Kryssning

I helgen har jag alltså varit på första kryssningen (inte så att jag aldrig åkt färja förr, men första verkliga kryssningen). Var börjar man?

Eftersom inga anslutningsbussar finns från västra Sverige så fick jag komma på lösningen att åka med Marcus från Linköping istället. Därmed blev det tågresa dit i fredags, vi såg på en seeeeg film som kunde varit så mycket bättre (The Butcher) och la oss rätt så tidigt med mina mått mätt.

Lördag vid elva klev vi på bussen och trodde i vår enfald att det skulle gå att vila lite på bussen - icke. Minimigränsen på kryssningen var 23 år och alla på bussen nära vår ålder var relativt lugna, men 35+ däremot, ujuj.. Så fort vi klev på knäcktes bärs, alkoläsk och började shottas. Ju mer resan gick framåt, desto högre blev också ljudvolymen. Till slut fick både jag och Marcus ha hög musik i öronen för att kunna få någon som helst vila.

Framme vid färjan mötte vi så upp med övriga nio resekumpaner och inledde den sega väntan på att få gå ombord. Eftersom dels taxfreen skulle vara stängd och dels önskan att kunna dricka på rummet var stor så hade de flesta av oss smugglat med något. Smugglat säger jag eftersom man tydligen inte får ta med alkohol ombord. Dock insåg vi när vi gick runt på terminalen att detta var något som gladeligen alla andra också sket fullständigt i - trots en stoooor affisch på caféet om att förtäring av egen mat, dricka eller alkohol var förbjuden så satt alla därinne och krökade ändå. Mycket märkligt. En i vårt sällskap hade kommit in på sin tredje öl när vi fick komma ombord, men i övrigt drack vi andra inget ännu - inte förrän vi kommit in i hytten vill säga.


Väl i vår hytt (min, Marcus, Teos och Björlinds) blev det inte direkt någon uppackning, snarare öppning av öl. Marcus hade ingen så han öppnade istället sin Stockmos Alkoholfria Krusbärscider blandat med vodka. Kort därefter gjorde vi oss iordning och två av våra vänner kom in i hytten en stund. Nu hade kvällen börjat.


Hyttsejour ett var avklarad och vi begav oss hela sällskapet mot stora dansgolvet och stora baren. Jag körde på öl (vilket var den enda alkoholtyp jag beställde under kvällen) och vi placerade oss på övervåningen med överblick över salen. Kort efter första ölen stack jag på toa, hade en kärvande dörr, och lyckades ta i så att höger pekfingers knoge slant rätt i dörrkarmen och fick ett fint jack som började blöda. Snabb tillfällig inlindning i papper och sen ingen mer tanke på det, istället raka vägen mot baren för en ny öl. När jag återkom till sällskapet fick jag dock veta att vi skulle gå och äta = min öl fick nästan halsas och njutningen hann jag knappt känna.


Matdags alltså, något jag inte var intresserad av överhuvudtaget då magen var allt annat än hungrig. Efter en snabb blick på menyn bestämde jag mig för en salladsassiette á 20,50:- och en Tuborg för dubbla det priset. När servitrisen kom och tog beställningar sa hon, något onödigt upplysande, "Det är bara sallad.." och jag tänkte "Jaha? Och? Brukar det vara flintastek i "salladsassiette"?" I vilket fall kom till sist maten och jag åt så långsamt jag kunde för att vara i fas med övriga svältande kumpaner. Till slut var det dags att bege sig vidare.


Vända två på stora dansgolvet inleddes, denna gång i närheten av en mindre bar på nedervåningen och rätt bekväma stolar. Här däckade killen som börjat öla redan innan vi gick på båten och blev så småningom väckt av en 40+ tant som ville pilla lite, vilket försämrade killens, Robin, humör avsevärt och hans kompis, Robert, fick ta ner honom till hytten istället. Under tiden blev det ännu en öl för mig i glada vänners lag och lite dans också ("Fångad av en stormvind" är enda låten jag minns från det dansgolvet) innan vi lämnade för nästa ställe, trubadurpuben.
På trubadurpuben trivdes jag som fisken i vattnet, absolut mest min typ av ställe. Sköna skinnfåtöljer, lagom slapp stämning med trubaduren i bakgrunden, man kunde konversera, och så en - gissa vad? - öl på det. Ytterst trevligt! Här stannade vi skönt nog rätt så länge innan några av oss droppade av och jag bestämde att det var dags för sejour två i hytten, den riktiga sejouren.


Tillbaka i hytten gick vi nu lös på det riktiga medhavda artilleriet, vilket för min del innebar Fanta Exotiska Frukter blandat med Bürgentaler Korn (typ vodka) och några skänkta Gin&Tonic från Teo. Stämningen var hög, rolig, trång och gemytlig. Två i sällskapet hade tackat för natten när vi lämnade trubadurpuben, men i övrigt var vi fullt manskap eftersom Robin plötsligt kom in och gjorde storstilad comeback från drömmarnas land. Eftersom jag är en stor fan av hemmafester så är det inte konstigt att detta var en av mina favoritperioder under resan, men självklart kunde vi inte stanna i hytten för evigt så efter ett tag blev det till att styra kosan mot det mindre dansgolvet, i mitten av båten.
ClubSeven, som stället hette, bjöd inte på någon höjdarmusik hela tiden direkt, men nu började man gå in i läget att musiken inte var det viktigaste och att jag dansade ändå fastän jag inte direkt är en storfan av att studsa runt på dansgolvet. Runt halv ett-två slutade också mitt bankkort att fungera eftersom Swedbank tydligen hade tekniskt fel. När jag två gånger bad bartendern pröva mitt kort igen fick jag "bonnjävel" till svar och härsknade till en smula. Vissa missade tydligen social kompetens under bartenderkursen.. Nåväl, jag prövade då med att beställa i en annan bar där de var mer förstående och sa att så'nt händer ibland. Efter den konfirmationen att bartendern i ClubSeven var ett amatörmässigt rövhål så skällde jag ut honom en andra gång innan jag lät det hela vara. Istället tog jag en snabbsväng till hytten och tog sista klunken Fanta/Korn för att sedan återvända till gänget och abrupt få en shot Sambuca tilldelad av Teo. "Tack och bock!" sa alla och svepte denna gåva. Nu var det färdigdrucket för min del och exakta förloppet efter shoten kan jag inte redogöra för, men jag vet att det fram till halv fyra-fyra-tiden bestod av till 85% dans iallafall. Till sist började folk droppa av allt mer och jag och Björlind drog ner till hytten och snackade en halvtimme innan också Teo och Marcus anlände för snack i ytterligare någon halvtimme. Därmed var kvällen till ända och vi stupade alla i säng.


Dagen efter gick vi upp en timme för tidigt eftersom jag missuppfattat tidsomställningen och ställt klockan helt fel i fyllan och villan. Kombinationen för mycket blandningar, för lite vatten och för lite sömn är inte så bra och ju mer tiden gick, desto mer kände jag att det skulle bli svårt att få i sig någon frukostbuffé. När äntligen buffén öppnade vid ett (vi gick upp redan elva) började jag redan i kön till kallrätterna (varmrätterna kom jag inte ens till) att tvinga i mig fetaost lite desperat för att försöka få igång magverksamheten. Dessvärre gick detta alldeles för långsamt och jag åt sammanlagt ett salladsblad, ett halvrått kallt kycklingspett, en köttbulle (snodd från Marcus), ett ägg, lite mer fetaost och, när magen till slut började ordna sig, lite brylépudding bara för att det såg så gott ut. Till detta hinkade jag i mig mängder med juice och vatten och slutligen en kaffe som ackompanjemang till brylépuddingen. Oekonomiskt med tanke på vad buffén kostat, men tänker man på hur mycket jag sparat på att bara dricka öl och äta salladsassiette kvällen innan så överlever jag denna missräkning.


När båten lagt till i Stockholm runt 15.30 sa vi alla lite sorgset adjö och begav oss åt varsina håll. På bussen tryckte jag efter nå'n timma gladeligen i mig Marcus efterskänkta smörgås då hungern börjat skrika på allvar. Likaså åt jag honom halvt ur huset när vi kom tillbaka till Linköping. Tur att hans mamma gjort så mycket mat..

I måndags åkte jag så hem med tåget, trött och med många intryck som äntligen börjat smältas. Nu när jag ser tillbaks vill jag gärna åka en sväng igen så snart som möjligt, men det dröjer nog. För mig var det ju egentligen inte själva kryssningen som var poängen utan sällskapet. Men trots stängd taxfree, skällande bartendrar, ojämn musik, dräggiga 35+ och annat så överväger alla positiva faktorer och jag ser fram emot en ny färjesväng.

Tack alla för en grym helg!

Mot kryssning

Förlikade mig inatt med varats meningslöshet. Vad det innebär? Lättnad framförallt. Nu finns inga hinder längre. Visst dog mycket i den förlikningen, men det är inte mitt fel. Inget jag själv kan göra något åt.

---

Kryssningen ska bli intressant! Förhoppningsvis även kul :) Egentligen är det mer att träffa de gamla bekanta som är intressant, kryssningen är en bonus. Jag kräver inte mycket. Inget egentligen numer.

---

And if somebody's going to make it, then that somebody ought to be you.


Ambitions

 

Now, I can’t behave
I feel it in my feet on the streets
But don’t you know?
There’s something I can feel when I breathe

I told you once
You’re breaking into separate parts
But don’t you know?
It’s something that I can’t live without

And if somebody’s going to make it
then this somebody ought to be you
And I keep telling my reflection
Ambitions are already starting to fade

I can’t tolerate
The feelings that I feel when I feel
But don’t you know?
Some feelings never seem to let go

Like a silverblade
I cut my way out of control
But don’t you know?
Some blades will cut you right to the bone

And if somebody’s going to make it
then this somebody ought to be you
And if somebody’s going to fake it
then this somebody, somebody is you
If it’s me that was going to take it
then I know that it wouldn’t be straight
And I keep telling my reflection
Ambitions are already starting to fade

I Can’t tolerate…
I Can’t tolerate…
(Can’t tolerate)

And if somebody’s going to make it
then this somebody ought to be you
And if somebody’s going to fake it
then this somebody, somebody is you
If it’s me that was going to take it
then I know that it wouldn’t be straight
And I keep telling my reflection
Ambitions are already starting to fade

And I keep telling my reflection
Ambitions are already starting to fade


En massa frågor och svar om herr Richard.

Malmö fick på tasken och IFK hakar på AIK:arna efter 1-0-segern på Swedbank Arena. Göttans! Samtidigt Förlorade såväl Hammarby som Djurgården och det ser riktigt komiskt ut i bottenstriden, haha..

Nej, nu ska jag sluta att vara elak och gå öve till VM-playoffslottningen som hölls idag. Ryssland-Slovenien, Portugal-Bosnien, Frankrike-Irland samt Grekland-Ukraina var resultatet av denna lottning. Helt klart önskar jag att Ryssland, Bosnien, Irland och Ukraina tar sig till VM. Äckel-Portugal vill vi inte se och Fransmännen kan gott missa. Slovenien är långtifrån lika roliga att se som Ryssland och detsamma gäller för Ukraina kontra Grekland.

---

Var och lämnade tillbaka kameran jag fick när jag fyllde år, Olympus FE-3010 för övrigt (köp den INTE), och sitter och klurar på vilken jag ska köpa istället. Gärna en som tar bättre bilder än den gamla jag har sen fem år tillbaka (vilket inte var fallet för Olympuskameran som bara blev otydlig). Nåja, hinner jag inte hitta en ny till på lördag då det är kryssningsdags så för den gamla batterikäkande saken duga.

---

Såg på "Fucking Åmål" inatt igen för femtioelfte gången. Var längesen jag såg den nu, men den går faktiskt inte att tröttna på. Det går inte, aldrig.

---

Näe, men vafan, varför inte lite Richard-fakta med hjälp av ett formulär jag hittade?

Lovar du att vara ärlig? Självklart, cross my heart and hope to die

 

Du heter: Lars Richard Borgar Björkman

 

Smeknamn: Björkman vanligtvis. Andra namn som använts ibland under åren är Sacramento, Rockarn, RicKahn, Richie t.ex.

 

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Många. Varierar. Finns liksom en hel del att välja på. Men jag kan vara rätt blödig ibland. I yngre tonår var det iaf helt klart "Whirlwind" med Broder Daniel. Nu blir det mer åt Kent-hållet kanske.

 

Beroende av: Humor, fotboll och musik. Kärlek såklart, men det är liksom en självklarhet i min värld.

 

Vad tror folk om dig?: Ingen aning. Tror? Konstig formulering.. de tror väl att jag är en rätt småblyg person, men har svårt att alltid förutse vad jag tycker eller ska göra. Det finns en spontanitet och oförutsägbarhet inom mig som jag tror kan göra att folk inte alltid vet vad de ska tro :P haha.. Mycket tydligt och okomplicerat svar.

 

Stämmer det?: Förmodligen. Det sista där, att folk vet inte alltid vet vad de ska tro, är nog nyckeln. Svåra frågor detta.

 

Vad får du oftast komplimanger för?: Att jag är en bra lyssnare, kan muntra upp och finnas där. Och sen att jag är trevlig och rolig, lite så'nt :)

 

Vad säger du för att imponera på någon?: Genom att vara mig själv? Försöker aldrig avsiktligt imponera/skryta. Har jag vart på något fräckt event eller så så säger jag det bara för att berätta det liksom som en rolig händelse.

 

Hur imponerar man på dig?: Genom att vara sig själv såklart. Ärlighet, humor, vara avslappnad, trevlig, osv är alla egenskaper jag värdesätter.

 

Brukar du skratta för dig själv?: Brukar och brukar. Jag står ju inte på busshållplatsen och börjar asflabba helt plötsligt. Men sitter jag t.ex. och ser en kul film eller läser nå't kul så självklart.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Jag tar alltid bort de senaste jag fått.. men det var nog Erik som undrade vilka Ukraina mötte i VM-playoffen.

 

Var bor du?: Kungälv

 

Trivs du där?: Jadå, men man har ju vuxit upp här liksom. Inget ont om Kungälv, men har man flyttat en gång till ett så mysigt ställe som Falun så känns det inte jättemotiverat att tvingas flytta hem igen. Men visst är det fint här.

 

Äger du några converse: Ja, ett par. Inte "äkta" men den stilen så typ ja, ett par svartvita köpta i Tyskland i år faktiskt.

 

Sprit, cider, vin eller öl: Ja tack, men helst öl.

 

Brukar du bli för full: När det hänt har jag bums gått och lagt mig. Men brukar? Nej, bara tillräckligt.

 

Är du allergisk mot något: Nix

 

Hur svarar du i mobilen: "Hej det är Richard!"

 

Antal timmar sömn inatt: 9, dvs alldeles för många. Sex ska det vara.

 

Brukar du komma i tid: Nästintill alltid.

 

När mår du bra: När jag känner mig trygg och glad. När alla problem bara bleknat bort och det just i stunden bara känns underbart.

 

När blev du fotad senast: Igår med en, hör och häpna, gammal vanlig kamera! Ni vet, en så'n där med rulle i. Min gamla till och med! Säkert fem års kort på den. Men nu är det bara ett kvar att ta, sen är det bums till framkallningen.

 

Hur känner du dig nu: Vet inte riktigt. Rätt avslappnad, sofistikerad med en liten skön segerwhisky efter kvällens match.

 

Vanligaste färg på dina kläder: Grönt och svart, blåa jeans.

 

Vad tycker du om fötter: Fötter kan absolut vara vackra, precis som andra kroppsdelar. Pratar nu främst om motsatta könets, självklart.

 

Vad saknar du: Ett fast jobb, egen bostad, flickvän. Smådetaljer sådär ;)

 

Hade du en bra kväll igår: Jao, moster och hennes man samt mormor var här för att pappa fyllde år, så jodå. Att försöka somna om på morgonkvisten när pappa drar på Lars-Kristerzskivan han fick av mig på högsta volym var dock inget som gjorde att piggheten på kvällen direkt låg på topp.

 

Favoritdryck på morgonen: Jag sover på morgonen.. men när jag går upp blir det varm choklad.

 

Rakar du benen: Eh..nej?

 

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 5-6..

 

Är du blyg?: Ja, men det blir ju bättre med åren. Som liten var jag allt annat än blyg, men sen plötsligt så.. sen i Falun gick det bättre igen :) Men visst är jag fortfarande blyg i många avseenden.

 

Sysslar du med någon idrott: Teoretiskt, ja :P Har rätt bra koll på fotboll som nog inte undgått någon. Men rent aktivt är jag rätt oaktiv.

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Varför skulle det inte finnas?

 

Har du spytt offentligt: Yes, har hänt. En gång utanför kassan på B&W i Borås t.ex. Var väl kanske i 12-årsåldern? Bläsch. Försöker oftast göra allt för att undvika det.

 

Är du nöjd med ditt liv: Mja, bra familj, vänner och så, men som jag sa förut så finns det några detaljer jag saknar.

 

Är du bortskämd: Jag har en familj som älskar mig och ställer upp för mig, har fått mycket av det jag vill i livet, men bortskämd? Nej, det vill jag inte påstå.

 

Vad gör du i morgon: Sover, går upp, vet ej, kollar Champions League. Några förslag?

 

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Tuva Novotny, Kitty Jutbring osv. De som vågar vara sig själva utan att skada andra och inte viker sig för töntiga modetrender eller annat tjafs.

 

Vad längtar du till?: Sommaren såklart om inte tänker här och nu. Alltid sommaren, allt är alltid bättre då. Annars närmast till kryssningen i helgen :)

 

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Absolut. Försöker man vara oäkta är man inte min vän, så enkelt är det.

 

Vad använder du för shampoo?: Om jag köper själv blir det oftast Head & Shoulders, annars bryr jag mig inte så överdrivet. Tar det som finns.

 

Hur gammal är du: 23

 

Tycker du om någon just nu: I vilket avseende? Tycker alltid om folk.

 

Gröna eller röda äppeln: De gula, som fanns när jag var liten och sen bara spårlöst försvann :S

 

Gillar du golf: Att spela ja, det är helt okej. Har ju t.o.m. hållt på med det en gång i tiden.

 

Vilken tid gick du upp idag: 15.00... På tok för sent.

 

Har du sovit i din egna säng inatt: Yes

 

Har du strumpor på dig nu: Japp. Barfota fryser jag bara.

 

Är det okej att gråta: Såklart det är.

 

När grät du senast: Inte grät, men lite tårögd inatt.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Jubla! Sen betala studielånet och bestämma om jag skulle starta ett företag eller plugga något nytt.

 

Bär du glasögon eller linser: Ja och ja. Linser när jag är ute typ och sen om jag bara är hemma o slöar nå'n dag så blir det glasögon. Föredrar helt klart linser.

 

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Absolut inte. Bryr mig inte det minsta. Det som man gillar själv och är snyggt ska man ha, sen skiter jag fullständigt i vilket märke det är.

 

Har du piercing: Nepp

 

Vill du gifta dig: Någon gång, absolut

 

Vill du ha barn: Det vill jag också, när tiden är rätt

 

Solar du ofta: Njäe, kan jag väl inte påstå. Händer väl på sommaren, men blir rätt snabbt rastlös.

 

Är du bra på att laga mat: Ganska, speciellt om jag lagar med någon annan. Är skittråkigt att laga själv.

 

Är du flygrädd: Aldrig, älskar att flyga :)

 

Hur vig är du: Jag är mer smidig än vig. Är inte direkt Veronica Wagner, men absolut inte klumpig heller.

 

Är du musikalisk?: Det tycker jag. Jag svarar ja.

 

Vad dricker du helst när du är törstig: Mjölk oftast. Men en kall öl på sommarn är svårslagen också.

 

Vilken är din favoritglass: Det var en som hette "Joker" på slutet av 80- början av 90-talet, men den tog GB bort. Så nu är det "Tip Top" som också fanns då, försvann, men sen gjorde comeback.

 

Vilket godis tycker du bäst om: Choklad, chocklad och lite choklad på det.

 

Tror du på ett liv efter döden: Jag vill tro på det.

 

Tycker du om sushi: Gott och nyttigt.

 

Vad äter du helst när du ser på film: Popcorn på bio, hemma blir det oftast att jag gör några mackor istället.

 

Har du tandläkarskräck: Njet, är luttrad av alla tandläkarbesök sen man hade tandställning i tonåren.

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska, definitivt.

 

Vilken ögonfärg har du: Grönbrun

 

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, men det var längesedan..

 

Biter du på naglarna: Nope

 

Röker du: Nepp, kan knappt feströka längre heller. Hände rätt ofta när man var i tonåren, men nu mår jag bara illa om jag försöker. Fast det är ju bara bra :P

 

Hur ofta tränar/motionerar du: Hrrm *vissel, vissel* Det blir någon promenad ibland, och några situps? Försöker hålla mig hälsosam ändå. Varje gång jag börjat gått upp tränar jag ner mig till runt 70-71. Just nu är jag på 73, som mest någonsin har jag legat på 78, men det lär inte hända igen. Käkar ju knappt godis längre t.ex.

 

Senaste 2 låtar  du hört: Donkeyboys - "Ambitions" och Lars Winnerbäck - "Vi ska åt samma håll"

 

---

 

Herrejäklar, det var ett antal frågor det där! Några ganska utlämnande men vafan.. lite får man bjuda på ibland.

Någon kommentar på något? Jag står för allt :)

 

Auf wiedersehen for now!


Nostalgi på kassettband

Förra gången jag och Linus partade så tog vi något random från familjens olika skivstaplar (DJ Ötzi blev det t.ex. genom detta system). Denna gång gick vi istället loss på pappas kassettbandslåda där en massa blandade saker finns inspelat. Första bandet vi slängde i bandspelaren (jo, så'na finns faktiskt fortfarande) var ett där jag var liten, mellan 9 månader och 1,5 år. Mycket intressant! Vid ett tillfälle pratade pappa i telefon med farmor, samma typ av konversation man alltid minns, och den handlade om att jag ätit något blad av en växt som fanns i huset. Samtidigt hör man mig föra en massa oväsen i bakgrunden och sen får jag telefonluren och säger med stor entusiasm högt och tydligt "Fammo!!" Sådana grejer är verkligen guld :) Efter det telefonsamtalet hos sjuklingarna - pappa var hemma från jobbet och var förkyld, jag med förmodligen - så ringde pappa till mamma. Under det samtalet hörs pappas allt större irritation över att jag envisas med att slå ett munspel i hallspegeln. Efter upprepade "Nej! Aja! Akta!" och liknande så tar pappa munspelet och jag börjar tjuta :P Jag var nog inte jättelätt att tas med som barn. Men ett charmtroll, tveklöst (A)

Nästa band var bl.a. Svensktoppen från -87; tänk så mycket bättre allt lät förr! När ingen R'n'B-skit var inblandat eller annat tjafs. Nästan allt lät bra på den tiden, t.o.m. dansbanden i viss mån lät bättre på 80-talet. När bandet tog slut slängdes raskt Svensktoppen från -91 i också. Inte lika bra musik, men ändå rätt mycket bra. Etta på listan låg "Jag mötte Lassie" tätt följd av två Tomas Ledin-låtar.
Slutligen blev det ett band med 60-talsmusik och lite soul innan vi gav upp för natten.


På bandet från 1987 hördes denna hit:

 

Och från -91 väljer jag såklart ettan på listan:

 

Nostalgi ska aldrig, aldrig, ALDRIG underskattas.


Kvaldramatiken

Jeeehopp, då var det definitivt klart att VM nästa år blir Sverigeavsaknat och jag får lägga min energi på främst Dyskarna istället. Känns klart vemodigt att det blev som det blev, men vi kan ju inte lyckas varje gång, egentligen har vi varit rätt bortskämda. Men visst borde vi kvalificerat oss även denna gång, absolut. Det mest positiva är att Lagerbäck försvinner redan nu så att efterträdaren får än mer tid att förbereda sig för EM-kvalet.

VM-kvalet börjar annars lida mot sitt slut och bara en omgång i november återstår då de sista platserna blir klara. De som fortfarande har chansen är:

- Afrika: Kamerun eller Gabon i grupp A, Tunisien eller Nigeria i grupp B, Algeriet eller Egypten i grupp C
- Sydamerika vs. Nordamerika: Uruguay eller Costa Rica
- Oceanien vs. Asien: Nya Zeeland eller Bahrain
- Europa: Ukraina, Irland, Slovenien, Bosnien, Grekland, Ryssland, Frankrike, Portugal

14:e och 18:e november spelas de avgörande matcherna där nio av de ovanstående länderna får sälla sig till nedanstående redan klara lag:

- Afrika: Ghana, Elfenbenskusten, Sydafrika (kvalificerat som värdland)
- Sydamerika: Brasilien, Paraguay, Chile, Argentina
- Nordamerika: USA, Mexiko, Honduras
- Asien: Japan, Sydkorea, Nordkorea, Australien
- Europa: Danmark, Schweiz, Slovakien, Tyskland, Spanien, England, Serbien, Italien, Holland

En hel del i mina ögon intressanta lag har lyckats kvalificera sig (Honduras, Chile, Australien, Slovakien, Serbien, Schweiz, Ghana, Elfenbenskusten, Sydafrika) förutom de vanliga stornationerna. Likaså har ett flertal nationer gjort mig besviken och saknas (Sverige såklart, Belgien, Tjeckien, Skottland, Kroatien, Colombia, Jamaica bl.a.) men så är det ju i kval, alla kan inte lyckas.
Imorgon lottas vilka lag som ställs mot varandra i det Europeiska kvalet så mer om det kan jag inte säga i nuläget. Däremot hoppas jag innerligt att Nya Zeeland fixar returen hemma i Wellington i november mot gästerna Bahrain (0-0 i första mötet i Bahrain) eftersom det är helt klart fler sevärda spelare hos Nya Zeeländarna än hos deras kombatanter. Med samma motivering hoppas jag även att Uruguay klarar av Costa Rica när de möts, båda matcherna i november. Kamerun leder sin grupp knappt före Gabon, men jag tror och hoppas att Rigobert Song och hans kamerunska bröder klarar hålla undan. Nigeria däremot får det dessvärre svårt att ta sig förbi Tunisien då tunisierna förmodligen kommer att klara av Mozambique i sista omgången. Slutligen är det en het drabbning mellan Algeriet och Egypten där segraren med största sannolikhet går till VM (vinner Egypten med endast 1-0 går Algeriet ändå till VM på bättre målskillnad). Förhoppningsvis får vi se en massa tekniska algerier (tänk t.ex. på att Zinedine Zidane hade algeriskt påbrå även om han spelade för Frankrike) i VM och inte ett mindre roligt Egypten.

Sådär, det var väl en liten snabb sammanfattning! VM blir roligt att titta på ändå om man är fotbollsintresserad, men som sagt, det är inte samma sak utan Sverige. För er som enbart följer Sveriges matcher förstår jag att allt jag just skrivit är rätt så ointressant, men för mig no way!

Nu blickar vi framåt mot imorrn och därefter 14:e och 18:e november.-Ja, det var en riktig kanonträff! Stenhårt, i krysset nästan!
Olof Mellberg kommenterar något ironiskt sitt intofflade andra mål mot AlbanienOBS! Rättelse: Idag publicerades FIFA:s världsranking, på vilken Europeiska lottningen baseras. Själva lottningen görs på måndag, den 19:e.

Uppsala? Ytterst tveksamt

Varit i kontakt med min arbetsgivare från E-tuna angående eventuella jobbet i Uppsala. Dock, med 99% chans, så blir det inget av med det jobbet eftersom en annan snubbe som är mer insatt och snabbare kan gå in givetvis är förstavalet. Inget att säga om det, hade inte jätteförhoppningar på just det jobbet ändå eftersom de uppgifterna jag skulle haft där är rätt färska för mig och jag saknar helt rutin för dem. Fast alla börjar ju nå'nstans och jag brukar alltid lyckas klara av allt jag tar mig an så det hade säkert funkat det med. Men nu är det som det är och bara att fortsätta leta hopplöst. Egentligen, så här i efterhand, så borde jag fortsatt att plugga något annat direkt när jag var klar med ljudutbildningen, typ tre år till. istället för att kasta bort nästan två år (jo, det är så det känns även om jag tagit körkort och haft första jobbet). Kanske att jag kör nå't snabbt till våren, vi får se.. Börjar dessvärre komma in i ett stadium jag nästintill aldrig varit i - jag vet inte vad jag vill. De senaste åren har sakteliga malt ner alla de illusioner jag vuxit upp med, de drömmar jag haft och nu börjar punkten att nås där jag inte vet varken ut eller in vad jag vill göra av mitt liv. Det är ingen rolig känsla.

Jag har nästan alltid vetat vad jag vill, haft åsikter och vågat säga vad jag tycker, vilket inte alltid gått hand i hand med alla de lärare jag haft under årens lopp. Ofta har det varit duster och ofta har jag gått segrande ur dem, stärkt.
Nu finns inga lärare längre, men jag har fortfarande åsikter om folk frågar mig saker och basunerar gärna ut vad jag tycker. Ibland är det kanske påträngande, vad vet jag, men jag går sällan över gränsen och att försöka såra folk är inte min grej. Så.. åsikterna finns kvar, men det jag nämnde först, att veta vad jag vill, det är det värre med. Vägen är inte lika guldkantad som när man var yngre, jag inser det mer och mer. Verkligheten är inte den man trodde, allt är inte så enkelt.

Nu står jag snart vid ett nytt årsskifte och säger samma sak som det förra skiftet: må nästa år bli ett bättre år än det som varit!

Kent, Lisebergshallen 19:e Mars 2010

Då jeflar blir det njutning! Även om nya singeln inte är något som 100-procentigt tilltalar mig så betyder inte det att det inte kommer att bli magiskt - de har ju ett digert register om man säger så.

Henke brukar boka biljetter när det är nå'n form av evenemang på G (det har bara blivit så) men denna gången hade han en föreläsning i morse när biljetterna skulle släppas så jag fick ta det. Då min dygnsrytm nu är "återställd" till det gamla vanliga så struntade jag helt sonika i att gå att lägga mig alls och såg istället på "Varn!ng för Jönssonligan" klockan halv åtta på morgonen..
9.00 öppnades ticnets kassor och efter idogt klickande för att komma fram så lyckades jag redan 7 minuter över nio att få tag i fyra prima biljetter. Rätt go känsla när man 9.40 tittar in igen för skojs skull och märker att det bara finns enstaka, ensamma platser kvar till fredagens konsert. 11.00 släpptes dock biljetter till en extrakonsert på lördagen (även i Stockholm gjordes detta tilltag) så många av de som inte lyckades till de två ordinarie spelningarna, torsdag och fredag, fick nog biljetter ändå. Bra tilltag att räkna med att trycket kunde bli sådant!
Jag tänkte egentligen stannat uppe hela dan eftersom den redan var inledd men började sega ihop vid datorn vid elva så jag la mig och sov istället. I nästan hela fyra timmar tills en viss för stunden elak, hemsk bror väckte mig -.-

Kent, Lisebergshallen 19:e Mars 2010 - Björkman, Henke, Jossan och Linn intar lokalen!"Dansk...JÄVLAR!"

Jag finner knappt några ord. Det kommer ta mycket, mycket, MYCKET lång tid innan detta hemska lägger sig. Danmark...*bluuäääsch*

Ja då blir det till att heja 100-procentigt på Tyskland i VM då. Heja Sverige mot EM 2012.. fy fan vad avlägset det känns. Jävla helvetes skit!

Som märks blir inte detta ett inlägg med speciellt stort djup. Djupet är fyllt av tomhet, chock och frågetecken. Vad hände liksom? Jävla Danmark... Och jävla Portugal och Ungern som såklart inte kan vara snälla och spela oavgjort...

Jävla skit.

Som att man inte redan var smådeppig. Strö salt i såren, gör det bara.

Musik är det enda som aldrig sviker. Det är dit jag flyr nu. Som vanligt. Musikens värld.

Fan vet om det inte blev djupt ändå.

Sov gott.

Det tog sig mot slutet

Om, jag säger OM, man ska slänga iväg nå'n röst till Idol, så får man tänka taktiskt.. Det är ingen idé att rösta på nå'n grym kille, typ Erik, för han klarar sig ändå kvar med en massa tjej-röster (det där var inte meningen som något nedvärderande, absolut inte, bara konstaterande). Ska man rösta såhär i början får det bli på nå'n tjej. Och idag fanns det två stycken som förtjänade den rösten, Mariette och Tove. I manlig väg förtjänar Erik och Calle röster. Helt okej var även Camilla (överraskande nog). Resten av starfältet hade jag gärna raderat bums om jag haft makten.

Om jag tittat mycket på idol i år? Inte ett skit före detta avsnittet i princip. Det behövs inte. Allt inför är bara massa dravel där 32592 talanglösa mähän visas upp och ett fåtal stackare med talang är inklämda i allt detta. Det är nu det gäller och nu det är lite, lite, lite mening att börja kolla. Lite säger jag eftersom vi alla vet att de som mest förtjänar att vinna förmodligen kommer att sluta femma, fyra, trea eller tvåa. Dock är detta en av få tävlingar där det lönar sig allra mest att inte stå som slutlig segrare. Som segrare får man en massa skitlåtar man måste spela in en platta med, medan man som tvåa blir fri på ett helt annat sätt och får göra mer den musik man själv vill. Därför hoppas jag i år att någon ganska bra vinner, men inte den bäste. Tänk er Mariette som tvåa och Erik eller Calle som etta. En tvåa och speciell artist som får göra det hon vill och en vinnare med bra röst som förmodligen inte anpassas åt det slemmiga hållet som det skulle bli om kastratsjungande ylaren Rabih vann. Dessvärre finns en stor risk att just den sistnämnde jeppen tar hem hela skiten i år. Nästintill samma skrot och korn som Darin och Kevin, bara tre-fyra resor värre = stor vinstchans med tanke på den stora procentuella typ av klientel i programmet som ofta skriker sig hesa och röstar som galningar på just denna typ av gnöl.

För övrigt gillar jag mitt system av Idol-tittande: Muteat hela programmet utom de uppträdanden som är värda att lyssnas på. Efter två-tre takter har jag en åsikt och antingen fortsätter att lyssna eller stänger av ljudet och återgår till datorn. Mycket effektivt! Med i paketet slipper man med detta system även Peter Jihdes mellansnack.

---

Imorrn är det en förbannat viktig match som vi kommer att vinna. Kan inte se i kristallkulan vilka siffror vi vinner med dock.


"Kom ihåg: fem öl, alltid bättre än två"
-Jocke Berg

Jag ska ringa imorrn. Jag ska.

Sedär, just när jag ska till att skriva ett inlägg så har jag fått en kommentar på det gamla, det är så det ska vara, tack fröken Bröl! Ska svara inom ett dygn denna gång, I promise.

I vilket fall tänkte jag mest beklaga mig över min egen motsägelsefullhet när det gäller ledig tid. Här ute på landet blir det lätt så att man inte tar sig för någonting eftersom de få man känner inte bor nästgårds utan inne i stan. Inget nytt problem, har tagit upp det flera gånger förut, jag vet, men poängen är att om jag då inte tar mig för att hitta på sociala aktiviteter i stan; kan jag inte då göra något annat kreativt på egen hand? Jodå, visst kan jag det, se bara:
- Ta en promenad
- Spela gitarr
- Kolla på film (kreativt på sitt sätt, hjärnan får arbeta om det är en krånglig film)
- Göra musikvideos
- Göra en ny header
- Plugga på nå't random som verkar intressant, bara för att
- Dikta
- Göra musik
- osv, osv..
Men gör jag något av ovanstående? Nej, det blir allt som oftast inte av. Dels för att min inre latmask gärna tar överhanden, dels för att några procents rastlöshet inte vet vad jag mest känner för, och dels för att jag ofta helt enkelt inte har den mentala orken - alltså inte att lathet är inblandat, utan mer som att hjärnan suckar och en tyngd lägger sig över allt man kan ta sig för.. ungefär, lite svårförklarat. Men allt är jobbigt bara utan att man kan förklara varför.

En annan motsägelsefullhet är att jag både vill ha saker planerat och samtidigt vara fri att göra som jag vill utan planering. Det är en ganska svår kombination, men.. säg såhär: man planerar en resa och ungefärliga platser och tider som man ska hålla sig till på den resan, men vad man gör inom dessa ramarna är totalt fritt. En ganska bra beskrivning. Ska man transformera denna sammanfattning till ett yrke istället så blir det svårare.. jag antar något kreativt och spontant, men med en massa deadlines typ..?

Vad jag egentligen vill ha sagt med allt detta ovanstående dravel är att jag just nu har förbannatinihelvetesjävlatråkigt. Puh..Inspiration

Lys upp min höst
Lys upp mitt liv
Lys upp den väg som snart blir så mörk
Släpp inte taget
Hjälp mig upp
Du kan om du vill

Inget är så svårt som det verkar
Inget är ouppnåeligt, tro mig
Men vägen är lång
Vägen är svår
Fatta taget
Du kan när du vill

Räck mig ett strå
Ge mig ett ljus
Satsa dig själv
Jag kan se oss lyfta
Lys upp min höst
Du kan, jag vet du vill

Töntarna

Så heter Kents nya singel. Som jag väntat och längtat efter att de ska släppa något nytt, allra mest för att det innebär att de ger sig ut på turné igen, men också för att se vilken typ av musik de skulle göra den här gången. Förra skivan, "Tillbaka till samtiden", innebar en massa elektroniska inslag vilket jag personligen inte tycker är särskilt mycket Kent i grunden, men funkade ändå för den skivan (jag måste poängtera att den inte direkt är en av mina favoritskivor med Kent..). I julas släpptes singeln "På drift?" som jag tycker är underbart bra och i och med den trodde jag i min enfald att soundet på kommande skivan skulle bli något åt det hållet. Så verkar icke fallet vara överhuvudtaget i och med nya singeln. Texten är bra, men musiken.. det låter som en ännu djupare nedgrävning i den elektroniska gruva de började rota i på förra albumet. Jag är klart besviken. Det låter mer som nå'n skum Depeche Mode-låt än Kent. Jag skiter fullständigt i vad andra tycker om singeln, för mig är den bara en stor känsla av "Jaha, vafan nu?"

Hoppas, hoppas att det bara är "Töntarna" på skivan som är såpass, rent ut sagt, dålig. (Jo, det är sant, jag kallade just en Kent-låt dålig.)

---

I övrigt har helgen varit bra! Kom hem för en stund sen efter ett antal timmars tågresande och öppnade mitt cdon-paket jag beställde i förra veckan innehållandes "Masjävlar", "Fucking Åmål", alla avsnitt av "Rena rama Rolf", "Tornado" samt två skivor med "Snow Patrol". Känns mycket bra!

Sen var det något annat jag skulle säga, hmm.. äh, som vanligt är jag senil som ett ånglok. Jaja, var säkert inget viktigt.

Funderar på att skaffa ny header annars. Men det lär la dröja med tanke på hur snabbt mina projekt brukar gå.

Jo, nu kom jag på det jag inte kom på!! Ville ju bara avsluta med att visa att Henke bor granne med Ibrahimovic:
Hos bästa vännen i Kalmar

Sitter av förklarliga skäl inte så mycket vid datorn här i Kalmar, men lite snabbt sammanfattat så har vi hunnit spana in "Inglourious Basterds" på bio i fredags. Vi hade inte bokat nå't eftersom vi inte trodde att det fortfarande skulle vara något stort tryck på filmen, men fel hade vi! Snopna vid kassan får vi veta att det är utsålt. Dock kom vi just då förbokade biljetter som inte hämtats ut blev fria för försäljning och vips så hade vi supertur och fick tag i två stycken! Efteråt drog vi till studentpuben där vi tog den enda lediga platsen, husets mest bekväma soffgrupp konstigt nog, och fick rätt snart påhälsning av nå'n från Henkes klass och dennes kompis. Nå'n halvtimme senare drog de vidare och jag och Henke tjötade om filmen tills det stängde.
Igår däremot stannade vi enbart hemma och kollade fotboll, intog diverse alkohol, pratade om massa både roliga och jobbiga saker, lyssnade på massa bra musik, lirade fifa och hade det allmänt gött. När man däckade i säng har jag inte den blekaste om *frågar Henke* närmare fyra nå'nstans sägs det. Konstigt nog inga större sviter idag, men det klagar jag absolut inte på!

Nu ska jag nog återvända till Chelsea-Liverpool där Chelsea-asen nyss tog ledningen med 1-0 genom Anelka.


Hejsvejs grus och gnejs

RSS 2.0