And there you have it!


Go'natt folk och fä!

Blev inte mycket skrivet inatt. But don't worry, I've got it all figured out. And soon I'm gonna leave this place sipping drinks and relaxing all day long.


Jodå, min musiksmak är rätt varierad


Ett ok avlyft, bara ett kvar

Kompletteringen godkänd. The retaliation is avoided. For now.

Gruppmöte med Lamptey och Nina avslutat. Vi fick gått igenom några dokument och kollat i böcker och samband mellan resultaten vi fått in.
Senare inatt blir det mer skrivande, men nu blir det slöande ett tag. Imorrn får någon lyfta på baken och ta sig till skolan för att hämta ut artikeln som KANSKE (högst kanske, förmodligen inte med tanke på vad vi fått ut hittills av det vi läst igenom) är intressant.

---

Snart sett klart på "The Shield", bara ett sjutal avsnitt kvar. Känns alltid lika skumt när en serie bara är på väg att ta slut. Sen brukar jag ju inte se på flera serier samtidigt nuförtiden heller utan bara lägga allt fokus på en. Har liksom inte ork att följa en massa.

Det är inte som när man var yngre och kom hem från skolan, laddade upp med massa mackor och O'boy och såg på t.ex. "Magnum P.I.", "That 70's Show", "Förhäxad", "Sabrina The Teenage Witch" (och andra BRA serier) och "Ricki Lake", "Våra Bästa År", "Baywatch" (USLA serier, men förr såg man fan på allt som rörde sig).

Nu pallar jag liksom "The Shield", "How I Met Your Mother" och "Mästarnas Mästare" som max på senare tid.
Det sistnämnda är slut för säsongen, skölden som sagt färdig med och H.I.M.Y.M är inte många säsonger kvar heller (max två som jag förstått det, plus att de inte kommit ut än). Så vad ska jag se till hösten?

Kommer "Robinson" tillbaka tills dess är det givet och förhoppningsvis gör även "Dexter" comeback, men andra serier? Får fundera på det under sommarn. Då lär jag ändå ha annat för mig än att sitta inlåst :)

Snart är ledigheten här! Woopåhejdejer!

Morrn

Lamptey och Nina på ingång. Dags att börja diskutera igenom resultat och fakta vi fått fram.

Inatt skrevs metod så snart är alla "för"-delar klara förutom bakomliggande eventuell fakta.

Dags för en dusch. Tjohitjohej

Beat it

På't igen nu då. Yey.

Om två veckor är jag hemma-hemma. Då kan jag äntligen släppa allt det här. All press.

Fram till början av förrförra kursen hade jag fortfarande motivation. Merparten av de kurser vi läst kändes föga givande, men man gjorde nästan alltid sitt bästa och de högsta betygen kom i strid ström.
Att de senaste två betygen gått spikrakt nedåt har som vi vet en ganska uppenbar förklaring.

Förrförra kursen förvandlades allt man någonsin vetat på denna nivå till en helt annan spelplan. Plötsligt var man tillbaka på juniornivå. I alla fall om man ska utgå från vår "ledares" syn på saken.
Jag kände mig, och känner mig, behandlad som om detta var någon högstadie- eller max gymnasienivå. Samtidigt används ordval och uttryck som ger sken av att vilja hålla en högskolenivå, vilket misslyckas totalt då personen i fråga inte använder detta på ett godtagbart sätt. Att hålla en hög nivå och använda krångliga ord, försvåra för både sig själv och elever, är inte samma sak.

Den anvisning, som är hyfsad sett till annat crap vi fått utstå, för hur uppsats ska skrivas hade räckt gott och väl. En hel inför-kurs som vi hade var bara löjligt. Likaså de organisationsteorier som vi tvingades plöja igenom. For what? What the hell for? Nej, just det.

Jag har haft problem med lärare förr, men de flesta har i någon mån gått att resonera med. I detta nya fall är vi som sagt på en helt annan spelplan. I samtal på öga-till-öga-nivå verkar man göra sig förstådd, saker tycks gå fram, det som ges tillbaka låter småvettigt (förutom när det blir rena självklarheter som det tyvärr ofta blir eftersom vi som sagt tycks ses ur personens ögon som högstadieungdomar), men så fort det lämnats in något skriftligt som ska betygsättas, då försvinner allt detta omgående.

Vid ett flertal tillfällen har det varit beklagligt tydligt att läskunnigheten och ansträngningen för att förstå inte legat på många procent. Man förväntar sig att en lärare ska kunna tänka lite själv, att man inte ska behöva berätta alla självklarheter i babyspråk som man gjorde på just högstadiet. Vi går på högskolan, vi är vuxna. Jag förutsätter att man kan lägga ner lite energi själv som lärare för att försöka sätta sig in i saker och inte bara läsa det man vill läsa.

När man inte kan inse att det finns flera fullt korrekta vägar att nå ett resultat och bara framhåller det man själv tycker som rätt och riktigt, då ska man inte vara lärare. Sådan mentalitet gör sig bra i dokusåpor.

Det värsta som finns är när man övergår till känslan av att något görs för en lärares skull, inte för att man själv ska utvecklas.


Så, som sagt, vart min motivation tagit vägen? Fråga mig efter sommaren om jag hittat den. Då har vi helt nya kurser och lärare och chanserna har ökat markant.

Jag ska göra klart uppsatsen nu och kräver i princip ett godkänt på kompletteringen till förra kursen. Underkänns den är det bara ett hån och jag ska jobba på att vädra mitt missnöje i än mer offentliga sammanhang för att en förändring med anledning av alla saker jag tagit upp ska ske. Räkna med det.

Mors dag

Sover allt mer. Antar att det är någon slags inneboende signal om att kroppen verkligen inte vill upp och jobba med uppsats. Vi känner varann rätt bra, min kropp och jag.

Joel hemma sedan i förrgår någon gång. Ovanligt värre! Än så länge har vi inte sagt ett ord till varann, än mindre setts. Vi lyckas gå om varann hela tiden, men nu är han på sitt rum i alla fall. Antar att han sticker iväg om någon dag igen, alternativt ikväll.


Till sist: skrev en liten dikt till moder i natt efter pluggandet:


En mamma så liten och rar
Håller ihop med gamle far
Tänker på dig alla dar
Fast jag mig till Falun tar

Snart så ses vi dock igen
Kramen får du äntligen
Fast man kostat många spänn
Vill du att man gästar än

Ät nu tårta denna dag
Ät den glupskt med välbehag
Och vila ut ett litet slag
Glad mors dag det önskar jag!


Kramar från din äldste son!


http://www.text.nu/storage/mors%20dag.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1306197020111


Det går bra nu, kompis det går bra nu

Räknar vi med framsida och innehållsförteckning (skissad självklart) så har jag trollat ihop fyra sidor snart på vår uppsats under den effektiva tiden tre timmar skulle jag tro. När det gäller att bara skriva, då jävlar.
Tänkte hålla på till fyra, sen får det vara bra för idag. Så detta får bli allt i updaten så jag kan få lite till skrivet. Tjo!

Avoiding the inevitable

Rätt kul igår. Först förfest med en massa glatt folk hos Anna, sen vidare till utsparken (sista kårkvällen innan sommaren).
Flera man inte sett på ett tag och hann inte prata med alla jag ville men försökte vara social med ett flertal i alla fall :)

Synd att spellistan där man kunde önska låtar igår till Kåren inte verkar ha betytt någonting. Vad jag minns spelades inte en enda låt därifrån :/

Äter uppvärmd pizzahalva från inatt nu.

Idag blir det kanske bio följt av Champions League-finalen. Och ja, sen inatt SKA jag skriva något på uppsatsen..

Turn it up, pronto

Efter nattens rätt djupsinniga inlägg (som ni gärna får flumma in i om ni inte läst redan) så är det dags att dra upp partystämningen.

För en stund sedan när jag stod på toaletten och skulle raka mig så inser jag plötsligt att "Det strålar en stjärna" har spelats ett bra tag utan att jag tänkt på det. Det är inte alltid så vist att ha all musik på datorn samlad i en mapp.. 

Sådär ja, let's roll!


Mänskliga reflektioner

Dagarna går. Livet passerar. Tiden flyr.

Ena dagen är det stress och press, full ångest. Andra dagen är det avkoppling, bara göra det man vill, ingen känsla av oro. Tredje dagen är det party på G och massa roliga saker att se fram emot. Fjärde dagen är det apati, ingen känsla åt vare sig höger, vänster, upp eller ner.

Så tror jag det ser ut för alla, inte bara för mig. Vi känner alla så någon gång i livet, men det behöver däremot inte vara exakt samma upplevelse av det hela för alla. Vissa hanterar kanske de dagar med partystämning på ett dåligt sätt och känner sig felplacerade av alla skojsigheter, känner skuld över att de kan ha roligt medan någon annan de känner mår dåligt. Andra kan gå totalt in i partykänslan och skita fullkomligt i morgondagen så till den milda grad att de gör något dumt som ärrar dem för livet.

Så även om man tror sig veta hur någon annan känner sig bara för att de säger att de mår på ett visst sätt eller tycker på ett visst sätt, så är det en omöjlighet att säkert veta exakt hur. Alla hanterar känslor olika och agerar olika.

Min poäng? Att man ska fortsätta försöka förstå människor även om de plötsligt inte gör precis som man vill eller förväntat sig från början. Det är svårt att säga vem som har rätt eller fel och ibland väljer man att tro på det som är fel vare sig det var ens intention eller inte.

Jag vill gärna tro att jag alltid har rätt om människor (och i de flesta fall har jag det) men ibland måste man omvärdera personer och känslor och kunna erkänna för sig själv att någon inte agerar exakt som man tänkt sig. Att någon sviker eller bryter det mönster man trodde var uppenbart, att en lojalitet är förstörd och att man måste släppa sin stolthet och inse att någon man kände inte är den man trodde, att man faktiskt haft fel.

Det här säger jag rent allmänt, det syftar inte till någon speciell person. Som jag sa, jag har oftast rätt om människor och hur de beter sig och fungerar, men jag önskar att även många andra såg detta och inte föll för samma trick om och om igen.

När man slutat försöka förstå människor och bara accepterar deras falskhet och lögner som sanning, det är då man är förlorad själv och det hjälper inte någon.

Utsliten herre i sina bästa år söker dam med energi att dela ut

Kryssningen var grymt bra. Kan inte klaga på något i princip. Att jag hatar köande (till och från båten) samt önskar att magsäcken var oändlig för all god buffémat är liksom petitesser i sammanhanget.

Efter bussresa och köandet installerade alla sig på sina hytter innan den stora tax free-rushen infann sig. Trångt som den värsta mellandagsrea och jag som bara ville ha ett litet sketet sexpack öl kände mig helt utsjasad efter en stunds meningslöst letande. Visst kunde jag ta ett helt lock öl, men det var inte riktigt det jag hade tänkt mig.
Efter en stund stod jag bara och suckade i värmen och trängseln bland all öl innan Sinander fick syn på att det fanns sexpack med gin & tonic. Bingo! Givet! Äntligen kunde man lämna shopen med sexpacket och en låda lakritspipor.
I hytten kom sedan fadäs nummer ett när jag bara genom att lägga ner toalocket försiktigt drog loss hela schabraket.

Buffén stundade snart och som jag sa så önskade man att magsäcken var större. Egentligen borde man fått vara där på obestämd tid. Det vore inte tråkigt!
Efter frossandet, där jag lyckades med min andra fadäs för dagen, att krossa ett glas bara genom att ställa ner det på bordet hyfsat lugnt, var det häng i Lamptey-/Knutsson-/Sebbehytten och party som gällde.
Musik spelades via Lampteys gratis Heinekenhögtalare och damer kom och gick medan grabbar bestod och tjôtade.

Någonstans bland all tid var vi även ute på däck, men exakt när det var har jag ingen aning om.

Så småningom var det dags att dra till något mer pubigt ställe och vi parkerade oss därmed vid det stora dansgolvet ett tag. Dock inte särskilt länge då klockan hux flux sprungit iväg och vi fick bege oss till det mer trånga Club7. Här spelades det dock inte bara modernt plastigt skit som det brukar utan även lite oväntade och roliga låtar som "När vi gräver guld i USA" och "Canneloni Macaroni". Richard gillar! Då kan man liksom stå ut med att Inn da klabb spelas helt plötsligt.

När det hade partats på Club7:s dansgolv ett bra tag var vi tillbaka i Lamptey-/Knutsson-/Sebbehytten och tiden bara rasade iväg. Man snackade, satt och valde musik och drack lite mer.
Efter en sväng upp till däck sju och snackande där en stund till den allt ljusare horisonten utanför så var det dags för det som kom att bli den sista vändan innan sovdags.
Jag begav mig till min hytt och öppnade dörren. Där inne möttes jag av en utslagen Sinander och en utslagen Martin. Peter syntes inte till någonstans och jag tänkte att då får jag väl ta en sväng och kika i Lamptey-/Knutsson-/Sebbehytten och korridorerna om han eller någon annan kan tänkas vara uppe än. Väl vid nyss nämnda hytt var det emellertid stängt och det blev inte av att jag knackade på. Istället irrade jag vidare några minuter innan jag tänkte att det var lika bra att lägga ner.
Tillbaka i min hytt tog det inte lång tid innan jag slocknade. Slängde mig på sängen, hittae inte min kudde och rev istället tag i en handuk och rullade ihop. Inte heller täcke fick jag tag på i början utan låg en stund och bara slappade med en annan handduk över benen. Till slut tog jag tag i saken och hittade täcket. Zzzz...

När jag vaknade hörde jag Sinander och Peter prata. Jag orkade inte engagera mig. Orienteringen i huvudet var helt väck och jag fick för mig att jag låg åt andra hållet än det jag gjorde när jag la mig och hade snott Martins säng. När ögonen äntligen orkade öppna sig var det dock samma tillstånd som när jag lagt mig. Min säng med handduk som kudde.
Martin sov fortfarande så jag begav mig till Lamptey-/Knutsson-/Sebbehytten och knackade på. Satt och segade där ett tag innan jag och Lamptey tog oss upp till Tax freen och skaffade på oss chips och läsk. Även nya lakritspipor fick införskaffas då den förra förpackningen på något magiskt sätt nästan tagit slut i glupska munnar under kvällen och nu endast kunde uppvisa två stackars kvarglömda pipor.
Resten av dagen fram till avstigning satt jag enbart still i Lamptey-/Knutsson-/Sebbehytten och var trött som en kamel utan oas. Småsnackade, tryckte i mig chips och, märkligt nog, en kvarglömd gin & tonic. Det smakade ju trots allt som lite starkare saft och jag var törstig..

Kvällen innans största mysterium för mig är fortfarande hur alla kunde försvinna från tiden jag lämnade min välja-musik-syssla i Lamptey-/Knutsson-/Sebbehytten till när jag kom tillbaka från pratandet vid den ljusnande morgonen. Så lång tid tyckte jag inte passerade så att allt folk man kände bara tokdog. Men visst, jag höll inte koll på tiden alls just då.

Vart Peter var när Sinander och Martin låg utslagna i hytten? Jag letade ju inte på vår toalett där han tydligen suttit samt legat däckad..

Bussresan hem var smått vidrig. Inte för att jag mådde dåligt eller så, men dels tog våran chaufför vägvalet från helvetet och tyckte att allehanda små sketomvägar runt nejderna var bra mycket roligare än raka spåret som vi tagit på resan neråt. Dels hade vi också lyckats få massa partymänniskor bakom oss som verkade tycka partande på bussen var minst (om inte mer i vissa fall) lika prioriterat som partandet på själva kryssningskvällen.

Väl hemma i Falun var det bara tankar på käk som gällde och Goldens pizzeria intogs snarast för en mycket god och fet pizza..

Lyckad kryssning till ända och jag hoppas verkligen ett samma sak står på schemat för nästa år!

---

Idag... har jag sovit som fan. Fattar inte vad det är med mig. Verkar bara finnas energi till att vara på topp en enda dag i veckan numer, resten klarar jag bara att vara halvengagerad eller helt död.

Har skickat in vår grupps förbenade seminariekomplettering samt gjort framsida till uppsatsen. Nu är all den energi som hållt mig uppe idag slut totalt och jag kommer inte göra många knop till. Till och med detta skrivande tycker jag är hyfsat jobbigt (även om det kanske inte märks på den feta kloss av text jag just tryck ur mig, hohum..)

Äta nu, sen kolla film eller mera "The Shield". Kram på er.Tog knappt några bilder alls, men här är i väntan på att få borda iaf.

Dagen innan ut på böljan den blå

En oplanerad fredag blev till en fredag i glada vänners lag med grillning och "Tjuv & polis".

Grillningen gick prima. Att den ena grillens kol plötsligt dog lite halvt avhjälptes snabbt med en gammal Aftonbladet (uppeldning av denna tidning kändes dessutom väldigt rätt). Tryckte i mig sex hot dogs med bröd. Mumma, gammal hederlig utflyktstouch!
"Tjuv & polis" var trevligt, men tog lite väl lång tid. Jag var första bov att fly och tog tåget mot friheten och hamnade till slut på en tredjeplats totalt. Det funkar för gamle DynamitHarry.

En oplanerad lördag blev till en lördag med Fredrik och Johan på Kopparvallen för att än en gång se Falu FK åka på däng, denna gång dittvålade av Skiljebo med slutresultatet 1-3. Men vafan, denna gång fick vi åtminstone se ett Falumål..
Sämre kunde man ha det i alla fall där vi satt och glassade i solskenet!

Nu fm och om ett par timmar kommer Lamptey och hälsar på. Imorrn: kryssning!

Kort och kort om ett par filmer

Efter att jag insett att det är bra att skaffa något annat kort än Maestro så har jag hoppats på att något erbjudande från Swedbank ska dimpa in som det brukar göra titt som tätt om att uppgradera.
Igår inträffade detta lägligt nog och nu är Visa-kortet på väg. Känns gött.

---

Clash of the Titans - Funnits på min "att-se"-lista lista sen jag började med den men aldrig känt för att se den. Men så igår tänkte jag att det är dags att banta ner listan lite och då blev det plötsligt dags.
Har hört mycket negativa kommentarer om filmen, att den inte är något att ha, inte levde upp till folks förväntningar o.s.v. Dock tycker jag det var lite överdrivet negativt. Den var helt okej ändå, även om det inte var något mästerverk man kommer minnas i eoner.
Eftersom jag nyss sett "Thor", som också hade temat gudar, så blev det att man oftivilligt satt och jämförde undermedvetet de båda. Effektmässigt var Clash helt okej, men inte i närheten av Thor som jag ju berömde för effekterna när jag gav den en recension. Skådespelarmässigt är jag dock förtjust i såväl Sam Worthington som Gemma Arterton och båda gjorde rätt bra prestationer. I övrigt var det ganska stereotypa karaktärer. En som inte är som alla andra och kommer lite utifrån för att tillfälligt joina (Djinnen), två som inte är soldater men grymma i strid och tillför humor, en grinputte som inte visar känslor, och en massa random soldater som bara finns till för att hänga med och bli dödade under resans gång medan karaktärerna som sticker ut överlever till sist.
Historien var hyfsad men kändes lite tunn som helhet, vilket jag gissar är största anledningen till att den blivit småsågad. B B B-


The Ghost Writer - Likaså denna har legat länge på listan. Ewan McGregors titelfigur får i uppdrag att skriva f.d. premiärminister Adam Langs (Pierce Brosnan) memoarer då den ursprunglige spökförfattaren ramlat överbord på en färja och drunknat. Ju mer tiden går, desto mer märker McGregor att något inte är som det skall och börjar nysta i det hela..
Mer än så går det egentligen inte ut på. Den är småspännande och mörk men intresset hos mig svajade en del. Början och framt till mitten var det ganska intressant och stämningen höjdes, sen kändes det som att det dog långsamt fram till strax innan slutet då det blev ett uns bättre igen. Dessvärre kan jag avslöja redan nu att hela filmen förstördes av en mycket märklig och småologisk slutscen. På vilka sätt får ni se själva, men den film som hade en sådan lovande första halva vill jag sedan sammanfatta som en besvikelse resten av tiden.
B B+


En stilig, helt normal pojk, eller hur moder?


Ein bisschen plugg

Gröt käkas och inom en timme är man hemma hos Nina för uppsatsplugg. Eller ja, mer koll av att vi är med på de saker (syfte, mål o.s.v.) grundläggande som vi tänkt oss så att jag kan dra hem och börja skriva rent sen ikväll och imorrn, kanske lördag. Behöver nog inte ta så fasligt långt tid. Och skriva rent sådant är jag nog lite av en mästare på vill jag påstå utan att vilja verka för skrytsam.

Kan nog ta tag i den lite halvt inofficiella interna ledarrollen i gruppen bättre idag än i måndags när vi hade handledning. Då var jag ju så uppe i varv att jag var en riktigt usel stolpe att luta sig mot. Ville mest kasta allt vad arbete hette åt fanders, släppa allt ansvar och gå i exil, men "hur jag än mår idag så står jag kvar". Och nu ska det bli lite jobba av.

Sen bör jag diska senare också å det grövsta och slänga en jävla massa flaskor som samlats här under lång tid. Inte så att de står utspridda överallt i lägenheten om det var så det lät, men den stora låda där vi samlat alla glas är liksom fylld till bredden sedan en tid tillbaka.

Nog med snack, let's do this day!

Börjar bli mer som en fiol

Borde diska. Borde. Men nej, det får vänta.
Borde äta. Borde. Snart så.
Borde börja skriva. Borde. Men nej, det får vänta.
Borde.

---

Denna dagen har bara försvunnit. Precis som natten mot idag. När klockan var tre var all energi för att göra något slut. Inte ens leta spelare på fm hade jag lust med. La mig på sängen och stirrade ut i luften istället tills man insåg att det var lika bra att lägga sig permanent.

Kan i alla fall meddela att mitt ätandeprojekt går utmärkt! Känns som man klarar sig ett rätt bra tag till. Igår vart det köttbullar, idag får vi se. Snart så, som sagt, snart så. Något med grönsaker förmodligen, finns en del frysta kvar.

Får ta och skaffa hem någon ny film att se också. Var alldeles för längesen. Min digra "att se"-lista ska få säga sitt.

Ugnen står på värmning, nu kör vi!


Såhär VILL jag göra. Men då blir jag en basfiol -.-


Sleep alone

Kan inte säga att jag har panik över uppsatsen, det ligger inte i min natur när det är skrift det handlar om. Däremot bör man väl börja skriva något snart. Att vi inte tagit tag i mål, syfte, osv osv beror mest på lathet och att annat kommit i vägen. Men det är ingen fara, det fixar man på ett litet kick. En B-uppsats är en B-uppsats och jag gillar och skriva. That's it.

Mer oroad börjar jag bli över att få tillbaka senaste tentan istället. Man vet ju inte hur det rör sig i rättningsvärlden nuförtiden.. Vill gärna ha den nu och godkänd så man kan släppa det oket.

Börjar snart bli dags för en utvärdering av första året inom MKV, men jag väntar med det tills terminen är över och lovet inletts..

När min skolarbetspanik uppstår? Främst varje jävla gång siffror blandar sig in i leken. Ointresset skjuter i höjden och suckarna av meningslöshet hörs ända till jordens medelpunkt. Ska bli gruvligt skönt att snart slippa kodböcker och fan och hans mormor.

Är dags för dagens låt känner jag för att få lite mer känsla i kroppen än bara ointresse och uppgivenhet. Njut av denna nysläppta video med några av mina gamla bekantingar från ljudtiden!Tvätt, tvätt, tvätt..

Världens roligaste rubrik, jag vet.. men sådant måste ju också göras här i världen om man inte vill börja bli nudist eller är snuskigt rik så man kan köpa nytt hela tiden.

Alternativ ett, bli nudist, känns inte så överdrivet lockande. Visst, sommaren är typ här, det skulle funka värmemässigt, men.. jag tror det skulle bli ganska konstig stämning vart man än gick. Alla föds vi nakna, men sen blir det mer och mer stopp för sådana bravader om man har lite känsla för omvärlden. Inte alla uppskattar när folk skuttar runt nakna skulle jag tippa.

Alternativ två, bli så snuskigt rik att man kan köpa nya kläder hela tiden och bara kassera de smutsiga, känns inte heller helt smidigt. Jag föredrar det framför alternativ ett om jag måste välja, men hur kul är det att tvingas slänga sina favoritkläder hela tiden? Dessutom ingår ju det lilla kruxet att man måste uppnå den där snuskiga rikedomen först. Jag har en bit kvar dit känner jag.

Så vad gör man? Man tar sig i kragen, spottar sig i näven (okej, inte bokstavligt spottar sig i näven kanske, det vore lite onödigt om det synkas med att man plockar ut den rena tvätten som då automatiskt blir smutsig igen), knäpper gylfen och tar tag i skiten.

Första lasset är klart om 45 minuter. Jippi.En grå dag, men med lite glimtar av sol

Humöret lite bättre nu ändå. Har fått svar från två klubbar :) Och undrar man vad uppsatsen handlar om så är det gällande hur klubbar i Superettan kan agera i fråga om kontraktsuppsägande eller icke förlängande av kontrakt.

Nu tillbaka till fm.

Väs. VÄS.

Är rent ut sagt förbannad. Jag vet så väl vilka lärare jag inte kommer dra jämnt med och vilka som kommer fungera bra. Man märker alltid på hur bra en lärare är på att förklara eller förstå något som man förklarar för dem hur de kommer fungera. Otydliga lärare eller lärare som inte kan läsa det tydligaste skrivna är det värsta jag vet.

Hittills under denna utbildning har vi haft två av ovanstående, en från varje sort. Sen finns det en tredje mindre bra sort också som är fullkomligt inkompetent som man också lyckats få, men denna kan åtminstone förklara uppgifter och läsa vad som menas till stora procent. Då stör det mig bra mycket mindre om läraren inte är så bra i övrigt.

Vad mitt plötsliga utbrott beror på? Det tar jag inte här. Hjälper inte. Nämna namn (förutom uppenbara kändisar man ogillar osv) är inte min grej heller. Arg med rimliga gränser.

Bah. Hög musik just nu. HÖG.

Wunderbar! Danke für alles!

Mycket härlig avslutning på kvällen! Ingen av mina farhågor vann, även om det såg mörkt ut ett tag när Sverige höll sig på förstaplatsen och Irland började klättra..

Om jag är landsförrädare? Nej, jag föredrar bara när bra musik vinner, så enkelt är det. Det enda positiva om Saade vunnit hade vart att tävlingen fått komma till Sverige. Längre än så sträcker jag mig definitivt inte.

Bifogade ju för övrigt vinnarlåten här på bloggen för bara fyra dagar sedan så ja. Känns väldigt gött just nu :)

Grattis Azerbajdzjan! Grattis musiken!

En helt vanlig chattkonversation med min bror

[Linus Lagerblad]
älgar
[Du]
koftor
[Linus Lagerblad]
kofta
[Du]
ofta
[Linus Lagerblad]
vals
[Du]
ärla
[Linus Lagerblad]
stoff
[Du]
grävling
[Linus Lagerblad]
mörker
[Du]
kalas

Lyckad kväll

Pigg och vaken!

Eller ja, hyfsat pigg i alla fall med tanke på nattens bravader.
Först grillande utanför mig följt av häng i lägenheten och till sist kåren.

Kåren? Ja, förutom att jag försökte betala med kort, trots att jag egentligen mycket väl vet att det inte går och jag hade cash på mig så var det faktiskt prima :) På hemvägen ramlade jag med cykeln en gång och försökte komma in i fel hus när jag kom till Norslund men förutom det så var kvällen bra! Faktiskt riktigt kul :)

Har hävt i mig en del chokladhavredryck nu på morgonen samt hämtat min cykel som stod parkerad olåst vid cykelstället till huset nedanför.. vissa saker kommer man starkt ihåg som tur är! :)

Hoppas ni andra också mår bra efter kvällen, huj!

Cambria

Insåg var felet låg och nu ser typsnittet ut som jag vill ha det igen :) Gött, gött.

Mail skickades inatt till alla klubbar i Superettan. Så nu är det bara att vänta och hoppas på välvilliga svar.

Solen skiner efter åska tidigare och till imorrn försöker jag få folk att inse att Norslund är the place and space to be innan kårens rockiga tema (som förmodligen kommer innebära att rock som jag INTE gillar spelas. Det är nämligen så det brukar vara när det väl ska vara musik jag kan tänkas gilla, att det ändå är fel sort inom sorten..)

"Fyrvaktaren" utläst förut! Gick förvånansvärt snabbt att läsa ut. Jag som annars inte läser speciellt mycket alls bara slukade den. Så snart får jag väl börja på en av mina andra julklappsböcker för att fylla tomrummet. Längtar redan till nästa Läckbergbok dock.


For now, I'm just gonna enjoy life with trivial amusements!Full ctrl

Tar det piano. Blev inget jobb under dagen, men ska ta tag i formulerande och utskick till klubbar så småningom. Brådskan är faktiskt inte så enorm. Fotbollsklubbar är ständigt bevakade och måste hålla sig vakna och att de inte skulle svara inom relativ framtid efter ett utskick, vare sig det är jakande eller nekande, har jag svårt att tänka mig.

---

Är rätt lugn nu i övrigt. Sinnet har bestämt sig för hur saker och ting bör se ut och det känns bara bra.
Nu är det fokus på uppsatsen, njuta av sommaren och njuta av livet som gäller, inget annat.


Till helgen ska det grillas och ölas, det har jag bestämt.

---

Dagens tips: Visste ni att om man är i ett worddokument eller liknande så kan man hoppa från ord till ord genom att hålla intryckt ctrl och sedan förflytta sig åt ordet till höger eller ordet till vänster med piltangenterna? Upptäckte det första gången häromdan genom ett feltryck. Man lär sig nya saker hela tiden :)

Galen Matthias

Ser i nuläget ut att bli en ganska slapp dag. Beror lite på vissa omständigheter, men på ett eller annat sätt ska det jobbas lite med uppsatsen i alla fall. Jag kommer att få använda mina skrivarskills lite och det är ju aldrig fel.

Var ju ganska ambivalent inatt, men nu är det tillbaka på nautrala banan som gäller. Sure, tankarna finns kvar så smått i bakgrunden, men sett till en del faktorer är det bäst att fortsätta som vanligt, kväsa det så länge. Blir mycket behagligare så.

Vad mer ska man hitta på idag? Käka burgare kanske. Hemmastekt alltså.

Tjipptjoppfluppedoppelippemackadompf?

Humöret svänger

As usual.

Tittar bort ett tag igen. Tiden får utvisa om det ska bli på annat sätt. Hav av saker som talar emot kommer forsande. Lika bra att inte försöka tänka. Äh.


Slänger i en Marx-film i DVD:n och tar nå't att dricka.

Show must go on.

I'm running

Skriver vidare med detta mindre härliga typsnitt tills jag får svar av blogg.se om varför det blivit som det blivit..

---

Visst, man kan hata eller älska schlager och Eurovision, men för mig är det liksom nästan mest motiverat av tradition numer än någon annan anledning. Plus att jag ALLTID hittar i alla fall något guldkorn bland alla låtmässiga minor som öronen måste akta sig för på vägen.
Fick med alla låtar jag ville, 4/4, från semi ett, det är alltid ett steg i rätt riktning som uppföljning av att jag var nöjd med förra årets vinnare.

---

Är lite tvetydig för stunden. Å ena sidan vill man upptäcka den sidan igen, å andra är det en viss rädsla som finns där av vad som kan börja kännas om den dörren öppnas upp.
Det var längesen.
Vägrar göra som förr och dra massa växlar av ingenting. Det har aldrig lett till något positivt. Men fan.

Det svåra är att träffa rätt. Att tänka rätt när stämningen är rätt och göra rätt sak. Att hitta rätt tillfälle, veta när det är rätt åt båda håll.

Det finns många rädslor. Men innerst inne är det nog egentligen inte vad andra direkt tycker som är något problem för oss människor. Rädslorna ligger i vad det som andra tycker ger för reaktioner inom oss, det är oss själva vi är rädda för. Om svar inte blir som vi hoppas, när drömmar går i kras, när tankarna som man inte velat tänka för att slutresultatet kan nå fram till den krossade känslan börjar tänkas.

Om jag brukar grubbla såhär ofta? Om ni inte känner mig så väl så: ja. För ofta. Tyvärr. Det ger en sann och tydlig självbild av en själv, men det är på gott och ont, det är klart jobbigt också. Därför är det bättre att skämta mycket för att väga upp ibland.

Det var längesen. Men förr eller senare står man där igen, lycklig och ser in i den andres ögon. Det vet jag.

---


The Producers

Produktiviteten flödade, nästan lika mycket som solen, idag.

Ca 2,5 timmars uppsatsplugg hos Nina resulterade i ett antal artiklar som rör sig inom vårt område och förhoppningsvis kan bidra när vi sätter oss in djupare i saken. Lite surt att sitta inne halva dan med detta väder, men det var som sagt produktivt i alla fall ävn om vi alla tre verkade ganska möra av olika anledningar.
Imorrn har Lamptey match = jag och Nina stretar på själva med främst mål- och syftesformulering medan det på torsdag istället blir jag och Lamptey som tar oss an det hela då Nina ska resa bort.

Gårdagen var också den ganska produktiv. Eller nästan mer skön än produktiv. Efter en halvovärd (för vår grupp i alla fall, andra fick nya infallsvinklar i sina projekt har jag hört så det var på intet sätt något onödigt på det stora hela) onlinekonferens fick vi tid att börja jobba och begav oss ut på min balkong i solskenet och knåpade ihop ett antal grova frågor som vi tror täcker det vi vill veta av klubbar i Superettan för att kunna skriva denna uppsats.
Efter att detta var klart stack Nina och Lamptey hem till sig och jag lapade sol å det grövsta till kvällen då det blev en sväng till O'learys för att spana i den sköna derbyvinsten IFK-GAIS: 2-1.

Nu? Ptja.. solen skiner fortfarande. Kanske tar en sväng till balkongen igen och frossar vidare i "Fyrvaktaren". Den konsumeras snabbt som bara den. Läckberg har förmågan att skriva så man verkligen får känna på de flesta känslorna i registret. Man blir arg på beslut som polischef Mellberg tar, skrattar åt roliga beskrivningar, får en klump i halsen av mer sorgliga eller lyckliga saker. Sådant gillar vi.


Just, en filmrecension som blivit uppskjuten:

Thor - I regel är jag ganska restriktiv mot superhjältefilmer för att vissa är så fruktansvärt pajiga. Men i detta fall måste jag säga att jag blev positivt överraskad. Kändes påkostad med sina visuella (att vi såg i 3D gjorde inte saken sämre) såväl som audiella effekter. Bara någon enstaka gång när det reds över en bro i rymden som jag tyckte det såg lite halvfult ut för att hovarna på avstånd verkade glida igenom "bron". Men förutom det så inte så mycket att klaga på där!
Skådespelarmässigt har jag nog aldrig förr klagat på Portman och har inget fog för att göra det nu heller även om det inte direkt är Black Swan-klass på hennes karaktärs djup. Andra karaktärer känns även de motiverade i sina val även om vissa bifigurer (främst Thors crew) säkerligen kunde utforskats ytterligare. Anthony Hopkins är heller aldrig fel, liksom Stellan Skarsgård och snubben som spelade titelrollen, Chris Hemsworth, har vi nog inte sett det sista av i större filmsammanhang.
Själva konceptet kanske är än mer intressant för oss nordbor med tanke på alla namn och begrepp man känner igen från nordisk mytologi, men man lyckas faktiskt sätta ihop en rätt bra actionrulle som jag är rätt säker på funkar för andra än bara oss här som är uppvuxna med lite asatrosvetenskap i skolan.
Gott mot ont, som det så ofta gäller i superhjältefilmer, men även en stor personlig kamp för Thor. Så skulle jag vilja sammanfatta utan att säga för mycket.
B B B+


"HAHAAA!"


På väg mot köket

Projekt "Äta-sig-ur-huset" går vidare. Häromdan räknade jag upp för paps exakt all mat jag hade kvar och det var ändå en rätt diger lista med tanke på att jag, undantaget drycker, inte handlat sen i början av april:

-ca 7 grova brödskivor
-lite frysta wokgrönsaker med sås
-lite frysta ugnsvärmbara grönsaker
-ett fyrtal paket nudlar
-en halv förpackning snabbmakaroner
-en nästan full förpackning spaghetti
-ett halvt paket frysta eldoradoköttbullar
-ett tiotal smörgåsrån
-ett halvt paket mariekex
-tre trekanter La Vache Qui Ri
-en halv tub räkost
-en nästintill full burk dijonsenap
-lite ketchup
-en halv flaska mindre god rhode islanddressing
-en påse beasås
-ca två påsar rödvinssås
-en halv förpackning vetegryn
-en halv tub dressing
-ca fyra varierande varma koppen
-en halv förpackning pulvermos
-några chokladflarn
-småsaker som buljongtärningar och kryddor
-ett sjutal frysta hamburgare
-en ölkorv
-lite Frosties

Ska inte detta räcka ett tag till tror ni?

Aktivt dygn

Efter gårdagens umgänge och firande att tentan var över så följdes det idag upp med att Richard blev väckt av Fredrik som ringde. Efter mycket tvekan insåg jag att Fredrik hade rätt, det var en bra idé att ta sig upp till lugnet med honom, Johan och Maria för att spana in innebandyturneringen med folk från skolan :)

När halva turneringen spelats tog vi oss ner till Golden och käkade pizza följt av ett besök på Kopparvallen för att se Falu FK ta emot Sollentuna United. Dessvärre vann Sollentuna med två mål, men man fick i alla fall se Anders Limpar som tydligen är assisterande tränare i Sollentuna.

Gassandet i solen och gårdagen började nu ta ut sin rätt och vi tog oss slutligen hemåt. Maria stack till sitt medan vi andra kraschade hemma hos Peter och kollade fotboll.

Nu ska jag leta efter länk till boxningsmatchen mellan Holyfield och Nielsen. Hoppas den inte har varit än bara :P Har inte stenkoll.

Må väl!

(Och ser mitt typsnitt plötsligt annorlunda ut än vad det brukar för er här på bloggen så skyll på Firefox uppdatering.. it sucks.)

The party in the first part!

Jag har klagat på musiken förr när man går ut, men då har det alltid funnits åtminstone några få stackars låtar som man gillat bland all värdelös misär. Ikväll? Ja, det slog nog garanterat rekord i värdelöshet. Enbart intetsägandemusik som inte sa någonting alls. Kommer inte ihåg att jag kände igen en enda låt, än mindre gillade en enda låt.

Temat på kåren var att ha på sig vitt, en av de mest intetsägande färgerna. Var det också tänkt att musiken skulle gå i samma spår?

I vilket fall hade jag på mig min gamla Aíltontröja, vit med gröna tecken. Nej, inte Aílton som spelade i ÖIS en gång i tiden, Aílton som öste in mål för Werder Bremen senast de tog ligatiteln säsongen 03/04 :) Härliga tider.. Aílton är för övrigt fortfarande aktiv vid 37 års ålder och håller numera till i laget FC Oberneuland, också det ett Bremenlag.

Förutom musiken var det en ganska trevlig kväll (även om herr Sahlbrand stämplade ut efter bara sisådär en halvtimmes kårbesök) där man tillbringade merparten av tiden med att snacka med Anna, Maria eller Linnéa.

Besök på dansgolvet var det som sagt inte tu tal om, än mindre än vanligt.. Att musik kan överträffa sig så i uselhet? Det är nästan ett smärre mysterium.

---

Om ett par dagar kommer några nybeställda Marx-filmer hit som jag velat ha i min ägo ett tag. Nedan en scen från en av dessa:


Where's the flash?

Gett mig in i tentan igen. Tidigare idag, jajemensan. Pallade bara fyra frågor inatt så siktar på sex idag istället. Höhö.

---

Mailade Offsides leverantörer för andra gången om utebliven tidning. Vad pysslar de med? Nummer ett i år kom som planerat, nummer två fick jag tjata hit och så även nu med nummer tre. Inte okej när man som prenumerant egentligen ska få kalaset innan det är ute i handeln.

---

Idag skiner solen åter. Haglet, blåsten, snön och regnet känns som.. ja, som bortblåst. Måste ändå säga att det är lite av en charm med Sverige ändå, denna vädermässiga oförutsägbarhet. Fast det är klart, ett väder "saknas" ju som i alla fall inte jag har märkt av: var är åskan?

---


I no want the fish!!


It's on

Sitter och känner mig smånöjd med att fråga 16 på tentan är avklarad. Det innebär inte att jag är klar med hela tentan som innehåller 16 frågor, jag började bara bakifrån..

..men ändå. Det värsta är över. Det är som jag sagt så många gånger förr jobbigast att komma igång, det är det största hindret, där som all ångest sitter. När man väl ser att något faktiskt blivit skrivet på tentan så släpper det.

Mitt mål är att klara fem frågor per dag. Alltså har jag fyra kvar idag (inatt). Går säkert bra, men nu tar jag en sedvanlig latmaskspaus omgående :P

---

Var bra mycket trevligare match att se på idag, Barca-Real, än förra mötet, Real-Barca, även om det blev två Barcamål första gången och bara ett idag. Denna gång försökte även Madrid spela fotboll, det gillar vi.

Barceloooonaaaa! Vs. Man U i finalen?


Lite partystämning mitt i natten?


Dalande flingor

Konstiga väder, kletig mylla
Vädergudar går ej att hylla
Sommarn som stod upp och log,
för den finns nu inget fog

Humöret dalar när detta sker
Trots glädjemoln som tuggas ner
Man stretar på, försöker blunda
Men mörkret sticker ingalunda

En flinga hit, en vindpust där
Undrar vart det hela bär?
Våren som varit så skön
Står vi nu sist i värmekön?

Musiken startas, jag tittar bort,
hoppas att det snart blir torrt
I ögonvrån såväl som marken
Jag hoppas att vi möts i parken

Valborg - en dag som alla andra. Säg hellre trevlig grillafton!

Tydligen vill min bror att jag bloggar om gårdagen. Skrev ju ovanligt nog inte ett litet fylleinlägg inatt så.. ja.

Dagen var lugn och fin! De gråa molnen försvann alltmer framåt eftermiddan och man begav sig efter handlande hem till Johan.
Hos Johan umgicks det med honom, Stefan, Fredrik och Peter. Det grillades på balkongen, dracks öl och kollades på fotboll (äckliga tur-Chelsea..) och hockey. Jag är ingen hockeynestor men fattar tillräckligt för att inse att resultatet, förlust mot Norge, var smått uselt.

Ju mer tiden led, desto mer förändrades öldrickandet till att bli straffshotande vid misslyckande i Black Jack. När Ouzon var slut höggs det in på min sedan länge hos Johan kvarglömda whisky.

Hipp som happ hade Stefan gått hem, Johan blivit sugen på att gå och lägga sig och jag, Fredrik och Peter hamnat hemma hos mig.
Här blev aktiviteten föga fantastisk då Peter somnade i en vilstol, jag stack mindre bra måendes på toaletten (praktiskt taget bröt mig in bakvägen dit) och Fredrik mest satt och log på den lilla hjärtformade stolen.

När Peter och Fredrik efter en stund lämnat in och försvunnit däckade jag förmodligen omgående i säng..Vid uppvaknandet runt tio idag hade jag två sms, ett från Linnéa och ett från Frida. Av svaren att döma så undrade jag sent inatt vad de gjorde..
Jag mådde sisådär, lite småbakis, och tvingade mig upp för att få i mig lite vatten och något ätbart innan jag ånyo kapitulerade i säng.

För en stund sen tog jag mig upp en andra gång, nu mer permanent, och stack ut i köket för att snacka med Joel och ta en macka. Fick också en kvarglömd muffins.
Betalade även räkningar nyss. Rekommenderas starkt när man bli bakis! Blir så fantastiskt mycket roligare!! Eller inte..

Är fortfarande hyfsat snurrig och min vänstra hand känns svag och skum. I övrigt hoppas jag resten av dagen blir lugn och avslappnande..

RSS 2.0