Fokus

Mycket i tankarna dessa dagar! Men fokus tappas ej. Icke.

Veckoblogg

Detta har börjat bli mer av en veckoblogg, mycket beroende på att det inte finns så mycket att berätta om just nu.
Gå upp, FM/Söka jobb, äta, kolla serie, sova. Det är ungefär så en generell dag ser ut.
Jajaja, spänningen är olidlig, jag vet.
 
Nåväl, på måndag ska jag på en resa inåt landet som förhoppningsvis blir framgångsrik. Det känns bra i nuläget i vilket fall. Lugnt och samlat.
 
Annat som händer framöver? Hmm.. Erik åker hem till Stockholm på torsdag så då blir jag vänmässigt solo i Olofsbo igen. Trist såklart, men jag reder mig.
Jag har aldrig haft problem med att vara vare sig själv eller i grupp. Lite av båda är en lagom mix. Man behöver både egentid och socialt liv.
 
Nu är det hög tid att svälja ner några mackor och dricka sig en kaffe!

Sundsvall, Läckberg och Österrike

Härlig helg på besök hos Henke och Malin i Sundsvall. Längesen vi sågs nu så mycket trevligt!
Sportbar, FIFA, god mat, fika, promenad uppe på både Norra berget och Södra berget, filmkollande och gött snack.
Matchen kan vi glömma.. eländes elände.
 
Tack för helgen!
 
Sundsvall är absolut en stad jag skulle kunna bo i. Den ligger fint vid vattnet och mellan nyss nämnda berg.
 
På resan började jag också läsa Läckbergs senaste, Lejontämjaren. Mycket bra uppbyggd med sköna relationer och spännande intrig som vanligt, men utan att spoila för mycket kan jag ju säga att den slutade i något av ett antiklimax. Väldigt öppet och man skulle vilja läsa vidare, få mer svar. Det kändes också väldigt ihophastat, allt hände plötsligt väldigt snabbt efter en lååång och bra uppbyggnad. Sådant kan man bli rätt irriterad på.
Mest plus ger jag som alltid till förmågan att beskriva olika typer av människor och relationer, glädje, sorg, likgiltighet, ja allt. Realismen det ger och engagemanget, sympatierna man får för karaktärerna är riktigt bra.
Sammanfattningsvis drar slutet ner en del, men boken i sin helhet var bra.
 
---
 
Matchen igår.. alltså, jag var uppgiven innan, under och efter Rysslandsmatchen, men matchen mot Österrike.. man saknar ord. Så fruktansvärt genomuselt.
Klart att spelarna var kassa överlag, men det är bara en enda man som kan bära ansvaret för detta, som lett landslaget till detta bottennapp och denna hönsgård, från uttagningar till extremt otydliga taktiska beslut: Förbundskaptenen.
Att inte avsätta mannen i fråga efter detta är nästan ett hån. Skulle man driva ett vanligt företag på samma sätt rätt mot botten hade styrelsen knappast tyckt att den som chefade var rätt man för jobbet.
Pinsamt.
 
---
 
Nå, nu ser vi framåt. En öl, en liten whisky och FM med Erik. Och solen skiner!
 
 
Grattis.

November was white, and December was grey

Grått ute idag. Duggregn. Mysigt.
 
---
 
Jag var iväg en sväng och åt lunch med föräldrar och faster i Vessigebro. Utöver det en lugn dag. Svarar på lite mail och lyssnar på lite musik. Läste lite Elvis-bok förut (seriefiguren Elvis). Insåg just att jag förresten även har en Elvis-t-shirt på mig (sångaren Elvis).
 
Ikväll tycks det kunna bli en liten sammankomst hemma hos broder. Förmodligen blir det lite kortspel och sådant som adjö till faster som åker hem till Tyskland om några dagar.
 
Till helgen åker jag upp till Sundsvall för att träffa Henke. Längesedan vi sågs nu, ska bli sköj!
Som av en perfekt slump insåg vi båda också att det ju är kvalmatch på lördag. Om det innebär segeröl eller sorgeöl återstår att se.. Men någon form av öl ska vi allt skåla i i glada vänners lag. :)
 
 

RSS 2.0