Moving on to the finals

Haha, första gången jag inte behöver svära sönder mig fullständigt över resultatet. De äckliga plagiatpiloterna gick inte vidare och operan med den bästa refrängen (versen var mindre bra, men vafan) puttade bort pissepausen Finer. Puh! Vad ska man säga mer? Internationella juryn visar än en gång upp sin meningslöshet, Mede lika proffsig som vanligt och  hiphoptjafset gick inte till en andra omgång ens. Inget fantastiskt startfält direkt, men jag slipper som sagt svära sönder mig denna gång :)

Vem som ska vinna hela tjottabalongen? Spelar inte jättestor roll. Tror inte nå't av bidragen kommer hota avsevärt ute i Europa ändå. Möjligtvis operan, eftersom den sticker ut, eller Molly Sandén för att hon är såpass ung och låten är vacker (är man ung med bra röst brukar man alltid få lite röster bara på det). I övrigt tror jag att det blir rätt platta fall. E.M.D? Gäsp. Måns? Gäsp again. H.E.A.T? Ännu ett gäsp. Sen har jag glömt resten just nu.

Såga mig, I don't care. I de här fallen bryr jag mig rätt lite om de som tycker jag har fel ;) Men låt mig gärna veta ändå haha.

And sometimes you close your eyes and see the place where you used to live

Sol! Solen flödar! Tänk er, plötsligt känns snötäcket som var här så sent som under min halvfrivilliga orientering som ett minne blott. Det sorgliga är ju att det bara är februari fortfarande och mer snö har fortfarande stor chans att komma.. Skönt iallafall att kunna ta en promenad och få användning för solbrillor. Det var sannerligen inte igår.

Imorrn melodifestival, ikväll..well, vad vet jag? Går det nå't värt att se idag?Bara för att jag identifierar mig lite halvt med texten.

Tredje "delen" i diktserien nu.

Ett
Två
Tre
Och sen?
Ska det fortsätta räknas?
Eller räknas ingenting längre?
Fattar inte
Kanske låter det simpelt,
men det är svårt
Vet inte om detta gör det bättre
Plötsligt känns det inte så
Om man skulle flytta allt,
blev det bättre då?
Ett
Två
Inte tre...

Richard, den glade orienteraren!

Gav mig ut vid Tretiden och tänkte ta en timmes promenad här i trakterna. Utmaningen tänkte jag skulle bli att på tillbakavägen gå igenom den lilla skog som finns ovanför huset och komma tillbaka i trädgården. Dock gjorde ett antal missberäkningar, såsom att gå för långt och in i helt fel skog, att jag efter några smärre bedrövelser genom stock och sten kom hem först efter två och en halv timme. Förutom att jag fick gå genom en sumpmark för att komma till rätt skog så hann jag även med att hälsa på både två små barn, som säkert undrade vad jag gjorde på deras tomt, samt en skock får som undrade vad jag gjorde i deras hage.
Nåja...snubblandes varm, trött och irriterad bröt jag mig igenom ett finfint snår sista metrarna och hamnade äntligen på säker mark i trädgården.

Vad blir sensmoralen av detta? Jo, ge dig gärna ut i skogen! Alltid kommer man nå'nstans!


And the Oscar goes to...

Eftersom jag bestämt att jag skulle se galan i år så kände jag att det också var rimligt att jag sett åtminstone tre av de filmer som var nominerade till årets film. Benjamin Button såg jag för nå'n vecka sen och timmarna innan galan hann jag med både "Frost/Nixon" och "Milk". Självklart vann ingen av dessa tre (alla mycket bra för övrigt) utan istället "Slumdog Millionaire" som jag knappt hört talas om innan galan. Så nu måste jag se den också och försöka att inte ha förutfattade meningar, men jag får ändå för mig att jag inte kommer att uppskatta den överdrivet, Det brukar vara så iallafall..det som jag gillar mest går andra förbi eller blir något mittemellanaktigt.

I vilket fall som helst är jag mycket nöjd med att Sean Penn vann bästa manliga huvudroll för insatsen i "Milk". Han brukar inte floppa och rollen han gjorde kan inte varit lätt, så inga som helst invändningar.

Att "Wall-E" vann bästa animerade och Heath Ledger årets manliga biroll var väl knappast några högoddsare. Men de två har jag heller inget negativt att säga om.

Roligast på galan lätt Ben Stillers parodi på Joaquin Phoenix. Den nyblivne rapartisten förtjänar att drivas med helt enkelt och får skylla sig själv :P

And the Oscar goes to...Richard Björkman in "The Love-seeking Unemployed Man" *publik blir som galen och står upp*


TV:s värld

Yey, så var den här veckan över (i TV-väg that is..) Jag följer fler program nu än för några månader sen helt klart. Intressant fakta? Absolut inte. Onödigt vetande? Självklart. Men vad vore livet utan en massa onödigheter? :P

Mästarnas Mästare: Ett klassiskt tävlingsprogram där man får lära känna några av våra gamla idrottsprofiler på ett mer avslappnat och roande sätt än om man t.ex. gjort en timmes intervjuband med var och en. Har dock fått en oförtjänt sändningstid på tisdagar av alla dagar. På 90-talet hade det räknats som ett givet fredagsprogram klockan 20. Men nu är det ju inte 90-tal så..

Heroes: Följer denna serie i förväg via datorn. Varför ska jag tålmodigt vänta på att avsnitten sänds på TV?

Lost: Samma som Heroes. Fatta hur länge det var uppehåll med denna och sen när den väl börjar visas i USA, ja då ska man vänta sketalänge på att få se den här helt utan anledning. Hehe, glöm det..

183 Dagar: Ny serie som jag helt ärligt började se på för att Tuva Novotny är med. Hon brukar inte välja dåliga roller så det var nästan en garanti för att serien skulle vara bra. Och efter första avsnittet verkar det absolut lovande.

På Spåret: Yes, jag erkänner, jag är en sucker för klassiska underhållningsprogram. Kan man sitta och tävla med hemma i soffan och lära sig saker samtidigt så blir det inte sämre. Titeln "Modern stofil" skulle nog passa på mig.

Skavlan: Tänk att en norrman skulle behövas för att få en riktigt bra talkshow i Sverige igen. Blir nästan alltid roliga diskussioner och gäster som pratar lagom fritt och personligt.

Melodifestivalen: Och med det programmet, som jag (oftast) njutningsfullt klagar sönder och har en hatkärlek till nuförtiden, så slutar veckan.

Oj, sju program? Inte illa. Men som tur är långt ifrån när man var som värst på högstadiet (Magnum P.I., Våra Bästa År, Sabrina Tonårshäxan, Charlies Änglar, vad som än gick på fredagskvällarna, osv osv..) då kom man liksom hem, sköt upp läxorna till sent på kvällen, gjorde en bricka med mackor och såg typ allt som visade sig på TV3..vet inte om jag ska kalla det härliga tider, men lite skönt var det ändå :)

Tur man sansat sig nu med "bara" sju program att följa.

Nåväl, idag var det lite blandat i Melodifestivalen i vilket fall..gillade Mollys låt, även om den kändes lite (nu kommer det igen) 90-tal :P Sen att E.M.D. gick vidare var väl inte så otippat direkt. Det hade nog räckt att de bara pekat med käpparna i två sekunder så hade de gått vidare iallafall, Nåja, B.W.O:s tråklåt fick iallafall stryk, det var skönt :P

Till sist refrängen som nog satte sig mest:
I got you, youyouyouyouyou

Tid, du är dig inte lik

I förrgår var jag och kollade in maskinrummet i biografen här i stan för ett eventuellt extrajobb där. Men efter noga övervägande igår så kom jag fram till att det helt enkelt inte vore rätt varken mot mig eller biografen att säga att jag kunde ställa upp, eftersom man aldrig kan garantera att ett heltidsjobb inte väntar runt hörnet. De tyckte jag gjorde ett bra intryck iallafall och det är alltid skönt att höra för självförtroendet :)

Vad händer annars? Mjaa, inte så överdrivet spännande mycket, letar jobb såklart, hoppas på att SR hör av sig, sjunger i duschen, somnar lagom sent, svär åt att snön ligger tjock nu istället för i December, undrar varför "Tjuren Ferdinand" visas på julafton. Lite så ungefär.

Avslutningsvis den andra av de där fyra dikterna jag skrev i höstas. (Jag har skrivit fler såklart, men dessa fyra var från samma tillfälle och hängde liksom ihop)

Jag kan inte låta bli

Det blir svårt att toppa dock,

men det är inte poängen

Poängen förresten,

varför hetsa?

Alla har ju vunnit ändå

Men jag vet, förlåt,

så enkelt är det inte

För mig finns bara en vinst

Ett ord som används alltför lättvindigt idag

Ni vet vad jag menar,

ni som är som jag.

Kärlek.

Där kom det ändå.

Ta in det,

och visa mig sen

Jag väntar på dig


//RB


Dagens stöld

Bara för att jag inte har något att säga idag så blir det en helt oförskämt stulen lista istället :)

Allmänt
Namn:
Lars Richard Borgar Björkman
Födelsedag: 28 Augusti
Hemstad: Kungälv
Ögonfärg: Grönbruna
Hårfärg: Mörkblond
Längd: 1.77
Höger/Vänsterhänt: Höger
Värsta vana: Dåliga Göteborgsskämt, till vänners lätta irritation och suckande
Stjärntecken: Jungfru
Sko strl: 45/46
Är dina föräldrar skilda: Nej
Kär? Nej, tyvärr
Skor idag: Strumpor
Din svaghet: Blyg i vissa sammanhang. Och hatar att ringa okänt folk, pratar hellre öga mot öga
Dina rädslor: Döden, att aldrig hitta "den rätta"
Mål för det här året: Få ett jobb och skaffa eget boende igen
Mest använda fras på msn: "Hur står det till?"
Det första du tänker på när du vaknar: Orka...
Dina bästa kännetecken: Lojal, omtänksam, skämtare
När går du och lägger dig: Låt oss säga på natten
Mest saknade minne: Många. Studenten ett av dem iaf.

Favoriter
Färg: Grönt
Mat: Plankstek eller mormors mat
Sport: Fotboll          
Djur: Panter
Glass: Har ingen direkt..kanske mjukglass, Magnum Double eller Tip Top
Godis: Choklad
Affär: Buttericks? :P Haha..näe, men ingen speciell
Sallad: Nå'n med havsinslag
Skådespelare: Tuva Novotny
Låt: Kan inte säga en
Bokstav: R, S eller F
Nummer: 3, 6 och 32
Tuggummi: Stimorol Fusion Strawberry
Helgdag: Julafton
Årstid: Sooommar, sommar och sol
Tandkrämssmak: Mint
Radiostation: Bandit Rock
Parfym: Kan inte namnet på nå'n :P Det som luktar gott..?
Doft: En kvinnas :)
Kroppsdel på motsatta könet: Ansiktet och en till jag inte avslöjar här

Livet
Vad vill du bli när du blir stor: Någon inom ett skivbolag som sitter och väljer ut vilka artister man ska satsa på eller ej ELLER filmljudläggare
Hur vill du dö: I en varm säng med familjen runtomkring mig
När grät du mest: När förhållandet med förra tjejen tog slut.
Vad är den bästa känslan i världen: När man är nykär. Men det var ett tag sen jag kände av det nu. Minns nästan inte känslan längre.
Värsta: Att bli sårad av någon som står en nära
Vart vill du bo i framtiden: Inte det viktigaste, det viktigaste är att jag bor med någon jag älskar, som älskar mig. Men okej, förmodligen i en halvstor stad i Sverige
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara: Jag skulle inte vara så blyg, våga leva ut min mer estetiska sida
Hur länge tror du att du kommer leva: Tror? Runt 85, om man går i snitt på de som dött i familjen. Men hoppas på över 100.
Har du någonsin varit kär: Yes, once
Blivit dissad: Jadå
Rymt hemifrån: Nej
Föreställt dig ditt ragg naken: Såklart
Skolkat: En gång tror jag. Jag är lojal sa jag ju :P
Sovit utomhus: Japp, var scout en gång i tiden
Gråtit i skolan: Hmm..kanske till nå'n film nå'n gång. Inte omöjligt
Spytt i skolan: Ja, en gång i mellanstadiet. Gillade inte direkt paprika då
Velat bli modell: Nja, hellre sångare eller skådespelare
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Jadå
Sett en död människa: Bara på tv
Druckit alkohol: O ja
Ätit sushi: Ja, gillar det också
Varit på scen: Jadå, några gånger
Varit full: O ja
Retats: Såklart, jag har ju en lillebror :P
Blivit nerslagen: Nej

Derby

Förkylningen som kom i början av förra veckan försvann lika plötsligt som den infann sig ungefär och idag var jag ånyo ute och besökte götet i svinkyla med Henke. Likaså igår, med både honom och broder. Igår sågs på Benjamin Button-filmen, där den oförskämt välbevarade Brad Pitt visar att han inte bara är känd numera för att vara gift med Jolie och ha x antal barn. Tänk att se ut så när man är 46, ja tack. Men, men, det är ett bra tag kvar till dess. Idag var det istället handboll som gällde. Henkes praktikplats har visat sig mycket fördelaktig även för mig, då jag fungerat lite sidekick och fått komma med på ett par sportevenemang. RIK spelade överraskande ut Sävehof inför 1300 pers i Lisebergshallen och jag hann lära mig namnen på alla spelare i truppen. Nu lär det dröja innan man får se Henke igen dock, praktiken är slut och han återvänder till Kalmar.

Nu ska det bli Disney och mat helt enkelt. Askungen är utvald. Hann med "Pinocchio" och "Svärdet i Stenen" för några dagar sen så det är inte mer än rätt att man fortsätter att se på filmer man inte sett sen man var sisådär 12-13.

-Var hamnar man om man blir nersprungen av ett gäng reportrar?
-Under press...

(Jag hör hur ni gnisslar tänder ända hit!)

Vintern rasat ut bland våra fjällar

Filmen i förrgår, "Valyria", var muy bien. Rätt otippat att det skulle krävas hoppanden i Oprah-soffor för att Tom Cruise skulle börja sin vandring mot bra skådespelarinsatser igen.. (Äh, tror vi alla kan gissa att det snarare är kärlekens förtjänst i hans fall :) I vilket fall kändes den mycket realistiskt skildrat och som att de verkligen lagt ner arbete där borta i amerikat för att berätta om en del av kriget som USA inte var någon centralpunkt i för en gångs skull. Enda skumma är ju självklart att alla pratar engelska, men vafan, lite får man ha överseende med när resten är så bra. Stort plus för ljud och miljöer.

Igår var det så dags att äntligen få ihop hela spelgänget igen, alla fyra! Något som inte hänt sedan nyåret 07/08. Erikas lägenhet var platsen, tiden bestämd, alla kunde. Tills Henke tackade nej på grund av sjukdom förstås. Och jag kliver innanför Erikas dörr och möts av "Terese kunde inte komma".. Vad kan man göra annat än att skratta? Spelafton på två pers fungerade dock bra det med. "Skitgubbe" var som vanligt inte min grej, medan jag tog hem en komfortabel seger i "Göteborgsvarvet".

Idag lekte jag mini-roadtrip med broder och gasade runt i trakterna här. Jörlanda, Kode, Svartedalen, Ytterby, Grandalen och till sist Romesjön där jag inte varit sen barn och badat i sörjan som då fanns. Nu var det idylliskt snötäckt, tjock is och tyst.

Det är allt något speciellt med att köra bil och lyssna på bra musik så högt man själv vill. Speciellt en tidig vår-vinterdag som denna när snön kantar vägarna och solen sticker i ögonen och lyser upp fälten.
Allt är inte piss här i världen.

Kräsenhet & Öden

Visst är jag kräsen, jäkligt kräsen ibland till och med. Men det ska man väl vara? Varför skulle man inte? Jag vet för det mesta exakt vad jag vill och vad jag inte vill. De gånger jag inte är helt säker brukar alltid lösa sig på något sätt ändå, ödet är en rätt bra fixare. Tänk alla gånger jag haft tur i arbeten eller annat under skolgången, saker som löst sig i sista sekunden har genomsyrat de framgångar jag haft. Inte bara tur såklart, hårt arbete är alltid inblandat, men ofta är det den sista lilla saken som håller på att stjälpa allt som löser sig genom en oförskämd tur. Så har det alltid varit när det gäller det prestations och arbetsmässiga. När det gäller tur i kärlek och spel är framgångarna inte riktigt lika fantastiska. Eller för att citera mig själv när jag pratade med Calle i höstas:

Calle: -Har man inte tur i spel har man tur i kärlek brukar min mamma säga.
Jag: -...Det måste finnas nåt tredje.

Nåväl, låtom oss inte gräva ner oss i denna soppa av ödesbuljong. Bio väntar.

//RB

"Jag är designer...designer!"

Nej, det är jag verkligen inte. Jag tycker det är grymt snyggt hur alla fixar sina bloggar och lägger ner tid på dess design, men det är inget jag kommer göra i större utsträckning. För mig är skrivandet det som är det viktiga, samt att det är lättöverskådligt. Så sitt och stör er på min minimalistiska latmasksdesign, den går i grönt och det räcker för mig.

För övrigt vet jag mycket väl att det var melodifestivalen igår, men för en gångs skull hade jag annat för mig som krockade. Efter den otroligt rafflande träningsmatchen mellan Häcken och Sandefjord (1-1) så drog jag och Henke vidare till Rockbaren och nötte stolarna, tjôtade och intog ett antal alkoholhaltiga drycker. Måste säga att för en gångs skull var whiskyn det godaste.
Följden av kvällen blev att vi tänkte dragit ut på en liten roadtrip idag, men dessvärre vaknade Henke med en härlig huvudvärk och planerna ligger i nuläget fortfarande på is.

Melodifestivalen går inte att se i repris på svt.se...Why?? Bastards..

Tänkte lite lagom kulturellt avsluta med en av fyra dikter jag hittade i min jackficka igår som jag skrivit någon gång i December när jag varit ute och gått.

Om jag kommer hit imorrn,
är du kvar då?
Eller var det allt?
Skulle jag tagit chansen? Gjort nå't?
Inte bra.
Inte bra alls.
Tankarna rörs ihop,
fan, inte bra nu!
Eller?
Det var ju uppskattning,
den sorten jag saknat så länge
Jag minns allt mindre
En gång var allt så lätt
Jag visste inte, jag var så dum
Tiden läker sår, men förhindrar inte nya
Måste gå
Kom

//RB

Det är alltid lika kul att få hjärtat krossat!

Kan dock lugna eventuella läsare med att det denna gången var i en dröm. Men det gjorde fan inte mindre ont för det..

Häromdan satt jag och kollade igenom bilder från när jag gick "Skapa och kunskapa" i Falun och det var en av tjejerna i den klassen som hamnade i fokus i min dröm. Det var kärlek i luften, men jag dissades fram mot slutet av drömmen när hon valde att följa sin stora skara vänner och för att förklara varför så börjades det sjungas liknande musikalaktigt från några/någon i gruppen och hjärtat krossades långsamt medan jag såg tjejen i fråga i ögonen. Hon led också, det kändes inte självklart att det var något hon ville. När så alla begav sig ut ur den foajé där det hela utspelade sig så gick hon sist och när alla utom hon hunnit ut på gatan så stängde hon dörren. Känslan av ett sista farväl hängde i luften och en första kyss och en hård kram passerade. Sen en mer oväntad andra kyss och drömmen tog slut där med oss stående själva i foajén tittandes i varandras ögon. En riktigt oviss cliffhanger med andra ord..

Jag vet hur jag önskar att historien fortsatte, men det var med den sorgsna, krossade känslan jag vaknade, trots kyssarna och det öppna slutet.

//RB

RSS 2.0