Killar, tjejer och romans

Okej, skriver ner detta nu mitt i natten istället för imorrn eftersom jag har det färskt i minnet och var osmart nog att stänga msn utan att ha sparat det som skrevs.

Diskuterade med Helena om diverse saker och kom in på tjejers och killars sätt att vara.
Notera att jag skriver en hel del ur egna tankar nu, men jag har flera vänner som jag vet skulle skriva under på det hela. I vilket fall..

Vi killar tycker ofta att tjejer är väldigt otydliga. Som jag förstår det är känslan ömsesidig åt andra hållet, vilket jag varken kan förneka eller bekräfta på något entydigt sätt. Däremot kan jag hålla med i ett avseende som vi kommer in på snart. Till att börja med vill jag dock belysa skillnaden i det enkla, generaliserande exemplet med hur killar kan uttrycka saker kontra tjejer.
Killen säger: "Jag vill ha glass"
Tjejen säger: "Det skulle vara gott med glass"
Tjejens uttryck betyder samma sak som killens, men är uttryckt på ett sådant sätt som får oss killar att bli tvungna att öppna kodboken och läsa mellan raderna, vilket komplicerar det hela. En kille vill gärna ha raka besked.
För egen del skulle jag säkerligen i exemplet ovan fråga om jag ska köpa glass, men i flera andra fall svarar killen förmodligen något hummande till svar och tänker sen inte mer på det hela medan tjejen går där och undrar varför det inte hände något mer av det hela ("Vad hände med glassen jag så tydligt sa skulle vara god? :S")

För att gå vidare på nästa ämne, att visa om man är intresserad av någon, så förflyttar vi oss till en helt vanlig utekväll.
Det finns i mina ögon fyra typer av killar:
1. De som sliskar runt och raggar öppet på allt och alla, dansar natten lång, hörs och syns, drar ner tjejer i sina knän och är allmänt övertydliga.
2. De som stegar fram till tjejen de är intresserade av och mycket självsäkert inleder en konversation med tydligt mål.
3. De som sitter vid baren eller i mindre grupper och samtalar allmänt med de som de är intresserade av utan att egentligen avslöja något och är sig själva, trevliga och inte klistrar på något eller öppet deklarerar några stora romantiska gester mot personen i fråga. Man pratar med henne lite extra, får henne att skratta och njuter av sällskapet i hopp om att hon ska se till vilken person man är.
4. De som inte gör något alls och bara sitter tyst i ett hörn och sneglar försiktigt då och då.

Själv skulle jag kategorisera mig närmast kategori tre. Dock innebär den varianten både för- och nackdelar.
Eftersom man inte avslöjar sitt intresse blir det också svårt för personen man samtalar med att förstå. Som jag sa innan så skulle jag snart komma in på att även vi killar kan vara otydliga och här är just det exemplet.
Grejen är att om det gäller personer som man har i sin vänkrets kan övergången från trevlig hemligt intresserad vän till trevlig öppet intresserad vän innebära en väldigt konstig stämning om man exempelvis jobbar på samma jobb, umgås vid alla fester eller går i samma klass. Å andra sidan, satsar man inget så vinner man heller inget. Det är en svår balansgång. Därför stannar man gärna vid att vara extra trevlig mot personen i fråga och hoppas att hon förstår det hela undermedvetet.

Oftast stannar det dock bara vid det trevliga pratandet. Vi använder inte det fysiska och uttrycksfulla, vilket gör att damen istället till sist förmodligen återvänder till de som för kvällen ger detta, kategori nummer ett.
Jag har all förståelse för att man vill dansa, känna närkontakt och hänga med de som verkar väldigt party och på G. Det är bara det att den kategorin fungerar bara just den kvällen och inte i längden. När ni börjar våga se bakom de som hörs och erbjuder kategori etts alla fasader så kommer ni att se oss som fortfarande sitter och ler vänligt och sparar på det som finns inom oss.
Vi slänger inte all den innersta kärleken och fysiska energin till höger och vänster, vi håller kvar den tills hon kommer som förtjänar den. Hon som sett längre än för kvällen och sett glimtar av någon som består. Hon kommer få allt inom oss, allt vi är, all kärlek, för det blir hon värd.

Så.. ni som undrar varför vi inte kastar oss upp på dansgolvet för att dansa med er, varför vi inte slänger ner er i knät och tar på er, varför vi inte slänger ur oss en massa raggningsrepliker och moves:
Det är inte för att vi inte vill dansa med er, tycker ni är oattraktiva eller allmänt ogillar er. Det är för att vi vill visa både er och oss själva respekt. Ni kommer få allt det andra när ni väl lärt känna oss, tro mig. Vi kan den delen också, men det ges inte till vem som helst.


Slutord: Våga se längre bort, bakom muren. Vi finns där.Notera: Självklart sitter inte alla killar och drömmer om tjejer vid varje tillställning i smyg, ibland vill man bara vara ute och snacka allmänt och ha det trevligt, men nu har jag gett bilden av hur det kan gå till för oss som tillhör kategori tre.

Annandagsbandy. Tänk om Y inte fanns?

Efter den pösiga juldagen blev det följaktligen annandag jul. Uppvärmning av glühwein spetsad med extra vodka skedde innan avfärd mot bandyarenan Skarpe Nord. IFK Kungälv tog emot Villa Lidköping, men efter full tid skrevs slutresultatet dessvärre 3-4 till Villa. Hyfsat bra insats ändå och vinet smakade gött, men självklart surt med en sådan snöplig förlust.

Efter matchen käkande och tjôtande på Oskars med bandysällskapet Henke. Vi planerade löst vidare inför både nyår och midsommar innan vi skildes åt.

---

Nu blir det mera slötid och njutande av lugnet och ron. Ha det!


På tal om nyår: bokstaven Y, första bokstaven jag lärde mig.


Från oss alla till er alla: En riktigt God Jul!

Så var ännu en jul över. Det går bara snabbare och snabbare. Har världen börjat öka sin acceleration?

Igår köptes de sista klapparna (sjal till mormor och lekmöss med kattmynta till katten) och svullåts på Burger King då Linus plötsligt upptäckt att de lunchkuponger vi fått förra julen blir ogiltiga efter nyår. Tog det dyraste på menyn, vilket var en hyfsat stark taco-burgare, samt tre random dipsåser. När vi ville sedan köpa klass blev vi dock avvisade med att lunchkupongen vi ville använda (60-kronors, enda valören som fanns kvar) var för stor för att växla in. Gah. Får äta mer senare i nästa vecka, är ju knappast något problem, hohum.
Jag handlade också på mig 30 ägg för att kunna övertrumfa den alltför snålt tilltagna mängden äggtoddy jag fixade ihop förra julen.

Planen för min roll bland julstöket idag var att använda dagen till att göra äggtoddy hyfsat tidigt så att man sedan kunde gå och ta och mumsa på den. Dessvärre fanns alltid hinder i vägen för denna utmärkta plan. Först åts frukost, sen intog mamma köket, därefter blev det frågesport följt av rush ner till Kalle Anka. När TV-tittandet var över tänkte jag att "nu, äntligen", men nej då, då tog mamma över köket igen. Stå och slabba i något annat rum är ej något som godkänns av päronen..

Framåt sextiden hade vi slutligen ätit julmaten och jag fick äntligen fixat min toddy och kunde börja hugga in på den mumsiga sörjan lagom till pappa tomte kom och skötte paketutdelningen. (Yes, min gamle far kör fortfarande på tomteklädsel och skägg :) Men nuförtiden är det bara för den mysiga stämningens skull, den förställda rösten och skådespelandet är lämnat på barndomshyllan :P )

Efter utdelandet var man pösig och fin efter all mat, toddy och öppnande. Alltid lika trevligt att se omgivningens glada miner av presenter man ger :)
För egen del blev det finfina klappar, bl.a. ett minikylskåp, IFK-prylar, konjakskaraff i glas och en massa böcker. Mest oväntat, förutom karaffen, var dock "Super Mario World" till SNES som Linus skaffat fram. Har nästan aldrig kört det så ska bli mycket intressant när man kommer hem, med tanke på att så många genom åren verkar ha tyckt att det är ett bra spel.

Tack familjen för allt! Ni lyckades som vanligt!

---

Imorrn blir det inget partande som så många verkar sikta på. För egen del har jag alltid sett juldagen som den stora pösardagen. Sitta och slappa extremt mycket och bara njuta typ. Äta mer julmat, bli fetare och njuta lite till.
Parta har jag bara gjort en enda juldag för sisådär 3-4 år sedan. Helt enkelt inte förstått vitsen bara.

På annandan däremot blir det bandykoll på Skarpe Nord med Henke. Kungälv tar emot Villa Lidköping. Ska bli sköj!

Nu lämnar jag snart in för dagen och går in i drömmarnas land.


Stor kram och GOD JUL på er alla!


Natt mot jul

Natten har övergått från dan före dopparedan till julafton. Kommer märkas mer när man vaknar, just nu är jag mest smågrinig över att fm skurkat mig, Erik och Linus två kvällar i rad. Men nåväl! Det skjuts upp till jag är tillbaka i Falun, nu är det 100% jul som gäller :D

Vi hörs imorrn någon gång framåt kvällen och till dess hoppas jag ni har en mycket, mycket god jul. Kram på er!Hemma. Till slut.

Jodå, det gick, jag var hemma innan 06.00! Dock inte med extremt mycket marginal, var framme i gbg runt halv fem..

Resans egentliga färdväg: Falun-Sala-Katrineholm-Göteborg

Resan i korthet som den blev:
Falun - Egentliga tåget klockan 17.35 inställt, hänvisning till Mjölby-tåget någon kvart senare och byte i Borlänge.
Borlänge - Vänta cirka 45 minuter. Dock träffade jag på Josefine, Amina och Doris som skulle med samma tåg (och tydligen noterat mig redan i Falun, vilket gått mig obemärkt förbi..) men var ändå segt att vänta. När till slut vi hittade det tåg som förmodligen skulle vara vårt (det stod "Falun" på dörrarna och vagnsnumren stämde inte) så övertygade jag Josefine om att förstaklass säkert skulle gå prima att sitta i. För min del hade bara kostnaden medan 2:a och 1:a klass varit sju kronor vid bokningstillfället så jag hade bokat förstaklass. Men idag spelade det ingen roll då det tåg vi satt oss på var ersättningståg till det ordinarie som tydligen hade gått sönder.. Således var alla platser fria och Josefine kunde lugnt sitta kvar i 1:a klass. Vi tjôtade på och käkade kakor fram till nästa anhalt, Sala.
Sala - Väntetid i en timme och tio minuter. Amina och Doris skulle åt annat håll och vi andra två Göteborgsbarn klev av och snackade vidare om ditt och datt och julklappar tills tåget behaga infinna sig. Tåget som vi sedan skulle ta hade slutstationen Eskilstuna, men vi skulle hipp som happ av i Västerås.
Västerås - Väntetid i ca en och en halv timme. Vi käkade lite, pratade mer och lekte "20 frågor". Till slut började Securitas släcka i väntlokalen och en stackars övertidsarbetande SJ-värd jobbade stenhårt på att få dit nästa färdmedel åt oss, vilket var ersättningsbuss till Hallsberg. Efter att hon tagit en liten språngmarsch ut i snön och hittat bussen så kunde jag och Josefine samt endast två Göteborgsresenärer till kliva ombord på hela den store bussen som skulle ta oss vidare. Halvsov rätt gött under den färden.
Hallsberg - I Hallsberg hade vi blivit lovade taxi ända till Göteborg. När vi kliver av ser vi två taxibilar. Ska någon av dem till Göteborg? Nähe då! Båda är SJ-bokade, men den ena är bokad till Karlstad och den andra till Motala. Skoj, skoj! Varmt, varmt! Karlstadsresenärerna kom strax därefter och försvann iväg, men några Motala-bor fanns inte i sikte. Förmodligen hade SJ felbokat, för efter en liten stund fick vi hoppa in i Motala-taxin som efter några samtal från chauffören blev Göteborgs-taxi istället. Puh.. Den resan var extreeemt seg. Ögonen och linserna torkade typ ihop, jag satt i mitten där bak och följaktligen som en potta skit och chauffören körde rätt långsamt pga det dåliga vädret och hala väglaget. Fyra timmars taxiresa, kuuul..
Göteborg - Äntligen var man framme. Möra och sega hälsade jag och Josefine varandra god jul för att sedan bege oss hemåt. Klockan var nu ungefär tjugo i fem och på parkeringen satt en stackars fader och broder och väntade i bilen på sin äldste son och storebror.

Jag har sovit rätt gött idag..

Seg resa, men gött att man hade trevligt sällskap. Blev betydligt roligare än vad det hade varit annars.

Nu sitter man i Linus rum med honom vid sin dator och katten på stolen bredvid. Samtidigt hör man föräldrarnas pysslande röster ifrån köket. Julmys!

Sweet Home Romelanda

Åkningen mot landet och stillheten hemma närmar sig alltmer. Disken är färdig, packandet pågår (i dubbel bemärkelse eftersom jag också just påbörjat tredje glaset vin) och bussen från Kungsgårdsvägen till stationen går 16.58.

Mitt mål är att vara hemma före klockan 06.00 imorrn bitti, vilket väl är rimligt med tanke på SJ-tider? Ska egentligen vara hemma 23.17, men det är väl utopiskt att hoppas på.

Inväntar mest samtal nu från pappa som ska upplysa om hur mycket gamla kläder som finns kvarlämnade hemma så jag inte packar onödigt mycket. "Man får inte va´dum!" som Brasse skulle sagt.

Två och en halv veckas ledighet väntar! Ha det fint Falun och alla nya vänner så ses vi snart igen! Kram på er!Den Olidliga Orkan

Nej, jag har inte blivit urusel på grammatik och pratar inte om orkan som i vindfenomenet orkan. Detta är något helt annat. Ni som känner mig sedan innan Falun 2.0 vet vad det rör sig om.

Uttrycket uppkom förra gången jag bodde i Falun, alltså Falun 1.0, och mycket tid med Marcus Icardi spenderades. Vi kom bra överens och lånade ett antal uttryck från varandras tidigare liv, pre-Falun. Orden var bland annat "Nog!" "Ofta!" och ett ironiskt "MMMM" (ofta följt av ordet säkert). Marcus introducerade dock ordet "Orka" som en kortform för att man inte orkar mer och är allmänt omotiverad till vad som komma skall. Ur detta stammade också min bestämda form av saken i uttrycket "Den Olidliga Orkan", ett begrepp som sedan introducerats till flera andra vänner och familjemedlemmar.

Efter denna lilla bakgrund ville jag bara säga att jag är farligt nära att totalt drabbas av Den Olidliga Orkan just nu. Hemfärden imorrn eftermiddag kommer inte en sekund för tidigt..


Liten Richards vänkrets-parlör:

Nog - Uppkom under någon sommar i Olofsbo då CM/FM nöttes med Erik och Martin. "Nog" är främst ett uttryck av missnöje och en touch av desperation när något inte går som man vill, exempelvis att ens spelare skjuter i stolpen. Det kan också användas som en skeptisk yttran när någon påstår något för dig som du inte riktigt håller med om eller tror på.

Ofta - Precis samma historia och användning som föregående ord.

Säkert - Också detta har samma användningsområde och historia. Man skulle kunna säga att alla tre är komplement till svordomar i många fall.

MMMMM - Ett ilsket mm:ande indikerar att man svarat på någons retsamma skämt. T.ex. att jag säger till Erik att hans lag AIK borde värva tillbaka Samuel Ayorinde (en usel nigerian klubben hade för ett antal säsonger sedan). Detta skadeglada påstående besvaras i nio fall av tio med ett missnöjt "MMMMM!".

Väs - Härstammar från en gammal Carl Barks-serie där Farbror Joakim åker till Indien och en ormtjusares orm hypnotiserar Joakim att lämna ifrån sig alla pengar han har i fickorna samtidigt som ormen säger "VÄS!". När Joakim återvänder till Ankeborgs flygplats möts han av fröken Näbblund:
-Hur var resan till Indien herr von Anka?
-VÄS!
"Väs" används till allt man misstycker och ogillar.

CHHHH (ungefär, icke att förväxlas med det mer hyssjande sch) - Väsande ljud längst bak i gommen som jag inte minns uppkomsten till, men förmodligen har sin grund i uttrycket "Väs" med tanke på lätet och samma användningsområde.

Njuuu - Ett skeptiskt och ibland småhånfullt uttryck som används om exempelvis man visar en usel spelare i FM. I vardagliga livet skulle det kunna tillämpas om t.ex. någon skojfriskt spänner muskler som den inte har:
-Tadaa!
-Njuuu!

*pratande med morrande, basig röst långt ner i halsen* - När det inte räcker med ett av alla arga uttryck utan man måste säga något längre man är missnöjd med. Dock kan ibland även ett mumlande morr räcka.

Mord - När det gått riktigt käpprätt eller om något känns som att det kommer att gå käpprätt och är övermäktigt. Sätts ofta samman med andra ord, t.ex. mordtenta, morduppgift, mordmatch, mordman.

*ironiskt flinande kombinerat med lite väsande och svagt fake-skratt* - Som "MMMMM!". Man blir retad med och svarar med denna lilla komikakt som att man tycker det är sååå roligt.

Ratatosk/Ratablurb - Också härstammande ur en Disneyserie där Joakims kontor besöks av en man som vill sälja rengöringsmedel. Konversationen går ungefär:
Säljaren: -Fläcken försvinner snabbare än Ni hinner säga Ratatosk!
Kalle: -RataBLURB (säljaren torkar med trasa i Kalles ansikte)
Ratatosk/Ratablurb används för att vifta bort något som dumheter och nonsens. Ungefär som humbug.

Meeeeen.. - Ett utdraget "men" är tecken på uppgivenhet och hopplöshet. Följs ibland av ett utdraget "orkaaaa.."

Orka - Har vi redan tagit upp.

Kluff, Barg, Simp, Glåp, Mursk, Tvigg - Från en gammal Långben-serie där Långbens farbror Krokben är på besök och i varje serieruta uttrycker han ett nytt märkligt läte. Användningsområde: främst svar på retsam kommentar.

Skurp - Samma betydelse som det vanliga ordet "skurk". Kom till genom en felskrivning på msn en gång i tiden och började användas.


Så! Det var de vanligaste, tror inte jag glömt någon viktig. Isåfall lär jag uppdatera någon gång. Notera att väldigt många kommit till och applicerats på Football Manager genom åren, vilket kanske förklarar att så många är uttryck för missnöje de gånger saker och bollar inte går som man vill :P


Som en liten illustration på när begreppet orka började användas flitigt syns här Marcus s.k. "orkavärde"

Man skulle kunna säga att grafen slutar i mord :P

Some order in a disordered world

Musikhjälpen skramlade in över 12 miljoner spänn! Inte illa! Mina smågnäll på det odemokratiska systemet för vilka önskelåtar som spelas är liksom bagateller man kan leva med. Det är ju inte låtarna det handlar om utan viljan att hjälpa till, göra något, vare sig det är litet eller stort för att barn runtom i världen ska få det bättre.

---

Fredrik kom och hälsade på under eftermiddan för matlagande och svärande till Mario 3. Förra gången vi körde var det ett jäkla flow, men denna gång gick det hyfsat käpprätt så vi la ner efter ett tag.

---

Dead man's shoes - Snubbe kommer hem från militärtjänstgöring för att göra upp med några av stadens gangsters som gjort hans lillebrorsa något ont. Vad för ont framkommer efterhand. Helt okej om man bara vill ha lite vigilante-action, känns dock en aning kort och gangstrarna agerar synnerligen ologiskt många gånger. B B

Apan - Olle Sarri spelar en man som vaknar upp med blodiga kläder och uppträder sedan till synes förvirrat och ologiskt. Varför förstår man såklart undermedvetet redan i och med blodet, men det framträder alltmer och när väl scenen kommer där det tydligt visas vad som skett är det mer ett konstaterande man gör som tittare än att man får en chock. Dock händer saker därefter som är lite mer otippade.
Sarri nominerades till Guldbaggen i kategorin "Bästa manliga huvudroll" för sin tolkning tillsammans med Claes Ljungmark och Björn Starrin. Jag hade vid den tiden bara sett Starrins insats i Bröllopsfotografen och kunde därför inte bedöma saken där och då. Enda reflektionen jag gjorde var att jag inte tyckte att mannen som vann, Claes Ljungmark, imponerade i det korta klipp man fick se. Kanske skulle jag tycka annorlunda efter att ha sett hela dennes film (Det enda rationella), men när jag nu fått se Sarris skådespeleri i Apan undrar jag vad Ljungmark gjort så mycket bättre, för Sarri är verkligen övertygande.
Filmen i sig är allt annat än en feelgood-film och mer en reflektion över hur en människa kan reagera vid en utsatt och pressad situation som han/hon själv är ansvarig för. B B B

---

Mindre än två dagar kvar.. Tjing!Slappedag

Kan ju inte påstå att detta varit en särskilt konstruktiv dag, men det brukar dagen efter partajande sällan vara. Har mest suttit på arslet vid computern och kollat handboll, Musikhjälpen, På spåret samt Robinson. Inte fel det heller, vara aktiv har man varit så det räcker under den pressade veckan som gått.

Igår var det helt okej! Rökte vattenpipa första gången på säkert tre år t.ex, rätt nice. Var rätt omväxlat social i lägenheten också. Sitter inte bara i ett hörn och snackar med en och samma person hela kvällarna längre som det mest var förr i tiden. Utveckling kallas det I guess :)

---

Bara några dagar kvar! Snart är det julledigt! Jaaa! Innan dess ett seminarie som ska avklaras.. aber dann! Då blir det hemresa nästan direkt efter det.

Nu ska jag snart kolla nå'n film. Imorrn vetifan. Inga planer so far.

God Jul för idag/inatt!Mums!

God Jul!

Joho då, visst ska det bli ett smålulligt inlägg!

Hemma efter rätt nice förfest hos Berg/Åhrman. Inget att klaga på alls! Mja, förutom det faktum att jag och Fredrik var de enda som tog presentutdelningen på allvar och därmed också lämnade kvar presenter till Åhrman respektive Berg. Gentlemen är en rar art, inse det folk och fä!

Efter förfesten häng på Pitchers med Fredrik, Johan och lägenhetspolarn och hans vän. Trevligt, men visst vore det bra mycket trevligare om fler donnor hängt med istället för att de stack omgående till andra skitställen som Etage och Victucella..? ;)

Nu hemma och gnager i mig pizza från Maestro. Imorrn: zoooooooovaaaaaaaaaa. Har en del att ta igen känner jag efter sega seminarier..

---

För övrigt.. snart är det jul. Tänker inte försöka känna något förrän efter dess. Även om det är jävligt svårt just nu. Gah. God jul :P

I filmens tecken

Lite filmer i småovärda föreläsnings- och seminarietider (ämnet i sig är intressant, men det framförs inte på ett givande sätt):


Rise of the footsoldier - Brittisk gangsterfilm med historian baserat på ett trippelmord som skedde 1995. Ingen humor att tala om, bara rå skildring där vi följer Carlton Leach väg från fotbollshuligan till gangster och samröre med de tre personer som mördas.
Prima skådespelarinsatser av samtliga och sköna mörka miljöer blandat med flera brutala scener och rapp dialog.
B B B B

Bonded by blood - Film om samma händelse som ovan, fast utan karaktären Carlton Leach och istället ur synvinkeln från den karaktär som vittnar om delaktighet i händelserna och får två personer ditsatta för mordet.
Funkar om man söker en form av fördjupning till föregående film, men tyckte på det stora hela att den inte var speciellt bra. Istället för de sköna miljöerna så är det snarare tråkiga miljöer och dialogen flyter inte alls lika bra.
B

Kommissarie Späck - Jaa.. bara titeln har fått mig att tveka väldigt länge, men tänkte att vafan, kanske kan vara kul ändå med en ren lång parodi. Ur parodisynpunkt fungerar filmen rätt bra, och flera skämt och liknelser med Beck är hyfsat klockrena, men i nästa sekund kan ett genomuselt skämt komma. Upplösningen är ytterst pajig och löjlig och betyget kan inte bli högre än B trots den utmärkta tolkningen av Grünvald Karlsson/Gunvald Larsson.

Järnjänget - Har skaffat hem ett antal svenska filmer från de senaste tio åren som ska plöjas igenom och Järngänget var en av dessa. Började lovande med fyra killar som är ute och ror kanot och träffar på två tjejer som gör detsamma. De sex övernattar på samma stran, men på morgonen är den ena tjejen borta. Filmen bygger sedan på för att få till en mystisk stämning och leta sig fram mot ett dramatiskt slut, men dessvärre tappar man bort sig någonstans efter mitten och filmen går mer och mer utför. Mystiken förbyts i luddighet och försöket till ett oväntat avsnitt slutar istället i ett antiklimax med känslan av att filmen inte ledde till någonting. Tämligen intetsägande och uselt slut. B

---

Strax Robinson och mat, sen flumma ihop stolparna till seminariepaper (<---inte felstavat, tänk engelskt uttal..)

"Bjällerklang, bjällerklang, tralalalalaaa"

Tycker absolut att denna kurs har börjat intressant, men det är extremt mycket där jag kan tillämpa "det beror på vem man är" som svarsfras. Alla är olika, formade olika. Tror jag skulle tycka det var än mer intressant om vi djupdök mer ner i varför folk blir som de blir från grunden istället för en massa antaganden om vad folk tycker och tänker.

Idag t.ex: Föreläsarn framhåller någons teorier om att medier som facebook bara är till för att visa upp en snygg fasad med statusar som "Drack en cappuccino på rivieran idag :D". Varför tog han inte också upp att det inte alls gäller alla människor? Hur många känner man inte som också visar när de mår dåligt och har en pissig dag? Kom igen liksom. Självklart är det omöjligt att ge en bild av sig själv via internet på samma sätt som om man möts i verkliga livet, men det är bull att påstå att alla bara använder facebook och liknande för att skapa en positiv/perfekt image av sig själva.

Känns lite som vanligt med en massa teorier som olika typer av "uppsatta" personer kommer med. De har en tanke och håller fast vid den, kan inte se att det finns flera sidor av samma mynt och att människor är väldigt olika.

---

För att kort gå över till ett annat ämne så gör jag även här lite småreklam för att jag fått börja blogga på studenttidningen Kelens sportavdelning. Kommer bli minst ett inlägg i veckan. Känns gött att nästan omgående få lite förtroende efter en spontan ansökan :)


Nå't att satsa på för VM 2015 i Falun?


Darkwing Duck - Symbolen för märkligt överbeskyddande

Jag har alltid trott att de människor (förutom galningarna i SVT:s ledning) som ville ha bort Darkwing Duck var lika stora fantasifoster som karaktärerna i serien. Idag fick jag dock se en livs levande motståndare och bitterheten som fötts som liten vällde upp igen.

Darkwing Duck, för er som inte skulle ha koll, var den serie som i princip ersatte min tecknade favoritserie alla kategorier, DuckTales (Ankliv på svenska). De flesta karaktärerna från DuckTales var försvunna (i princip var det bara Sigge McKvack som var kvar) även om Darkwing i vissa drag påminde om Fenton Spadrig, en av huvudkaraktärerna i de senare avsnitten av DuckTales.

Darkwing Duck lades abrupt ner efter lite drygt ett år och 50 visade avsnitt då klagomål på seriens våldsamma karaktär inkommit och anklagelser om att serien lett till att barn dödat andra barn.
För mig som följde serien var detta obegripligt. Den var inte våldsammare än många andra serier och hade såväl humor som bra karaktärer.

Dagens föreläsning gavs av en man som, när Darkwing Duck kom på tal som en av de serier flera sett som barn, direkt påpekade att han varit en av de som motarbetat serien och tyckte att den hade många sjuka inslag.
Sådant snack blir jag bara så extremt trött på. Sjuka inslag? Va? Som sagt, den är inte sjukare än något annat. Dagens barnprogram där allt är övergulligt och tillrättalagt, DET är sjuka inslag. Vi som växte upp på 90-talet blev inte omgående dumförklarade utan fick vuxenspråk mot oss direkt. Vuxenspråk och humor. DuckTales fungerar lika bra idag som när man var liten.

Reflektion: om man tycker det är en anledning att lägga ner en serie för att den KANSKE kan vara relaterad till att någon dödat någon så kan man också lägga ner alla nyhetsrapporteringar. Hur många i världen har inte sett något medialt rapporterat sedan gjort något galet? Idioter kommer alltid att finnas, hur många serier man än lägger ner. Hyckleri.

Darkwing Duck var en oskyldig serie där min enda aggression vällde upp av att serien lagts ner. Det var bara underhållning! Mina barn ska få se språkligt intelligenta barnprogram, inte bara en massa gulligull (jämför Bolibompa idag med Bolibompa förr, jesus..) som gör dem till otänkande grönsaker.Mot skolan

Off to school om lite drygt 1,5 timme.

Helgen har varit mycket opdroduktiv efter torsdag/fredagnattens intensiva rapportskrivande. Trevligt partande i lördags följdes upp med en mycket slapp söndag där det mest ansträngande som gjordes var att bre några mackor ungefär.

Känns skumt att det bara är en knapp vecka kvar tills man drar hem över jul och nyår. Innan rapporten var inlämnad kändes det som en smärre evighet, men nu står man snart där på perrongen och väntar på tåget som kommer vara försenat, åka till fel destination, göra så man missar sina byten och slutligen landar i götet sisådär fyra timmar efter utsatt tid. Gött!

Hörs igen senare idag, någon gång innan jag äntligen tar tag i disken.

Ciao!

Lite vart som

Det fanns en tid då jag tyckte engelska låneord var lite väl mycket. Jag tycker fortfarande att en del engelska låneord är onödiga, men ordet "random" är ett av de man verkligen tagit till sig.

Ikväll passar "random" verkligen in. Kvällen absolut inte kass, men den saknade de där sista procenten. Helt okej alltså! Förförkröket hos Peter var inget att klaga på, den låååånga trippen till Togge/Ingela var lite segare, men väl där var det helt okej, inget att klaga på heller! Kåren... jaa, vad ska man säga? Visst satt man och väntade en del på Hannover Bob, men när de väl kom på scen och det lät skit rent ljudmässigt så sökte man sig till de övre regionerna. Musiken i sig gillar jag definitivt, men det lät bara.. nej.

Karaoken på övre dansgolvet var rätt nice, likaså "jag-har-aldrig" och diverse snack. Det random dansandet var också helt okej, även om jag fann mig en aning lost en stund när jag gick upp helt själv innan ögat skådade några fellow classmates som också var på plats. Två buggturer anyone?

Till sist käk på Maestro (som till hälften nu står i kylen. Frukost, yeeey!) innan en lång väntan på försenade bussen hem.

Sammanfattningsvis: En rätt trevlig kväll men ganska så splittrad på många plan. Alltid trevligt dock att variera sig :)
Kraaaam på er!

Note: Trots att jag haft på mig tomteluvan nästan hela kvällen så luktar den ändå inte jag utan som nån av de som lånade den. Märkligt :P


Mission accomplished!

Själva skrivandet tog kanske fyra timmar effektiv tid. Fixande av bild ca 45 minuter och korrekturläsning och utskrivning på det. Men nu.. nu har jag varit klar i ungefär en halvtimme. Hell yeah! Jag är nöjd.
Dags att sticka upp till skolan och lämna in skiten snart bara. Tror nästan det är det jobbigaste :P Känner bannemig inte för att gå utanför dörrn just nu.

Ska bli nice att sova så småningom.. men fan vet när det blir. Man kanske borde till systemet först såhär på morgonkvisten som värsta alkisen så man slipper det sen?Fördriver tiden/skjuter upp kommunikationsplanen

KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[ ] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har/haft ett förhållande som varade över 10 månader
[x] Du har/haft ett förhållande som varade över ett år
[ ] Du har/haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[ ] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[ ] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[/] Jag har en hemlighet som ingen vet. (Nästan, som bara en vet)
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[x] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har tagit mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[/] Jag är rädd för att dö. (Inte på långa vägar lika mycket som förr)
[/] Jag hatar begravningar. (Hatar är ett starkt ord, man säger ändå farväl)
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[/] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor. (Hyfsat, men ju större grupp desto svårare)
[ ] Jag ser på nyheterna. 
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[x] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, röd eller blå.
[/] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan. (Om det är temat så ja?)
[/] Jag är kär i kärleken. (Har iallafall varit det. Idag vet jag inte riktigt)
[/] Jag skrattar åt mina egna skämt. (Det händer absolut)
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik
[/] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet. (Den dör eller slängs ut isf så det ordnar sig)
[/] Jag är väldigt kittlig. (Beror på var, men ganska överlag)
[ ] Jag älskar mörk choklad. (Nej, men har inget emot den)
[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[/] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv 

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.
[ ] Jag har varit i mer än 10 länder. (Men kommit upp till nio iaf)

ERFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat nåt då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful
[/] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[/] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[ ] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har en piercing.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[/] Jag har somnat i skolan/jobbet (Fan inte långt ifrån. Bergarter säger jag bara..)
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[/] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. (Lånat på obestämd tid..)
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats


When you were young


Grisen gal i granens topp!

Ännu ett frö har kastats bort och det känns faktiskt bara bra.

"Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön
Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Och jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö
Men älskling, vi ska alla en gång dö
"

---

Redovisningen gick prima, men sen är det alltid svårt att bedöma sig själv. Iallafall kändes det rätt bra.

Nog om den, nu är det äntligen lite tid att slappna av som gäller.. skrivandet av PM/skriftlig inlämning imorrn kommer inte på långa vägar räknas på samma sätt jobbighetsmässigt.

Ändå skall sägas att när man tvingas till såna här saker, tvingas till rampljuset, så känns det rätt bra, har alltid gjort.
Tror aldrig jag varit lika lugn heller som denna gång. Dagen flöt liksom bara på.

Nu kollas Sunes Jul och körs lite fm. Det är man värd.

Midvinternattens köld är hård

Imorrn är det presentationsdags. Och näe.. det känns inte så nervöst faktiskt. De sedvanliga små kalla huggen i maggropen kommer om man tänker på enskilda sekvenser, men det händer annars också så förutom det kan jag inte påstå att något speciellt känns än så länge. Funderar mest på hur skönt det kommer vara när skoldagen är över så man kan börja tänka på annat.

Tror min egna psykologi under den senaste veckan fungerat rätt bra ändå. Har sett på alla Rocky-filmer för att få in fighting-spirit i kroppen och det har faktiskt hjälpt lite. Bästa doktorn är du själv, right..?

---

Falun är rätt kallt såhär års. Kallare än jag minns det något av de andra åren förra gången. Förvisso kan mitt minne spela mig ett spratt, men jag är rätt så säker på att det är värre nu.

Förutom drömmar om sommar och sol ligger närmaste tankarna just nu ändå på att komma hem till jul och få vara med familjen och koppla av..
Doften av hemma, mammas mat, pappa som ska ut och bygga om halva trädgårn varannan dag, Linus som sitter fastlimmad vid datorn, katten som ligger och mysdreglar på sin stol vid elementet.
Låt oss säga att det är märks att jag varit ifrån familjen längre än någonsin tidigare. Inte träffat dem sen vi åkte upp och flyttade in mig i augusti..

..och så finns det Robinson-deltagare som gnäller på att de vill hem efter några veckor med sol och bad.. seriously? Please..


Video jag gjorde lite snabbt för typ två år sen. Funkar rätt bra än. Och ja, det är jag som sjunger så klaga inte för mycket på det ;)


Really too late to call, so we wait

Pluggdag efter pluggnatt! Eller ja.. beror på hur man ser det. Det har pluggats? Ja. Men hela dagen och natten? Nej.
Sköt upp och sköt upp tills det inte gick att skjuta upp mer inatt och skrev allt intensivt och snabbt mellan 04.00-05.00 ca. Under pressure!

Idag kom gruppen på besök, men blev mest att vi började bestämma vem som skulle säga vad och sedan fastnade övriga gruppen vid SNES och Mariokart medan jag knattrade ihop en muntlig presentationsskiss av det material vi hade. Suits me just fine :) Gillar att ha koll på saker och ting när det gäller redovisningar (därmed inte sagt att jag ger allt jag har för just denna redovisning, låååångt ifrån).

Så småningom ner till Kåren och spana in ett nesligt nederlag för Team Sinander/Ståhlbrand i Kåre Champions League. Bättre tider kommer grabbar!

---

Är i ett skumt sinnelag för stunden. Är inte på topp, men jag har inte tid att vara nere och blir därför automatiskt självtvingad att vara uppåt för att fixa redovisningstjafset. Fungerar lite mer maskinellt än vad man skulle önska. Blandar in mig i knepiga formuleringar som vanligt..

Vet inte riktigt vad jag känner. Diskuterade saken igår och mådde fint för stunden, men har svårt att fastna i ett stabilt tillstånd. Det är antingen eller hela tiden (utom nu då när jag tvingar mig att lägga allt sådant åt sidan så mycket det går och hamna på någon slags mellanmjölksläge bara för att komma framåt). Uppåttjack eller nedåtspiral.


Ögonen går åt alla håll, sinnena följer efter
Tankar, lukter, syner, ljud
Saker som sägs och saker som händer
Ibland stannar man upp
Tar in och fastnar
Ett frö börjar sås i kroppen
Men så slutar man att vattna
Fröet blir aldrig mer än ett frö
Förvirring uppstår
Man hittar nya frön som börjar väckas till liv
Så fortsätter det
Utan stopp, stabilitet, ihållande känsla
Tiden då det ihållande fanns bleknar alltmer
Då, när man visste vad man ville
Då, när blyghet var enda hindret
Då, när inte grubblande också satt i vägen
Det var då det
Nu är nu
Fröpåsen har fortfarande sina frön,
men den rätta jordmånen tycks aldrig komma

//RBJust a man and his will to survive

Klockan går och mörkret lade sig snabbt utanför fönstret..

SOMMAR DAMMIT, GE MIG SOMMAR!! GAH!

Så.. efter den lilla avreageringen går vi vidare.


I vilket fall, igår begav sig tre tappra själar (jag, Peter, Fredrik) ut i Sibirien för att möta upp några andra tappra själar. Flera gånger under kvällen ställde jag mig frågan: varför? Varför utsätter man sig för sådant??
Kom inte fram till något svar på frågan mer än "för att vara sällskaplig". Det är en rätt bra anledning.

För det första gick ingen buss upp till Lugnet, så det blev gång (i alltför hög takt då Richards kondition är lika uttömd som tomtens säck på juldan) till backen där vi trodde folk skulle vara, men nähe då! Där var dött som i graven så vi fick vackert traska vidare till den backe där de andra faktiskt var.
Efter många om och men hoppade även jag på en av de pulkor som fanns tillgängliga och satsade friskt på att köra in i skogen. Dessvärre nådde jag inte riktigt ända fram och slängde vid  kraschtillfället istället iväg pulkan i riktning mot skogen i något slags desperat försök att nå målet.
Värst under kvällen var dock att:
1. Allt drickbart frös till is och gick knappt att dricka = alkoholhalten i kroppen sjönk snabbare än den hann tillkomma.
2. Följa efter Peter och Fredrik på den horribelt ansträngande vandringen i ankarliftspåret mot toppen för att de ville spana in hopptornen. Visst, utsikten var fantastisk, men kändes som man skulle börja harkla upp blod och delar av lungorna på vägen upp.

När man äntligen kom hem parkerades baken sedvanligt vid datorn och jag tog mig an betydligt mer pensionärsinriktade aktiviteter som att se på "På Spåret". Gick inte riktigt lika bra som i premiärprogrammet, men skrapade ändå ihop 27 poäng, fem mindre än tvåan.
Avslutade natten mindre pensionärsbetonat med "Rocky IV". Alltid lika kul att känna hur man rycks med och kroppen vill hjälpa till med slagen mot mr. Drago.


Snart movienight en trappa upp. Är hungrig och måste till Willy:s först, så bäst jag slutar nu då det sägs att filmkompanjonerna stormar in i lägenheten runt klockan sex.


Från Rocky III. Synkar inte helt, men alternativet var ett klipp med sämre kvalité och det är nästan ännu värre.. Folk som laddar upp på youtube är sopor ibland.


"Århundradets kallaste natt!"

Mycket trevlig kväll igår! Först "Sunes Sommar" hos Johan, sen en sväng till Nina innan släppa lös lite på kåren.
Mindre lustifik avslutning på kvällen när man kommer hem och bryter av nyckeln i dörrn. Skoj skoj! Fest, party, partaj! Som tur var åkte jag just denna kårkväll hem på samma buss som Maria i klassen så fick snällt nog inta hennes soffa med kudde och filt. Sov som en stock, som alltid när man vart och partat.

När man vaknade upp så var man inte riktigt lika pigg som kvällen innan då man suttit i Marias kök och glatt gnagt i sig maten från Gandhis (slog på stort med både korvbricka och en burgare.. galet). Nej, lite smått huvudknack och torra ögon eftersom man sovit med linserna på. Svarar värden när man ringer på en lördag? Nehe då. Maria skulle iväg och plugga så jag fick klunka i mig min ouppdruckna Fanta och ta mig en tripp till Willy:s där det bjöds på pepparkaka med ädelost och glögg, ja tack, frukost! Köpte också en liter havredryck (som nästan är slut nu) och nya tandborstar. Alltid nå't..

Till slut efter att ha ringt Securitas och fått hit en journisse från Kopparstaden så blev iaf den avbrutna nyckeln utpillad. Men hade snubben någon ny cylinder med sig eller extranyckel? O nej, blev till att vänta 20 minuter till på att han skulle till kontoret och hämta. Men nu.. NU är jag inne igen! Jubel och klang! Dessvärre är nya cylindernyckeln inte kompatibel med trappdörren så blir till att vara hemma innan klockan nio ikväll eftersom Joel inte är hemma.. trodde jag automatiskt då Joel nästan aldrig är hemma. Men jaha, just idag ska han återvända, såklart, så vi får samsas om den enda nyckeln dessa två dagar helt enkelt. Men bra då jag ju kan komma hem senare än nio iallafall.

För övrigt möttes nyckelnissen av en Richard med solbrillor och tunna fingertoppslösa handskar. Hade han sett att jag även bara hade ett tunnt linne under jackan hade han väl trott jag var något psykfall. Men är det "våga vägra vintern"-tema på kåren så är det!
För att återgå till gårkvällen så har jag "Doris" skrivet på höger arm och "Emma" skrivet på den vänstra. Det dansades mer än vanligt, det kramades mer än vanligt och man fick se saker man inte trodde man skulle få se när kvällen började. Inget att klaga på alls (fram till nyckelincidenten)! Tack alla för ännu en bra tid :)

---

Ikväll blir det kanske s.k. "Pulkarace" i Åsbobacken. Just nu är jag en aning sleten, men det kanske bättrar sig.
Imorrn blir det jobba klart materialet till denna, så när som på vissa föreläsningar, ovärda kurs.

Tjo!Och som ni lekte när ni var barn

Utanför fönstret på gården leker barn i snön. Minns knappt hur det var själv. Nostalgiska små spår sitter alltid kvar, men minnen bleknar alltmer.
Pulkaracandet på lördag blir en flört med en tid då allting var enkelt. Då alla problem man trodde var stora egentligen var mikroskopiskt små. Aldrig kunde man tro att man på allvar skulle bli stor som de där vuxna och få massa ansvar och annat jobbigt. Det fanns inte, gick inte att föreställa sig; "Man levde i en drömvärld utan massa knas, får rysningar i kroppen när jag tänker tillbaks"

Idag är det andra förutsättningar. Mycket är bra med att bli äldre, man begår inte samma misstag, man lär sig. Samtidigt hade man aldrig vetat någon skillnad om man fastnat som barn. Tiden var ett sådant märkligt begrepp när man var liten. Årstider förändrades, men på något sätt kändes det som att det var en evig slinga som aldrig skulle ta slut.
Så plötsligt står man där och inser att "fan vad fort det här året gick!" och då är det över. Den eviga slingan förbi. Allt som finns kvar är de nostalgiska spåren av en tid som varit och aldrig kommer igen.

Ändå känner jag mig ganska tillfreds just idag. När jag ser ut genom fönstret på de lekande barnen känner jag mer att livets cirkel går sin stilla gång än att jag till 100% vill tillbaka till barnstadiet.
Fast.. visst saknar man det. Lite.Väggen mot världen

Att skriva den här tiden på dygnet genererar sällan en hög besöksstatistik, men vafan det är ungefär nu som jag är i min prime. Nattdjuret Björkman, oh yes.

Dagens aktiviteter har varit tämligen lugna och hemmabaserade. Det närmaste jag kommit från lägenheten är väl att jag kollade på Robinson nyss ungefär. Robinson där som vanligt en grupp slashasar klamrar sig kvar vecka efter vecka medan de mer värdiga faller ur en efter en eftersom de är större hot. Intet nytt på horisonten!

---

Igår skrev jag några filmrecensioner för första gången på ett bra tag. Något som jag heller inte gjort på väldans länge är att dikta. Grejen med dikter är att de kommer lite på inspiration och spontanitet. Iallafall de seriösa, humoristiska kan man värka fram mycket snabbare.


Natt
Som vanligt stilla sittandes och blickandes
Vad det tittas på?
Inget
Luft, tomhet, en osynlig vägg
Speciellt en osynlig vägg
Väggen är egentligen ett fönster mot drömmar
Drömmar bortom väggen
Allting är en dröm
Vad vore vi i annars?
Verklighet är bara ett ord för den stora dröm vi alla fastnat i
Inuti finns alla våra egna små drömmar
Det finns ingen ände på vad vi kan stoppa i drömmen,
bara på hur länge vi orkar drömma
En dag tar våra små drömmar slut,
men den stora fortsätter att leva vidare,
fylld av nya små drömmar
De tankar vi skapar och för över till andra berikar deras fantasi,
fyller deras världar med ytterligare aspekter
Den dagen vi slutar berika och lyssna på varann,
det är dagen då även verkligheten dör
Världen vi bor i idag är inte perfekt,
men den lever

Framsteg föds ur samlade sinnen

Det är alltid lika kul att gå på en försenad buss, stanna med den i en korsning och se anslutningsbussen svischa förbi rakt framför nosen. Så gick det till imorse vilket resulterade i en liten rask promenad helt i onödan eftersom alla handledningstider ändå var förskjutna och jag kunde satsat på en stilla lunk istället.
Med detta inledande klagande avklarat så kan jag inte påstå att dagen blev så mycket värre, därifrån blev det mest avslappnat och positivt.

Efter den mycket kortfattade handledningen, som får vår del mest handlade om lite bekräftelse på hur vi såg på saker och ting, så satte vi oss ner och plitade ner lite mer detaljerat vem som ska ta hand om vad osv.
Vid tretiden kände sig gruppen nöjd och det blev lunchande på McDonalds innan vandring hem.
Produktiv dag helt i linje med mitt arbetstempo kan man säga. Framsteg, effektivt och inte segdraget.

För en stund sedan ringde herr Sinander och föreslog lite öl på kåren så det kommer hamnas där så småningom. Antar att det blir mest hederligt skitsnack och kanske några uns om arbetet.

---

Var ett bra tag sedan jag körde filmrecensioner nu så varsågoda:

Edge of Darkness - Spanade in denna i helgen när Marcus var här. Efter ett avancerat väljarsystem mellan diverse nyare filmer så enades vi till slut om Mel Gibson-rullen som försökte bli mer än den blev kan man säga. Förväntningar byggdes ofta upp, men det kändes som lite antiklimax rätt ofta, trots Gibsons fina insats. Säga vad man vill om Gibson privat, men han är fortarande en rätt bra skådis. Helhetsintrycket blev "okej", varken mer eller mindre. Storyns grundtanke bra, men inte utförd till sin fulla potential. B B


Beck - Levande Begravd - Senaste och sista (?) Beck-rullen med Haber och Persbrandt i de bärande rollerna. Har fortfarande inte bestämt mig helt hundra vad jag tycker än. Lite samma sak här, Idén kunde blivit så bra och vissa sekvenser är prima, men som helhet känns det halvfärdigt ändå. Kan inte riktigt sätta fingret på det hela. Kanske att den kändes lite kort? Inte omöjligt. B B B- ungefär. Svårbedömt.


From Paris With Love - Även om jag lite halvt hade misstanke filmens stora vändpunkt redan på ett tidigt stadium så var detta ändå en skön rulle. Travolta som badass agent är inte alls tokigt och manus är helt okej. Den jag rekommenderar mest av dessa tre just nämnda filmer. Inget historiskt mästerverk på något sätt, men sevärd, speciellt om man gillar lite skön agenten-som-äger-alla-med-en-halvmesig-sidekick. B B B

RSS 2.0