Cykelman och tåliga tår

Bror väckte mig runt nio med sms och undrade om jag ville psykla till honom efter att han kommit hem från jobbet (nu äntligen gått på semester). Jag svarade nåt om att det får jag se på sen och somnade om efter lite irriterande grymtanden.
 
Runt 17-tiden hoppade jag upp på min trogna springare och cyklade iväg i solskenet och den halvlätta västanvinden.
Riktigt gött väder att cykla ut i faktiskt, man hann liksom inte bli svettig eftersom vinden svalkade så gött. Och så skön sommarmusik i lurarna på det.
 
Framme i Falkenberg gled jag smidigt fram mellan fotgängarna och parkerade hojen utanför systemet där jag gick in och införskaffade ett antal bärtz.
 
En Tuborg har passerat strupröret och lagt sig till ro i magen. Just nu håller den så smått på att få sällskap av en Spendrups.
 
Kvällens planer? Tjôta, öla, lyssna på musik, spela nåt. Kanske ett gammalt avsnitt På spåret (vi har fortfarande typ sex avsnitt kvar att köra från senaste säsongen, fin tradition!)
 
Just ja, jag lyckades ju ramla och paja tån också. INNAN jag ens smakat på något dryckjom. Jag hade just öppnat min Tuborg och skulle gå ut från köket för att höra vad brodern sade.
Jag går ut sidledes från köket, inte i nån speciellt hög fart, med högerbenet först och lyckas trampa på den halaste fläcken i hela lägenheten. Foten försvinner iväg och vänsterfoten, som ännu inte helt hunnit lämna köket, slår i sin förflyttande rörelse emot tröskeln.
Pektån och framför allt stortån tar hela smällen när jag inte bara slår i sidledes utan på grund av glidandet/ramlandet även faller ihop så att kroppens tyngd hamnar på tårna.
Foten och de ismällda tårna lyckas glida över tröskeln innan jag helt landar på golvet, men smärtan är omedelbar och den dråpliga situationen får mig att ömsom hojta ut smärta, ömsom skratta som nåt annat psykfall.
Resultatet av allt detta blev lite avskavd hud och blodsutgjutelse på ovansidan stortån, men mer än så verkar inte ha gått sönder.
 
Det är tur att jag alltid haft en sådan stark benstomme.
 
 
Jag jazzar vidare.

Regnar det eller??

Svar ja. Ösregn för några timmar sedan och ihållande lätt regn efter det. Men regn and åter regn it is.
 
Nå, nu gör det mig inget eftersom jag idag ändå tänkte ligga i sängen hela dagen och leta jobb. Och några har också sökts.
Bra timing med andra ord.
 
---
 
Matchen igår sket sig som bekant. Tre feta fel i rad ledde till eländet. Uruselt bolltapp på mitten av Lewicki som ledde till hörna, måttligt bra boxning av Carlgren rätt ut till ensam engelsman, och slutligen ingen som kan vara vaken nog att vara snäppet närmre och rusa snabbare till sagda ensamma engelsman. Bah och åter bah.
Allt i egna händer i sista matchen mot Portugal i vilket fall, alltid nåt.
 
---
 
Imorrn verkar det bli flyttande/vändande av båt. Och.. ja, det var det. Inget mer jag hade att förtälja om båten. Mer än att motorn inte funktionerar, vilket är anledningen till att jag ens skriver det som någon form av händelse att vända på båten. ^^
 
 
Den enda av Grytts tolkningar jag gillade. Men alltid nåt. :)

Midsommar, bra väder, gött liv

Jamen då tar vi väl oss ett litet blogginlägg då!
 
Midsommaren passerade i god fart och var så vitt jag kan minnas en trevlig tillställning.
Jag inledde dagen med att titta till dansandet kring stången på gatan där föräldrarna bor. Förra året var jag ju i Braunschweig och året innan dess regnade det om jag inte minns fel så det är ett tag sedan man fick se ett härligt svenskt midsommarfirande!
Efter att folk dansat så var det dags för käk och snaps. Sill, som jag vanligen inte är så förtjust i, smakade faktiskt bra i fråga om löksill.
 
När supén så var till ända lämnade jag familjen och vandrade bort för att möta upp Elsa och gå vidare med henne till min stuga.
Väl i stugan blev det snack och musik kvällen lång. Först bara vi två och sen efter någon timme kom även broder Linus över.
Gött häng!
 
---
 
Igår hände betydligt mindre. Mest ta det piano och så småningom även bevittna ännu en måttligt bra insats av damlandslaget. Hem och öva passningar till rätt adress nån?
 
Desto roligare då häromdan när grabbarna i U21-laget visade stor moral och trots en man mindre större delen av matchen till slut fick med sig segerresultatet 2-1. Gött mos!
Idag spelar man ju återigen, nu mot England, som är en annan storfavorit i mästerskapet. Men visar vi samma vilja som senast så är allt definitivt möjligt. Heja!
 
I övrigt idag har jag varit en sväng i stan, men annars inget hejsan hoppsan.
Solen skiner och humöret är betydligt oftare bra än dåligt.
 
Tjo!
 
 

Är sommaren här nu till sist?

Ett år. ETT ÅR. För en som nötte de fyra första säsongerna i vintras och sedan fick den femte tätt inpå så är det inte tal om att vara van vid årslång väntan på grymma Game of Thrones. Och med ett avslut där jäkligt mycket hände så lär man ju inte få en minskad abstinens med tiden direkt.
 
Nog om detta! Jag får helt enkelt ta mig an lite andra serier. Tredje säsongen av Lilyhammer till exempel.
 
---
 
Riktigt bra dag idag! Inte för att den varit så händelserik, men efter en kväll igår som snarare påminde om början av hösten så var det idag jäkligt gött att se allt spricka upp strax efter lunch och gå över till go sommarvärme.
Eftermiddagen spenderades på en veranda vid havet med häng med en vän som nyss kommit ner.
 
Just nu sitter jag och lyssnar på Fem Myror-låtar och spanar efter jobb.
Senare blir det kikande på Copa America och dam-VM.
 
Morgen? Vet ej. Diska och dammsuga perhaps. Gå till stranden om vädret tillåter och sitta en stund bland sanddynerna.
 
 

Tack Magnus

Det känns som mycket hände på kort tid nu över helgen. Händelser man är mer eller mindre nära.

Jakten på flickan som försvann och hittades mördad, ett vackert kungabröllop och att Sverige tog ett kliv närmre EM genom att slå Montenegro är tre av dessa händelser.
Tre helt skilda grejer med helt olika känslor. Även om man inte är personligt nära flickan, inte är relaterad till kungahuset eller är en spelare på planen så känner man en viss delaktighet i allt.
Det är väl så vi människor är, vi tar in saker och påverkas. Känner känslor, sympati för saker som sker runtom.
 
I fallet med Lisa känner man ilska och en viss maktlöshet. I de andra två fallen känner i alla fall jag glädje.
Jag blir alltid glad när jag ser andra utstråla glädje och lycka på det sätt man verkligen såg att prinsparet gjorde. Och jag är också väldigt svag överlag för sånt som har med kungahus och historia och fina traditioner att göra.
Vad gäller matchen så brinner jag ju för fotboll så där behöver man egentligen inte säga så mycket mer just nu.
 
Förutom ovanstående fyllde mamma år, vilket firades med alldeles för mycket mat och tårta samt Yatzykastande i trädgården då jag gav modern fetingstora trätärningar för utomhus-Yatzy.
 
 
Till sist, men absolut inte minst, det som fortfarande hänger tungt i mitt sinne.
En legend gick ur tiden, den siste i Fem myror-gänget och tillika min favorit därifrån.
73 år är fan ingen ålder det heller.
 
Jag vet inte hur mycket jag kollade på Fem myror som liten, men VHS-kasetten där pappa fixat in ett antal avsnitt på gick varm väldigt ofta.
Barnet Brasse med sin lekfullhet, vackra och skönsjungande Eva som jag nog inte var ensam om att vara undermedvetet småbetuttad i, och så rekorderlige Magnus.
Magnus med sin mer lillgamla framtoning. Lekfull på många plan som Brasse, men med en lite mer underfundig humor och hysterisk på ett fantastisk sätt när saker inte riktigt blev som han tänkte sig.
 
Magnus var en av mina första riktiga hjältar och det är så jag alltid kommer att minnas honom.
 
Tack för allt du gav oss!
 
 

Mitt i matchen

Jeflur, en vecka sedan sist. Slöfock!
 
---
 
Was hat denn passiert? Jao, småsaker.
Sökt jobb, umgåtts med familj, käkat grillat, gjort musikquiz och andra lekar, kollat film, njutit av det goa vädret som äntligen kommit, handlat, slängt skräp. Lite så.
 
OCH givetvis kollat de tre matcherna i superugen! Sisådär spel mot Dyrgaarden och Brajen (klart godkänt dock i båda, speciellt mot Brajen där vi saknade naturliga yttrar och spelade borta), men helt okej mot Ælfsborgen.
Utgången med 7 poäng av 9 möjliga och 0 insläppta mål är sammantaget väldigt väl godkänt!
Vi tackar Määäds Mikkelsen för hans tid i klubben, inte minst för det ohyggligt vackra sketmålet igår.
 
Och vi tackar givetvis också nyligen bortgångne legendaren Fölet för hans betydelse för föreningen.
 
---
 
Idag gäller annan fotboll.
I skrivande stund har jag ett halvt öga ibland på den lite sömniga vänskapsmatchen mellan Norge och Sverige. Att detta svenska landslag ska möta ett lurigt Montenegro i EM-kvalet inom kort känns.. sådär.
 
Klockan 22.00 drar dam-VM igång. Eller det drog igång igår, men för svensk del drar det igång ikväll. Jag kommer följa Sveriges matcher om jag kan.
 
Och relativt snart börjar också U21-EM. Det ser vi fram emot med en massa spännande ynglingar!
 
---
 
Byte av ämne till.. allmänna tankar lite kort. Och känslor.
Jag har faktiskt känt mig väldigt lugn på senare tid. Jag tror det började i samband med 90-talsfesten. En massa skönt folk och jag kände mig på bra humör och uppskattad på alla sätt och vis. Efter det har liksom en avslappnad känsla spridit sig. Svårt att förklara.
 
Låt oss säga att jag tror på en ljus framtid, inte bara solmässigt. :)
 
 

Back to the future

Ja, då var man tillbaka i nutid igen efter en helg i 90-talets tecken.
Festen i lördags var riktigt bra med skön musik, en massa korv med bröd, lekar och folk i goa 90-talsutstyrslar.

För egen del hände bland annat följande:
- Jag utsågs till lagkapten för lag röd, mest eftersom jag var en av de första på plats.
- Tre deltävlingar fanns i lagtävlingen, där mitt lag till slut hamnade tvåa totalt, troligen mycket beroende på den mycket väl genomförda andra deltävlingen (första var en tipspromenad) som var ett musik- och filmquiz. Många rätt inkasserades! Svårt dock att skriva tydbar text med en mycket tjock tuschpenna, men det gick vägen det med. Tredje och sista deltävlingen, hela havet stormar, gick det dock inte riktigt lika fabulöst i.
- Jag vann bästa utklädnad som pappa Rudolf i Sunes sommar.
- Att beträda dansgolvet sker inte jätteofta för herr Björkman, men visst svängde jag mina lurviga ett otal gånger när det var sådan härlig musik och stämning denna kväll!
- Förutom random danshoppande så var det givetvis tryckare på schemat. Tryckare säger man aldrig nej till. Jag hade väl åtminstone tre danser varav jag minns att jag blev uppbjuden på en och bjöd upp i en annan. Den tredje var nog ganska kort, typ i slutet på en låt, så det är nog därför jag inte riktigt minns den. Mysigt som alltid i vilket fall!
- Eftersom jag tog lite kort när det var fiskdamm så ställde jag mig sen sist i kön. Det innebar att jag fick två påsar istället för en då det fanns en massa godis kvar. Så bra fiskelycka har jag aldrig haft!
- Alkoholhalten hölls på en riktigt bra nivå hela kvällen såväl för mig som för, vad jag kunde se i alla fall, de flesta andra. Ingen som spårade ur på något märkbart, negativt sätt.
- En drös engångskameror fanns, en till varje lag, och som kapten tog jag väl i alla fall hälften av korten i rullen. Det ska bli väldigt intressant att se alla bilder sen. Säkert fantastiska och katastrofala på samma gång.
- Framför allt hade jag riktigt kul. Det var längesedan jag kände mig så på gång som denna fest (kan ju i och för sig bero på att det inte duggar så tätt mellan festerna nuförtiden). Den där känslan av att inget kunde gå fel och att man kan snacka med alla och folk uppskattar en och tycker man är rolig. Behöver jag nämna att jag min vana trogen hade skämtgasen tryckt i botten större delen av kvällen?
 
Förutom att vara på festen bodde jag också hos Peter och hade ett kort, men trevligt, återseende även där. Hade vi dragit igång FM hade det känts än mer som gamla Falu-dar.
 
Så, det var väl det hela! En fin helg och det enda negativa man kan säga är väl att den nu är över. ^^ Mitt schema är nu alldeles för öppet. Jobbsökande, jobbsökande och åter jobbsökande.
 
Ät och svälj, trevlig helg!
 
 
 
 
 
En av alla givna tryckarlåtar minsann.

RSS 2.0