Oscarsgalan

Mer avancerad rubrik än så behövs väl inte?

Så! Natten mot idag bullades det upp med allehanda onyttigheter hos Johan och tittandet på årets Oscarsgala inleddes. Tänkte bara lite småsnabbt gå igenom vad jag tyckte om hela tjoflöjtet.

Till att börja med så kan man snabbt kosntatera att den presentatör som gjorde störst intryck var gamle Kirk Douglas, 94 år. Så pigg och skön vill jag också vara när jag blir gammal!
Några presentatörer som däremot inte höll någon högre klass var själva programledarna James Franco och Anne Hathaway. Ingen av dem kändes som programledarmaterial generellt och även om de båda fick sagt det de skulle så blev intrycket mest att Franco hade en lugn kväll på jobbet och Hathaway fnissade bort halva programmet.
Ändå vill jag säga att jag inte är helt totalt 100% anti till Francos avslappnade inställning (kanske bara 80). Ibland kändes det lite skönt att inte bara ha en tjofaderittanprogramledare utan bara lite lagom nonchalant och stabilt.

Så, då kan vi gå över lite mer på kategorier, nominerade och vinnare istället. Eller rättare sagt de lite större prisernas kategorier.

Bästa regissör
Oscarjuryns val - Tom Hooper (The King's Speech)
Björkmans val - Tom Hooper (The King's Speech)

Kommentar: Eftersom Christopher Nolan märkligt nog inte ens var nominerad så föll en favorit bort. Svår kategori annars då jag är imponerad av insatserna gjorda i övrigt till såväl Black Swan, True Grit och The Social Network. (Inte för att säga att den sista nominerade, The Fighter, haft en kass regissörsinsats, men tycker inte det är riktigt lika bra flyt som i övriga nominerade). I vilket fall anser jag Hoopers vinst riktig. Den äkthet med anpassning till tidsåldern och trovärdighet som fås ut av alla skådespelarnas karaktärer är superb.

Bästa kvinnliga biroll
Oscarjuryns val - Melissa Leo (The Fighter)
Björkmans val - Hailee Steinfeld (True Grit)

Kommentar: För det första tycker jag det är rent löjligt att Steinfeld är i denna kategori och inte i huvudrollskategorin. Det enda jag kan komma på är att juryn vägrar att se en blott 14-årig flicka ha chansen att vinna ett större pris än biroll. Jag säger inte att Stenfield skulle vunnit bästa kvinnliga huvudroll detta år, men hon skulle definitivt varit i den kategorin då hon i mina ögon är True Grits verkliga huvudrollsinnehavare. Filmen handlar ju för bövelen om hennes karaktär!
Med detta sagt är det en mycket övertygande prestation som denna unga tjej står för. Melissa Leo var förvisso också bra i The Fighter men är en bit efter Steinfeld som rätteligen borde vunnit priset i kategorin hon alltså inte ens skulle tillhört..

Bästa manliga biroll
Oscarjuryns val - Christian Bale (The Fighter)
Björkmans val - Geoffrey Rush (The King's Speech)

Kommentar: Geoffrey Rush är förvisso en personlig favorit generellt sett, men hans insats som den charmige nytänkande talpedagogen i The King's Speech var en klass i skådespeleri snäppet över Bales prestation. Bale var definitivt också väldigt bra i The Fighter och min nummer två till detta pris, men Rushs insats smäller ändå högre.

Bästa kvinnliga huvudroll
Oscarjuryns val - Natalie Portman (Black Swan)
Björkmans val - Natalie Portman (Black Swan)

Kommentar: Till en början hade jag svårt att bestämma mig för vem av Portman och Jennifer Lawrence som egentligen gjort det mest gedigna jobbet. Min delning beror på de såpass olika filmerna de spelade i. Tänker man rent skådespelarmässigt med att vara trovärdig i att leverera repliker, känslor och så vidare så gick båda två på ett ut för mig. Däremot tänkte jag sedan efter lite och man måste ta i beaktande all den träning som Portman lagt ner för att kunna bli en såpass oerhört trovärdig ballerina, det övriga arbetet som ligger bakom. Väger man in det också, då är Portman en solklar vinnare. Lawrence insats kom helt enkelt bara "fel" år med "fel" konkurrent.

Bästa manliga huvudroll
Oscarjuryns val - Colin Firth (The King's Speech)
Björkmans val - James Franco (127 Hours)

Kommentar: Återigen var det min nummer två som tog hem priset. Colin Firth var riktigt bra som den stammande tronföljaren i The King's Speech men Franco var ännu lite bättre i rollen som den fastklämde Aron Ralston mellan alla psykiska och fysiska tillstånd som skulle gestaltas.

Bästa film
Oscarjuryns val - The King's Speech
Björkmans val - Inception

Kommentar: En film som ska vinna bästa film för mig ska vara en sådan som kan få en att beröra antingen något nytt inom en, väcka nya tankar rörande något man grubblat på eller helt enkelt vara outstanding på det mesta.
Inception är för mig något som faller in i alla dessa kategorier. Filip och Fredriks (skall sägas att jag gillar dem i vanliga fall) skitlöjliga plojtävling om att förklara filmen på tio sekunder för att de inte fattade den.. hallå eller?
På andra plats däremot har jag såväl The Social Network som The King's Speech. Överlag gjordes många bra filmer året som gick, men Inception var i en egen kategori, så var det bara.


Lite kort om andra priser
Inception vann ändå rätteligen såväl ljud och ljudredigering som foto och specialeffekter, så man kan inte vara totalt grinig. Dock vann inte Hans Zimmer för bästa filmmusik, ett pris som istället gick till The Social Network. Kändes märkligt då musiken förstärker i Inception på ett sätt jag inte alls minns att den gjorde i The Social Network.
Toy Story 3 kammade hem två Oscars, för bästa animerade film samt bästa sång. Bästa animerade kan jag inte säga så mycket om då det är den enda animerade nominerade som jag har sett (och var imponerad av skall tilläggas så kändes bra att den vann ändå) Men låtarna fick man ju höra på galan allihop. Efter att de var spelade satt jag med låten från Toy Story 3 som den solklart uslaste, inget speciellt alls. Och så går den och vinner. Förmodligen den största överraskningen i mina ögon (och öron) under kvällen.
The King's Speech tog hem även bästa originalmanus. Där kom lite av min grinighet in igen då Inceptions historia är mycket mer spektakulär och originell. Återigen vill jag påpeka att The King's Speech är en väldigt bra film, så det är ändå inga jättesura miner. Men Inception var klart mer värd.
The Social Network tog hem en mycket välförtjänt statyett i bästa manus efter förlaga. Inte så mycket mer att tillägga där alls faktiskt. Även bästa klippning gick till filmen om facebook, ett pris jag själv förmodligen gett antingen 127 Hours eller Black Swan.
Roligt (mest för att Persbrandt har en huvudroll) var också att Susanne Biers film Hämnden vann Oscar för bästa utländska film. Har dock inte sett den själv, men kommer bli av så småningom.


Ptja, det var väl det viktigaste! Jag tänker inte gå in något speciellt på sådant som vad folk hade på sig på röda mattan och mojs. Tycker inte det direkt är särskilt intressant.. det enda jag egentligen reagerade på var att Cate Blanchett såg ut att ha en stor papptallrik på bröstet. Typ. Och ja, Filip och Fredrik var usla som kommentatorer. Vad är det för fel med att ha folk som faktiskt är verkligt kunniga inom film? Tyckte deras tjôt var allt som oftast respektlöst mot det mesta. Jag vill absolut inte att man ska krypa för denna helamerikanska show, men man måste ändå vara lite seriös i sitt arbete och inte sitta som två 14-åringar som hejar på sin favorit i Melodifestivalen hemma i TV-soffan..

Anyways, tack för i år så ses vi nog till galan nästa år!Efter helgen i Mora

Helgen i Mora bjöd på blandade upplevelser. Förutom att vara där vi skulle vara, i Vasaloppets presscentret, och hjälpa till med dess design och ackrediteringar etc. så var det även en del andra jobb man fick tilldelat sig. Inte minst tänker jag på det faktum att jag och Johan fick ta oss en tripp till kontrollen i Eldris..

Det hela började med att Sandra (som går Sport Management och var lite av min, Johans och Fredriks guide när vi först kom) fick ett samtal av vår chef med förfrågan om hon kunde åka till Eldris och göra något tekniskt. Sandra avböjde snällt med motiveringen att det vore bättre om någon mer teknisk åkte. Fredrik var inte i rummet vid tillfället så frågan gick till mig och Johan.
Eftersom herr Knutsson inte har körkort så höll jag masken och fick ta på mig uppdraget. Håller masken säger jag eftersom min faiblesse för bilkörning överlag som bekant inte är så enormt stor plus att det var över ett halvår sedan jag senast rattade något.
Vi begav oss iallafall således till teknikertrailern vid målgången där bildteknikern först verkade skeptisk då vi inte var insatta i bildteknik, men när jag nämnde att det faktiskt fanns en bakgrund som ljudtekniker i mig så var det hej och hå inga problem. Snabb instruktion av vilka kablar och typ av kamera som skulle plockas in i kontrollstugan i Eldris, sen fick vi bilnycklar och skulle ta oss iväg. Då kom nästa hinder..

Vi satte oss i bilen, eller rättare sagt vanen/minibussen, och känslan av att vara tillbaka på radion i Eskilstuna kom över mig. Dock med den lilla skillnaden att detta var en mycket mer modern buss än i E-tuna plus att det nu rörde sig om automatväxel. Yes, automatväxel som jag aldrig någonsin kört tidigare. Efter några minuters egen snabbinlärning och testande rullade vi iväg.

Hinder nummer två uppenbarade sig med ens då vi skulle hitta ut ur stan. Vägen vi tänkte tagit var självklart avstängd. Lätt irriterad brakade jag in på närmsta väg som såg ut att leda åt rätt håll, vilket innebar en sorts genväg genom en relativt stor camping. Ut ur stan kom vi i vilket fall till slut och även fram till Eldris.

I Eldris skulle någon vänta på oss för att öppna stugan dit tekniken skulle plockas in, men eftersom inte en käft syntes till så undersökte vi saken själva och märkte att stugan var olåst (jättesmart drag, helt obevakad utrustning för massvis med pengar, tror dock de har lärt sig av misstaget nu) vilket innebar att vi letade upp en stege, jag klättrade upp och plockade ner mojset och sedan rullade vi in all teknik i stugan. Först när vi var färdiga och var på väg därifrån kom nissen som skulle öppnat. Han fick en pik om att dörren var olåst och sedan tog jag och Johan sikte på bussen igen.

På vägen hem sänkte sig mörkret allt mer i takt med att min osäkerhet om vilket ljus som var påslaget höjdes. Då det var ljust när vi åkte till Eldris brydde vi oss inte ens om att fundera på hur lyktorna på denna farkost fungerade. Dessvärre tror jag vi körde med parkeringsljuset hela vägen. Alternativt var ljuset bara extremt svagt. Alla försök till att hitta starkare lyskraft resulterade i nada. Dessutom lös bara visarna och ringarna runt mätarna, inga siffror, så exakta hastigheter vi höll har jag heller ingen koll på, men det var ungefär rätt iaf lät det som de gånger Johan kisade och kontrollerade. Ska det ut och köras någon mer gång blir det snabb kontroll av alla sådana attiraljer innan färden påbörjas..

Efter en annan väg hem för att försöka undvika campingen rullade vi till slut in på parkeringen efter en intressant upptäcksfärd. Så kan det gå!


I övrigt har vi också partat med Lamptey, först förkrök sedan i nån partyplacestuga. Det var som det i princip alltid är; förfesten är prima, när man drar ut dör det mesta.

På fredag sticker vi upp till Mora igen när stora Vasaloppet drar igång. Innan dess är det lite skolgång som gäller.

---

I nästa inlägg kör jag en liten genomgång av Oscarsgalan som jag och herr Knutsson följde slaviskt natten mot idag. Ha det!

Last update innan Mora

Yes, det blir alltså av. Efter många om och men fick vi besked och ska därför upp imorrn 07 (urk) och sedan bussa till Mora. Interesting, interesting indeed!

Att gå upp den hiskeliga tiden blir dock en horribel historia..

Snart stänga ner fm för lite packande och kanske kollande på någon film eller serie.

Höres om inte förr så på söndag!Return to sender

Det verkar bli av med vasaloppsgrejen då mail idag äntligen kom från den informationsansvarige för evenemanget (vilket jag vill förtydliga inte är samma person jag klagat om så smått senaste tiden). Så nu har jag skickat in papper om när team Björkman, Knutsson & Sinander är tillgängliga. Förmodligen kan det bli så att vi sticker redan imorrn.

För alla de som tror att mina funktionärsuppgifter kommer att vara inriktade på att dela ut blåbärssoppa kan jag meddela att så inte blir fallet :P Då hade inte intresset väckts från början. Den plats vi hamnar på kommer att ha något med information att göra, exempelvis presscentret. Så åker ni vasaloppet, som Ida som kommenterade igår, så är det inte ute i skogarna ni ska leta efter mig darrandes med blåbärssoppemuggar i hand. That's not what I signed up for :) Men intressant ska det bli! Alltid är det en merit att visa upp, vare sig det är litet eller smått man får göra.

---

Tentan är nu även korrekturläst och inskickad. Så nu kan jag lämna den skiten bakom mig äntligen. Resten av dagen blir, när tvätten är avklarad, inriktad på att se de två sista filmer jag behöver se för att ha täckt alla de viktiga kategorierna till Oscarsgalan på söndag.

Till sist tänkte jag besvarade den ofantliga mängden frågor som inkommit under det lilla frågestundsinlägg jag postade häromnyssens. Eller för att citera Robert Gustavsson i "Fråga Bertil": "Vi får många brev hit! Och.. eller, vi har iallafall fått ett brev här!"

Tack Jonn för att det blev åtminstone en fantastisk fråga:
"Har du hår på bröstet? Om svaret är ja: hur mycket? Om svaret är nej: Vad för vax använder du?"

Jag är inte den som är den. Svaret på denna mycket seriösa fråga blir: Yes, det har jag. Det är ingen djungel utan är precis lagom. Därmed använder jag heller inget vax, varför man nu skulle göra det ^^

Nästa gång förväntar jag mig lite mer frågeaktivitet. För som ni ser: jag svarar.
Sooommaaaarrr...

Dexedrine

Done! Finito! Klar! Fertig! Nu kan denna tenta stoppa upp. Det jag skrivit ska räcka till minst godkänt, något annat är ett hån. Habermas är en tråkig gubbe och så är det med det.

Ställer in mig till fullo på tvättiden för övrigt. Tänker inte direkt sitta här från klockan 06.00 standby som någon toffel och vänta på att mail ska ramla in i boxen om loppet. Icke.

---

Nu beges det strax mot sängen. Drömma något trevligt står högst på nattliga önskelistan, och sen gärna att man känner sig lite utvilad och inte vaknar innan väckarklockan ringer.

Ska nog ta en rond mot balen toarullar imorrn också. Kändes bra. Får se till att ingen rulle går i tusen bitar bara. Då blir nog Joel, som köpt hela balen, lite purken när han återvänder efter sin exil i hemmaorten.

Godnatt people

Vasaloppet..?

Förstår inte riktigt vad som försiggår hos planeringspersonen gällande vårt eventuella (jo, jag säger eventuella nu) vasaloppsarbetsdeltagande. Eftersom det stod att det skulle börja imorrn och man fortfarande inte hört ett knyst på två dagar så undrar jag lite lätt: vad fan är det frågan om?

Verkar rinna ut i sanden. Men inatt gör jag iallafall klart den sista tentafrågan och ställer in mig på att få använda min tvättid imorrn istället. Inget ont som inte för något gott med sig, right?


På senare tid har jag börjat gå igenom en massa svensk film jag inte sett innan gjord under 2000-talet. Det har känts.. perfa! Min svaghet för svensk film är intakt, jag började tvivla, men det har tydligen gjorts fler bra än de jag redan sett.
Jag vet inte, det känns så hemma bara med svensk film, det passar mig. Eller hemma är fel ord, inte så överraskande ju, men kan inte riktigt förklara känslan.


Säg att du älskar mig - Rätt hemsk film egentligen om en osäker högstadietjej som blir utnyttjad och sedan försöker dölja det för kompisar och familj samtidigt som hon försöker hålla uppe det sociala spelet och inte bli utfryst av de som är mer inne i klassen. Vissa skådespelare är lite tveksamma, men de flesta är prima och i särklass huvudrollsinnehaverskan Haddy Jallow. De flesta är amatörer sedan innan så när som på några få vuxna skådespelare, vilket gör det än mer imponerande. B B B

Att göra en pudel - Var orolig att det skulle vara ett platt fall likt skräprullen "Nina Frisk" som jag kollade in för några månader sedan, men icke. Ständigt vackra Eva Röse spelar en småblyg tjej som inte helt är nöjd med tillvaron och åker på en sorts spahelg för att finna sig själv. På spahelgen finns också en trevlig kille utger sig för att vara författare, men som egentligen är journalist och ska framställa spastället som bluff.
Småtrevlig film om lite kärlek och förändringar. B B

Linas kvällsbok - En ungdomsfilm till om Lina som vill ha en kille som kan tycka att hon är mer än "helt okej snygg". Problemet är att killen hon börjar falla för går i sjuan och är två år yngre än henne själv, vilket gör att hon försöker dölja det hela genom att bli ihop med en äldre kille som tycker hon är just "helt okej snygg"..
Också detta en helt okej småtrevlig, småmysig film som man ler åt lite sådär då och då. B B

När mörkret faller - Den bästa av dessa fyra filmer där man får följa tre olika historier som alla går till synes käpprätt. En historia handlar om en krogägare som blir vittne till en skottlossning vid sin restaurang och får motta hot. En annan om en invandrarfamilj där ena dottern "drar skam" över sin familj och ska straffas för det. Den tredje om en kvinna som misshandlas av sin man.
Om någon av historierna löser sig får ni själva se, men den rekommenderas. B B B+


Nu blir det mer svenskt i form av "Ett öga rött".

Jag har lärt av mina misstag

Tiden går och jag med den. Dock har tiden sedan återkomsten efter jul känts som den långsammaste i livet av någon anledning. Kan bero på snön som aldrig minskar och att många föreläsningar varit snortråkiga samt att rutinerna blivit lite inrutade.

I vilket fall pratade jag med Erik häromdan. Vi beklagade oss båda över årstiden och hur mycket vi längtade till sommaren. Det är först nu vi båda inser hur bra vi faktiskt haft det alla somrar i Olofsbo och hur underbart det är när man väl är där. Innan har man liksom tagit det för givet, tyckt det vart rätt skönt med sommar men ändå klagat på småsaker. Nu när man blivit äldre är det totalt annorlunda.
Bara känslan av att kunna vandra runt, sätta sig varsomhelst i solen med en kall öl och bara tjôta om vad som helst. Det är det enkla jag begär just nu. Värme, sol, kall öl, grillande och goda vänner. Här uppe har jag förvisso vänner och öl, men man går inte direkt ut och sätter sig och myser i snön.. Inte heller finns här någon sandstrand att besöka.

Det är inte bara kasst med att bli äldre, man börjar uppskatta de små sakerna mer också.


Senaste återupptäckta Kent-låten

 

 

[För övrigt märks det på bloggstatistiken när det är tentatider. Folk går gärna hellre in och läser som en undanflykt istället för att skriva.. rätta takter!]


Jag tror jag kan!

Okej, det här blev ju inte riktigt som beräknat. Från början stod det "Vill du jobba med Vasaloppet 3-6 mars?" och det lät ju prima, inget viktigt som direkt krockade. Men sen när man fick mer information var det plötsligt möjligen från 24:e februari, det vill säga i övermorgon. Problemet? Ptja, förutom det lilla kruxet med att min andra, väldigt kritiska, tvättid är då så är det ju tentavecka just nu..

Lösningen? Jag ska börja med att ha tankarna på att fixa två frågor idag, men i värsta fall kan det utökas. Vet mer efter klockan 18 förmodligen.
Säger som Det lilla blå tåget: "Jag tror jag kan, jag tror jag kan, jag tror jag kan!" (ca 7:25)

..när det gäller tvätten får jag väl snabbhandla lite billiga kalsonger och strumpor på exotiska Willy:s.. märken, vad är det?

Puh.. in i tentadimman..

In gästföreläsning we trust

Har äntligen varit på en högst värd föreläsning, det var ett tag sedan. Visst, några av de i Idrott och Medier är ganska värda (till skillnad från en viss annan kurs..), men har inte haft en top notch sedan en annan gästföreläsare i höstas.
Nu var det ännu mer givande då det handlade om det man faktiskt kom hit för att lära sig: att hantera media/pressen som informatör/pressansvarig. Mycket vettigt! Heja Mats Olsson.

...missade dock tvättiden för att jag inte kollat noga när föreläsningen skulle vara (saker flyttas ju hela tiden här). Så istället för idag 15-19 blir det torsdag 11-15.. blööh.

Ska väl börja så smått på tentan inatt någon gång. Dagligt arbete förekommer som bekant ytterst sällan i detta residens från herr Björkmans sida.

Måttligt kul sömn inatt dock. Skulle egentligen fått sova fem timmar enligt enkel matematik, men nej då, vaknade flera gånger och till sist en timme innan jag skulle upp. Så fick väl sova kanske.. 3,5 timmar i runda slängar?
Frågan är: why? Är inte bara idag, många andra gånger. Kroppen vill vara vaken tydligen, även när man har sovmorgon vaknas det efter runt max 6-7 timmar. Samma sak när man partat, sex timmar i snitt. Jättekul när man är småbakis och hellre vill sova bort början av dagen. Väs.. Förklaringar på sömnryckeriet, nå'n?


Till sist i sann medietänksanda: Tänk på att just den fråga ni ställer i föregående inlägg blir besvarad med ett exklusivt svar!

Frågestund för en gångs skull, jajemen.

Mycket lätt bakis, annars är det fint. Lagom trevlig kårkväll som bekant igår/inatt.
Tips: ge fan i att ens prova ölen S:t Eriks, den smakar något fruktigt skit.

Snart över till Johan och se på träningsmatch mellan IFK och Landskrona, men först lite Frühstück (frukost, inte styckande av fru).

Förresten, vad sägs om den helt oorginella idén frågestund? Fråga vad som helst och jag svarar på nästan vad som helst (frågor om mig vill säga, alltså inte frågor som "Vilket nummer har kobolt i periodiska systemet?")
Fråga på!

Ocean of memories and present

Hemma efter ännu en kårkväll! Rätt trevligt. Började med hockeyn (som jag bryr mig föga om) hos Peter och grabbig stämning värre, sen till kåren för lite mer blandade kön. Var helt okej och trevligt. Undvek dansgolvet även denna kväll. Var inte ens i närheten, hörde knappt ens "musiken". Då är det lyckat :)

Vill inte hamna där. Alls. Räcker som det är.

Stod i kön in till kåren en halv evighet och ut från kåren en lite kortare tid.
Plus och minus: när man kom in möttes man av att nytt kårleg skulle vara köpt. Jaha?! Sa bums att jag mailat för längesedan och frågat om det och fått till svar att det inte behövdes köpas förrän i mars. Således märkte herr Per att jag var lite småsur, men jag tänkte inget mer om det förrän plötsligt senare då Per kom fram från ingenstans och undrade om jag ville ha en nachotallrik eller kycklingsallad. "En kycklingsallad!" svarade jag glatt och stod sedan och njöt av den gratis måltiden. Inget agg mot kåren från min sida inte :)

Men det är svårt att undvika tankarna.

Eftersom jag fick min gratismat på kåren så är det rätt naturligt att jag inte var det minsta sugen på varken Gandhis eller Maestros efteråt. Kändes lite ovanligt att sätta sig på bussen utan någon som helst mer föda än den kvarglömda Smirnoff Icen i fickan (sedan förfesten) och bara åka hem utan att slabba nå't.

Tror jag begraver dem till framtiden. Som vanligt.

Nu lockar utplockandet av linserna och sängen allt mer. Ha det fint alla sköna folk!

Och sov gott. Ska försöka att inte drömma. Även om det är svårt.

Har lust att länka Davy Jones-musiken igen men.. räcker väl om jag hänvisar till blogginlägget där det var senast för bara någon dag sedan.. Aja, sov gott med er dödliga!

Everybody gonna have a good time tonight

Håller på och gör mig i ordning så smått inför kvällens bravader. Köttbullar och makaroner på menyn för stunden (exotisch, Ich weiss!)

Musiken är på hög volym och i full gång för uppvärmning. Gissar på att det blir lite omanligt skuttande till "Jag kommer" om en stund.

Seminariet idag gick okej, till största delen i alla fall. Har snirklat mig igenom den här kursen rätt smidigt ändå måste jag säga. Hemtentan ser okej ut, även om det självklart inte är något större pepp på att skriva den. Får se när man börjar.

Nu bubblar det i köket, måste rusa. Tjoflöjt!Tickandet som jäktar

Det är märkligt. Varje dag som jag vet att jag har något inplanerat dagen efter innan typ klockan tre så blir jag stressad. Sitter och tittar upp mot klockan hela tiden, ser hur klockan går, hur många timmar det är kvar innan jag måste lägga mig för att få sova minst sex timmar. Det är något med att inte få bestämma själv när man ska lägga sig. Eller rättare sagt, inte få bestämma hur sent man ska lägga sig.

Tänk om man fick planera precis allt i sin egen takt, vad skönt det vore:
-Deadlinen till hemtentan är nästa vecka!
-Njaa, vad sägs om veckan efter det istället?
-Okej!

-Imorrn är det seminarie 9.30!
-Jag tar det runt 02.30 istället.
-Visst!

-Hyran måste betalas innan den siste denna månad!
-Äh, blir bättre om vi skjuter upp den till år 2015.
-Ja, det funkar!

Okej, den sista kanske är lite osmart med en sorts skuldsättande, men ni fattar poängen, att jag vill planera allt efter mitt eget huvud, ett eget schema, inte behöva anpassa sig..

..men det funkar ju dessvärre inte. Skulle alla få det så så skulle världen kollapsa. Tyvärr.. men fan vad skönt det vore.


Vaknade med huvudvärk imorse och drog ut på tiden tills det inte gick att hinna till föreläsningen längre. Kändes som ett rätt val såhär i efterhand. Och så slapp ni höra klagande om ännu en meningslös lektion. Istället satt jag och skummade igenom väldigt lätt texterna inför seminariet på fredag. Klart mycket mer givande ur ett betygsperspektiv, inte läromässigt.

Imorrn idrottsföreläsning som föregås av lite planerande med mina kompanjoner i grupparbetet om en mindre sport (curling i vårt fall) och hur man ska få den större. Mina tankar ligger dock mer på att det kommer en hemtenta på fredag samt att man vill ut och parta på fredagskvällen.


Nu tar vi oss ett avsnitt H.I.M.Y.M. och äter något. Även om jag inte är ett dugg hungrig så vet jag att kroppen vill ha mat. Plus att huvudvärken kommer och går.

Inser att det låter som jag klagar på väldigt mycket senaste tiden, men det beror delvis på att det finns så många roliga saker i framtiden (Håkan-konsert, The Ark-konsert, studentkryssning, resa till Liverpool och se Everton-Blackburn, IFK:s hemmapremiär.. ja, ni hör), vilket gör nutiden till en lååångsam transportsträcka.Äntrar strax Jack Sparrows värld

Nytt inlägg i sportbloggen minsann! Har varit lite småseg med att komma igång igen efter den förmodade flunsan jag hade samt diverse segt skolmojs, men när jag väl skriver blir det oftast rätt bra :)

Har inte bedömt filmer på ett tag här heller, men setts, det har det gjorts!
I min jakt på att se alla Oscarsnominerade filmer i kategorin "Bästa film" har jag nu bara en kvar, True Grit, som kommer avhandlas inom någon vecka. De senaste jag såg var:


127 Hours - Verklighetsbaserad film om äventyraren Alan Ralston som olyckligtvis faller ner i en bergsreva och klämmer fast ena armen mellan bergväggen och en stenbumling som rasade ner i fallet. Filmen går sedan ut på att Ralston försöker överleva och få loss armen innan det är för sent.
Mycket bra insats av James Franco i huvudrollen i denna film där man till 90% befinner sig nere i revan nära Francos rollfigur Ralston. B B B B

Toy Story 3 - Normalt sett är jag inte så begeistrad av animerade filmer, men för Toy Story gör jag gärna ett undantag. Speciellt nu med facit i hand då jag trots allt var lite småskeptisk inför att se en tredje film i serien, men jag ångrar det inte en sekund. Toy Story 3 var överraskande bra och rekommenderas till stora som små. Mycket bra animerat och bra dialoger. För övrigt såg jag den med svenska röster eftersom jag är uppväxt med det och i regel tycker svenska röstskådespelare har varit bättre än internationella ("har varit" säger jag eftersom det avtagit alltmer mer åren, det var verkligen bättre förr, till och med 90-talet). Minus dock för att Woodys röst inte görs av Björn Skifs även om Jan Mybrand också gör det bra. B B B B-


Nu blir det kolla på tredje Pirates of the Caribbean (vilken också är den del jag gillar bäst) och imorrn ännu en förmodat värdelös föreläsning inom "Mediestruktur och förändring" följt av seminarieplugg inom samma ämne.

Natten är ung och jag ligger vaken

Jag får fan inte ut Maggios låt ur huvudet. Helt galet, haft den konstant spelandes i hjärnkontoret i tre dagar nu. Men inget fel i det, den är grym!

Ännu en pointless föreläsning hölls under måndagen. Börjar undra om det är SM i självklarheter bland planerarna. Och sen ska man få en tenta på det hela där det som vanligt är hitta referenser som är det tentan går ut på, inte förståelse av innehållet.. jag säger då det.

Pressmeddelandet i idrottens 50- (eller 500- ?)procentskurs är en av de få vettiga sakerna vi gjort so far, en övning av något man kan ha nytta av, visst är det otroligt?!

Imorrn (eller idag om man så vill) mera idrottskurs och förhoppningsvis mera användbart. Börjar kännas halvvärt att ha gått här sedan i augusti och det enda värda än så länge är denna halvfartskurs. Men men, det blir säkert bättre.

Nu en film innan sova.

Och ja, alla hjärtans dag är som bekant en rätt sugig dag när man är singel, men jag skänker alla en kramig tanke istället för att deppa över en dag som egentligen är som alla andra.

Ha det!

Tiotusen meter upp i luften ser jag allt så klart

Jodå, kebaben smakar bra uppvärmd dagen efter också.

Resten av dagen får vi se vad den har i sitt sköte! Hittills har inte speciellt mycket mer hänt än att någon utlänning ringde fel och frågade efter Artur som jag dessvärre inte känner till.


Till sist gläds vi åt att Veronica Maggio äntligen är tillbaka:


Random

Okej, en rätt halvkass kårkväll.

Trevliga folk man kände såklart, och trevligt preparty, men generellt sett så.. nae, rätt statiskt.

Trevligt att Matte matade en med paj på bussen hem dock :P

Sitter och småäter Maestro-kebaben nu. Men generellt? Som sagt rätt statiskt, även om man fick lite random pussar på halsen (Det är helt okej!). Sådant klagar man icke på :)

Höres imorrn!

Kramciao

Vila i frid, Wall-Enberg

I måndags kväll hade jag sorg (och har det fortfarande egentligen). Skådespelaren Per Grundén dog, 88 år gammal.
Vem det är? Om jag säger Wall-Enberg borde det ringa en klocka.

Det kan låta fånigt men Per Grundén har, främst genom sin roll som ärkeskurken i Jönssonligan, varit en av många personer som man ändå sett upp till i någon mån under uppväxten. Han bidrog liksom till många skratt och en av de humorinsatser som jag rankar väldigt högt som en av delarna som format en.
I och med Grundéns död försvann också det sista lilla mikroskopiska hopp (Ulf Brunnberg har redan uttalat sig nyligen om att det var ett avslutat kapitel, men ändå) man hade om en ny och absolut sista Jönssonfilm. En film utan den äkta Wall-Enberg känns otänkbart.

Även om det i Jönssonfilmerna är främst Harry som jag ser som absoluta nummer ett så är alla de andra runtomkring minst lika viktiga. Sickan, Vanheden, Busé, Biffen, Wall-Enberg..

Många har idoler i figurer som Gandhi, Martin Luther King osv och visst, jag också i viss mån, men personer som jag aktivt placerar högt på listan över sådana som påverkat mig positivt är väldigt ofta komiker eftersom jag tycker något av det viktigaste i livet är att ha roligt. Således kan ni kanske förstå att jag ägnar Grundén ett helt inlägg.

Alla har vi våra delar vi ser som viktiga i livet :)

Senare blir det nog till att se en Jönssonfilm som en liten hyllning.@ Mediehuset

Så satt man plötsligt i mediehuset igen. När jag började MKV förväntade jag mig att man skulle vara här nästan hela tiden, men se den gubben gick inte. Så var det förr, när jag pluggade ljud, men nu är vi 95% av tiden uppe på lugnet istället. Bah.

Sitter och väntar på övriga tre seminariebuddies. Damerna tyckte klockan elva så jag är här klockan elva.. själv.
Aja, de kommer la snart.

Gjorde årets lataste resa förut också. Tog pensionärsbussen 772 från mig halvvägs hit. De som vet hur "långt" det är att gå inser att det var av ren bekvämlighet och inte för att det är en fruktansvärd distans. Å andra sidan fick jag skynda mig lite extra på morgonen för att hinna med bussen så helt bekvämt var det inte.

Och nu kom Linnéa. Dags att gå.

Klabb

Pallade inte skriva något om eländet igår. Det var exakt som man förväntade sig, med skillnaden att det levererades felaktiga namn vid omröstningen en gång. När det är en sådan grej som blir lite av kvällens höjdpunkt.. ja, ni förstår.

  • Fjortisidolen gick vidare (lägst odds på allt antar jag, kan väl knappt ens gett pengarna tillbaka?), check!
  • Programledarna höll låg nivå (även om stackars Marie åtminstone var glad), check!
  • De få (i det här fallet endast två) bidrag som var någorlunda okej blev okej just för att låtarna runtom sög ännu mer, check!
  • Sketcher och oviktigt tjafs runtom tar upp mer tid än musiken, check!
Med andra ord: det är precis som det brukar vara. Det enda som är skönt i år, som även var skönt förra året, var att man slapp Petra Mede från året dessförinnan.. enough said nu. Mer energi ödslad på detta är onödigt..

..men visst drömmer man om tiden med liveinstrument, bra artister, bra låtar och kvalité tävlingen igenom, ingen cirkus..

---

Börjar friskna till så smått. Men det är fortfarande en liten bit kvar. Känner mig lagom isolerad och osocial.
Mest nyfiken är jag på hur min bröstkorg skulle se ut i genomskärning just nu. Jag har en bild av typ 520 smått brustna blodkärl av allt hostande, vilket skulle förklara smärtorna varje gång jag hostar.

Pizzan jag beställde igår var förmodligen mitt livs mest ovärda. Men jag kan inte vara säker då mina smaklökar är utslagna. Jag bara gissar att det var så. Bearnaisesåsen luktade svaaagt, svagt ättika, pizzan var mjuk, halvljummen och osten var, om den ens var där, mikroskopisk. Kebaben var nog det enda som smakade bra (om smaklökarna hade fungerat alltså). 70 spänn, hemkörning 30 = 100 spänn. Glöm den pizzan igen..

..ändock kommer jag snart söka mig mot köket och äta upp det jag inte orkade av den igår. Min magsäck har förmodligen krympt några liter sedan jag blev sjuk.

Till sist: har så smått tröttnat på fm 11 så startade min "gamla" Tottenhamfil på 10:an istället där jag bums fick jobb som englands förbundskapten. Mycket roligare än att som i 11:an inte ens få jobb i Kuba trots att man har världklassrykte.


Har alltid tyckt refrängen är sådär, men det instrumentala introt är episkt..


Melodifestivalen, där ser man..

Kroppen är mest stel. Det gör ont i halva överkroppen när jag hostar. Näsan rinner inte riktigt lika mycket som igårkväll. Det går framåt, men långsamt. Ingen Banditinvigning idag alltså. Istället blir det lite halvkollande på Melodifestivalens första deltävling som jag av en slump igår såg skulle vara idag.

Förra året var jag lite väl ambitiös, både i Melodifestivalen och Eurovision med bedömningar av varendaste litet bidrag. Så kommer inte bli fallet i år. Det är inte värt det. Det är bara att se på artistnamnen som ställer upp (Le Kid? Rasmus Viberg? Jonas Mattsson?). Det är heller ingen idé att drömma om gamla goda dagar när det var musiken som var i fokus och en riktig orkester spelade istället för singback. Nej, dagens clowniga jippo gräver sin egen grav.
Anna von Hauswolff sammanfattade rätt bra när hon fick frågan om hon skulle kunna tänka sig ställa upp någon gång i tävlingen:
–Melodifestivalen består av dålig musik som får för stor uppmärksamhet. Jag vill inte förknippas med kommersiell skit som ändå säljer. Det är något negativt för mig.

Så.. Ja. Jag kommer kommentera om någon låt varit speciellt bra, men baserat på senaste årens erfarenheter lär det vara extremt sällsynt. Brukar hitta max två per år numer. I år blir det kanske.. ingen?

Snart dags att beställa hem pizza. Har ätit ytterst lite senaste två dygnen så börjar bli dags..

500!

Inlägg nummer 500 (går allt snabbare mellan hundratalen märker jag, inlägg 400 var så sent som i slutet av oktober).

Har jag något glatt sätt att fira detta på? Nej, inte direkt. My body forces me to step down from such efforts.

Egentligen har jag bara saker att gnälla på. Inte nog med att man mår skit, ryggen strålar av smärta så fort man böjer sig fram och man måste upp 08.30 till lektion som börjar 10.00, nej det ska naturligtvis vara en smärre snöstorm med monsterflingor ute också.
När lektionseländet äntligen är över och jag är på hemväg spelas "Always look on the bright side of life!" i hörlurarna. Ehm.. tack? Man skulle kunna tro att det lyfte upp mig något och visst gick jag och visslade lite till den, men vad händer så fort låten tagit slut? Jo, min vänstra fot glider iväg rakt fram på en snögömd isfläck och jag hinner precis parera med högerfoten och undvika en allvarlig sträckning i knävecket och istället bara ett kort hugg.
Dessvärre innebar min parering att högerfoten vek sig och blev smått stukad istället. Men jaja, jag ramlade ju inte iallafall.. blev bara en mindre harrang svordomar till följd och ett argt slängande med dörren till trapphuset.

Partande ikväll blir det inte tu tal om. Även Banditfesten imorrn som jag tvekat på länge är förmodligen körd. Vi får se.
Ikväll blir det snarare "På Spåret", filmer och serier. Fram till dess kanske fm med herr Sinander.


Men hey, vet ni vad?


1 liter nyponsoppa uppdrucken - check

Försöken till sömn inatt var horribla. La mig runt halv elva och lyckades på något märkligt sätt till slut somna. Vad händer då? Jo, vaknar redan klockan ett och måste pissa. JAAA! Jubel och klang! Efter det låg jag och vände och vred på mig i evigheter. Till skillnad från när jag la mig första gången och frös som en spanjor på Grönland så låg jag nu istället och svettades floder. Kuuuuul. Magiska krafter spelade till slut in och jag fick sova fram till väckarklockan ringde vid 07.30.
Seminariet 09-10.15 var mäkta givande.... och imorrn blir det föreläsning klockan 10. Fy fan.

Fredrik tycker jag ska ut och parta imorrn. Min kropp tycker att Fredrik är galen. Blir, om inte mer magi inträffar, definitivt hemmastannande.

Resten av denna dag blir föga aktiv.Drömmar, plugg och sallad

Sebbe och Fredrik drog nyss hem. Efter ett antal timmars fm-ande med Fredrik, som var här redan vid två-tiden någonstans, anslöt också den försovda Sebbe framåt 18-tiden.

Själv sov jag elva timmar inatt ungefär. Med massa sega repetetiva drömmar till. Samma sak om och om igen. Neverending uppdrag av samma karaktär. Bah. Drömvärldar (Inception) blandat med klätterrep (127 timmar). Är sjukt hur två filmer man sett på kort tid kan påverka så direkt. Logik i drömmarna? Ingen.

Ont i kroppen, hostar då och då, ingen feber vid uppvaknandet (snarare iskall) men har kommit krypande under eftermiddan. Märkligt då det enda som förändrats är värmen i pannan, inte hur jag mått i övrigt. Ostabil och groggy hela tiden. Men..
.. trots detta plågade man sig igenom seminarieuppgifterna. Ovärda uppgifter? Som alltid.

Får se hur resten av kvällen blir. Kanske lite fm, kanske lite serie, kanske lite film.
Just nu sitter jag iallfall och knaprar på sallad som måste ätas upp då den förseglade påsen med nyttigheter gick ut i förrgår. Dricker till detta tropisk juice. Läckert? Ja, i juicens fall, men sallad är så jävla tråkigt. Pallar inte laga mat till. Knaper, knaper. Varför kan inte nyttiga saker smaka godis? (undantaget vissa frukter typ..)


Blöööh..


Ynkling

Jag, såväl som så många andra just nu verkar det som. Folk är trötta, förkylda, allmänt hängiga.
För egen del känner jag mig mest "svag" om man ska sätta ord på det. Småont i kroppen och lite småhostande. Vid det här laget känner jag min kropp såpass väl att jag vet när jag kommer bli megasjuk och när jag inte kommer bli det. I det här fallet är det ingen monstrumsjukdom på G utan bara en småinfektion av något slag.
Det går förmodligen över relativt snabbt, inom någon dag eller två, men är störande just nu. Kraften att göra saker är obefintlig.

Åt semla igår. Kanske tar den andra om ett tag. Det är långt till kylskåpet. Ynk, ynk.. Föräldrarna vet hur seg och grinig jag blir vid minsta sjukdom (som tack och lov nästan aldrig inträffar, är en förvånansvärt frisk pöjk generellt).

Nåväl, humdidum. Får väl leta fram någon film nu. Såg om "Inception" i natt. Nästan lika bra som första gången man såg den och allt var nytt. Den SKA vinna Oscar (men gör det förmodligen inte, Oscarsjuryn brukar ju retas.."Hurt Locker".. BAH!")


För övrigt önskar jag återigen att det var som förr i fm, att hade man bättre spelare än motståndarna så vann man. Nuförtiden fungerar vanligtvis bara den tesen om man har riktigt bra spelare. Spelar du i en något lägre division (typ Championship) med halvkassa spelare så spelar det oftast ingen roll om dessa halvkassa är bättre än motståndarens ännu sämre spelare, det är ändå ett fucking random tärningskast som avgör känns det som. Men ja. Förr eller senare hittar man väl en fusktaktik, som på förra FM så att det blir lite mer realistiskt. Men så ska det inte behöva vara, det ska inte behöva krävas en fusktaktik, det är det som stör mig..

Film var det. Bara att leta fram, gärna någon Oscarsnominerad man inte sett. Tata!


Vad säger ni moder och fader, visst är det bekant?


RSS 2.0