En sommar slutar, en annan tar sin början

Delar av april och sedan maj har varit mitt sommarlov. Om det blir något mer återstår att se, men det blir inte förrän tidigast i augusti. Nu är det bara ett par dagar kvar tills jag börjar min andra typ av sommar, den som innehåller mycket jobb och idrott.
 
Så vad händer de närmaste tre dagarna mer exakt? Tre helt olika scenarion:
 
Lördag - Skriver mina sista artiklar för spelföretagen. När jag börjar med sommarvikariatet kommer jag inte ha tid att även skriva artiklarna. Förutom artiklarna ska jag ha en lugn lördag, kolla lite SoA och någon film säkert. Kanske ta en premiärtur med den lilla båten om det inte blåser för mycket.
 
Söndag - Jag börjar nog dagen med att lyssna på musik och bygga upp lite kent-stämning innan det är dags att åka mot Götet för kentfestivalen 16.00-23.30. Vet inte vad jag har för förväntningar på festivalen egentligen. Jag hoppas att den handlar om främst kärlek och musik och inte så mycket om politik. Jag är där för skön musik, några öl, trevligt umgänge och go' stämning, inget annat.
 
Måndag - Åker till Stockholm på förmiddagen och är framme runt lunch för att påbörja första arbetsdagen i en intensiv idrottsperiod där det blir friidrott på arbetstid och VM på fritiden. Det blir ett smörgåsbord utan dess like för en sportintresserad filur som jag. På måndagskvällen är det inte omöjligt att man hänger lite med Erik och försöker installera sig lite mer i sin lägenhet.
 
Sisådär, det är väl ungefär en kort sammanfattning av hur de kommande dagarna kan se ut. Nu blir det lite mer FM med Erik och broder ett tag.
 
 
 

Trymskvädet

Efter några dagars ytterligare röjande är det dags för en sväng till sommarstugan igen. Det blir sista svängen på ett bra tag gissar jag då jag på måndag ju börjar jobba och det är tävlingar nästan varje helg efter det i juni. Troligen blir det först i juli jag kanske kan hinna ta någon sväng mot Olofsbo, men ännu troligare är att det blir i augusti. Vi får se, jobbet är definitivt prio ett, jag tänker inte stressa hemåt västkusten bara för att.
 
Idag gick jag igenom en kasse grejer från gymnasiet. Bland annat kröp denna lilla godbit till manus fram med en mycket fri tolkning av asahistorik. Namnet "Henrik" borde egentligen stå som "Berättare", men i övrigt är det rätt karaktärsnamn. Det mesta jag var inblandad i som gällde framföranden av pjäser och liknande hade humoristisk touch. Inte säker på vem jag spelade, men det kan ha varit den frispråkige Tor. Sagan är ändå ganska modern redan då kan man ju säga med manliga asagudar som klär ut sig i kvinnokläder för att klara av äventyret med den stulna hammaren. Ljuva gymnasietid ^^
 
 

Men den gamla goda tiden, nu kommer den aldrig tillbaka

Nu börjar det märkas på riktigt att huset och dåtiden är på väg bort. Idag försvann en hel del gamla leksaker, böcker och skolpapper som sparats. I pappersväg gick det till tippen och i leksaksväg bortskänktes en stor del till second hand. Förhoppningsvis kan det göra några små barn glada. Några få saker har också gått till mammas jobbarkompisar och till mina kusinbarn. De kommer till ställen de gör nytta. Själv har jag sparat bara lite, lite grejer som varit lite extra speciella och värdefulla för mig.

Man kan inte spara på allt, men mycket har varit sparat väldigt länge. Det var nog nu, det var dags att släppa taget.
 
 
Dagens låt som gick på hög volym under dagens röjning. Gåshud varje gång efter 1:43.

Långsamt framåt

Sjujäsiken, en vecka sedan senaste inlägget? Hmm.. vad har jag gjort som varit så viktigt? Ptja.. skrivit några artiklar, kollat SoA och röjt i huset, det är väl typ det.
 
Röja ett hus kan ta sin tid,
röja ett hus från dammets svid
Mycket det finns som ska raderas,
massor med minnen som ska saneras
 
Jag har tagit kort och dokumenterat,
sparat på lite och analyserat
För allt kan ej sparas, det måste ta stopp
Nostalgin måste hejdas, allt når sin topp
 
Det är mycket kvar, men mycket är borta
Disciplinen får här inte komma till korta
En hel del mer ska först röjas ut,
innan sagan om Dösebacka helt tagit slut
 
 
Lite så kan man säga att det är nu, sammanfattar ganska bra. Det går långsamt framåt och då är det ändå bara ganska exakt 1,5 vecka innan jag flyttar till Stockholm över sommaren. Jag kommer att kunna röja fram till dess och sen kommer jag få finna mig i att bevaka det mesta på avstånd eftersom jobbet kommer göra att jag får svårt att hitta tider att resa hemom. But that's life.
 
Nå, ett avsnitt SoA nu, sen skriva en artikel och därefter antingen röja lite eller sätta mig i solen på altanen en stund. Kanske tar en liten whisky eller öl också.
 
Ciao!
 
 
Kommer alltid vara en av de absolut goaste sommarlåtarna.

Hrmpf..

Jag är uppe, vaken och alert (nåja) tidigt när jag måste. När jag inte måste sover jag gärna till minst 10. Idag var jag tvungen att stiga upp arla morgon då det är besiktningsman på besök och kikar runt inför kommande husförsäljning. Hrmpf som sagt.
 
Så, på med lite soft musik. Och solen skiner in genom persiennbladen, alltid något. Det är egentligen enda fördelen med att gå upp tidigt, man får se dagen vakna till liv.
 
Göra idag då? Jaa.. en artikel ska skrivas någon gång. Förutom det vet jag inte. Började kolla på Sons of Anarchy igår så kanske lite mer av det då. Fastnade inte med en gång som för Brotherhood, men det tar sig väl förhoppningsvis.
 
 
Tyckte mest denna var tjatig när jag hörde den första gången, men med tiden så blev den bara skön.

Spännande dag?

Nej, inte direkt. Men alla dagar behöver inte vara spännande. Kommer vara tillräckligt med sådant under sommaren ändå. Nu är det bara götta sig som gäller egentligen.
 
Well, nästan bara götta sig i alla fall. Om man inte räknar det fortsatta röjandet i huset som göttande. I viss mån är det faktiskt ganska gött. Både att kolla igenom gamla saker och bli lite nostalgisk samt att slänga en massa skit. Är ju inte direkt bara en massa småplockande att göra när man tömmer ett hus som varit ens hem större delen av uppväxten. Även om fader gör det mesta jobbet hugger jag också i lite ibland såklart.
 
Idag var det hattpremiär. Det vill säga lagom varmt för att kunna använda hatt en liten stund utan att det antingen blir för varmt eller att man måste ha en massa andra kläder på sig och se ut som en äldre herre istället för en någorlunda hipp ungdom. Det är nämligen det största problemet med hatt, det funkar inte till allt i denna ålder. På det kalla halvåret kan jag liksom inte ha både rock OCH hatt, det blir lite väl gubbigt. Känns som att det inte är långt till käpp, portfölj och pipa därifrån. Absolut, någon gång lååångt fram i tiden säkerligen, men inte än.
 
Till hattpremiären bars det brädor med en övrig klädsel bestående av shorts och  gröna skor. Bar överkropp och bärande av brädor, det är nog ungefär så långt jag kommer med att försöka plocka machopoäng. Jag har hellre kul och är mig själv än försöker bli någon Mr. Muscle von Händigsson.
Samtidigt - jag är inte ohändig om jag väl måste. Det är ungefär samma svar som när någon frågar "Kan du laga mat?", ja, klart jag kan laga mat, ge mig ett recept bara så fixar jag det. Och om något ska byggas/fixas då, ge mig bara instruktioner/ritning/instruktionsbok så löser det sig säkert.
 
Nu blir det mer musiklyssnande, sen får vi se hur kvällen blir. Ciao!
 
 

Stockholm tur och retur II, samt lite konstnärliga barndomsverk

Ännu en snabbvisit i Stockholm har passerat. Denna gång för lite längre studiebesök eller vad man ska säga. En första inkörsdag under fredagen.
 
Torsdag
Kom till huvudstaden på torsdagskvällen och packade in mig i lägenheten för att sedan bums sticka till Erik och spela FM några timmar. När jag återvände till min lägenhet hade jag svårt att somna, mest för att jag inte var överdrivet trött och helst hade velat ligga och läsa ett bra tag, men till slut slocknade jag och sov mindre bra (drömde en hel del, vilket brukar tyda på att man inte sovit så djupt).
 
Fredag
Fredagen passerade fint med inkörsdagen. Trevliga kommande arbetskamrater och uppgifter som inte ska vara oöverstigliga på något sätt, men vissa saker blir större utmaningar än andra, helt klart. Ska bli spännande.
 
Efter jobbet blev det en snabb sväng hem för att byta om och raka mig och sedan möta upp Erik vid Kungsträdgården. Därifrån gick vi till Moderna Muséet där hans moder hade vernissage (på vägen till muséet såg vi för övrigt ambulanser som basunerade ut "Blodspår som leder ner i vattnet!", trevligt!) När det var slut stack vi till Eriks lägenhet och drack några 3,5:or (Systemet var stängt sedan länge och vi var ölsugna så då får man nöja sig med vad som finns).
 
Så småningom stack vi ut och kollade efter lite lugnare pubar. Urspungligen tänkte vi partat lite hårdare, men båda var rätt slut efter fredagen så pub blev perfa. Vi hittade puben Honey Honey och satt vid baren och snackade med öl och whisky tills stängningsdags vid ett. Då köpte vi med oss några 3,5:or till på vägen hem till Erik och tjôtade hemma några timmar till. Lagom kväll!
 
Lördag
FM och segande typ hela dagen, undantaget när vi gick ut och köpte bland annat kebab.
På kvällen däremot blev det lite mer liv och rörelse. Då åkte vi hem till Eriks syster där hela familjen samlats plus mig och en vän till ena systerdottern. Totalt var vi 13 pers.
 
Maten under kvällen var perfa och stämningen mycket hög. Som högst blev den efter att jag skulle berätta om hur det går med vår husförsäljning och berättade om att en potentiell köpare kom och hoovrade med helikopter utanför fönstret. De övriga tyckte dock att jag sa horade, vilket ledde till att allt jag försökte säga som hade med köpandet att göra efter det gick att misstolka på roliga sätt (och självklart, när man märker på vilket sätt det tolkas, så försöker man välja sina ord så det ska bli ännu roligare). Svårt att förklara för andra som inte var där, men så mycket skratt var i vilket fall längesedan man omgavs av.
 
Efter käket och snacket sågs lite, lite på Eurovision innan jag och Erik skjutsades hem till honom. Väl där såg vi på omröstningen och jaa.. vad ska man säga? Jag är inte förvånad.
Alltså, folk får vara precis som de vill och se ut precis som de vill så länge de inte skadar andra, det har jag alltid sagt. Men jag stör mig när en låt vinner bara för att den som framför låten är lite kontroversiell. Absolut, jättebra röst och fint budskap och allt det där, men det var definitivt inte den bästa låten. När jag hörde den första gången i införprogrammen var min kommentar typ "Helt okej, låter som en sämre Bond-låt." och det står jag fortsatt klart fast vid. Inget ont om Wurst, han/hon gjorde sitt jobb väl, men låten hade aldrig, aldrig vunnit om den framförts av en tjej vilken som helst eller en kille vilken som helst. Det är sådant som är irriterande. Känns som man borde byta namn till Eurovision Performance Contest eller något liknande istället om låten inte ska vara det primära.
 
Vilka låtar jag själv gillade? Tvåan Holland och åttan Norge framför allt.
 
När omröstningen var över blev det FM några timmar till innan man började säcka ihop och övergå till sömnens rike.
 
Söndag
FM igen tills jag skulle börja packa. Stack hem till lägenheten vid tretiden och tog en dusch och packade det lilla jag skulle ha med hemåt Romelanda (dumpade rätt mycket kläder i lägenheten), sen till centralen för snabbtåg hem.
 
På tåget gjorde en mångårig konduktör sin sista resa. Konduktören, som hette Lennart, var minst två meter lång och hade en såndär härligt gammaldags och välkomnande röst. Han såg lite ut som Stig-Helmer. Tågets andra konduktör skojade lite med honom och spelade "hans favoritlåt" när vi rullade in mot centralen i Götet. Jag tror inte att Lennarts favoritlåt är One Directions What Makes You Beautiful.
 
På kvällen hemma i Romelanda kollades Mästarnas Mästare där sköne Ravelli visade att gamla underdogs minsann kan fortsätta överraska. Inte lika övertygande som när Stenmark ägde alla, men absolut imponerande att Ravelli gick hela vägen. En gång kung, alltid kung!
 
Idag
Efter den delvis intensiva helgen blev det en lugn dag idag där jag fortsatt att röja bland vindens saker. Gamla keramiksaker och dylikt gjorda på dagis och fritids som jag inte sett på hundra år till exempel. Det mesta har gått till tippen. Även om det smärtar att slänga vissa saker så kan man inte spara på allt. Det får bli ett axplock.
 
Nu FM med broder och senare kanske någon film eller så. Kanske börjar se på någon serie också. Blev änna tomt när Brotherhood var finito efter bara tre säsonger. Den hade kunnat få minst en säsong till.
 
 
På det hela taget har jag i alla fall haft en mycket bra helg. Hoppas ni också haft det gött!
 
 
Om jag gillade Ducktales, och speciellt avsnittet där de var på robotplaneten? Neeej då.
 
En kreativ herre var man som liten. Av det på bilden är i princip allt utom masken och det blåa bredvid masken nu slängt. Den lilla lerklumpen längst fram ska vara en mycket fet fiol. Vad det vita till höger om den ska vara har jag dock ingen aning om. Kanske en vikingabåt?
 
Creepy får..
 
Snajsigt megahusbygge som pappa fick vara myyycket rädd om när han skulle köra hem från dagis..
 
 Mer konstnärliga verk.
 
Och, slutligen, en fantastisk saga i ett häfte som egentligen bara skulle vara faktamässigt om landskapen i Götaland. Jag tyckte dock som vanligt att det blev roligare om man broderade ut faktan lite:
 

Sommarvikariat

Eftersom jag nu fått hem kontraktspappren känns det som rätt tillfälle att berätta att jag i sommar kommer att jobba hos Svenska Friidrottsförbundet med framför allt press, kommunikation och evenemang. Det är det jag pysslat med att få klart när jag åkte till Stockholm häromnyssens på jobbmöte till exempel, men det kändes lite tidigt att börja prata om något förrän det kommit fram något konkret. Jag är inte personen som tar ut segrar i förskott så att säga.
 
Självklart är jag mycket nöjd och glad över att ha fått viket och det ska bli spännande att tillhöra organisationen. Man har saknat intensiteten i friidrottsvärlden sedan man fick lämna GFIF.
 
Imorgon åker jag en sväng till till huvudstaden. Dels för att ha en dagslång inför-träff under fredagen på förbundet, dels för att börja flytta in mig lite i lägenheten samt gå på vernissage på moderna muséet. I övrigt är planeringen för helgen relativt lös. Förmodligen blir det lite utgång på fredagskvällen och sedan FM- och Eurovision-kväll på lördagen.
 
Den ljusnande framtid är min.
 
 
 
Lär aldrig bli ett totalt asfaltsbarn, gillar natur och lugn och ro för mycket för det, men jag kommer defintivt att trivas med att bo centralt.

Look Up

Jag brukar inte citera saker som börjar spridas extremt mycket helt plötsligt men detta var fantastiskt bra, både budskapsmässigt och rent textmässigt ur rim- och poesisynpunkt, och bör verkligen fortsätta spridas.
 
Visst underlättar de tekniska hjälpmedlen vi har idag enormt mycket, men.. jag har inte helt sällan ställt mig frågan om hur mycket man också förlorar på att använda dem.
 
Mina tankar snurrar ganska ofta kring denna typ av frågor och jag ser en massa olika scenarier spelas upp i huvudet, likt det gör i klippet.
 
Vad mer kan man säga? Se och tänk till helt enkelt. Det är vi själva som skapat den märkliga smått konstgjorda sociala värld som vi lever i idag. För att förtydliga min ståndpunkt menar jag absolut inte att den är helt av ondo, det finns fördelar med att kunna vara sociala på sättet vi är idag också naturligtvis, men vi måste börja komma ut mer och interagera mer som förr. Att utvecklingen går framåt är inte detsamma som att utvecklingen går mot det bättre.
 
 

Mahna Mahna

Sitter och halvkollar på sista "Inför Eurovision"-programmet och tar det allmänt lugnt. När det är slut ska jag ta och plöja igenom en väns uppsats som jag lovat opponera på. Ungefär ett år sedan jag pluggade för sista gången (det vill säga om man menar stora utbildningar, vem vet, man kanske tar nån strökurs i typ whiskyprovning eller så i framtiden?) så det är lite kul att få kika på en uppsats igen.
 
Det där med skolan. Alltså, jag älskade egentligen att gå i skolan. Såklart inte hela tiden, det var en hel del skit med det också. Lärare som var måttligt bra, kurser som inte var som man tänkte sig, betyg som behövde överklagas och så vidare. Men på det hela taget så har jag trivts riktigt bra med att plugga, ungefär från gymnasiet och framåt, innan dess kunde det egentligen kvitta med det mesta. Sägas skall att kärleken till skolan till stor del bestått i det sociala. Det är verkligen något speciellt att flytta till en annan stad och plugga vidare och jag hoppas alla som funderar på det tar chansen. Jag skulle inte byta mina totalt sex år och två totalt olika utbildningar och livsstilar i Falun mot något annat.
 
Det får vara dagens visdomsord. Våga plugga vidare. Man utvecklas så enormt som människa, inte minst på det sociala planet.
 
 
Good times! Undrar hur många gånger man drog igång denna under insparksveckorna..

RSS 2.0