Indeed it does

Disken i princip klar (jättespännande, jag vet), men insåg när jag börajde med den att jag borde tagit fram kycklingfiléerna redan när jag gick upp. Nu kommer maten dröja några timmar tills det hela tinats tillräckligt.
 
Och ja, jag ska laga maten jag annonserade idag för det har jag bestämt, idag är jag vuxen och seriös (hyfsat i alla fall). Har Richard bestämt sig för något så blir det oftast så.
 
Hmm. Blev plötsligt snurrig när jag står här. Kan nog vara bra att ta en banan eller något innan den riktiga maten. Två mackor can only get you so far.
 
Back to the wonderful world of unclean things for cooking.
 
 
 

Låt vargen yla i natten

Plöjt Vänner hela dagen, kvällen och natten i princip. Enda uppehållet var handlande på Willy:s.
 
Kosten har varit måttligt seriös och bestått av fyra mackor, en vegetarisk pirog (den följde med som "bonus" till de normala pirogerna och smakade icke gott), en kexchoklad, 2/3 paket tiramisu-glass, en påse popcorn, 1,5 liter mjölk samt en banan.
 
Okej, jag kan göra liiiiite mer avancerad mat än ovanstående, men idag var en sådan där dag då man verkligen bara ville ligga i sängen och göra och äta just det jag gjort. Sådana dagar blir väldans onyttiga i längden, men behövs då och då.
 
Imorrn ska jag dock plugga och diska samt laga mer avancerad mat, något mäkta gott och mättande som Sofia presenterade tidigare i år.
 
Så ni ser, jag varierar mig. Slöardag idag och mer aktiv dag imorrn. Variation!
 
 
 

En vaken skugga

Efter tvättandet var klart klockan tio i förmiddags så låg jag lite och surfade runt tills plötsligt jag höll på att rasa ihop. Då kändes det ganska dags att sova.
 
Sovtiden blev cirka 11.45 till exakt 17.59. Mitt inre ur är makalöst. Jag hade ställt väckningstiden på 18.00 men vaknade alltså en minut innan. Skillat!
 
 
Den grafiska uppgiften gick för övrigt bra, resultatet kan ni se längre ner med tillhörande historia (inget obligatoriskt att ha med historia, men eftersom detta var en rätt fri övning där vi skulle förmedla en känsla av en plats så valde jag att skriva till några rader).
 
Sedan jag vaknade har jag inte gjort så mycket mer än sett senaste Spindelmannen-filmen. Precis som jag förutspått så var den bra mycket bättre än sina föregångare, äntligen har man tagit tag i Spindelmannen på allvar. B B B B ger jag snabbt och lätt och ser fram emot goda uppföljare!

Nu ska jag spela en match på FIFA07 med mig själv (tar alltid en sådan då och då för att koppla bort en stund och avreagera mig genom att krossa något annat lag).
 
I veckan kommer jag för övrigt göra de få uppgifter jag har kvar till på fredag, samt ta mig in till stan någon dag och köpa ett par boxningshandskar. Det kan vara bra och ha om man vill börja röra lite på sig hemma utan att slå bara händerna i en stenhård vägg till exempel.
 
 
 

Klockan 01.00 besöks bottenvåningens källarförråd i det hus där jag bor.

När dörren slår igen bakom dig mitt i natten i denna källare infinner sig en känsla av otrygghet.

Du tar ett par steg framåt. Lungorna fylls av unken, men överraskande varm luft. Det är kvavt.

Tystnaden, endast ackompanjerad av elskåpets surrande och ett märkligt dovt brus i fjärran, verkar få tiden att stå stilla.

Det är smutsigt.

Trots vetskapen om att det är många människor runtomkring dig bakom väggarna och ovanför taket så är det en känsla av ensamhet som tar överhanden. Det är du och källarkorridoren. Oron över kolsvärtan som uppstår om strömmen skulle gå gnager svagt i bakhuvudet.

Omgiven av delar av människors liv, människor du inte känner. Vad gömmer sig egentligen i all bråte som övergivits i skuggan här nere? Vad är det för känslor som samlats på hög och gömts undan?

Väggarnas ljusa färger blir svarta av alla mörka känslor. Tankar börjar växa om att detta är en plats där vem som helst kan dyka upp när som helst, att det är en plats utom din kontroll.

Du vänder om, går tillbaka mot dörren, öppnar och kliver ut.

Besöket i källarförrådet är över. För den här gången.


Vintertid och tvättid

Dagen idag har jag sovit bort mesta delen av. Eftersom jag ska tvätta imorrn 06.00 till 10.00 så är det självklart att jag kommer att sikta på att vara vaken detta dygn. Det är lättare än att plötsligt försöka somna vid typ tolv och snigla sig upp klockan sex på morran helt död. Bättre då att dygna.

Gick därför inte upp idag när jag vaknade första gången strax innan tolv utan somnade istället om till tre någon gång, så nu ska väl energin räcka ett tag.
 
Ska ikväll/inatt också färdigställa den nya grafiska uppgiften som står till buds där jag ska välja ut en plats jag tar intryck ifrån och sedan skapa något talande för den platsen. Typ. Kan inte beskriva det så mycket bättre än så om jag inte bifogar hela instruktionen. Ganska fri och luddig uppgift, vilket ju är bra för då kan man ju i princip inte få fel.
Överlag har denna kurs varit väldigt lagom i nivå, man har fått relativt fria tyglar och kunnat hänga med i de nya verktygen.
 
---
 
Att avsluta en mening:
 
När jag käkar - mår jag jävligt bra. Älskar mat.
Om jag skulle ta en piercing - så blir den väl i örat, men om örat inte räknas så får den väl bli i underläppen.
Idag så är det - inte dag längre utan kväll, en söndag med lugn och ro och plugg.
I morgon så ska jag och - min tvätt vandra till tvättstugan.
Min pappa är - den bästa pappan som finns.
Om mamma skulle dö - så vet jag inte vad jag gör. Det går inte att tänka sig.
Jag tycker inte att - småsaker ska blåsas upp till enorma proportioner.
Så fort jag vaknar så - ligger jag kvar en stund i sängen.
Det pinsammaste som hänt är - inte så pinsamt. Jag brukar inte hamna i de situationerna så ofta.
När jag dör - vill jag återfödas som kvinna bara för att pröva på, alternativt vill jag ha en hejdundrande fest med alla andra jag känt som dött före mig.
Det bästa med läsk är - att det går att blanda drinkar med.
Jag älskar sommarlovet för att - det innebär en lång period av ledig tid, värme, grill och vackra vyer.
Disney är - något som var bättre förr, och då var det bland det bästa som skapats.
Sex före äktenskapet är - givet.
Jag tycker att godis - var godare förr. Föredrar maträtter nu.
Jag tycker att homofober - ska tänka efter lite mer.
Mitt täcke är så himla - redo att följa med till tvätten imorron bitti.
Om 6 månader - är jag i slutspurten på min utbildning.
Om jag inte hette det jag heter skulle jag heta - och vara James Bond.
Jag kan - skriva mycket och väl.
Jag kan inte - räkna för länge och för väl ty då blir jag uttråkad.
Om jag var ett djur skulle jag vara - någon långlivad fågel.

Skyfall

Så har man äntligen fått se en ny Bondrulle igen. Väntan har varit lång!

Var också ett bra tag sedan jag skrev en recension här på bloggen, det har ju mest blivit kommentarer på filmtipset.se.
 
 
Skyfall - Förväntningarna var höga. Egentligen ska man inte ha några förväntningar inför en film, mer än att man blivit lite intresserad av den, men det är omöjligt för en Bond-fantast som mig att inte ha några förväntningar.
Dock måste jag säga att Skyfall inte helt levde upp till mina förväntningar. Den var absolut väldigt bra, med en skön inledningsscen som kändes väldigt Bond som gick in i den väldigt snygga musiköppningen med Adeles mycket bra låt med samma namn som filmen.
Efter detta höll filmen en bra nivå, men kändes i perioder inte så jättemycket Bond utan mer en väldigt bra dramaactionfilm som så många andra. Alla grejer gillade jag dock inte, vissa kändes väl onödiga. Vissa saker kändes också lite kortfattade, man gick snabbt fram, och ibland kändes saker för enkla liksom. Det var lite dåligt med långa man-man-fight-scener exempelvis.
Efter halva filmen någon gång tog det sig dock och även om detta är en av de mer allvarligare och mer dramafyllda Bond-filmerna, där man kommer djupare in i Bonds förflutna än någonsin tidigare, speciellt därifrån jag syftar på, så blev det mer Bond-aktigt än tidigare i filmen. Referenser till äldre filmer gjordes och man började känna sig mer hemma i filmen.
Mer än så ska jag nog inte säga för då avslöjar jag för mycket. Framför allt är filmen i vilket fall snygg och jag kan nog slå fast att djupare in i Bond än såhär kommer vi nog inte, nästa film kommer vara mer action och klassiskt Bond-betonad, denna film var en sorts vändpunkt. Klart sevärd är den i alla fall och troligen kommer jag tycka att den är ännu bättre andra gången jag ser den.
B B B B
 
---
 
Nu längtar jag till Hobbit-filmen :)
 
Resten av natten ska jag avnjuta med någon gammal Bondfilm, troligen License to kill.
 
 
Hej hopp önskar clownen Björkman!We will meet again, but how soon?

Denna kväll skulle kunna ha blivit sååå bra! Totala omdömet blir: helt okej!
 
Efter att jag slutligen känt mig tillräckligt klar med kläder och smink så infann jag mig runt klockan sju hemma hos Knutsson/Hed. Av reaktionerna att döma så lyckades jag bra med min creepy clown, även om jag inte var helt nöjd själv (mer än med håret, sminkingen kunde varit bättre).
 
Efter detta följde en skön förförfest innan röster höjdes om att vi skulle till Kaserns huvudförfest.
Väl där var jag en myyycket kort stund på grabbsens rum innan jag insåg att det dels var 300 grader varmt där, dels var föga mycket feminint sällskap.
Drog därefter ner till våningen där Lindblom bor och hängde med kvinnsen istället.
 
Förfesten funkade absolut, men levde inte upp til de högt ställda och annonserade förväntningarna.
 
Kåren sen. Trevlig promenad dit med Liza, men väl där blir det som det brukar på uteställen, folk splittar upp sig och man får mingla runt. Eller, jag minglar runt i alla fall, pallar inte att sitta på ett ställe eller vara på dansgolvet hela tiden. Nog för att jag är Skalman, men på kåren vill jag, tro det eller ej, ha variation.
 
Det var hyfsad musik, men så fort det var något riktigt bra så mixades låten sönder och förbyttes till en annan. INTE okej. "Silenced by the night" säger jag bara som exempel.. Richards mungipor åkte upp, men nähe, bort med den. Synd :(
 
Nåja, som sagt, bättre än vanligt åtminstone.
 
Promenix hem sen. Själv till en början med pit stop hos Ghandis, men sen mötte jag upp med girlsen.
 
 
Sammanfattning alltså: helt okej kväll!
 
---
 
 
 
:)
 
 

Be prepared

Ena skallen är vitmålad, då är det bara att få den skallens hår att stå upp bra också.
 
Glömde köpa alkoholhaltig dryck igår efter skolan så jag måste in idag till systemet och det har jag inte alls lust med. Men vad gör man? Har beslutat mig för att ta bussen i alla fall. Kallt och halt och jag är ganska lat idag.
 
Det som kommer ta längst tid är sminkandet av ansiktet, förutom det och hårsprayandet kommer det troligen gå ganska snabbt med utstyrseln.
 
Måste raka mig också. Lite surt, men det förenklar avsevärt. Som tur är växer mitt skägg och mustasch relativt fort så man är väl snart sig själv igen. Jag är ganska ovan att vara utan ansiktsbehåring numer.
 
Tar lite egentid nu och kopplar av i vilket fall. Drar väl in mellan 14-15 till stan.
 
 
 
Lugn låt nu, får bli mer tryck senare.

Richard och de andra rollerna

Ligger kläder huller om buller härinne på mina tre stolar. Okej, just det är inte så ovanligt egentligen, men nu börjar det bli väldans mycket.
Förutom kläder jag använder och kläder som ska tvättas på lördag så finns nu även lite kläder till morgondagens Halloween-maskerad.
 
Jag har alltid gillat maskerad och att klä ut mig, spela andra roller än rollen som mig själv. Det är liksom något speciellt med att ikläda sig en annan identitet.
 
Som när jag spelade den ena av två huvudroller i andra klass. Jag var kung och älskade verkligen min kungakrona.
 
Eller i trean när vi satte upp föreställningen "Tjocke Kurt". I denna hade jag dock tagit en mycket mindre, men mer humoristisk, roll så det var ju kul på ett annat sätt. Jag och en till skulle typ säga saker i mun på varann hela tiden. Bertil och Sture har jag för mig att vi hette, men minns inte vilken jag var.
 
Efter detta dröjde ett antal år, ända till gymnasiet, då jag började vara med i lite roller i pjäser igen. Innan dess hade jag från "Tjocke Kurt" mest ägnat mig åt andra saker i pjässammanhang; scenarbetare på en pjäs i sexan och sminkör (ja, jag vet, mäkta macho!) på en pjäs i sjuan. Kul att variera sig liksom och kände inget behov av att stå i centrum.
I gymnasiet började jag både skriva små sketcher och vara med i dem till diverse redovisningar och uppgifter vi hade. Det var inga scenproduktioner för annan publik än klassen, men ändå kul. Jag gick ju inte direkt estetprogrammet, gillade mer humor och den spexande sidan och den passade bra in i vår lättsamma klass.
 
I ljudproduktionen läste ju jag och Marcus vår valfria termin här på plats i programmet "Skapa och kunskapa" som var estetiskt lagd. Redan första dagen fick vi släppa alla tyglar och börja agera och improvisera.
Slutproduktionen på kursen var sen en längre barnpjäs där jag intog rollen som trasdockan Julle från Värmland.
Detta var senaste riktiga agerande rollen, sedan dess har det varit maskerader som utgjort de tillfällen då man iklätt sig en annan roll.
 
Imorrn är det åter dags att byta skepnad. Vad det blir? Det får ni veta imorrn!
 
 
Pirat, insparken till ljudproduktion, 2005
 

Lik, Halloween, 2006

Charmören Boris, "Dansbandsteater", 2007
 
Trasdockan Julle, förskolepjäs, 2007
 
Slaktare, Halloween, 2007
 
Dynamit-Harry, nyår, 09/10
 
Döden, Halloween, 2010
 
Weiron i ottan, nyår, 10/11
 
Galen vetenskapsman, Halloween, 2011
 
Ture Björkman, nyår, 11/12
 
 
Som ni ser, det har varit några roller under åren :)

Björkman, Richard Björkman

Denna värld är mycket rolig. Skojfrisk, retsam och rolig. Och skojfrisk inte minst. Och rolig.
 

---
 
Dagens eländesplugg (inte haft värre plugg på år och dar) avslutades efter nio någon gång, då drog jag, Claes och Jocke till kåren och tog några öl och käkade hamburgare samt tjôtade. Mycket trevlig avslutning på den horribla dagen!
Eller ja, den började trevligt, handlade på stan till halloween samt käkade thai, men sen när the plugg from hell kom så.. ja.
 
---
 
Nu ska jag se en bondfilm, sen blir det en massa skola imorgon. Börjar dock skönt på sovbion i två timmar från klockan tio.
 
Hejsvejs grus och gnejs.
 
 
 

En tossig gubbe som är gla' och som ser ut som ja'!

CL- och FM-kväll hos Peter efter en myckt effektiv och arbetsfylld dag med Claes där vi betade av ett antal uppgifter som egentligen inte behöver vara inlämnade förrän nästa vecka. Väldigt ovanligt för en Richard.
 
 
Ptjaa.. egentligen har jag inget annat att säga idag. Det mesta går bra ^^ Vi tar en glad sång istället!
 
 
 

Seriöst

Ännu en givande dag passerad!
 
Först ett seminarie där läraren pratar 70% av tiden, inte kan läsa ordentligt, inte kan tänka självständigt och inte förstår att ett ord kan ha fler än en betydelse. Dessutom behövde jag knappt säga ett skvatt.
 
Tänk såhär: du får ett formulär med 15 frågor skickat till dig. Till varje fråga finns ett antal svarsalternativ med en ruta man kan kryssa i vid respektive alternativ. Du ser att formuläret ser väldigt märkligt ut, saker är huller om buller och frågorna ligger mitt emellan rutorna och alternativen och så vidare. Vad tänker du då?
Om du är denna lärare så tänker du tydligen "Så ska det tydligen vara, de verkar inkompetenta, vad fult och osammanhängande de gjort det! Detta ska de få skit för!"
Om du kan tänka efter lite mer intelligent så tänker du "Men detta måste ju var något fel, det ser ju helt galet ut, ingen människa på högskolenivå kan skriva på detta sätt och mena allvar. Det är bäst jag hör av mig och försöker reda ut varför det ser ut så här."
 
Eftersom det förstnämnda alternativet uppenbarligen var så läraren trodde fram tills dess att jag småirriterat gick fram med min dator för att visa honom originalet och att dokumentet blivit förvanskat i hans program så förstår ni att man åter blir lite undrande över nivån på lärare på denna skola. Det är under all kritik.
 
Vad gäller förståelsen för att ett ord kan ha flera betydelser så gäller det att vi använde ordet "konsumera". Läraren verkade koppla ordet enbart till betydelsen "köpa" ungefär medan vi mer menade i syftet "använda". Absolut, konsumera kanske inte är det bästa ordvalet av oss, men då säger man det med motiveringen att det kan bytas ut mot "använda" eller något liknande istället, man tittar inte på oss som idioter och klagar på oss och tror att vi menar att man ska köpa saker i det sammanhang det var satt bara för att man inte förstår ordet själv. Läraren i fråga frågade varför vi använt ordet, men förstod uppenbarligen ändå inte när vi berättade att det kunde ha flera betydelser och såg kritiskt på oss.
 
För övrigt har jag nog aldrig sagt så lite på något seminarie som under dagens. Det behövdes helt enkelt inte. Jag och Claes fick fem minuter i slutet till formuläret vi konstruerat, i övrigt behövde vi inte redovisa de andra uppgifterna vi tvingats göra. Mycket väl spenderad pluggtid.. eller inte.
 
Nåväl, det var dagens ord om ännu en av alla otroliga lärare på denna skola.
 
---
 
Efter dagens tjafs så stack jag och Claes till honom för att plugga på en av otalet ovettiga uppgifter som skulle läggas ut efter seminarierna. Det är samma lärare igen som det gäller. Lades uppgiften ut som aviserat? Nähe då. Istället sket vi i plugget, planerade det istället för morgondagen och deltog i en fokusgruppsintervju inne hos Anna och Emma. Mycket roligare, trevligare och mer givande än dagens andra skolrelaterade upplevelser, det kan ni skriva upp!

---
 
Nu ska jag snart ägna mig åt betydligt trevligare saker, uppvärmandet inför nya Bond-filmen fortsätter. Igår såg jag på GoldenEye och idag gäller till att börja med The World is Not Enough.
 
 
Ciao!

Tidsfördriv

Sett två svenska dokumentärer nu om två herrar, Ebbe Karlsson respektive Errol Norstedt (Eddie Meduza).
Den om Ebbe var både intressant och mycket snyggt gjord medan den om Meduza mer var småhafsig med mycket klipp och mest påpekanden om att han hade många olika ansikten.
 
Efter en dag där man fått bevittna en sketen 0-1-förlust för IFK mot AIK så känns det bra att fly sin egen verklighet lite och kolla på dokumentärer om andra eller, som snart blir fallet, kolla på lite vanlig spelfilm.
 
Trevlig bio igår, Taken 2 funkade absolut som uppföljare även om den kändes lite väl kort, man förväntade sig lite mer. Som starkast i början och runt mitten.
Stack sen in med Berg på Bishops och tog några öl och snackade tills de stängde.
 
Väl hemma runt halv tre så satt jag vid datorn ett tag och lyssnade på musik. Lagom lördagskväll!
 
---
 
Nästa helg blir det Halloween-partaj. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska vara, men det kommer jag nog på under veckan. Sminkattiraljerna lär väl säkert åka fram igen i alla fall och jag tar kanske en sväng till maskeradaffärn för att få inspiration. Vi får se helt enkelt, men något blir det, Richard gillar maskerad och att ikläda sig en annan roll.
 
 
 
För några år sedan, när jag var mellan förra utbildningen och denna, hade jag väldigt mycket fritid. Så jag tänkte: "Varför inte sjunga lite och klippa ihop en video liksom?"
Klart amatörmässigt utrustningsmässigt (såväl sång som filmsekvenser är inspelade med min digitalkamera) men ändå. Ett kul tidsfördriv var det :)

Proved to be

 
 
Real human being
And a real hero

Back against the wall and odds
With the strength of a will and a cause
Your pursuits are called outstanding
You're emotionally complex
Against the grain of dystopic claims
Not the thoughts your actions entertain
And you have proved to be

A real human being and a real hero
Real human being and a real hero
Real human being and a real hero
Real human being and a real hero
Real human being

A pilot on a cold, cold morn’
One-hundred fifty-five people on board
All safe and all rescued
From the slowly sinking ship

Water warmer than, his head so cool
In that tight bind knew what to do
And you have proved to be

A real human being and a real hero
Real human being and a real hero
Real human being and a real hero
Real human being and a real hero
Real human being

Real human being
Real human being

Movie night

Bio ikväll med fröken Berg, Taken 2 står på menyn. Hoppas verkligen att den är så bra som det påstås, jag pallar inte med en Hypnotisören-upplevelse till. Men jag tror den risken är ganska obefintlig.
 
Först över till Sinander och kolla fotboll dock. Får la se om det blir något fm före och/eller efter bion, tar med datorn i alla fall.
 
---
 
Nu.. ska man orka ta sig upp, orka släpa sig in i duschen, orka klä på sig, orka fixa något ätbart, orka ta sig ut.
Ett hårt liv ;)
 
 
Andra filmer jag ser fram emot:
 

Like a rainbow 'round my heart

Man är inte som man var förr och man saknar känslan av det ibland. Den tiden när man visste mindre, när man inte förstod lika mycket av världen, när alla bekymmer egentligen var färre. En mer oskuldsfull tid.
 
Ibland, men bara ibland, får man ändå ett styng av den där gamla känslan från förr. Då ler man både inombords och utombords och känner sig tio år yngre igen.
 
En dag kommer känslan att växa till något mer än bara "ibland", men tills dess får man njuta av de korta stunderna när man kan.
 
Ikväll är jag tio år yngre.
 
 

Stan är vaken, allt är förlåtet älskling!

Fick jag in det grafiska igår? Jadå, Borgelini trollade igen.Exakt 23.51 var båda uppgifterna inlämnade, alltså med flera minuters marginal! Då hade jag på cirka 4,5 timme gjort en bild av en hemsida, en poster samt skrivit två sidor text om hur jag gjort. Det är helt okej i ett program jag använt typ tre gånger. Nöjd Richard.
 
---
 
Idag fortsatte jag på den lilla strängen av pluggaktivitet som glödde i mig igårkväll och skrev äntligen ihop mitt praktikansökningsbrev. Det blev rätt bra, fick med det viktigaste tror jag och inte för långt.
Letade sen fram sex adresser som jag ska skicka det till imorrn när jag specialformulerat sista delarna av respektive brev för att passa företaget i fråga. Det är ju ändå helg nu så känns inte som en stress att det hela måste iväg just ikväll.
 
---
 
Kvällen är än så länge oplanerad och jag kommer inte dra ner på stan för att köpa öl. Vill jag ha något så finns överflöd av annan alkoholhaltig dryck här hemma.
 
Nu ska jag diska den lilla (ja, det är inte så mycket för en gångs skull) disk jag har och fixa något ätbart.
 
Hej hopp!
 
 
 
Resten av skivan är sisådär, ojämn, men denna gillas!

Borgelini kommer till stan

Jobbar just nu fruktansvärt ineffektivt med min grafiska uppgift. Lyckas jag ro i hamn detta med ett någorlunda sevärt resultat så är det kanske dags att byta namn till magikern Riccardo Borgelini på allvar.
 
Så varför hamnar jag här på bloggen? Varför läser jag sportnyheter? Varför ska jag strax gå på dass och läsa Zlatan-boken en stund?
 
För att jag, som alla människor, behöver känna kontrollen över situationen, inte att situationen har kontrollen över mig. Det är bara då jag kan prestera ett tillräckligt bra resultat.
 
Klockan 23.59 ska jag ha gjort en poster och en webbsida (inte byggt en webbsida med koder och mojs utan gjort en bild av hur den kan se ut) till min magiker.
Det är ett antal timmar kvar och kan jag bara göra klart postern innan klockan nio åtminstone så ska nog inte hemsidan ta så fantastiskt lång tid.
 
Skall dock poängtera att jag inte får underkänt om jag inte lämnar in i tid idag. Det enda som händer om jag inte lämnar in i tid är att det tar dubbelt så lång tid innan jag får uppgiften bedömd, vilket kan vara väldigt drygt att ha hängande över sig om man då misslyckas och sitter med nya grafiska uppgifter och dessutom C-uppsatsen.
 
 
Jag har ett öppet projekt och börjat få fram grunderna. Detta kommer att lyckas det också.
 
 
 

4-4

Egentligen finns det inte mycket mer man kan säga än så, 4-4. Resultatet i sig siffermässigt är svårt att begripa mellan två lag som historisk hyllats för att vara stabila defensivt. Att man har vetskapen om att det är lilla Sverige som hämtat upp 4-0 till 4-4 mot ett av världens bästa landslag är på ytterligare en oförståelig nivå.

Det är nya tider nu, det är sannerligen nya tider.
 
 
Vi såg på matchen hemma hos Sinander. Sinander själv, jag, Peter, Matte, Martin, Claes, Stefan och Johan hade alla bänkat oss på en relativt liten yta och med en allmän inställning efter den knappa segern mot Färöarna och Tysklands kross av Irland att detta blir en oerhört tuff match.
 
1-0 kom och det var mer ett konstaterande av vad man visste skulle hända, ingen var riktigt arg.
2-0 och lite fler röster började höras.
3-0 och ilskan över hur lätt Tyskarna fick göra vad de ville och hur usel uppställning Hamrén valt sipprade från mångas munnar och fyllde mångas tankar.
 
I halvtid var det ändå relativt lugnt, men mycket uppgivet. Matchen var ju körd.
 
När 4-0 trillade in haglade svordomarna och Matte gick hem.
Matte gjorde en tabbe.
 
Plötsligt kom 4-1 och man blev glad över ett litet tröstmål. Den enda som visade optimism över matchen i rummet var Martin.
 
4-2, okej, Tyskarna gjorde en tabbe, vi blev glada för ännu ett tröstmål, men att göra fler mål? Näe, det kändes inte helt realistiskt.
 
4-3, vad fan händer?? Nu kan ju allt hända!
 
Sana bränner ett gyllene läge, man sjunker ihop lite och tänker "Faan, så jävla svenskt, att det alltid ska vara såhär!"
 
4-4. Explosion. Taket lyfter, rutorna skakar, golvet gungar och alla flyger alla runt i Sinanders rum. Ett jubel och en glädje som jag inte hört och känt sedan jag vet inte när. 3-2 mot hollan i all ära, men detta var några resor värre. All aggression och uppgivenhet från det som hänt innan 4-1 föll in och några byten gjorts till en mer offensiv uppställning försvann all världens väg och istället sken vi och alla andra som bevittnat miraklet som solar som skulle räcka till att värma upp en kylig Olympiastadion i ett antal vintrar framöver.
 
Det finns egentligen ingen förklaring mer än att det är för sådant här man älskar fotboll, världens mest underbara sport.
 
Aldrig har vägen hem till Norslund gått så snabbt, man flöt fram på glädjemoln. All segerwhisky som jag och Peter tog när vi nådde min lägenhet ledde till en småbakis onsdag, men det spelar ingen roll.
 
Sverige, Sverige älskade vän.
 
Nu ska jag gå och köpa tidning, detta är ett nummer man för en gångs skull vill ha.
 
Tack kära landslag för en magisk afton, tack!

Resolut som Gaston

Eftersom jag är uppväxt med Disney och tron på en drömvärld där allt ordnar sig enligt fantasins alla regler så är det inte konstigt när jag blir lite småbesviken på hur världen verkligen sett ut genom åren.
 
Absolut, jag har haft mina stunder med Disney-magi, men rent generellt hade jag gärna haft mer av trolleriet.
Men självklart inser man att Disney är en sak och verklighyeten en annan. Inget fel i det, men det är heller inget fel i att fortsätta tro på någon grad av Disney-magi.
 
Hur jävligt du än kan må så kommer plötsligt det du minst trodde på och fixar saker och ting. Det är min erfarenhet och jag hoppas att fler tror och litar på det. Det är inte bara en skröna och en fantasi, det är verklighet.
 
För att tjofaderitta av detta inlägg så tar vi självfallet en Disneylåt!
 
 
 
Mer öl? Gaston!!

Ett sista farväl

Begravningen var fin och lågmäld. Fina musikstycken med Ängeln i rummet som avslutning på piano och då föll några tårar för min kind.
Prästen var lugn och sympatisk och sa många fina ord. Hon fick till och med nämnt mormors goda matlagning, som ju är något man alltid kommer bära med sig som ett av de varmaste minnena med mormor.
 
Nu har vi tagit ett sista fint farväl.
Hej då lilla mormor, hoppas vi ses igen någonstans. Jag älskar dig.
 
---
 
Pratade nästan enbart med min mosters svåger Hasse innan vi gick in i kyrkosalen och även efteråt en hel del till kyrkokaffet. Som vi sa till varann; vissa släktingar träffar man ju nästan enbart nuförtiden när man blivit äldre vid begravningar eller andra speciella sammankomster. Jag har nästan inte sagt ett ord till honom någonsin vad jag kan minnas fastän vi träffade honom relativt ofta när jag och Linus var barn och hälsade på mosters familj och kusiner.
Säkert inte sett honom på tio år, men väldigt trevlig var han i vilket fall.
 
Det är märkligt hur man med vissa människor som man knappt känner kan prata om det mesta.
Tänk bara på när man började plugga här i Falun denna andra sejour, vi var ju ett gäng grabbar som fannv arann redan första dagen och sen efter det försökte jag, eftersom jag hade koll på Falun sen tidigare, mer eller mindre ta kommandot och anordna partajs och skapa gemenskap själv och smådissa vissa av fösarnas partajs. Å ena sidan kan det tyckas fult att jag konkurrerade lite smått, men å andra sidan är ju målet för inspaken och fösandet att vi ska komma närmare varann som ny klass och trivas och det blev en fin kombo med både fösarnas fester och mina initiativ som kom då och då.
Numer är jag som bekant lite mer tilbakadragen och är mer sådan att jag gärna hakar på om andra föreslår saker än fixar hela tjottaballongen själv. Varvat ner kan man säga!
 
---
 
För övrigt höll vi på att missa begravningen eftersom någon dåre med lastbil blockade körbanor på E6:an sedan igår kväll och arbetet med att rensa höll på än idag. Köerna var massiva, inne i Kungälv stod det nästan still. Tog en halvtimme att komma någon kilometer typ.
 
Begravningsfolket var dock flexibla då både min familj och en av mina kusiners familj (de bor på Orust) hade tidsnöd. Min familj kom dock fram bara några minuter försenade medan kusinens familj dröjde 45 minuter.
Först då inleddes begravningen.
 
---
 
Tågresan hem var lugn. Inga större förseningar och på sista tåget dog all elektricitet i enbart min vagn sista halvtimmen. Det var bara mysigt, då kunde man lyssna på musik och slappna av ordentligt.
Avslappningen behövdes. När jag kom framt till Falun var det bara att vandra i ösregn som gällde. Mys..
 
Med detta avslutar jag detta inlägg och beger mig in i Dexters värld. Klockan är över tolv och begravningsdagen är slut. Jag hoppas det dröjer länge till nästa.
 
 
 

Går på promenaden bland löv och minnen

Så, då var mormors lägenhet besökt för sista gången någonsin för min del. Tog inte med så mycket idag, bara några små whiskyglas, några längre snygga drinkskedar, lite gamla foton och lite alkohol från bargömman.
 
Lite konstigt varje gång något ställe försvinner som man varit på så otroligt många gånger. Vi pratade om det i bilen på väg hem jag och pappa, att hjärnan är fantastisk som kan komma ihåg alla gamla ställen man varit på. Man kan ju liksom gå omkring inne överallt i huvudet fast de inte finns längre på det sättet.
Farmors hus, gymnasieskolan jag gick i första två åren som nu är rivd, och nu mormors lägenhet för att bara nämna några. Knepigt, men skönt att kunna vandra ner för nostalgins väg när helst man önskar.
 
---
 
Kostymen är nu upphängd här i rummet och imorrn är det sista farvälet till mormor..
 
---
 
Lugn kväll nu. Fastän det inte är det tyngsta arbetet rent fysiskt att rensa ut någons lägenhet så tär det ändå på en. Trött..
 
 

Från oss alla till er alla!

Blev ingen fm-kväll, men däremot spel- och tjôtkväll med brorsan.
 
Imorrn: En sista koll i mormors lägenhet.
Måndag: Begravning och åka till Falun.
Tisdag: Seminarie, Tyskland-Sverige och förmodligen börja göra grafisk uppgift.
Onsdag: ? och grafisk uppgift.
 
Sen finns ingen större planering.

---
 
Fick lust att lyssna på lite julmusik nu. Är förvisso ett tag kvar, men äh. Snart faller snön över Falun ändå sägs det så. Lika bra att värma upp till kylan som komma skall.
 
Längtar inte efter själva vintern, men julen är mysigaste högtiden så den längtar jag till. Umgås med familjen, ge klappar, julmusik, julmat, julöl, julsprit, Kalle Anka, äggtoddy, julpynt och så vidare. Mys!
 
---
 
Nu tjatar broder på att jag ska återvända till spelvärlden. Verkar visst vara nå't av alla Worms som är på tapeten.
 
 
 

Catch 22

Tror jag håller på att svimma snart, då är det nog dags att gå och lägga sig.
 
Nattens visdomsord är att ärlighet varar längst.
 
 

Lägenhetsröjande

Röjande förut idag i mormors lägenhet. Får i princip ta vad jag vill. Främst ville jag ha några foton, men sen tog jag även en drös LP-skivor och en massa sköna glas plus lite annat smått och gått. Vill egentligen ha nästan alla gamla glas, alla var så snygga. Men man kan väl inte ta hur mycket som helst, upp till Falun kommer ju knapt nå't av detta nu ändå. Kommer bara ta med några shot-/snapsglas i princip.
 
Skumt att gå i lägenheten. Man vet varför man röjer, man vet att mormor är borta, men ändå känns det som att hon bara inte är hemma för stunden, att hon finns någon annanstans, på resa eller sjukhuset eller vad som helst.
Men så kändes det med farmor också. Morfar minns jag inte riktigt, det gick så mycket snabbare där än för både farmor och mormor.
 
Snart är i alla fall lägenheten färdigröjd och ännu en del av livet hamnar i minnenas dal istället för i nutiden.
 
---
 
Kollar Färöarna - Sverige nu. 0-0 efter 51 minuter. Det är ganska dassigt. Ändå bra mycket trevligare att se en krigande Ranégie på topp än högeryttern Elmander.
Tror dock att målet för Sverige kommer inom tio minuter eller så.
 
 
Trevlig kväll till alla!
 
 
 
Låten jag vaknade upp med i huvudet i morse efter fyra timmars sömn. Satte på den på stereon för att komma igång, det funkade rätt bra :)
 
 

Edit: Färöarna gjorde just 1-0. Rumpa.

There and back again

Umf, klockan är fortfarande tidigt för en Richard.
 
Trevlig snabbvisit i Uddevalla och påhälsande hos Henke. Vi började med att hugga in på två av de fyra Becks jag hade med mig och lyssna på lite musik innan vi stack ut på en pub och käkade. Skulle inte säga att min biffsallad var värd 159 spänn, men vitlöksbrödet var utan tvekan det godaste jag ätit någonsin, mäkta saftigt och dröjde sig kvar länge med smaken i munnen.
 
Två öl senare drog vi vidare på bio och spanade in Hypnotisören. En usel film, se INTE. Finns så mycket jag kan klaga på. Den började hyfsat och de hypnotiska sekvenserna var bra, men den gick stadigt utför och upplöstes väldans löjligt.
 
Hem sen och ta de återstående Becksen, tjôta och spela lite FIFA 09 (Norges landslag är för övrigt det värsta lag man kan möta på detta FIFA, tror inte vi slagit dem en enda gång).
 
---
 
Upp idag vid sju ungefär, glörk. Tåg hem strax efter åtta. Nu har jag hela dagen framför mig att göra ingenting, aah!
Näe, men senare ska jag göra klart seminarieuppgift med Claes åtminstone.
 
Imorrn blir det en tripp till mormors lägenhet och kolla på saker. Kommer kännas skumt.
 
---
 
Nu.. kanske det blir lite fm. ja ,det blir bra.
 
 
 

Snart på väg

Större delen av nästa tisdags seminarieuppgift avklarad, påklädd och klar, ätit en macka. Bara skriva ut biljetter och småpacka lite sedan kan man dra iväg till Henke med tåg vi fyra.
Ska bli skoj att ses! Restaurang, bio och säkert lite fifa och massa tjôt inplanerat, det blir finemang!
 
---
 
Gjorde en gilla-sida för Baddare inatt på fb. Det fanns ingen innan, det kändes dags. Åtta som gillar redan och fler lär det bli. Viktiga saker!
 
---
 
Så, får räcka. Obekvämt att skriva mycket med katten över magen. Hörs imorrn, tjo!
 
 
 
Kung Bengt!

Baka mer Baddare!

För helvete! Man duschar, klär på sig, tar sig utanför huset och in till stan för att göra en enda sak: köpa de förbenade Baddarna som inte fanns förra gången. Men finns Baddarna denna gång? Nähe då, det gör de inte! Vet den unga tjejen i kassan när det kommer nya? Nähe då, det vet hon inte. Ska jag in igen på fredag för att kolla ånyo? Jaha då, det ska jag!
 
Envishet. Alltid ett signum för mig. Egentligen kan jag bara komma på två tillfällen som jag inte kämpat vidare helhjärtat, som jag resigerat respektive valt en annan väg. Den där jag slutligen resignerade kunde jag agerat annorlunda i men var för desillusionerad för att tänka klart, den andra var för att jag inte pallade med ännu en av mina otalet strider med inkompetenta lärare som jag haft genom åren i en kurs som verkade både sjukt ointressant och som jag inte behövde gå poängmässigt. Kursen hoppades som bekant av, ett av de bästa besluten jag tagit trots att det strider mot mina envetna principer om att slutföra saker man påbörjat. Man måste våga bryta sina koder ibland.
 
Sammanfattningsvis SKA jag ha tag på dessa satans goda Baddare. Om inte denna sejour så nästa gång jag kommer hem, eller nästa. Någon gång måste de finnas och då ska jag köpa på mig ett lager som i alla fall räcker så länge datumen tillåter.
 
Slutade för övrigt skriva detta inlägg mitt i förut när pappa stormade in och undrade om jag skulle spela badminton med honom i 45 minuter. Den han skulle spelat med hade tydligen glömt bort det.
snabbt som vinden trollade mamma fram ett par alldeles för korta och fula shorts (jag kunde lika gärna sprungit i bara kalsonger) och så tog jag ett linne i farten. Eftersom jag inte har några gympadojor här så fick jag spela i conversen, vilket innebar att pappa inte tyckte jag skulle ha dem utomhus först på väg till idrottshallen. Istället tog jag på mig första bästa skor jag hittade, ett par av pappas seglarskor. Seglarskor är inte mina favoritskor direkt. Mamma skrattade åt min utstyrsel.
Lite gött med att få röra på sig ändå, badminton har jag alltid gillat. Var en av de bästa på det i skolan men det var ju då, inget superäss nu precis, men kul är det.
 
Nu back to fb. Senare film, film, film.
 
 
 
Jävla Johnny! Fy fan, satans lyckost!

Mandelmassa frågor och svar

Efter nattens inlägg där Richards gamla poetiska ådra kom fram igen så tar vi något lite lättsammare en gråmulen men ändå vacker måndag som denna:
 
 
BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Det händer, kråkorna måste ju ut ibland och fräsa ut gör jag helst inte, det har jag alltid tyckt varit lite småobehagligt. Bättre att metodskt peta ut skiten.
Titta på dig själv i spegeln: Ja, vem gör inte det? Varje morgon och kväll minst.
Gnälla: Mjo, mja, beror ju på vad det gäller. Om det är något jag verkligen hakat upp mig på kan jag gnälla som fan, men annars kan jag lika gärna luta mig tillbaka också för att jag inte pallar ta en diskussion.
Skrika: Nej, i princip aldrig. Möjligen i situationer med mycket hög musik och man försöker konversera.
Sova: Brukar antar jag att man gör, sover 6-8 timmar per natt ungefär.
Ha ångest: Mest för att man skjuter upp saker samt el muerte.
Skada dig själv med flit: Nej, det ska man inte försöka med.
Ta mediciner du inte borde ta: Icke.
Vilja dö: Tvärtom, vill leva för evigt.
Drömma mardrömmar: Nej, drömmer inte mycket över huvud taget. Nästan bara de nätter jag har partat.
Drömma sexdrömmar: Drömmer inte ofta som sagt och det brukar inte hinna bli sex i det man kan kalla sexdrömmar, mest mys, kyssar, hångel. Skulle väl säga att jag drömmer ungefär 2/4 av dessa drömmar, 1/4 mardrömmar, 1/4 annat.
Ta droger: Bara alkohol och någon cigarr i halvåret.
Försöka vara annorlunda: Försöker inte, men kan nog uppfattas så.
Klä dig i svart: Inte medvetet brukar, men det är den näst snyggaste färgen efter grön.
Gå till kyrkan: Nej, blir max en gång per år, till jul, om ens det. Fast i år blir det ju mormors begravning också..
Gå i skolan: Gått i skolan 16 år av 26 levda, räknas det som brukar?
Röka: Icke.
Ha sex: Som singel blir svaret nej, lösa förhållanden coh one night stands är inte min grej. I förhållande hade svaret blivit ja.
Ljuga: Inte brukar, men vita lögner.
Hata folk: Hatar inte någon, men ogillar en hel del.
Lita på folk: Litade lättare på folk förr. Men jag har nog lättare för att VILJA lita på folk än många andra.

VEM:
Saknar du:
Mormor just nu.
Vill du döda: Ingen.
Rörde dig sist: Mamma eller pappa.
Vill du slå: Vilken pedofil eller våldtäktsidiot som helst.
Kysste dig sist: E.
Vill du kittla: Alla söta, charmiga tjejer låter lagom.
Kramade du sist: Min kusin Matthias tror jag.
Vill du prata med: Henke ska jag snacka med på onsdag, men vem annars har jag inte snackat med på ett tag som jag brukar snacka med? Hmm.. Berg kanske? Annars morfar, farmor, mormor, farfar om man ska vara orealistisk..
Skrek du på sist: Troligen pappa ^^
Vill du vara som: Jag är rätt nöjd med att vara mig mestadels. Men någon som tar för sig lite mer kanske.
Sårade dig sist: Vet inte, någon som svek med någon småsak troligen, men sådant hänger man inte upp sig på så länge.
Vill du bli galet full med: Någon skön tjej hade vart skojs som man kunde ramla gatorna fram med.
Gjorde dig riktigt glad senast: Broder Linus förmodligen.
Fick du sms från senast: Lamptey.
Ringde dig senast: Hmm.. inte ringt sedan innan Tyskland. Gissar på pappa.
Är snyggast på jorden: Tuva Novotny, som alltid.

HAR DU:
För många vänner:
Nej, det känns rätt lagom just nu, men å andra sidan kan man aldrig få för många :)
Förföljelsemani: Nej.
Tvångstankar: Nej, inte direkt, men jag tänker alltid mer än vad som är nödvändigt, tänker ut x antal scenarion på hur saker kan komma att utspela sig i framtiden beroende på vad man väljer och så vidare.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej, inte vad jag vet ^^
Någon fysisk sjukdom: Nej, inte vad jag vet, är en rätt frisk person överlag.
Någon skada: Nej.
Färgat håret: Vilket hår? Känns lite ovärt att färga mitt extremt korta nuförtiden. Men rent historiskt ja, föredrog när det var svart.
Brutit några ben: Nope, aldrig. Tror jag hade en spricka i tummen som liten en gång samt nästan garanterat spricka i revben efter mitt blodiga möte med asfalten förra hösten.
Några piercings: Nix.
Egen dator: Tre stycken. En seg stationär, en ännu segare laptop samt min nu mest använda snabba, fina laptop.
Bra självförtroende: Varierar beroende på situation, men i grunden ja, jag står för det jag tycker.
Kysst någon: Ja, kyssar och hångel tycker vi om i massor :)
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej.
Bjudit ut någon: Jadå.
Varit kär: Absolut.
Dumpat någon: Nej.
Lämnat landet: Många gånger, mest till Tyskland.
Tuttat eld på nått: Har väl hänt, vem har inte gjort det?
Gjort något olagligt: Har hänt, men bara småsaker egentligen (röd gubbe, anyone?). Har inga lik i garderoben.

HUR:

Går du: Helt okej, men cyklar hellre.
Svarar du i telefonen: "Hej, det är Richard!"
Fördriver du tiden: FM, film, någon serie, party
Mycket pengar har du: Lite att stå på, men ingen miljonär direkt.
Tjänar du pengar: För närvarande "tjänar" jag dem genom att vara en duktig student.
Ofta diskar du: Varierar. Generellt en gång i veckan.
Ofta städar du: En gång i månaden/när det behövs.
Många stör du dig på: Försöker att inte stör mig på folk, men eftersom jag är en överanalyserande person så finns det nästan alltid något man hittar.
Ofta träffar du din familj: Några gånger i halvåret samt på somrarna.

TROR DU:

Att du kommer bli något: Beror på vad man menar med bli. Jag är nöjd så länge jag trivs med livet, sen om det är som någon berömdhet eller inte spelar inte så stor roll. Jag måste inte stå i centrum men har inget emot det heller om det är där jag ska vara.
På gud: Jag vill tro på någon form av andlighet, men tror inte på någon speciell religion, nej.
På rymdvarelser: Jao, varför inte?
Att folk tycker om dig: Jag vet att det finns folk som tycker om mig.
På ett liv efter detta: Åter, jag VILL tro, men har svårt för det egentligen.
Att fiskar kan tänka: Inte längre än "Mat! hungrig!" ungefär i de flesta fall.
Att du kommer leva länge: Det är mitt mål. Minst hundra ska jag bli med många barnbarn, barnbarnsbarn och så vidare runt mig.
 

BLANDAT:
Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv: Det kan jag säkert om jag är tvungen. Ge mig lite tid bara.
Hur äter du ett äpple: Jag äter oftast inte äpplen. Ge mig banan eller en klase druvor istället t.ex.
Är du rädd för små svarta kryp med många ben: Inte rädd, men de dör vanligtvis om de befinner sig på mitt territorium.
Big Brother eller Sportnytt: Sportnytt, hallå.
Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då: Aktiemajoritet i ett företag som ger extremt bra avkastning låter som en bra present. Men annars blir jag glad för det mesta.
Är du mörkrädd: Som Schyffert sa "Man är ju inte rätt för färgen svart, man är rädd för att man inte vet vad som finns där". Vem går ut i en kolsvart skog helt själv och påstår att den är kolugn? Vänta tills du börjar höra djur grymta och frusta nära dig..
Resmål som fascinerar: Alldeles för många som jag har kvar att pricka av.. Nya Zeeland, Australien, Venedig, Rom, Paris, Tjeckien, USA, Japan och så vidare hur länge som helst.
Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det: Tuva har sjungit in några få låtar, det räcker gott och väl med dem. Annars om man ska ta en som främst är sångerska så hade inte Shakira varit tråkig.
Förrätt eller efterrätt: Huvudrätt helst, men av dessa två så efterrätt.
Bästa stunden på dagen: Svårt att säga generellt. När man får någon att le kanske.
Tre saker du alltid har med dig: Mobil, nycklar, kort.
E-post eller snigelpost: Roligare att få vanlig post, men det är ju e-post man använder mest.
Den senaste komplimangen du fick: "Skägg passar dig!"
Senaste gången någon skällde på dig: Var la pappa i bilen på väg hem häromdagen. Sedvanligt smågnabb mellan far och son ^^
Namn på Msn: Namn? Öhm.. vet inte. Loggar inte in där så ofta längre. Testar man min skolmails adress så kanske det funkar? h05ricbj@du.se
Vad har du för betyg i matte: VG i matte A och B. Mer än så ville jag definitivt inte läsa.

 

 

SÅ, FERTIG! Det får definitivt räcka.


Slutligen: Richard tycker nya Bond-filmen kan ha premiär typ nu, genast, bums.

 


Konturfall

Tiden går, tiden passerar,
vissa saker stannar, andra fallerar
Minnen blir obrukbara, inte som de var
Minnen konstrueras, de som finns kvar
 
Vi kastas fram, kastas tillbaka, kastas runt,
ihopknycklade, pressade till en enda bunt
Svängrummet minskar, men går ändå isär
Fallet blir längre när vi inte vet vart det bär
 
Igår stannar där vi var, kommer inte mer,
vad vi än säger och menar försvinner allt ner
Du är två, jag är en, ni är fler
Framtiden hopar sig ännu mer
 
Vägen syns inte, det finns inget spår,
det är utan kontur här där jag går
Se ändå grönskan, se ändå allt
Inte varje konturlöshet är något kallt
 
 

Ich bin zurück!

Tillbaka i Svea Rike efter en vecka i Tyskland. Mäkta go resa att få komma ner igen och hälsa på där nere.
 
Lite kortfattat: Jag har käkat en massa god mat, spelat sällskapsspel, skrattat, druckit öl & annan spirituosa, slappnat av, fått reda på VG-resultat på tenta, läst ut Aldrig fucka upp, spelat sedvanlig kegelbahn, fikat en massa, handlat whisky, knappt vart på nätet, mestadels inte haft koll på klockan, samt lekt med kusinbarn.
 
Det sistnämnda kan jag utveckla lite gällande sista gången för veckan när jag och Linus gick och hälsade på kusinbarnen (på Tysklandsresorna bor min närmsta familj alltid hos min faster, men kusin Caroline med familj bor bara något kvarter bort på gångavstånd, nära och bra).
Det blev som det brukar, Linus fick leka med den äldste, Benjamin (11 år), och jag med den yngsta, Linnéa (åtta år). Detta innebär att Linus fick sitta lugnt och stilla och spela online-spelet Cactus McCoy på Benjamins dator medan jag fick leka "Mamma, pappa, barn" med Linnéa.
 
Linnéa är en bestämd liten glad tjej med mycket fantasi och energi. Vi drev en Styling-salong, hade inte mycket pengar och 3-4 barn (jag förstod inte riktigt om den minsta var ett fjärde barn eller en docka till det tredje barnet).
Efter en stunds stylande, barnmatande och handlande dög inte längre Linnéas rum som lekplats. Vi skulle nu bege oss till husvagnen som stod parkerad på uppfarten. Jag hade tidigare tagit av mig min tröja och tänkte nu att "Jaa, men inne i en husvagn är det ju inte så farligt kallt, jag hänger bara på."
Väl redo att gå ut hittar dock inte Linnéa nycklarna till husvagnen. Istället ska vi bege oss till garaget; "Hmm, jaa, men det är ju också inomhus, är nog bara lite småkyligt, skit i tröjan."
Linnéa öppnar strongt den breda garagedörren och spatserar in, enbart för att hämta en gammal sliten barnvagn/dockvagn, sedan var vi färdiga där och ska tydligen leka utomhus; "Hmmm.. det blåser som fasen.. men äh, det är väl bara en snabb runda vi ska gå på gatan, än fryser jag inte. Det går fort!"
Visst gick rundan snabbt, men skulle vi sedan gå in? Nähe då, vi skulle leka i trädgården på baksidan huset..
 
Vid det här laget sket jag ärligt talat i om det blåste halv storm eller inte, jag orkade inte rusha in och hämta tröja, kunde lika gärna leka vidare, kroppstemperaturen hade börjat anpassa sig. Bara att hålla sig sysselsatt!
Jag fick order om att sätta upp en gunga som låg i Linnéas och Benjamins trädkoja medan Linnéa gick och hämtade filt och kuddar att inreda kojans golv med.
Jag insåg snabbt att den gunga jag skulle sätta upp var i bra skick ungefär hösten -95 och numer bestod av två halvmjuka brädbitar med rostiga, vassa skruvar stickandes ut överallt och två ihoptrasslade nötta rep. Istället för att sätta upp detta schabrak så tog jag loss det ena snöret och hängde upp en korg som två av dockbarnen låg i som en barngunga så hade jag i alla fall gjort någonting.
 
När Linnéa kom tillbaka och kojgolvet var inrett så "åt" vi mat som vi "grillade" en stund. Nu började det kännas dags att gå in tänkte jag. Det tänkte Linnéa också, men inte in i huset utan in i kojan eftersom det nu var dags att gå och lägga sig för den fattiga familjen.
I kojan fick Linnéa ligga på den stora dynan medan jag la mig rätt på golvet men i alla fall fick den stora kudden. Filten brydde jag mig inte om, den hade inte räckt till båda ändå så jag såg till att hon hade så mycket av den som möjligt medan jag hade den ungefär täckande bröstet och halva benen.
Efter detta låg jag bara där med vänstra armen under huvudet och andra armen om Linnéa som låg under täcket med huvudet på mitt bröst.
 
Någon kvart senare när Linnéa höll på att somna kände jag att det var dags att lämna den småkyliga och väl genomfläktade kojan och gå in på allvar innan framför allt jag riskerade förkylning.
Leken var slut och jag och Linus vandrade hemåt. Nu hade jag både tröja och jacka. Det var mycket skönare än bara t-shirt.
 
 
Lite bilder från veckan:
 
Ubåtsmuseum anno andra världskriget, Bremerhaven


Isbjörn, puma och någon form av säl (fanns ett antal sorter), Bremerhaven


Kegelbahn, Bremen

Äta sig tjock på grekrestaurang på torsdagskvällen, Bremen
 
 
Det var ett litet axplock!

Znabb üppdatering vron Dyskland

Lånar lite dator och nät av faster. No router or so in da house.
 
Skönt med en lugn vecka utomlands med familj.
 
Lördag: Slöa i Olofsbo.
Söndag: Åka bil halva dagen till Bremen. Spela sällskapsspel på kvällen.
Måndag: Ta en sväng till Bremerhaven, käka på båtrestaurang (åt någon fisk som ingen av oss visste vad det var, men god var den). Gick sen in i en gammal ubåt från andra världskriget följt av ett besök på ett litet zoo. (Se riktiga isbjörnar relativt nära, det ni! Mäktiga saker.)
Tisdag: Handla lite långärmade tunna tröjor på gallerian Rolands Center samt ett par små hörlurar av modell som knappt går att hitta längre i Sverige. Sällskapsspel på kvällen.
Idag: Inte riktigt säker. Grek-restaurang? Promenader? Humdidum?
 
Lugn och fin vecka än så länge i vilket fall.
 
Grejen med att vara här är att man verkligen kopplar bort allting annat. Klockan? Säg det, dåligt med klockor på väggarna, mobilen har jag bara liggandes avstängd, man lägger sig och går upp när man känner för det bara, har inte många benfasta saker planerade. Plus att man inte har nät så mycket då så efter bara någon dag vänjer man sig av vid att kolla in på fb eller mailen t.ex. hela tiden. Det är rätt gött ändå.
 
Ska läsa igen lite sportnyheter nu, det är något man missar snabbt när saker händer i alla fall. Ser att en Sverige-trupp tagits ut t.ex. Jag har inte koll på tiden alls här nere, inte ens på datum.
 
Pax vobiscum!

RSS 2.0