska som var något av värde och igår att handla. Tjohej!
Imorrn har jag i alla fall något viktigt inplanerat.
 
..och där försvann jag en liten stund. Det märker ju inte ni som läser, men jag försvann i vilket fall iväg till en annan sida för att svara på ett meddelande jag skjutit upp lite.. och där besvarade jag ett till.
 
Kontentan av detta inlägg? Att ta tag i saker och få mer struktur, trots att man knappt har något att ta tag i och trots att det knappt behövs struktur. Varför inte liksom. Mer skoltänk.
 
 

Typ sommar

Idag är nog första dagen i år som jag suttit och tjostat lite i värmen. När man sitter på en altan i lä från vinden så uppstår ju sådant lätt, trots att tempen kanske inte är på topp ännu överlag. Gött är det i vilket fall!
 
Annars? Diskat, poppat Maggio, löst korsord, käkat paj och chokladkaka, cyklat och nu kapsejsat framför datorn,
 
Ikväll står Mästarnas mästare på menyn än så länge.
 
 
Har många barndomsflashbacks dessa dagar. Och Pettson och pannkakstårtor är somrigt i sig.

Valborgshelg och dipp

Jättekul torsdag då en gammal vän jag lärde känna på somrarna här i Olofsbo kom ner till sin stuga! Med sig hade han tjej, hund och två vänner. Jag är ju en kattmänniska egentligen, men om jag någon gång ska tvingas ha en hund så hoppas jag den är lika snäll som denna.

Grillat käk, några öl, whisky och en hel del tjôt senare var det dags att bege sig till familjen där brorsan var på besök.
 
Igår gick stora delar av eftermiddagen åt till att rensa datorn efter att ett irriterande virus letat sig in.
Det enda positiva i kråksången är väl att datorn nu blivit rensad både här och där och fungerar mer effektivt och snabbt än tidigare. Men det är aldrig kul när nåt skit kommer in, man blir så trött bara av att tänka på att det finns idioter som lägger sin tid på att skapa sånt som förstör för andra.
 
---
 
Idag har än så länge inte så mycket inträffat. Ska ut och plocka upp lite gräshögar strax. Utöver det ska jag kolla någon film tror jag. Det är väl så långt jag kommit.
Jag är inte helt på topp och har svårt att veta exakt varför. Kanske är det för att man var väldigt glad och uppåt på torsdagskvällen som man dippar lite nu. Någon klang och jubelsång råder i alla fall inte i mitt huvud. Vill helst bara krypa ner i sängen.
 
 

RSS 2.0