Schools out

Sitter i skolan efter lektionen och har betalat hyran. Känns inte helt optimalt att behöva sitta här för att få nät till att göra sådana saker men nu är det som det är.

Uppgifterna jag skrev om igår är avklarade. Det gick till slut, mycket ångest, stress och press och känslan av att bli småsågad på artikeln smög sig på.
Fast.. det blev som det alltid blir. Även när jag stressar ihop något och inte tror att det blivit bra så blir det ändå helt okej. Jag blev inte speciellt sågad, den kritik jag fick var mild och sådan som jag själv kunde hålla med om till fullo.

Ingen fara på taket, Björkman levererar, vare sig han förstår det själv eller inte.

På tal om artikeln jag skrev; den handlade om att jag skulle bli mer aktiv. Kan säga redan nu till de som tvivlar (Stefan, om du läser detta, känn dig träffad ^^) att jag haft träningsvärk i två dagar. Får se om jag tar ett pass senare som jag tänkt eller om jag tar det imorrn istället när det gör mindre ont.
Och på lördag blir det inomhusturneringen i futsal, minst fyra matcher ska spelas. Även om jag är avbytare i första hand så misstänker jag att jag kommer få spela en hel del av de 20 minuter som varje match innebär.

Nästa sommar är jag slimmad. Ses på beachen!


För övrigt var denna låt än mer passande till gårdagens inlägg:

 


All i ask for is one fuckin' hour

Senaste inlägget för sex dagar sedan. Yey. Warum? Skulle ju kunna vara för att jag inte vill skriva, men så är det ej.

Sedan i torsdags eftermiddag har Richard inget nät. Jävla..

Igår ringde vi och klagade, men, men men men men.. får man tillbaka sitt nät? Nähe!

Sitter hos Fredrik nu och snyltar nät. Vi ska jobba med en tidigare (felaktigt, för att lärare i sedvanlig ordning inte kan läsa ordentligt) underkänd seminarieuppgift, men jag behöver även hämta fakta till fotbollshistorikkursen där en uppgift måste vara klar till imorrn.

Dessutom fick jag veta att jag skulle ha skrivit en artikel, helst med kvinnofokus, till igår. Där ser man.

Ovanpå detta ska vi börja med nästa seminarieuppgift om en valfri idrottsklubbs ekonomi.


Jag är trött. Jag vill ha lov. Läsa fyra kurser samtidigt är inte optimalt. Aldrig mer.

Ingen energi, stress, sliten. Yey!Måttlig vardagsaction på 49B

Vad gör man när man inte har en blompinne, inte pallar gå ut och knäcka av nån stackars gren och har en växt som hänger väldigt ledset över krukkanten? Man tar en gammal blyertspenna av sådan där orange typ som levt kvar sedan grundskoletiden och trycker ner.

"Mmm, mycket vackert!" som berättarrösten i Kalle Anka (Bengt Feldreich) säger på julafton.

Det ordnar sig

Jag nämnde den forne mycket blyge och timide Richard i veckan, hur han utvecklats till idag. Nytt exempel:

Förr när jag gick och handlade var något av det pinsammaste som skulle kunna hända om man kom fram till kassan och inte hade råd att betala. Antingen att man hade glömt pengar, inte hade något på kortet så man skulle få stå och ladda det medan alla tittade på (har faktiskt hänt en gång, det var mindre kul), eller att man helt enkelt hade för lite pengar.

Jag är rätt bra på överslagsräkning och har egentligen alltid råd med det jag tänkt mig när jag är i affären och väl kommer till kassan, så rädslan för ovanstående är mer i förebyggande syfte för att det inte ska kunna hända.

Så kom då idag, när jag som vanligt gick runt och överslagsräknade och plockade på mig saker på Willy:s. Denna gången var det dock något inom mig som plötsligt inte brydde sig så jättemycket, som nästan visste säkert att det skulle ligga på gränsen eller kanske över vad jag hade med mig.

Väl i kassan lade jag därför upp det sist som jag minst behövde och kunde plocka bort i värsta fall.
160 hade jag och 176 kostade det. Resultat? Fick plocka bort tre av fyra Powerking. Då hade jag också råd med en kasse som jag glömt bort helt innan.

Känslan av stor pinsamhet som borde uppstått fanns inte alls. Det var mer "Ja ja, så kan det gå!" och inte en massa sura miner från vare sig snubben i kassan eller folket bakom som jag förr befarat. Det var inte svårare än att de tre energidryckerna plockades bort, sen betalat och klart, hej då!
Man är väl ganska mycket tryggare i sig själv nuförtiden antar jag.


Vad jag vill komma fram till är att man inte ska gå runt och oroa sig för mycket för småsaker i livet. Det är inte hela världen om något inte går helt felfritt, men kommer vidare ändå.Sisådär

"Prison Break" nöts på, får jag bestämma blir idag en fm-tillvaro, imorrn skolarbete. Det knallar på helt enkelt.


Frukost?Good day to you partner!

Richard förvånar sig själv. Den normalt så timide och "låt-oss-bara-komma-vidare-med-dagen"-Richard hejdade bussen han åkte med för att han såg en gammal tant komma halvspringande på väg att missa den (inte för att vara elak, men en mycket yngre, blygare Richard hade förmodligen inte vågat höja rösten och gapa genom hela bussen).

I skolan gick Richard runt som en sol, inte bara skämtandes som vanligt utan genuint glad på det mesta.

När det var dags för lektion var Richard ovanligt aktiv och tog gärna för sig i diskussionerna och ställde frågor när kvinnan från Sisu kom på besök.

Vad som hände just denna dag? Vem vet. Intressant känsla i vilket fall av att inte tycka småsaker är störande utan bara ge sig i kast med saker.

Nu väntar välförtjänt sallad och "Prison Break" (har till slut tagit tag i även detta och börjat kolla) följt av partajande senare.


How you doin'?Klockan närmar sig sex

"För trots att det borde va' onsdag idag, är det söndag i sängen hos mig."Yeah, I wish. Uppesittarnatt @ Björkman. Skola kl. 10, sen seminariejobb.

Än har ingen trötthet smugit sig in. Kommer la säkert lagom till skoldags.


För övrigt: undvik filmen "Ond Tro" så mycket det bara går. En av de sämsta jag någonsin sett. Totalt intetsägande och extremt seg. Efter 20 minuter började jag hoppa fram några minuter i taget för att se om det hände något. Det gjorde det inte. Kvinna bevittnar mord, kvinna beter sig konstigt, kvinna letar mördare, kvinna träffar konstig man, kvinna beter sig fortsatt konstigt, kvinna tycks finna mördare, kvinna mördar mördare, kvinna är konstig ändå, film slut. Typ.
Så, nu har jag berättat allt som händer, det blir inte roligare än så. Eftersom min skala är snälla B till B B B B B kan jag inte ge noll så det får helt enkelt bli B- ungefär.


Go'morron!

Tusen gånger starkare

Såg just på "Tusen gånger starkare", en film om en klass och dess maktspel/motsättningar mellan könen. Tjejerna är till synes förtryckta av killarna som hörs och syns mest och kommer undan med allt. Lärarna ser inga problem någonstans. En dag börjar balansen skiftas när en ny tjej med skinn på näsan, Saga, börjar i klassen.

Filmen var rätt bra som film betraktat, men det är en del saker man stör sig på. Visst, det hade inte blivit en film om inte alla lärare vart korkade men det förefaller som att denna skola har samlat på sig några av de sämsta i landet ungefär (i jämförelse har alla mina lärare genom livet varit perfekta, en sanning med modifikation, och jag kan inte tänka mig att det skulle var något exklusivt för just de skolorna jag råkat gå på, värdelösa lärare finns överallt men de i filmen var bara idioter och därför en aning mindre trovärdiga i mina ögon).

Och sen att ALLA killar framställs som idioter (till och med plugghästarna är emot vett och sans och helt blinda för det som sker). Jag menar, kom igen. Jag kände inte igen mig i en enda kille, att alla skulle tycka förhållandena som rådde var prima bara för att de var killar är totalt orealistiskt.

Men i övrigt var filmen som sagt rätt bra.


Detta inlägg är inte så mycket en recension av filmen utan mer en ingång till att jag själv började tänka tillbaka på min skolgång i högstadiet och vad jag minns av den.
Svaret? Egentligen inte så mycket alls.

För att hårdra det hela kan man säga att jag minns att jag gick på lektioner, pluggade på, gjorde inte mycket väsen av mig, var inte mobbad, skötte mitt, observerade och analyserade omgivningen och hade inte så mycket annat för mig än att ta mig igenom de tre evighetslånga åren.

Jag minns inte många specifika händelser innanför skolans väggar. Det är korta sekvenser av någon lektion här och där, någon avslutning, någon utflykt, brottstycken av vad man pysslade med på rasterna (ett tag var schack poppis bland ovanligt många i skolans minimala bibliotek).

Jag minns inte så många långdragna känslor. Man var tonårskär i några i klassen och någon utanför klassen, drömmarna var ännu inte påverkade av vetskapen om vuxenvärldens alla ansvar, man var irriterad på lärare som inte gav rättmätiga betyg, hade en het lärare (alla som pluggade där vet vem jag menar), var inte intresserad av att umgås med folk som var stökiga och jobbiga och så vidare.

I filmen är det väldigt mycket svart eller vitt. Det finns ingen plats för de mittemellan, de som jag. De som varken vill höras och synas mest eller sitta helt medgörliga och accepterande i ett hörn.
Jag gjorde defintivt inte mycket väsen av mig mer än när jag behövde (what's the point?) men jag gick alltid min egen väg.

Egentligen har jag inte förändrats så mycket på tio år när man tänker efter. I alla fall inte i grunden, jag går fortfarande min egen väg och analyserar ständigt min omgivning. Jag har dock vuxit upp och tar lite, lite mer plats nu, mycket för att det är ganska tråkigt att inte höras så mycket, men jag har inga problem med att hålla käften heller. Man måste inte alltid vara i fokus bara för att.


Så.. det var väl lite det jag ville säga. Alla har haft olika resor genom livet. Min högstadieperiod var den tråkigaste i mitt. Man höll på att utvecklas mot vuxenvärlden. Vissa gjorde sig praktiska erfarenheter genom att ta plats medan jag valde den lugnare observerande vägen.


Min poäng är väl att jag inte hade accepterat förhållandena som rådde i klassen i filmen. Jag hade sparkat bakut och ställt mig på tjejernas sida, varit med i ännu ett av otaliga krig mot lärare (som jag faktiskt haft under åren). Det är nämligen enklare för lärare att hantera folk som är allmänt stökiga (slänga ut dem, ryta "Tyst!") än folk som faktiskt kan säga emot när något är fel och kräva vettiga motargument.
Jag var nog rätt irriterande för många lärare, men det gjorde mig ingenting. Gör de fel ska de få veta det, annars händer ju inget.
Alla mina krig har dock aldrig varit av den jätteöverdrivna karaktären som i filmen, men det har varit många.Varför bara acceptera när något är fel liksom?
Filmen får för övrigt B B B

To be or not to be

Jag är rätt glad att jag fötts som människa. Det känns liksom lite mer givande, trots alla känslor som man måste ta ställning till hela tiden och etik, moral, samvete etc.
Jag menar.. hur kul hade det varit att födas som mask? Tankeverksamheten hade vart en aning tråkig: "Gräva, gräva, gräva, gräva, äta, gräva, gräva, regnljud? Gräva, gräva, yta? Blött? Ringla, ringla, ringla, äta? Torrt? Gräva, gräva, gräva.."

Å andra sidan.. man hade nog inte reflekterat över om det var tråkigt eller ej. Hjärnan är förmodligen inte kapabel till det på en mask.


Rock around the clock

Jag gick och la mig och somnade runt halv tio. I morse.

Nattens fm bjöd på blandade insatser av mitt Leeds. Kvalplatsen är inom räckhåll men ändå pendlar min jobbstatus mellan osäker och mycket osäker. Jobbet hänger på en skör tråd..

För att prata mer om verkligheten så nötte vi fyra tappra nördar på rätt bra hemma hos herr Ståhlbrand. Hade en downperiod runt tre-fyra på natten (som jag brukar få nuförtiden) men kvicknade till igen.

När jag gick upp idag (efter att mams ringt och väckt mig vid halv tre för att berätta om spaupplevelsen hon fick av mig och broder i 60-årspresentspresentkort och nu har utnyttjat) noterade jag att det såg exakt likadant ut ute som när jag gick hem och la mig, dimmigt och disigt, samma färg på himlen, som att inget hade hänt.
Fick efter detta ett ryck och dammsög halva lägenheten. Efter att ha sett hur dammigt det var bakom datorn igår när man flyttade den så kändes det helt rätt i tiden.. det finns en gräns för dammighet. Jag är varken överpedant eller slusk, jag är ganska lagom.

Får se när det är dags att knalla över för nästa fm-ryck. Nu är det mycket sen frukost och Doobidoo som gäller.
Cheers!

11.11.11

Ett datum som redan är utjatat, men vafan.. lite fräckt är det ändå.


Richard var smart på lektionen idag. Han fick tråkigt och började efter lite kludd i anteckningsblocket istället kludda på den uppdruckna kaffemuggen och dess plastlock. Plötsligt fick han för sig att han ville rite lite i botten också. Efter en stunds ritande ser Richard en fläck på tröjan.

Konklusion? Vänd inte på en kaffemugg, även om den är till synes uppdrucken. Elaka droppar vill dig illa.

22.22

Vill du se en svensk film som är helt okej de två första tredjedelarna med flera karaktärer att följa och som sedan den sista tredjedelen mynnar ut i ett smärre intet? Ja, då är filmen Puss från förra året något för dig!

Var bara tvungen att säga det. Många urusla dialoger, några få bra, flera bra skådespelare, några halvkassa. En otrolig samling Stockholmsmänniskor på en och samma teater. Historien kunde avslutats bättre neb dör som sagt allt mer sista tredjedelen. Så, nog om denna, B B.

---

För att fördriva tiden en aning (när man egentligen borde planera sin pluggframtid) öser vi på med musik i lurarna och en lista nedan som besvaras titt som tätt under kvällen. När jag börjar och skriver detta är klockan exakt 20.53.


1. Hur gammal är du om fem år? Då är jag en glad kille som nyss firat 30 år!

2. Vem var den senaste du träffade? Lägenhetspolare Joel, i köket, diskuterandes filmen jag nyss nämnde.

3. Hur lång är du? 177 cm.

4. Vilken var den senaste film du sett? Se ovan.

5. Vem ringde du senast? Pappa igår.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Tror det var ett svar till Mamma om att hennes nya mobil verkade cool.

7. Var är dagens planer? Låt oss säga kvällen/nattens: Antingen spela mer fm eller se en film till. Upp tidigt imorrn dock, göh.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? Ett par veckor sedan, hemma-hemma.

11. Vilken ögonfärg har du? Grågrönbruna eller nå't.

12. När vaknade du idag? 12-13?

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, inte vad jag vet.

14. Vilken är din favoritplats? In my mind. Näe, jag vet inte. Har ingen specifik faktisk.

15. Vilken plats gillar du minst? När man står i kö, vart det än är.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Geografiskt bor jag där jag fått jobb, ungefär så. Livssituationsmässigt så mår jag nog rätt bra. Antingen är jag singel och lever ganska bohemiskt eller så är jag i ett kärleksfullt förhållande.

17. Vad skrämde dig som barn? Höjder, mörkret och döden.

18. Vem fick dig att skratta senast? I verkligheten: antingen Joel eller hans polare Mattias, minns inte. Överhuvudtaget: faktiskt Alexander Skarsgård med en av sisådär tre roliga lines i hela Puss.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med kalsonger.

22. Hur många kuddar har du i sängen? En.

23. Hur många landskap har du bott i? Tre - Västra Götaland, Halland och Dalarna.

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Har inte de flesta det någon gång? Ja.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Eftersom det är lite osmidigt att vandra runt i världen i strumpor och barfota hela tiden så väljer jag Converse då.

26. Är du social? Ja och nej. Tycker mycket om att vara bland skönt folk men behöver en hel del tid själv också.

27. Vilken är din favoritglass? Vet inte om jag har någon specifik. Magnum Double kanske? Tip Top?

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Bort med studieskulder och fram med skumpan. Sen resa lite och slutligen ta tag i något projekt som kan generera i lite avkastning också.

29. Tycker du om Kinamat? Absolut.

30. Tycker du om kaffe? Jepp, helst cappuccino. Fast hemma blir det mest te.

31. Vad dricker du till frukost? Mjölk, chokladhavredryck eller vatten.

32. Sover du på någon särskild sida? Mja, jag sover på mage, med huvudet vanligen vridet åt höger.

33. Kan du spela poker? Ja, när jag får reglerna uppfräschade i minnet..

34. Tycker du om att mysa? Såklart.

35. Är du en beroendemänniska? Vad åsyftas? Har inga speciella beroenden nej. Kan klara mig utan det mesta relativt långa perioder. Men det är klart, musik är lite segt att helt vara utan.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, en jag pluggade ljud med för några år sedan. Samma födelsedag och år.

37. Vill du ha barn? Ja, nå'n gång.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite tyska. Kunde grunder i spanska en gång men de är nog rätt risiga nu, förstår bråkdelar när jag läser det.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja. Men inte för min egen skull utan för att följa med en kompis som bröt armen.

40. Föredrar du havet eller en pool? Havet! Jag är ju uppvuxen på västkusten, hallå eller.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Helst, jaa du.. Julklappar känns alltid som något bra att spendera pengar på. Då vet man att andra blivit glada av dem. Men om det ska vara något för egen del så blir det väl ät- och drickbara saker.

42. Äger du dyra smycken? Inte direkt. Har ett silverarmband som jag bär sen några år tillbaka. Sen någon konfirmationsring någonstans. Men inte i övrigt nej. Saker ska främst vara snygga i ens egna ögon, inte dyra.

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej, det skulle jag inte påstå.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En banan.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Den var svår.. Tycker jag själv är rätt rolig, och mig själv känner jag ju.. Men om man ska se till någon annan som ofta får mig att skratta.. Alltså jag umgås ju bara med folk med humor vill jag påpeka.. men ja. Får nog säga Linus, min bror.

46. Välj ett ärr på din kropp? Haha, ja innan hade jag ju bara ett mycket vagt i mitten av pannan från när jag ramlade på en pinne som liten. Men sedan ett par månader tillbaka har jag ju mitt krigarärr vid vänster ögonbryn. Så får bli det, the bad boy scar.

47. Vad har du för ringsignal? En som fanns på mobilen, den enda jag inte stört sönder mig på efter ett tag som jag brukar med alla signaler.

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, någonstans i föräldrahemmet.

49. Flirtar du mycket? Kan jag inte påstå. Eller alltså, på skoj händer det en del när man partar, att man är lite småcharmig. Men på allvar var ett tag sedan.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Jag tog den själv i köket hemma-hemma för några år sedan.

51. Kan du byta olja på bilen? Det kan jag säkert om jag får en manual.

52. Har du fått fortkörningsböter? Icke. Jag har inte bråttom.

53. Vilken var den senaste bok du läste? Läste eller läste ut? Läste: någon kursbok för att hitta halvvettiga referenser. Läste ut: Dan Browns "Den förlorade symbolen".

54. Läser du dagstidningen? Nej.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, men helårsprenumeration på "Offside".

56. Dansar du i bilen? Dansar är svårt, men sjunger nästan alltid.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Wolf fm tror jag.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Hmm.. gruppdeltagare till min grupp i nya kursen.

59. När var du i kyrkan senast? I somras i Falkenberg, käkade våfflor utanför och gick in sen en sväng och kollade hur det såg ut.

60. Vilka personer utmanar du? Ingen, man får la skriva om man känner fört. För att fördriva tiden, som jag har gjort.


Done!

Dance, dance, dance, dance, dance to the radio

Förutom introduktionen igår och handlande på Willy:s därefter så har jag stängt in mig och kört fm med Erik och sovit om vartannat sen i fredags natt. I princip. Tröttnat? Inte än. Jag har kul så who cares?
Dock pajade filen vi körde nu för att Steam är ett eländets påfund med uppdaterande och mojs som fuckar. Det var bättre förr, det var det.

Mycket man borde göra. Som vanligt, fast.. nah. Jag gör det i min takt. Och har kul på vägen. Yeah, sounds good.

Får se om det blir mer fm idag. Just nu står debatten om vilken ny liga vi ska starta med.

Aha, det blev som jag ville till slut, Mexiko! Chivas, here I come!


Min poäng med detta inlägg? Man ska göra det man tycker är kul i livet man har, även om det innebär att man sitter instängd några dagar (och nej, det där sista menas inte som att man ska göra något "roligt" olagligt och sitta bakom lås och bom några dagar.. även om vissa sådana saker säkert kan vara roliga också ^^)


Oldie but goodie!


Tvärtom på mitt allra bästa humör


Förvisso ironisk text, men ärligt talat är jag rätt nöjd med tillvaron och inte alls förbannad.
Livet rullar på!

5-1

FM är åter ett mycket trevligt spel. Besegrade just herr Erik med 5-1, mitt IFK vs. hans AIK. Jag kan inte minnas när det skedde med så stora siffror senast, om det någonsin hänt alls. Våra matcher brukar vara relativt jämna.

Med detta nördiga sagt lägger man sig nöjd över det lilla och löser korsord en stund.

Not too fake

Konklusion av dagens filmtittande i skolan om doping? Inget jag inte redan kommit fram till:
Mina framtida barn ska få göra det de själva tycker är roligt och inte drillas hårt till något de får prestationsångest av. Däremot så kommer de få veta att de kan uppnå många av de mål de vill uppnå i livet om de verkligen försöker och brinner för dem.
De kommer också få veta att de alltid kommer att vara omtyckta för de individer de är och älskas av sina föräldrar.

Är detta naivt? Jag tycker inte det. Skulle säga att mina föräldrar har lyckats rätt bra.
Självklart är ingen perfekt och självklart är vi alla lite missnöjda med oss själva då och då, men på det stora hela tycker jag om mig själv. Jag är inte falsk och jag står för vad jag tycker, söker inte konflikter i onödan och vill att folk runt mig ska ha det bra. Det räcker så.

För övrigt kommer jag fortsatt aldrig någonsin att bo i USA, däremot vill jag absolut besöka detta land.

Låt oss nu inte flumma in i massa filosofiskt mojs, nog om detta!

---

Som stor ironi till texten ovan hittade jag av en slump denna låt på tuben när jag sökte efter något hockeyrelaterat:

Varför hockeyrelaterat? Ska förmodligen på hockey senare ^^ Leksand vs. VIK.


Mina föräldrar tycks bli allt mer moderna

Mamma använde just facebookchatten för första gången och tyckte det blev stressigt. Varför?
För att hon tvingades chatta med hela tre pers: mig i Falun, brorsan utanför Falkenberg och pappa i.. köket..

Born to run

En timme senare:

Skiter i vad grannarna kan tänkas tycka. Extremt hög musik och sjunga så att lungorna nästan sprängs och man blir alldeles varm är jävligt skönt.

"Jag saknar dig"

Är rätt tagen.

 

Jag saknar dig - Alla skådespelare är inte klockrena (speciellt i början, men det tar sig å det grövsta) och några få scener känns lite konstigt utformade men på det hela taget kan jag inte säga så mycket mer än att filmen är väldigt sevärd och rekommenderas varmt. Verklighetsbaserad sorglig historia, men också väldigt vacker.
B B B B


RSS 2.0