Life finds a way

Sov galet länge igår. Somnade fem på morgonen och vaknade sedan till strax innan tio. Gick då upp och tog en banan eftersom jag tyckte det smakade sisådär i munnen och plumsade sedan i bingen igen. Somnade om till fyra på eftermiddan...... Usch. Vakna när det redan är mörkt ute. Uäh.
 
Nåväl. Idag ställde jag klockan istället och kom upp vid ett. Blev då uppringd med förslag om lunch med Erik och delar av hans familj, så hastigt på med kläder och iväg till Hötorget. Trevligt var det där!
 
Nu hemma hos Erik för sedvanligt häng. Sköj ska det bli!
 
---
 
Framtid
Oviss, javisst
Men vissa vet
Onödigt att känna sig vissen
 
Utskiten, långtifrån
Rätt bra, bättre
Minskande tvivel
Otvivelaktigt
 
Bita ihop är över
Det bara är
Fast ett positivt varande
Uppåt
 
---
 
 
Alltid lika bra. Inte alls taggad på nästa Jurassic-film, oooh nej. Gah, ge mig.

Det lackar mot jul

Har sökt några jobb idag. Och nu är alla julklappar färdigköpta! Det tror jag i alla fall. Införskaffar jag något mer så blir det nog något väldigt spontant. Gött. Och all julstress har jag undvikit. Nu kan jag gå runt i julhandeln och bara götta mig när den kommer igång, utan att behöva stå i köer eller trängas där det är en massa folk. Att enbart vandra runt och mysa väntar.
 
Något jag behöver köpa är dock i alla fall lite julpynt till lägenheten, vare sig jag kommer bo kvar här eller inte. Lite mysprylar är alltid bra för välbefinnandet. Och en tomteluva måste jag givetvis ha. De två jag har ligger nedpackade någonstans i väst (alltså i västra Sverige, inte inlindade djupt inne i någon väst).
 
Kvällens Idol är över och min favorit slutade trea. Men alla tre är bra så för en gångs skulle gör det mig inte så mycket vem som slutar etta, tvåa och trea. Vad jag ska göra nu får man se. Eller just det, jag ska kolla in Historieätarna till att börja med :) Sen blir det nog någon film.
 
Morgondagen är öppen. Men jag är lite ölsugen, så trots min senaste nyttighetshets så kanske det kan bli någon härlig, kall, skummande öl.
 
 
Julmys.

Weekend

Imorrn tar jag helg, fastän jag egentligen har helg typ hela tiden. Jag tar väl snarare känslan av helg.
 
Har en prima jobbsökningslista sparad, bara att börja kötta, så latmaskhelg blir det ändå inte. Sen ska jag ta igen lite serier också.
 
---
 
Positiva känslor i kroppen. Årstiden mörknar allt mer, men plötsligt höjs mitt humör. Fin kontrast på något sätt. Det har varit genomgående de sista veckorna egentligen, bättre och bättre känslor.
 
Gött.
 
---
 
 
Sånt som gör en på gött humör. Vet ej vart min egen hatt tagit vägen dock.

Ambitiös

Sökte ett jobb idag där jag lade ner extra mycket tid på ansökan. Det fanns ingen egentlig anledning till varför jag sökte just det jobbet extra mycket, det bara blev så. Extra mycket modifiering av personliga brevet och sen kunde man lägga till webblänkar till saker man gjort om man ville så då blev det ett tretal där som jag letade fram.
 
Ibland blir man extra ambitiös helt enkelt. Gör det lilla extra, tar sig tid. När man är mitt inne i det tänker man inte så mycket, men när man är klar känner man sig alltid rätt duktig, på bra humör. Och man känner också alltid sig mindre stressad av omvärlden.
 
Jag borde vara stressad. Eller jag är väl det egentligen innerst inne på olika sätt, men jag brukar alltid vara ganska bra på att koppla bort det efter en stund. Det hjälper nästan aldrig att vara stressad. Ytterst sällan som stress får en att vara mer effektiv, det händer bara någon enstaka gång.
 
 
Ondska och törnar det klarar små björnar.

Back to Stockholm

Tillbaka i lägenheten i hufvudstaden igen. Känns bra. Även om det är som Håkan Hellström sjunger "Men Stockholm blir aldrig min stad" så trivs jag bra här.
 
Mitt gamla historieintresse (historia var alltid ett av mina favoritämnen i skolan) kickade till igen inatt när jag såg Ingenjör Andrées luftfärd. Mycket bra film. När jag var liten åkte vi till Gränna och gick på museum där man ställde ut om luftfärden. Redan då tyckte man det var intressant, men läste aldrig så mycket ytterligare om det. Så det var kul att återupptäcka den gamla resan igen i filmens värld. Sen halkade man givetvis in på Wikipedia ett bra tag för att läsa mer djupgående om vad som hände.
 
---
 
Nu och ikväll? Vet inte helt. Lutar åt att bara vara här hemma och relalalaxa. Testa nya FM lite mer och se någon film. Men man vet aldrig, saker kan ändra sig fort i denna stad har jag lärt mig.
 
Tjing tjong!
 

Disney-Horoskop

Disneys blogg skickar ut lite quiz och annat blandat då och då. Denna gång hittade jag horoskop för december. Horoskop skall givetvis alltid tas med en nypa salt, men mitt för december lät hoppfullt i vilket fall:
 
"It’s going to be a busy month for you! As obligations start piling up, remember not to distance yourself from others. Accept help where you can and you’ll be glad you did. Don’t feel pressured to carry the weight of the world on your shoulders, and don’t be afraid to say no to some things that come your way."
 
 

Seg i kolan

Vet inte helt varför dock. Ville ligga kvar i sängen i eviga tider ungefär kändes det som när jag vaknade. Så istället tvingade jag upp mig bums för att det inte skulle gå för långt, till omsomnandets härliga värld.
 
Igår var jag och fader och pysslade med båten, la på presenning inför vintern. Börjar bli redigt kallt ute nu.. isch. Jag är gjord för varmt väder och få klädesplagg, typ. Men samtidigt älskar jag den tidiga höstens färger och friska luft och att se ut över vintriga, snötäckta landskap.
Idealiskt för mig vore nog att ha någon form av skotskt slott på hösten och vintern för att sedan sticka till typ en takterass i Spanien fram tills den svenska sommaren gör sitt intåg då man kan njuta och grilla vid havet i en somrig villa resten av sommarhalvåret. Ungefär så vore nog perfa!
 
Till ovanstående fordras dock en stor näve penningar. Det känns som att jag har en bit kvar till den näven.
 
---
 
Kaffe är gott.
 
 

Märklig dag

Många saker som hände idag egentligen i det tysta. Brorsan har flyttat hemifrån på allvar till sin nya lägenhet, bästa vännen berättar att han och hans tjej ska flytta lååångt upp till norra delarna av Sverige och jag vinner nya Football Manager på en tävling jag skickade in till häromdagen.
Blandade saker, av olika dignitet naturligvtis, men ändå skumt när såna ovanliga saker alla händer på en och samma dag.
 
Roliga saker för oss alla tre, fast på olika sätt. Livet.
 
Jag behövde för övrigt verkligen den där vinsten, känslan av att man kan vinna något liksom, när det händer saker för andra runtom. Glad för det lilla, som alltid :)
 
Dagens skrattfest var annars när Björn Hellberg skulle försöka sig på att dreja i Sverigequizen. Den mannen kan inte annat än göra en på gott humör.
 
Snart kolla lite serier.
 
Förresten, angående att jag skulle lyssna igenom Ed Sheeran.. än så länge är det inte många låtar jag fastnat för av hans övriga alster, bara två bland mååånga bottennapp. Lite besviken, men har hälften kvar att lyssna på ungefär så hopp finns väl.
 
Gonatt!
 
 
På tal om roliga saker.

Guide us home

Gått upp lite väl sent (12-13) senaste dagarna så försökte väcka mig åtminstone klockan 11 idag. Och javisst, jag vaknade när klockan ringde, men sen var det plums in i sömnen igen. Fail. Gick upp klockan 13 ånyo.
 
Idag ska jag väl spana efter lite jobb, lyssna på musik och umgås med familj. Och försöka intala mig själv att vädret inte alls är deprimerande (november är en sådan skitmånad år efter år när man snackar väder så det är galet).
 
Det händer inte så mycket lajbans i livet just nu, fast det brukar det inte göra denna tiden på året. Men snart är det jul! Då jeflar, då stiger mysfaktorn och allt känns ljusare fastän det blivit mörkare. Typ.
 
Nu ska jag ta och lyssna igenom Ed Sheeran på spotten. Har bara hört typ två låtar hittills med honom varav en blivit en av de låtar jag gått och nynnat på mest senaste månaderna. Nåt säger mig att det finns många fler vackra att hämta.
 
 
 

Hellre lokförare än bokförare

Fast jag är nog snarare tokförare.
 
Bokföring är säkerligen inte så komplicerat, men det är allt annat än inom mitt intresseområde. Bokstäver och ord är min grej, inte siffror. Yschpysch.
Som egen företagare har man dock vissa förpliktelser så det är bara att ta hjälp av sin betydligt mer ekonomiskt kunnige far och fixa mojset.
 
---
 
Sverigematchen? Det är bäst att jag inte ens börjar.. too many wrong decisions. Sämsta tränarinsatsen jag sett på åratal, alla kategorier. Om måttet var rågat redan innan så är väl hela baktråget satt på eld vid det här laget. Fifan. Nej, det vill man inte tala om mer.
 
---
 
Kort påhälsning av ena tyska kusinen i helgen. Familjen samlades hemma i broders nya lägenhet för fika, snack och kortspel. Gött!
 
---
 
Ikväll blir det väl lugn och ro som vanligt. Häng med familj och broder följt av serietittande. Överväger att tulla lite på den Grappa som jag har kvar, men då den smakar ond bråd död att dricka ren så får vi se. Kanske finns något gott att blanda den med.
 
---
 

Bra

Jupp, det gick bra. Eller det blev gjort i alla fall. Man måste börja våga en sak och se att den inte är farlig alls för att kunna göra den fler gånger. Enkel matematik och psykologi. Och jag vet ju egentligen att det inte är farligt, allt sitter i huvudet.
 
Nåväl.
 
---
 
Idag kommer ena kusinen från Tyskland och hälsar på! Sköj, sköj.
 
Och ikväll är det landskamp, mhm, mhm, uhuh, uhuh. Kan gå precis hur som helst, som alltid när Sverige lirar nuförtiden. Man kan inte ens vara säker på seger mot ett land som Liechtenstein liksom. Men truppen som är uttagen till denna match är den mest hoppingivande på länge i vilket fall. Måtte bara Hamrén fatta snart att Seb Larsson inte håller, att Antonsson passerat sitt bäst före datum för några år sedan, samt att Isak har fler dåliga egenskaper än bra, så kan det här bli ett fortsatt riktigt trevligt kval.
 
Mest spännande i denna trupp? Givetvis Guidetti. Och så hoppas vi på att Erkan trollar igen samt att Hrgota får chansen lite mer. Att se något av Berg skulle också vara spännande.
 
Heja Sverige friskt humör, Zlatan skadad men vi kör! Heja, heja, heja!
 
---
 

Att våga

Alltså.. ska det vara så jäkla svårt? Det är väl bara att göra det. Humhumhum.. Snart. Jo. Ja. Komplicerat, men ändå lätt. Egentligen, egenkligen.
 
Gah. Kom igen nu. En klunk till, och sen.. eller ja, snart som sagt. Snart. Jodå såatteh...
 
Jag tror jag kan. Jag borde kunna även utan klunkarna, men.. äh. Så längesen. Chanser. Att ta dem.
 
Tankar. Många som flyger nu. Jag kan vara okomplicerad också, även om det inte verkar så just nu.
 
Kaoz. Äsch, nu gör jag det bara. Inget att förlora. Boom.
 
 
Jag måste rota i flaskan efter mod.

Möbelflytt, fotbad och Lennon

Efter några dagars kånkande av möbler och städande av Linus nya lägenhet så borde man kanske känna sig lite schleten i kroppen, men icke! Huvudet har varit sisådär då jag sovit för lite och för dåligt, men kroppen känns fina fisken faktiskt. Alla tunga saker är flyttade nu i vilket fall så nu är det bara nytt och småplock som ska till.
 
Idag ska jag ta och ringa en vän som jag borde ringt redan i typ förra veckan. Sen har jag hört att min faster kommit till Olofsbo så då lär la familia hänga med henne senare idag/ikväll!
 
What else? Humhumhum...
 
Testade i förrgår ett fotbad med inbyggd massagemojs (yes, jag samlar som vanligt drösvis med machopoäng) som stått i uppväxthemmet i Dösebacka så länge jag kan minnas i princip, men jag har aldrig testat det innan. Jag kan inte påstå att det var överdrivet fantastisk massage, men så är ju grejen från 90-talet nån gång innan såna saker utvecklades på allvar. Massagen består ungefär av att botten är fylld med piggar och så vibrerar hela fotbadet. Det var nog mer fotbadet i sig som gav mjuka fötter och inte någon speciell effekt av massagen. Däremot gjorde piggarna att ens fotsulor efteråt såg ut som de hade vandrat på en snällare sorts spikmatta.
 
Just nu ser jag fram emot morgondagen. Fredag är alltid fredag liksom, vare sig man har jobb eller ej. Fredagsmyyys.
 
 
Äkta. Bara äkta.

Fars dag!

Sex besökare idag som verkar ha haft en tråkig söndag och trillat hitom en sväng! Miljonpengarna från bloggreklamintäkter bara väller in, åjo!
 
Eller inte. Jag är fortsatt i ett smärre vakuum där min blogg inte når särskilt långt. Men det är inte så konstigt, jag skriver ju inte om träning, graviditet, kontroversiella åsikter, mode och smink, skvaller, sex, kändisar etc. Jag skriver bara om helt vanliga dagar, fast i mitt perspektiv, inte sällan ganska humoristiskt. Ibland med tillhörande dikt (även om det blivit allt mer sällan med åren tyvärr) och oftast med tillhörande musikvideo. Humöret går upp och ner, ibland är man i botten och ibland i toppen. Några ytterst få gånger är man i ingenmansland mittemellan när ingenting känns och berör. Jag föredrar att känna något än att inte känna alls.
 
Anyhow.. vad hade jag på hjärtat idag? Jo, fars dag! Fader visste inget om planeringen för dagen när jag, mamma och broder tog med honom till brunch vid klockan 12 på Strandkanten (lokal vid havet med många olika typer av restaurangvarianter och glassbarer de senaste tio åren, men nu verkar det som att de fått fason på det hela, det var fullt med folk där tvärtemot vad vi hade trott). Heja far helt enkelt med massa god mat därtill! Jag själv hade inte ätit sedan igårkväll och åt så att jag mådde illa. Jag var inne i det där stadiet ni vet som man absolut inte ska vara i när man går och handlar och verkligen vill pröva det mesta lockande man ser, vilket slutar med en kundvagn full av onödiga saker. Full mage efter brunchen, oh ja. Stapplade långsamt ut därifrån.
 
Besökte sedan Eriks föräldrar och fick pilla lite med Logic (ljudredigeringsprogram). Det var fasen inte igår! Över sju år sedan. Men jag kände mig relativt hemtam ganska fort, jag visste i alla fall hyfsat var jag skulle leta efter saker och lyckades få fram ljud som eftersöktes. Kul att man inte är helt väck trots att det gått så lång tid sedan sist med sådana typer av program.
 
Nyss avslutade jag och familjen en runda Alfapet. Trevlig avslutning på söndagen! Imorrn ska jag ringa ett samtal, om jag inte hinner bli uppringd själv först. Utöver det blir det till att spana jobbannonser igen.
 
 
Sju år gammal inspelning, gjord till faderns 61-årsdag! Låten, texten och min stämma funkar väl någorlunda, men tveksamt om jag kan påstå att bilderna håller. Jag har lite mer hår och bor i Falun, bara för att nämna något ^^
Sedan är det inte direkt många olika bilder jag använt på fadern, men det berodde på att jag knappt hade några på datorn just då haha. Aah.. avancerade grejer. Grattis igen paps!

Löver åff lajf

Inledde dagen med en promenix, sedan blev det lövkrattning ett tag under eftermiddagen följt av att jag klippte mig själv (eller rakade huvudet för att få det att inte låta alltför överproffsigt).
 
I övrigt har jag sökt ett jobb, missat ett samtal, pillat på gitarren, startat FM, druckit kaffe, läst lite Offside, lyssnat på musik, konverserat med föräldrarna, druckit öl.. ptja, lite så. Det sistnämnda började jag med till middagen för en stund sedan.
 
Imorrn.. är det helg. Eller ja, den har väl börjat redan. Känner mig hoppfull på något sätt som jag inte gjort på ett tag. Inte över helgen i sig alltså utan överlag. Men helgen blir säkert också bra.
 
 

Ny ordning

Flera eftermiddagar i rad av att bara nöta jobbannonser tar mer på en än vad man kan tro och idag började huvudet bli tungt ganska tidigt. Min tidigare strategi (i våras och tills jag åkte hit till sommarstugan) var att gå igenom alla tänkbara jobb, spara dem som pdf:er och sedan ta och söka dem i kronologisk ordning i fråga om sista datumet man kunde söka dem. Problemet med den metoden var att det blev väldigt utspritt och därmed svårare att hålla disciplinen. Nu har jag bara köttat igenom alla kategorier och sökt direkt när något verkat intressant i kategorin i fråga. Då får man ändan ur vagnen mer och sitter inte och tvekar eller råkar glömma bort någon annons.
 
Om det blir som med i princip allt annat i mitt liv så löser sig väl det hela i sista stund..
 
---
 
Med tungt huvud vandrar jag fram
Vägarna är smala åt alla håll
Det enda som alltid varit brett är fantasin
Men nu.. fantasin kommer och går
 
Utan fantasi är man inget
De som inte längre fantiserar är redan borta
Jag kommer aldrig vara borta
Jag stannar och väljer det som känns rätt
Min smala stig
 
 

Mixed

Efter en liten promenix i Falkenberg kom jag hem och jobbsökte järnet. Jag vet inte vad som anses som mycket sökt per dag, men för mig är det ganska okej ändå att söka sex jobb på en eftermiddag sådär och gå igenom x antal annonser totalt. Mer väntar imorgon.
 
---
 
På mobilen (Jag tror denna gamla lista jag hittade förutsätter att man inte har så många kontakter. Jag kommer bara till bokstaven E. Å andra sidan är många nummer jobbrelaterade i min mobil.)

1. Har du pussat nummer 13?
Carl-Filip. Nej, det hade varit att ta i lite kanske. Räcker att hänga och ha sköj med honom och lyssna på hans band.
2. Har du nummer 6 mobilnummer?
Anette. Friidrottsledare. Ja, numret jag har är ett mobilnummer.
3. Är du kär i nummer 2?
Anders. En arbetsgivare. Haha, nej, definitivt inte. Men en trevlig prick är han!
4. Har du kramat nummer 10?
Barbro. Jajamensan, många gånger :)
5. Är du bästis med nummer 29?
Erika. Nej, men det var en av de bästa vännerna en gång i tiden.
6. Gillar du nummer 30?
Elvira. Absolut. Men inte haft kontakt på många år, vet inte ens om numret fungerar.
7. Har du varit kär i nummer 37?
Eva. Haha, en från SISU som jag och två andra gjorde ett arbete för under andra pluggsejouren i Falun. Svar nej.
8. Har du varit med nummer 25?
Elin. En friidrottstjej, löpare. Varit med? Mja, intervjuat någon gång.
 
---
 
Tidigare ofullständig och osläppt låt. Oh yeah, give me more!

Morsom lördag!

Grymt bra dag och kväll igår. Mötte upp Henke på stationen vid halv tolv cirka, sen stack vi och såg Blåvitt krossa Halmstad. Samtidigt följde jag övriga matcher via liveresultat och kunde när alla slutsignaler blåsts konstater att FFF klarar sig kvar i Allsvenskan. Wunderbar!
 
Efteråt letade vi efter en sportbar. De vi hittade via mobilen var knökade med folk så vi vandrade mer och mer planlöst när jag av en slump vände blicken mot stället Viiva. En TV stod på på deras uteservering (uteservering i november?? Ja, mer inne-uteservering med infravärme och sånt.)  som visade Viasat Fotboll. Stället var nästan tomt så vi gick in, beställde öl och tog en egen hylla därinne typ med perfekt vy mot en TV. Och där blev vi kvar hela kvällen. Öl, käk och snacksbricka passerade blandat med fotboll, handboll och en massa härligt tjôt. Om folk runt oss lyssnade på oss måste de ha undrat varifrån vi kom. Vi satt och fulade oss och snackade på svensknorska och diverse svenska dialekter (främst östgötska). Svårt att förklara haha, men kul hade vi ^^
 
Idag blir det en lugner dag.
 
 
"Att leka och gråta och skratta och älska, det är det som allting handlar om. Och det får man aldrig glömma bort."
~Amanda Jenssen
 
 

RSS 2.0