Delfinal 4: Fyra lördagars elände börjar gå mot sitt slut

Hoppsan, slänger mig in lite hastigt och sent när första bidraget kommit igång.

Låt 1, Sibel: Jag har inte tyckt Sibel haft någon fantastisk röst tidigare och det intrycket sitter kvar även i denna låt. Väldigt intetsägande komposition. Refrängen har lite drag förvisso, men versen är usel. Känns inte som en totalt genomarbetad låt (igen, är ju inte första gången i denna tävling) utan som att det valts instrumentering lite på måfå och fattas lite. Avslutningen på låten är horribelt dålig. Refrängen var som sagt lite drag i, men det var också allt. Synd att ingen bättre sångerska fick låten så att refrängen kunde lyft lite till. Totalt sett en blek låt.

Låt 2, Py Bäckman: Ännu ett skämt från Christer Björkmans sida! Py har uppenbarligen missförstått begreppet "sång" i denna tragiskt usla sammansättning av toner. Hemskt!! Godnatt är helt rätt ord här. Kvällen har inletts katastrofalt. Kanske, kanske hade en bättre sångerska kunnat rädda delar av låten, men vetifan..

Låt 3, NEO: Jag skäms.. igen! Seriöst!! Förutsätts vi tittare vara helt hjärndöda eller?? Jag har inget emot falsettsång, men ÅTERIGEN bör man kunna hitta en bättre sångare. Låten? Ja, vad tror ni? Tråkig, tunn, märkligt komponerad, osv osv. Som vanligt.

Låt 4, Lovestoned: Få se.. "en blandning mellan ABBA och Bob Marley"... MMMMMM. Eller hur. Speciell låt i vilket fall. Verserna är hyfsat lika en annan låt som jag inte kommer på just nu. Vet inte vad jag ska tycka om denna låt. Den är inte speciellt bra, men den är inte lika usel som t.ex. NEO som hördes nyss.. men nä, den var inte speciellt bra som sagt. I refrängen påminner den också om något (t.ex. Vem ska jag tro på med di Leva) Man har tagit en massa smådelar från andra låtar och satt ihop helt enkelt. Det brukar inte bli särskilt bra..

Låt 5, Anna Bergendahl: Hade höga förväntningar på denna henne och.. jaa, låten var bra mycket bättre än mycket annat i år iallafall. Men känns inte som något jättenytt direkt, mer som någon låt i skarven 90- 00-tal som man hört förr i olika versioner. Men helt okej iallafall. Rätt skön när man hör på den flera gånger kan jag tänka mig.

Låt 6, Pernilla Wahlgren: Tråkig vers, men faktiskt en rätt bra refräng. Kvällens personliga överraskning så långt i och med refrängen. Helvetes skit att de inte lyckades skriva en bra vers också. Det finns inte mycket mer störande än en låt som bara har den ena delen. Eftersom det nu bara var refrängen som var okej så känns den alltmer tjatig ju mer låten går. Man har ju ingen vers att falla tillbaka på och också minnas. Skitars, det kändes lite synd..

Låt 7, Noll Disciplin: Textförfattare har de ju ingen framtid som iallafall (eller vem som nu skrev texten, jag lyssnade inte så noga). De ska helst byta sångare också. Återigen. Vad är det med årets festival och undermåliga sångare?? "Det är kört, det är sjukt, ingenting är som förut" Det stämmer iallafall! Festivalen går åt helvete. När de ska bredda sig och ta musik från spridda genrer så tar de verkligen aldrig något bra som representerar genren ordentligt. Friskpråkarn för att stå för hiphopen?? Noll Disciplin för skatepunken?? Snälla helvetes nå'n..
Jaja, jag ska vara lite snäll. Detta var inte den sämsta låten i tävlingen. Men någon fantastisk låt, det var det inte.
Hur det kan låta om det ska vara bättre? Jaa, såhär till exempel.

Låt 8, Peter Jöback: GAH inte Kempe igen! Det bådar inte gott.. skriver nu innan låten börjat och är redan säker på att det kommer gå käpprätt. Nu börjar låten.. eller galandet. Jesus Krist vad tråkigt. Sparka bort Kempe från denna tävling! Sparka bort Björkman! Sparka bort alla som har något som helst ansvar för årets tävling! Alla utom möjligtvis den som fick med Crucified Barbara. Jöback.. jag säger såhär; 1:20 in i klippet.

---

Snabbrepris.. är det verkligen nödvändigt?

Mest uselt idag var definitivt Py Bäckmans insats iallafall.

Bäst? Okej, jag väljer Bergendahl. Det som var mindre uselt var kanske också Sibel och Wahlgren. Den enda låten jag känt för att skaffa hem är egentligen Crucified Barbaras. Bergendahls låt kommer jag nog kunna slappa till om den kommer på radio.

Aah, Dolph är tillbaka! :D Årets enda behållning! Synd att man måste genomlida en massa tid av oväsen för att komma fram till de små snuttarna bara.

Åh, nej, Py kom sist! Så syyyyyynd...

What?? Gick Anna direkt?? Fan vad gött! Haha, ännu en överraskning! Det var la de få procenten med musiksmak i Sverige som plötsligt vaknat till liv nu i slutet av festivalen. Att hon är ostadigare i rösten nu den andra gången hon får sjunga är inte speciellt konstigt :) Men det tar hon igen med råge på ännu mer charmighet än första gången.

Och där kom Gamle Svante igen. Inte för att jag tycker det är melodifestivalens bästa vinnare genom tiderna, men jämfört med årets startfält så är den grym.. så är det. Aah, och där kom Bärnsten också! Nu höjdes klassen några ton på festivalen. Medleyn på gamla låtar visar verkligen hur USELT det är nuförtiden.
Ja!! Claes-Göran! Honom har jag aldrig sett nå'n annanstans än i originalframträdandet han gjorde för hundra år sen :P Han var inte så olik sig, typ bara vitare hår.
Och Lill-Babs också :) hon sjöng bättre förr, men vafan.. detta, tillsammans med Dolph, gör att kvällen känns värd att ha lidit sig igenom i övrig musikalitet.

Neo till andra chansen, inte så otippat att en flickögonsten gick vidare på nå't sätt.
Damn it.. den förmodligen tråkigaste låten för kvällen till Globen. Helt otroligt. Hade inte Bergendahl redan vart klar så hade jag nästan gått in i en kris. MUTE på det eländet.

Måtte Crucified Barbara ta sig till final via andra chansen..

---

Så! Då kan vi summera årets melodifestival med en mimande och härligt tyst Peter Jöback på TV:n i bakgrunden.
Rent musikaliskt så är detta utan tvekan den absolut sämsta melodifestivalen som jag har upplevt. Det är ett hån mot musik i allmänhet att detta ska visas som att det är det bästa vi har att bjuda på. Två bidrag, TVÅ, har jag gillat lite mer i år (C.B. och Bergendahl). Bottenrekord. Det fanns några få halvokej låtar också, men de räknas inte direkt. De har jag plussat i brist på annat.
Jag SKÄMS. Vinner inte någon av de två jag nyss nämnde så kan vi lika gärna lämna walk over direkt i Eurovision. Jag säger inte att vi hade vunnit med C.B. eller Bergendahl, men jag visar hellre upp de för resten av Europa som ett tecken på att Sverige har smak istället för att skicka nå't elände som typ Jöback eller Manboy utan någon som helst själ eller stor musikalisk kreativitet.

Jag ser fram emot Eurovision, inte finalen i Globen. Sannolikheten att ett av de två bidragen jag hyllat vinner i Globen känns rätt minimal. Jag hoppas på att något annat land skickar något man vill hylla i Eurovisionfinalen.. För vi kommer fan inte vara i närheten av att vinna.

Nu lämnar jag denna komiskt usla tävling och lyssnar på lite bra musik (det är inte speciellt svårt att hitta).

Tjoflöjt!

I'm gonna get plastered!

Så hade de sagt i nå'n amerikansk film, antingen efter att de misslyckats med något och kände sig nere eller också om de lyckats med nå't och tänkte fira. Jag säger det av ingen speciell anledning, det känns bara som en så'n kväll.

Jag ska inte dra ut, det är inget "På spåret" på tv (helvetes OS som vägrar att ta slut och tvingas uppta mer tv-tid) och jag har absolut inget bättre för mig.
Time to get plastered.

---

För att framhäva min mer seriösa sida (som ni vet att jag har. Ingen människa är antingen svart eller vit) så gick mitt vik häromdagen strålande. Härliga klasser som det gick att konversera med och jag kände mig respekterad samtidigt som vi var på samma nivå.

...tyvärr hade jag huvudvärk andra halvan av dagen, men det beror på usel sömn, inget annat.

---

I övrigt idag har jag kollat på en film som rekommenderas till alla: "The Invention of Lying"
Betyget på imdb är ofötjänt lågt, bara 6.5, men jag antar att det är överkristna personer och väldigt ytliga personer som gett den lågt.. någon annan förklaring hittar jag inte. Mer än så säger jag inte och ni bör se den.

---

Linus kallar från köket och jag knäcker en Carlsberg. Man måste få leva också :)

Go' kväll!

Minnenas Aveny

Det är just vad jag tänker göra nu. Känner att jag behöver fokusera på mig själv och gå igenom mig själv eftersom jag inte vet vart jag vill ta vägen med livet. Har kollat igenom alla gamla bilder lite snabbt och hittat ett stort antal som blivit utvalda att representera min färd genom livet de senaste nästan sex åren. Jag kände det bara som tvunget. Helst vill man ha med alla, men.. de här fick duga.

 

Vi börjar med en hemsk bild från Bryssel, andra året i gymnasiet tror jag det är. Usch.. Men DÅ gillade jag frisyren! DÅ! Just här ser den värre ut än vanligt dock.

 

Vi förflyttar oss raskt något år framåt i tiden och hamnar i London mitt i vintern. Håret är kvar, men jag började komma på bättre tankar.. Sakna London!

 

 

I Berlin sista våren hade håret blivit mer okej. Vädret var också betydligt varmare än i London. Kokhett och en oändligt korkad vandring genom stora delar av Berlin gav vi oss på. Men det var gött när man kom fram till hotellet igen.

 

 

Sista resan med klassen, till Köpenhamn. Läraren sa att vi själva fick välja ut kultur att besöka. Vi grabbar satte oss självklart på Ströget och drack öl :P Vi tänkte faktiskt besöka glyptoteket också, men dessvärre var det stängt så vi hamnade på denna parkbänk i glyptotekets park istället.
Balen kom och Richard med baldate Anna var uppklädda till tänderna. Björn Gustafsson underhöll bland annat. Ni vet på den tiden han bara var en vanlig skolkamrat :)Vid studenten regnade det och rådde stor förvirring över var alla klasser och familjer skulle ställa sig, men efter ett långt virrvarr kom alla iväg till sina åkdon. Jag och de övriga fyra grabbarna i klassen åkte litet lastbilsflak och skrålade glatt tills rösterna inte höll längre och alkoläskarna var uppdruckna. Den dagen i livet är väldigt svårslagen.. Jag var småpackad, fick jublandes och helt oväntat stipendium för insatser i tyska (bästisen Henke fick oväntat i italienska och en annan vi umgicks med fick i Engelska. Det blev kramkalas på scenen!)Sommaren var äntligen här och ovan ser vi en ytterst ovanlig bild på mig när jag och två till fick lust att spela fotboll. Jag älskar ju fotboll, men hatar att träna så det är därför bilden är lite ovanlig.Martin och Erik var givna umgänget denna sommar som så många andra i Olofsbo. Längesen vi umgicks alla tre nu tyvärr..En av otaliga partyn som passerat i Olofsbo. Detta var för att fira mitt antagande till Ljudproduktionslinjen i Falun. "Snobbfest" som vi kallade det eftersom jag skaffade Noblesse som tilltugg och hade små flaskor med tysk champagne. Kan ju dock inte påstå att den billiga ölen och påsen med Cheese Ballz var särskilt snobbigt..Hipp som happ och huller om hå så var man Falubo! Insparken (nollningen) var två veckor utan mycket nykterhet och massa kul. Jag som inte direkt var van vid att vara på större partyn hamnade i en helt ny underbar värld, ett helt nytt underbart liv. De två första åren i Falun är de bästa hittills i livet. Allting bara stämde. Nästan en drömvärld fast på riktigt.Party på kåren i början. Pirat-Teo och Pirat-Richard i sitt esse. Yarrrr!En av de tidigaste festerna hösten -05. Teo, Karin, jag.En kväll på en förfest tog nå'n tag i Karins kajalpenna och bestämde att flera av oss skulle vara lite alternativa innan vi drog ut på stan. Dagen efter satt det fortfarande kvar spår.. Har fortfarande inte sett några bilder från hur det såg ut under kvällen..Sen lyckades jag bli kär också för första gången och få en extrafamilj på köpet. Tyvärr höll det inte, men det är så'nt som händer. Vi hade mycket skoj iallafall och det är en tid jag absolut inte vill ha ogjord :) Allting utvecklar en som människa. Just denna bilden är från Surahammar när jag fyllde 20 sommaren -06.Tillbaka till vintern -05, då vår gymnasieklass gjorde den hittills enda återföreningen. Är sjukt att det inte blivit fler.. det var nära i somras, men sprack till slut.Vi arbetade faktiskt också ibland på utbildningen, även om just den här bilden är ifrån ett privat projekt.Härliga sommaren -06!Uppvärming inför ett tvåmannaparty med mig och Marcus som gick efter ett schema jag gjorde.. Detta var punkt fyra eller nåt, Amaretto med mjölk. En god drink i lagom doser. Dessvärre mådde vi inte särskilt bra dagen efter detta schemaparty och detta var drinken som gav hemskaste kväljningarna tyvärr. Ska lägga upp partyschemat någon annan gång..De första två åren (sista flyttade han ju in istället) som Marcus var på besök fick han sova över på en hemmabygd "säng" bestående av delar från min lägenhetskompis soffa och fåtölj. Det verkade aldrig vara särskilt bekvämt..Förutom minigolf mot varann på jippii.se......så inhandlade vi Bronco Billy på HBBR. Ett partyspel med ständiga hjärtattacker och straffshots.Familjen kom och hälsade på nå'n gång ibland.Halloween i Sura (notera att den forna pirattröjan blivit återanvänd och mer dödförklarad)Julbak i Falun á la Pippi Långstrump (nja, kanske inte så mycket som hos Pippi, men det blev en del till!)Se! En G-klav i solid kristyr!På våren -07 hände många saker. Bland annat blev farmor dålig. Efter denna bilden repade hon sig lite, men kom aldrig tillbaka helt till som hon var innan och dog i slutet av sommaren.Mer positivt var deltagandet i kursen Skapa & Kunskapa som jag och Marcus gjorde vår valbara termin. Jag med den svarta burriga peruken till höger om Marcus med den mer släta långa blonda frisyren..Förutom dansbandsteatern på förra bilden så föddes värmländska Trasdockan Julle till en barnpjäs vi framförde.Jag gick på min andra och förmodligen sista gymnasiebal. Stiliga, eller hur? :) Förhållandet var över, men jag hängde med ändå och hade en rätt kul kväll. Snackade typ hela kvällen med en kille som var där lite på samma premisser. Han började dock klänga på nå'n svensk Top Model-brud typ efter ett tag som också hon var där på lite samma förutsättningar. Hon var dock packad som ett hus och kunde inte hålla blicken särskilt stadigt, haha.. Lägger jag upp bild på henne blir jag la stämd eller nå't :P Kul kväll ändå som sagt :)Jag var rätt under isen ett bra tag, vilket den här bilden (ursprungligen tagen på ett tåg) får gestalta.Det hindrade mig dock inte från att bli sagofarbror åt mina underbara kusinbarn på sommaren :)Och världen slutar ju inte vara vacker bara för att man mår lite kasst.Och i Olofsbo partades det fortfarande! Enda skillnaden att Martin bytts ut mot lillebror Linus.Den mytomspunna Glassbaren! Där allt (inte) händer!Midsommar på Malö med hemmagjort Twister av prima papper! Höll förvånansvärt länge.När inte vissa i spelgänget kan vara på plats så får man skapa dem så gott det går.Marcus flyttade in! Första inflyttningsfesten vi tänkte ha med de från Skapa & Kunskapa blev dock inte mer befolkad än såhär.. svikare! :DDen andra med folk från ljudklassen blev desto bättre!Plötsligt fick jag för mig att jag skulle bli nyttigare och började genast käka nästan enbart grovt bröd och sallad samt göra en massa situps i ett antal månader och gick snabbt ner 8 kilo. Sen visste jag hur lätt det var och började äta normalt igen.Halloween igen! Den f.d. pirat- och zombietröjan är nu ett prima mordiskt slaktarplagg.Förutom lite mer skolarbete, bland annat där jag fick spela lite på min gamla sax......så restes det också till Bremen med familjen.Stiliga bröder i Tyskland.Hemma i Sverige blev det en tripp med Terese och hälsa på Henke i Kalmar."Låt oss ta skydd av min rejäla frottéfilt och gömma oss där för vår värld!"Falun var ofta väldigt vackert.. suck.. Utsikt från vårt fönster.Gott nytt år önskar folket i Tereses lägenhet!Magisk Kentkonsert i Uddevalla våren -08.Paaaartyyyyy!!Henke och jag tog sen en tripp till Lincoln och hälsade på Erika.Självklart var vi tvugna att se en match med Lincoln City som harvar i League 2.  Vinst med 1-0!Vi tre gjorde också en dagsresa till Manchester och Old Trafford. Ingen match där dock, bara guidad visning. Inte för att jag håller nämnvärt på just United, men det var definitivt en väl värd upplevelse :)Denna sista termin i Falun hade jag praktik på liveavdelningen på SR i Stockholm. Det var på tiden just innan Duffy blivit känd och en av kvällarna jag arbetade på P3 Live Session så var det just Duffy som var gäst. Första Sverigespelningen till och med! Men bästa kvällen var faktiskt inte denna för mig utan den som Veronica Maggio var där. Det tyckte jag smällde lite högre :) En mycket spännande period i livet var det iallafall under de två månaderna.Teo och Markus Eriksson hade också praktik i Stockholm och en dag drog vi ut med en endagsgrill till en park på Söder. Grymt underbart.. Så'na dagar gör livet värt att leva.Även här grillas det och Teo är med, men nu är vi i Falun igen och en av de absolut sista dagarna som student..Sista dagen! Alla färdiga och glada. Men innerst inne är det nog många på bilden, inte bara jag, som känner vemodet över att studietiden är slut.Denna sommaren, 2008, minns jag inte så mycket ifrån. Den kan inte varit så händelsefull. Här är två ryckiga bröder iallafall :)Det var iallafall kräftskiva på Malö! Och toapapper var högsta mode.Det blev också nå'n sväng till Marcus i Linköping.Sen åkte familjen till Wismar, Lübeck och Gneven.Man kan ha kul (läs: vara ful) med minibarens ölkapsyler.Gott nytt år 08/09 önskar Henke och Richard från Björkmans altan!I Januari blev körkortet äntligen bärgat efter en mycket jobbig period i livet. Äckliga körskola. Aldrig mer!

 

Ännu en av de skönaste dagarna i livet! Djurgården krossades med 6-0, det var hemmapremiär på nya arenan, vädret var underbart och inga bekymmer i världen fanns.

 

 

På våren åkte jag en sväng till Henke i Kalmar igen och misslyckades med ett uppdrag i ett spel vilket innebar straffdrink (som smakade helvete) eller straffrunda runt kvarteret i underkläderna. Det syns vilket jag valde. Det var rätt friskt, men inte så kallt ändå för att vara i Mars månad.

 

 

Sommaren -09 inleddes som bekant med den milt sagt misslyckade roadtripen som varade en dag och gick till Borås tur och retur.

 

 

Det hindrade ju inte oss från att parta lite ändå. (Detta är förhoppningsvis ENDA gången ni ser mig i så'na hemska solbrillor lr vad fan det ska föreställa ;) Men det är sommar och man är glad i hågen. Våra kära grannar lät de ligga över natten. Eller förmiddan rättare sagt, det blev ju en rätt lång natt/morgon..

 

 

Den mest stekiga bilden som finns på Richard är föga överraskande tagen under samma natt. För övrigt var det midsommarnatten :)

 

 

Andra halvan av sommaren var det SR Eskilstuna som gällde och kontroll över sändningsbussen många av dagarna.

 

 

Slutet av sommaren och nere i Hasardhålan där Linus så småningom (som vanligt) spillde ut något, tjurade och gick och la sig. I hasardhålan är det lite av hans grej.

 

 

Hokus Pokus hamnar vi hos släkten i Bremen igen. 60-årspartaj för faster Åsa (mitten) och jag gör något så ovanligt som att svinga mina lurviga.

 

 

Kegelbahn i Bremen! Familjetradition.

 

 

24-timmarskryssning med några av ljudarna! Ny och trevlig upplevelse :)

 

 

Och så var det ännu en julafton där unge herr Björkman skapade äggtoddy.

 

 

Gott nytt år önskade Jönssonligan!

 

 

Och.. jaa, här är vi idag!

 

Det var en intressant minnenas resa som tog lite längre tid än vad jag hade tänkt mig. Men det är ju så ofantligt många bilder att gå igenom.. och då har jag ändå skurit ner nu på det antalet jag hade tänkt lägga upp från början. När jag kollat igenom hade jag 88 bilder att lägga upp. Nu blev det inte riktigt så många, men rätt mycket ändå..

 

Vet inte om jag fick ut så mycket av min lilla nostalgiska själavandring för att finna mig själv, men kul var det iallafall att kolla igenom allt bös :)

 

---

 

Nu börjar jag bli hungrig. Mat står närmast på schemat. Imorrn är det vik på Jörlandaskolan. Ha det!


Jag var ung och dum och trodde alla om gott

Uppe in the ott igen. Brr..

---

Jag gjorde en liten fin lista i förra veckan med ett startfält som jag tycker skulle se intressant ut i Melodifestivalen. Ni kommer säkerligen inte hålla med om alla artister, men garanterat de flesta. Skulle ni av någon anledning föredra startfältet som det ser ut idag i verkligheten är ni helt enkelt galna.

Deltävling 1
Kent
Amanda Jenssen
ABBA
Björn Skifs
Timbuktu
Galenskaparna & After Shave
Europe
Arvingarna

Deltävling 2
Veronica Maggio
Broder Daniel
Roxette
GES
Lisa Miskovsky
Peps Persson
Lambretta
The Real Group

Deltävling 3
Håkan Hellström
The Ark
Melody Club
Magnus Uggla
Mando Diao
Tommy Körberg
Sahara Hotnights
Loa Falkman

Deltävling 4
Lars Winnerbäck
Markus Krunegård
Robert Broberg
Maja Gullstrand
The Sounds
Helen Sjöholm
Cardigans
Sound of Music

DETTA hade varit både blandad musik OCH anpassat för olika ålderskategorier OCH troligtvis hög kvalité i nästan alla bidrag (man kan ju inte räkna med att alla ska komma med hitar). Jag är iallafall rätt säker på att det skulle bli jävligt jämna omröstningar.
Det mesta är åt rock-/pophållet, men som synes har vi dansband (Arvingarna) reggae (Peps) hiphop (Timbuktu) förmodade jazzinfluenser (Maja), humor (Galenskaparna & A.S.), enbart vokalt (The Real Group), opera (Loa Falkman) och förmodad musikaltouch (Körberg och Sjöholm). Med det här startfältet skulle jag inte vilja missa en millesekund.
Men...

...det kommer aldrig att komma i närheten av detta startfält. Varför? Förutom uppenbara saker som att ABBA inte kommer att återförenas så kommer förmodligen flertalet av artisterna nämnda inte att vilja vara med i jippot som det ser ut idag. Förr får iallafall jag känslan av att det kändes som att melodifestivalen dels var en plats där nya artister fick blomma ut (Carola t.ex, på den tiden hon var bra) dels ett forum där etablerade artister gärna var med (Tommy Körberg, Lasse Berghagen, Björn Skifs, ABBA osv). Idag.. jaa, den falske Björkman har förvandlat en tidigare rolig tävling till ett spektakel med stela skämt (amerikanskt värre) någon enstaka a-artist per år (typ Pernilla Wahlgren, även om jag personligen inte är en stor fan av just henne), flertalet b-artister (typ Alcazar) och en mängd c-artister (typ Bah Kuhnke och deltagarna från Idol, undantaget exempelvis Agnes och Amanda Jenssen som skaffat egna karriärer som inte låter Idol). Detta kryddat med fler deltävlingar som drar ut på plågan ännu längre, låtar som till 95% valts ut av tondövas riksförbund och programledare som tror att "spontanitet" är ett begrepp som bara finns i fantasin (dock uppskattar jag Dolph i år, mest beroende på sin äkthet och viljan att både kunna bjuda på och skämta om sig själv. Måns och speciellt Christin.. vilka töntar. Eller Petra Mede förra året, galet! Var är Björn Kjellman???

Puh! Det var dagens såg. Men det var nog inte det sista ni såg av den.. Det är ju en deltävling kvar. Ve och fasa.

---

Nu är det dags för fm! Erik är online och börjar få ryck på att jag inte svarar honom. Både Skype och MSN blinkar irriterat.

Tjo!

---

Förresten vill jag ha sommar precis lika mycket som alla andra. Snö var kul när man var liten. Usch som fan för det nu.


Riktig fucking musik! Det här är kvalité, ingen jävla Darin, Manboy, Ola eller annat skit.

Three is a magic number.. But not tonight.

Dåså! Då var det dags igen! En ny kväll av förmodat elände! Tredje deltävlingen är igång och förhoppningarna på så låg nivå det bara går. Att deltävlingen går i Göteborg är liksom ingen garanti för att den skit man tar hit blir bra ;) Haha.. förlåt, jag var tvungen.

Nåväl! Dags att ta tag i saken efter att Meltzer gjort nya misslyckade försök att vara rolig och Måns gör sitt bästa som inte riktigt räcker.

För övrigt är jag grovt trött på tjatet om att det bara är killar i finalen än så länge. Jag skiter fullständigt i vilket kön det är på den som tävlar, det är LÅTEN som ska vara bra, LÅTEN. Då säger ni: "Men den som framför måste ju kunna sjunga, det är väl inte bara låten det hänger på då?" På det svarar jag enkelt att för att låten ska bli bra måste naturligtvis den som är utsedd att framföra låten göra detta bra! Men vem personen är eller vilket kön denne har? I don't give shit.

Kan inte påstå att Cara Mia blev bättre på japanska. Möjligen i och med det faktum att den var ett skämt denna gång. När den var med i melodifestivalen togs den ju dessvärre på allvar..

Nej, nu är det nog med inför-prat. Dags för musiken!

Låt 1, Alcazar: Fint snodda tongångsinfluenser direkt (Viva la vida) sen lite sång och plastig disco utan själ. Har aldrig tyckt Alcazar varit bra, men nu är det tunnare än nå'nsin. Snälla nå'n.. deltävlingen börjar åt helvete, men det är ju precis som förväntat.

Låt 2, Johannes Bah Kuhnke: Öhm.. inte den bästa engelskan.. inte den bästa rösten, inte den bästa låten. Känns som allt gick fel här, men mest beror det på att herr Bah Kuhnke sjunger USELT. De måste skämta med oss lyssnare/tittare i år! De MÅSTE! Det finns ingen annan förklaring. Ska man ha en så'n här pampig typ av låt KRÄVS en stark och pampig röst! Vad sysslar de med???

Låt 3, Elin Lanto: Tjaa.. inte heller en superlåt direkt, men den funkar ju bättre än mycket annat. Tröttnar dock efter en vers och refräng och dessvärre får jag även här känslan av begreppet tunn. Känns återigen som att det fattas en massa. Det känns demo, halvfärdigt. Men ja.. den är ju bättre än Alcazar och sopan Kuhnke. Men det är ingen större konst att vara.

Låt 4, Erik Linder: Gäääääääääääääääääsp. Har lite svårt att fatta att det är Kenneth Gärdestad som varit inblandad i det här. Texten orkade jag liksom inte ens lyssna på för att musiken som helhet var ganska intetsägande med en gång och inte fångade mitt intresse. Linder gör den inte direkt speciell på nå´t sätt heller. Han är lika tråkig som låten.

Låt 5, Getty Domein: Denna hade nog kunnat funka, helt okej låt, men också här brister det på sången. Stackars Getty borde nog satsa på en annan karriär (bilda klubb med Kuhnke?) för sjunga vackert, det kan han definitivt inte. Mina stackars öron.. Förresten, visst påminner lite av Gettys gapande om en bit ur temat till Luftens Hjältar? (0:14)

Låt 6, Timotej: Trallvänlig Nordman-/Sarek-/Drängarnalåt i refrängen åtminstone. Som vanligt ingen fantastisk låt, men den funkar la jämfört med annat.

Låt 7, Darin: Försöker se objektivt, förbise Darins irriterande små stön, ostadighet och wailanden åt fanders och bedöma låten. Det är svårt, men det går. Låten funkar väl och kommer ju få ton med röster av Darin-fans, men inte heller denna är något särskilt. Typisk Idol-låt. Känns dock som det lagts lite energi på skrivandet av denna låt åtminstone. Synd att det inte är nå'n annan som sjunger den bara. (Bara så ni fattar: Darin sjunger bra mycket bättre än Kuhnke och Getty, men det betyder inte att han sjunger grymt. Det är många irriterande inslag i hans röst som jag helt enkelt inte uppskattar)

Låt 8, Crucified Barbara: Äntligen en ordentlig sånginsats! Det är så det ska låta! Ska jag välja en låt ikväll blir det lätt denna. Den kommer inte att gå till historien som världens största insats för musiken, men den är en kvalitetslåt och faller mig grymt mycket bättre i smaken än annat skit i denna tävling.

---

Så, låtarna spelade. Jag vet inte om det överlag var bättre eller sämre än förra veckan. Svårt att säga. Men jag håller väl Crucified Barbara som min egen favorit av allt än så länge. Sen att den ändå inte kommer vinna nå't det vet jag ju redan eftersom alla röster går till ännu mer intetsägande låtar.

Aah! Ännu en mellanfilm med Dolph! Mer Dolph i rutan! Det är tur att Melodifestivalen lyckats med något i år i humorväg åtminstone :D

Gött! Crucified Barbara gick vidare till andra rundan!

Å fan! Det trodde jag absolut inte, att Timotej skulle gå direkt :S Men ja, fan hellre det än mycket annat. Grattis!

Haha, härligt pausnummer! Rörigt? Icke! Det kan vi vara rörande överens om.. Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik! Glädje och en massa kreativitet :P
Synd att Måns och Christin ska avsluta det hela med usla ospontana skämt. Ge er..

Puh.. hade C.B. åkt ut hade jag fått kvällens stora ryck.

Att Darin knep andra direktplatsen till Globen är nog det säkraste spelet sedan Björn Ranelid misslyckades i På Spåret.. Jaa, som sagt, hans fanskara har sagt sitt! Inte för att jag hellre velat ha vidare Alcazar, men definitivt skulle C.B. haft platsen. Så är det.

Men som jag sa tidigare, att C.B. inte kommer att vinna det visste jag ju redan innan. Jag är van! Nu ska vi se.. i finalen hittills har vi alltså bl.a. Manboy, Darin och Ola. Ni fattar ju själva hur det ser ut. Det enda jag inte kunnat förutsäga hittills i denna tävling är Timotej, det får man betrakta som en liten skräll ändå. Den är la min "favorit" i finalen hittills (om inte C.B. går dit via andra chansen vill säga). I övrigt har tävlingen varit lika förutsägbar som tragisk.

Darin sjöng om möjligt ännu sämre andra gången för övrigt. Fatta detta också: jag har inte något emot Darin som person, never, han verkar helt okej, men rösten klarar jag inte. Den stör mig enbart. Jag säger som jag sa när jag såg honom i Idol första gångerna: han skulle hållit sig till att enbart dansa, inte sjunga.

---

Bara en deltävling kvar! Finns slutgiltiga vinnaren där?

Night after night you say you move on - tomorrow, tomorrow

Mitt i natten, eller morgonen om man så vill, och jag har just kollat klart på säsong fyra av "Heroes".

Nu står TV:n på med konståkning. Eftersom jag är lika svag för vackra saker som jag blir förbannad på orättvisor och annat skit så är konståkning en av få vintersporter jag uppskattar att kolla på. Och det står jag gladeligen för. Jag har inte koll på några namn, regler eller så'nt men själva skönheten i sporten är inte när någon vinner ett guld eller så. Skönheten ligger i när ett välkoreograferat program utan fel och med perfekt vald musik är i symbios. När det händer fastnar mina ögon på TV:n som i trans. Det låter kanske jävligt töntigt, det vet jag mycket väl, men jag är nog rätt töntig på många sätt. Lika töntig som jag är äkta och mig själv.

Varför gå alla andras vägar när man kan ha fantasi och skapa sina egna?

---

Weiron i ottan vann Aftonbladets omröstning om vem som är Robert Gustafssons populäraste figur. Gött mos! Så ska det se ut! Knäpp gylfen, nu kör vi:Melodifestivalen - Andra gången

Vi slänger oss in i det hela, efter att Måns och Meltzer fatkiskt lyckats göra ett roligt inslag om tidigare programledare, och hoppas på att öronen inte tar allt för mycket stryk.

Låt 1, Erik Saade: Låter inte direkt som något nyskapande. Som vilken radiodynga som helst á la E.M.D. eller liknande artister. Inget speciellt alls med andra ord. Fan vad tunn låt! Är man förvånad? Nej, inte speciellt. Jahopp, där kom det lite vatten på pöjken också.

Låt 2, Dogge & Andra Generationen: Haha, yeah right.. Dogge har gjort några få okej låtar i sitt liv.. Men detta är inte en av dem. Andra Generationens tongångar funkar absolut, men nästa gång: skippa Dogge. Refrängen är det som gör det lyssningsbart, men det är fan inte tillräckligt för att vara en fabulös låt direkt.

Låt 3, Anna Maria Espinoza: Ganska fin faktiskt. Påminner om något i stilen, men kommer inte på vad.. Jo, lite som en James Bond-låt typ. Det passar mig iallafall. Är nog det bidrag jag gillar mest av alla hittills, men det är ju ett antal bidrag kvar både ikväll och framöver. Tror den blir bättre i studioversion dock när Espinozas röst är lite mer bearbetad. Blev en liten aning för gnöligt i de högre partierna, men i övrigt tyckte jag själva låten var helt okej.

Låt 4, Highlights & MiSt: Ehm... nej. Jag gillade aldrig Andreas röst och scenpråk när han var med i Fame Factory för 100 år sedan och gör det fortfarande inte. Låten är tjatig och platt och.. jaa, Andreas sjunger inte bra, det räcker väl? Att det dessutom är ripoff på en bit ur Corrs "Leave Me Breathless" gör det inte direkt till en mer unik låt.

Låt 5, Pauline: Lite skillnad i kvalité på sången jämfört med föregående låt kan man ju säga. Ingen jättespännande låt kanske och lite tjatig i partier, men definitivt mer skön än det mesta som hörts hittills. Retro, vilket aldrig är fel. Tummen upp. Aningen märklig tonartshöjning kanske men det gör inte så mycket.

Låt 6, Andreas Johnson: Versen - prima. Färgen grön på kläderna - prima. Refrängen - ganska okej, men.. också den lät som en ripoff på nå't.. hmm.. Nåja, en låt med lite kvalité i iallafall. Kommer absolut inte vinna nå'n Eurovision, men det är det inget annat av de bidrag som passerat revy hittills som kommer att göra heller.

Låt 7, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: Öhm.. de allra första sekunderna med fiolspel var finemang, men sen när det förvandlades till nå'n märklig vispoplåt så föll mitt intresse som en sten. Aah, där kom lite flöjt! Också det några sekunder bara tyvärr.. Nej, detta var en ytterst märkligt komposition. Tjatiga sammansättningar. Funkade inte alls. Känner inte så mycket känsla av Dalarna direkt.. vilket jag hade hoppats på. Fan då. Besvikelse.

Låt 8, Hanna Lindblad: Lite fina Kiss-tongångar i versen (I was made for loving you) sen en tunn, tjatig och plastig refräng. Gäääääääääääääääsp.

---

Då var alla kvällens bidrag genomlyssnade! (Eller i flesta fallen genomlidna)
Detta, gott folk, ska alltså vara sveriges största musiktävling! Jag skulle vilja säga att det är sveriges största musiktävling rent publikmässigt, men fan inte musikmässigt. Musikmässigt tillhör detta något medelmåttigt. Och trenden är ju inte direkt uppåtgående. Förra året sög och hittills så suger det ju ännu mer.

Strax dags för snabbrepris?? Nej för fan.. räcker det inte med odlandet av öronvax en gång?


Haha! Grym film emellan med Dolph! Absolut kvällens höjdpunkt! Mannen är helt enkelt grym!


Manboy direkt till Globen - återigen "en Ola" vidare. Dags att trycka på mute-knappen igen. Jag kan verkligen inte förstå att så många röstar på musik som låter som det mesta andra som går på radio och verkligen inte har nå't speciellt unikt i sig (utom möjligtvis det märkliga med att hälla vatten över sig i slutet, men det tillhör ju inte direkt själva låten).
Det är verkligen en rätt förutsägbar tävling - är det en kass låt med en "manlig söt popidol" som framför? Då är Globen ytterst nära! I princip klar!

En vag förhoppning nu är att Johnson eller Pauline går direkt, men det är väl för mycket begärt.

Ooh, ett musikaliskt bidrag med klass! Glada Huddikteatern framför en Kent-låt! Så ska det se ut! :D Till och med Måns passar in. Men det är klart, det är ju en grym låt så då är det svårt att misslyckas ;) GRYMT BRA!
Det är så man gör en cover!
Haha, ja "äntligen fick vi med Kent i melodifestivalen". Instämmer. Att det ska dröja så jävla länge innan det kommer kvalitet.

Gött, där försvann Lindblad iallafall.

Puh, Johnson till Globen. Första låten jag tyck varit värd att gå vidare. Måste säga att det definitivt var bättre bidrag med idag överlag. Förra veckan var en tragedi, idag var det bara lite halvkasst sådär.

Jaa, vad säger man? Tror inte att någon av vinnarna finns med här heller, men att Johnson gick vidare och Pauline slog ut Lindblad ger ju lite förhoppningar om framtiden iallafall. Sverige kanske inte är helt förlorat än.
Jag säger inte att nå't av kvällen bidrag var något jag skulle köpa eller ladda ner, men.. Jag mår bättre än jag gjorde efter förra veckans hemskheter iallafall.


Ciao!

Är µndrens tid förbi?

Ännu ett veckoslut är här och nästa vecka är det lov. För skolbarnen alltså, men det rör ju numer även mig.

Har haft en 3-4:a igår och idag och det har gått helt okej.

Nu är det välförtjänt helg som gäller och friheten att lägga sig när man känner för det ;)

---

Framtiden fortsätter att se oviss ut. Visst har jag några få idéer och uppslag, men långt ifrån något konkret. Det är som vanligt, jag lever mer i mina tankar än i det som kallas för verkliga livet.
Dagdrömmare, grubblare, tänkare - det är jag det. Bygger en massa scenarier i huvudet och spelar upp det som en film. En film där så mycket mer händer än i verkligheten. En film som bygger på att massa oväntade saker händer som man inte kan skapa själv. Tillfälligheter, slump, händelser som har otroligt höga odds på att inträffa - eller?
Livet kan allt vara bra slumpartat ibland också. Jag tror ju på nå'n form av öde, att allt hänger samman så.. Jag väntar allt mer otåligt på att nästa pusselbit ska falla på plats. Det var ett tag sen jag såg vägen jag gick på.

---

Ikväll blir det "På Spåret" och imorrn kväll "Tragedifestivalen".. Vad kan det finnas för skit de slängt in som bidrag denna vecka? Spännande, spännande!

Trevlig helg!


---


Hon känner efter om det här är att vara fri

Om det här är ett liv med någon mening i
Det är ingen som tjatar längre
Det är ingen här som ber henne stiga upp

Hon går och plockar och hittar sina gamla brev
Lite konstigt att läsa om gamla planer när hon vet hur det blev
Nu är det ingen som skriver längre
Det finns ingenting här som är värt att skriva upp

Ändå känns det som om hela världen sjunger

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
Ett mål att sikta på
Är det verkligen du?
Är det verkligen du?

Det fanns stunder när hon visste hur det skulle va
Men det är som om hon glömt vad som var så bra
Hon har för länge sen tappat lusten
Har för länge sedan glömt vad som var värt nånting

Hon minns bara stunder i periferin
Hon minns dagar när dom sopade undan krossat porslin
Nu är det ingen som bråkar längre
Det är ingen här som börjar gräla om ingenting

Ändå känns det som om hela världen sjunger

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
Och ett mål att sikta på
Är det verkligen du?
Är det verkligen du?

Hon känner efter om livet kan va lite mer
Det är grått som om ett moln träffat hennes kvarter
Det är ingen som pratar längre
Det är såna dagar som vänder allt upp och ner

Det är såna dagar som hela världen sjunger

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
Och ett mål att sikta på
Är det verkligen du?

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
Och ett mål att sikta på
Är det verkligen du?

Är det verkligen du?
Är det verkligen du nu?
Är det verkligen du nu?
Är det verkligen du?
Hela världen sjunger
Är det verkligen du?
Är det verkligen du?
Är det verkligen du nu?


- Winnerbäck, "Söndag 13.3.99"

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Uppvaknad och uppstigen klockan sju.. jag säger som i serien Earnie "URK! URK! URK!"

...men så här är det när man ska vara på g ifall det blir tal om eventuellt jobb. Då måste man vara i gasen lite redan innan och lägga sig tidigt (ett är tidigt för mig skall sägas) för att kunna vara beredd om vikarierandet skulle behövas.

Idag är det alltså inget vik som synes eftersom jag sitter hemma och skriver detta. Med andra ord blir det ännu en dag i FM:s förlovade land. Bara det att herr Erik inte kommer bli online förrän vid 11-tiden, så tills dess får jag hitta på nå't annat.

Inte en käft online på msn nu för övrigt. Typiskt. Kanske på den otroliga facebookchatten? Nej, inte ens det. Vad är det här?? Är verkligen alla andra normala och sover?? Eller pluggar. För det kan väl inte vara så att någon jag känner skulle jobba? Det låter nästan för otroligt för att vara sant.

Har ingen film att se heller.. eller jo, det hade jag visst! "Rain Man" låg här i en mapp. Har jag faktiskt inte sett förr, men den har ju vunnit Oscar en gång i tiden så det är nog dags. 2.13 lång, det låter prima. Så säger vi, avtalat, bokat, bestämt.

På tal om film såg jag en gammal favorit igår, "Klassfesten". Från 2002, så jag kan nog börja kalla det för gammal.. låter sjukt men..
En riktig uppväxtfilm. Har sett den ett antal gånger. Sista scenerna är svåra att slå, det är bara så fint.
Mina klasser har aldrig vart såpass jobbiga som de i filmens nog var i 9:an, men man har ju gått i högstadiet. Man ser några roller ganska tydligt framför sig. Jag är rätt mycket Magnus (Björn Kjellmans) roll om man ska jämföra. Inte mobbad, men den man inte la märke till liksom. Lite så, man bara fanns och gjorde det man skulle, kände sig olik andra.
Att filmen avslutas med en av världens bästa låtar, "Calleth You Cometh I", skadar ju inte heller.
Suck.. jag hoppas inte jag behöver vänta tills jag är 36 som Magnus innan jag vet hur jag vill ha mitt liv och börjar känna mig helt lycklig.

Mot "Rain Man"!Eftersom nötet som laddat upp videon inaktiverat inbäddning av den (Varför gör man det?? Ge mig en förklaring snälla) och det är den enda uppladdning jag hittar av just den så får ni nöja er med en länk:
http://www.youtube.com/watch?v=PDwqIj6Ck1g

En dag i FM:s tecken

Kvalificerade nyss England för EM 2012. Göttans. Kvalgruppen var relativt enkel och jag lekte hem den med sju vinster och en oavgjord (den oavgjorda borta mot Nordirland, 0-0).
Med West Bromwich går det upp och ner, men verkar ha hittat en taktik som funkar nu iallafall. Slog just Bolton med 1-0.

Om vi ska gå över till verklig fotboll så lottades ju EM-kvalet till just EM 2012 igår där Sverige fick en helt okej grupp. Den kunde vart så mycket mer mordig.. Jag är definitivt nöjd och tror och hoppas vi kommer stå där i Polen/Ukraina med en prima framvuxen u21-generation blandat med våra nuvarande stjärnor. Zlatan gör garanterat comeback nu också med den överkomliga gruppen samt att det är just Holland vi kommer att möta som tuffaste motstånd. Zlatan spelade ju i Ajax ett antal år och ser det säkert som en kul utmaning att möta sitt gamla "hemland".

Mot Polen/Ukraina!

---

Såg annars på "Rallybrudar" igårkväll. Helt okej film, men det läckraste var alla gamla miljöer och bilar eftersom den utspelar sig på 60-talet. Det var så mycket mer stil förr, suck...

...sen är inte Eva Röse fel heller.

---

Nu blir det att återvända till FM innan Erik undrar vart jag tog vägen.

Melodifestivalen - Åter på tapeten

Jahopp då var årets eländesfestival igång! Skriver här medan festivalen pågår och publicerar så fort alla bidrag är spelade.

Låt 1, Ola: Tråååååkig. Fruktansvärt intetsägande. Plus att den påminner om minst två andra låtar lite väl starkt i versen. Låter ungefär som man satt ihop massa toner utan att tänka på att det ska bli något överdrivet sammanhängande i slutändan.

Låt 2, Jenny Silver: Kan inte direkt påstå att det var nå't speciellt med denna låt heller. ÄNNU mer tråkig och intetsägande. Jisses.. Jag fattar inte hur de som väljer ut bidragen lyckas. Jag har sagt det förr: finns det verkligen inga bättre bidrag bland de tusentals som skickas in?? Jo! Det vet jag att det gör. Men det hjälper ju inte.. Jaja, två pisspauser i rad nu. Jag har vant mig från de senaste åren..

Låt 3, Linda Pritchard: Tack, tröttnade efter en sekund. För jävligt. Om jag är kräsen? Tro fan det, men jag tar inte in vilket skit som helst i min musiksmaksbank heller. Vafan man måste ha lite omdöme! Och denna "festivalen" tycks lägga det begreppet allt längre bort från scenen.. Jag fortsätter att gäspa. Och sucka uppgivet. Pritchard kan sjunga, det vet jag, men låten suger.

Låt 4, Pain of Salvation: Hmm.. Ja, det är ju definitivt bäst hittills iallafall. Överraskande i den meningen att jag var säker på att det skulle vara en ösig rocklåt. Kändes lite småslätstruken i partier, men okej, det var ju inte så dåligt ändå. Kanske ingen låt jag skulle lyssna på varje dag, men den funkar absolut när motståndet hittills är så uselt. Definitivt bra sångare iallafall.

Låt 5, Anders Ekborg: Min tanke inför denna låt var att antingen blir det fiasko eller succé. Anders är en grym sångare, men fiaskostämpeln trycks ändå ned hårt. Förvisso bättre än de tre första "insatserna" men.. ååh, detta skulle KUNNA vara så bra, men allt känns bara så felproducerat och felmixat. Skevt. Måste låta bra mycket mäktigare än såhär.

Låt 6, Jessica Andersson: Det var lite bättre! Den gillade vi. Tongångar mer i min smak. Känns som lite mer arbete lagts på att få ihop en låt som hänger samman. Ingen låt jag varken tror eller vill ska vinna hela happarajset, men i konkurrensen vi bjudits på så..

Låt 7, Frispråkarn: Kombinationen hip hop och melodifestivalen brukar inte vara en lyckad kombo. Så inte heller denna gång. Det finns bra hip hop (även om det är mycket sällan jag påträffar det), men detta tillhör definitivt inte den kategorin. Får ryck på så'nt här skit. Skit I say. Worthless piece of crap.

Låt 8, Salem al Fakir: Ytterst märklig inledning på låten. Sen en märklig vers på det innan inledningen/refrängen återkommer. Kan inte säga att det var nå't speciellt bra med denna låten heller. Märklig helt enkelt. Känns även den skevt gjord. Ganska tråkigt, återigen. Genomgående tema för kvällen känns det som.

Mest synd om ikväll (förutom TV-tittarna som tvingas bli påprackade, och betala för, så'n här dynga): Anders Ekborg. Tänk om de lagt ner än mer energi på att finslipa låten.. Hade som sagt kunna vart så bra, men nej då.

Sammanfattningsvis: Christine Meltzer säger "Ring och rösta!" Jag säger "I helvete!"

Men nåja.. Om jag måste välja, så låt Andersson och Pain of Salvation gå vidare. Möjligtvis stackars Ekborg.

---

Oddsen på att Ola och Pritchard gick vidare till andra rundan? Inte speciellt höga. En flickfavorit och en usel klubblåt som låter som allt annat. Självklart ju :P

Salem al Fakirs direktsprång till Globen kan han nog tacka den fanskara han hade redan innan tävlingen för.
Och nu tvingas man höra eländet igen.. Haha, glöm det, MUTE.

Trevligt att se att Ekborg kom på sjätte plats iallafall och slog hip hop-eländet.

YES! Bye bye, Pritchard! Puh. Det är inte helt ute med oss än.

NO! Olas fjortisröster slog de med smak. Jaja, ingen överraskning. Så länge jag slipper höra Pritchard igen så överlever jag iallafall med näppe.

Nåja, det är inte i denna delfinal årets vinnare finns ändå så.

---

En vecka kvar till nästa misär!

Andas, ni kommer förmodligen överleva även detta årets elände ända till slutet.

Weekend

Hemma från den sista av de tre No-lärardagarna (eller Kval-lärardagarna rättare sagt). Trevliga konversationer och allmänt bra stämning hela dagen måste jag säga, tack för det alla glada elever!

Nu ska det bli grymt skönt med helg.. Var jäkligt sliten idag. Om jobba i en gruva tär på en fysiskt så tär detta arbete mer psykiskt. Inte att jag tycker att det är pest och pina, absolut inte, inte så jag menar, men man blir trött. Precis som eleverna blir trötta efter en veckas skolarbete. Nu får vi alla helg och sova ut! (Y)

Den som väcker mig imorrn blir det synd om...

...om det inte är en vacker, trevlig kvinna möjligtvis. Då blir det nog "Hmm..??
VEM FAN VÄCK...åh.. eh, hehe..hej?" Men den händelsens sannolikhet är ungefär lika stor som att AIK försvarar sitt SM-guld, dvs kanske 1,03% på sin höjd. Och då är jag generös.

---

Jaha, Erik, den ormen! Nu är han inte online ånyo. Bov, bandit, skurk, skurp, bastard, ärkebov, tjuv, wellpapp!

Eller kluff, barg, simp, glåp, mursk, tvigg för de som förstår det... :P

---

Min musiksmak är ju rätt blandad. Jag dissar aldrig en artist på grund av vem artisten är, hur artisten ser ut eller nå'n annan tjafsfaktor. En bra låt är en bra låt. Gillar jag den så gillar jag den.

Nu är det fredag, så då blir det lite uptempo iallafall. Jag kan inte påstå att jag tycker Hannah Montana är en speciellt bra serie, men sjunga det kan Cyrus. Tycker rösten är väldans skön faktiskt.
Videon till denna låt är väl sådär, funkar, men låten diggar jag desto mer.

Jump it!I väntans tider

Ännu en skoldag passerad från andra sidan barriären! Gick bra. Lite segt med en lååång film de första två lektionerna, men annars gick det smidigt.

---

En dag tar jag bladet från munnen, jag lovar. Och då hörs vi igen.


---

Alltid när jag är ute på stan och någon fyllegubbe eller nå't kommer fram till en och börjar prata så brukar jag försöka ignorera och gå vidare. Eller om man sitter ner och väntar på bussen, då lyssnar jag nästan alltid på musik och tittar ner eller blundar och låtsas att jag därför inte hör. Elakt? Absolut inte. Är man inte sugen på att prata med en random fyllegubbe eller förvirrad individ så är man inte. Idag gjorde jag dock ett undantag.

Jag satt och väntade på bussen i väntsalen. Det var lång tid kvar till att bussen kom och två bänkar bort satt två fyllon och pratade med varann. Plötsligt tänkte jag "Om det sätter sig nå'n och pratar med mig, då kan jag lika gärna prata tillbaka och konversera bort dötiden tills bussen kommer." Något fyllo kom inte, men en märklig tant däremot. Hon slog sig ner bredvid mig och började prata om allt möjligt. Eller klaga på allt möjligt rättare sagt:

- Solen syntes bättre förr (när hon var ung på 50-talet)! Molnen är tjockare nu för att det pågår ett hemligt kemiskt krig nå'nstans, var hennes förklaring typ.
- Göteborgare är jätteotrevliga! Säger hon som är född i Småland där man tydligen kan gå fram till vem som helst och bjuda in sig på kaffe (yeah, right..)
- Varför anställer inte kommunen alla arbetslösa till att plocka bort alla hemska, hemska snövallar som ligger överallt?
- M.m...

Jag försökte verka intresserad och trevlig, men att säga till mig att Göteborgare är otrevliga är ungefär som att säga till Pippi Långstrump att hon inte har någon pappa. Man biter tillbaks omgående. Jag misstänker att tanten själv inte gjort sig populär helt enkelt.. Ett intryck man väldigt lätt kunde få, hrrm.
Jag försökte fråga om det inte fanns något positivt att säga om något: "Jodå" sa hon, och fortsatte sedan istället att klaga på något nytt. Det finns en anledning till att jag undviker att prata med fyllon och allmänt virrigt folk på stan. Det är helt enkelt inte speciellt givande.. Det enda givande i det här fallet var att tiden som sagt fördrevs. Så tack för det iallafall, tant! Gå nu hem och försök se något positivt i allt påhittat elände.

---

Nu blir det sovadags. Urk. Jag vill sova på morgon och förmiddag.. Annat känns bara skevt. Sov lika dåligt inatt som en svettig strumpa kan lukta.

Sov gott, ni som kan!

Framtiden? Den skjuter vi upp.

Snart Mästarnas Mästare.

---

Imorrn lite mer jobb på skolan.

Har förresten sökt ett jobb (jo, det är sant, det fanns ett att söka) i Karlstad. Ägnade halva da'n igår till att uppdatera mitt CV. Alltid nå't!

---

Framtiden är alltid lika oviss. Omöjlig att se, omöjlig att förstå, omöjlig att planera. Visst, man kan försöka, men det blir ändå aldrig som man tänkt.
En nackdel med att önska sig att man kan hoppa framåt i tiden är att man ju förlorar en massa tid av sitt liv. Hoppar man över alla tråkiga stunder blir livet ganska mycket kortare. Så vad är mest värt? Att få leva kortare, men lyckligare, eller att leva längre och ha mer tråkigt?

Det där sista kändes ungefär som en av frågorna Carrie avslutar med i sin kolumn i Sex & The City (och ja, jag kollade på den serien när den gick och tycker den är bra, det får la killar också göra eller?)

Men ärligt.. Visst, många säger att "amen hallå, om man inte hade tråkiga stunder skulle man inte uppskatta de glada!" och jo, det är iofs förmodligen rätt sant. Och jag menar inte heller att jag vill att livet ska vara en total dans på rosor (har aldrig fattat det uttrycket heller, borde det inte göra ont och vara negativt att dansa på rosor?). Alla människor behöver få gråta ut ibland eller bara ligga och bli omhändertagna, men.. Jag hade iallafall gärna spolat bort en del av de sega, tråkiga stunderna på bekostnad av livslängden. Inte allt som sagt, men en del. Så himla mycket behöver jag inte tråkigheten för att uppskatta de glada stunderna. Jag älskar glada stunder!Någon som vill spola bort lite tid med mig?
RSS 2.0