Little by little

Idag var en bra dag.
 
Utsövd, soligt ute så man kunde kicka lite boll, grillning med familj framåt slutet av eftermiddagen, lite spelande med broder och avslutningsvis kollande av filmen Goddag Yxskaft? (Eller med den mer passande originaltiteln What's Up, Doc?)
 
Var lite mer nere natten mot idag, men hey, that's life. Ibland går det upp, ibland går det ner. När man är uppe tänker man inte så mycket på att det kan gå ner och när man är nere tror man inte på att det snart kommer att gå upp. Upp och ner, ner och upp.
 
---
 
Road trip närmar sig också med stormsteg. Idag kollade vi på låtar att ha med oss samt gjorde en grov skiss på resrutt. Exotiska platser som Skruv och Tving känns ju givna!
 
Detta blir bra, nå't att se fram emot.
 
 
 

Annorlunda

Om det varit idag hade det inte blivit som då.
 
 

Bah

Jag lever just nu ett oerhört hårt liv.
 
Två nätter i rad har jag somnat runt klockan sex på morgonen bara för att väckas av fader vår som bor i stugan för att dels trimma, dels klippa gräs.
Eftersom fader väcker en vid elva så hade jag alltså inför natten mot idag sovit fem timmar två nätter i rad. Således tänkte jag ändra på detta och la mig vid den tidiga timmen klockan fem. Vad händer? Fader väcker en vid halv elva. Bah. 5,5 timmes sömn. Dubbel-bah.
 
Pallrar mig upp för att komma igång och ta mig bort till Farmors Stuga där väggarna ska tvättas. Möts av regn. Tvättandet skjuts upp. Richard är trött som en gås. Trippel-bah.
 
Ni hör, ett fruktansvärt hårt liv!
 
---
 
Skämt åsido, jag är nog fortfarande mest grinig över gårdagens dyska förlust. Whyyy?? Och det är så självklart att det ska vara mot just ett pånyttfött Italien med en superformtoppad Balotelli. Fyrdubbelt bah.
 

Nåväl, detta EM blev inte som man ville på många punkter. Känner redan innan finalen är spelad att jag längtar till VM 2014 i Brasilien.
 
Nu ska jag lyssna på lite trevlich musik, sen får vi se hur resten av dagen artar sig. Hejs!
 
 
 
Linnea%20Henriksson%20-%20Alice

...

Jävla skit. Scheisse helt enkelt.
 
Skillnaden mellan Italien och Tyskland idag? Balotelli. Hade Tyskland haft en lika het anfallare på topp så hade det kanske sett annorlunda ut för italienarna var inte direkt överlägsna.
 
En sak är i alla fall säker, jag har äntligen fått en ny aktiv favoritmålvakt i Neuer efter detta mästerskap. Har många favoriter, men de flesta har slutat (Kahn, Bengan, Higuita, Seaman m.fl.). Älskar Neuers inställning och liberoaktiga spel. Insatserna i slutet på matchen ikväll var outstanding.
 
 
Faaan... Det var ju nu Tyskland äntligen skulle få vinna en titel igen.
 
Jag hoppas Spanien käkar italienarna i ett nafs i finalen.
 
Jävla skit.

Back again und semi

Igår åkte vi alltså hem en sväng för att titta till mormor som inte alls mådde bra. Inte sett henne sådan sedan i det närmaste förra året när hon var riktigt illa ute.
Jag och pappa stannade inte länge, mer sa hej och så och visade att vi fanns där och ville hälsa på. Mamma stannade över natten och så skulle de till vårdcentralen idag.
Hörde nyss ifrån moder. Efter vårdcentralsbesöket mådde mormor bättre och var uppe igen, så känns bra :)
 
Hem för mig och fader sedan. Knappt ätit något på dagen så blev mycket flottig pizza för mig; kebabkött, bearnaisesås och pommes :P
 
---
 
Portugal - Spanien om ungefär sex timmar. Har nästan känts märkligt med hela två dagar utan EM.
 
Har kört trimmer tidigare, kom in för en stund sedan.
 
På radion gick just ett inslag om några gamlingar som spelade boule. Föga intressant.
 
Ptja, mycket mer spännande än så blir nog inte denna dag.
 
---
 
Nu blir det kaffe.
 
¡Viva España!
 
 

M

Jaha, då får man åka hemåt idag till Kungälv och Göteborg en sväng..
 
Vi skulle egentligen åkt imorgon och hälsat på mormor, men hon ringde för en stund sedan och kände sig dålig så då åker vi redan nu istället..
 
Får hoppas det bara är något tillfälligt, att det inte blir lika illa som förra året.
 
90 fyller hon snart, min fina gamla mormor.

Unika besökare: 3

Aaah, vilken statistik sedan nattens inlägg!
 
Aja, jag skriver ju huvudsakligen för mig själv ändå. Förra megainlägget inatt var en lång och fin avskrivning. Detta blir desto kortare.
 
Nöjer mig med att konstatera att regnet faller som en syndaflod.
 
 

Midsommarhelgen - Regn, nya drinkar och dragningskraft

Mjaha, nytt utseende på blogg.se. Jag är ju ingen fan av snabba förändringar grafiskt generellt sett så vad gör man?
Man lär ju inte börja bojkotta och klaga eftersom man vill använda det. Funktionerna tycks vara samma, bara mer krimskramsigt grafiskt (som det brukar bli när folk ska uppdatera sidor och bli moderna eller vafan grejen är).
 
Nåväl, en helg har passerat med Henke på besök!
 
Torsdagskvällen var lugn, vi installerade oss i Farmors Stuga och lyssnade på musik i princip och snackade.
 
Midsommarafton tog vi oss bort till huvudstugan och åt sill och potäter och drack nubbe med mams, paps och bror.
Därefter begav jag, Henke och broder oss tillbaka till Farmors Stuga och började göra i ordning käk och spelade diverse skivor (Markoolio, Uggla och en blandad skiva doo wop bland annat) på lagom hög volym.
 
Regnet föll ute, men det hindrade inte oss från att grilla ryggbiff. På med Eldorados prima (nåja) tändvätska och fjutt var det på grillen!
Till ryggbiffarna gjordes potatissallad, vanlig sallad, tunnbrödsrullssnittar med västkustsallad (blev mycket sallad nu) och till detta fanns även oliver och lime-aioli.
 
Efterrätten skulle ha bestått av jordgubbar och glass, men efter huvudkäket hamnade alla i smärre matkoma och efterrätten sköts därför på framtiden. Istället tog vi oss ut och trotsade regnet för lite fotbollskickande som uppvärmning inför Tyskland - Grekland.
Dessvärre hade Linus börjat bli sjuk någon timme tidigare och försvann därför rätt omgående från fotbollsplanen och gick och la sig.
 
Matchen vet vi ju hur den gick, mäkta trevlig med stabil 4-2-seger för dyskarna!
 
Efter matchen stack jag och Henke bort en sväng till päronen för att se vad de hittade på, men faster och kusin med sällskap hade redan dragit sig hemåt så partajet där var obefintligt. Vi stod istället och pratade en stund innan vi gick hemåt Farmors Stuga igen.
 
Vissa saker förändras för övrigt inte i Olofsbo. Som vanligt finns ett antal cykelgäng med unga tjejer som hejar på en när man går förbi i halvmörkret på kvällen. Det enda bra är väl att de som hejar så sakteliga blir äldre och äldre. Hade inte känts så finemang om fjortisar fortfarande hejade på en (vilket var fallet för bara ungefär fyra år sedan). Denna gången var de nog åtminstone 17!
Nåja, även om det är åt helvete för ungt så är det alltid trevligt att man utstrålar dragningskraft. ^^
 
Hemma i stugan igen vart det mer musiklyssnande och snackande innan det kändes dags att kapsejsa till sängs.
 
Att jag sen sov uruselt är en annan sak, själva midsommaren var trevlig, undantaget att stackars Linus blev sjuk då.
 
Två drinkar föddes under kvällen:
 
Spermfetus - Linus började blanda och slängde ihop en drink bestående av mjölk, Sprite och vodka. Spriten och vodkan fick mjölken att skära sig och segla delvis upp till utan som ett lager skum. Så långt såg det lite snajsigt ut, men under det snajsiga lagret såg det mindre mumsigt ut. Någon nämnde ordet sperma och jag tänkte på döda alienfoster som simmade runt i en så'n där glasbehållare i laboratiorium. Därav fick drinken namnet Spermfetus. Smaken funkade väl, men man kunde dragit ner lite på mängden vodka.
 
Reseda Boulevard - Andra drinken stod jag för. Denna bestod av svart vinbärs-genever, Malibu och apelsinjuice. Således blev det fruktigt, sött och småexotiskt. Såg framför mig lite västkuststuk i USA på någon uteservering. Därför fick den namnet Reseda Boulevard efter gatan med samma namn som finns i Los Angeles.
Denna drink var klart godare, men också klart sötare och därför ingen man sitter och dricker i ofantliga mängder för då tröttnar man nog, men efter den mer alkoholstinkande Spermfetus satt Reseda Boulevard ypperligt och funkar absolut för det syfte jag beskrev med solig uteservering.
 
 
Gårdagen var lugn, var småbakis när jag vaknade efter den dåliga sömnen tidigt på morgonen, somnade sen om och var aningen mindre bakis nästa gång jag vaknade vid halv ett någonstans. Vi åt lite, sen stack vi bort till päronen och var här fram tills efter Spanien - Frankrike (som för övrigt var en rätt tråkig match).
Tillbaka sen till Farmors Stuga och kolla Chronicle (rätt bra film!) och Queen - Days of our lives.
 
Idag åkte Henke hemåt vid tio-tiden och sedan blev det lite städande av stuga och plockande av saker tillbaka till huvudstugan.
Lugnt resten av dagen, spelade fm med Linus och nyss kollades England - Italien där Italien för en gångs skull vann rättvist, efter straffar. Jag höll dock på engelsmännen, men så som de spelade så.. ja, de var utspelade i princip.
 
Imorrn vet jag inte vad som sker och nu sitter jag och snackar på steam-chatten med Erik :)
 
---
 
Till sist i detta megainlägg, lite nattligt egoskojs:
 
DAGENS LÅT: Another One Bites The Dust - Queen, för att basgången får igång en när man är allmänt seg.
DAGENS KLÄDSEL: Grönvitsvarta shorts, grön t-shirt.
DAGENS DUSCH: Hoppades över.
DAGENS FRISYR: Ihållande morgonrufs.
DAGENS MAT: Överblivna midsommarsnittar, baguette med lime-aioli, falukorv med potatis och stuvade morötter.
DAGENS HÄNDELSE: Ptja, ingen speciell, möjligen att England åter tabbar sig vid en straffläggning.
DAGENS PLANER: Dagen är slut. Planerna var att städa och kolla match och det har jag gjort.
DAGENS VILL HA: Sol.
DAGENS SAKNAD: Värme.
DAGENS DROG: De överblivna snittarna.
DAGENS TRÅKIGASTE: Att England bjöd på så dåligt motstånd och åkte ur EM.
DAGENS KÖP: Inget.
DAGENS GODIS: En belgisk chokladpralin.
DAGENS HUMÖR: Trött och relativt håglös. Vädret gör mycket.
DAGENS SJUKA: Inget direkt. Att England åkte ut på straffar är ju inte så överraskande.
DAGENS KOMPLIMANG: Mamma tycker jag är en snygg pöjk.
DAGENS SKRATT: Var väl till något fult kul när man samtalat med broder under kvällen.
DAGENS BILRESA: Ingen.
DAGENS GRÅT: Inget så, men såg klart Queen-dokumentären på morgonen och den finns alltid lite känslor i i alla fall varje gång man ser.
DAGENS DRYCK: Vatten.
DAGENS LÄNGTAN: Är efter mer sommarvärme. Och "En flicka i handen, det vill alla ha!"
DAGENS SPAN: Nada.
DAGENS TELEFONSAMTAL: Fader som ville att jag skulle köpa kattmat. Das war alles.
DAGENS PERSONER: Henke som man sa adjö till för denna gång.
 
 
Nu fm med Erik en stund, hejs!

Borta bra men hemma bäst

Hmm, vet inte om dikten i förra inlägget direkt gav någon effekt, men sanningen att säga så förväntade jag väl mig inte det heller, det hela var nog mest en ursäkt för att tvinga mig att göra en dikt alls igen ^^

Ska gå ut en sväng snart. Soligt och i princip ingen blåst. Känner inte direkt för att sitta inne hela dagen idag också, så.. ut blir det med musik spelandes i öronen!

Senare grill hos Åsa, sen är det första kvarten, Tjeckien-Grekland, och sen kommer Henke över midsommar.

Laaajbans tider!


Haha! Såklart. Första gången jag hörde låten tänkte jag direkt att det påminde om Uggla i stilen. Linus sa samma sak. Det kan ju i princip bara bli bra för en Uggla-diggare som mig. Och nu när man ser videon så ja.. ^^


USELT - Kan en dikt rädda raset?

Usel bloggstatistik! Kryper på mellan 5-7 besökare varje gång. Så kan vi inte ha det!

Bara för det så skriver jag en dikt, något som blivit ovanligare och ovanligare med åren tyvärr..



Tonårsångest, vart tog du vägen?
Du var hemsk, men ändå ljuvlig
Tiden kommer aldrig igen, men minnen består
Minnen av hur det var, vem man var, vad man var
Och också vad man inte var

Nu är saker annorlunda
Det man trodde på ändrades
Man ändrades som person
På gott och ont

Ibland minns man extra mycket,
faller nästan in i det gamla igen
Man nästan försöker hitta tillbaka
Någon gång ibland är man där

Man ville inte vara där då, man ville fly
Idag inser man att om..
Om man vetat då vad man vetat nu
Om.


Som på beställning kom också en passande låt när jag skrivit klart.


In the Summertime

En dag utan fotboll! Känns märkligt..

Igår åkte grillen fram igen i den sköna solen. Min ekonomiska bror hade köpt två nedsatta paket kycklingkorvar som bums skulle hettas upp. Längesen jag åt kycklingkorv, smakade skumt, men helt okej.

Idag är det också strålande solsken. Tog tag i ett av mina göromål tidigare, att trimma i trädgården. Dessvärre blev det inte så länge då trimmertråden tog slut ganska snabbt. Så.. ja, det var den dagens aktivitet ^^

Blåser lite, men inte så farligt. Snart är fotbollsmånaden slut och man kommer att vara mer aktiv och ta sig ut i Olofsbo med omnejd. Först är det dock roadtripen som gäller, ska bli nice!

Får nog ta och fixa ihop en fin skiva med roadtriplåtar. Eller två. Oh yeees. Det är ett projekt som heter duga!

Har ni något bra tips på roadtrip-låtar så är det bara att säga till :)


Här är typ den mest givna av alla:



Vuxenpoäng

När blir man vuxen? Blir alla det? Och vad innebär "vuxen"?

Det där varierar snarare från person till person än att det finns något universellt stadium där man klassas som "vuxen".

En lista i skräpbladet häromdan listade 50 punkter där man beroende på hur många jakande svar man hade kunde bestämmas vara mer eller mindre vuxen.

Enligt denna lista hade jag sex "ja". Alltså är jag inte särskilt vuxen. Frågorna är i stil med "Har du skrivit testamente?", "Kan du tömma elementen?" och "Oroas du över ungdomen"?
Av dessa tre exempel är den sistnämnda en av de sex jag svarade ja på av diverse anledningar. (Med ungdomen menar jag inte mig själv, även om jag skulle klassas som ungdom av äldre. Jag menar de tonåringar som växer upp idag. Men det är en helt annan diskussion.)

Kollar man på de två första så är det ju liksom "Nej, testamente känns lite tidigt.. är man alltså mer vuxen för att man bestämmer vem som ska få vad om man dör..?" och "Kan och kan, jag kan säkert tömma elementet om jag bara googlar upp en manual lite snabbt."
Så fortsätter det i alla fall med ett antal dåliga exempel på vad som gör att man klassas som vuxen enligt listan.

I vilket fall, att jag "bara" får sex ja-svar på detta gör mig inte direkt nedstämd. Den dagen man inte har något som helst barnasinne kvar är en mörk dag.

Självklart mognar man på ett antal punkter med åldern och ser saker på ett annat sätt än när man var yngre eftersom man fått mer perspektiv och infallsvinklar, men det betyder inte att man ska bli vuxen och stel och tråkig (som många säkerligen associerar ordet "vuxen" med).

Om man hade haft "vuxen" som synonym snarare till "mogen" hade det varit mer rimligt. Och då menar jag inte mogen som en färdigvuxen plockfärdig banan utan på sättet jag skrev i förra stycket, att man lär sig saker och ser saker på andra sätt.

En del av de yngre årens omognad och sköna naivitet går förlorad och det får man aldrig tillbaka, men det betyder inte att man ska sluta vara glad, spontan och tillåtas vara lite barnslig ibland.


Jag kommer fortsätta skämta, vara spontan och öppen till livet och vara trygg med det. Det är ett vuxet beslut om något mitt i all ungdomlighet.



Someone like you

Så har föräldrarna åkt uppåt landet igen.

I förrgår klipptes gräs och igår dammsögs. Det är ungefär den action som bjuds just nu på dagarna.
Idag har det dock varit lugnt och jag har spelat fm sen jag gick upp med herr Erik. Ryssland är det som gäller nu, Lokomotiv Moskva för mig och CSKA Moskva för Erik.


Det närmar sig också för avgörande i grupp B i EM! Tyskland ska krossa Danmark, åjo.

Sen jaa.. fanns inte så mycket mer spännande att förtälja just nu. Och det ovan var väl inte jättespännande heller om man ska vara helt ärlig ^^

Vi tar en liten fantastisk låt istället:



It's over

 

---

Undantaget Sveriges sista 90 minuter mot Frankrike för att rädda någon form av ära så blir jag nu tysk på heltid tills EM är över.


Lemonad vs. Slaven : 0-1

När jag vaknar om kanske tio timmar får det gärna vara lemonadväder. Då ska nämligen Richard sätta sig i arbete med inledande handgräsklippning borta hos Farmors Stuga (får bli stora bokstäver som en sorts namn på ett kändare ställe, farmor lever ju som bekant inte sedan ett antal år tillbaka, men eftersom det ju ändå är hon som hade stugan så har det liksom blivit det man kallar den, i framtiden från och med detta inlägg således det välkända Farmors Stuga).

Efter handgräsklippandet blir det motorgräsklippande på vår tomt följt av dammsugning av hela huset.

Slaven Bilić tränar Kroatiens A-landslag i fotboll. Slaven Richard klipper gräs och städar.



En tredje Slaven.


"Är det lemonadväder?"

Så står det på en annons i en tidning bredvid mig.

1. Nej, det verkar dröja tills EM är över innan sommaren brakar loss på allvar här nere.

2. Används ordet lemonad idag mer än i typ Kalle Anka-serier?

Eller ja, det kanske inte används ens i Kalle Anka längre. Köpte hem mitt första ex av Kalle Anka på säkert fem år bara för att den hade en plansch med ankifierade spelare från landslaget. Tur att jag bara köpte den för planschens skull, hade jag köpt den för serierna och lite nostalgi hade jag blivit besviken. Typ 2/3 av skiten, om inte mer, var inte tecknat som det brukar utan såg typ flashigt, modernt och skitfult ut. Som att man gjort det i datorn och inte lagt ner alls lika mycket energi på det som om man tecknat ordentligt för hand. Skäms Kalle Anka.
Därav att jag tvekar på om man längre använder de gamla sköna uttrycken som "lemonad".

Tacka vet jag gamla hederliga tecknare som den bäste, Don Rosa.

Super Mario

Mario Gómez är på väg att äntligen vinna över mig på sin sida. Ända sedan EM -08 då han var urusel så har jag haft ett lite horn i sidan till honom. Nu verkar det som att han äntligen kommit till sin rätt i större sammanhang i landslaget.

Första målet var ett utsökt måltjuvsmål där han vände runt blixtsnabbt i straffområdet och petade in bollen. Det andra superkyligt och distinkt avslut från högra sidan av straffområdet. Precis så man önskar att en toppforward i Tyskland ska agera, wunderbar!

Tyskland leder nu gruppen på sex poäng efter två omgångar och har visat att de kan vinna både när de spelar dåligt (1-0 mot Portugal) och när det spelar bra (2-1 mot Holland). Att de släppte in ett mål mot Holland gjorde egentligen bara matchen spännande, slutfasen när man spelar extremt smart och fördriver tiden var inte vackert ur offensiv synpunkt, men definitivt ur defensiv och spelintelligent sådan.

Heja Tyskland, weiterkämpfen!

Hur jag vill ha det på fredag?

Såhär:

Stabilt för övrigt att Skräpbladet inte kan stava till Ibrahimovic.

---

Holland - Tyskland närmar sig, wir wollen viele Toren von Deutschland sehen!



Ny dag, nya matcher

Så, nu har man fått lite perspektiv i alla fall och den största besvikelsen och uppgivenheten har lagt sig.
Sure, vi är i ett mycket skitigare utkångsläge nu än om vi hade vunnit, men säg att vi gör två supermatcher nu och går vidare.
Hellre att vi förlorar första och får bra resultat i de två andra och går vidare än som EM -08, vinner första, tror att det är klart och klantar oss de två återstående matcherna..

..fast nu talade optimisten. Jag tänker mer gå in med en pessimistisk inställning när det väl är match. Då slipper man bli så besviken och har allt att vinna.

---

Tog fram mina sedvanliga magiska arbetskrafter ur gömmorna förut på sista dan för inlämning av examinationsuppgift fyra i sportkonsumtionskursen och fick ihop exakt 1500 ord på bara ett par timmar effektiv tid. Miket nice, ja!

Snart nya matcher att spana in också, idag är det ju Grekland - Tjeckien och Ryssland - Polen. Solen skiner också!

Näe, dags att äta något, huj!



Nattligt personlighetstestande

Gjorde ett litet personlighetstest:

INFJ - The Counselor

You scored 18% I to E, 21% N to S, 24% F to T, and 42% J to P!

 

Your type is best summed up by the word "counselor", which belongs to the larger group of idealists. Only 2% of the population share your type. You are so empathic that you often know what others need before they know themselves. You are a complex person who can deal with complicated issues and people, almost prefer to, as you love problem solving. You can be something of an idealist or perfectionist, and should try to take yourself a little less seriously.
You are a supportive and insightful romantic partner, encouraging your mate to have dreams and work hard to make those dreams come true. Because you are so creative, you have a wealth of ideas to help them toward those goals. You need harmony so much that you are driven to resolve conflict quickly, as long as the terms don't violate your ethics. You feel the most appreciated when your partner admires your creativity, trusts your inspirations, and respects your values. It is also vitally important that your partner be open and emotionally available - in other words, that they be willing to share themselves completely.
Your group summary: idealists (NF)
Your type summary: INFJ


Tyckte det lät rätt passande. Mest passande på länge av så'na test tror jag (ja, jag gillar att svara på test).
Tog tankarna från det horribla i Kiev också.. ingen större lust att diskutera det.

Testet finns här om någon får lust att göra't.

Höres imorrn!

HEJA SVERIGE!

Bara några minuter kvar!

Om ett par timmar tror och hoppas jag kunna skriva ett glädjeinlägg om svensk seger.

Bortatröjan har jag på mig, hemma tröjan hänger i fönstret, blågula svettband är på handlederna och öl och ölkorv öppnas snart.

HEJA SVERIGE!!


Bildande - Dampar loss med några uns kreativitet

Som jag misstänkte när jag la mig så låg klippet jag länkade inte ens kvar tills jag vaknade. Tråktube. Aja, var Gomez mål i alla fall.

---

Hade massa fritid att slå ihjäl igår morse:


 

Såå, det får la räcka :)


Och ja, just det, fick VG på motions- och hälsopsykologitentan (vilket innebä VG på kursen med tanke på att jag fick VG på ena onlinetentan också) gjorde väldigt bra ifrån mig tydligen enligt läraren :) Nice!

Betongpelaren vaknar till liv

Kan ju vara en bra idé att sova snart kanske..

Mycket skön Tysklandsseger tidigare, men det satt fan långt inne! Att betongpelaren Gomez lyckades göra en enda sak rätt till slut var helt otroligt. Hoppas verkligen Klose startar nästa match istället. Även om Gomez gjorde mål så kändes det övriga han "bidrog" med inte direkt hoppingivande..

Nåja, sova var det ja. Häj!


Detta klippet är säkert väck från tuben redan när jag vaknar upp imorrn, men men..


Die Sonne scheint!

Står utomhus nu på gäststugans altan med fotbollslåtsspellistan på så mycket volym laptopen tillåter.
Till detta har jag nyss tänt grillen. Snart kommer faster, sen blir det marinerad flankstek följt av EM!

Tidigare var jag och Linus och handlade samt körde en runda minigolf på ockerpissatta golfen i Vallarna (45 spänn för en vuxen tycker jag inte är helt okej).
Tog också en sväng förbi farmors grav.


Näe hörni.. nu tycker jag nog att det är dags för en bärtz!



One more day

Strax efter att klockan ringde vid ett så ringde även faster Åsa. Hon erbjöd att komma hit med kvarbliven smörgåstårta från igår när hon hade gäster. Tackade givetvis ja, härligt start på dagen! Ska trycka i mig lite snart tror jag.

Nyss beställde jag också ett par landslags-t-shirts från CDON. En i hemma- och en i bortafärg med HYSÉN och nummer 14 på ryggen. Awesome! Inte haft något liknande landslagsplagg innan eftersom de alltid brukar vara så jävla dyra, men nu jeflar. Hoppas de kommer lagom till början av nästa vecka!

Resten av dagen blir nog sedvanligt lugn. Men imorrn..

..imorrn..

..IMORRN!!


Imorrn glömmer vi det gamla och börjar skapandet av ny historia.


Speldjävulen

Hmm, inte bloggat på fyra dagar, vad är det för stil??

Sen jag kommit hit ner till Olofsbo har jag inte gjort många knop i alla fall.

Fredagen: Seg som en ulk efter den nästan obefintliga sömnen (halvsov kanske i fem-minutersintervaller på tågresan då och då) men väl nere i Olofsbo satt man ändå uppe med broder ett tag och körde fm.

Lördagen: Umgås med familjen typ.

Söndagen: Kolla bio, Prometheus (helt okej!), på kvällen. Ungefär så mycket action det blev.

Måndagen: Upp, läsa EM-bilaga, laga mat, kolla Mission Impossible ett och två. Typ så.

Lugna dagar alltså!

---

Idag vaknade jag upp till något mindre trevligt. Gick in till duschrummet där katten sover på nätterna och tittar först på katten med ett glatt "Hej Piffi!" innan jag vänder huvudet mot golvet och ser en härlig bajskorv ligga på mattan samt två blöta fläckar på två andra ställen på samma matta.. HURRA!

Drog ner katten mot bajskorven och sa något irriterad och morgontrött "JAJJA! FYY DIG!" innan hon, efter att ha fått lite käk, åkte ut med buller och bång. Richard fick alltså börja sin dag med att slänga ut äcklig matta i trädgården och tvätta golv innan han kunde ta en efterlängtad dusch. Party.
Nu är mattan i alla fall spolad.

---

För en stund sedan slängde jag in mitt sista tips på Svenska Spel. Vi har ju några i klassen kört andelsspel ett tag, men nu kände jag att det fick räcka. Kass utdelning och känslan av att slänga pengar i sjön hela tiden blev avgörande, även om det har varit trevligt i övrigt.

På kontot fanns nu kvar 60 riksdaler att göra något med. Eftersom det med fem halvgarderingar kostar 32 kronor och sex halvgarderingar kostar 64 kronor så blev det lite kruxigt. Till slut blev det fyra halva och en hel istället för priset 48 kronor. Således tolv kronor kvar på kontot. Eftersom jag som liten tyckte jokerspelsgubben så rolig ut så kändes det som om att ska jag någon gång slänga pengar på joker så är det nu, alltså gick en tia på en jokerrad.

Två kronor kvar, vad göra? Jo, en fantastiskt liten rad på topptipset med hela en halvgardering á två spänn totalt! Fett värt!

Jag ska bli rik..

..fast troligen inte på topptips eller joker ^^

---

Nu ska jag tydligen dammsuga lillstugan. Haj!

Mot södra breddgrader

Börjar varva ner än mer.

Packandet är i princip avklarat, bara lite sista minuten-plock såsom solbrillor, nycklar o.s.v. kvar.
Baguetter med tonfiskröra är också fixade, man är förberedd och van tågresenär, åjo.

Att få ner alla kläder och lite annat i min fetingbag var inte det lättaste, förmodligen är det den mest fullpackade versionen någonsin. Och sen bara tanken på att man ska mörda sina axlar för att få den till stationen..

..fast märkte något underbart som jag inte insett på alla år jag haft bagen: hittade halvgömda spännen så att man kan göra om bagen till en fetingryggsäck istället! Wunderbar, så mycket skönare att bära då! Kommer förvisso ändå vara helt död av tyngden på skiten när man är framme, men hellre fördelat jämnt över två axlar än att byta mellan axlarna med full tyngd varje gång.

Börjar bli småseg nu dock, om cirka två timmar ska jag börja vandra mot stationen. Kommer vila gött på tåget.


Hej då Falun! Ses efter sommarn!


RSS 2.0