Såg jag skymten av en annan båt

Lugn hemmahelg. Känns som att det var ett tag sedan.
 
Eller ja, det är ingen solo hemmahelg ty föräldrarna, som varit i Frankrike, Tyskland och Spanien i två veckor, kom hem igår. Trevligt!
Jag har inga problem med att vara ensam, men visst känns det lite öde när man har ett helt hus för sig själv.
 
Annars just nu:
 
- Jobbet trummar på. Fick ett nytt uppdrag i veckan, denna gång till inomhus-SM som vi ska arrangera.
 
- Blåvitt är i högsta grad med i guldstriden. Efter den grymma 3-1-segern över gnagarna i måndags följde man upp med ganska stabila 3-1 även mot Gefle i förrgår.
 
- Spelar mindre och mindre FM, men det beror väl mycket på att man svurit så mycket över detta FM, samt att man ser fram emot nästa. Eller ja, ser fram emot och ser fram emot, detta FM har gjort att spelglädjen över serien dämpats en del. Har de inte gjort något åt spelarvärden och matchmotor i nästa FM utan bara fokuserat på massa skit som presskonferenser och sekundärt trams så blir jag liiite grinig.
 
- Dexter tog slut i veckan. Jag var inte helt med på om det var sista avsnittet eller inte förrän efteråt och då kändes det.. skumt. Allt hände alldeles för snabbt och det kändes inte som ett helt okej slut på en tidigare bra serie. Det mesta sista säsongen var sådär. Mycket synd.
Samtidigt har HIMYM börjat och det började desto bättre på det som ska vara sista säsongen. Jag tror att man kommer knyta ihop säcken rätt bra.
 
Tomrummet efter båda serier kommer att vara ganska stort dock.. Måste börja kolla på en ny serie. Breaking Bad verkar det bli.
 
- Jag ser fram emot massa saker i framtiden och har svårt att leva i nuet, även om det är det som alla säger att man ska göra. Jag vill mest just nu åka till Tyskland och hälsa på släkten där. Vi får se om det blir så.
 
- Vill se på mer film än jag gör och ska försöka öka dosen där.
 
- FM-tappet till trots så ska jag spela lite nu. Har startat en ny fil med Leeds. Känns dags att försöka dra upp dem ur Championship-smutsen.
 
 
Skutan vajar och seglet drar
Rutan pajar, dreglet är kvar
In eller ut, ut eller in
Alla nu ropar "Bort och försvinn!"
I myllan av rötter en karta vi ser
Vid solvindens fötter allt ljus bleknar ner
Du sover och blundar och drömmer en dröm
En dröm tills du vaknar, sliten och öm
Med lätta små steg du tassar och flyr
Ut genom dörren där grenarna yr
 
Av jord är du kommen, en jord som är ny,
men samtidigt gammal och tung som av bly
Mot taket du tittar med kisande blick
Det ljusblåa skenet bär kraften du fick
Nu lyfter du sakta och släpper ditt hån
Det är dags att flyga och gå härifrån
 
 
 

Trött, men klarar mig rätt bra

Ända sedan matchen tog slut i måndags har jag blivit mer och mer trött och matt. Var nog mycket spänning och förväntan och sedan glädjeyra som tog på krafterna.
 
Ledig imorrn. Eller jobbar hemifrån rättare sagt. Ska bli skönt att få sova ut en morgon.
 
Ringde en försäljare under eftermiddagen. Jag var nog mer grinig än vanligt, men det berodde mycket på försäljaren i sig också. När jag sa att jag inte var intresserad så blev han typ sur och frågade "Varför inte då??", öhm.. måste jag berätta det för honom? Kan han inte ta ett nej eller? "Det är ju inte som att jag försöker pracka på dig ett par fake-kalsonger!" fortsatte flanen. Nähe, och? "Jag återkommer om jag ändrar mig." sa jag och avslutade samtalet.
Sen det där att de alltid ska använda ens namn upprepade gånger för att man ska känna sig personligt bemött eller vafan. Jag känner mig bara provocerad, som om jag vore något dumt barn som de pratar snällt med:

"Hej Richard! Jag heter blablabla Richard och ringer från bladopedimp! Nu är det såhär Richard att vi har ett erbjudande Richard.. blablablalbalb vad sägs RICHARD???"

Det sägs försvinn, jag ringer nix-registret.
 
Nu ska här sovas! Och förhoppningsvis drömmas fina drömmar så man blir på lite gladare humör :)
 
 

3-1

Den döda gnagaren jag hittade igår måste ha varit ett tecken på hur det skulle gå idag.
 
---
 
Upp i ottan som vanligt och bege mig till jobbet. Jobbade fram till tolv och stack sedan med treans spårvagn (den tar en fin rutt för övrigt!) mot avenyn och mötte upp med Calle som kommit ner från Trollhättan.
Vi käkade paj på Evas Paley och strosade sedan runt i Nordstan, Calle för att titta på kläder i allmänhet och jag för att titta efter främst ett kort samt handskar, men även lite löst efter en snygg rock.
 
Efter besöket i Nordstan var Calle ett par byxor och en tröja rikare och jag hade köpt både kort och handskar, men inte hittat någon rock (undantaget en snygg som mitt ekonomiska hjärta så smått avled av).
Nästa mål var käk på Picasso som öppnade vid fyra. Eftersom klockan vid uttåget från Nordstan var ungefär kvart över tre så stack vi till Lorensbergsteatern och satt utanför entrén och tjôtade tills det var dags att gå till Picasso.
På Picasso blev det för min del lasagne och två öl. Inga AIK-fans hade synts till på hela eftermiddan och så heller inte nu, däremot kom det flertalet IFK-supportrar och intog puben.
 
Vid halv sex-tiden kände vi att det var dags att gå mot dagens stora mål: Gamla Ullevi där bataljen mellan IFK och AIK skulle utkämpas ungefär klockan 19.00.
Vi kom in på arenan och letade upp våra finfina platser på övre plan nära levande sittplats. På platserna var såväl snajsiga t-shirtar med texten "Alla rensar fesk i Göteborg" som creperullar och lite påsar konfetti (jag hade även jackfickorna fyllda med egen konfetti då det uppmanades på mail inför matchen att man skulle ta med sig detta).
 
När så inmarschen skedde och "Snart skiner Poseidon" vackert började spelas yrde konfettin och creperullarna började kastas. Halsdukar hölls upp och merparten av arenans cirka 16000 besökare skrålade för full hals. Hur det såg ut utifrån har jag ingen koll på, men det kändes mycket gött att vara inblandad i.
 
Matchen i sig var underbar. IFK ägde matchen större delen av tiden, vann de flesta närkamperna och ville verkligen visa var skåpet skulle stå. Matchen slutade 3-1, men kunde med lite bättre IFK-skärpa säkert dragit iväg med ett par måls segermarginal till.
Sammanfattat kan man säga att IFK först sprang sönder AIK och malde ner dem och sedan vågade spela ut än mer vid siffrorna 2-0. AIK:s enda mål kom efter en tilltrasslad hörna och ledde till 2-1, men när IFK sedan fick straff vid 90-minutersstrecket och Haglund satte 3-1 så var saken klar. En underbar seger och en underbar stämning!
 
Efter matchen stack jag och Calle till ett café på Kungsportsplatsen och hängde där tills det var dags för mig att ta bussen mot Kungälv och Calle att ta tåget mot Trollhättan.
 
Nu är klockan 00:15 och en glad katt som saknat mig ligger bredvid och spinner. Imorrn är det jobb som gäller. Jobbdagen kommer garanterat gå undan då jag flyter på glädjemoln just nu efter dagens seger.
 
Den döda musen igår var alltså troligen ett tecken på att det stod mer gnagarmos på menyn idag.
 
Sov gött och blåvita drömmar!
 
 
 
 
 
Allsvenskan:%20Bl%C3%A5vitt-AIK%20-%20m%C3%A4ktig%20st%C3%A4mning%20vid%20inmarschen

Musmord och råttmos

Hum fyra dagar sedan, känns inte som det var så längesedan jag skrev.
 
Åkte till Henke i Uddevalla efter jobbet i fredags och kom hem igen igår kväll. Vi hade sedvanligt gött häng och spelade FIFA, kollade en Galenskaparna-revy och The Mask, käkade gött och tog några öl samt en drink.
 
Bussförbindelserna ut hit till bushen är sisådär. Det medförde att jag fick vänta en timme i Kungälv igår när jag skulle hem. Men det gjorde inte så mycket, jag köpte lite choklad och läste Offside och vips var timmen borta!
 
---
 
Idag har jag sett på Tron och Tron: Legacy, det är ungefär det. Och tagit hand om en mus. Katten har nämligen gått i barndom så smått senaste halvåret..
Hon fyllde 15 häromveckan och de senaste åren har hon blivit latare och latare och vill ha mat hela tiden. Mätt och go ligger hon som en katten Gustaf mest hela tiden.
På senare tid har hon dock som sagt gått i barndom och börjat göra saker hon inte gjort på väldigt länge. I slutet av sommaren hördes ljudet av en hoppande katt från köket och på spisen fanns feta tassavtryck. Och nu har hon alltså stolt hämtat en mus också. Tack, men.. nej tack. Ligg och var mätt och go istället för att dra in blodiga as.
 
Jag plockade upp musen från en snopen, gnällig katt och gick ner i källaren för att lägga liket, som fortfarande var varmt och mysigt och började läcka blod, i en plastpåse. Tanken var sedan att slänga den påsen i stora soptunnan utomhus, men dessvärre fanns ingen sopsäck i tunnan.
Eftersom jag ville bli av med aset bums och inte pallade gå upp och ta på mig byxor (när man är hemma över helgen blir det lätt att man ligger i soffan i kallingarna med en filt över sig) så smög jag raskt ut med en svart sopsäck och försökte så snabbt som möjligt trycka ner säcken i tunnan. Då vårt hus ligger precis vid vägen så är man inte direkt osynlig när man står vid soptunnan, men eftersom vi bor på landet kommer det ju inte så ofta bilar där så jag tänkte att jag hinner säkert få fast säcken innan det kommer en bil.

Icke.

Jag har nästan fått fast sopsäcken när det dyker upp en bil från ingenstans. Inte ett ljud hade hörts som skvallrade om att den sneaky bastarden närmade sig.
Kalsong-Richard fick snabbt upp ångan och försvann som en gasell och tog skydd bakom vår bil som stod parkerad några meter bort. Troligen sprang jag så snabbt att det såg ut som om jag hade shorts på mig!
 
..Det var i alla fall så jag ville att det skulle uppfattas, men troligen såg det nog snarare ut som en halvjoggande fåne (dessutom med skrikig orange t-shirt) som hade väldigt lite på underkroppen och tycktes rota i Björkmans soptunna innan han snor Björkmans bil. Bah.
 
Nåja, så kan det gå, det får man väl bjuda på.
 
Imorrn jobb och sedan en match som kommer att ha grymt tryck! IFK tar emot AIK på Gamla Ullevi, biljetterna är slutsålda och tifot ska engagera hela arenan och tydligen bli det största som varit på Gamla Ullevi. Jag ska dit med Calle. Längtar! Mot tre poäng och råttmos!
 
 
Chansen till ännu ett guld finns i allra högsta grad!

Av intetsägande låtar intresseras man ej

Hemma idag. Jobbat måndag och tisdag med diverse artiklar och annat smått och gott som hör informationens värld till.
 
Vad händer annars på fritidsfronten?
Vad pysslar jag med när jag inte jobbar?
Hur ser framtidsplanerna ut?
 
Ptja, fritidsfronten nuförtiden är ganska olik de senaste tre åren då jag bodde i Falun. Då var det parta nästintill varje helg på ett eller annat vis (var man inte ute på Kåren och svängde de lurviga till usel musik med damerna så satt man hemma och hinkade några bärs med grabbsen) och andra aktiviteter.
Numer är det oftast jobbet som kommer i första hand. När man kommer hem vill man mest ladda om och är exempelvis inte alls partysugen på helgerna, i alla fall inte särskilt ofta. Inte ens i somras var jag superpartysugen mer än kanske 2-3 gånger.
Senaste tiden har det mest blivit att man spelat FM eller Rome II, eller sett på film eller någon serie.
Jag kan inte riktigt slappna av från jobbet helt, det känns som att det alltid händer saker som jag borde ha koll på. Det ser jag dock som något positivt, att jag har ett jobb som jag trivs med såpass mycket att jag egentligen inte vill släppa det helt även när jag är ledig. Förutom på road tripen så tror jag inte att det gått en enda dag sedan i våras där jag inte kollat jobbmailen..
 
..och som på beställning för att påvisa hur jag alltmer vävs in i jobbet så ringde precis i skrivande stund en herre från en av våra arenaföreningar. Som jag sagt förr är det bara trevligt när det händer saker :)
 
Det är inte riktigt samma tankar som snurrar huvudsakligen nu som när man var sju år yngre direkt. Uppvuxen på Disney och Hollywoodfilmer som man är så drömde man en massa sagodrömmar där allt bara stämmer, där kärleken kommer och övervinner alla hinder och så vidare.
Nu är jag vuxen, lite mer realistisk och drömmer inte mycket längre än att jag fortsatt vill ha en ny lägenhet. Det låter fruktansvärt tråkigt, jag vet, men det är framför allt så det är. Just nu i alla fall.
 
Sammanfattningsvis då: Jag är ganska nöjd med tillvaron (även om jag inte gör mycket på fritiden) och jag vill ha en egen lya.
 
Imorrn är det jobb som gäller igen!
 
 
..men helt kommer man aldrig ifrån Disney ;)

Sommarens sista dödsryck

Skulle åkt till Henke i Uddevalla igår egentligen, men stackarn blev sjuk så istället styrde jag kosan söderut till broder och Erik i Olofsbo. Det blev sista kvällen med gänget kan man säga då Erik åkte hem till Paris tidigt idag.
Vi tog det rätt lugnt, spelade lite fm, snackade, kollade fotboll och hade på nån film i bakgrunden. Lagom!
Jag och Erik tog också en av få Olofsbo-promenixer i år (förr gick vi runt i Olofsbo hur mycket som helst på somrarna, men numer kan man liksom varje hörn och vet att allt folk man kommer träffa är under 16 så det är inte så lockande längre på samma sätt) och satt och tog en öl på campingens stängda uteservering (medhavd öl alltså).
 
---
 
Idag inte många knop mer än en promenad i den varma sensommar-/höstsolen till Tempo och köpa lite glass.
Under kvällen ska glassen förtäras till Doobidoo. Svårare än så behöver livet inte vara :)
 
Föräldrarna, som är hemma i Dösebacka, åker för övrigt till Frankrike i två veckor från och med imorrn. Och då har jag med andra ord huset som egen borg under den tiden. Ska i och för sig jobba mest under tiden, men ändå! Trevligt att ha eget hus.
 
 
 
Hösten nalkas.

J'aime la vie

Jag har varit lite småorolig då mitt hjärta rusar väldigt några sekunder sisådär en gång i månaden så idag gick jag till farbror doktorn för säkerhets skull. Fast det var ingen farbror, det var en dam. Damen hette Ilze och direkt tänkte man på början av Bert:


"Nej! NEEJ!! Inte syster Ilse!!"
 
Men distriktsläkare Ilze var jättebra och ingenting var konstigt med mig. Att hjärtat rusar ibland får man leva med. Och jag har ju liksom inte ont av det eller nånting, bara att man stressat upp sig själv såklart när hjärtat gör något man inte vart van vid tidigare. Allt slog regelbundet och EKG var fint så efter besöket mådde man ännu mer prima för att orosmolnet släppte i sensommarsolen.

För övrigt var det första gången på evigheter (undantaget när jag fick ärret rengjort efter cykelkraschen) som jag var hos läkarn. Innan dess var det nog inte sedan jag var typ 15 och hade nageltrång, that's it.
 
---
 
Nu ska jag kolla Idol på allvar första gången i år. Hej på er!
 
 

Always in T.Z.

Lugn helg, mestadels bestående av FM med Erik, men också tittandes på Irland-Sverige : 2-1 och Finnkampen.
 
Idag började ny jobbvecka och jag mötte efter jobbet upp med en ny bekantskap på stan. Vi ses säkert igen. Behöver träffa lite nytt folk här, är ju så många som flyttat härifrån eller som man glidit ifrån (några av de sistnämnda borde man kanske ta upp bekantskapen med i och för sig?).

Imorrn jobbar jag hemifrån. Har mycket i skallen just nu och det känns lagom att ta en dag till att gå igenom/uppdatera hemsidan hemifrån då, vilket är en av alla uppgifter på mitt bord.
 
 

Lite ledigt och mobilstart

Möte på förmiddan med kansliet om hemsidan och uppdateringar som behöver göras. En lång lista finns nu på mitt kontor (kan lika gärna kalla det mitt för enkelhetens skull då det mest är jag som är där, det är bara någon gång i veckan som jag delar med en till). Gött med saker att göra!
 
Efter mötet gick jag hem, jag tyckte att jag var värd att ta lite tidig helg nu efter att inte ha varit ledig sedan den 25.
 
Hemma har jag startat upp nya telefonen, importerat kontakter, lagt in ringsignal och lite sådant mojs.
 
Nu ropas det om mat från köket och så småningom ska vi åka ner till sommarstugan. Sommarens sista andetag ska njutas av!
 
 

Boom boom boom..

Att vara eller inte få en vara, utan två!

Efter samtalet med supporten på CDON skickade de mycket geschwint en ny telefon som kom redan idag. Snabba ryck! Denna gång såg det betydligt bättre ut. Stor kartong, alla delar med och instruktioner på svenska.
Nu har jag pillat på en plastfilm och satt underverket på laddning. Om ett tag skall det testas, oh ja.
 
Det var en vara. Den andra varan var ett paket bestående av tre t-shirts som jag beställde i juli (!) men som inte behagat komma förrän nu. Företaget jag beställde ifrån hade inte bara slut i lagret och sega leverantörer utan även havererad mail, vilket gjorde att jag inte fick svar förrän i augusti. Nu, 4 september, kom t-shirtsen. Företaget, T-wear, har en del att lära av CDON..
 
Men nu är allt här, frid och fröjd!
 
Vad det var för t-shirts? Jag hade köpt en till mig, en till mamma och en till pappa i den ordningen nedan:

 
 
Uppskattades! Linus fick för övrigt en redan i somras (med Gulf-loggan på) från ett annat företag, Nostalgica, som man kunde lita på lite bättre.

Nu blir det lite säckbox och sedan lek med telefonen.

Att vara eller inte få en vara?

Verkar som om telefongudarna är emot mig väldeliga. Nokias Beskyddare måste kasta ondskefulla magiska trollformler eller något.

Jag ska äntligen byta från min gamla blinkande Nokia som tar bilder som ser ut som pastellmålningar. Ersättaren är av betydligt större och mer upphottad modell och stavas Xperia Z. Jag är definitivt ingen prylbög eller köper saker åt mig själv i tid och otid, men denna kände jag redan när jag såg den första gången att den ska jag ha. Ska jag nu byta till sist så är det denna som ska bli min.

Nu, ett halvår senare, har priserna gått ner något och jag har fått in lite pengabidrag efter att ha fyllt år. Rätt tid att beställa med andra ord.
Först beställde jag min telefon från Davids (före detta Euronics) men blev snart uppringd och meddelad att det stod fel på hemsidan och att telefonen bara fanns i vitt. Jag vill ha svart så tack och hej, pengar tillbaka.
Istället fick jag tag i telefonen ännu lite billigare på CDON eftersom jag kom på att jag fortfarande rent studentkortsmässigt är student. Hundra spänn rabatt kunde man tillgodoräkna sig därför.

Idag fick jag så besked via sms att mobilen fanns att hämta på posten. Yey!
Väl hemma packade jag upp lådan och.. jaha? Vad är detta? I lådan fanns mobilen och ett par sladdar samt några tunna lappar på mestadels holländska. Öhm.. eh? Holländska lappar i all ära, men jag förväntar mig åtminstone en instruktionsmanual på engelska.
Jag insåg snabbt att det även fattades såväl dockningsstation som extra skydd och begav mig direkt in på CDON:s online-support. Efter en halvtimmes chattande med den tillmötesgående Victor så inväntar jag nu ännu en Xperia. Jag ska tydligen få den först innan jag skickar tillbaka den felaktiga. Lite skämtsamt sa jag till Victor att det är bäst att nästa order stämmer då så att jag inte sitter med världens lager Xperia till slut.

Nu ska jag ner och boxa lite säck, sen blir det Doobidoo, musik och fm. Toodles!

 

Tydligen inte bara jag som njutit av denna telefon ^^

RSS 2.0