Lite nät efter midsommar

Sitter med datorn högt uppdraget på bröstet nu eftersom jag annars inte ser ett skit av det jag skriver. När linserna var urplockade märkte jag nämligen att glasögen behagade vara kvarglömda borta i farmors stuga. Väs.

---

Midsommarhelgen har passerat hyfsat smärtfritt! Visst var man lite småbakis i lördags, men det var tolerabelt och överlevdes lätt med lite VM att titta på.

Jag, Henke, Linus och Erik var de kumpaner som partade i år och höll för tredje året till i farmors gamla stuga.
Midsommarafton blev det en del öl och annat smått och gott i drickväg varvat med stora, grillade, saftiga flintastekar och potatissallad. Efterrätt blev glassbåtar.
Under kvällen blev det dans runt midsommarstången efter att någon granntant tjatat sönder Erik en stund. Jag tyckte det var lika bra att ta i ordentligt på "Så går vi runt om en enebärabuske", eller vad den nu kan tänkas heta där ni bor (har hört många varianter), och tvättade kläder, sköljde kläder, strök kläder och skurade golv väldigt teatraliskt. Tydligen uppskattades det av folket runtom fick jag höra i efterhand. Man skulle säkert blivit skådespelare eller nå't istället, men jaja, bra sås reder sig själv.

Senare under kvällen blev det promenix och man pratade med lite random folk på vägen, så som det gärna blir. Erik hoppade plötsligt in i en röd liten bil och försvann iväg med föraren för att inte återvända. Jag och Henke övertalades av nå'n pajsare att hänga med till en fest i närheten, men när vi kom dit hann jag bara hälsa på en tjej som gick ur huset, sen blev vi inte insläppta av den som bodde där. "Jaha? Trevlig hembjudning!" tänkte jag och Henke, noterade att vi förmodligen ändå skulle stört sönder oss på den usla musiken, och stack utan krusiduller och surheter hem istället.
Hemma möttes vi av en sovande Linus och sedan snackades det en stund och hördes på BRA musik innan Henke också försvann och la sig och strax därefter jag likaså.
Erik? Han dök upp sent nästa dag och mindes inte exakt alla detaljer om den fest dit han tydligen försvunnit iväg efter den otroliga bilresan som tydligen bara sträckt sig ett par hundra meter bort.

---

Börjar bli hyfsat obekvämt att sitta såhär med hakan nerpressad i bröstet.

Idag åkte Henke hem och imorrn sticker Erik. Då blir det rätt tomt igen.. men Linus är här, kusinbarnen är här och Olofsbo är fullt av vackra.. öhm.. utsikter!


Nu kanske det blir någon film. Godnatt!

Random

"Det är inte bra att bli äldre, då lär man sig saker.
Det är bättre att vara ung och dum, då går man in i saker med mer energi."


~ Jag själv, alldeles nyss. Man ska nog inte citera sig själv egentligen, men tyckte det var så tragiskt sant att det var värt att tas upp.

---

- Hej.
- Fuck off!
- Fuck you!
- Fuck it!
- Fuckhead!
- Fucker!
- Motherfucker!

Från vilken film? De som kan svaret UTAN att leta upp det på nätet eller fråga en vän bjuder jag på glass nästa gång vi ses (erkänn det är ett bra mycket bättre pris än att typ vinna senaste modeplagget?).Dagarna härmas, men midsommar närmas!

Midsommar närmar sig, vilket blir mäkta skönt! Träffa ett par goda vänner och knäcka massa bärs till förmodad grillning, kan det bli mycket bättre? Nej, inte mycket.
Imorrn blir det in till Systemet och leta upp lämpligt flak.

---

VM ångar på med blandade resultat minst sagt. Senast igår förstummades man nästan av Portugals osannolika 7-0-kross av de stackars nordkoreanerna.

England har lyckats med det osannolika att bara spela 0-0 mot Algeriet efter obefintlig engelsk kreativitet. Helt ofattbart hur man kan med att spela så dåligt med tanke på vad de brukar tjäna och alla fans som följer laget.
Likaså är det mycket förbluffande att Nya Zeeland lyckades spela 1-1 mot Italien. Eller rättare sagt, att Italien lyckades spela 1-1 mot Nya Zeeland eftersom straffen de fick var extreeeeeeeeeeemt billig.. turitalien, som vanligt. Man bara satt och väntade på att de skulle få in ett turmål i slutet på övertid också, men som tur var hände inte det (jag gillar inte italienska landslaget om det undgått någon).

Tyvärr är Kamerun utslaget, och i praktiken även Elfenbenskusten (de måste gå om Portugals 9 måls målskillnad i sista omgången samtidigt som Portugal förlorar mot Brasilien). Nordkorea är också ute, men de kan jag väl inte påstå är någon speciell favorit för mig även om de imponerade i sin första match mot Brasilien (förlust med bara 1-2). I övrigt kan alla lag fortfarande gå vidare, även om vissa såklart har hårdare förutsättningar än andra.

Idag, 16.00, avgörs grupp A och B där först grupp A:s Mexico-Uruguay och Frankrike-Sydafrika spelas. Mexico och Uruguay behöver bara spela oavgjort för att de båda ska gå vidare...
Senare, 20.30, avgörs grupp B då Nigeria-Sydkorea och Grekland-Argentina möts. Jag vill ha vidare både Nigeria, Argentina och Sykorea, men det blir ju lite omöjligt.. Nigeria ligger mest pyrt till och måste vinna med några mål samtidigt som Argentina slår Grekland.

---

Nu tänkte jag sno några bilar och köra över lite folk. I "GTa IV" dvs..

Taktpinnar

Det här är vår värld, vi bor i den
Ibland är jag utanför den
Jag tittar ner på den och ser vad som händer
Flyttar mig mellan människor
Känner allt mer
Känslor säger mer än ord
Vi förbluffas ständigt
Vi vill tro, men lyckas inte
Allvar är mer än lycka
Släppa taget är allt, men inte alla kan
De som fastnar tynar bort
Jag ser vidare, skrapar med foten, försöker komma loss
Utifrån blir blickarna anklagande
Inifrån blundar man hårt
Det är snart dags att välja väg
Alla hamnar vid vägskälet
Stanna går inte
Vidare är allt
Då är inte mer
Snart tittar världen på oss

//RB

VM ångar på

Imorrn är det dags för Tyskland igen! Den här gången tar de sig an Serbien. Ska bli mycket intressant!

I övrigt har första gruppspelsomgången passerat och andra inletts. Vi har bjudits på en stor skräll när Schweiz besegrade favoriterna Spanien efter ett mycket gediget försvarsarbete och ett kontringsläge som ledde fram till matchens enda överraskande mål. Spanien pressade på och ägde matchen, men det ville sig inte i avslutningsfasen och då får man skylla sig själv, lyfta på hatten för Schweiz och ta nya tag. Jag tror spanjackerna kommer igen starkt ändå, detta var klart en missräkning, men med spelet de hade i övrigt så kommer de gå vidare ändå.

Maradona börjar få ordning på sitt lag och krossade stackars Sydkorea med 4-1 medan Nigeria inte hade turen på sin sida och förlorade med 2-1 i en match de tog ledningen i och hade haft goda chanser att vinna om det inte hade varit för en idiot de har i laget som visade ut sig.

Roligaste resultatet för idag var annars att fuskfransoserna fick spö av Mexiko med 2-0. Mycket roligt! Gamle legendaren Blanco och nye hjälten Hernandez gjorde de två målen.

Tråkigast för dagen var att Veron inte spelade i Argentina pga skada. Jag har en förkärlek för grymma passningsspelare som honom och Xavi.


Nu tillbaka till FM! Har just efter en mycket svårspelad säsong lyckats ta upp Valloniens huvudstadslag Union Royale Namur från belgiska division 3B till division 2. Inte det lättaste ska jag säga.. många skumma regler och kval på vägen, men det gick! Uppflyttningar är liksom min grej i FM snarare än vinna cuper och ligor.

---

Nå, nog om nördandet nu. Vi tar en låt istället :)Miljoner ord förvinner ner i förrgårs svarta hål

Har sett på ett par filmer som givetvis ska få sin dos kritik.

Vi börjar med Hoodwinked, en animerad film. Så fort jag hör ordet animerad så brukar jag rygga tillbaka lite, trots att de oftast är bra ("Ice Age", "Wall-E", "Toy Story" mfl). Det har mest att göra med att jag inte gillar själva animeringen, den brukar oftast vara sådär rund och ful som jag inte gillar. Det är liksom skillnad på den snyggt skapade Wall-E och en slät, rundaktig figur som nå'n av bilarna i "Bilar".
Det som gör att jag ändå gillar de animerade filmerna när jag väl ser dem är storyn som ofta brukar vara rätt så bra och rolig. Hoodwinked är inget undantag.
Rödluvan med en annan synvinkel kan man säga utan att avslöja för mycket. Storyn varvas också med flera sköna låtar. Det enda jag inte gillar med den är när den börjar gå mot sitt slut och storyn börjar lösas upp så att säga, när man får svar (som jag iofs listade ut någonstans i mitten, men ändå) och sluttampen inleds. Där försvann också spänningen och jag minns hellre de tre första fjärdedelarna av filmen. Slutet är lite lite småtrist (trist som i tråkigt att kolla på och räkna ut, inte som i att storyn är dålig i sig, bara att spänningen är över).
B B B är ett rätt bra betyg för en animerad film ändå (skall jämföras med att jag ju ändå ger Avatar B B B B B och Wall-E skulle jag ge B B B B om jag recenserade). Hitta Nemo fastnade jag aldrig för och Ice Age är liksom rolig och okej, båda skulle jag ge B B, Hoodwinked är mycket skönare. En mer vuxen touch.

Andra filmen är Into the wild, en film som det tjatats på att jag ska se och... jaa, nu har jag gjort det.
Jag förstår tanken med den, att man ska upptäcka allt i livet, ta vara på allt, men ändå inte glömma bort det man har. So far, so good, men jag satt mest och störde mig på vilken idiot huvudpersonen (som fanns i verkligheten, filmen är ju baserad på en verklig händelse) var. Fine att han vill göra sig fri och upptäcka världen, men.. kom igen, hur ego och korkad får man vara? Sen är filmen otroooligt seg. Fin, men seg som ett as.
Jag kan inte ge mer än B B B. Det får vara en hur tankespirande film som helst, men det finns många bättre inom det området som ger mig mer.
Flera tillfällen i filmen var det menat att vara tårdrypande när huvudpersonen lämnade folk bakom sig, men inte en enda av de gångerna nådde det mitt hjärta. Jag var bara sur på hans själviskhet. Den enda gången jag tyckte det var lite i närheten av tårdrypande var precis i slutet när hans pappa visas en kort snutt. Mer detaljer än så får ni inte, om ni inte redan sett den. Har ni sett den så får ni gärna säga till så kan jag förklara vidare vad jag stör mig på..
Ska vi ta vad jag inte stör mig på så är det som sagt ändå grundtanken som jag nämnde tidigare. Dessutom väldigt vackra naturbilder och flertalet sköna biroller.

---

Nu väntar sängen och om runt sju och en halv timme så börjar dagens första VM-match när Honduras möter Chile.


Och ja, Kent släpper nytt! Skivan är redan bokad. Musik är en kärlek att lita på..


They'll call me freedom

Wunderbar! Efter dagens första två rätt sega matcher, Algeriet-Slovenien: 0-1 och Serbien-Ghana: 0-1, kom äntligen urladdningen som visade att VM på allvar är igång när Tyskland krossade stackars Australien med 4-0. Klose fick ett antal chanser och gjorde som han brukade i VM-sammanhang; mål.
Om det undgått någon så är Tyskland min förstanation när Sverige inte är med. Kort sagt kan man alltså säga att jag är rätt så nöjd nu.

---

Sommaren har börjat på allvar, men det fina vädret som hör till verkar ha tagit semester helt plötsligt och befinner sig på okänd ort. Dock gör det ju inte mig så mycket då jag är helt besatt av VM denna månad och vistas företrädesvis inomhus. I juli vill jag däremot se rasande vackert väder och vackra utsikter åt alla håll och kanter.

Till hösten infinner sig allvaret igen. Eller rättare sagt, då tar jag nästa steg i livet. Jag har ju tagit steget förut, men de senaste två åren tog jag dessvärre av mig skorna. Nu har jag hittat dem igen och kan leta upp gamla fotspår.
Vart jag hamnar vet jag inte förrän i juli, men min gissning är antingen förstavalet Falun, igen, eller andravalet Halmstad. Det känns inte som jag kommer halka längre ner på listan helt enkelt, men blir det tredjevalet Växjö blir det också bra. Det viktigaste är att jag kommer iväg och får starta om livet igen. Det är inget hemskt med att bo hemma, men nu är jag färdig för gott. Nästa gång jag pluggat färdigt ska jag ha jobbat tag i ett arbete direkt, en gång till tänker jag inte flytta hem. Den taktik jag körde förra gången jag pluggade klart med "en sista slapp sommar innan jobbletande" finns inte på kartan.

Tänk att hamna i Falun igen. Det skulle vara så sjukt. Jag älskade ju Falun, men att liksom göra samma resa igen, fast annorlunda. Denna gången vet jag mer vad som väntar. Jag är ingen novis på partande, jag vet vad högskolan innebär i form av pluggande, jag känner till och hittar i staden, jag trivs där, jag gillar människorna och dialekten, osv.
Och det kommer ju inte bli samma hjulspår ändå som förra gången. Nya vänner, nya erfarenheter och nya kunskaper i skolan.

Hamnar jag i Halmstad blir det andra fördelar. Det är nära både hem och till sommarstugan, jag kan se på allsvensk fotboll (om IFK kommer på besök annars är det la tveksamt om jag går), staden är lagom stor så den kommer nog att passa mig, människorna kommer nog också att passa mig i mentaliteten.

Tredjevalet Växjö blir mest ovisst och skulle därmed bli det lite mer spännande valet förmodligen. Ny plats, ny typ av människor (jag har ingen koll på hur smålänningar är egentligen).


När jag väl vet vart jag hamnar så blir det jubel för vilket som. Det viktigaste är att det blir en förändring från hur det är nu. Jag trivs hemma och med min familj, men nu vill jag vidare, jag är färdig.
Dags att leva mitt eget liv igen.

---


"Fotboll är inte ett spel på liv eller död - det är mycket viktigare än så"

Så har då VM ÄNTLIGEN börjat! Richard är i ständig eufori från igår och en månad framåt.

Min plan är att se alla matcher (undantaget de sista gruppspelsmatcherna där jag ju tvingas välja en av två hela tiden och får zappa lite till andrahandsvalet) och hittills följer jag den planen.
Av de matcher som passerat är det definitivt dagens Sydkorea vs. Grekland som gett mest glädje. Koreanernas spel var underbart positivt att se och att en personlig favorit, Park Ji-Sung, får göra mål är extra grädde på moset i en match som Sydkorea vann komfortabelt med 2-0.
Andra matchen som stått ut lite extra är gårdagens 0-0 mellan Uruguay och Frankrike. Något så ovanligt som en bra 0-0-match alltså. Dels pga spelet där Uruguay var precis så starka som jag förutspått och stod upp bra mot fransmännen, dels för att det rent partiskt var skönt att få se fransoserna få en liten knäpp på näsan efter sitt fuskande in i turneringen. Trots massiv fransk press i slutet så lyckades sydamerikanerna hålla undan och visade upp ett försvarsspel av hög klass.

Allra senast har jag bevittnat en bedrövlig 1-1-insats av England där de inte klarade av att daska till USA. Uselt. Jag vill starkt framhålla att min etta för England varit David James sedan lååång tid tillbaka. Dessvärre är inte Capello (och många andra galningar) av samma uppfattning och resultatet av det såg vi idag när Robert Green skämde ut sig för all framtid.
Englands inledning av matchen var positiv fram till att Gerrard gjorde 1-0, sen rasade det mesta av matchen utför och efter Greens tapp var matchen en böljande seg väg mot avblåsningen där England smått desperat försökte avgöra med några värdelösa långbollar fram mot slutet.

Imorrn blir det mera godis för alla fotbollsintresserade! För er andra som klagar över att det finns lite att se på på TV nu när det är VM säger jag lite smått vänligt: stoppa upp, ni har resten av ÅRET att kolla på TV när VM inte spelas. Nu kan väl JAG för en gångs skull få något att se på?

---

Vad ska man hitta på nu, efter dagens matcher? FM eller film? We'll see.

Jag känner mig ovanligt social. Synd att man bor ute på vischan. I höst blir det stor ändring på det :)

Uppsala

Har vart i Uppsala hela helgen och kom hem först igår vid kvart över elva på kvällen cirka.

Merparten av de som var med på kryssningen i höstas var också på denna baluns så det kändes rätt så hemma. Från ljudlinjen var det dock bara Teo och Katarina med denna gång.

Jag protesterade länge mot brännbollen som kom på tal, men till slut så fick jag ändå tvingas vara med och det gick överraskande bra. Första frivarvet nå'nsin och mitt lag vann. Inte kattpiss! Benen pinnade på hos springhataren Björkman. Se inte detta som någon livsomvändande händelse dock, jag tycker fortfarande inte om brännboll. Eller att springa för den delen. Fy.


När brännbollen var över hängde vi kvar på en lekplats en stund innan det var dags att dra sig tillbaka till Katarinas lägenhet och värma på grillarna.
Jag la på tre korvar i godan ro och gick sedan in för att leta efter en sådan där grillpincett, men nehej då, det tog lite mer tid än jag räknade med att hitta så när jag kom ut låg där tre fint kolsvarta cancerpinnar och väntade ivrigt på min hungriga gom. De slank ner illa kvickt ändå. Allt går med ketchup och inuti var det faktiskt fortfarande korv och inte kol.
And it burns, burns, burns, the hair of fire..

Kvällen gick sin stilla gång med hög musik och ett antal öl (jag undvek, förutom en liten whisky jag blev påtvingad, starkare sprit helt för en gångs skull). Till slut drog vi ut på nåt random ställe som hette "Kalas" men föga överraskande inte var så kalas. Godkänd utekväll ändå och vi hade trevligt även om som vanligt det är förfesten som är det roliga.

Hemma igen slog någon på en DVD från någon Takida-konsert som vi blev sittande vid ett tag halv fyra på natten. Jag knarkade glupskt i mig en halv skål ostbågar och lutade mig tillbaka i soffan.
Lite märkligt var det att ingen grinig granne kom och klagade på volymen som musiken gav ifrån sig.

Tack för helgen alla!


---

Knappt tre dagar kvar...GAH! VM, VM, VM......

Wolfman

En rätt skön film med mörk stämning. Lite småobehagligt, men på ett sätt jag gillar.
Skådisar som Benicio del Toro, Emily Blunt, Anthony Hopkins och Hugo Weaving förgyller denna film som helt enkelt har ett varulvstema. Mer psykologisk och tungt än bara någon random skräckis där en varulv lever rövare och that's it.

Hyfsat snygga effekter och en massa blod och kroppsdelar trots att det är lite mer rysar- och thrilleraktigt än skräckinriktat enligt min mening.
Miljöerna är mumma och adderar till den kusliga stämningen ytterligare då det hela utspelar sig i slutet av 1800-talet.

Två timmar lång, men det passeras i ett jehu och filmen känns nästan för kort.

Max von sydow i en liten roll bör också nämnas som ett extra plus.

Överraskande B B B B delas ut till en varulvsfilm, det är inte något som ofta händer den typen av filmer när jag bedömer kan jag lova.Mot VM och vidare!

Jobb två dagar i rad efter sjukfrånvaron. Stabil comeback med andra ord! I måndags en 5-6:a och igår alla fjärdeklassare på utelektion samt fritids till stängningsdags. Det var många fjärdeklassare...

Idag blir det desto lugnare! Ingen som ringt och därmed kan man ägna hela dagen åt Fm mohöha..

---

På fredag kommer Aftonbladets VM-bilaga. Man längtar efter den, men det är alltid samma typer av irriterande fel år efter år. Eftersom den redan nu är färdigskriven och inskickad till tryckeriet så stämmer heller inte alla trupper slutgiltigt.
I artikeln på aftonbladet.se som står att läsa om att bilagan kommer på fredag så finns också en bifogad bild ur bilagan på Danmarks trupp. Redan där ser man det första felet eftersom IFK:s målvakt Kim Christensen inte kom med till VM men ändå står med som tredjemålvakt i truppen..
Jag frågade Aftonbladets Erik Niva om det hela och fick till svar:

"Jag har förhållandevis lite med den att göra, men ja, det är för mycket begärt att vänta med tryckning tills de definitiva trupperna släpps.
I alla fall ifall ni nu vill ha den där bilagan innan turneringen börjar, till överkomligt pris. Så funkar dessvärre tryckeribranschen fortfarande."

Om det har med en ENORM prisökning att göra kan jag förstå resonemanget, men tidsmässigt så räcker det gott och väl för egen del om man får bilagan typ dagen innan VM börjar. Det skulle innebära att alla trupper hann bli korrekta, vilket jag ser som bra mycket viktigare än att man får någon vecka extra på sig att läsa bilagan. Man kommer ändå läsa den under VM också så vad är problemet med att vänta? Det enda är som sagt om det kostar flera hundra kronor extra att vänta en vecka med tryckningen, men det har jag extremt svårt att tro. Jag betalar gärna lite extra för att få de korrekta trupperna istället för de korrupta. Vad är det för kul med att läsa om spelare som inte är med i turneringen..?

Sammanfattningsvis är det ändå ett stort jobb som läggs ner på bilagan och jag är tacksam för det, tro inget annat, men det har stört mig i flera år att man inte skriver om alla spelare. Det leder till en prisökning i vilket fall för mig eftersom jag istället börjat köpa både Aftonbladets och GT:s VM-bilagor för att gardera mig så mycket det går.

Så kan det va! Mot VM!

RSS 2.0