Det närmar sig

Jobbet igår gick finemang. Känns gött att arbeta med meningsfulla saker till skillnad från vissa andra saker jag beklagat som man har hängande, host host..
 
Vad gäller det jag beklagat så har det redan betats av med allt småpill. Och de större sakerna hade jag redan koll på samt att jag fick några nya nyttiga tips som sparar en massa tid. Med andra ord är jag idag betydligt mer kolugn än jag varit de senaste dagarna. Det går upp och ner, som alltid.
 
Kör lite fm nu istället. När min planering i huvudet nu kompletterats ytterligare och jag vet ännu mer vad jag ska göra och att det inte är så mordigt så känns det som jag har tid att förlusta mig också, varvat med skrivandet. Gött är det.
 
Och i helgen ska jag, förutom skrivandet, dricka punsch och ha det gött i sommarstugan. Punsch har på något sätt blivit nya favoriten på senaste halvåret. Ett tag var det amaretto, ett tag genever, ett tag whisky (eller ja, whisky, öl champagne ligger alltid underliggande som självklara favoriter, men nu tänker jag mer som man druckit mer av i perioder) och nu alltså punsch.
 
Och nu skapade jag ett event för sommarens road trip. Fina grejer!
 
 
 

Längtan

Mot första jobbpasset om en stund. Inga konstigheter. Samma typ av uppgift som jag hade under konferensen i Knistad.
 
Känner mig trött. Psykiskt trött. Det är väl den tiden på året. Sommaren kommer och skolan pressar på med det sista. Ser inte fram emot morgondagens pluggande nånstans. Fatta om det helt från ingenstans blir underkänt efter redovisningen? Hur funkar det då?
Hela upplägget på denna kurs är märkligt. Opponering när man var 80% (vad är det?) klar. Sen ska vi få feedback från vår handledare, vilket vi ännu inte fått med knappt en vecka kvar till deadline. Och redovisningen är två dagar INNAN deadline. Borde man inte redovisa efter att allt är inlämnat? Teoretiskt kan jag stå och säga en sak på redovisningen och sen skriva om något helt annat till deadline.
Och när deadline passerats är vi klara. Ska vi då sitta och vänta en bra bit in på sommaren för att veta om vi godkända? Och sen kanske mitt i sommaren komplettera? Härligt.
 
Nåja, nog om det. Fokus på kvällen jobb istället, vettiga saker till skillnad från skolans toapappersuppgifter.
 
Trevlig kväll!
 
 
 

Sommar- och anställningstid

Sådär då! Då var man officiellt timanställd inom Göteborgs Friidrottsförbund! Behjälplig för informationsrelaterade saker av typer som jag blev inkörd i under praktiken, jojo.
 
Gött att se att praktiken ledde vidare! Blir man bara av med skolan nu också så ser allting väldigt ljust ut inför den goa jobbsökarsommaren. Timanställningen är ju perfekt att ha medan man letar fasta saker.
 
Kommer bland annat framför allt att skriva artiklar och liknande samt fortsätta arbetet med policys lite.
 
Fin dag!
 
---
 
Tar det piano nu. Imorrn första jobbet inom förbundet och sen ska jag skriva järnet på skolmojset torsdag-fredag samt söndag.
 
För den som är fm-nörd (vilket troligen är ytterst få som läser denna blogg) lirar jag för tillfället med Münster, i tyska division 3, samt med tyska landslaget. Kör en fin central 3-2-3-2-taktik, tre mittbackar, två defensiva mittfältare, tre centrala mittfältare och två anfallare. Klassisk taktiktavla med pil framåt på den mittersta av de centrala mittfältarna och pilar bakåt på alla backar och de defensiva mittfältarna.
För övrigt första gången jag lyckas med en trebackslinje i fm-sammanhang. Ligger trea med Münster två poäng efter ledande Heidenheim efter 25 spelade matcher av 38.
 
Under kvällen lär jag fortsätta lite spelande med ovanstående samt se någon film och hänga på fb. Ta det piano som sagt och njuta av att saker går framåt. Som Linda påpekade är det bara att skaffa tjej och barn nu, lätt som en plätt ^^
 
 
 

Weekend och mors dag

Fredag: Opponeringsseminarie som gick fint. Drack en flaska rött på kvällen och hade det allmänt gött för mig själv då familjen är i sommarstugan.
 
Lördag: Drog in till Götet och gick en sväng bort mot Linné med Henke och käkade på prima ställe som hade happy hour 11-15 varje dag. Eftersom klockan var halv tre när vi kom dit beställde vi givetvis in två öl med detsamma. Maten, Angusburgare, var också den finemang! Ytterligare två öl senare hade vi snackat klart och solat färdigt på uteserveringen. Eftersom bussarna mellan Kungälv och Diseröd inte går så sent längre som man skulle önska (sista går 19.15, idioter) så fick vi ge oss när kvällen började nalkas.
Såg på kvällen på Champions League-finalen. Bayern har varit i tre finaler de senaste åren och jag höll på dem i de första två då de mötte Inter respektive Chelski. Igår, när jag inte höll på dem, vann de givetvis. Inte helt orättvist dock. Dortmund var starkast i början, men sedan tog Bayern över alltmer och Roman Weidenfeller i Dortmunds mål var den som stod emot mest från de gulkläddas sida.
 
Idag: Johan kommer hit och hälsar på snart. blir väl snacka massa skit, skjuta lite luftgevär, spela spel och annat trevligt. Och naturligtvis ska vi kolla finalen i svenska cupen mellan Blåvitt och DIF.
 
Ha en fin solig mors dag allihop och kram mamma!
 
 
 

Trollhättesväng

Igår tog jag en sväng till Trollhättan och hälsade på gamle barndomsvännen Calle. Vi tog en lååååång promenad runt slussarna, tog en fika och så småningom käk på Pitchers.
Efter det en kort sväng till eftermiddagssolen på hans balkong innan hemresa. Lagom dag! Massa snack om dåtid, nutid och framtid.
 
Idag ska jag få ihop en opponering. Mäkta skoj. Inte. Men det måste ju göras. Och imorrn på opponeringsseminariet ska jag försvara min artikel, eller rättare sagt mest bara sitta och nicka och anteckna synpunkter.
 
Nästa vecka blir det jobb på två sätt. Jobb på riktigt och skoljobb med sista rycket innan redovisning. Ett givande jobb av två är inte så illa!
 
 

Jobb på riktigt - Frihet

Nu händer det lite saker. Jobbförslag har kommit in och den tomma kalendern börjar fyllas med möjliga saker att arbeta med. Finemang!
 
Trots att man suttit med skolarbete flera dagar så känns skolan väldigt avlägsen. Finito, slut, hej då. Bara en redovisning kvar och några saker till som ska in i artikeln.
 
Nu börjar snart livet på allvar. Och jag förknippar just nu jobb med frihet.
 
 
 

Dag

Jag har sett det mesta som Tuva Novotny varit inblandad i. Det är ingen hemlighet att jag varit svag för henne ända sedan hon slog igenom i Skilda Världar (som jag dock inte följde, jag var mer en Tre Kronor-typ). Hon är inte bara söt och charmig, hon är även en av Sveriges bästa skådespelare.
 
En av produktionerna jag dock inte tagit mig an att se tidigare är den norska dramakomedin Dag. Jag vet egentligen inte varför. Jag fick väl bara för mig att det inte skulle vara en serie som passade mig, att humorn inte skulle passa mig, utan att ens ha prövat, trots att Tuva var med.
 
Men så är jag nu i ett serie-stim. Efter att The Wire sågs klart så plöjde jag vidare med Rome och nu kände jag efter två dramaserier helt enkelt för något med lite humor i. När jag dessutom såg filmen Mammas Pojkar häromveckan där Tuva var med så ville jag även se något mer med henne. Plötsligt kändes det helt rätt att testa Dag och det visade sig att jag hade haft fel från början.
 
Humorn såväl som det filosofiska allvaret i Dag passade mig perfa och sedan i förrgår har jag snart plöjt igenom de två första säsongerna.
 
Vad lär vi oss av detta? Det som man egentligen redan vet, att man måste ge saker en chans innan man kan uttala sig på allvar.
 
 
 
Trailern säger inte så mycket, men det är nog bäst så,
så får man upptäcka humorn och djupet själv sen ;)

Skrivlusta

Både oväntad och väntad skrivlusta kom över mig från det att jag vaknade för någon timme sedan.
Väntad för att jag egentligen vet att det alltid blir såhär, om jag måste skriva så gör jag det, då kommer motivationen, kniven mot strupen eggar liksom. Oväntad för att jag aldrig vet exakt när denna skrivlusta kommer, det är alltid en varierande lång period av skrivångest som föregår. I förrgår och speciellt igår var sådana dagar med en massa skrivångest.
 
Det är en trygghet i att känna sig själv och veta hur man fungerar, det gör att man kommer över ångestpartierna lättare, men det är likväl lika irriterande när de kommer. Du vet att du måste producera något som du egentligen inte vill producera, egentligen vill du fokusera på andra, vettigare alternativt roligare saker (eller både och).
 
Men det är som det är. Jobbet ska göras och jag gör det.
Nu blir det resultatskrivande eftermiddagen lång medan föräldrarn går på bröllop och förlustar sig.
 
 
 
Jobba, jobba, joobba!

Skriva, inte skriva, skriva, inte skriva

Går det framåt? Ja. Snabbt? När jag väl skriver, ja. Är det roligt och givande? Nej.
 
Så.. med det sagt så kommer det en dag när man är klar med det också. Det blir en fin dag, även om det börjar snöa. Så gött kommer det kännas.
 
Varvar mitt skrivande med att bara surfa runt sporadiskt. Skulle gentligen vilja ligga typ i en park och grilla, dricka öl och vin och spana runt, men icke. Sådant kul får man vänta med. Alkohol och skolarbete brukar gå sådär ihop.
 
Ska nog ta och se en film nu.
 
---
 
Gårdagens schlager: Fick vidare Malta och Grekland i alla fall, men inte San Marino tyvärr. Sen är Islands och Finlands helt okej. Schweiz var också okej, men gick ju inte vidare. Semifinal 1 var klart bättre.
Bäddat för en spännande final i alla fall. Känns som det är ett flertal som kan vinna. En som inte kommer vinna är dock falsett-Rumänien. Och även om jag tycker Islands jägarliv är helt okej så tror jag inte att den vinner, men att den kommer att komma högt. Vinner den lovar jag att åka till Island inom ett år.
 
 
 
Ett av alla år då fel låt vann, i detta fall Molitva. Finland var min favorit.

Mossan och helgen väntar

Nu efter praktiken är det lite helg hela veckan, men det känns ändå alltid skillnad på helgdag i veckan och helgdag på helgen.
 
Skrivandet igår gav mig en bas att stå på. Återstår bara att se om min käre handledare tycker detsamma. Förhoppningsvis vill denne inte ändra alltför mycket (jag förutsätter att handledare och examinatorer alltid måste hitta saker att ändra på). Men jag är ganska självsäker när det gäller det här, känns inte som att det kan gå fel. Det värsta som kan hända är att man får komplettera och dryga ut ty våra lärares vägar äro outgrundliga. Att du följt instruktionerna till punkt och pricka innebär nämligen inte att du får godkänt. Man vet aldrig vad som händer, onödigt spännande.
Ska ringa handledaren vid 15-tiden så får vi se sen. Känns som att efter det samtalet så ligger vägen öppen mot adjöss till skolan, äntligen.
 
---
 
Om en stund ut och kratta mossa i solskenet. Tjohej.
 
 
 

Articles do not write themselves

Uppsatsskrivandet.. nej, fel, vetenskapliga artikelskrivandet går framåt till sist. Känns dock som uppsats all over. Med enda skillnad att det ska vara i mycket mindre omfattning. Har svängt ihop en bit idag och det ska nog bli något av det här med. Hittade en finfin e-bok om internkommunikation att ha som teorireferens och i och med det är mycket vunnet.
Imorrn ska jag leverera ett "manus" till min artikel-handledare så får vi se vad han tycker om det. Till dess ska jag ha hunnit svänga ihop än mer.
 
I övrigt har jag hunnit med att både dammsuga och klippa lite gräs. Det är som det brukar med mig, antingen händer ingenting eller så händer allt med en gång. Men det passar mig rätt bra.
 
Tar en liten paus nu och fortsätter skriva sen.
 
---
 
Vad jag tyckte om Eurovisions första semi? Min ena favorit i år, Danmark, gick vidare, det var det viktigaste. Sen var det flera som var helt okej som gick vidare så det får väl räknas som en klart godkänd första semi by my standards.
Min andra favorit är Spanien som ju är direktkvalificerat för final. De och Danmark ska få röster på lördag.
 
Nu ropas det om mat. Tjo!
 
 
 
 

It's gonna come back

Jevlur, inte skrivit sen i tisdags ser jag. Dåligt!
 
Haft en go helg i sommarstugan. Mest hängt med familjen.
Rensade maskrosor ett par timmar en av dagarna. Soligt och gött, men måttligt kul. Benen tog stryk, man kan inte tro det, men huka runt i två timmar tar lite på krafterna till slut.
 
Igår tog jag en promenad i solen runt idyllen med musik i öronen. När jag kom till stranden satt jag ett tag och bara såg ut över det glittrande vattnet och njöt av solen, musiken och den friska havsluften. Livet när det är på de bästa topparna.
 
---
 
Veckan som kommer nu blir lite samma tema som i dagens avsnitt av Mästarnas Mästare, det vill säga "Hell week". Okej, vääääldigt överdrivet, det är ingen morduppgift, men jämfört med allt skoj och givande som jag haft de senaste veckorna blir det segt att ställa om sig till school mode igen och börja författa "vetenskaplig artikel". Nog om den. Kommer säkert förbanna den mer i veckan så räcker med den för stunden.
 
---
 
Nu.. blir det läsa igenom ett låååångt formulär som min kära vän Linda fyllt i. Sen efter det säkerligen se på Rome samt filmen Mammas Pojkar.
 
Höres!
 
 
 

Det spricker upp

Känns lite ovant att vara ledig såhär nu mitt i veckan. Både skönt och lite smårastlöst samtidigt. Jag har inga problem med att inte göra någonting, men man vill ju ha variation. Det är gött att ha saker att göra också.
 
Den "vetenskapliga artikeln" ligger på is tills jag känner att det är dags för den, ungefär så. När jag väl tar tag i den så kommer jag göra precis efter de instruktioner som finns och få med det som efterfrågas, that's it. Sen är det lite väntan på det där pappret med intyg och sen är framtiden öppen.
 
Idag har jag än så länge hunnit med en längre promenad Kungälv runt med fader i det goa vädret. Solsken och definitivt shortsvarmt. Testade bandana också och det passade finemang. Precis lagom solskydd.
 
Nu slöar jag lite här hemma innan jag ska hjälpa till med att fixa vattensystemet i källaren. Senare blir det väl film och lite fm kan jag tänka.
 
 
 
Softa sommardagar are awaiting.

Adjö kära praktik

Så tog den underbara praktiktiden på Göteborgs Friidrottsförbund slut. Jag har haft fantastiskt givande veckor där jag fått göra det jag är bäst på, skriva, i olika former, alltifrån policys till olika typer av artiklar på hemsidan. Speciellt det sistnämnda har jag fått mycket beröm för från flera håll och kanter och det uppskattas alltid.
 
Framtiden ser ljus ut. Jag ogillar mycket att ta ut något i förskott och tänker därför inte jubla förrän något är helt klart, men det ser ut som att jag får komma tillbaka i någon form relativt snart.
 
Förutom det rent arbetsmässiga där jag varit lite informationsspindeln i nätet så har jag trivts fruktansvärt bra med kollegorna. I början är man lite avvaktande och känner in folk och sedan när man märker hur varje person är så anpassar man sig lite efter det. Efter några veckor kände jag mig bekväm med alla och tvekar inte en sekund gällande att återvända om det nu skulle bli så.
 
När tiden nu är över så ploppar den mindre roliga insikten upp om att man faktiskt inte är helt klar med skolan än. Man skulle önska att så var fallet, att det räckte med en längre sammanfattning om vad man gjort och lärt sig tillsammans med vitsord från arbetsplatsen, men så är det ju som bekant icke.
Den måttligt inspirerande "vetenskapliga artikeln" ligger ju nu för dörren och väntar på att tas om hand tillsammans med något seminarie och avslutande redovisning.
Jag har sagt det förr och säger det igen: Jag slutade egentligen min utbildning i samma stund som c-uppsatsen blev godkänd. Tiden efter det blev en väntan på praktiken och nu är det en sorts väntan på att få pappret som säger att jag är klar. Själva tiden i Falun ska jag sammanfatta mer när den verkligen är över.
 
---
 
I fredags var jag helt färdig när jag kom hem. Hade sovit småkasst veckan igenom till och från och det tog ut sin rätt. La mig för att vila på kvällen och råkade somna. Sov ungefär från halv nio till nio morgonen efter. Det är rätt långt för att vara jag.
 
Nu är jag piggelin och redo för en dag av.. slappande ^^ Ska fila lite på CV:t senare men i övrigt fortsätta njuta av att jag verkar ha gjort ett gott intryck på praktiken.
 
Tack för de tio veckorna GFIF!
 
 
 
Hoppet%20som%20gav%20silver%20f%C3%B6r%20Jungmark
Ett av de starkaste minnena, redan första veckan.

Solobio och Uddevalla

Efter jobbet i förrgår var planen att dra till Henke i Uddevalla över Valborg och första maj. Det var halvdag på jobbet, en halvdag som bestod av att skriva ihop två artiklar samt få professionell ryggmassage i en halvtimme (varannan vecka finns fyra massagetider som GFIF står för åt de inom organisationen).
 
Eftersom det kändes onödigt att dra hem till Kungälv för att senare ta bussen till Ytterby och tåget därifrån så valde jag att stanna i Götet istället för att senare ta tåget därifrån.
Då Henke inte skulle komma hem från jobbet förrän vid halv sex blev det några timmar att slå ihjäl. Ett par av dessa timmar valde jag att gå på bio själv. Första solobion!
Den mest passande, både i stil och tidpunkt, var Iron Man 3 på Biopalatset. Jag bokade således dagen innan in mig klockan 13.15.

När jag hämtat ut biljetten cirka 45 minuter innan stack jag över gatan till Espresso house och tog en islatte, chokladboll och den sötsliskigaste scone jag smakat. Latten och bollen var prima, men sconet var mindre gott.
Väl tillbaka på bion stegade jag åter fram till kassan och slog på stort med en knattemeny, det minsta som fanns. Jag brukar ta för mycket vanligen så nu tänkte jag pröva helt tvärtom. Killen i kassan såg på mig lite som om jag var efterbliven, men öppnade snällt med "Då får du börja med att ta valfri Zoo-ask där!" och pekade på godishyllan. Yey! Kände mig som sju år gammal. Inte minst när  han avslutade med "Du är nog den första som går på Iron Man och tar knattemeny..". "Förvånar mig inte alls!" flinade jag och gick mot biosalongen.
 
Inne i biosalongen, som kan ha varit den minsta jag varit i, var jag till en början ensam, men när filmen drog igång var vi hela fyra stycken i lokalen! Förutom mig en 35-årig snubbe och ett par systrar (troligen) i 55-årsåldern.
Filmen var helt okej och gratis eftersom jag fått ett par gratisbiljetter från praktiken. Och popcornmässigt var knattemenyn ganska lagom, däremot hade jag gärna tagit en större dricka än typ fyra klunkar.
 
Tåg då sedan till Henke i Uddevalla och lira FIFA samt se Real bli utslagna ur CL. Fina grejer!
 
Igår kollade vi på Öster-IFK (1-4, oh yes!), lirade mer FIFA och stack sedan till hans syrra i Trollhättan och fikade innan det var dags för mig att ta tåget tillbaka nedåt landet igen.
 
---
 
För övrigt känns det nästan som om jag inte sovit inatt. Och det har jag nästan inte heller. Vaknade x antal gånger och sov kanske 3,5 timme eller nåt. Var ytterst nära att somna på första bussen förut. Örk. Blir tidig säng ikväll.
 
Näst sista praktikdagen idag :/

RSS 2.0