Deutschland

En prima vecka i Tyskland är lagd till handlingarna!
 
Vi hann med en hel del där, jag, föräldrarna och övriga släkten. Firanden av födelsedagar, hotellvistelse och besök i flera små fina städer som Greetsiel och Papenburg.
 
 

En liten vandring i hamnkanalorten Greetsiel. #Tyskland #hamn #kanal #idyll #småstad

Ett foto publicerat av Richard Groucho Björkman (@bjorkmand) Okt 24, 2015 kl. 4:33 PDT

 

Beskåda världens mest lutande torn, klocktornet i Suurhusen. Pisas ligger faktiskt i lä. #världsrekord #lutandetorn #Tyskland

Ett foto publicerat av Richard Groucho Björkman (@bjorkmand) Okt 25, 2015 kl. 5:39 PDT

 
Hotellvistelsen var en del av pappas 70-årsfirande. Vi bodde precis bredvid poolrummet och inledde således dagarna med att vandra direkt in dit och ta oss ett dopp. Inte fel! Det skulle man kunna vänja sig vid lätt som morgonrutin.

 

Gött mos! #göttåleva #poolhäng #Tyskland

Ett foto publicerat av Richard Groucho Björkman (@bjorkmand) Okt 23, 2015 kl. 7:44 PDT

 
Annat vi hann med var att besöka årliga tivolifestivalen Freimarkt där jag hann med att åka lite saker med kusinbarnen (och på radiobilarna fick vi även med oss paps och faster).
Tydligen är det också i Tyskland man ska vara för att få jobbintervjuer. Hela två företag hörde av sig under den korta tid jag var i Bremen och bjöd in till intervju.
 
I onsdags kväll återkom vi till Schweden och efter en vilodag igår var det buss på intervju idag. Alltid svårt att tolka sådana situationer, men det kändes finemang i vilket fall! Bara att hoppas nu.
Den andra intervjun jag har är på måndag.
 
---
 
En vecka i Tyskland utan mycket nät att tala om. Givetvis är man lite sugen då på fast nät när man kommer hem, inte minst för att ta igen diverse serier som man ligger efter med.
Vad hände då igår? Modemet dog. Lajbans återkomst!
Efter sisådär fyra timmars trixande och testande hade jag bara lyckats med att byta namn på nätverket. Väl spenderad tid.. Därpå gjorde jag omstart nummer fyra av modemet som då med en röd lampa meddelade att det tagit sitt sista andetag. Adjö.
 
Fader är nu på modemjakt i Varberg.
 
---
 
Till sist: Jag hoppas Miriam Bryant fortsätter att göra musik på svenska. Hennes röst passar perfa in i det svenska vemodet och vårt språk är verkligen en känsloförmedlare i sig ibland.
 

För nattens tankar


Rampljuset

Jag har inte några enorma ambitioner om att stå i rampljuset, men vi kan väl säga som så att jag har ett visst finger med i spelet i denna veckas Baddar-hysteri.
 
Vad gäller rampljuset så var det nog mer när man var yngre. Fram till ungefär fjärde klass spexade jag en hel del.
Efter det drog jag mig typ tillbaka, blev lugn. Inte förrän på gymnasiet började jag bli mer utåt så smått igen.
Skumt det där. Undrar hur livet sett ut om jag fortsatt spexa utan uppehåll.
 
Förutom det Baddar-relaterade har jag ägnat dagen åt att söka jobb. That's that.
 
 

Blandat gnäll och positivt

Se! Ett inlägg inom 24 timmar från det senaste! Applådera mig!
 
"Kyligt ute." konstaterar moder. Jovars, men inte så farligt. Jag har inte så ont utav klimatet just nu faktiskt. Snart är det jul och sen är det sommar igen. Tiden går så fort.
 
---
 
Det var tydligen någon partiledardebatt nyligen. Mitt politiska intresse är inte vad det varit.
I gymnasiet hade jag visst intresse, men numer är jag mest trött på allt. Antingen är det extremt åt vänster eller åt höger, det verkar liksom inte finnas något mellanläge, ingen som sansat tar saker från båda sidor.
Allt till vänster är inte bra och allt till höger är inte bra. Det är när man närmar sig från båda håll och kompromissar som det blir i alla fall någon form av jämvikt.
 
---
 
Tittat på Idol har jag gjort! Tre fredagar i rad har det åkt ut folk som absolut kan sjunga medan flera stannat som i alla fall i mina öron sjunger måttligt bra, om jag ska vara snäll.
Jag har varit förbluffad varje gång. Fine att någon åker ut som kan sjunga bra, det är sånt som händer i det programmet titt som tätt, men när tre av de som man håller högst i programmet åker ut på raken, direkt som de första tre, så börjar man undra vad som pågår..
 
---
 
Min fläkt i laptopen håller på att ge upp. Helt plötsligt kan den hamna snett och börja skava och låta som fan. Det går att få bort ibland genom att ge datorn en liten smäll där fläkten sitter, men så kan man ju inte hålla på, då skadar man ju nåt annat förr eller senare..
Uäh, utgift för fläktbyte är inte nåt jag vill ha just nu.
 
---
 
Gnälla lite måste man få ibland. Jag säger inte så mycket nuförtiden så nån gång är det väl helt okej. ^^
Nog med det nu dock!
 
Glädjande saker:
 
-Jag har fortsatt god hälsa!
-Snart är det firande för fader som fyller 70!
-Firandet sker dels här hemma, dels med släktingarna i Tyskland, vilket innebär en resa till Bremen (jag åker med förutsatt att jag inte får jobb inom den närmaste tiden).
-Mitt humör är relativt jämnt, mer uppåt än nedåt, trots arbetslösheten.
-De jag bryr mig om får också mig att må bra. Det trumfar alla negativa saker bara det. :)
 
Nu ska jag se en film om inget annat dyker upp. Tjosan!
 
 
Min givna favorit är åtminstone kvar än så länge!

"Schessrååck!"

Tittar ut genom fönstret på höstvädret och kom just att tänka på den gamla dängan "Höstrock" som var en av de enklaste låtarna vi spelade i juniororkestern jag var med i en gång för läääängesedan.
Vår dirigent (tillika min saxofonlärare) var ursprungligen från Spanien och hade en sån där härlig, stark, spansk brytning. Detta fick till följd att vissa låtars uttal ibland blev lite roliga.
Rubriken till detta inlägg är så som "Höstrock" lät med spansk brytning. Ett annat mästerverk är "First piece" som med dirigentens uttal blev "Först piss!".
Såna små roligheter minns man då och då.
 
Det var änna ett tag sen man plockade fram saxen och spelade lite. Inte för att jag är nån Clarence Clemons, men jag kan i alla fall följa noter och få fram en trudelutt. Konstigt vore det annars med saxofonspel från tredje klass och ända in på gymnasiet.
 
Hittade just detta. Mycket nice version! Heja sax!

Rötet

Riktigt röten fotbollshelg. Alla mina större lag har gått crap.
 
IFK: Oavgjort mot flyt-Halmstad. Samtidigt leder i skrivande stund Norrköping vilket innebär att de tar över serieledningen. Tragiskt.
Bremen: Förlust.
Leeds: Förlust.
Barca: Förlust.
 
Uäh.
 
Och i FM gick det inte mycket bättre igår i Skottland. Åkte ur oförtjänt i kvarten i ena cupen efter två röda kort, förlorade på en stor offside-bugg i finalen i den andra cupen och hade allt emot mig i ligan där jag slutade på andraplats efter i princip oslagbara Celtic. Yey.
 
Suck. Jag får försöka hitta något annat att glädjas åt någonstans. Vad vet jag inte, men något finns säkert.
 
 

Väntan å så

Go kväll igår med sällskapsspel och lite gingrogg!
 
Idag har det blivit lite TP med familjen och nu kollas på Hannover - Bremen. Om en stund slår jag över till Leeds - Birmingham.
Även om Bremen ligger mig naturligt närmare om hjärtat så är tillfällena att se Leeds spela ytterst få, det är sällan deras matcher visas eftersom de ligger i The Wankership..
 
 
Ikväll kan tänkas FM med herr Erik om han skulle vara tillgänglig. Och så ska jag snabbkolla igenom Idol.

Båtupptagning

I söndags åktes ett stycke båt:
 
Igår plockades det upp ett stycke båt:
 
Båtsäsongen i år blev lite otippad. Från att familjen haft en liten plasteka i Olofsbos småbåtshamn fick vi plötsligt en båt modell större som hamnade i den större småbåtshamnen Lövstaviken.
Problemet med denna större båt, som vi döpte till Ada, var att motorn sett sina bästa dagar.
 
Under hela sommaren har fader pysslat då och då med att få igång den och efter diverse bakslag så kunde vi så till slut ta oss en liten, liten tur i söndags.
Tanken var från början att åka en lite längre runda och även lägga lite tid på fiske, men motorns läten innebar ganska kort efter avfärd att det inte kändes bra att chansa för mycket. Motorn fungerar, men är en aning opålitlig och kör inte riktigt på de växlar som önskas för bästa utväxling.
 
Igår var det dags att plocka upp båten som legat och guppat stilla på sin båtplats större delen av sommaren.
Upptagningen gick utan problem efter en kort runda i hamnen och ligger nu som synes på land.
Hur framtiden ser ut för Ada återstår att se.
 

RSS 2.0