Kryssning

I helgen har jag alltså varit på första kryssningen (inte så att jag aldrig åkt färja förr, men första verkliga kryssningen). Var börjar man?

Eftersom inga anslutningsbussar finns från västra Sverige så fick jag komma på lösningen att åka med Marcus från Linköping istället. Därmed blev det tågresa dit i fredags, vi såg på en seeeeg film som kunde varit så mycket bättre (The Butcher) och la oss rätt så tidigt med mina mått mätt.

Lördag vid elva klev vi på bussen och trodde i vår enfald att det skulle gå att vila lite på bussen - icke. Minimigränsen på kryssningen var 23 år och alla på bussen nära vår ålder var relativt lugna, men 35+ däremot, ujuj.. Så fort vi klev på knäcktes bärs, alkoläsk och började shottas. Ju mer resan gick framåt, desto högre blev också ljudvolymen. Till slut fick både jag och Marcus ha hög musik i öronen för att kunna få någon som helst vila.

Framme vid färjan mötte vi så upp med övriga nio resekumpaner och inledde den sega väntan på att få gå ombord. Eftersom dels taxfreen skulle vara stängd och dels önskan att kunna dricka på rummet var stor så hade de flesta av oss smugglat med något. Smugglat säger jag eftersom man tydligen inte får ta med alkohol ombord. Dock insåg vi när vi gick runt på terminalen att detta var något som gladeligen alla andra också sket fullständigt i - trots en stoooor affisch på caféet om att förtäring av egen mat, dricka eller alkohol var förbjuden så satt alla därinne och krökade ändå. Mycket märkligt. En i vårt sällskap hade kommit in på sin tredje öl när vi fick komma ombord, men i övrigt drack vi andra inget ännu - inte förrän vi kommit in i hytten vill säga.


Väl i vår hytt (min, Marcus, Teos och Björlinds) blev det inte direkt någon uppackning, snarare öppning av öl. Marcus hade ingen så han öppnade istället sin Stockmos Alkoholfria Krusbärscider blandat med vodka. Kort därefter gjorde vi oss iordning och två av våra vänner kom in i hytten en stund. Nu hade kvällen börjat.


Hyttsejour ett var avklarad och vi begav oss hela sällskapet mot stora dansgolvet och stora baren. Jag körde på öl (vilket var den enda alkoholtyp jag beställde under kvällen) och vi placerade oss på övervåningen med överblick över salen. Kort efter första ölen stack jag på toa, hade en kärvande dörr, och lyckades ta i så att höger pekfingers knoge slant rätt i dörrkarmen och fick ett fint jack som började blöda. Snabb tillfällig inlindning i papper och sen ingen mer tanke på det, istället raka vägen mot baren för en ny öl. När jag återkom till sällskapet fick jag dock veta att vi skulle gå och äta = min öl fick nästan halsas och njutningen hann jag knappt känna.


Matdags alltså, något jag inte var intresserad av överhuvudtaget då magen var allt annat än hungrig. Efter en snabb blick på menyn bestämde jag mig för en salladsassiette á 20,50:- och en Tuborg för dubbla det priset. När servitrisen kom och tog beställningar sa hon, något onödigt upplysande, "Det är bara sallad.." och jag tänkte "Jaha? Och? Brukar det vara flintastek i "salladsassiette"?" I vilket fall kom till sist maten och jag åt så långsamt jag kunde för att vara i fas med övriga svältande kumpaner. Till slut var det dags att bege sig vidare.


Vända två på stora dansgolvet inleddes, denna gång i närheten av en mindre bar på nedervåningen och rätt bekväma stolar. Här däckade killen som börjat öla redan innan vi gick på båten och blev så småningom väckt av en 40+ tant som ville pilla lite, vilket försämrade killens, Robin, humör avsevärt och hans kompis, Robert, fick ta ner honom till hytten istället. Under tiden blev det ännu en öl för mig i glada vänners lag och lite dans också ("Fångad av en stormvind" är enda låten jag minns från det dansgolvet) innan vi lämnade för nästa ställe, trubadurpuben.




På trubadurpuben trivdes jag som fisken i vattnet, absolut mest min typ av ställe. Sköna skinnfåtöljer, lagom slapp stämning med trubaduren i bakgrunden, man kunde konversera, och så en - gissa vad? - öl på det. Ytterst trevligt! Här stannade vi skönt nog rätt så länge innan några av oss droppade av och jag bestämde att det var dags för sejour två i hytten, den riktiga sejouren.


Tillbaka i hytten gick vi nu lös på det riktiga medhavda artilleriet, vilket för min del innebar Fanta Exotiska Frukter blandat med Bürgentaler Korn (typ vodka) och några skänkta Gin&Tonic från Teo. Stämningen var hög, rolig, trång och gemytlig. Två i sällskapet hade tackat för natten när vi lämnade trubadurpuben, men i övrigt var vi fullt manskap eftersom Robin plötsligt kom in och gjorde storstilad comeback från drömmarnas land. Eftersom jag är en stor fan av hemmafester så är det inte konstigt att detta var en av mina favoritperioder under resan, men självklart kunde vi inte stanna i hytten för evigt så efter ett tag blev det till att styra kosan mot det mindre dansgolvet, i mitten av båten.




ClubSeven, som stället hette, bjöd inte på någon höjdarmusik hela tiden direkt, men nu började man gå in i läget att musiken inte var det viktigaste och att jag dansade ändå fastän jag inte direkt är en storfan av att studsa runt på dansgolvet. Runt halv ett-två slutade också mitt bankkort att fungera eftersom Swedbank tydligen hade tekniskt fel. När jag två gånger bad bartendern pröva mitt kort igen fick jag "bonnjävel" till svar och härsknade till en smula. Vissa missade tydligen social kompetens under bartenderkursen.. Nåväl, jag prövade då med att beställa i en annan bar där de var mer förstående och sa att så'nt händer ibland. Efter den konfirmationen att bartendern i ClubSeven var ett amatörmässigt rövhål så skällde jag ut honom en andra gång innan jag lät det hela vara. Istället tog jag en snabbsväng till hytten och tog sista klunken Fanta/Korn för att sedan återvända till gänget och abrupt få en shot Sambuca tilldelad av Teo. "Tack och bock!" sa alla och svepte denna gåva. Nu var det färdigdrucket för min del och exakta förloppet efter shoten kan jag inte redogöra för, men jag vet att det fram till halv fyra-fyra-tiden bestod av till 85% dans iallafall. Till sist började folk droppa av allt mer och jag och Björlind drog ner till hytten och snackade en halvtimme innan också Teo och Marcus anlände för snack i ytterligare någon halvtimme. Därmed var kvällen till ända och vi stupade alla i säng.


Dagen efter gick vi upp en timme för tidigt eftersom jag missuppfattat tidsomställningen och ställt klockan helt fel i fyllan och villan. Kombinationen för mycket blandningar, för lite vatten och för lite sömn är inte så bra och ju mer tiden gick, desto mer kände jag att det skulle bli svårt att få i sig någon frukostbuffé. När äntligen buffén öppnade vid ett (vi gick upp redan elva) började jag redan i kön till kallrätterna (varmrätterna kom jag inte ens till) att tvinga i mig fetaost lite desperat för att försöka få igång magverksamheten. Dessvärre gick detta alldeles för långsamt och jag åt sammanlagt ett salladsblad, ett halvrått kallt kycklingspett, en köttbulle (snodd från Marcus), ett ägg, lite mer fetaost och, när magen till slut började ordna sig, lite brylépudding bara för att det såg så gott ut. Till detta hinkade jag i mig mängder med juice och vatten och slutligen en kaffe som ackompanjemang till brylépuddingen. Oekonomiskt med tanke på vad buffén kostat, men tänker man på hur mycket jag sparat på att bara dricka öl och äta salladsassiette kvällen innan så överlever jag denna missräkning.


När båten lagt till i Stockholm runt 15.30 sa vi alla lite sorgset adjö och begav oss åt varsina håll. På bussen tryckte jag efter nå'n timma gladeligen i mig Marcus efterskänkta smörgås då hungern börjat skrika på allvar. Likaså åt jag honom halvt ur huset när vi kom tillbaka till Linköping. Tur att hans mamma gjort så mycket mat..

I måndags åkte jag så hem med tåget, trött och med många intryck som äntligen börjat smältas. Nu när jag ser tillbaks vill jag gärna åka en sväng igen så snart som möjligt, men det dröjer nog. För mig var det ju egentligen inte själva kryssningen som var poängen utan sällskapet. Men trots stängd taxfree, skällande bartendrar, ojämn musik, dräggiga 35+ och annat så överväger alla positiva faktorer och jag ser fram emot en ny färjesväng.

Tack alla för en grym helg!

Kommentarer
Postat av: Kattis

Haha så jävla kul kryssning :D vilken jävla bartender hajjade aldrig vad som hänt förren nu :P skulle ha slängt en drink i ansiktet på han!!

2009-10-28 @ 16:23:35
Postat av: Teo

Jaha...så det var så kryssningen blev...

...mindes inget...:p

2009-10-28 @ 18:03:30
Postat av: Sofia

HERREGUD SOFIA! Jag trodde att jag hade svarat på den här kommentaren för evigheter sedan! Morr på mig.



Men jajo.. såna funkar självklart också. Det finns många såna som är riktigt bra, det är bara det att när folk frågar vilken favoritfilm jag har så är det enklast att säga en humorfilm istället för att klura ut en av alla miljoner romantiska komedier :D



:O Rena Rama Rolf!! Det kommer jag ihåg från när jag var liten. Och ja, jag är avundsjuk.



Nej, precis.. mycket enklare att vara glad på Internet.



Hehehe... jag känner att det väldigt ofta är så att man måste varit med för att förstå vad jag tänker på. Höhö. Vääldigt ofta. Men roligt att höra att du trots allt tycker om min humor :D Har du kollat programmet än? SKOJSKOJSKOJ!



Verkar ha varit en väldigt fräsig kryssning :D!

2009-10-30 @ 02:47:20
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Här kommer förresten den utlovade extra-kommentaren som jag skulle gett dig för evigheters evigheter sedan. Hehe.

2009-10-30 @ 02:47:57
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback