29 bast

Prima födelsedag igår!
 
Lugn eftermiddag med lite inhandlande av öl och uthämtande av smörgåstårta, sen lyssna på BBpodd och en kort stunds FM innan det blev dags för ätande och paketöppnande.
 
Lite böcker, kalsonger, ny rakapparat och några blandade öl var alldeles lagom presentskörd. Jag hade som vanligt inte önskat mig särskilt mycket.
 
Efter ett tag placerade jag, broder och Erik oss i soffan och kollade en film. Därefter försvann vi ut till gäststugan och spelade spel fram till typ fyra på morgonen.
 
Alldeles lagomt 29-årsfirande. Tack alla!
 
Nästa år är det 30 som gäller. Då kan det nog bli lite annorlunda bullar. Lång tid kvar, men vi får se hur det blir, man bör nog börja planera lite smått redan nu även om det är rätt svårt.
 
Tjo!
 
 
Det blev både smörgåstårta och gräddtårta. :)

Sommar -> Höst

Sommaren förbyttes till höst på ett ögonblick. Äkta svenskt. Men jag är inte bitter över det på något sätt. Tvärtemot från när jag var yngre så uppskattar jag även andra årstider än sommar mer med åren.
Sommaren kommer givetvis alltid vara nummer ett för mig, men höstens charm har sedan gymnasiet ungefär varit min nummer två (undantaget juletid, men det är ju mer en utdragen händelse än en hel årstid).
 
Det är svårt att förklara allt som är gött med hösten. Det bara är en väldigt speciell känsla över allt. Ett mörker, men på ett skönt och ibland mysigt sätt.
 
Nu ropar jag inte hej till hösten helt ännu. Det kan trots allt lika gärna vara strålande sol och 25 grader varmt ute imorrn. Man vet aldrig.
 
 

Bröllopsgratulationer!

Fintfint bröllop och dop i lördags!
Vigseln var varken för lång eller för kort, lagom helt enkelt.
Gästerna var svenskar, tyskar och ryssar (min kusin Matthias är ju hälften tysk, hälften svensk och frun är ryska, vilket ledde till att prästen tog det hela på engelska).
Förutom talande av prällen var det också lite musik såklart, psalmer och sång av min faster och andra kusin samt fiolspel av en vän till den tyska delen av familjen.
 
Efter vigseln var det mat och dryck på församlingshemmet i närheten. Skönt umgänge, lite tal och pianospel pågick under kvällen.
 
Så småningom led det hela mot sitt slut och jag och broder kom hem på gött humör och kollade Sällskapsresan som avslutning på en go dag. :)
 
Tack för bröllopstillställningen kära familj! Lycka till i framtiden par och dotter!
 
 
Broder Linus, som också var best man, med sin livvaktsbroder Richard bakom sig.
 

Värmepassager & kommande högtid

Tiden går och värmen består! Wunderbar är vad det är. Må det fortsätta länge till.
 
Jobb söks, FM spelas, kropp badas. Det är rätt behagligt just nu ändå, även om jag ju som bekant väntar på att nästa flytt och jobbäventyr ska dyka upp runt hörnet.
 
---
 
Imorrn väntar ett bröllop och dop. Äldste kusinen ska gifta sig och hans och tjejens lilla barn ska döpas. Skoj och mys!
Jag träffade såväl tjejen som barnet första gången igår. En mycket söt liten dotter som de fått. :)
 
Broder, som är kusinens gudbarn, ska för övrigt vara best man. Vuxenpoäng där!
 
---
 
Just nu sitter jag i Eriks stuga (som nästan varje kväll på senare tid) och strax vankas FM och så småningom ska vi laga käk.
 
Huj!
 
 

Tillfällig flytt

Flyttade ut ur "min" stuga idag. Det kommer ett antal deltagare till nästa helgs bröllop inom kort som ska ha min fasters hus så hon, kusin och kusinbarn flyttar in i stugan så länge. Jag själv flyttar delvis till föräldrarna, delvis till Erik.
Jag och Erik lär ju ha lite spelnätter så jag kommer nog bo här ibland, men de dagar han ska upp svintidigt till körskola är jag inte jättepigg på att bli väckt om vi säger så..
 
Idag var sammanfattningsvis således en städdag. Tvätta lite fönster, dammsuga, diska och packa.
 
Flyttar ja.. jag är ganska van vid dem vid det här laget. Jag har inget större problem med flyttande, men det blir ändå lite, lite mer tröttsamt för var flytt. Den fasta punkten efterlängtas.
 
 

Stackare

De som hade sin ledighet i juni och/eller juli måste slita sitt hår nu. Augusti har hittills varit en fröjd större delen av tiden.
Min födelsemånad levererar!
 
---
 
Idag har jag och Erikski tillbringat några timmar på stranden.
Ett par goda Red Stripes, lite bad, bollkastande, gött snack och solande senare tog vi oss till hans residens.
 
Kvällen? Blir nog lugn, avslappnad, med lite FM och poddlyssnande. Dealen är att Erik får höra 08 Fotboll och jag får höra BBpodd. Vi ska nog överleva varandras poddar.
 
---
 
Humöret? Idag rätt bra. Precis som kvällens humörmässiga plan är jag ganska avslappnad. Jobbsökandet häromdan gjorde mig lite lugnare. Jag blir liksom lite lättare stressad ju längre tiden går utan jobb.
Jag är extremt jobbsugen och vill ha saker att göra, en organisation att bidra till.
Att jag i synnerhet vill till ett specifikt jobb jag sökt vet många i min omgivning och snart får jag veta om det blir intervju eller ej.
Hoppas, hoppas, tummar och tår.
 
 
 

Eld i baken

Inatt när jag kom hem kollade jag ett avsnitt Spartacus och sen var det som att luften gick ur mig lite. Inte för att det var något dåligt serieavsnitt utan för att jag plötsligt fick en känsla av "Jaha. Här ligger jag. När kommer nästa steg i livet?"
 
Idag fick jag i sviterna av detta lite eld i baken och har under eftermiddagen raskt sökt tre jobb.
 
Alltså, det är gött att vara "ledig", inget snack om det, men man behöver mer projekt i livet.
Hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag startat upp smågrejer och investerat en del, jag hade inte enbart rest jorden runt och haft det gött.
 
Jag känner väl mest att tiden går och jag står och stampar i farstun just nu.
Man kan inte stampa hur länge som helst, så småningom måste man komma ut ur huset också.
 
 

Kräftskiva

Årets kräftskiva har passerat och skivan blev som vanligt finemang! Familj och Erik deltog.
Jag hade komponerat en tipspromenad och agerade sedan också protokollförare när poäng räknades samman totalt från tipseriet samt kvällens två andra delmoment, trädgårdsyatzy i par och utslagsfråga med pasta i burk.
 
Efter lekandet blev det kräftätande, nubbedrickande och sjungande. När merparten av familjen slutligen började tänka på läggdags (ungefär runt två) stack jag, broder och Erik vidare hem till mig och tog oss några stadiga till samt hade gött snack i ytterligare några timmar.
 
Prima liv!
 
Kräftis!
 
 
 
 
 
 
Att det de senaste dagarna varit eländesresultat i fotbollsvärlden försöker jag förtränga just nu..

Uppsala och sunny days

Seg tågresa på fredagen, men sen var det en prima helg i Uppsala!
 
Lördagens party hos Katarina och Danne var klar succé. Runt 14 pers och en del lekar till att börja med.
Efter lekarna blev det smörgåstårta och alla fick under sin tallrik var sin hemlig aktivitet/utmaning att göra under kvällen. En fick att hon skulle skåla för sommaren hela tiden, någon annan att hon skulle ta mat från andras tallrikar och någon tredje skulle önska låten "Fanta & Rosé" gång på gång.
För min del var utmaningen att utge mig för att vara expert på att spela luftgitarr. Jag tog tag i utmaningen med liv och lust direkt och tänkte att det är väl lika bra att bli av med skiten. Ett bejublat framträdande/instruerande senare smet jag ut på balkongen och käkade upp min smörgåstårta. Gött så.
 
En massa gött häng, öl, och trevligt buggande senare så ville en del dra ut. Taxiresan bar mot kända utestället Flustret, men jag och två till kände direkt att "Fan, nä, vi vill hellre till en pub och ha gött häng där man hör vad man säger istället för att alla tränger in sig bland flera hundra andra, köper svindyra drinkar och splittras som det brukar bli."
Vår idé hörsammades och merparten av de som följt med ut hakade på till en skön irländsk pub istället.
Inget inträde, ingen kö, inga ockerpriser på alkohol samt ledig plats att sitta. Det trevliga hänget var ett faktum!
 
Framåt halv fyra var jag, Katarina, Danne och Robert, som också skulle sova över, tillbaka i lägenheten. Slut på kvällen/natten och nöjda partydeltagare. :)
 
Söndagen innebar bussresa hem som märkligt nog kändes mer behaglig än tågresan upp, trots att tågresan var tre timmar kortare.
 
 
Veckan hittills? Rätt lugn. Sökt ett jobb, badat, spelat FM med Erik, grillat, suttit på stranden. Go vecka helt enkelt!
 
 
 

RSS 2.0