Yeh, why not

Sverige leder med 2-0 mot Kanada, solen skiner och jag har käkat upp min överblivna bit från gårdagens fetingpizza. Is nice, yes!
 
Erik lär kronka in här när som helst och Linus kom nyss hem från jobbet. Mycket mer spänning än så lär inte denna dag bjuda på. FM kvällen och natten lång väntas självklart.
 
Finns en tjej i Kanadas lag som heter Tancredi i efternamn. Det namnet kommer man alltid förknippa med den vackra karaktären Dr. Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies) i Prison Break. Den sistnämnda kan få bli min dagens kvinna, bara sådär.
 
 
 
 
 
 
 
Edit: Mjaha, nu gjorde Kanadas Tancredi, Melissa i förnamn, mål bara för det, såklart ^^

Downbound

Tillbaka i Olofsbo efter att åter tagit en sväng till Götet, denna gång för att hälsa på mormor som hamnat på sjukhuset igen, ungefär samma tid som förra året. Hon är rätt svag, men inte lika svag som förra året och klar i knoppen. Får se när hon får komma hem, om hon nu gör det eller om hon hamnar på hem. Börjar liksom bli läge för det snart, skulle kännas tryggare för oss alla.
 
Fetingohälsosam pizza blev det sen till middag. Tog Husets Special innehållande bacon, champinjoner, lök, beasås, vitlökssås, fläskfile och säkert något mer. Gott som fan var det i alla fall! En bit sparad som nattmat, oh yes..
 
---
 
Ska väl dra över till Erik senare och nöta lite fm (hallå, har ju inte spelat på över två dygn!! ^^).
 
Senare i veckan kommer kusin och kusinbarn upp till Sverige, ska bli kul! Barnen lär ju ha växt en del sen förra året.
 
I övrigt är allt ganska lugnt. Ganska.
 
 
 

Bruce & E Street Band, Ullevi, 29/7 2012

Börjar med att kopiera in rakt av vad jag skrev på fejan:
 
"Hemma efter snabbvisit i Göteborg för Bruce Springsteens andra spelning. Egentligen är jag ingen mega-fan av Bruce och har inte riktigt förstått varför han är så extremt hyllad här, men det känns liksom som en artist man skulle se någon gång i livet.
 
Under och efter Bruce-konserten ringde orden som Brian Mays skeptiske farsa, som ville att Brian skulle syssla med en annan karriär än musik, sa till Brian efter att ha åkt till USA och sett en tydligen magisk spelning med Queen i Madison Square Garden: "Okey, I get it now."
 
Jag diggar inte alla låtar, men det det är en av de bästa, om inte den bästa, konserter jag vart på, utan tvekan."
 
 
Förutom att jag fick rålite tid helt plötsligt när jag skulle åka upp till Götet igår (jag hade Martin, Martins tjej Johanna och Erik på snabbesök då de två förstnämnda bara var här över helgen och det var enda tiden vi hade att hinna ses) och glömde såväl mobil som alla mina kort så gick resan bra!
Att biljetten egentligen inte gäller utan ID-handling fick jag förklara bort med lite ånger och desperation i rösten (för första gången på evigheter skulle nämligen såklart en tågvärd se ID..) gällande att jag i princip sprang in på tåget. På hemresan dagen efter (bodde över hos Henke, i Uddevalla) slapp jag ID-koll däremot.
 
Vad gäller mobil så fick jag låna brorsans som hade kört mig till stationen i ilfart. Det var först när vi åkt en bit jag upptäckte att saker saknades och således fick jag låna broders telefon och han fick sedermera ta min när han kommit hem.
 
I Götet hängde jag på stationen tills mitt konsertsällskap Henke och hans farsa dök upp och vi käkade på Burger King. Henke betalade, jag hade ju inga kort alls, remember? Och inga kontanter heller för den delen.
 
Mot Ullevi sen och inta våra eminenta platser långt upp på högersidan av scenen. Henke var lite orolig inför att man kanske inte skulle se så högt upp, men vi satt verkligen skitbra! Jag är helt klart en sittplatsmänniska av två anledningar:
1. Man slipper riskera att få dryga folk framför sig och inte se någonting samt bli trött av att stå i hundra år.
2. Man får fördelen av att se folkhavet som utgör ståplats.
 
Det sistnämnda gjorde verkligen konserten ännu bättre. Jag är helt säker på att jag själv inte alls hade gillat det hela lika mycket om jag stått i den imponerande massan i mitten. Från min sittplats (som förvissa några låtar blev ståplats, men det är okej eftersom det ju är lutande och man ändå inte får någon framför sig som skymmer sikten) kunde man se alla armar som rörde sig i takt till musiken och allt hoppande o.s.v. som bidrog till stämningen.
Jag är tacksam för och förstår de som vill vara del av den massan istället och inte kan stå still, de behövs.
 
I vilket fall är jag säker på att man var man än satt eller stod kände all kärlek i luften, all glädje och alla känslor. För var det något som konserten bjöd på förutom Bruce spontanitet och genuina vilja att bjuda på sig själv så var det äkta känslor och det är något jag värdesätter högt, även om jag inte diggar precis alla låtar.
 
Jag tänker inte göra en genomgång av låt för låt för sådan koll har jag inte på alla låtar. Jag nöjer mig med att konstatera att det hela var en magiskt upplevelse, att jag fick höra de låtar jag ville höra och att Bruce och E Street Band var i högform.
Det är synd att man inte fick chansen att se Clarence Clemons, men hyllningen till honom var en vacker stund och hans ersättare, brorsonen Jake, var fantastiskt bra konserten igenom.
 
Tack för en underbar konsert som aldrig kommer glömmas!
 
 
 
[Avslutande kuriosa: Sedan december har jag varit på inte mindre än tre publikrekord; GAIS vs. Kungälv i Bandy på Heden (4344), FFF vs. HBK i fotboll på Falkenbergs IP (5288), och så nu igår Bruce på Ullevi (66561). Där Richard är händer det?]

Ingen får ta fra dæ

Det är märkligt det där med att man kan känna med andra människor fastän man inte ens känner dem.
 
Blir en lugn dag idag och imorrn Bruce. Ska bli intessant! Jag kan inte påstå att jag är något hardcore Bruce-fan, men det känns som en artist man vill uppleva någon gång i livet. Vissa låtar som Born to run och Hungry Heart är man liksom uppvuxen med i olika epoker (den sistnämnda sjöng vi mycket i musiken på låg- mellanstadiet och den första är mer tillhörande senare tonåren för mig) så det är de jag ser fram emot mest. Sen ska det efter en vår fylld av Sopranos bli lite extra kul att få se favoritkaraktären Silvio Dante (Little Steven) ^^
 
Nu lite käk innan begrundan över vart resten av dagen ska leda fram till kvällens OS-invigning.
 
 
 

Lockout

Jaha ja, utelåst från sitt eget hem av sin egen bror, visst visst.
 
Nyss hemkommen från Erik där det varit fm natten lång och väntar mig att det, som förra gången jag kom hem efter att Linus stuckit till jobbet, finns en nyckel att tillgå men icke. Låst dörr, Linus på jobbet och här sitter jag i gäststugan. När Linus kommer hem? Inte den blekaste. Gissningsvis runt två. Yey.
 
Gäststugan har en våningssäng så visst skulle jag kunna lägga mig på den och sova om jag ville, men främst vill jag ta ut mina linser eftersom de börjar bli aningen griniga på att ha suttit i så länge. Somna med linser är alltid lika segt när man vaknar och de är som fastlimmade på ögonen.
 
För övrigt är strömmen avstängd till gäststugan så om cirka fyra timmar får jag bege mig till altanen istället och sitta där för att få ström om jag vill stanna i datorns värld.
 
Tur i alla fall att nätet räcker hit in, alltid något. Men vad ska man hitta på här i ett antal timmar? Fm.. mja, kanske lite, men inte jättesugen just nu. Det är inte som att man är sugen på fm 24 timmar om dygnet (även om det säkert låter så eftersom jag nämner det i bloggen typ hela tiden), det finns gränser.
 
Se en film då? Nah, känner inte att jag riktigt har koncentrationen just nu för det.
Får nog bli något kort på svtplay eller så och lyssna musik mest.
 
Är jag hungrig? Jajamensan. Finns här någon mat? Icke. Dock två ljumna öl i gäststugans avstängda kyl och några drickor i en back. Heja.
 

Just ja, har skitlite batteri i mobilen också så jag kan inte pröva att ringa herr bror (som vägrar svara) så många gånger till heller. Väs.
 
Grilla senare. Alltid nå't att se fram emot..
 
 
Slösar lite tid med några frågor så länge. Paaartyyyy! (Ja, jag börjar snart bli väldans övertrött).
 
 
1. Stänger du av mobilen när du sover? I princip aldrig.
2. Vem såg dig senast naken? Brorsan i morse gissar jag när jag gick ur duschen.
3. Hur såg du ut på högstadiet? Glasögon, varken tjock eller smal, "vanliga" kläder som inte sa något speciellt. Brydde mig inte så mycket klädmässigt. Favoritfärgen var svart så några svarta kläder hade man väl, speciellt en huvtröja minns jag.
4. Hur kommer du se ut om tjugo år? Har förmodligen samma stil som nu gällande kläder (kryddat med lite mer kostymer och långrockar möjligen), men kör nog på konstant snaggat/rakat hår. Kommer ha ungefär samma fysik gissningsvis om jag inte får något träningsryck.
5. Hur var du på dagis? Livlig. Hade stor fantasi. Var inte en så'n som bara nöjde sig med att leka i sanden, gunga gunga och åka rutschkana utan mening, det skulle finnas något man lekte, någon story.
Var också lite småcharmörig och pussades med en tjej som hette Emma var och varannan rast uppe på ett oftast soldränkt berg under en ensam björk. Romantiskt va?
6. Hur är du att ha som arbetskamrat? Ganska flexibel. Föredrar att vara en del av ett team snarare än vara ledaren för teamet. Kan ta ledarrollen, men gör det oftast bara om ingen annan vill ha den. Är bättre som sidekick.
7. Har du celluliter? Inte vad jag vet.
8. Biter du på naglarna? Nope.
9. Har du något handikapp? Om man räknar närsynthet. Men annars nej.
10. Tror du att gud är en man eller en kvinna? Tror inte att gud, om gud finns, är någon sorts person, mer en kraft i så fall.
11. Svär du? Ja.
12. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? Trevlig och trevlig, jag öppnar inte dörren när jag vet att det är de som ringer på. Om jag öppnar utan att veta så avvisar jag väl dem lite allmänt trevligt. Bara för att de vill informera om något man inte är ett dugg intresserad av så betyder det inte att man måste vara otrevlig mot dem. Men minns en gång i Falun som två gamla tanter därifrån ringde på när jag stod i bara en handduk precis utkommen från duschen och frågade om jag visste vägen till ett bra liv typ. Jag svarade bara ett kort "Ja." och inget mer och då tog diskussionen slut i princip och de tackade snopna för sig. Värt, hej då.
13. Hur homo är du på en skala 1-10? Jag är varken homo eller homofob. Är inget fel med att killar kramas t.ex, men skulle never ever hångla med en kille. Så ska man sätta nå'n störtlöjlig siffra på det så blir det väl 3-4 kanske, vad vet jag?
14. Tror du på utomjordingar? Ja, varför skulle vi vara ensamma i ett universum som sägs vara oändligt..?
15. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? Smörgåstårta. Lite blandad kompott sådär med lite grönsaker inblandat fast mäkta gött. Skulle nog bli ganska fet fort då dock.
16. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Ananas eller något med pepparrot.
17. Har du blivit arresterad? Inte direkt.
18. Ljuger du? Alla ljuger någon gång, så ja, men är ju nästan alltid vita harmlösa lögner.
19. Har du kysst en polis? Nej.
20. Är du rädd för Securitasvakter? Nä, varför skulle jag vara det?
21. Har du någonting att dölja? Det har alla. Men inget som inte minst en person vet i alla fall.
22. Vad har du på din nyckelknippa? Husnycklar och cykelnyckel, that's it.
23. Är du/har du varit gift? Not yet.
24. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta flickvännen från krogen? Beror på omständigheterna, men i de flesta fallen ja, det antar jag. Om jag skulle fundera på att säga nej så vore vi förmodligen inget bra matchande par. Då hade det ju antingen berott på att jag inte tycker om henne tillräckligt mycket för att anstränga mig eller att hon är en jobbig person som tar allt för givet. Båda två känns lagom fel. Det är skillnad på ett sunt förhållande där man ger och tar och att vara en toffel.
25. Kan du laga cyklar? Klart jag kan om det skulle behövas, hur svårt är det att googla fram lite instruktioner om det skulle vara extra krångligt..? Inte direkt kärnfysik att meka med en cykel. Är det småsaker fixar jag det själklart själv, men vid punktering t.ex. lämnar jag in för att det går smidigare.
26. Kan du fixa med bilar? Inte speciellt spontant nej, bilar är inget större intresse.
27. Brukar du köra om? Jag är inte en bilist som brukar ha särskilt bråttom och utgår nästan alltid från att de flesta andra bilister inte kan köra bil. Men för att svara på frågan så nej, inte brukar, bara om det verkligen krävs.
28. Kan du baka bröd? Ja, om jag får ett recept.
29. Vet du hur man frostar av en frys? Inte så jag kan säga det på rak arm. Men om jag gissar: Man tömmer frysen, stänger av kylan och ser till att det finns ett kar längst ner som allt vatten hamnar i? Kan väl inte vara svårare än så?
30. Vilken tv-serie skulle du helst leva i? Vänner.
 
 
Och nu har massa tid gått, klockan är ungefär kvart i nio.. dags att testa att ringa broder igen. Huj så länge.

Som en dröm

Börjar bli gnaska mycket sovadags. Händelsefattig dag, blev mest gamla goda fm som så många gånger förr, men vafan vi tycker det är kul så why not?
Det är liksom allt som livet borde gå ut på, att må bra, göra saker man känner för och ha trevligt själv och med andra.
Vissa reser utomlands hela tiden och glassar i solen, vissa ger sig ut på fysiska äventyr i avlägsna berg, vissa startar företag eller leker på börsen och vissa stuvar in familjen i husvagnen och tar en sväng i Sverige. Vi drog ut på road trip och nu lirar vi fm nätterna långa för att vi kan, vill och trivs med det. Det finns inga rätt eller fel, bara man är nöjd med det själv och inte fuckar för andra.
 
Imorrn (eller idag rättare sagt) firas mormors 90-årsdag. Jag och Linus tar då en sväng över dagen till Götet hem till mormor. Ska bli kul att träffa en del släkt som man inte sett på rätt länge!
 
---
 
Funderar på om man ska kolla på någon kort filmsnutt av något, men vet inte vad. Det är vid sådana här tillfällen man borde ha en serie att följa. Jag har som bekant ett antal på listan, men bara inte tagit mig för att dra hem dem än.
 
Får väl kolla på lite musikvideos istället och drömma mig bort..
 
 
 
Muy sensual.

FFF

Lugn dag, käkade hos Erik på eftermiddan med lite blandade släktingar till honom och det följdes sedan upp med match på kvällen.
Vi, Linus och Eriks systerdöttrar Elsa och Vera var på derbyt mellan Falkenberg och Halmstad där Falkenberg både vann med 3-1 och slog nytt publikrekord med 5288 besökare. Mycket trevligt!

FM nu natten lång, sen imorrn? Jao vi får se. Fira mormors 90-årsdag på tisdag i alla fall :D

För övrigt såg jag på American Reunion inatt, mäkta bra! Är alltid svårt att göra den typen av filmer bra efter så lång tid utan att pissa på originalen, men denna var överraskande bra. Skönt att se alla gamla skådisar igen tillsammans och få tillbaka lite den gamla collegekänslan fast ändå lite mer moget.

Oh well, back to fm!

Lodi Dodi

Jaa.. matchen mot Gävle gick ju jävligt bra.. GAH.
 
Blir lugn kväll och natt nu, stannar hemma och hänger med broder, kanske kolla någon film eller så, börja läsa Nivas ena bok, lite så.
 
 
 

Buggbook 2

Vääs, fb fortsätter att vägra lägga upp det jag skriver. Agg mot min blogg? Väs.Får väl börja posta manuellt istället, men känns fulare.
 
Tanken igår var att dra in till Falkenberg och kolla P17-landslagets match mot Rumänien. Dels sov jag dock till två, dels sen när jag sa till herr Erik att komma förbi medan jag tog en snabbdusch så vi skulle hinna så fick jag inget svar och han kom inte förbi så ja.. då blev det inte av. Nu har matchen precis börjat. Kände bara igen ett namn i startelvan, Malek Iskander (IFK-talang, back).
 
Resten av dagen? Hade funderingar på att dra med Erik och Linus ut och scouta talanger i Olofsbo istället, sätta sig i solen och röka cigarr. Med scouta menas att man letar efter ungdomar som spelar fotboll på de små gräsplättarna som finns här och försöker utröna om någon har någon form av talang.
Kom dock på att jag ska klippa gräs och dammsuga idag. Bah. Så det mesta skiter sig. Helt vanliga I-landsproblem helt enkelt.
 
Ska dock försöka hitta en länk till IFK:s bortamatch mot Gefle så att man åtminstone får lite dos fotboll idag ("lite" säger jag eftersom Allvenskan är Allsvenskan och IFK denna säsongen är ryck).
 
 
 
Inatt var verkligen känslan av att man ville trolla bort skallen och dance the night away, men ja.. så blev det ju som bekant inte ens i närheten av. Istället slutade kvällen med att jag höll på att somna mitt i upplösningen av min deckarbok. Jävligt värt.
 
I've had it with shame, I've had it with sorrow.

All I want is to mess around

Party var det ja. Eller nä.
 
Tog en sväng in till systemet med Erik tidigare idag. Första gången jag körde bil på allvar sedan.. ja, jag vet faktiskt inte när. Det var som att cykla, det sitter i, man är inte särskilt rostig. Gött mos.
 
I Olofsbo igen blev det trevligt umgänge och grillande hos Åsa och Matthias några timmar med lite boccia-spelande.
 
Tillbaka i stugan var det sedan tänkt att partas lite, men ja.. blev väl ganska grovt fail får man säga av ett antal anledningar:
 
1. Linus jobbar ju så han hade varit uppe sedan ottan.
2. Vi spelade fm, vilket inte är det mest partypassande spelet då man helst vill fokusera där.
3. Vi förvisades till lillstugan eftersom föräldrar ville se TV och sen sova = inget internet vilket innebar spela musik från någons dator. Det var rätt bra drag till en början när vi var inne i huset och sedan lite i lillstugan i början när brassparty spelades, men sedan blev det dessvärre ganska idel sega låtar (då vi ju bara använde en dators material) vilket inte är särskilt partyfrämjande.. Först framåt slutet pallade jag inte mer och tog kontrollen över musiken men då var man redan halvvägs ner i sänghalmen och jag tog hälften lugna, hälften mer partymässiga bara för att få lite Richard-musik och variation.
4. Alkoholen tog inte riktigt. Förstår inte varför då vi både intog en del hos Åsa och Matthias och sedan hemma. Märkligt värre och ovärt värre.
 
Ptja, som ni ser så var det inte så mycket som gick rätt.
 
Imorrn ryktas det om att jag ska klippa gräs och dammsuga och sådant skojs. Just nu ska jag läsa ut boken jag nämnde förra inlägget sedan orkar jag nog inte mer innan jag kapsejsar. Lovar att fader kommer väcka en imorrn typ elva men då tänker jag nog bara somna om.
 
What the hell.

Morrn da!

I morse var jag märkligt bitter. Ni vet sådär bitter som man kan bli när man partat ett tag, fått snudd på mer än tillräckligt innanför västen och det börjar närma sig sovdags. Antar att övertrötthet och några timmars oförtjänt äcklig otur på fm (medan den man kör med har sin sedvanliga tur i allt) kan göra samma effekt.
 
Snart kommer gäster. Då blir Richard bannlyst från vardagsrummet. I alla fall om datorn gör honom sällskap och om det är precis i början eftersom "folk kan väl få titta runt först" och "det ser inte så snyggt ut". Nu, hör jag dem komma för övrigt. Får ta och hälsa.
 
Så, då har man varit hövlig! Är ett par av pappas otaliga kusiner.
 
Var var jag? Jo, fortsatt bitter ser jag. Fast det är inget ovanligt just när jag gått upp, då är jag alltid smågrinig ett tag.
I vilket fall.. så småningom tar sig Erik över och Linus kommer hem från jobbet. Ska handlas lite öl och sen partas lite ikväll. Har ju inte hänt sedan Fegen, det vill säga ungefär två hela veckor sedan ^^ Fast jag mår helst bättre dagen efter denna gång, göh.
 
Lite musik nu och läsa bok, sen får se.

Buggbook

Nahe, det jag skrev i morse ha fortfarande inte visats på facebook verkar det som. Aja, är måttligt förvånad. Buggade tjafs.
 
Det enda bra med facebook är att man fortfarande inte fått den äckliga tidslinjen, trots att det stått "Snart kommer tidslinjen, en ny typ av profil!" i hundra år. Ge faan, låt mig ha det som det är!
 
Nåväl, dags att städa och diska lite, sen blir det väl fm och sen kommer förälds hit igen efter sin (eller ja mammas snarare, pappa är ju panchis och bygger väl om taket, anlägger en pool eller slår ut en vägg som vanligt) jobbvecka.
 
Molnen börjar anta hotande färg åt väster. Försvinn tack! Ingen åska när det vankas fm!
 
 
 
 Lite partystämning sådär mitt på blanka torsdagen!
 

I have to go

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, I have to go
Your hair was long when we first met
 
 
 
 
---
 
Klockan är morgon, Erik gick just hem efter en natts fm-spelande. Blir mycket sådant på sommaren. Eller ja.. blev ju rätt mycket så'nt i våras också.
 
Sova snart sägs bra. För allt.

Kent, Trädgårdsföreningen, 14/7

Konsert nummer fyra i ordningen för min del. Uddevalla 2008 var första, Lisebergshallen 2010 andra och Arvikafestivalen 2010 tredje. Man kan också säga att alla gått i den ordningen brahetsmässigt (prima "ord").

Uddevalla 2008 var magiskt. Låtlistan var superb, bandets energi på topp och sittplatserna riktigt bra placerade.

Lisebergshallen 2010 var nästan lika bra, även där sittplats.

Arvikafestivalen 2010 var mer en bonusspelning för mig eftersom den var i festivalsammanhang och man nyss sett kent i götet.
Helt okej, mycket lyftes av att M spelades och jag fastnade för den på allvar. Men nu var det ståplats och generellt är det inte min grej.

Så var det då konsert igår på Trädgårdsföreningen. Rätt bra stämning och skönt uppbyggt med lite festivalkänsla och en avgränsad avdelning där man kunde köpa öl o.s.v. Dock betyder inte alltid bra stämning att allt folk är bra. Vissa undrar man vad de gör där. Henke sa att någon kollade facebook en hel låt och jag såg något hjon längre fram som ägnade 90% av konserten till att stirra på sin kompis och sjunga låtarna i dennes ansikte istället för att kolla på bandet. Jaha? Värt.
Sen har man ju alla långa jävlar när man har ståplats. Och de som inte kan stå still utan måste rumla runt igenom havet av folk och knö runt hela tiden. Nä, ge mig en fast plats istället så man lättare kan fokusera på musiken istället för att störa sig på den jobbiga delen av publiken.
Som jag sa till Henke efteråt: Jag hatar folk och jag älskar folk.
Allt beror ju liksom på.

Konserten i sig var annars hyfsad, inte mer. Första halvan var sisådär och det var först framåt slutet som det började ta sig. Förutom Mannen i den vita hatten (som ju alltid är bra) var det speciellt 999 (lite överraskande) och Utan dina andetag som lyfte konserten. Lite synd att nya Petroleum som jag är rätt såld på kom så tidigt i spelningen. Hade gjort sig bättre mot slutet.

Som helhet var konserten hyfsad, men lite halvbesvikelse får jag ändå säga. Typ två tredjedelar från nya skivan och kanske 1-2 per skiva i övrigt, undantaget första och andra. Plus som sagt för att man körde Utan mina andetag och att 999 överraskade så mycket live. Men i övrigt så var det långtifrån bästa konserten jag varit på.
B B skulle jag säga på min femgradiga skala.
 
---
 
Nu ska jag återvända till fm!

Snabb update - hemma igen!

Tillbaka från road tripen! Ska skriva ett mastodontinlägg om resan på söndag eller så när jag är tillbaka från kent-konserten som är imorrn.

Resan gick i alla fall bra, vi har haft tur med det mesta och vi var tillbaka i Olofsbo ungefär vid fem idag.

Kom ihåg: danskarna finns överallt!

Grosshandlarna

Då var det dags att bege sig ut för handlande inför road tripen!
 
Igår kväll planerades rutten klart och lista över rätt bra saker att ha färdigställdes.
 
Började denna dag med att måla lite mer, men ack regnet kom och knackade på när det bara var lite kvar. Som tur är verkar regnet falla åt rätt håll så att säga så förhoppningsvis blir vi inte skurkade och måste måla om massa.
 
Hellre att det regnar idag när vi ska handla än någon av de glassiga road trip-dagarna.
 
Nu ska jag ringa och väcka Erik. Huj!

Richard vs. Getings : 2-1

En dag i den livegnes tecken!
 
Skulle inlett dagen med målande i hundra år, men då solen stod alldeles för starkt riktad mot målytorna så fick målandet skjutas upp. Och Richard fick åka hem och klippa gräs istället. Yey.
 
Efter gräsklippandet var solen bättre placerad och målandet tog sin början. Knappt hade jag hunnit med en tredjedels vägg när jag känner något djur flyga in i hålet vid pannan på den bakåtvända kepsen. Kepsen tas av och på insidan sitter en geting i full färd med att som en galning försöka mörda och sticka min keps. Jag viftade bort idioten och fortsatte måla, men undrade lite svagt varför den var så aggressiv.
 
Några minuter senare stod jag och målade på och pratade med min faster när jag känner något landa på höger sida magen. Hinner titta ner och tänka att jag ska slå bort den nya (eller var det samma?) geting som landat, men längre än så kommer jag inte förrän jag känner den jäveln sticka mig rätt genom linnet. Ont som fan i en millesekund, sen var det en Richard som var mer ilsken än.. ja, getingens släktingar bina.
 
Tittar upp mot taket och ser ett antal getingar som rumsterar i vid taket vid gaveln.
Jaså, de tror att det är smart att anfalla mig om de vill bo kvar.. fel.
Ett telefonsamtal och inom kort dök mördarfader upp med härlliga kemikalier. Fuck off getings! Döden inträffade bums.
Således poängställningen 2-1. En poäng per skada till vardera sida och en poäng till segraren, mig. Mohaha!
 
---
 
Snart lär Erik, som kom hit idag, stylta över. Planeringen är i full gång! Imorrn handlas och sen är det lördag och vi drar!
 
 
 
 
 
 

Krossa de av sten

 

Vanlig allmän update

Sitter och dels spelar fm med Erik på min dator, dels kollar DIF-IFK på Linus dator. Detta efter en liten dagstripp till götet igen.
 
Lite småseg nu, struntade i att sova eftersom galna föräldrar bestämt att vi skulle åka redan vid sextiden eftersom Linus bil skulle lämnas in på reparation (bilen vi skulle åka med).
Anyhow, halvsov i bilen på vägen, sov 1,5 timme väl i Dösebacka och segade sen upp för att klippa gräs följt av besök hos mormor som är piggare nu.
 
Richards humör är sådär när han ska klippa gräs med ungefär 2,5 timmes sammanlagd sömn i kroppen. Fördelen är att man inte tänker så mycket utan bara går runt som en zombie tills skiten plötsligt är klar.
 
Fint väder i alla fall hela dan.
 
---
 
Ge mig road trip! Haha, bara några dagar kvar nu :D

¡Viva España!

Så har de gjort det igen Spanien, vunnit en mästerskapstitel. Första landet som vunnit tre mästerskap i rad, hyfsat imponerande.
 
EM dog lite för min del när Italien slog ut Tyskland, men matchen idag fick glädjen att infinna sig igen och man insåg att det ju nu faktiskt dröjer två år till VM.
Sanningen att säga så tycker jag lite synd om Italien för att de fick oturen att få Motta skadad när han nyss bytts in som sista byte, men då låg man redan under med två mål och jag är ganska säker på att de ändå inte orkat ladda om och slå Spanien som vann helt rättvist.
 
Dagen har annars vart rätt go. Efter lite chattande inatt så kändes det som att en del lättade från bröstet och idag har jag bara njutit i solen, blandat och druckit drinkar (mycket macho, o ja) mått jävligt bra och kommit halvvägs i en deckare.
 
Just nu spelas fm med Erik (som ju för övrigt kommer bara om ett par dagar :))
 
Hörs imorrn!

RSS 2.0