Välkommen du nya dator

Nyår närmar sig med stormsteg medan julen passerade allt för snabbt.

Idag har Richard för en gångs skull kostat på sig själv något han verkligen behövde; en ny laptop.

Efter samråd med den mer kunnige på datorpryttlar i familjen, min kära lillebror, så begav vi oss till Elgiganten och öppnade min plånbok. Sparsam som man är så har pengar från mormor i 25-årspresent och pengar från nu på julafton från föräldrarna tillsammans betalat ungefär hälften.

När la jag senast något på mig själv av större ormat förutom kortare weekendresor och öl på krogen? Det var ett tag sedan. Jag minns inte ens när jag handlade kläder till mig själv på allvar senast.. eller jo, just det. I våras var vi utanför Falun och jag spenderade på en tröja och ett bälte. That's it. Nästan ett år sedan med andra ord.

Det känns helt enkelt rätt gött att få ge sig själv något just nu.


I övrigt..

..verkar jag bara läsa två distanskurser, förutom de obligatoriska Stubkurserna, till våren. Fortsatt reserv på alla andra, även om jag kommit närmare (tre ynka jävla folk före på en och sex as före på en annan). Dessutom ser de tre sena anmälningarna ut som nåt spel för gallerian från antagning.se:s sida. Inte en käft var antagen från sena anmälningsgruppen på den första jag valde (varför lägger man ens ut den som möjlig sen anmälan när man ändå har en drös "vanliga" reserver före?) och på de andra två står det fortfarande, med ca tio minuter kvar av denna sista beskedsdag, att "Handläggning pågår". Seriöst?
Har jag förstått det rätt så räcker det dock för CSN med de få jag kommit in på då jag uppnår minimum 75% av de 30 poäng som jag anmält till dem att jag ska läsa. Hoppas, annars har jag skitit i det blå skåpet och får börja söka alternativa vägar på allvar.

..var gårdagens annandagsbandy förvisso ingen vacker syn ur vädersynpunkt och med en is som snarare såg ut som en växande swimmingpöl, men spelet och publikfesten vi fick se var desto roligare. Kungälv krossade GAIS med hela 6-1 och publiksiffran skrevs till rekordet 4344 åskådare! Att sen min alkoholistiska blandning i sympatisk drickyoghurtsförpackning inte var någon höjdare spelade mindre roll.

..har jag spenderat en del tid på att anpassa datorn som jag vill ha den. Firefoxpersonan är kentifierad, färgerna i en aning blå nyans, Liv Tyler pryder skrivbordet, alla nödvändigaste programmen (VLC, BitTorrent, Spotify, Skype) är installerade och skärmsläckaren lyder "Richard was here". Kort sagt börjar man känna sig väl tillfreds.

..ringde Linus just nu och sluddrade. Han är och partar med sin vän Joel i Götet.

..skulle en macka inte sitta fel i min julmysiga mage.

..ska jag se en Tuva-film jag inte sätt än alldeles snart. Den är på danska och har jag tur passar undertexten på engelska sm jag hittat, annars blir det mission impossible. Att jag har lite svag dansk koppling på farmors sida långt bak i tiden hjälper föga, jag förstår inte mycket ändå.

..blev detta inlägg långt, jag skulle ju bara skriva att jag köpt mig en dator. Hejsvejs!


Tänk när detta sköna spel var modernt.. good times? Ja och nej ^^


GOD JUL

Älskar att de räknar ner :DGallimatias, fm och smurfar

Klapparna klara och en dag kvar till jul. Och här sitter jag och känner mig lurad.

Why? Jo, det saknas en dag! Jag vet inte vart den har tagit vägen men för ngra dagar sedan fanns den, sen gick den upp i rök och hokus pokus är det dagen innan julafton. Fredag dessutom, det låter konstigt, det känns inte alls osm en fredag, mer en onsdag eller torsdag, grått och pissigt väder mitt i veckan.

Verkar inte bli någon vit jul i år. Man lämnar ett falun där det varit vitt i en månad för ett grådaskigt Romelanda. Men skit i det, imorrn infinner sig julstämningen ändå med glad musik, god mat, fina klappar, Kalle Anka och allt annat som hör till. Dessutom ryktas det grådaskiga försvinna imorgon och ersättas med sol. Det låter åtminstone bättre än grådask och rusk.

---

För läsare som är fm-nörds:

Det här med att man kan lägga till ligor efter att spelet startats är himla skôj. Jag och broder startade en fil med Grekland häromveckan, han tog Aris och jag Panathinaikos. Efter halva säsongen, där jag förvisso låg i topp tre och hade tagit laget till Champions League, men hade ett mäkta underpresterande lag i skarpa lägen (vilket ledde till sketresultat mot bittra rivalen Panathinaikos bl.a.) så började jag tröttna och ville ha andra utmaningar.
Jag sålde av halva laget i princip gratis för att sänka lönekostnaderna, fixade några bosmanspelare, fick laget att spela en aning bättre och avgick sedan med hedern i behåll med ungefär fem matcher kvar på säsongen.

Efter ett par veckor där inga lag blev lediga i de nytillagda ligorna (Colombia, Norge, Vitryssland, Kina, Peru) tog jag över uselt placerade skruttlaget Trasyvoulos i andradivisionen för att ha något att göra. När jag räddat dem från nedflyttning och säsongen var över avgick jag och väntade på nya jobb medan Linus spelade kval om Europaplatser efter sin fjärdeplats i högstaligan.
Några veckor passerade och plötsligt öppnade sig ett jobb i kinesiska klubben Chengdu Blades. Dr. Max Adrian Busé (mitt managernamn) kritade på och började det idoga arbetet med att leta billiga kineser då ligans regler var ytterst hårda gällande värvningar av utländska spelare. Samtidigt sparkade jag halva truppen av skräpiga ungdomar och reserver.
En dag in på mitt arbete var det match och eftersom jag knappt hade några spelare så tog jag semester över matchen och lät min assisterande sköta det hela, en match som slutade med oväntad seger, 2-0.

Dagen efter matchen kom ett högst oväntat anbud från colombianska klubben Club Atlético Huila. Jag hade inte sökt jobbet men de erbjöd mig ändå att ta över. Då nivån var mil bättre än i korplaget Chengdu Blades tvekade jag inte en sekund och blev bums köpt från mitt kontrakt för 800.000:- Blades är nog ändå nöjda med att ha tjänat den summan på en manager som endast innehade sin post i tre dagar.

Så, här står jag nu med ett trevligt colombianskt gäng som har stora möjligheter för framtiden att bli ett topplag. Kanske återvänder jag en dag till europeisk fotboll, men just nu passar värmen i Colombia alldeles utmärkt!

---

Så, nu kan ni som inte är fm-nörds börja läsa igen.

Igår var vi förresten hos mormor. Som vanligt säger hon inför besöket att hon inte har så mycket att bjuda på, men när man kommer dit står där likväl x antal kakor, ostkaka och dylikt så man blir mätt så det räcker och blir över.

Efter ett tag skulle vi "leka lapplek" och då ska man komma på ett antal ämnen som man sedan ska komma på ord/namn/etc i. Nån av oss sa "smurfar" på skoj som förslag och sen satt vi där och bara hittade på vilka typer av smurfar det kan finnas som man aldrig hört talas om. Exempel:

Knarksmurfen - Som prövar allt knark till skillnad från ex. Grässmurfen eller Kokssmurfen.
Bögsmurfen - Problemet här, kom Linus på, var ju att han skulle vara enda smurf som var bög. Nej sa jag, för det finns ju:
Bismurfen - Som ju får ta hand om både Bögsmurfen och:
Lebbsmurfan - Bismurfens alter ego är således Trekantssmurfen
Moderatsmurfen - Är ju blå naturligt
Kommunistsmurfen - Målar han sig röd?

Och mååånga, många fler. Så kul kan jag och min bror ha ^^Helt ledig

Efter gårdagens shoppande är nästintill alla julklappar införskaffade, vilket känns rätt gött.
Idag är första dagen jag inte har något alls inplanerat sedan söndag för en vecka sedan ungefär om jag minns rätt.

Tre sena anmälningar gjordes igårkväll och nu får det bära eller brista. En kurs till behöver jag som sagt så nu är det bara att vänta och se om sju dagar hur våren kommer att te sig.

Nu blir det till att kolla "Dexter". Tjo!

Sömnsliten

I fredags var vi ute sista gången för detta läsår i Falun. Vi började så smått med några öl och glüwein hemma hos Peter och tog oss sen till Bishops där vi tog några öl till och frossade i den redan legendariska Gormbrickan.
Hemma vid tvåtiden tror jag och somnade runt tre.

Igår gick jag upp vid nio, mådde halvslitet och tvingade i mig en banan till frukost. Packade det sista och tog mig sen till tåget. Tågresan innehöll två byten och inte en endaste försening (bravo SJ, ni ska ha beröm när det går bra också) och väl framme i götet tog jag buss till Kungälv och hämtades där av broder med bil.
Hemma-hemma kollade vi lite gamla klassiska tecknade Långbenkortfilmer och spelade fm till halv två nånstans på natten.
Nu kunde man äntligen få sova ut tänkte jag. Fel.

Nattens drömmar bestod av att jag partade. Jag drack inte överdrivet mycket men kunde ändå knappt styra vad jag gjorde på den skumma festen där man kände igen vissa och inte andra.
Resultat av detta när jag vaknade idag? Fysiskt är jag säkert utvilad, men psykiskt kände man sig som man aldrig gått och lagt sig ungefär. Asjobbigt.

Nåväl, det har artat sig nu på eftermiddan i alla fall och snart är det julbord med familjen som gäller!

Hemma-hemma!

Faktiskt aldrig hört innan. Lagom ostig låt, men skit i det! ^^


Hej hå, hej hå

En produktiv dag på flera områden.

Först hade jag och Lamptey möte i idrottens hus med Eva Lignell från Sisu angående projektet vi ska arbeta med till våren, vilket var mycket givande och gjorde att man kände ännu mer att man valt rätt sak att arbeta med.
Efter detta tog jag direkt tag i Eva igen och frågade om hon ville ställa upp på en liten intervju som så småningom kommer att hamna på insajd.nu gällande vad hon jobbar med och att de flyttat till nya lokaler etcetera.
Efteråt satt jag och Lamptey ner och skrev preliminär planering för våren då själva arbetet ska börja.

Personligen har jag alltså slagit flera flugor i en smäll idag. Uppgifter i två kurser avklarade, starkare band till Sisu och idrottens hus skapade och känslan av att äntligen arbeta med ett verkligt projekt, något som kan göra skillnad.

Dessutom fortsatte jag på samma förutseende och ansvarsfulla spår på vägen hem med en sväng in på Willy:s och handlande inför imorrn och resan hem. Två baguetter för tolv spänn och utgående baguettesallad (jag lyckas alltid tajma erbjudanden med precis det jag ska ha), bananer, apelsinjuice och lite choklad. En baguette till frukost imorrn så man slipper dra fram nytt bröd ur frysen och resten på resan hem.

Ett annat resultat av allt detta var att jag missade att ta ut en bra laguppställning till nätspelet xpert, vilket gjorde att jag åkte på brakförlust.
Min poäng med det är att jag för en gångs skull prioriterat arbete/skola framför nöje eftersom arbete/skola kändes mer givande och roligt.

Win!Ghost Town

"Your story, it's not boring and ordinary, by the way. I mean, we just get the one life, you know? Just one. You can't live someone else's or think it's more important just because it's more dramatic. What happens matters. Maybe only to us, but it matters."

Musikhjälpen

Sitter och försöker lyssna på Musikhjälpen, programmet där äntligen varierad musik spelas som folk faktiskt vill höra.
Det var först förra året som jag började kolla på allvar och då såg jag en hel del, tidigare år har jag inte riktigt haft koll.
Tyckte det var riktigt bra då och alla programledare skötte sig prima. I år däremot..

Alltså, visst, jag har bara lyssnat några timmar idag, men det jag hört så är det ett jävla dagis. Kodjo och den skitjobbiga Gina pratar i mun på varann stup i kvarten och gör de inte det så pratar de i mun på gästerna. Funderar seriöst på att antingen trycka mute mellan låtarna eller bara lyssna på programmet när Timbuktu kör själv.

Jaaa! Nu sa de äntligen att de går och lägger sig och låter Jason ta över! Timing!

Så, nog om det, griniga Richard-kontot är fyllt för kvällen ^^

Tidigare ikväll var jag på O'Learys med Knutsson, Sinander, Ståhlbrand och kollade på Chelsea-City där man fick tvinga sig att heja på Chelsea för att alternativet ju var värre. Och det gick bra, Citys första förlust för säsongen var ett faktum lagom till jag lämnade för bussen hem.

Trevlig natt!

En vecka

Prima kårkväll igår, sista för detta år.

Först hem till Fredrik med grabbsen nå'n timme, sen vidare till Linnéa några timmar och till sist kåren som hade alla rum öppna.

Kvällens enda två minus:
1. Att man fick betala 20 spänn inträde trots att man har nöjespass. Inte för att det är dyrt, men det är principen, man har ju liksom köpt nöjespass för att slippa extra inträdeskostnad.
2. Okej att en DJ inte har "Born to be alive" i sitt bibliotek, men att inte ens känna till denna klassiker är lite skamligt om man ska kalla sig DJ.

I övrigt var allt finemang! Tjôtade med folk och var till och med på dansgolvet ett tag (trots den som vanligt torftiga musiken).

Vet att det togs en del kort också så de hoppas jag få se så småningom om de blev bra.

Nu tillbaka till fm!


En vecka kvar, sen är jag hemma hos familjen!


Dysterhet och muntra toner

Isch, vägen som går hem till mig :S

 

---

 

Stannar förmodligen hemma ikväll och kopplar av lite inför morgondagens utspark. Sen är det bara en vecka kvar till man kommer hem till familjen! Ska bli gött :)

 

Handlade förut och blev onödigt glad över att jag hittade ett paket nötköttsbiffar för halva priset. Veckans kap helt enkelt. Förvisso går de ut imorrn, men är ju bara att vara vuxen och steka på dem för infrysning och senare bruk. Fast några av dem går åt ikväll.

 

Inatt SKA jag göra minst en uppgift till nästa vecka. Började faktiskt läsa igår, jodå, så långt är jag allt med. Måste bara väcka min forna disciplin på allvar.

 

 

Varför denna låt? Ptjaa.. varför inte? ^^


Antagningsbesked

Vårterminens preliminära antagningsbesked är ute. Yippee ki-yay.

För mig som aldrig blivit reserv till något jag sökt är det en ny upplevelse:

  1. Grafisk Design, Distans (Kristianstad) - 11:e reserv i gruppen där 67 (!) blivit antagna
  2. Formgivning och layout i InDesign, Distans (Borås) - 61:a reserv i gruppen där endast 14 blivit antagna
  3. Sport, konsumtion och kultur, Distans (Malmö) - Antagen
  4. Motions och hälsopsykologi, Distans (Halmstad) - Reserv 30 i ena antagningsgruppen och reserv 19 i andra.
  5. Fotboll, kultur och samhälle, Distans (Malmö) - Antagen

Att jag inte kom in bland endast 14 platser i ansökning nummer två kan jag ta, men att jag var "sämre" än hela 67 pers på förstavalet?
Jag hatar att låta skrytsam men för att vara ärlig hade jag väldigt bra gymnasiebetyg så det enda jag kan tänka mig är att många av de som kommit före läst antingen media på gymnasiet eller någon form av media efter gymnasiet. Om det är så känns det lite pissigt och mindre fair.

 

I vilket fall har jag tackat ja till de två jag kan samt att jag vill stå kvar som reserv på de andra, så nu är det bara att vänta. Jag behöver en kurs till i nuläget för att ha tillräckligt med poäng (30) för vårterminen.
Eftersom 7,5 från höstens kan tillgodoräknas till våren och jag kommit in på två på vardera 7,5 så saknas endast 7,5. Kommer jag inte in på någon mer, ja.. det får vi se då. Nya erfarenheter som sagt.

 

 


Avoid

För några dagar sedan köpte Richard limpan "Östras Mellanfina Bakad i Stenugn". Den såg exakt ut som den legendariskt goda "Olofsbolimpan" och kunde ju därför bara inte vara något annat än god.

Fel.

Efter första tuggan insåg Richard att Östras Mellanfina är allt annat än god ty den innehåller kummin (och pomerans om det nu också försämrar saken, ich weiss nicht).

Så nu sitter man här med ett bröd som tvingas ner i halsen då och då, skiva för skiva.

Läsa innehållsförteckning mer noggrant i framtiden för nya saker som testas, jajamensan.


Nu tillbaka till "Sunes Jul".

Julen i rummet

Är klar med min önskelista till tomtefar, tomtemor och övriga. Den består till 85% av IFK-prylar, allt ifrån t-shirtar till termosmugg.
Sen vill jag ha pengar också, som bidrag till nya laptopen jag täntke införskaffa så jag kan resa hem lite oftare till våren när det bara är distanskurser som gäller. Laptopen jag ägt sedan ett par år tillbaka står tyvärr inte pall längre när en massa digitala bildhanteringsprogram skall till och prestandakraven ökat.

Det är ungefär det jag behöver, men jag blir glad för vad jag än får, det spelar inte så stor roll, det viktigaste är att någon bemödat sig att köpa något åt en liksom. Handligen är viktigare än själva gåvan för mig.

---

Har idag vart i Borlänges Kupolen och småhandlat lite klappar och just nu sitter jag och pratar julbord med grabbsen. Det märks helt enkelt vilken årstid det är :)


Postade studioversionen (som är ännu bättre) på fb nyss,
men tar denna här också för att det var så jävla bra.


"Fotboll!" sa Skalman och somnade

Sitter här med lite träningsvärk från igår. Dock inte så hiskelig som jag hade trott, det var bra mycket värre i början av veckan när jag bestämde mig för att börja bli aktiv och körde ett eget gympass på nå'n halvtimme. Kanske gjorde det susen för att förebygga värken nu?

Futsalturneringen gick över förväntan får jag säga. Vi vann matchen vi helst ville vinna (mot blåbären, samma linje som vi fast året under oss) med 1-0 och kämpade sedan vidare väl i de övriga trots att de blev förlustmatcher.
Vi gav alla max utifrån våra förutsättningar, vilket för in del betyder att jag gör det jag kan och försöker markera tätt, vara tuff i närkamper och tackla (dessvärre inte glidtackla då detta var aja baja i futsal tydligen) plus inte ge upp och springa tills det är blodsmak i munnen.
Efter första matchen var man nära att kasta upp, men sen kom man igång lite mer och illamående och blodsmak försvann.
Är stolt över vår kämpainsats och vilja!

Richard har inte rört sig såhär mycket på åratal, än mindre gått i fotboll eller spelat fotboll på allvar (mer än i en inomhusturnering i andra året på gymnasiet då det blev en match) så det säger en del.


Idag blir det väldans lugnt leverne och ska börja titta efter julklappar till familjen.


---


Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet - Tempot var ojämnt, ibland gick storyn lite väl snabbt fram och ibland stannade den upp något och plötsligt var fimen slut när det kändes som att det stora äventyret verkligen skulle börja. Trots detta bjöds man på en film som ändå var ett enda stort äventyr och en story som var helt okej (exakt hur mycket i detalj man följde originalböckerna vet jag inte då jag inte läst dem sen jag var liten).
Röstskådespelarna (vi såg engelska versionen) var alldeles utmärkta och trovärdiga.
Mest anmärkningsvärt, och stora anledningen till att jag ville se filmen, såväl på bio som i 3D, var naturligtvis animeringen. Extremt snyggt gjort och på vissa karaktärer var det ibland till och med svårt att inse att man faktiskt inte klippt in ett riktigt ansikte helt plötsligt. Tekniken går framåt, man har kommit en bit sedan prima "Toy Story" om man säger så.
Animeringen i sig lyfter filmen enormt och jag blir definitivt förväntansfull och otålig på att få se uppföljaren, när nu den kommer. B B B B


 

Förresten hittade jag precis denna sköna skapelse. Tecknade versionen fast med röster från nya filmen inklippta. Och nu genom att bara sett denna lilla snutt så kan jag ju säga att man hållt sig rätt väl till tecknade storyn även i nya versionen.


Game on

Imorrn (läs "Idag" då klockan är över tolvslaget) kommer jag delta i en futsalturnering. Mycket intressant.

Vi hörs senare på kvällen då jag uppdaterar om hur det hela gick. Mitt mål är att vi ska undvika förlust i åtminstone en match. Det är fullt realistiskt tycker jag ;)


Blir detta vår bittra förlustmelodi...

 

...eller blir detta vår glada segermelodi?


Dörr nummer tre

Idag tog jag ett relativt snabbt beslut. Ett beslut som inte händer ofta i mitt liv.
Jag beslutade att hoppa av en kurs, avbryta den mitt i.

En av mina bättre egenskaper är att jag aldrig lämnar något jag påbörjat. Jag är lojal, såväl mot mig själv som min omgivning och gillar inte att ge upp.

Denna gång handlade det dock inte om att ge upp. Det handlade om orimliga arbetsförhållanden.

Tänk dig att du löser uppgifter, svarar på dem, helt korrekta svar, och sedan får kompletteringar på dem ändå, bara för att det (till skillnad från alla andra kurser jag läst i sammanlagt cirka 4,5 år) inte räcker med rätta svar för godkänt, du måste också gå upp ytterligare några nivåer, ungefär för ett högskolans VG, med många hänvisningar och en massa analyser för att få ditt svaga godkända papper tillbaka.

När du konfronterar läraren och förklarar dina åsikter och undrar vad det är frågan om får du det ovan svarade i svävande, luddiga svar, hånleenden och hånskrattanden och oförstånd för att du faktiskt vill ha raka svar och konfronterar läraren.
Läraren lägger sig på en allmänt defensivt småbarnslig nivå och föreslår ett alternativ till komplettering, att du istället skriver en sida med argument om varför du tycker att uppgiften ska godkännas (samma argument du just framfört med andra ord som tydligen inte dög i stunden de sades). Med andra ord får du en straffuppgift för att du ens vågade ifrågasätta lärarens kompetens (som min kamrat sa efteråt; läraren kanske borde börja ställa sig själv frågan om det inte kan vara så att det faktiskt är han som gör något fel och inte eleverna när plötsligt majoriteten som blivit godkända i andra kurser blir underkända i just hans).

Det ovanstående är främsta orsaken till att jag (och kanske snart en till, kamraten som också framförde samma åsikter) valde att avbryta kursen.

Jag behöver inte heller kursen för att nå upp till de poäng som krävs då jag ju extra läser fotbollshistorik på distans.
Jag får nu också mer tid att fokusera på de andra tre kurserna jag går samtidigt där man faktiskt uppmuntras, får komma med kritik, samt har en rimlig och berättigad nivå i mångt och mycket.


Sammanfattningsvis var detta alltså ett stort undantagsfall i Richards liv. Jag har krockat med lärare förut och då fortsatt kriga mot dem för att jag varit tvungen att klara kurserna för att komma vidare.
Nu finns inget tvång och då väljer jag hellre att må bra och fortsätta utvecklas själv än gå en kurs där jag inte trivs.

Jag har alltid undrat hur det skulle kännas att avbryta något av denna dignitet. Ånger? Tycka att man sviker sig själv? Undra vad andra tycker?
Svaret är att jag faktiskt mådde ovanligt bra efteråt. Precis som i fallet med att inte ha tillräckligt med pengar i kassan som jag beskrev häromveckan så var det inte så farligt när man väl hade en bra anledning till det hela.

Richard mår bra. Att våga välja bort något behöver inte vara något negativt, det kan vara precis rätt beslut.

Man kan inte kriga hela tiden, ibland är det lika bra att lägga ner yxan och välja dörr nummer tre.


Yes I am! Avslutade också dagen med bio, Tintin sågs. Mer om den nästa inlägg.


RSS 2.0