Mot Olofsbo, det förlovade paradiset

I alla fall har det många gånger känts så på somrarna under åren. En idyll skyddad från storstädernas jäkt och krav.
Fast det gäller såklart på just somrarna, nu på hösten är det mest för att hälsa på brorsan man hänger med dit. En sommaridyll är inte så upplyftande om den är gråmulen de flesta dagarna.
 
I vilket fall åker jag ner dit inom några timmar.
 
---
 
FM 14 har kommit. Jag började testa lite löst inatt bara för att kolla några spelarvärden. Man blir bums lika grinig när man ser värden som inte stämmer på spelare man känner till väl. Jag menar.. nu har Tobias Hysén haft 7 i värde på "Kyla" i tre FM i rad (man kan ha 1-20). En av allsvenskans kyligaste avslutare (och även i landslaget om man ser till senaste landskampen som han ju gjorde två mål i). Hallå eller? Var är alla bra Sverigescouter som ska fixa sådana saker? Istället lägger spelutvecklarna en massa energi på att utveckla presskonferenser och annat. Visst, sådant är också bra, men kom igen, det viktigaste är fortfarande spelarna, annars har man inget spel över huvud taget.
Det blir till att ändra lite i editorn helt enkelt. Jag vägrar köra med uppenbart felaktiga värden, det känns som man tappar realismen för mycket.
 
Nåväl, i övrigt har jag inte hunnit testa så mycket. Några funktioner har försvunnit, några har tillkommit. Enda spontana saken jag hunnit störa mig på mer är att det är extremt stor text på vissa meddelanden. Det går att lösa genom att välja mer utzoomat skal, men då blir en massa andra texter lite för fjuttiga istället. Nåja, hellre småfjuttigt än att känna det som om man läser en barnbok för fyraåringar eller nå't.
 
Klart är ändå att det omöjligt kan bli lika frustrerande som FM 13, det i mitt tycke sämsta FM på många år av en rad orsaker, främst relaterade till den usla spelmotorn.

Dags att starta.. adjö verkligheten, goddag virtuella fotbollsplaner.
 
 
 
Yes, I'm kind of a dork when it comes to this. A proud dork.

Som handen utan handsken

Jobbat på jobbet första gången på ett par veckor. Har ju som bekant jobbat hemifrån en tid nu då det varit lite lugnare. Har gjort som så att jag samlat småsaker som behövs göras på plats till idag så jag kan göra allt på en gång istället för att åka in och jobba en timme och sedan åka hem igen.
Så kan det vara som timanställd, lite här och lite där och ibland allt på en gång.
 
Efter jobbet stack jag till Nordstan och letade handskar. Den billiga skiten jag köpte för någon månad sedan på MQ gick sönder efter redan ett par veckor så nu vill jag skaffa ett par ordentliga (jag köpte de billiga bara för att ha tillfälligt, medan det blev kallare ute och jag letade efter bättre, men det gick ju som det gick också..)
Man får vad man betalar för kan man säga, men nog tycker jag att ett par handskar ska hålla länge än två veckor även om de är relativt billiga.
 
Anyhow.. hittade jag några nya handskar av bra kvalitet? Jadå, jag hittade flera nya handskar av bra kvalitet, men inga som jag ville ha så då får det vara ett tag till. Får ta några gamla reservvantar eller något så länge.
 
---
 
Dagens jubel och klang 1: Går av bussen, det duggar lite. Har 100 meter kvar till ytterdörren när himlen öppnar sig totalt. Hinner bli lagom plaskvåt innan jag kommer innanför dörren. När jag kommit uppför trappan till övervåningen och tittar ut har det slutat regna. Tack, tack, vädergudar!
 
Dagens jubel och klang 2: Om två veckor åker jag buss till Stockholm för dygnskryssning med Uppsala-gänget. Allt har varit bokat sedan ett tag men nu upptäckte vi att vi av någon märklig anledning inte har bussresa hemåt. Nähe? Vad är det för sämst luddig bokning? Vi antog givetvis att det ingick när det inte stod något annat.
Resultatet av detta blev att boka till en hemresa för de som skulle till Fagersta, men för mig.. jaa givetvis var nu bussen hemåt Göteborg full. Kalas! Jag får då betala en dubbelt så dyr tågresa istället, plus att jag ju måste ta mig från hamnen till T-Centralen. Härligt. Tack Silja Line för er otroliga service (efter två livechattar och två telefonsamtal fick vi detta helt klart för oss) och tack för er underbara bokningstjänst.
 
Så, det var dagens småbittra saker. Dock ska sägas att jag är en person som ser möjligheter där andra ser problem så mitt humör är ganska glatt ändå. Bra att det finns tåg som går som jag bara går lite i konkurs av och inte helt.
Och han i vårt sällskap som bokade från början har lovat att bjuda mig på en drink. Så ni ser, det finns alltid ljusa saker att hitta om man bara letar lite.

Fly away

Rätt hade jag. Den förväntade storstormen betydde nada här.
SMHI var, som så många gånger förr, ute och cyklade till skillnad från andra väderstationer som ansåg annorlunda.
 
Absolut, det var mycket värre situationer på andra ställen i Sverige, men här var det bara lite regn i princip. En helt vanlig dag på bästkusten ungefär.
 
---
 
Idag har det jobbats lite hemifrån, men imorrn ska jag till jobbet igen och jobba där. Möten och annat smått och gott.
 
---
 
Verkar som jag ska dra iväg med broder på resande fot i januari. Vi började spåna i lördags och bestämde att första anhalt ska vara Bremen och hälsa på släkten där för att sedan ta oss vidare längre bort.
Spontant så har jag velat resa iväg en längre period ganska länge nu. Visst, man stillar ressuget med en helg till Stockholm, en helg till Olofsbo och en helg någon annanstans då och då, men det är inte samma sak som att resa iväg utomlands fler dagar och uppleva lite nya saker.
Det känns dessutom som att jag borde ha rest mycket mer i livet än jag gjort hittills. Visst, jag har varit i England fyra gånger, i Tyskland otalet gånger, på Rhodos, i Spanien och i Belgien. Men det känns på något sätt inte som att man rest tillräckligt alls, långtifrån, och man har så löjligt många ställen man vill åka till kvar på listan.
 
Nåväl, efter Bremen finns just nu ingen plan alls. Vem vet, vi kanske bara går in på flygplatsen där efter några dagar och tar det billigaste flyget vi hittar till random plats. Lite så är nog faktiskt tanken, vi får se.
 
 
 

28 oktober

Ännu ett datum har kommit som snart är passerat. Tiden går och allt med den.
 
Helgen blev som det hintades om förra inlägget lite partyfierad på hemmabasis. Vinet korkades upp under eftermiddagen och på den vägen var det.
 
Igår blev det slöande å det grövsta. Plöjde klart säsong fyra av Breaking Bad. För min del kunde serien ha slutat där, avslutningen på säsongen var bra, det kändes lagom. Ska bli intressant att se vad de gjort av sista säsongen.
 
---
 
Jobbat hemifrån några timmar på förmiddagen.
 
Ute faller regnet sedan ett bra tag tillbaka. Det påstås att det ska komma en massa storm under eftermiddagen och kvällen, men jag är skeptisk. Det känns inte som det är på G, i alla fall inte just här i Romelanda, men vi får se.
 
----
 
Framtid
Samtid
Dåtid
Nutid
Det finns alldeles för mycket tid i världen.
Samtidigt är vår tid alldeles för kort.
 
---
 
 

26 oktober, höj volymen

Helg och broder på besök.
 
Igår blev det skön klassiskt avslappnad fredagskväll med TV-underhållning i form av Idol och Doobidoo.
 
Idag har jag än så länge varit en sväng med broder in till stan och och handlat diverse tilltugg i affärn samt alkoholhaltig dryck på systemet.
Dagen, kvällen och natten lär gå i glädjens, spelandets och möjligen filmens tecken. Och definitivt även i den höga musikens tecken.
 
 
 
 
När Richard partar och får bestämma musik blir det gärna 80-tal.

Den mentala skillnaden mellan fredag och övriga vardagar

Visst är det så för de flesta av oss. Ända sedan vi var små har vi fått inpräntat att veckan tar slut på fredag eftermiddag. Först var det dagis/dagmamma/förskola som vi fick komma hem ifrån över helgen, sedan var det grundskola och gymnasium.
 
Efter barndom och tonår kommer antingen vidareutbildning eller jobb direkt (eller arbetslöshet). Det är då man börjar märka skillnaden på fredag jämfört med de andra dagarna på allvar.
 
Till skillnad från skolor, dagis och liknande är det nu man själv som ska börja ta ansvar för vilka dagar som är vilka. Man anpassar sig inte längre efter det schema som ens föräldrar satte.
På högskolan kan man vara ledig vissa veckodagar och studera vissa, mycket eget ansvar.
På jobbet beror det helt på vilken typ av jobb du har, men har man exempelvis som jag har nu, en timanställning, så är det även där en hel del egen planering av tiden.
 
Poängen är att även om man nu i vuxen ålder skulle vara ledig flera vardagar så känns de ändå aldrig lika sköna som fredagen. Det är då man vet att lördag och söndag kommer, att det är helg, att det är en sorts småheliga vilodagar.
Det är det som är så märkligt. Man vet mycket väl att en ledig dag är en ledig dag, det är ingen egentlig skillnad, ändå envisas man med att koppla det till vad man är van vid, en känsla av att fredagarna och helgerna är annorlunda. Det var så när man var liten och man kommer inte ifrån det som vuxen.
 
 
 
 

En som visste skillnaden på dag och dag mer än väl.

Rutiner

Försöker komma in i vanan att skapa rutiner, något som jag på det privata planet inte varit så fantastisk på under en alltför lång tid nu. På jobbplanet fungerar det bra, jag planerar min timanställning utefter de göromål som finns.
 
Rutiner i vardagen i övrigt är exempelvis detta, att försöka blogga lite mer frekvent än vad som blivit fallet ganska länge. Likaså återvände jag i förrgår till min dagbok (ja, en riktig dagbok, inte något på nätet) som jag inte skrivit i sedan i februari.
Jag har också idag tagit tag i mitt CV igen och skrivit några rader. Det börjar bli dags på allvar att ta tag i framtiden.
Snart ska jag bege mig ner mot träningscykeln och kanske också boxningssäcken som båda hamnade på is av olika anledningar i slutet av sommaren.
 
Rutiner som sagt. Det är alltid enkelt att sluta med dem, men att börja är en helt annan grej.
 
 
"When routine bites hard and ambitions are low
and resentment rides high, but emotions won't grow
and we're changing our ways taking different roads"
 
~Joy Division

GBG - STHLM - GBG

Det blev en liten reunion-helg i Stockholm med några från Falu-tiden. Kort och intensiv.
Förra gången jag var i huvudstaden ville jag mest hemåt, men denna gång var det no problemo.
 
Jag kom dit på lördagen (eftersom jag inte visst hur länge jag skulle jobba på fredagen så kändes det säkrast att skaffa resa till på lördagen) och tog mig via tunnelbana från Centralen till Hornstull. Där mötte jag upp med Martin och Fredrik och gick med dem till Martins lägenhet. I lägenheten kollades det på hip hop-videos i x antal timmar. Inte min kopp te som vi vet, men spela roll, jag satt mest och kopplade av efter tågresan.
 
Strax efter sju stack vi till Sandra där Nina och Helen redan fanns. En av Martins kompisar som följt med och inte hade någon relation till varken Sandra eller oss andra f.d. Falubor la sig att sova på golvet medan övriga satt och pratade om ditten och datten.
 
Efter tolv någonstans var det dags att dra ut. Jag hade noll preferenser om vart vi skulle dra och hakade bara avslappnat på.
Vi hamnade på Kristall på Kungsgatan där det var tur att Nina skrivit upp oss på någon form av gästlista så att vi kom in gratis annars ser jag nu i efterhand att jag och min plånbok troligen fått lite damp. Om man läser på ställets hemsida står "Normalt är entrén 160:- fredag-lördag". Say what?! Jag tycker hundra spänn är dyrt nog. För vad liksom? För att nyttja deras golv, kissa på deras toalett och beställa snordyra drinkar?
Jag beställde för övrigt EN drink, en gin & tonic för härliga 124 kronor, åååh så värt! Övriga beställningar var enbart öl.
Nå, nu slapp jag inträdet så jag kan inte klaga på det alls, tvärtom var det väldigt skönt att för en gångs skull inte behöva betala inträde. Det kändes så extremt mycket mer värt än i vanliga fall när man går till en random klubb.
 
Kristall blev det dans jag vet inte hur länge. Jag brukar ju inte älska att dansa till dagens klubbmusik direkt, men nu var inga problem! I goda vänners lag och riktigt trevligt. Ett gött sällskap kan alltid höja saker och ting till andra nivåer :)
 
På vägen hem blev det en mosbricka samt en lös burgare. Jag tänkte nämligen smart att jag skulle ha burgaren till dagen efter när man vaknar upp och är lagom hungrig, plus att jag kanske inte skulle hinna ranta runt efter nån bra mat innan min buss mot Götet skulle gå.
Jag minns att sista gången jag kollade på klockan så var den halv fem eller nåt. Då var det ganska lagom att kasta in handduken, dra fram sovsäcken och slänga mig ner på golvet.
Jo, jag sov faktiskt på golvet. Enda lediga platsen och jag pallade inte direkt ta med en madrass från Götet för en natt. Det blev två soffkuddar under mig samt mattan och det fungerade faktiskt överraskande bra. Inte ont någonstans när jag vaknade!
 
Efter uppvaknandet (som givetvis skedde strax innan klockan skulle ha ringt, precis som vanligt, min kropp är en enda jäkla egen klocka) grymtade jag lite, kände att jag inte mådde överdrivet dåligt och slängde in min burgare i micron. Burgaren var sedan vid denna tidpunkt på dagen gudomligt god.
 
Stack sedan mot stationen och inväntade bussen. Då började man må lite sådär och mer ofräscht. Liksom känna sig småvarm och småbakis, sliten helt enkelt.
Likadant på bussen, slitenheten växte och jag småsov x antal gånger på vägen, undantaget när jag lyssnade på radio på den hyfsat tråkiga matchen mellan IFK och Öster (0-0).
 
Till sist var man framme i Götet igen, tog bussen mot Kungälv, bilen till Romelanda och sedan benen in i huset. Mör, oh ja. Det blev jobb hemifrån dagen efter.
 
 
Så, det var helgen! Sammanfattningsvis hade jag trevligt, men det var nästan för snabbt och intensivt alltihop för att man skulle hinna känna av det ordentligt. Det liksom bara försvann i ett huj, man hann inte ta in det helt. Hade behövt en kväll till med snack för att hinna catcha upp ordentligt.
Gött att träffa lite gamla bekanta ansikten igen :)
 
Nu.. blir det något ätbart samt Breaking Bad.
 
 

Om jag var vädergud

Tog mig en ledig dag idag. Eller ja, nästan ledig, fick jobba lite hemifrån ändå.
 
Man behöver sina egna stunder ibland. Speciellt på hösten av någon anledning.
Oktober har kommit att bli en av mina favoritmånader. Som liten/yngre tyckte jag hösten var värdelös, men sen började man uppskatta den och förstå hur vacker den faktiskt är. Oktober speciellt då det känns som att färgexplosionen är som störst.
Sen att just oktober kom att bli speciellt ett kort tag av andra anledningar är en annan sak.
 
November däremot är ingen hit, inte heller januari, februari eller mars. December är julmånad och massa mys, i april börjar våren komma så smått. Maj, juni, juli och augusti är oftast underbara medan september är något av en oviss övergångsperiod till oktober.
 
Om jag fick bestämma väder totalt så skulle jag ha sommar från 1 januari till 1 oktober. Oktober skulle vara fortsatt härligt höstlig. Hösten skulle sedan mjukt övergå till vinter i november (som helt skulle sakna det äckliga gråa och blöta rusk som november brukar bjuda på). December skulle vara vit hela månaden fram till tolvslaget på nyårsnatten. Då skulle det raskt börja gå över mot den sommarvärme som jag önskar från 1 januari.
"Våren då??" säger många av er chockat. Äh, jag har aldrig varit någon större fan av våren. Den liksom bara är. Man sitter bara och väntar på sommaren. "Jamen på våren spricker ju allting ut så vackert och vintern försvinner!" Visst, men det kan det lika gärna göra från min sommartid 1 januari. Det går liksom ihop med den skillnaden att det blir bra mycket varmare än det är på tidiga våren.
 
SÅ skulle jag vilja ha det!
 
 
 

Konferens, seger och ännu mera besök i Götet

Jobb-jobbeli-jobb.
 
Jobbade fram till på kvällen på fredagen och från arla morgon till eftermiddagen på lördagen. Konferens på Scandic Crown.
Konferensens längd och medföljande middag på fredagen innebar också att jag missade första och början av andra halvlek, men det gjorde ju som bekant inte så mycket. Jag kom hem när 20 minuter återstod av matchen och fick således se de bättre delarna och Zlatans avgörande.
Lite kul var det dock när jag gick mot bussen från middagen. På vägen ligger O'Learys i Centralstationen och just när jag passerade hör jag ett unisont vrål: "NEEEJ!!" Det kan knappast ha varit något annat än Österrikes ledningsmål som skedde då..
 
---
 
Idag har jag lite småspontant hängt med Henke i Götet. Det blev burgare på Burgersson (mycket mer fashionabla burgare än kedjans namn kanske kan antyda, jävligt goda!) och en öl följt av ett par kaffe på Evas Paley.
 
---
 
Har de senaste dagarna haft lite Daniel Craig-James Bond-maraton och sett de tre han gjort hittills. Egentligen var det Casino Royale, som i mitt tycke är en av de bästa Bond-filmerna som gjorts, som jag var sugen på, men ser man den så blir det ett automatiskt sug att fortsätta med de andra två. Längtar efter nästa som väntas ha premiär under 2015.
 
Nu blir det nog något ätbart följt av Breaking Bad och kanske lite FM.
 
 
 

Tusen miljoner, miljarder ser oss fast det är så mörkt.

Eastleigh på hösten

En dag hemma. Sovit ut lite och kollat ett avsnitt Breaking Bad än så länge.
Jobbade länge igår och ska så göra också på fredag.
 
---
 
Framöver ska det som jag kanske varit inne på tidigare både bli reunion i Stockholm med Falufolk samt partykryssning med Uppsalagänget. Det sistnämnda är spikat och betalt!
 
I övrigt.. har jag inte så mycket att komma med just nu haha ^^ Hösten är mild och mysig, älskar färgerna på hösten. Bara att gå ut några korta minuter eller sitta på bussen hem och se ut på det hela är gött. Så länge det inte regnar är hösten en fantastisk årstid.

Jo, förresten, jag fick sparken från Leeds efter ett knappt halvår. Otåliga as. Längre period än Brian Clough fick i verkligheten på 70-talet (44 dagar), men ändå..
Efter ett par månader utan jobb satsade otroliga Eastleigh på mig. De ligger i Blue Square Bet South, eller rakt översatt division 7. En rejäl omstart med andra ord. Säsongen var redan körd när jag tog över, men nu, andra säsongen, leder jag ligan överlägset och är snart klar för uppflyttning. Hannes Stiller är min stjärna och skyttekung med en härlig lön på en mille om året. Tanken sedan är att dra vidare till någon bättre klubb.
 
Ni som tyckte ovanstående sista stycke var totalt ointressant.. well, haha. Alla har vi olika intressen ;) Man ska göra det man gillar och mår bra av helt enkelt.
 
Ikväll blir det mer Breaking Bad och troligen någon Bond-film.
 
Ciao!

You're jumping in my bed

Underbart att vakna i morse av ljudet från bankande hantverkare, bara.. underbart.
 
Vi håller på att bygga om och ut sommarstugan och eftersom det idag är vardag så tas det ingen riktig hänsyn till att en viss Björkman vill sova lite på morgonen.
Klockan 07.30 Brakade det loss precis ovanför mig på vinden. Aaah, kalas! Jubel och klang! Lycka!
Jag stönade och grymtade en liten stund och drog sedan med mig täcke och kudde ut till vardagsrummet.
Eftersom vardagsrummet dröp av morgonsol låste jag in mig i täcket likt en kokong. Endast ett litet andningshål nådde in till min varma, nya lya.
Samtidigt hörs bankandet fortfarande en hel del och föräldrar har vaknat upp i rummet bredvid och ligger och pratar. Lägg därtill att man inte direkt kan ligga raklång i soffan i fråga..
På något magiskt vänster lyckades jag ändå somna om lite och gick senare upp ungefär halv tio. Alltid något.
 
Imorgon är det helg. Då ska jag sova i lugn och ro.
 
 
 

Resor och företagsamhet i övrigt

Trots att jag inte skriver så är det ändå trogna besökare var dag, härligt!
 
Har tagit helg nu efter jobb måndag-onsdag. Igår jobbade jag 08.30-20.30 ungefär, först jobb med hemsida, lite tränarnamnsadministration och sedan sekreterare på kvällens tränarträff. Man får att göra och gött är det.
 
---
 
Nog om jobbet, nu är jag i sommarstugan och halvligger i soffan med datorn i knät och äter choklad.
Gött att åka iväg då och då, även om det bara är över en helg hit ner. Inte för att jag är trött på Götet, oh nej, inte på långa vägar, men däremot är jag lite fortsatt trött på att inte ha egen lägenhet närmare Götet. Men det vet vi ju sen innan så det behöver jag inte tjata mer om.
 
Vad ska jag då hitta på i helgen? Troligen bara vara. Spela lite, äta mer choklad, ta några drinkar och bara ha det gött. Det är faktiskt helt okej att bara ta slöhelgar utan något inplanerat.
 
För övrigt ska jag på en sån där partykryssning i november. Naturligtvis med Uppsalagänget, denna gång för att tre av dem fyller 30 så det blir nog sköjsig stämning! Denna gång ska vi dock åka med annan båt än Cinderella som det brukar bli. Kul med lite omväxling :)
 
Och där slank en Fazer-chokladbit ner.
 
Nu blir det FM. Mitt kära Leeds underpresterar å det grövsta, men har fortfarande häng på toppen. Dessvärre finns risken att jag ryker snart ty styrelsen har mycket dåligt tålamod. Jobbsituationen beskrivs som "Mycket osäker", ungefär som när jag hade läst klart ljudteknikerutbildningen med andra ord.
 
Hejsvejs grus och gnejs!
 
 
 

"Många tror ju att djur inte finns, men det gör dom!"

RSS 2.0