Barn av vår tid

Mycket givande föreläsning idag av bra föreläsare. Mitt fokus vandrar ändå alltid iväg någon gång ibland till andra saker vem som än föreläser. I det här fallet var det dock relaterat till det som behandlades. Själva fokuset i lektionen låg på kampanjarbete osv, men eftersom just denne föreläsare arbetat med de lysande reklamfilmerna för Rädda Barnen som gick på TV för ett antal år sedan så flög mina tankar iväg mer ditåt istället. Den emotionella sidan tog (som vanligt) överhanden i slutändan.

När ett barn far illa berör det mig i högre utsträckning än det mesta. Barn är så oskyldiga, de ska leka, ha skoj, ha det tryggt! De är försvarslösa mot allt ont.
Jag minns en gång för något år sedan när jag satt i bilen på en parkering och väntade på Linus som var hos tandläkarn eller något. För en gångs skull hade jag på radion och inslaget som sändes handlade om en mamma som haft med sin lilla son till ett varuhus. Plötsligt hade sonen kommit alldeles konstig till mamman. Efter flera timmar mådde han fortfarande konstigt och mamman tog med honom till doktorn som konstaterade att sonen fått i sig någon form av knark. Efter många om och men lyckades de få ur killen att han smakat på något som legat inne i ett av varuhusets provrum. Det blev en lång natt för familjen innan pojken hade återhämtat sig fysiskt. Mängden han fått i sig var inte livshotande, men vad hade hänt om det varit mer?
Barn ska inte ens kunna komma i närheten av sådant. Det är det som påverkar mig så hårt, det orättvisa i att de inte kan göra något och är helt utlämnade åt oss vuxna. Oskyldigheten.

Efter inslaget spelades "When the children cry" och jag började bara gråta.Barcelooonaaa!

Har man någonsin varit mer nöjd över att se lip-Ronaldos och kax-Mourinhos miner? Nej, ytterst tveksamt.. Speciellt att se den senare få på nöten var underbart.

5-0, shalalalala
5-0, shaaalalalalala


Håna oss, vi rör oss, ni står still

Kom på en massa smarta visdomsord på bussen hem, men nu när man väl sitter här så är det som vanligt; allt faller bort och hjärnan är nästan lika tom som en ost med bara hålen kvar.

Om en stund traskar jag över till Johan för El Clásico. Må Barca mosa kax-Mourinho och hans undersåtar..

Kanske återkommer jag senare med något inlägg, beror lite på hur matchen går.

---

Kent spelar i öronen. Underbart, vackert, fabulöst. Jocke Berg uttryckte en gång: "Fem öl, alltid bättre än två!", ett statement jag aldrig kunnat säga emot. Just nu har jag fyra firar-öl i kroppen, vilket funkar rätt bra det också, men snart kommer den femte till den spanska toppstriden. Tycker definitivt inte att det är något fel i att fira en avklarad tenta :)
F.U. Habermas, Chomsky och fan och hans mormor, må vi aldrig ses igen, varken i detta liv eller nästa.

Nu blev det Chopin i öronen istället. Att säga att jag har bred musiksmak är nästan understatement. Men som vi vet pallar jag inte 99,9% (det finns alltid undantag i alla genrer) av det moderna R&B-pop-tjafset.. Låt mig istället få rekommendera följande låt för att komma i extra glad stämning:Weekend

Marcus beger sig hemåt om några timmar och ännu en helg med besök från förr i världen är då till ända. Två trevliga helger i rad med minnen, skratt och skapande av nya minnen. Nu blir det först till jul som den gamla världen gör sig påmind igen..

Den nya världen som jag levt i sedan jag gjorde min comeback i Falun är heller inget att klaga på. Förutom att kurserna hittills har varit sammantaget måttligt givande så väger det övriga upp väldans mycket. Det sociala nätverket är tredubblat från tidigare (om man kikar på rena facebook-siffror), det har varit party varendaste helg och däremellan en massa andra aktiviteter. När man ser på det så och jag inser hur bra det faktiskt är så är det svårt att förstå hur jag kan vara så nere ibland. Det går liksom inte att finna tillräckliga argument för att rakt motivera varför vissa stunder bara känns som helvetes-jävla-skit och andra stunder är fullkomligt uppe i det blå. Men det är så jag fungerar, har börjat vänja mig..

---

Så vad har vi gjort denna helg? Partande i fredags då, först hos Fredrik där det mest tjôtades och byttes musik i Spotifylistan, sen till kåren där det fortsattes tjôtas (undantaget några små sällsynta sejourer på dansgolvet) till ca just innan stängningsdags om jag inte missminner mig.

Lördagen blev slapp. Storhandlande på Willys:s där det återigen bevisades att man inte ska gå och handla på tom mage då alldeles för många onödiga, onyttiga inköp görs. Åt jag något av byttan glass jag köpte som såg så god ut? Nähe då.
Framåt kvällen blev det hamburgare, "Edge of darkness" samt "Return of the Pink Panther". Emellan hann vi också med att kolla på gamla nostalgiska bilder och lyssna på lite gamla grejer vi gjorde förra gången det pluggades här.

För stunden ligger herr Icardi bakom mig på sin madrass och grymtar mest trött och för egen del river en svag hunger. Är fortfarande lite småmätt efter gårdagens smöriga popcornsintag..

Imorrn: Tentaåterlämning. Gah."Allmän" begäran

Herr Ståhlbrand uppskattar tydligen mina fylle-inlägg. Skall dock sägas att jag varit bra mycket mer packad än såhär.. Men nu lyssnar jag och Marcus på jullåtar, tjohej! :D

Kvällen var.. rätt lugn. Förfesten fick man igenom några sköna låtar i Spotify-listan, det är alltid något positivt! Sen var det mest grabbgänget -Johan +Marcus som satt och snackade.
På kåren var det rätt nice. Fredrik försvann tidigt pga hals och Sebbe försvann runt ett pga hunger. Vi övriga höll ut till strax innan stängningsdags och skall ges en eloge!

Nu hemma och ska värma en fjärdedels pizza som blev över sedan tidigare idag.

Fuck. Vill inte känna något. Det blir bara jobbigt. Dammit! Gah. Nej, nej och åter nej. Stänga sig? Ja.

Go'natt!Efter nattens julmusikspoppande

Om ca 1½ timme rullar Marcus in på stationen sen är min plan att vi tar en sväng och käkar samt så att han får besöka Systemet innan snabbt stopp hemma på väg mot förfesten hos Fredrik.

Blev lite märkliga sovtider igår. En timmes sömn innan seminariet 8-10, sen hem och rasa ihop vid fyra-tiden. Väcktes runt klockan sex av ringande föräldrar, sen somna om och vakna vid nio. Satt sen hyfsat pigg och glad till strax efter sex imorse innan jag sov igen till halv tolv. Känns som man tagit igen den nästintill vita natten tors/fre nu.

Nästa vecka får det börja jobbas på allvar, hittills har det mest blivit lallande av det hela (i takt med att seminarierna varit av samma kaliber). Det känns som att hela detta projekt är väldigt, väldigt grundläggande. Vi ska prata med kontaktpersonen och lägga upp en fiktiv plan. En plan som i princip är en mer detaljerad utläggning av det vi lallat fram till seminarierna. Det är så jag förstått det hela. Skönt att redovisningen är i min gamla bildsal för övrigt. Ett "äkta" klassrum med bra minnen där jag känner mig bekväm och man inte behöver ställa in nacken i spana-efter-flygplans-läge. Kan väl inte gå annat än bra? Hur vi däremot ska klämma in hela klassen där är en lite större gåta. När jag pluggade Skapa och kunskapa var det tillräckligt trångt med halvklass..

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ha det bra!B som i Björkman och B-människa

Nu känns det bra mycket bättre än innan. Är alltid som värst på morgonen för mig hur mycket eller lite sömn jag än får. Psykologiskt är det lättare när man vet att det är samma rutin hela tiden (om man t.ex. skulle börja åtta varje dag) istället för något enstaka yxhugg i själen, men det kommer aldrig någonsin kännas okej att gå upp svintidigt, så är det bara. Min kropp fungerar inte okej då, B-människa som man är.

Den lilla timmen sömn jag fick tycks dock ha varit tillräckligt för att jag nu inte ska gå och kollapsa som jag trodde imorse som nyuppstigen vandrande vålnad. Visst är jag lite seg, men kommer dröja några timmar innan det blir tröttfaktor hög. Under tiden blir det sitta här samt sortera klart tvätt.. (bara det sistnämnda lär räcka för att tröttheten ska eskalera lavinartat).

Seminariet gick bra men svävade ut lite väl ibland, det håller jag med om. Nu är det över för denna kurs!

*Urk, urk, urk*

Den värsta inledande tröttheten har gått över. Nu är det ett rastlöst högerben som hoppar.. jaaa, rastlöst? Kommer bli fint med någon form av övertrötthet på seminariet och sedan ett totalt ras ner i sängen när man är hemma efter detta sista mordtidiga seminarie för denna delkurs. Äntligen, äntligen, äntligen!

Gjorde klart ett "mycket enkelt flödesschema" för någon timme sedan..

See ya.

"Vinter, vinter och kallt!" (Mel: Sommar och sol)

Klockan har dragit över nio och efter en halv dag med städande och tvättande så börjar det bli dags att ta tag i färdigställande av ett skissartat s.k. "flödesschema". Planerade det så smått med Stefan via fb förut och snart blir det lite ritande för att få det färdigt till morgondagens sedvanligt äckeltidiga seminarie.

Vill på tal om inget (som att inte allt i en blogg är på tal om inget) att vinterhalvåret passerar i ett högre tempo. Att behöva anpassa sig efter busstider från stan om man inte vill gå ute i svinkyla långa sträckor mitt i natten börjar bli en aning enerverande. Värme, kom hit! Cykel o cykel, du saknas!Och så närmar vi oss igen..

Den där dippen smyger sig på så smått igen. Började igår natt. Märkligt det där..

Jag insåg igår att jag nog påverkades mer än vad jag velat erkänna för mig själv tidigare. Att ärret inombords är lite som det lilla ärr jag har kvar på min vänstra tumme från när jag dumt nog lekte med en kniv som liten, dvs att det i princip inte märks och syns utåt, men någon gång ibland kommer man åt den ömma obehagliga punkten, nerven, som aldrig läkte helt. En osynlig skada som får liv.

Alla vill vi ha bekräftelse på ett eller annat sätt. Jag springer bara inte runt och söker upp den. Jag vill inte vara den som tränger sig på och kanske irriterar andra människor. Jag vill få uppmärksamhet för att jag förtjänar den, inte baserat på om jag syns eller hörs mest. Det är en tuff väg att välja i en värld där de flesta vägar leder mot allt öppnare och livligare debatter där fler och fler försöker slå sig fram för att höras och synas istället för att försöka trivas i stunden och tycka om människor för vilka de är, uppskatta det nära, dela lite av platsen man tänkt ta upp.
Man behöver inte vara nummer ett överallt. Man måste inte ställa sig i rampljuset bara för att ingen annan just då gjort det. Varför kan man inte bara vara..? Jag försöker, men det är inte lätt. Ibland känner jag mig som en relik från en svunnen tid. Försöker man inte aktivt få lampan riktad mot sig så riskerar man att hamna utanför, bli satt i ett tyst fack bredvid de som tar plats.
Jag tar några uns extra plats ibland eftersom jag måste. Men det är ingen vana. Definitivt inte.

Hoppas på ett uppsving inom några dagar. Till helgen ska det has roligt, det är planen (Y)

---

Dagens föreläsningsintryck var tudelade. Den första var innan pausen tämligen meningslös för min del, men steg iallafall några få procent framåt slutet efter pausen.
Föreläsning nummer två däremot, efter lunch, var mäkta bra! Förmodligen den bästa vi haft hittills. Där handlade det om retorik praktiskt, vilket avsaknades i första föreläsningen där det fokuserades mest på teori, begrepp och historik (kändes inte så aktuellt och behjälpligt helt enkelt).
Kvinnan som föreläste på förmiddagen lät som Björne och hittade sin humor och egen retorik först en bra bit efter pausen medan mannen som höll i eftermiddagsföreläsningen var mycket engagerad, inspirerande och använde retoriken på ett mycket mer tillbörligt sätt.
Till sist lite arbete inför seminariet på torsdag. Gick hyfsat snabbt, men som vanligt en rätt luddig uppgift.

Dags för diskberg från helgen som gick! Yeey..23/11

Komplexa människor föds ur komplexa världar.

Och Richard han är tlött!

...tlööött.

Känner mig rätt fysiskt sliten även om det bara var i fredags kväll vi var ute på allvar. Inatt blev det ånyo få timmars sömn eftersom lektionen började redan tio. Som förr har sagts: man kan inte ställa om dygnet bara sådär.
Satt uppe och snackade med Henke till typ tre på natten sedan tar det ytterligare någon halvtimme-timme innan det går att börja bli åtminstone lite trött så att sömnen kommer krypande som en snigel på valium.

Men nu är man solo igen! Trevlig helg med bäste vännen till ända och falulunken återgår till det normala..
..fram till på fredag that is då en annan av de närmsta vännerna, Marcus som jag pluggade med här i Falun förra gången, kommer på besök.

---

Jag ska inte säga att jag känner mig speciellt ensam, för det gör man inte när man har allt skönt folk runtomkring sig här och ens bäste vän också tar sig den långa färden hit för att umgås med en. Nej den ensamheten känner jag absolut inte!
Däremot kan man känna av en annan ensamhet, den där tillfälliga som kan krypa på en sent på nätterna. Mellan runt ett och fyra någonstans brukar den hälsa på mig om jag inte har något speciellt för mig just då. Den nattliga ensamheten, eller nästan tomheten snarare, är svår att råda bot på eftersom den uppstår då i stunden och inte kan avhjälpas med att man går hem till någon eller sticker till stan eller skolan. Har man tur finns det människor man verkligen vill prata med på msn eller facebook just då, men ibland hjälper inte ens det. Pratande på nätet i all ära, men det är alltid en annan sak att ses i köttet (så måste väl en rak översättning av uttrycket "in the flesh" te sig? :P ).

Just nu känner jag inte minsta tillstymmelse av den där ensamheten, men inatt vem vet? (Känns dock tveksamt efter som jag har en hel helgs diverse serier och program att ta igen så "schemat" kommer att vara späckat..)

---

En mycket störande liten blomflugsfan fjantar förbi skärmen då och då. Låter han sig bli mosad mellan mina aggressiva applådförsök? Nehe då. Gah. Förr eller senare, då... DÅÅÅ. Mord.

"Ah, the old game: give a wolf a taste and then leave him hungry."

Även om ett av de två band jag ville höra mest, Hannover Bob, ställde in igår så var det lätt värt de ynka 20 spännen man fick betala i inträde på Gamla Elverket för Indiekvällen. Musikmässigt kan man snabbt sammanfatta det på följande vis:

The Flying Kites: Halva bandet saknades tydligen, men det gjorde inte mig något, blev skönt avskalat på något vis, men mer mysstämpel än indie. Helt okej!
Culkin: Det band som både jag och Peter inför var mest skeptiska till, vilket bekräftades även live. Inte ett band som passar min smak direkt. Monotont och malande åt oväsenhållet snarare. Trummisen var dock bra.
The Sigourney Weavers: Kvällens höjdpunkt. De jag såg mest fram emot baserat på de snabba inför-lyssningarna man gjort. Visst, kanske aningen mer åt poprockhållet än indie, men det gör inget. De finns på Spotify för övrigt så ta gärna en lyssning om ni gillar den typen av musik.
Since Our First Guitar: Helt okej, det mest indie bandet förmodligen. Det enda var att de verkligen inte kunde avsluta någon av sina låtar helt hundra. De liksom bara avbröts abrupt. Men i övrigt var de klart lyssningsbara.

Efter detta musikaliska event begav vi oss, jag, Henke och Peter samt tillkommande Fredrik, vidare till Bishops Arms för en premiärrunda där. Trivdes som fisken i vattnet! Grymt snygg pubmiljö och har man en avdelning där väggarna fylls med James Bond-tavlor, ja då har man mig i ett fast grepp. Nyupptäckt öl också, London Pride. Spitfire däremot var ingen hit.

Till sist: även en stilig middag går att stressa fram. Jag och Henke lyckades med rostbiff, potatisgratäng och rödvinssås inom en halvtimme, samt äta upp det hela på en kvart. Varför denna hastiga process? För att indiekvällen började klockan 17 och inte 19 som jag hade för mig. Denna insikt tvingade plötsligt fram en spontan hunger som man knappt visste att man hade. Men gott blev det! Att vi sen ändå missade bussen för att jag kollade fel i tidtabellen är en annan sak.. men promenad till stan funkade det också.Efter natt där man somnade sent till Macken

Börjar komma till sans mer ordentligt nu efter nattens bravader.
Framåt sex-tiden igår stövlade Fredrik in till mig och Henke och det pratades, lyssnades på musik och förförkrökades i sedvanlig ordning. Runt åtta lyfte vi tre compadres på bakarna och begav oss över till grannhuset där förfesten uppehöll sig. Snarare mysig förfest än röjig förfest, rätt skönt. Inte många grabbs från klassen dock, bara Fredrik och jag, (plus Henke då) som man kände. I övrigt idel damer, men det klagar jag definitivt inte över.

På kåren var det lite liknande scenario, några få killar tillkom, men generellt flest tjejer. Sådant övertag på den fronten har jag inte vart med om sedan gymnasiet då vi var fem killar och typ tolv tjejer. Men trevligt är det!

Efter ett antal timmar på kåren, där jag hamnade på dansgolvet lagom mycket under en halv låt, pratade med flera jag inte brukar prata så mycket med, försåg Fredrik med öl samt hade en diskussion om humor med David så var det dags att dra hem.
Strax utanför dörren hemma hittar Henrik en bilnyckel till en Toyota. Snälla och relativt klartänkta som vi är, trots alkoholhalten, så river vi sönder en bit av senaste seminariepappret och klottrar ner något om att nyckeln återfås mot märkesbeskrivning. Dessvärre var ägaren en morgonpigg figur som ringde på inte mindre än fem gånger runt halv nio innan min hjärna fattade vad det handlade om och snubben i fråga fick tillbaka sin nyckel av en extremt opigg Richard i halvöppen morgonrock.
Nåväl, slutet gott allting gott!

Vid fem blir det indiemusik i Gamla Elverket, ska bli intressant!Freitag

Jag vet inte vad som hänt riktigt, men igår noterade jag plötsligt 35 pers som spanat in denna blogg. För att citera Johan Glans: "När hände detta?!"
Men jag klagar definitivt inte. Jag minns när jag snittade fyra läsare (och då räknas jag själv och föräldrarna in i den siffran, hohum). Som jag sagt så många gånger förr: tider förändras.

---

Seminariet gick strålande. Det var ungefär som jag förväntat mig, vi presenterade idéerna och fick lite respons. Tack och hej leverpastej! Cirka 45 minuters effektivt arbete efter onsdagens föreläsning betalade sig bra. Vet man bara vad man vill och har en grundplan brukar ett arbete flyta på av sig självt. Så ser jag även på det "större" arbete som denna kursen går ut på.
Enda negativa med seminariet skulle väl vara just att det är klockan åtta på morgonen som ständigt gäller. Förra gången dygnade jag och idag fick jag kanske tre timmars sömn max eftersom man ligger och vrider och vänder på sig så jävla länge. Resultat av detta: kände mig helt groggy hela tiden under seminariet och det enda som fungerade rätt var nog munnen och orden som kom ut, i övrigt kändes det bl.a. som att höger öga skulle ta sig en promenad ut i kafeterian.

Hemma nu efter en sväng på stan och väntande på bussen. Tog tillfället i akt att glida in på ICA Falan och införskaffa en flarra Grenadin. Det är typ det enda som inte finns på Willy:s här, drinktillbehör. Väl utnyttjad väntetid.
In till stan blir det snart igen för övrigt. Henke är väckt och berusningsdryck måste handlas inför kvällens partande. Bis dann: Take care!


When in Lincoln


All over town

Henke på besök sittandes bakom mig vid ett annat bord redigerandes nyheter just nu. Vi kommer ju stå på var sin sida om barrikaderna när jag är färdigutbildad, han som journalist och jag förhoppningsvis som pressansvarig i någon trevlig idrottsorganisation.

Dagen har förflutit utan större krusiduller, Fredrik och jag stack in till stan och hämtade upp nyss nämnde Henke och beställde samtidigt dagen-efter pizza (eller bakis-pizza för stackars Fredrik). Mycket gentilt att få skjuts till och från stationen skall sägas! Tack och bock igen.

Hemma har det mest tjôtats om hur det står till och hur det går med Henkes jobb och min utbildning, framtiden etc. Sådant två goda vänner pratar om helt enkelt :)

Nyss fick vi smärre ryck på gamla "pålitliga" fifa07 där det var en omöjlighet att få in bolljäveln bakom Carini i Uruguays mål. Fram till denna VM-kvartsfinal hade vi mer eller mindre lekt oss fram med England, men Uruguay? Nähe då. Bah.

Förmodligen film senare och imorrn seminarie mordtiden klockan åtta.. gah. Att de bara vågar ha våra seminarium på sådana hutlösa tider! Det är barockt, det är vad det är. Variation kanske..? Nej då, nej då.. Aja, det är ett slappt seminarie iaf. Alltid något.

Efter seminariet: Systemet och sedan PAAAARTYYYYY!


Paj efter fin dag

Seriöst... vem fan i ett studentboende ringer polisen..? Då ska man inte vara student överhuvudtaget. Pallar man inte en fest på en onsdag så.. ja. Ska inte säga mer innan jag säger något dumt (vilket jag borde säga).

I vilket fall var det inget som störde mig i stunden, mest att man blev skrattfärdig när det stormat in inte mindre än sex (!) poliser på en fest i ett rent studentboende. Jag menar.. händer det ens? Tydligen.. skrattretande är bara förnamnet.. det var inte ens hög volym! Och då snackar jag ur ljudteknisk synpunkt. Det finns många galningar här i världen..

På det hela taget var kvällen rätt bra, jag skrattade mycket och folket man snackade med var trevligt. Det räcker väl? Romantiska tankar behöver inte fylla alla kvällar, definitivt inte. För en gångs skull var jag bara glad för andras skull och avundades dem inte. Det kändes bra :)

Nu blir det musiklyssnande ett tag och imorrn rullar Henke in vid 14.26 ca. Ciao!!

Hur jag än mår idag så står jag kvar

Torsdag väntas Henke hit! Han rullar in någon gång under eftermiddagen gissar jag. Sen väntar förfest i Norslund på fredagen och högst troligt ett av Peters mycket lockande förslag om indiespelningar på Gamla Elverket på lördagen.

Vidare ångar IF Älgarna nästintill oslagbara på mot seriesegern i FM och Richard är i sin egen lilla värld.. (som vanligt).
Erik tycks försvunnen. Holländska ligan vid 21-22 någonstans var det ja. Icke sa nicke.. oh well, more time for the elks!

Tidigare vart det matlagning och SNES med herr Sinander. Nästintill speedrun på värld 6 i Mario 3, vi hann gott och väl till värld 7 innan det var dags för kompanjonens bussfärd hem till långtbortistan i Hälsinggården.

Ibland ler saker åt en!

---

När det gäller mig och hip hop så finns det två grundregler:
1. Det ska finnas ett bra beat
2. Det ska finnas en bra refräng

Efter dessa primära delar kommer det sekundära, texten (som jag vet "ska" vara det primära i hip hop, men det funkar inte riktigt så för mig). Om texten är bra eller inte spelar ingen roll om resten av låtens byggstenar suger. Jag måste orka lyssna på en låt rent musikaliskt för att kunna ta in en text, i hip hop såväl som i annan musik. "Logiskt" som jag nämnde igår är ett exempel på en bra hip hop-låt, likaså den för mig nyupptäckta nedan:


Jag är inte kräsen, jag är bara noga med vad jag väljer.


Vi har inte en aning

Endast tre timmars sömn sätter sina spår, men det funkar. Föreläsningen vid 10 var iallafall givande! Känns ovanligt att gå på en föreläsning som faktiskt ger något. Det är en sak att lyssna på en lärares historiska fakta och en helt annan att få höra från branschfolk som faktiskt är inne i det hela.

Var rätt seg runt mitten och höll på att vricka foten när jag snubblade till och glatt skvätte vatten över golvet på väg ut till rasten, men i övrigt gick det bra.
Efter lunch jobbades det lite med gruppen innan övertröttheten började säga sitt och humorn blev rätt låg och genererade skrattanfall. Sådant behövs ibland det också.Älskar originalet och denna version är minst lika bra

Skeenden

Dagen fördrevs hemma hos Fredrik med Everton-Arsenal: 1-2 och Chelsea vs. imponerande Sunderland: 0-3 (mohaha).
Blev också pizza från Faluns bästa pizzeria Golden.

---

Att tider, människor och saker förändras är både bra och dåligt. Plus och minus med allt. Allt man minns tenderar ofta att fövandlas till saker med större värde än vad de egentligen hade, både åt det positiva och det negativa hållet.
Var en sak bättre förr, eller tycker man bara det nu för att man inte kan återuppleva den fast man skulle vilja? Om det inträffade idag, skulle man verkligen tycka att det var lika fantastiskt? Det finns bara en första gång för allt så.. nej, jag tror faktiskt inte det skulle kännas lika fantastiskt. Bara om man kunde nollställas minnesmässigt när det hela återupplevdes. En teleportering till t.ex. studenten och allt underbart den innebar skulle med den mer "mogne" Richards ögon förmodligen snarare upplevas som just ett härligt minne, nostalgi och med ett drömskt leende, knappast med den grandiosa lycka och inlevelse som infann sig när det verkligen utspelade sig ursprungligen.

Så.. om det var bättre förr? Nej, det var nog bara annorlunda. En annan personlighet i en annan tid med andra omständigheter. Då var då, nu är nu, sen kommer sen. Framtiden är lika spännande som nutiden. Men..

..visst finns det en massa saker man önskar man nollställt kunde få återuppleva igen.
Bara en gång till.Vi drar till fjällen, fest hela kvällen

En dag efter där jag hade mått rätt gött om det inte var för förkylningen som vägrar sluta infinna sig. Men som jag skrev inatt så var själva kvällen bara nice :) Alkohol kan tränga bort förkylning åtminstone temporärt märkte jag.
Lite ledsen är jag att jag missade tryckarna i slutet.. det var typ min grej på mellanstadiediscona. Jävla bussar att inte gå ännu senare..

Den fucking stearinen vill jag dock lyfta fram som ett stort minus. Visst, jag sket i det lite halvt inatt, men det såg ändå ut som att man vart i gängkrig och blivit skjuten nånstans i låret. Och idag ligger sålunda byxorna i blöt och högerdojan har fått bearbetas en stund.. skurkeri, men jaja..

Fick jag bestämma skulle gårdagens musik spelas minst varannan kårkväll så man faktiskt kände någon som helst anledning till att bege sig till dansgolvet. Det som spelas vanligtvis... ja, vi vet vad Richard tycker om det.


Vad blir det att göra idag? Kanske lite Zelda på SNES, någon film, lite fm.. jaa, låter som en lagom aktiv dag. Måste kurera mig även om det vart kul att dra till fredrik och spana in finalen i svenska cupen.. Att trotsa förkylningen i snart en vecka börjar säga sitt i kroppen.


Bara för att visa att jag definitivt inte bara gillar gammal musik:


Just to clear things up..

Mycket bra förfest! Om alla är lika bra i Herrhagen så kommer jag gärna dit fler gånger! ;)

"Huvudpartandet" på kåren var som det brukar, helt okej, men slår aldrig förfestandet, hur mycket "Ronny & Ragge" det än bjuds på..

Tack ni förfestvärdar, Berg och Josefine! Whatever you did, it was a true success! :)

Sitter och lyssnar på min Spotify-lista, "Samson" kom just fram. Tack för den :D Underbar låt.

Må framtiden bli lika ljus, älskar er alla, vare sig jag känner er mycket eller lite, ni ska veta att ni alla gör mycket :)

Go'natt!

Morgonstund har sand i mund

Tolv timmars sömn ungefär.. glöh. Då mår man skitsegt, så är det bara. Plus att den lilla förkylningen inte vill ge sig.

Mellanstadiediscotema ikväll.. jag vet inte riktigt just nu vart jag står. Det ska bli skönt att äntligen få höra lite annan musik på kåren än den vanliga skiten, men i övrigt..?

Helst ska man vara utklädd som på den tiden, men.. jag minns inte för egen del att jag såg ut på något speciellt sätt. Tröja och byxor liksom, jaha? Svampfrilla kan jag av uppenbara själ inte uppbåda just nu.
Jag vet mycket väl hur en del såg ut på den tiden, vad som ansågs "coolt" och "inne". Men jag har aldrig känt någon vilja att följa strömmen, i princip aldrig då och ännu mindre nu.
När jag var ännu yngre hade jag liten tofs i nacken och blinkande skor t.ex. men just i mellanstadiet? Nej, kan inte minnas något speciellt utmärkande alls.

Alternativet är att klä ut sig till en av coolboysen, men då går man ju inte som sig själv utan som folk iallafall jag i allmänhet tyckte var dryga. Har aldrig fattat det där med att inte vara sig själv och försöka tuffa sig inför andra. What gives..?

Coolboyslooks går alltså fetbort. Dock fick jag ett förslag om t-shirt över tröja. Och jag kan inte minnas helt säkert att jag har haft det då, möjligen någon enstaka gång, men jag hade det iaf en av dagarna under insparken här för att framhäva en t-shirt när det var småkallt ute. Det var inte så pjåkigt ändå så det finns stor chans att jag kör på det. Med andra ord kommer jag inte gå all in klädmässigt eftersom.. ja, eftersom det som sagt helt enkelt inte går om jag inte vill vara någon annan än mig själv.
T-shirt över tröja kan jag fortfarande tycka är snyggt, så det funkar.

Är smårädd över att hela den här mellanstadiegrejen börjar bli alldeles för upphaussad. Vill inte ha en massa grandiosa förväntningar som inför oktoberfesten för då blir man bara besviken.

Nåja, det blir nog bra. Tagget ska bara infinna sig.

---

Väs, jefla förkylning. Jefla väder. Väs.Säng, säng, säng?

Dagen/nattens dilemma: sovtid.

Seminariet imorrn är för min grupp ett klockan 08.00. Vad innebär det? Jo, uppstigning vid ca 06.00 för att komma igång något sånär och sedan ta bussen ca 07.30, såvida inte Fredrik bestämmer sig för att ta bilen imorrn så man kan haka på där.
Vad mer innebär det hela? Jo, att sovtiden för att jag ska få mina minst sex timmars sömn backas till klockan 00.00. Detta får till följd att en just nu pigg Richard med dygnsrytm anpassad för att somna runt 05-06 kommer att ligga med psyk-uppspärrade ögon och rastlöst skruva på sig och svettas och stirra i taket i ca tre timmar innan man börjar iaf bli ett uns trött.
Alternativet är således att vara uppe i vilket fall till ca klockan tre då man iallafall slipper rastlösheten och ändå får de tre timmarnas sömn. Tror jag kör på det, annars får man seriöst ryck.

---

"Jag är kluven. Jag känner mig som ett barn, men ofta också som att jag är hundra år gammal. Jag känner mig tidlös ibland. Inte så att min musik ska leva för evigt, men man är så gammal som man känner sig. Alla människor är alltid barn, "vuxen" är en term man har hittat på."
-Amanda Jenssen

---Tid, du är dig inte lik

Börjar bli partysugen. Är sjukt hur fast man blivit i det, men en vecka utan att parta minst en gång finns liksom inte längre.


Tänk om högstadie-Richard skulle möta högskole-Richard. Han skulle få en chock. Förmodligen bli blyg och drömma i smyg om att också vara lite äldre och ute och parta. De små trevande sommarfyllorna med Erik och Martin i all ära, men de större festerna, med mycket folk.. Och våga prata mer med de av andra könet skulle han också tänka på i smyg. Han skulle drömma om förändring, om att tiderna blev bättre, om att det inte alltid skulle vara likadant.

Tiderna blev bättre, Richard blev äldre och mer social. Högstadie-Richard suddades ut bit för bit.
Till slut hade lilla högstadie-Richard förvandlats till vuxna högskole-Richard gick ut och träffade en massa underbart folk. Han kom till de större festerna och han vågade prata med tjejer mycket mer än den lilla sköra högstadie-Richard.

Ränder suddas dock aldrig ut helt. Högstadie-Richard befarade det och högskole-Richard insåg det. Bitar av hur man en gång varit och spärrar man haft suddas aldrig ut helt. Små fragment dröjer sig alltid kvar, i alla människor.

Högskole-Richard är på väg, men det är en bra bit kvar innan han är där han vill vara.One step at a time

Okej, nu har dippen börjat gå över. Må den gärna dröja iaf en vecka åtminstone till nästa gång.

---

Som vanligt kollade jag inte på Idol i fredags, utan på enbart framträdandena på tv4play först idag. Mycket bra framträdanden överlag, alla utom tråk-Geir som äntligen åkte ut. Linnéas var klart skönast och svårslagen, men mest känsla? Minnah och ännu mer Elin. Sen är jag äckligt svag för såväl piano som "Forever Young"..Pissdag

Och då har den knappt ens börjat. Redan beklagat mig så smått på fb..

Varför piss? Mja, för det första är en halvförkyld Richard inte det mest gladlynta man kan råka ut för (och en vrålförkyld Richard ska vi inte tala om). Sen vaknar man då och då utan anledning och kan så småningom inte somna om. Kanske fyra timmars effektiv sömna max, vilket inte heller direkt höjer humöret.
Förutom det har jag en av mina sedvanliga dippar och är nedstämd inombords allmänhet.

Grädden på moset? Fyra timmars lektion i den sååå användarvänliga aulan. Kommer inte minnas ett skit som sägs. Blocket lär bli mer nerklottrat och nerdiktat än vanligt.

Finns en massa detaljrika småsaker till jag kan gnälla på, men känns som det får vara nog nu..But friday, never hesitate

Slö dag, föga otippat. Mest surfat runt, kollat Robinson samt patchat fm. Slö dag som sagt.

Nyss hemkommen från bio dock, kollade "Due Date" med Johan, Fredrik, Sebbe, Martin och Jessica.


---


Partandet igår var finemang! Blev en spontan mindre förfest som växte till lite mer medelstor förfest i takt med att folk droppade in. Gör mig inget alls! Finns ju bara trevligt folk so what can you say?
Innan allt folk började komma så körde jag ragtime-musik på hög nivå och suktade efter Peters blaskiga whisky som jag sedermera fick druckit av. Rätt sätt att fira en inlämnad tenta, oh yes.
Har dock för andra förfesten här i rad inträffat ett mystiskt skeende, en smärre gåta. Förra gången hittade jag choklad på några odiskade tallrikar i köket, alltså någon som hade testat min Ohoy chokladtopping som står ovanför spisen. Why..? Denna förfest gick jag vid ett tillfälle på toa och öppnade badrumsskåpet. Därinne hittar jag ett av mina glas, trasigt med lite cider i. Jaha..? Ska bli spännande att se vad det blir för överraskning nästa förfest här!


Ut sedan till kåren, hängde mest med gotlandstrillingarna och grabbkärnan minus Sebbe som stannade hemma. Dessutom hängde jag och en i klassens påhälsande brorsa på varann en stund och sluddrade friskt till varann om ditten och datten. Lyckades hamna på dansgolvet och önska låten jag nämnde i förra inlägget som inte blev spelad. Däremot spelades just då en Daft Punk-låt så jag stannade snällt kvar och dansade med en av gotlänningarna. Direkt efter den sjönk den musikaliska kvaliteten med sisådär 386% till sedvanlig kass nivå och vi lämnade således dansgolvet illa kvickt.
När vi plötsligt skulle dra blev det ett antal gotlandspussar och sedan snabbhandlande på Gandhis (två korvar med strips och massa fet, härlig räksallad, mumma!) innan bussen hem. You just gotta love the life we lead here :)

Tack åter för en trevligt kväll alla och må tentan brinna i det varma ställe där den förmodligen kom ifrån!


---


Due Date - Den var okej, längre än så sträcker jag mig inte. Den kändes kort, var inte alls så rolig som jag trodde, och de "största" skämten hade jag redan sett i en trailer nånstans innan så.. vet inte hur de tänkte där. Men iaf, den var definitivt ingen biofilm. Så stanna hemma och se den på annat sätt. B B-


Nu.. blir det fm! Finalmente! Und musica. Ciao!


Bilden jag använde till den semiotiska analysen. Gick att säga (läs: flumma) rätt mycket.

I don't wanna sleep

Prima kårkväll! Vad mer kan man säga? Mycket bättre än Halloween in my book. Lite weird på en punkt, men generellt mycket bra! "Stulna" pussar är aldrig fel.. Känner knappt igen mig. Men det gör mig inget alls. Vad vore det för kul om man kände sig själv hela tiden? :P Trivdes extremt bra ikväll. Väl mött i framtiden alla!

Låten jag önskade ikväll till den usla DJ:en, men som aldrig spelades:"Will you marry me? Did he leave you any money? Answer the second question first."

Blev pga Evelina inspirerad att fylla i en av otaliga listor. Bara sådär, ibland behövs inte mer för att man ska få lust att fördriva tiden en stund med ett formulär.


Senaste impulsköp:

En burk glass, Carte d'Or Crema di Mascarpone

Om du var en blomma:

Röd näckros. Trivs i bra flera av Bohusläns vatten och gillar lugn och ro. Ovanlig att se, men sticker ut när man väl hittat den.

Pryl du inte kan vara utan:

Ingen speciell pryl. Möjligen linser.

Lyx är:

När man mår bra och kan göra precis vad man känner för.

Tidningar du prenumererar på:

Offside, julklapp som jag ska önska mig vidare till kommande jul

Vad gör dej förbannad:

Det gamla vanliga; orättvisa, ohederlighet/falskhet, folk som skadar sig själva och andra, speciellt barn som far illa. Allra mest förbannad om någon nära blir skadad eller utsätts på något sätt. Då vaknar den sovande tigern.

Du gör med 100 upphittade kronor:

Plockar glatt upp dem och går vidare.

När grät du senast:

Hmm.. någon gång i förra veckan tror jag. Var något rörande moment i någon film eller nå't.

Mjukt eller hårt:

Jaha..? Gällande vad? Förmodligen mjukt. Det låter mest bekvämt.

Kram eller puss:

En äkta kärleksfull kram är svår att slå, men en äkta kärleksfull kyss är ännu svårare att slå. Puss däremot är svårare. Beror på hur den ter sig och situationen och vem som ger den.

Hyrfilm eller bio:

Bio, duh? Iaf när det gäller action och thrillers. Genrer som komedi och drama ser jag helst hemma. Jag går på bio för känslan och effekternas skull. Det är generellt inte så mycket ljud- och visuella effekter i en komedi eller dramafilm.. Skräck ser jag nästan aldrig på så det är sak samma.

Natt eller dag:

Dag på sen vår, sommarn och tidig höst, natt resten av året.

Rakad eller orakad:

Var? Huvudet är närmare rakat än långhårigt nu iaf.

Popsnöre eller sportfåne:
Sportfåne

 

Kaffe eller te?:

Har blivit mer te med åren. Men kaffe dricks också.

Bakispizza eller bakischirre:

Bakispizza. Fick för övrigt rådfråga en kompis om vad "chirre" var. Chips för er som var lika ovetande som jag.

Förfest eller efterfest:

Förfest. Gärna som övergår till ren hemmafest så man slipper dra ut på krogen, gå i konkurs och höra usel musik.

Engångssex eller engångstallrik:

Engångstallrik.

Yngre eller äldre:

Ålder är en siffra, men finns såklart gränser åt båda hållen.

Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne:

Förmodligen inte. Fanns det en chans att hon gick att omvända så kanske. Men skulle förmodligen lämna det hela.

Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt:

Beror på hur stort det är. Småsaker kan man förlåta.

Finns det någon du ogillar starkt:

Se frågan om vad som gör mig förbannad.

Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträd:
Bra och bra, jag undviker de helst om det går, men uppstår de så löser jag det hela så diplomatiskt jag kan (om jag inte är redigt förbannad såklart, då tar det en stund innan jag tar i diplomatin i bilden). Jag har aldrig behövt slåss sedan jag gick på dagis så jag antar att min diplomati fungerat rätt bra.

 

Om någon trycker ner dig, vad gör du då:

Trycker mig upp igen och irriterar personen i fråga

Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv:

Beror på vad det gäller. Men vill nog främst lösa saker själv.

Är du svartsjuk:
Har inte varit det överdrivet innan iallafall. Jag föredrar att naivt lita på folk.

 

Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta:

Jobba på äldreboende, jobba som läkare, matematiker, fängelsevakt m.fl. Jag jobbar bra med olika sorters folk, men som läkare skulle jag få hålla på med blod, sår, var, brutna ben och annat jag helst inte jobbar med. På äldreboende lite samma grej, människorna som personer hade jag lätt kunnat jobba med, men det runtom och miljön hade inte passat mig. Matematiker är inte att tänka på då jag hatar matte. Fängelsevakt hade jag varit för snäll för och försökt bli kompis med en del fångar, sånt fungerar knappast i längden. Näe, jobbet som lärarvikarie i vintras och våras passade bättre. Och inom läkarvärlden skulle psykolog/kurator vara mest passande.

Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den:

Kanske, om jag inte har väldigt bråttom eller det är helt opassande med en massa trängselVad är det första du tänker på när du vaknar:

Om jag inte ställt klockan: Urk..vad f*n är klockan..? Om jag ställt klockan: Urk... redan....


Är du troende:

Nej det kan jag inte påstå. Tror på att det finns någon form av kraft, men sen om det är öde eller ej det vet jag inte. Får många tillfälligheter som händer ibland för att det ska vara helt kallt. Men troende som i troende på en religion och följer en bibel eller liknande? Definitivt inte.

Tycker du om stearinljus:

Who doesn't? Är mysigt vid de flesta tillfällen.

När blir man vuxen:

Aldrig hoppas jag. Dessvärre är jag mer vuxen nu iallafall än får bara två år sedan. Men det är på både gott och ont. Barnasinnet dör aldrig, men man blir lätt mer cynisk med åren.

Hav eller sjö:

Hav, hav, hav. Går inte att jämföra.

Vad har du för väckarklocka:

Mobilen.

Hur ofta klipper du tånaglarna:

När de börjar bli för långa..? De växer inte överdrivet snabbt.

Har du betalat månadens räkningar:

De jag fått än så länge iaf.

Använder du hudlotion:

Nix.

Tycker du om Dr Pepper:

Nope.

Äpple eller Päron:
Blir nog päron, men helst äppelkaka :P

 

Äter du fiskbullar:

Jadå, men längesen nu.

När klippte du dig senast:

Några veckor sedan.

Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat:

Förmodligen Burger King. Har inte testat Max tillräckligt än. Men Max shakes slår de andras med råge.

Platt eller vanlig dataskärm:
Har en platt, men har inget emot vanlig


Vad har du för mobiltelefon?:

En som går att ringa och sms:a med, Nokia nånting som kan blinka och är hållbar. Blinkandet är mest bara störande nu, men såg snyggt ut när jag fick den.

Dammsög du bakom soffan sist du dammsög:

Nej, har ingen soffa i mitt rum. Joel dammsög säkert bakom soffan i vardagsrummet.

Är det ordning eller oreda i dina byrålådor:

Min ordning

Har du blivit sövd någon gång:

Inte som jag minns. Senaste gången någon försökte var jag rätt ung och rädd så då fightade jag mig bort från mottagningen så det inte blev av. Skulle satt in rör i öronen, men tji fick de.

Lever din mormor:

Japp, still going strong! Närmar sig alltmer de 90 åren :)

Har du varit med på TV:

SR:s webb-TV en gång.

Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu:

Äta något möjligen. Sista frågan i tentan börjar jag ändå inte med förrän inatt så det räknas inte.

Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dar sen:

Om den inte luktar något speciellt och jag är törstig så varför inte? "Bäst före" är inte samma sak som "Ruttnar ihop detta datum"

Beskriv din humor:

Sarkasm, ironi, slapstick, Göteborgshumor. Chevy Chase, Johan Glans, Chandler, John Cleese, Robert Gustavsson, Björn G, Jönssonligan, Mr. Bean, Fawlty Towers, Nile City, Galenskaparna, Rena Rama Rolf, shall I go on?


Sååå, det var allt för nu. Och nu behöver jag verkligen äta något. Och tända lite lampor, ser ut som en krypta här.

50% and counting

Härligt väder ute. Först väcktes man av herr Sinander vid halv tolv, sen tänker man att idag är det nog dags att gå utanför lägenhetsdörren första gången sedan i lördags natt för att handla. Men nähe då, ösregn, jajamensan, skoj skoj. Tror jag skjuter upp mitt handlingsbesök ett tag.. Skjuta upp är trots allt något jag har genuin talang för.

Ska också posta det otroligt smidiga paket som adlibris skickade mig för att kunna returnera VENDESTIK. Det hade varit snällt om man åtminstone fått ett paket som man kunde försegla ordentligt. Fick använda mig av lite små tejpremsor och gamla delar av det första bokpaketets omslagsremmar som knöts runtom lika snyggt som en påkörd cykel ungefär.
I vilket fall blir jag av med den förbenade stickboken senare idag.. och ja, jag fick rätt bok i det nya paketet.

Ska också bli jättekul att diska på fredag eller lördag! Pallar inte ta tag i skiten medan jag har hemtentan att tänka på så berget bara byggs och byggs. Men det är det som studentlivet går ut på delvis, right? Nja, snarare kan det nog kallas ungkarlslivet. Joel är inte ens hemma så det är ännu mer ungkarl än vanligt.

Kom just på att den enda musiken jag lyssnade på igår förutom låten jag postade i förra inlägget var när signaturmelodin till How I Met Your Mother spelades vid avsnitten jag såg. Känner att suget är rätt stort nu, så Spotify åkte på för en liten stund sedan.

Tentamässigt är jag halvvägs. Inatt blir det fråga 2/4 och imorrn natt 1/4. Ska bli såå roligt. LSD, någon?


Lite nostalgi är aldrig fel


Mitt i den världsliga tentan

Så har man då börjat skriva! Tog ett jävla tag, men till slut var det överraskande nog mina anteckningar som fick mig att komma igång. Mycket ovanligt, men tack för det kära block.

Just nu har jag skrivit de första tre meningarna, vilket gör att den inledande ångesten är passerad och jag vet att det inte längre kommer vara så hemskt att fixa igenom fråga numero tre inatt. För en stund sedan började oroligheten stiga i kroppen och det felaktiga intalandet om att jag never skulle nå upp i 1,5 sida som krävs. Nu är jag lugn, kommer utan tvekan komma upp i minst 1,5 sida.
Samma visa varje gång.. framt till att man börjar skriva och ser de första raderna bildas så byggs tveksamheten upp om att man kommer gå in i väggen. Det känns alltid lika nära, men det händer aldrig.


Man får perspektiv på saker när man ser sig om och lyssnar. En tenta är inte hela världen. Inte ens i närheten faktiskt. Det finns händelser som är så mycket värre. Bara idag kan jag räkna till två direkta som påverkar mig mer än någon hemtenta. Det är tillräckligt nära för att jag ska vakna upp ur totalt världsliga problem och när man tänker på sådant så är det i nästa steg löjligt hur mycket ett papper med några frågor kan blåsas upp. Men det är så vi fungerar, saker blir jobbiga även om det är små grejer som stör och inte stora. Människan är inte gjord att vara nöjd.

Det är vi som gör vår värld jobbig, antingen på egen hand eller för varandra, inte världen.


Musik att koppla av till, även i tentatider


Oproduktivitet

Imorrn börjar fyra dagars intensivt hemtentande. Eller rättare sagt fyra nätters, vi vet ju hur det brukar bli på dagarna; klockan går och den lilla arbetslågan infaller först när mörkret lagt sig ordentligt.

Tror att denna tentan kommer ordna sig den också, trots mitt fullkomliga ointresse. Har efter ett par snabbtittar på frågorna räknat ut att jag iallafall bör klara godkänt, vilket är mitt mål. Förra tentan hade jag högre ambitioner, vilka också levdes upp till.


Idag har jag mest gjort en massa världsliga saker samtidigt, varvat Doobidoo med Idolframträdanden och annan musik, How I met your mother, lite F.M. samt några uns xpert och facebook. Lagom action för en söndag.

Har tröttnat på hösten nu också och fått allt mer längtan efter julen. Sen är det bara ett knappt halvår kvar till sommarn..


---


Väster om boken snurrar flaskan
Kluckande dansar båten
Raukens mynning spår en vansklig framtid
Vart grävs alla blöta gravar?
Låt oss falla ner
Mörkret går åt motsatt håll
Våga följ flaskan
En dag stannar kluckandet


//RB

RSS 2.0