Nyårsplanerande, FM och Gatsby

För er som är FM- och fotbollsointresserade (vilket lär vara i princip alla av de få läsare jag har, haha..) kan ni hoppa ner en bit.
 
Har med den sedan ett tag tillbaka nyfunna taktiken tagit upp Leeds till Premier League. Inledningen har dock gått lite knackigt. En rättvis vinst, ett oförtjänt oavgjort, en förlust med kasst spel och en oturligt orättvis förlust. Lite så. Vidare i Carling Cup än så länge dock.
 
Startelvan i den fina taktiken 5-1-3-1-0, alltså utan pappersmässig anfallare, är som följer:
 
Leon Goretzka
 
          Thomás - Simon Tibbling - André Almeida
 
Philip Haglund
 
Bernard Mendy (lån) - Danny Batth - Scott Wootton (k) - Emil Bergström - Adam Smith
 
Jason Steele
 
Adam Smith är dock långtidsskadad just nu så då spelar Emil Krafth istället. Mycket svenskt som synes och ännu mer svenskt var det föregående säsong.
Övrig a-trupp denna säsong:
Lars Cramer (lån), Rasmus Jönsson, Mario Lemina (lån), Federico Viviani (lån), Tom Lees, Sam Byram, Aidan White, Jacopo Galimberti (lån), Tiago Terroso, Daniel Bessa (lån).
Den enda spelare i startelvan som fanns i klubben när man startade spelet är Scott Wootton. I hela a-truppen förutom Wootton är det Lees, Byram och White. Inte många som håller måttet i ursprungliga Leeds med andra ord.. inte i FM:s värld i alla fall. I verkligheten är exempelvis Ross McCormack och Rudolph Austin fina grabbar.
 
Så, nog om FM.
 
---
 
Nyårsmaten är nu planerad. Efter en bra stunds googlande, sökande och genomläsande av diverse recept har jag och broder nu letat fram ett antal härliga rätter som vi tänker bjuda på.
Imorrn är det in till Götet som gäller för handlande.
 
Jag återkommer med den exakta menyn vid senare tillfälle. Eftersom jag vet att mina kära päron läser min blogg till och från kan jag inte avslöja menyn här ännu.
Det jag kan säga är att det kommer bli 3-rätters, vilket i sig inte säger särdeles mycket.
 
---
 
Strax käk, idag blir det kyckling. Sedan blir det ännu en lugn kväll.
 
Dagarna går tramsigt fort nu. Har legat en dag snett hela tiden. Fick för mig från början att julafton skulle vara på måndagen och efter det har hjärnan legat kvar i det tänket. Idag känns det som lördag, inte söndag.
 
Ha en fin kväll!
 
 
Vacker film. En visuell fest. Lätt att drömma sig bort i till en svunnen tid.

En fin jul var här, nyår nästa!

Så har ännu en jul passerat och fort gick det.
 
Julstämningen har varierat i år, mycket beroende på snöns frånvaro. Snön kommer säkerligen i kopiösa mängder sisådär i februari-mars för att jävlas.
De sista dagarna innan jul och under själva julen har det dock känts väldans juligt här hemma.
Jag har kollat på julfilmer för att höja stämningen, ätit julgodis, kollat gamla och nya julkalendrar och lyssnat på julmusik.
 
Julafton förflöt i gött tempo. Upp runt halv elva, sen tog man sig en första öl efter ett par timmar följt av Kalle Anka och julbord.
På kvällen blev det paketutdelningsprocedur och lite lekar.
 
Sammantaget är jag mäkta nöjd med julen. Man fick saker man önskat sig, saker man inte tänkt på att önska sig som man behövde och saker man inte visste att man ville ha (till sista kategorin hör bland annat auberginepuré från brorsans kompis och halalslaktad pastej, spiskummin samt ett dörrhandtag från broder själv).
 
Bland annat fick jag en hel drös med böcker så nu har jag att göra! Allt ifrån Hemingway till Svennis biografi. Jag har inlett med att ta mig an Ärkeängeln.
 
Tack fina familj för ännu en god jul!
 
---
 
Efter en mätt och avslappnad juldag stack jag igår på annandagen in till Götet och träffade Henke. Först blev det käk på O'Learys och titt på första halvleken av Hull - Manchester United och därefter gick vi till Heden och såg IFK Kungälv krossa GAIS med 7-3.
Go annandag!
 
---
 
Nu blir det FM.
 
 
 

Så pass

Kom på igår att mitt pass gick ut i september. Lite sent påkommet eftersom jag och Linus ska åka till Tyskland 5 januari.
Fick ta en snabbsväng in till Götet idag och polishuset för att beställa nytt pass.
Det känns väldans mycket smidigare i processen än förr i tiden. Nu är det bara tjoff in, jag är 177 lång, fingeravtryck, foto, betalning, hej då!
Passet ska komma inom fem arbetsdagar, men med tanke på att det är jul och nyår och mojs vet man ju inte riktigt hur det räknas. Senast skulle det komma 7 januari trodde kvinnan i kassan. Hmmm... i värsta fall får man köpa ett provisoriskt. En massa pengar i sjön då bara. Ska fan rama in det sen i så fall så man får nån bestående nytta av det. Men vi får se, om allt går smidigt i processen så kommer det i nästa vecka.
 
Efter det snabba besöket på passmyndigheten hoppade jag på första bästa spårvagn och började fördriva tid (jag åkte in med föräldrarna med bil till Eriksdal och därifrån med buss till Götet, eftersom mitt kort bara är för Göteborgsregionen och jag därför måste åka bil även på tillbakavägen till Kungälv från Eriksdal fick jag således snällt vänta på att de skulle bli klara med sitt besök på Liseberg).
Språvagnen jag tog var nummer 8 mot Frölunda. Rutten tog mig via Wavrinskys plats och Sahlgrenska innan jag klev av vid botaniska trädgården. Där gick jag en liten promenad i Slottsskogen och tittade på de glada sälarna.
När päronen var klara med sitt nöjesparksbesök gick jag till Linnéplatsen och tog spårvagn 2 till Korsvägen där vi mötte upp och och åkte hem.
 
Ikväll kommer jag att spela FM och kolla Sunes Jul samt Tomten är far till alla barnen. Mer planering än så behövs inte :) Tar mig nog en finfin julöl också.
 
---
 
Senaste dagarna har det pendlat mellan hektiskt till avslappnat vad gäller jobbet.
Efter den stressiga tisdagen följde en något mer avslappnad onsdag där jag skrev en artikel hemifrån.
Torsdagen lyckades bli stressig utan att det egentligen fanns fog för det ursprungligen. Jag jobbade på förmiddagen och skulle sedan gå på bio x2 med broder under eftermiddagen. Till den första bion behövde jag hämta ut biljetterna senast kvart över tolv och för att hinna med det var jag tvungen att hinna med en spårvagn som gick cirka kvart i tolv från Marklandsgatan.
Jag hann precis få ihop allting och började bege mig när jag fastnade i en kollegas kontor. Alltså inte att rocken fastnade i dörren utan att jag sa "God jul!" och motparten började inleda en konversation. Då kan man ju inte bara gå helt otrevligt, så jag fick avvara ett par minuter extra. Dessa minuter gjorde dock att jag fick småspringa hela vägen för att på sekunden hinna med spårvagnen. Onödig stress! Efter detta var det i alla fall lugnt.
Filmerna vi såg var andra hobbitfilmen samt rymdfilmen Gravity. Jag hänvisar som vanligt till Filmtipset gällande mina omdömen. Den första var i vilket fall mycket bättre än den andra.
 
Torsdagen var för övrigt också sista arbetsdagen på plats på ett tag. Nu är det jul- och nyår och sedan är det Tysklandsresan som står för dörren. Jag kommer att arbeta lite hemifrån (det går bland annat ett lopp på nyårsafton som heter Sylvesterloppet som jag ska skriva något om) men annars ska jag nu bara ta det lugnt och koppla av av julefriden.
 
Kram och hejs för idag!
 
 
 
 
 

På plats

Började jobba vid 12 idag och det gick ganska mycket från 0 till 100. Efter ett inledande lugnt möte fick jag underlag till en artikel som tog större delen av återstoden av dagen. Lägg därtill att jag skulle ändra lite småsaker, göra en intervju ute i hallen samt hinna ta mig till Mölndals AIK:s klubbstuga till klockan 18.
Jag hann med allt, men det var bara med sisådär en kvarts marginal från att jag blev klar tills att jag skulle på bussen mot Mölndal.
 
I Mölndal, närmare bestämt Safjället, besökte jag den avslutande delen av årets terrängserie. Kul upplevelse! Jag har inte varit med på så många rena långlöparevent än så länge så det var intressant att se på nära håll. Det som slog mig mest var hur fort tiden gick. Att stå och vänta på löpare i ungefär en timme kan man kanske tänka sig är lite segt, men inte då, tvärtom, timmen passerade i ett jehu och vips var vi tillbaka vid klubbstugan för prisutdelning med glada ungdomar.

Efter besöket, där jag tog lite bilder och uttalanden till en artikel som kommer ut under onsdagen, tog jag buss och spårvagn hemåt för lite Paradise Hotel och julkalender. Det är ungefär så många serier jag orkar följa just nu.
 
---
 
Nu.. får vi se. Ska nog lägga mig snart. Är ganska slut efter den intensiva eftermiddagen och kvällen.
 
 

Bara sport

Urless på FM just nu. Antalet bugg-grejer är oräkneliga, förutsägbarheten är enorm och rättvisa samt trovärdighet obefintlig. Helt otroligt hur de har lyckats förstöra en grym spelserie. I nuläget känns det som att det är det sista FM jag köper på länge. All entusiasm har liksom bara runnit bort och det är en skittråkig känsla.
 
SI Games, why, oh why? Från underbara glädjespridare till fotbollsspelsmördare..
 
I övrigt sov jag urkasst inatt, vädret är jättetrist och lägenheter man kan få är obefintliga.
 
På plussidan idag ligger att jag vet att jag kommer få sova ut lite imorgon då jag tänker börja jobba först runt lunch.
En annan sak är att jag trots vädret ändå är glad när jag är ute bland folk och gillar att se nya människor hela tiden.
Jag har också publicerat en av intervjuerna jag gjorde på jullunchen för GFIF:s räkning med ingen mindre än Christian Olsson. Det var roligt att både att göra den och sedan se resultatet:
 
 
En erfarenhet det med för internreporter Björkman. Inspirerande :)
 
---

Och nu ska jag bege mig mot sängen. Är lagom sliten.
 
Sov gött!

Scarface efter julhandeln

Julhandlandet i det småregniga Göteborg gick finemang. Vi vandrade runt ett par timmar i Nordstan och upp runt Kungsportsplatsen i diverse affärer tills vi kände oss nöjda.
 
Matställe var lite svårare att hitta då det var ganska fullt på de flesta ställen runt där vi var. Efter en vända uppför backar där det varken fanns folk eller restauranger så kom vi ner mot Vasastan och hittade restaurang Viktoria. Öl på fat från 33:- och riktigt bra mat. Klart prisvärt!
Henke tog en skaldjursrisotto och jag tog viltfärsbiffar som lätt var de godaste sådana jag ätit. Rekommenderas helt enkelt!
 
Efter några öl, och även en drink för mig (Scarface, med lagom mix av sött och syrligt), samt massa gött snack var det dags att avrunda.
 
Hemma igen blev det att ta igen lite program/serier.
 
Fin lördag!
 
 

Strax shoppingdax..

..och det är ju inget som sker varje dag i mitt liv direkt. Inte för att jag ogillar att shoppa, mer för att det bara aldrig blir av.
 
Ska möta upp Henke i Götet. Stora Julhandeln ska ske helt enkelt. Moder, fader, broder, katt (och Henke) ska handlas till är tanken.
Sen blir väl även mat och några öl kan jag tänka mig.
 
---
 
Veckan har passerat fort. Var på jobbet tre dagar av två, men så fort jag inte är där känns det som att jag nästan borde vara där. Inte för att jag ständigt har saker att göra utan för att kunna finnas tillgänglig lätt om något skulle uppstå (vilket det ofta gör i småsaksväg, en sak ska in på hemsidan där, en sak ska skrivas om där och så vidare). Men det är ju inget jag kan åka in varje dag för. Kan ju inte åka in och bara sitta på kontoret stand by (även om det finns massa trevliga jobbkamrater att prata med) ifall något händer liksom. Visst jag skulle kunna sitta ute i hallen och se på alla aktivitet varje dag, men det känns inte heller särskilt produktivt. Det är ju helt naturligt att jag jobbar hemifrån de dagar som jobbördan är lätt (det varierar väldeliga, en dag kan man jobba över länge, en annan dag halvdag). Men som sagt, man kan inte riktigt slappna av de dagarna, man är ständigt på sin vakt och redo om någon förfrågan skulle inkomma. Mailen kollar jag relativt ofta på vardagarna jag är hemma. I rollen jag har är det viktigt att kunna replikera snabbt.
 
På måndag är det jobbdags igen :) Möten och artiklar!
 
---
 
Så, nu är det dags att bege sig. Höres!

Jullunch, avtäckning och intervjuer

Senaste veckan har jag mest haft förrgår, alltså fredagen, i huvudet. Detta eftersom det är ett klimax av två saker jag jobbat med under en längre tid.
Göteborgs Friidrottsförbunds årliga jullunch ägde rum och till detta hade jag dels haft i uppdrag att ta fram den stora skylt/idolbild på Christian Olsson som ska hänga i Friidrottens Hus i all evig tid, dels skulle jag intervjua ett antal före detta idrottare i samband med lunchen.
 
Christian Olsson, en av såväl Göteborgs som Sveriges största friidrottare genom tiderna, var definitivt huvudperson på lunchen och förutom avtäckningen av den stora idolbilden fick han även en hyllningsfilm, som jag klippt ihop, uppspelad inför de hundratalet deltagarna.
Detta var på intet sätt min stund och jag stod aldrig i rampljuset, men visst kände man sig lite stolt när man märkte hur uppskattat allt var. Då kändes allt väldigt värt.
Christian intervjuades även på scen av lunchens konferencier Rickard Olsson och båda uttryckte att de var lite tagna av stunden.
Lite mer om det hela går att läsa HÄR om man är intresserad.
 
 
 
Förutom bilden och filmen hade jag som sagt även intervjuer på agendan. Ett antal före detta göteborgska friidrottare hade kontaktats och fyra av dessa med lite olika karriärer skulle intervjuas under fredagen.
Exakt vilka dessa fyra var tänkte jag inte avslöja nu, men en av de som var på plats är ju ganska uppenbar och dennes kommer troligen att publiceras inom ganska snar framtid på GFIF:s hemsida.
 
Nervositeten för intervjuerna hann aldrig komma någon gång, allt kändes bara bekvamt och naturligt och intervjuoffren var enkla och trevliga att ha och göra med.
Intervjuerna ägde inte rum inne på själva lunchen utan lite avskilt i ett av hallens rum på andra våning. Tanken är att de ska publiceras på hemsidan lite då och då.
Fler intervjuer kommer troligen även att göras under våren med de som inte hann närvara på lunchen.
 
Sammantaget har allt ovanstående känts positivt och utvecklande. Jag trivs helt enkelt.
 
---
 
Natten mot fredagen var sådär. Den hyfsat mindre påannonserade stormen (jämfört med den som haussades upp till löjliga proportioner för ett tag sedan) bröt ju ut. Denna storm som knappt nämnts ruskade om både i Dösebacka och nere vid sommarstugan. Vid sommarstugan rasade grannens träd, och vår lyktstope ser ut som en värre version av lutande tornet i Pisa.
Blåsten var en stark orsak till att jag sov uruselt natten mot fredag. Jag la mig runt 23.45 och när jag senare vaknade till kändes det som att jag sovit jättelänge, men.. enligt klockan bara en timme. Och så höll det på, en timmes sömn, titt på klockan, en timmes sömn, titt på klockan. Med andra ord sov jag mycket oroligt.
Dagen som följde sömnen var ju som sagt betydligt bättre, men jag var väldans sliten på kvällen, både psykiskt och fysiskt.
 
Direkt efter jullunchen och ihoppackande av denna åkte jag ner med familjen till Olofsbo.
Fredagskvällen blev lugn och på lördagen var det julbord på Varbergs Fästning som gällde. Maten var prima och jag rullade übermätt tillbaka till bilen och somnade på vägen hem.
Vanligen brukar jag bli sugen på mat under kvällen och/eller natten, men efter brakjulbordet åt jag inte en bit till. Det är först nu, när jag sitter och äter frukost/brunch som jag får ner något. Då har man ätit duktigt.
Ölen jag drack till maten, Moose Juice, var en mörk, stoutig upplevelse på 9,1 %. Den var så mastig att den räckte hela julbordet och lite till. Helt okej, men inget man häver i sig direkt.
Efter hemkomsten skrev jag ihop två artiklar.
 
---
 
Idag ska jag göra lite jobb också, men mer på ett planerande stadium, inget som ska ut idag eller så.
Med andra ord blir det en ganska lugn söndag.
 
NU ska jag äta. Hejs!
 
 

Julkänslorna börjar att infinna sig!

RSS 2.0