Hello Aloha

Back in Kungälv igen efter alla veckor i Olofsbo. Tangentbordet är fortsatt klistrigt, men överraskande bättre än igår konstigt nog.

På vägen hem stannade vi en timme och hälsade på mormor på sjukhuset. Det var ingen propp utan "bara" hjärtattack och nu mådde hon mycket bättre och klagade på att det var tråkigt att bara ligga där. Rösten var lite hes och hon var trött men annars verkade hon ganska pigg och pratade på som vanligt.
Läkaren trodde att hon snart skulle vara hemma igen, låter bra, stålmormor :)

Förvånansvärt ödsligt sjukhus och lugn och ro i överflöd i övrigt.

---

IFK förlorade som väntat mot HIF. Väs. Måste man verkligen vänta tills slutet av säsongen innan klåparen Olsson försvinner? Misär. Bortslösade talanger. Gah.

Nu ska jag börja se igenom lite gamla band med tecknat. Why not liksom, det tecknade vår generation växte upp med går att se även idag.Mormor

Mormor är på sjukhus. Blodpropp och liten hjärtattack i förmiddags. Usch. Hon var vaken hela tiden och är stabil nu så det är ändå lugnt för tillfället.. Jag har trots allt en strong mormor, 89 år ung.

---

VM-lottning känns ganska oviktigt när man tänker på ovanstående. Tuff grupp, men den kunde ändå vart värre, det kan gå, inget är någonsin hugget i sten.

---

Har problem att skriva. Inte för att jag plötsligt blivit dyslektisk utan för att en viss bror spillt päroncider över halva tangentbordet som blivit otroligt härligt och segt nu. Speciellt mellanslag, höger shift och tecknen n m , och . Kul.

---

Kollar "Octopussy" nu. Måste sysselsätta hjärnan. Är alltid grundinställd på att saker ordnar sig till det bästa i krissituationer, men som ni alla vet är jag också expert på att tänka för mycket. Så även om jag hoppas och tror på att mormor snart är hemma och på benen igen försvinner tankarna lätt iväg åt vad som skulle kunna hända i värsta fall.

Ska ta mig an "Titanic" senare inatt också tänkte jag. Var ett tag sedan. Förlängda versionen så då får man x antal timmar att fly iväg till morgondagen.Krya på dig mormor, vi tänker på dig.


Välregisserat

Är hemma efter en sista natt med gänget ungefär, fast utan ett större gäng, jag och Erik är ju spillrorna av "Coola gänget" som fanns i Olofsbo för längesedan och idag alltså bara existerar som någon slags relik i form av mig och Erik.

Grill med hans familj följdes av en sista sommarvandring i Olofsbo med öl, musik och massa tjôt. Givetvis avslutades kvällen med fm i hans friggebod och lyssnande till "Vaken" (f.d. "Nattliv").

Det var önsketimme i "Vaken" och när jag och Erik just skulle säga farväl så önskade någon "Amazing Grace". Kan det bli mer välregisserat när man lämnar en av sina bästa vänner för en förmodligen lång tid och en såpass gråtmild låt spelas? Kändes nästan löjligt snyggt där jag tassade iväg i natten.I said I'd fight and die for you

Dagarna här i Olofsbo börjar närma sig sitt slut, i helgen åker jag till Kungälv igen.

Idag har det överraskande varit lite skön sol och värme igen och då blev det även grillande; marinerad ytterfilé, chilipotatissallad, grönsaker och öl. Prima!

Senare på kvällen lite kortspel hos faster, kusiner och kusinbarn följt av fm hemma med Erikski.

---

Ett skumt fenomen jag funderat över: de gånger jag skriver något smått trivialt på bloggen är det oftast ett 10-15-tal folk som klickat in medan det när jag skriver något verkligt viktigt och seriöst ligger under tiotalet läsare. Lite märkligt att det alltid lyckas prickas sådär. Men, men, triviala saker kan vara nog så viktiga som seriösa ibland så ingen fara på taket!

---

Dagens låt, upptäckt via radio överraskande nog:

Som jag skrev på fb: "Ser framför mig hur man glider fram på cykel en ljum, stjärnklar sommarkväll med en tjej på pakethållaren som kramar en tätt om midjan och tid och rum upphör att existera. I en tid då massa elände händer är det sådana små tankar och sån här musik som gör en riktigt glad igen. Underbart."


Begrundande av senaste händelserna

En människa drömmer i snitt fem till sex drömmar per natt. Vissa minns massor av sina drömmar medan andra knappt minns några alls. Jag är närmare den sista kategorin och minns kanske några gånger i månaden vad jag drömt om.

För någon vecka sedan drömde jag en dröm om att jorden gick under. Jag minns inte några detaljer nu mer än att det var det den gick ut på och att den var väldigt påtaglig så att man kände stort obehag när man väl vaknade.

Drömmen föll i glömska fram till nu när det sinnessjuka i Norge hände och bror Linus idag började snacka konspirationsteorier o.s.v.

Ibland stannar man helt enkelt upp och undrar vilken sjuk värld vi lever i och vartåt det hela barkar, om vi håller på och skapar vår egen undergång (eller som Arnold sa om människor i Terminator II: "It's in your nature to destroy yourselves") I andra tanken är det hela inget nytt, vi människor har alltid gjort galna saker, bara på olika sätt under olika epoker och med olika verkningsgrad.

Det viktiga tror jag är att försöka klara av den svåra balansen mellan att dels bry sig och förstå det hemska och dels inte stanna upp och tänka på hemskheter som händer för mycket för att det helt enkelt inte är hälsosamt.

Henrik Schyffert uttryckte det rätt bra i The 90's när han använde det i sammanhanget om varför humor fanns till:

"Vi människor är de enda varelserna på den här planeten som har ett intellekt som är stort nog och smart nog att förstå att det finns äckliga saker som pågår på den här planeten, vi förstår att det finns svält, AIDS, död, krig, homofobi, rasism och så'nt där, det förstår vi, att det finns Englamördare och tyskor som åker till Arboga och slår ihjäl barn, det fattar vi att det finns. Men, om vi skulle sitta och tänka på det på riktigt hela tiden och försöka analysera det, till slut skulle våra hjärnor brinna upp för det är så mycket äcklig information /.../"


Att vara människa är att kunna bry sig, men också ha förmågan att ta sig vidare. Jag jobbar med det, det hoppas jag alla andra gör också.Snark

Nu tänkte jag gå och lägga mig. Känns dags.Hemmafrun speaking

Slogs plötsligt av tanken "Vad hände med midsommar?" Jag menar, för ett tag sedan längtade man till sommaren och alla roliga saker som fanns att se fram emot och nu så har en massa av dessa redan passerats.

Ju längre man lever, desto snabbare tycks allt gå. Betyder detta att t.ex. pappa som är 65 lever ständigt speedad?

---

Imorrn måste jag ut och röra på mig på något sätt. Två dagar av att bara sitta inne, köra tvättmaskinen och laga mat åt mig och brorsan gör en änna liiiiite rastlös. Hemmafru Richard behöver luft -.-

---

Kollade på en film på TV förut. På TV! Helt otroligt. Jag menar, vanligtvis nuförtiden så går det antingen bara skitfilmer, okända filmer eller filmer man sett 746 gånger och är oändligt trött på. Men idag, fem minuter i nio, fick jag för mig att se en film och varför inte se om det, mot alla odds, fanns något att se på TV och köra lite retro?
Kollade igenom utbudet och började sucka alltmer över det som erbjöds tills jag såg att TV11 visade min favoritfilm, "Den Osynlige". Prima! Den fick det bli. Det kunde ju liksom inte gå fel :)

..att det var reklam typ varje kvart var mindre kul. Börjar bli jävligt trött på Siba-Fabian.. aja, hann i alla fall ta in all tvätt i pauserna och mata katten.

---

Nu? Kanske "Braveheart". Nej, först käka, sen "Braveheart". Ja, så får det bli.


På tal om att vara speedad, diggar kommentaren till denna låt på tuben: "lol this is the ideal song if you want to drive a car while getting shot at" med syftande på att det är just det som händer i filmen den är hämtad ifrån.


Köbenhavn

Gårdagens besök i Köpenhamn var mycket trevligt, även om det blev lite stressat på slutet.

Vi startade vår lilla road trip, jag, Erik och Linus (Norton a.k.a. Sovton var lat och orkade inte haka på), klockan halv tio ca och tog Audin ner till Helsingborg.
Väl där blev det pengaväxlande och Tycho Brahe till Helsingör för tåg vidare mot Köbenhavn.

När man åker tåg i Danmark ska man stämpla/klippa sin biljett vid resans början. Vi svenska tågresenärer trodde givetvis att detta betyder att konduktören ska stämpla/klippa biljetten vid resans början. Icke.
Vi lämnade fram våra biljetter och konduktören stirrade precis så många sekunder att man börjar undra vad som är fel. Då klämmer hon ur sig frågan "Varför är de inte stämplade?" och vi andra tittar på varandra som fån. Konduktören läser baksidan för oss, vilket vi redan gjort, där det står att biljetterna ska stämplas vid resans början. "Ehm.. ja? Vi trodde att det betydde att konduktören gör det i början av resan?"
Damen suckade och mumlade något om "Jaja, för den här gången.." och drog av någon mikroskopisk flärp i hörnet på biljetterna följt av "Stämpla innan nästa resa" typ.

Vad lärde vi oss alltså av denna biljettincident? Jo, just det sista uttalandet, när det äntligen kom fram att stämplandet skulle ske innan själva resan, alltså inte bara i början av resan som det stod på biljetten. Lätt att tolka väldigt olika.
Till resan hem upptäckte vi gula automater som vi prövade och förstod slutligen hur systemet fungerade. Att klockslaget som stod på stämpeln inte visade på någon logik någonstans är en helt annan historia.


När vi gått av i Nörreport sökte vi oss raskt mot Ströget för att käka. Efter en del vandrande, bl.a. längs den skittrista storgatan Gothersgade (läs det med engelskt uttal, som vi gjorde, istället för danskt så blir det mycket fräckare), så surrade vi i utkanten av Ströget innan vi bestämde oss för att käka i Nyhavn istället så vi kanske kunde hitta mindre upptagna restauranger.
Ovanstående tanke var dock felaktig då det var rätt fullsmockat där med och vi fick gå mer än halva gatan innan vi till slut hittade och skyndade in och tog ett ledigt bord.
Käket var okej på Nyhavn Hereford men absolut inte mer. En dyr burgare som inte smakar något was not what I had in mind. Väntetiden var dessutom under all kritik. Ölen kom bums sen dröjde det över en halvtimme, säkert närmare 45 minuter, innan käket kom. Funderade i perioder allvarligt över att dränka blomman på bordet i ketchupen som kommit in lika snabbt som ölen..

Efter käket skyndade vi vidare mot Christiania för att se hur det såg ut och efter lite karttittande, ett telefonsamtal och en rak kurs med lokalsinnet i högsta hugg kom vi så småningom fram till den omdebatterade platsen.
Måste säga att det inte helt var som jag förväntat mig. För det första trodde jag inte att det skulle ligga så centralt som det gjorde utan mer i utkanten av stan. För det andra var det inte direkt fyllt av enbart invånare utan istället en blandad skara av invånare, invandrare, turister och andra Köpenhamnsbor. Kändes lite mer som ett extremt nedgånget gammelstadskvarter än den hippiestat jag hade sett i mitt inre.
Sammanfattat alltså en liten besvikelse, men ändå en grymt fräck kontrast att vandra in bland de nedgångna husen i solen och plötsligt mötas av en vägg av cannabisdoft mitt i en storstad nästgårds till Sverige. Lite surrealistiskt på något sätt med öppna försäljanden och massvis med olika sorter att inhandla om man kände för det.

Efter denna kulturella erfarenhet (som vida överträffar Glyptoteksparken i gymnasiet..) började vi få bråttom på riktigt för att hinna tillbaka till vår utgående parkeringstid i Helsingborg.
Efter en massa hattande, åter med lokalsinnet i högsta hugg, kom vi slutligen tillbaka till Nörreport. Dessvärre slösade vi först tid på att gå ner i fel nedgång, till tunnelbanan, och sedan gjorde vi det skojsiga misstaget att hoppa på fel tåg. Som tur var kunde vi hoppa av på nästa perrong där även rätt tåg passerade och förlorade därför inte så mycket tid, men ändå, alla minuter var viktiga. Att vi skulle bli sena var nu redan självklart, men ju mer tid som passerar, desto större risk att parkeringsvakten vart där och kluddat..
Att vi tog fel tåg berodde på att vi var stressade och bara läste "Helsing.." ungefär på skylten och hoppade på. Inte förrän vi började kolla tidsangivelserna på den digitala skärmen på tåget insåg vi att detta var ett tåg som skulle ta oss den otroligt smidiga vägen via Malmö för att sedan hamna i Helsingborg. Visst, vi kunde tagit det också, men det hade tagit lite längre tid..

Efter att ha shoppat loss på några flaskor vin på båten hem småsprang vi av och mot bilen. På avstånd såg vi något vitt i rutan och började svära så smått..

..men lo and behold, ty det vita vi såg var bara Linus plyschtärningar som glatt dinglade bakom rutan! Inga böter trots cirka en timmes försening, hooray! Prisa skatteåterbäringen!

Hemma igen var man skettrött och körde bara fm en stund med Erik innan han stack hem och jag gick och la mig med datorn i sängen för att slösurfa lite. När jag på allvar höll på att få en blackout kändes det dags att stänga ner..

En god måndag var till ända!

---

Idag har solen fortsatt att skina, jag och Linus käkade polarbröd (glömde köpa tacobröd så man tager vad man haver!) med fläskfärs, grönsaker, sweetchili/crème fraiche-sås och rosévin, och spelade lite fm.

Sist Midsomer och nu blir det nog en film. Crank 2 känns lämpligt. See ya!

Kräftis över, Danmark nästa

Jag vet inte vad som var mest komiskt med reklamspamkommentaren till mitt förra inlägg; att någon verkligen tror att jag ska gå in på deras tävling eller att själva priset i tävlingen var "en snygg Ear Cuff" (fick dock googla vad skiten är för min erfarenhet av Ear Cuffs är inte speciellt stor..)

..enda anledningen till att jag blir småsugen på att besöka sidan är att man kanske då får se vem galningen är som tycker jag saknar Ear Cuffs i min digra accesoarsamling.

Nog om det, mer uppmärksamhet än så är det hela inte värt.

---

Barnvakt Richard skötte sitt jobb igår med två av tjejerna från lärarvikarietiden. Att stackarna inte kunde sova vid halv nio-tiden och låg vakna i flera timmar innan de fick komma och spela Uno en stund istället berodde mest på att vissa fjortisgrannar hade ytterst högljudd fest och gapade.

I övrigt gick mitt barnpassande ut på att instruera Sims 2, kolla på när det åktes rutschkana och hängdes knäveck, knuffa på gungor samt kicka lite fotboll. Mycket mer än så behöver man faktiskt inte göra när man tar hand om fler barn än ett, de underhåller sig rätt lätt själva och det viktiga är att man är i närheten och finns där för dem.

---

Kräftfestivalen är nu helt över och lite skönt är det ändå. Inte att jag har något emot den egentligen, men nu försvinner pressen att man måste utnyttja den bara för att den finns några begränsade dagar typ.
Hann ju besöka mojset två gånger i alla fall vilket känns helt lagom.
Hade trevligt båda gångerna, men första var nog bättre än andra. Fler sköna människor man snackade med (och slapp hamna på dansgolvet och känna mig fullkomligt obekväm) och på det hela taget en mer organiserad kväll även om jag var lagom bakis dagen efter.

Väl mött nästa år? We'll see!

---

Imorrn blir det en dagstripp till Köpenhamn faktiskt, med Erik, Norton, och Linus som tar ratten.
Har hört elaka rapporter om regn men får la hoppas det stannar i Sverige och att Danmark skiner som en pärla i solen (never gonna happen, men..)

Öl på Ströget! Höres!

Smörgåstårtaaagggg

Det är typ vad jag lever av just nu. Den tar fan inte slut. Åt senast för fem minuter sen lite av den goda ätbarheten. Och tar mig nog en bit till snart.. mohaha!

Hemma efter kväll i Glommen. Visst, jag "kände" inte så många, men däremot kände man igen en hel del och bytte några ord med. Weird. Inte kände igen som när man pratar med skönt folk i Falun utan kände igen som i att "Hej, det är ju du! Det är ju du som är han/hon!" Typ. Inte så familjärt, men ändå trevligt.

Kvällen slutade med att jag och Norton satt och gnaskade brända mandlar på stenarna nära hemma. Erik? Vem är det? Näe, men han försvann någonstans när jag och Norton stack hemåt.

Sooovaaah

But my smile still stays on

Igår kom den olidliga orkan över mig. Förklaringen stavades b-a-k-f-y-l-l-a. Jippi! Händer trots allt inte så ofta nuförtiden, men det är naturligtvis ändå seeegt.

Tillbringade dagen med att stöna, glo på TV, käka smörgåstårta och umgås med familj.
Smörgåstårta har jag levt på i snart två dagar, känns lagom nyttigt. Är det inte typ 36 kilo majonnäs i sådana skapelser?

Herr Erik påstår att jag missade lite partaj igår, men med tanke på hur jag mådde så hade jag inte haft det minsta kul, snarare tvärtom lidit.
Fast efter kräftfestivalens första dag var jag ändå rätt mätt på partande och även om jag vart kurant igår så hade jag nog inte hakat på, eller haft så sköj om jag hakat på.

Det där med och missa saker har jag varit inne på förut. Det känns inte lika farligt som när man var yngre och hade stor beslutsångest hela tiden. Det är liksom meningslöst att ha, oftast missar man inte alls något speciellt. Sure, saker kunde varit kul att vara med på men det är inte hela världens undergång att ha annat för sig.
Man lär sig med åren.

Idag however blir det party. Får mer hänvisa till att kräftestivalen lyfter allas parthumör en nivå än att jag själv är megapartysugen just idag. Men det ger sig det med bara man kommer igång.

Måste först in och hämta glasögon dock. De ska vara tipp topp nu. Sägs det.

---

Period på G tror jag..


Fyllt av makt och magi!

Hemma efter kväll i Glommen!

Kräftfestivalen har tagit sin början, vilket innebar förfestspel (där Erik fick sänka x antal öl) och "vandring" (plockades upp av nån skum kräftfestivalsspårvagnsbuss, ja tack!) samt massa slötid i Glommen.

I Glommen tjötade man med Nadja, Erik, Norton och vissa random girls.

"Hemma" i Olofsbo igen hamnade man på någon sorts efterfest tills "mannen" i huset sa till folk att gå. Väs. Kom igen, sommar, folk, ett random hus i ett sommarstugeområde? Pensionärerna kan hålla tyst...

Hamnade sen på stranden med någon grabb, någon tjej och Erik. Erik och tjejen gick självklart bums ner i havet medan jag fick underhålla snubben med tjôt. Yeey. But that's just life? :D :D :D

Nu blir det sova. Men jag är inte bitter. Faktiskt. Har slutat med det. Det tjänar ju liksom inget tlll :P


Klass! Diiireeeektööööör!!!


Fm, fm, fm!

Grått, blåst, nå'n solglimt, grått, grått, blåst, blåst. Helt klart en fm-dag om bara herr Erik behagar röra fläsket hitom snart!

Förutom fm idag så.. ptja, blir väl någon promenix senare kanske.

Igår var det födelsedagsfirande för kusin Caroline med släkt. Mycket trevligt med massa käkande, badande, fotbollspelande och annat.


Och där kom Erik, som på beställning! Då drar jag mig från el bloggo. Ciao!

Glaceogen

Som tidig födelsedagspresent fick Richard ett par nya glasögon. De jag har nu har jag haft sedan början av gymnasiet (minst) och det har alltmer börjat känna som dags för något nytt.

När jag fick på mig de nya första gången kände jag mig ungefär aspackad och tyckte att det kändes rätt skumt överlag. "Men, men, det är säkert bara ögonen som måste vänja sig!" tänkte jag.

Vandrade vidare under dagen i affärer som moder och fader skulle till och började mer och mer undra om något inte stod rätt till. Texter kunde jag bara läsa om jag antingen gick närmre eller vinklade glasögonen.

Hemma igen satte jag mig ner och skulle läsa tidningen. "Icke!" tyckte glasögonen och fick mig att känna mig blind. Nu var jag säker på att något måste blivit fel på vägen.

Pötsligt får jag den briljanta idén att vända glasögonen uppochner, bara för att se, det kunde ju knappast bli värre, eller hur?
BINGO! Jag såg glasklart! Av någon märklig anledning har alltså glasen hamnat uppochner. Hur fan kan något sådant hända?
Förvisso var ju vänsterglaset i uppochnerläge för högerögat och vice versa, men så stor skillnad har jag inte mellan ögonen.

Uppochner.. väääs. Skall åtgärdas rätt snart. Inte för att det är speciellt bråttom, jag kör ju ändå vanligtvis med linser, men ändå.
Så länge blir det de gamla gymnasieglasögonen som jag även har på mig i detta nu..

Hur de nya ser ut? Tjockare svarta bågar. Bror Linus mumlar saker om "Usch! Nördigt! Regissör! Estet! Modernt! Ska du bli hipster?" och dylikt. Jag kan inte hjälpa att han inte har smak. Men så är hans raka motsatsen också med nästan obefintliga bågar. I och för sig har jag inget emot vare sig epitetet "regissör" eller "estet" men "usch"? Icke sa nicke!

För övrigt hade jag ingen aning om vad en "hipster" var för något så bror fick visa. Iiiinte riktigt min stil. Det är som vanligt, jag har min egen stil och tar från lite här och var.

---

Dagarna flyter annars på i skön takt, snart är det dags för "Kräftfestivalen" i hamnorten Glommen nära Olofsbo. Öltält, musik, lotterier, tivoli, stånd osv. Blir sköjsigt, blev ju inget förra året då det krockade med nu nedlagda Arvikafestivalen (rest its soul).

Damerna imponerar också allt mer i VM och min förhoppning om brons när det hela startade kan mycket väl överträffas där pengen förvandlats till en ädlare valör när turneringen är över.

Nu blir det frukost!

Summer nights

Vem fan gick in på min blogg typ 16 gånger igår?? Aaanyways...

Jag borde vara skittrött. Vem skulle inte vara det efter två glas rödvin och en halv flaska Korn (typ vodka)? Men.. mjaa.. jag vet inte.
Föräldrar somnade ju sedvanligt runt elva, arbetsmyra till broder runt halv elva och drickar-/Olofsbobuddy Erik däckade för någon timme sedan medan jag fortsatte köra hög musik i gäststugan. Nu poppas istället Spotify i lurarna.

Så.. hur var kvällen? Eller dagen?

Jovars, hämtade Eriks syster med barn vid stationen ca halv tre i ösregnet (Richard kör bil!!), sen tacos följt av fm och småsupande och vandrande med mer insikter om att tider har flytt.

Jag förstår inte riktigt. I onsdags var det x antal folk ute och vandrade, men ikväll typ... noll? På en fredag! Seriously..

Efter en sväng till campingen hamnade vi (jag och Erik) plötsligt på asfalten mitt i en t-korsning där vi låg och snackade/filosoferade en lång stund. Är inte det sommar så vet jag inte vad. Konstigt nog är det första gången jag legat på asfalten och slöat på det sättet. Jag får för mig att det hör mer till tonåren.. men jaa.. jag är väl någon form av late bloomer helt enkelt. Skit samma, så länge man trivs så fuck it när saker sker.

Lyssnar på Smiths nu:

En låt som aldrig är fel.

 

Aja, nu är det väl snart sovadags i vilket fall. Lite mer musik bara. Mys gött alla!


How can I try to right the wrong?

Öppnade nyss msn. Där var det ganska dött. Inte som förr inte.

För en stund sedan tänkte jag också ta mig en sporadisk titt på f.d. Lunarstorm, nuvarande "LS8". Sidan var nere. Jahopp.

Tider förändras defintivit. Jag minns den goda tiden när man satt rätt frekvent på Lunar och msn.
Man kan tycka vad man vill om Lunar, men sket man bara i att kolla in klotterplanket (där bara massa hjärndöda saker skrevs) så var det ändå rätt okej.

Lunar var inte uttalat datinginriktat, men fungerade ändå avsevärt bättre i det syftet än Facebook ur den synvinkeln att det främst fanns en funktion som hette "Quiz".
Funktionen Quiz var lika enkel som genial, man skapade helt enkelt ett eget quiz som andra användare kunde se och besvara (alla nya quiz lades upp på löpande band i en lista under huvudrubriken "Quiz") eller besvarade andras  quiz.

Med detta kunde man alltså skapa ett antal frågor som gav olika poäng beroende på vad man svarade. Simpelt! För min, och flera andras, del gick det således att uforma ett perfekt sätt att komma i kontakt med folk som tyckte liknande som en själv. Ville jag se om det fanns någon tjej som passade mig var det bara att komma på lite frågor som jag tyckte var intressanta, stora som små.
Exempelvis kunde man ju fråga om såväl favoritfärg som film man föredrog mellan de jag stolpat upp. Svarade man "beige" på det första blev det garanterat noll poäng och likaså om man svarade typ Harry Potter bland de val som fanns i den andra kategorin.
När man gjort sitt quiz var det bara att vänta en tid tills dess att det försvunnit från listan över "Fräscha quiz". När det skett kunde man inspektera de som svarat.

Jag gjorde några sådana quiz under min lunartid. Det jag fick bäst respons på ledde också sedermera till kontakt, msn, telefon, träff och förhållande. Så kunde det gå till på den tiden.

Varför finns det inget lika smidigt system på exempelvis fejjan idag?


---Kvaahhhvvt

Jag fullkomligt bara älskar sommaren och allt som hör den till.
Tidigare idag enades faster och jag om att det borde vara vår i januari och sedan sommar fram till november då en liten höstig övergång till vintern i december kunde vara. Det hade varit det ultimata. Alla årstider inbakade och det mesta av den bästa!

Idag var förmodligen varmaste dagen hittills. Har inte kikat och jämfört temperaturer med hur det varit tidigare, men känslan är att det idag gått ett steg längre upp på kokpinnen.
Katten var nästintill helt utslagen och vandrade långsamt, de fåtal gånger hon rörde sig, mest mellan mattan i hallen och skuggan under ett träd.

Vi andra gjorde inte många knop heller. Linus tog över Sims 2, mamma läste en bok och jag gjorde ungefär som katten. Vad pappa gjorde har jag ingen aning om, men han byggde säkert om grannens hus eller grävde en jordkällare eller klippte 46 gräsmattor..

Dagens skönaste blev således doppet i havet vid tvåtiden.


Har inte klagat en enda gång på värmen denna sommar och kommer inte göra det heller.


När jag var liten tyckte jag att detta partiet av Hajk var så töntigt så det fanns inte. Idag är det så töntigt, och dessutom nostalgiskt, att det blir bra.


I've gotten over it over and over again

På något konstigt vänster har det blivit som så att jag kört "Sims 2" ca 1½ dag nu. Men nu är familjen uppväxt och äldste sonen har flyttat ut så det börjar mattas av.. för stunden..

---

Gött att damerna tog sig vidare i VM även om jag sitter och blir smått förbannad varje gång som avsluten går åt helvete (vilket är alldeles för ofta). Det övriga spelet fungerar, men avsluten, jesus.. Och det där med att visa lite kyla och passa till en helt fri spelare istället för att enbart blunda och sticka själv verkar inte heller vara på modet.

Det går att sammanfatta väldigt enkelt: Det bästa med damfotboll är att det skapas så oerhört många lägen, lovely! Det sämsta är dessvärre att dessa lägen inte sätts i så hög grad som de borde..

I matchen mot (också redan klara) USA får vi se var vi verkligen står.

---

Vilken dag är det nu? Lördag eller söndag? (Y)

---

Såg om Henrik Schyfferts The 90's - Ett försvarstal igår och jag vill fortfarande hävda att det är något av det bästa som gjorts i svensk humorhistoria.

---

Imorrn.. ptja, då kanske det händer något? Eller inte? Vem vet? "Ja... eller nej!"Önskar mig bättre ljudkvalité på detta klipp, men i vilket fall är She & Him det band jag för stunden mest vill se live.


Bilder & Gräs

Smått förvirrad, men medveten om den hiskeliga tidpunkten, kördes man upp ur sängen vid ca halv tio.
Det låter sjukt att tycka att det är tidigt med tanke på när man annars gått upp ännu tidigare flera skoldagar under läsåret, men nu under sommaren är det förbenat segt att ta sig upp då.
Föga överraskande satt jag sovandes i bilen 2/3 av vägen till Dösebacka där gräs skulle klippas.

Några timmar och en nyklippt gräsmatta senare började jag överföra midsommarbilder till fb. A mission from hell visade det sig då det tog hundra år att ladda upp.
Ständigt stressande fader gav mig till slut en sista generös kvart att ladda upp på och 15 bilder av 56 hann läggas upp.
Projektet fortsatte sedan efter återkomsten till Olofsbo, men med ännu segare hastighet då det ju endast finns Telenors kontantsticka att tillgå.
Till slut efter ett antal timmar totalt var skiten uppe. Jag räknar då med det som laddades in i Dösebacka samt taggande och införande av information i albumet.

Förstår inte att det ska vara så segt för fb att ladda upp och konvertera om bilder, även om de är stora.


Ovanstående skrift är för övrigt ett perfekt exempel på vad såväl bloggande som stand-up kan bestå av: gafflande om nästan ingenting och det fyller ändå upp utrymme och sitt syfte.

RSS 2.0