Mitt i FM

Såg på filmen "Law Abiding Citizen" inatt. Rätt bra, smart och bra spelat av Jamie Foxx. Det uppskattas med tipsen som gavs på fejjan :) Ber man folk om åsikter om vad de gillar så brukar det oftast resultera i att de delar med sig. Logiskt och mänskligt! Och tur för mig som ständigt har brist på filmidéer!

---

Snart nyår. Även om man kan säga att mitt och Henkes försök att skapa ett evenemang med högt deltagarantal fallit pladask som en sten och landat i fiaskohavet så ska det icke hindra oss från att ha grymt kul ändå! Champagne finns (ja, ÄKTA, inköpt i Tyskland) och även en del sekt (dvs tyska versionen av Champagne). Utöver allt annat alkoholhaltigt alltså. Dessutom vankas det ju god mat tillagad av de tre mästerkockarna Björkman, Björkman och Lundbjörk (låter som en advokatfirma). Fyrverkerier och hög stämning utlovas också, så tji får ni som uppstudsigt vägrar att gästa vårat event ;) Så enkelt är det. Återkommer med menyn i övermorgon då det handlats och planerats färdigt.

Förresten, jag gillar ju teman, men varken herr Lundbjörk eller Björkman d.y. brukar vara särskilt pigga på detta. Jag har dock ett förslag på utstyrsel som det kan finnas en liten chans att de tackar ja till. Men mer om detta närmare nyår. Vi får se om jag lyckas eller ej.

---

Angående FM så biter jag mig envist fast i senaste projektet; att göra Young Boys Bern till ett lag som kör över övrig Schweizisk konkurrens. Det går framåt truppmässigt, men resultatmässigt har det underpresterats något enormt under säsongen som gått. En ständig 5:e-plats innehades under säsongen (vilket betyder exakt i mitten) och behölls till ligans slut. Som tur är innebär 5:e-plats spel i Uefacupen så ledningen var ändå nöjd.
I år däremot kräver jag stabilare insatser och framför allt mer gjorda mål. Femteplatsen är helt okej med tanke på att vi var ett av lagen som gjorde minst mål (flera lag under gjorde betydligt fler).

När det gäller truppen så ser uppställningen just nu ut som följer:

Eliandro    D.Aganzo

F.Insúa    T.Doubai    Gilles Yapi Yapo    Amaral

M.Raimondi   Gláuber   N.Burdisso   I.Zubiaurre

M.Wölfli

Kändaste namnet torde vara Burdisso som ju spelat i såväl Roma som Inter och anlände inför denna min andra säsong. Han överglänses dock ständigt av Gláuber som varit grymt stabil sedan han kom inför föregående säsong.

Och med det lämnar vi nördhörnan!

---

Dagens låt


Julafton, gårdagen

Så har julaftonen passerat igen. Snabbare och snabbare för var år. December försvann som ett jehu och puts väck är nu också julafton. Visst är det märkligt?

Jag steg upp runt lunchtid efter att kära lillebror fört en massa oväsen för att jag skulle vakna (ytterst snällt, tack så mycket). Åt sen en klen frukost, för att spara extra utrymme till julmaten, och såg färdigt på Greveholm lagom till Kalle Anka började. Jag är en så'n där som tvunget ska se Kalle Anka varje år, trots att jag börjat sucka åt flera av inslagen för längesedan. Tjuren Ferdinand är ett typiskt sådan't exempel... Bara för det ska jag en gång för alla göra en liten recension innan jag fortsätter med resten av gårdagens händelser:

- Tomtens Julklappsverkstad: Ett av inslagen som inte går att ogilla! Mysfaktor hög och julstämning på topp! Trots saker som rasar i golvet och flygplan som kör in i munnen så är tomtefar lika glad och mysig ändå.
- Kalle Ankas fotografiska expedition: Ryck-fågeln i denna film har jag alltid stört mig på (eftersom jag alltid är på Kalles sida och ogillar att fågelskrället jävlas med honom :P). Men Kalle är ju aldrig fel så det funkar.
- Askungen: Vackert och så, men ändå känns det lite segt på nå't sätt. Fast de klassiska replikerna med bal på slottet är ju inte att förakta :) Lite tråkigt att roligaste scenen där Jack och Gus ska skaffa smycken är bortklippt, men det hade ju tyvärr blivit för långt..
- Musses campingsemester: Min absoluta favorit. Inte direkt någon julstämning (precis som med de flesta inslagen) men rolig. Är Långben med går det liksom inte att misslyckas. Synd bara att det är nedklippt så att flera roliga saker missas.
- Lady & Lufsen: En av mina favorit-Disneyfilmer, så självklart gillar jag detta inslag. Romantiskt dessutom (Jaja, jag har en inneboende Don Juan/romantiskt fjant, det vet vi) och mysigt. På nå't sätt julmusigt i och med Bella Notte, fastän det inte direkt är juligt i sekvensen i övrigt.
- Djungelboken: Jag har inget emot Djungelboken egentligen, men just karaktären Mowgli har jag aldrig gillat så.. Haha, Bagheera och Baloo ska det va! Skippa Mansvalpen!
- Snövit & De sju dvärgarna: Min andra favorit. Glatt, mysigt, roligt, bra musik, fest! Trots att Snövit helt plötsligt tvunget ska in och förstöra sången med ett gällt ylande. Tur att Trötters gäspande tar överhanden och gnölet försvinner.
- Tjuren Ferdinand: Sgrumf.. vet inte om det är lönt att uttala sig, för då får jag väl en massa naturvänner på mig.. Men ärligt talat, Tjuren Ferdinand är bara sååååååååå tråkig. Det enda, ENDA, lite roliga är matadoren i slutet. Han kan få en egen serie.. Fick jag bestämma skulle Ferdinand väck och istället ersättas av att HELA Musses campingsemester samt hämta-smycke-scenen i Askungen. Tror att det tidsmässigt skulle gå ganska jämt ut.
- Robin Hood: Helt okej inslag, inte tröttnat totalt på den än, men det finns klart roligare scener i filmen än denna.
- Piff & Puff: Julstämning igen och ett av de bättre inslagen. Kommer jag nog inte tröttna på än på ett tag.
- Extragrejer: Inget att orda om. Alltid kul med lite nytt.
- Ser du stjärnan i det blå: Till de stämningsfulla tonerna är det dags att sträcka på sig och le lite i smyg åt att man sett igenom mystimmen ännu ett år.

SÅ, det var väl en fin sammanfattning? Jag måste erkänna att jag faktiskt bytte kanal när Tjuren Ferdinand började.. Jag pallade helt enkelt inte i år, det gick inte. "Men iiiinte Feeerdinand!". Fram till att Matadoren kom så blev det några minuters "Mythbusters" på Discovery. Hohoho, känn dig blåst Ferdinand!


Efter TV-högtiden tog jag tag i att göra äggtoddy (självklart MED konjak). Detta eftersom jag blev så sugen när jag såg drycken i "Ett päron till farsa firar jul" i förra veckan. Den blev mäkta god!
Så var det då dags att inta julbordet. Ett antal korvar, köttbullar, skinkbitar och annat mojs senare så slog jag mätt på Dublins julmusikradio på nätet och inväntade att övrig familj skulle tycka att det var lämplig tid för julklappsutdelning. Efter en stund tog vi plats i soffan. Trots att det är totalt onödigt nuförtiden så krängde pappa ändå på sig tomteskägg och tomtekläder och höjde stämningen ytterligare när det så var dags att langa fram paket.
Några timmar senare efter prat, lite lek osv. så började klockan bli sen och föräldrar gick och la sig. Jag själv hamnade framför datorn (otippat) ett tag och avslutade julaftonens natt med lite FM.


(Om ni undrar var granen är så står den till höger om fotografen på bild 1)


GOD JUL!


HELA Campingsemestern


Julen är hääär

The day before the dipperday! (så måste det väl heta?)

Det är inte direkt samma känsla som när man var liten. Då gick den här da'n såååå otroligt långsamt. Precis som julafton, då minutvisarna kändes riktigt fastlimmade i klockan. Nu? Nu har man städat bort ett par timmar, tänker inte överdrivet på att det är julafton imorrn (med åren så blir det liksom inte lika fantastiskt som när man var liten, bara mysigt :) och dagen har gått rätt så fort, precis som vilka andra dagar som helst. Jo, det var mycket roligare att vara liten.. då var allt uppförstorat och spännande! Å andra sidan, det är rätt skönt att vara såpass nervarvad som man är nu som vuxen. Hjärtat skulle nog inte palla om en människa var barnsligt uppspelt för allt hela livet.

Alla klappar är färdiga, gjorde bara ett sista inköp idag för att jämna ut presentskörden lite. Linus paketinkomst var lite större om man jämför med fader och moder, så de två sistnämnda får helt sonika varsin Paradisask för att komplettera de två filmer jag köpt åt dem tidigare. Det roliga är att jag skickade pappa att köpa askarna, med den finfina lögnen att Linus skulle få den ena. Man får inte ljuga så nära jul säger ni! Det får man visst säger jag, bara det kommer något gott ur det (som det ju gör imorrn när pappa glatt öppnar sitt ask-paket och konstaterar att detta blir en fortsatt onyttig jul).

Tänkte sett igenom alla avsnitt av Greveholm idag, men tror jag kommer att skippa det.. Iallafall kommer jag isåfall inte att se alla avsnitt.

---

Midvinternattens tölp är Tord
Han lismar gärna för att hinna
Alla får åka uti hans Ford
Djupt ska de ondskan finna
Fånen kammar sin mörka man
Snön lyser vit på mur och altan
Tord fnyser vilt åt saken
Endast hans shorts döljer baken

---

Så, och efter denna lilla poesi drar jag mig tillbaka från dagens bloggvärld.

Ciao!Just a man and his will to survive

Hmm, nu när jag sett klart alla Rocky-filmer under veckan som gick så känns det lite tomt.. Jag började änna komma in i boxningsgrejen liksom. Har inte vart så överdrivet intresserad förr (bara lite halvt av K1) men nu kände jag faktiskt ett litet märkligt sug och kollade på två mellanklassmatcher som gick på Eurosport tidigare ikväll. Tänker dock främst rikta in mig på tungvikt i framtiden om jag ska se nå't, mellanvikt var liksom bara okej, inte mer.
Framförallt är det nog ändå suget efter mera film som är det största, inte just efter boxning. Idéerna är som vanligt inte närvarande (eller jo, jag vill se senaste Beck-filmen, men har inte lyckats hitta den ännu). Får leta vidare om en stund efter nå't sevärt..

---

Henke hemma i Kungälv sedan igår! Det gillar vi :) Mötte upp förut idag utanför Maxi och agerade lite chaufför åt herrns familj innan vi satt och pratade hemma hos honom. Mest om mitt och hans mammas jobb faktiskt, lite oundvikligt :P

På tal om film så blir det "Avatar" på bio i 3D nå'n gång under veckan. Och nej, jag vill inte se den för att den hypats som ett as. Jag ville se den första gången jag såg trailern och det knappt hade börjat talas om den, tidigare i höstas när jag var på bio. Det såg helt enkelt intressant ut! Sen har det blivit ett jäklans rabalder om den i press och mojs och ska man lita på recensenterna (vilket man aldrig ska göra, om det inte är jag själv som bedömer då förstås, haha) så låter det ju onekligen så lovande som jag tyckte det verkade som när jag såg trailern.
3D kommer att bli en upplevelse.. tror inte jag sett på 3D-film sedan simulatorn fanns på Liseberg (och den tog de bort och ersatte med stillasittande bio. Idioter!)

---

Den Plopp jag hämtade från kylskåpet smakar mumma.

Herrå!

LOV

Lov. Jag behöver inte säga mer än så. Skolungarna har lov = jag har lov. Fucking underbart!

God jul! Nu ska här njutas!

Hit it!


Näst sista da'n innan lov

Smått stökigt för att beskriva det hela diplomatiskt angående dagens sista lektion. Inte allas fel, såklart inte. En liten klick som försöker förstöra för andra bara. Jag gillar er alla på olika sätt, men när vissa försöker pröva mitt tålamod? Irriterande. Inget jag går och ältar och tar in, jag vet bättre än så, men småirriterande i stunden, mest för alla andras skull.

Imorrn lek och spel, då får ni springa av er iallafall :) Kanske hakar jag på om det är nå'n rolig sport eller nå't.

---

Mätt som en sprängd anka i övrigt.. julbord med familjen +faster och kusin som är på besök från Dyskland. Känns som jag ätit för ett par dagar, men imorrn bitti är man la magiskt nog lika hungrig igen..

"Ta lax, det är dyrt, eh, gott!"

---

Denna låten har verkligen fastnat senaste dagarna. Jag kan inte påstå att jag är en stor fan av Smiths musik i övrigt, men just detta är väldans bra!Sunday

Sådär ja, då var "Sagan om konungens återkomst" färdigsedd. Lika bra som vanligt, om inte bättre. Kändes nästan lite så, jag vet inte. Är inne i ett ganska emotionellt skede antar jag :)

---

Glöggfest hos Terese igår, mysigt! Kände knappt någon där men det gjorde inget, alla var jättetrevliga. Och för en gångs skull fick jag känna att jag var i centrum och grym på något då vi delades in i tre lag och en musiktävling hölls. Jag och tre vackra damer utkämpade bataljen med en medlem färre än de andra två mer grabbetonade lagen. Tävlingen gick ut på att en låt började spelas och det lag som först sa sitt lagnamn fick svara och då säga artisten och låtens titel. Jag tog såklart inte allt, men väldigt mycket. Och även andra i mitt lag såklart. Och missade vi så var det ändå rätt vanligt att vi lyckades sno åt oss följdfrågan. Grymt lag hade vi i vilket fall, tack tjejer! Att vi sen inte var lika framgångsrika i de andra två lekarna är en annan historia.. Visst att vi hade lagmedlemmar som träffade djungelvrål i hinken och tog oss till delad andraplats, men personligen kan jag inte ta åt mig ett uns ära av detta faktum då jag kastade uruselt. Sista tävlingen får vi skylla på okooperativa näsor.. haha.

När jag så småningom skulle hem med bussen så var alla digitala avgångsskyltar tömda på stationen, sånär som på direktbussar till Köpenhamn och Oslo.. nästa till Kungälv skulle enligt skylten gå kl. 05.58, en tid som jag inte riktigt ville ställa upp på. Så.. vad gör jag? Ringer upp min stackars snälle far som får ge sig ut och köra ända till Göteborg och hämta mig. Och vad händer när han kommit ungefär till Bäckebol? På skyltarna händer inget, men buss såväl till Uddevalla som till Marstrand rullar in på stationen.. bläää säger jag bara. Ska det vara så svårt att ha koll på några elektroniska skyltar? Nåväl, nästa gång ska jag ha med mig 45 tidtabeller så jag vet exakt vad som går och inte går.

---

Jobb mån-tis-ons-tors. Inget avancerat, bara se på film i princip. Lagom avslutning på årets plötsliga kometkarriär inom skolväsendet.

---

Ingen stor marginal, vilket ger hopp indeed.. But why are the good ones always taken?


Annie Lennox - Into the west


Lusse dagarna innan Lusse

Helg! "Hur ska den avnjutas?" undrar ni, "Med slappande och glöggmys!" svarar jag. Slappande större delen av helgen, men imorrn kväll blir det besök hemma hos Terese. Första besöket på den adressen faktiskt, i närheten av var hon bodde förrförra gången. Men vet jag exakta adressen? Nej, inte än haha..

---

Har smått fastnat för klassikern "Age of Empires II" igen och såg på "Troja" igår. Ett mönster av forntida intresse kan anas.. På den tiden hade jag förmodligen inte varit någon stor krigare, utan snarare kunglig rådgivare eller något liknande. Jag är ingen stor fysiskt biff, utan snarare en smått smidig skugga som bevakat kungariket och analyserat, tänkt. Jag har sagt det förr och säger det igen: Allt var inte bättre förr, men en hel del. Det är svårare att riktigt brinna för saker idag. Ett jobb på försäkringsbolaget tänder knappast någon överlevnadsinstinkt i kroppen på samma sätt som det hade gjort om man var en jägare, krigare, farmare, kung osv. Med detta inte sagt att jag tycker krig är någon bra sak, absolut inte. Poängen var att ha passion, brinna för det man gör.

Och jag vet att jag flummar iväg, som alltid.

---

Jag är ingen kurator, men jag är människa och gör vad jag kan. Tro mig, det kommer bättre tider. Jag lovar.

---

Hmm.. just det! Det blir en film till på det forntida temat, eller fantasy om man så vill. Marcus du får ursäkta, men nu kollar jag på tredje Sagan om Ringen-filmen själv. Det funkar inte att skjuta upp det i snart två år. Den är för bra för att skjutas upp så länge!

En anledning till att jag bytt till forntida tema är att jag sett klart alla filmer värda att se med Jason Statham och alla jag fått tag i med Tuva Novotny. Två favoritskådisar avverkade = nya mål.

---

Tack för att jag fick jobba idag! Var ett bra tag sedan man fick vara med om ett Lussefirande i skolan. Märkte att fan vad jag saknar det.. blev sådär härligt varm och nostalgisk inombords och fick vattniga ögon till en av låtarna.

Jag är ingen hårdkokt typ direkt så..what can you do? Många känslor i kroppen idag. Som lärare får man ansvar för bra många fler liv än sitt eget. Jag bryr mig, så enkelt är det.


"You wanna be tough, better do what you can"

Quote

"Most people seem to have a goal in life. But what happens to those who don't? They drift, with no clear destination, and then they get lost and disappear."

- Stratosphere Girl

Perception

Såg just "Revolver". Komplicerad film, men när jag nå'nstans i mitten insåg innebörden, huvudtanken, med den så kände jag mig ganska bekväm och hemma.
Jag är en tänkare, har alltid varit och kommer alltid att vara.

 


200-inläggsjubileum

Jepp, så är det, 200-vallen är passerad. Bör det firas på nå't speciellt sätt? Nej, förmodligen inte. Hipp hipp hurra! Så, det räckte nog.

---

En förstaklass hade jag halva dagen idag! Gick också det bra, börjar känna mig allt mer bekväm. När jag skulle gå därifrån och vi slutade för dagen vid 12.30 så stod en farmor eller mormor i dörröppningen och väntade på sitt barnbarn. Vi hade just haft lite sagostund och jag hade läst för barnen ur en bok. "Vad bra du läste!" Tyckte farmodern/mormodern. Så'na småsaker blir jag glad av :) Kan jag leva på länge.

Dock får jag tänka på till nästa gång att inte, hur snygg den än är, ha en t-shirt där det står "Pizza", då jättemånga barn undrade om jag var pizzabagare egentligen..

---

Imorrn är ännu inget planerat, men det kan ju ändra sig efter sjutiden imorrn bitti då samtal kan inkomma.

I morse var jag dock bara sååå trött.. Var helt väck när jag väcktes av väckarklockan. Tog ett antal sekunder innan jag kollat färdigt åt alla håll och insett var jag var och vad klockan var och vem jag var och att jag skulle upp. Helt borta verkligen.

---

Kollat svensk film två dagar i rad nu också. Först "Mañana" med bl.a. Alexandra Dahlström och Helena af Sandeberg, sen "Original" med bl.a. Tuva Novotny och Sverrir Gudnasson.

"Mañana" var helt okej, en hel del tänkvärda saker om förändringar och livet. Bra, trevlig feelgoodfilm. Imdb:s betyg på 6.1 är rätt så rättvist tycker jag.
"Original" var lite bättre, och även där en hel del tänkvärda saker om förändringar och livet. Betyget från Imdb ligger här på 6.0 och det anser jag vara ganska missvisande. Både föregående film och denna är helt okej filmer, men jag rankar denna lite högre eftersom jag tycker den gick in lite djupare medan "Mañana" oftare skrapade mer på ytan. 6.5 hade nog varit mer rimligt för "Original".

I vilket fall rekommenderar jag båda två :)

---

Okej då, en hyllning till till att detta är inlägg 200. Lite party :PRSS 2.0