Så fruktansvärt listigt!

Japp, det är dags! En liten lista minsann. Det var änna ett tag sedan. Tycker alltid sånt är kul, blir aldrig för gammal för listor, quiz och sådana saker.
 
Har du...

...folköl i kylen? Nope. Har i princip aldrig några folköl hemma, bara starköl. De enda folkisar jag gillar är Mariestads 3,5:or som avnjuts några enstaka tillfällen varma sommardagar. Tycket för dessa fattades på balkongen i Falun.
...något husdjur? Nix. Om inte datorn räknas förstås. Målet är dock en katt någon gång.
...någon favoriträtt? Egentligen inte någon specifik rätt. Grillat kött på sommaren är gött rent allmänt.
...några framtidsplaner? Planer har man alltid, men kanske inte några jättestora långsiktiga, mest saker som sker under detta år, efter det får man se. Klart jag skulle vilja säga "Om två år är jag rik, har fru och barn!" men man kan inte riktigt bestämma sådana typer av planer. :)
...någon sjukdom? Inte vad jag vet.
...gymkort? Vi har ett gratis gym på jobbet som jag nyttjar två dagar i veckan. Hade vi inte haft det hade jag tränat på egen hand. Köpa gymkort skulle aldrig falla mig in.
...några MVG:n? Jag hade en del sådana när det begav sig, svar ja.
...fikat idag? För- och eftermiddagsfika på jobbet. Vid eftermiddagsfikat var jag ensam kvar och läste filmfakta i lugn och ro med en kopp varm choklad.
...nagellack? Nej, det är inte min grej. Kan inte minnas att jag testat det ens på skoj som barn.
...någon vän som bor i ett annat land? Har inte någon nära vän som gör det längre nej.

Vem...

...avskyr du? Egentligen inga specifika personer, mer tankesätt som korrumperar personer.
...delar du mest minnen med? Familjen, Henke och Erik.
...längtar du mest efter? Familjen.
...stör du dig på? Se svar på första frågan i denna avdelning.
...lagar mat? Eftersom jag är singel så är det jag om det lagas alls, men jag äter mestadels ute. Aldrig tyckt det är särdeles kul att laga mat bara till mig själv. Ska jag laga så vill jag göra det till någon eller tillsammans med någon.
...diskar? Det gör tyvärr jag. Hade gärna haft en diskmaskin eller en lojal betjänt som utförde sysslan. Å andra sidan blir det ju inte så mycket disk med tanke på att jag som sagt oftast äter ute..


Vilken...

...tidning läser du? Den som ligger framme i fikarummet på jobbet, det vill säga BLT (Blekinge Läns Tidning). Fast ska jag vara ärlig hoppar jag direkt till serierna och skummar bara övriga nyheter därefter. Jag är inte så road av att läsa nyhetstidningar och har ganska mycket misstro mot journalister i allmänhet.
...buss åker du oftast? Karlskronas linje 1 som avgår ett kvarter bort raka vägen till jobbet.
...dag fyller du år? 28 augusti. Nästa gång det datumet nås innebär det ålderssiffra nummer 31. Sjukt.
...årstid föredrar du? Sommar, sommar och sommar. Okej, jag älskar julen, bästa högtiden, men som årstid är sommaren oslagbar.
...stad är du uppväxt i? Kungälv/Romelanda.
 
 
Klockan närmar sig minsann 4. Dags att dra sig tillbaka.

Fotboll, fotboll och mera fotboll

Och där avskräckte jag x antal potentiella läsare! Så kan det vara.
Ämnen som jag berörde mer förr, som hjärta och smärta, tycks få allt mindre plats när jag väl bloggar. Visst kan jag fortfarande få lite lust att skriva av mig ibland, men det känns som att jag sagt det mesta redan under åren som gått. Känslor förändrar sig inte i grunden, de bara återkommer vid olika tillfällen och i olika grad.
 
Nog om det, fotboll var det idag ja. Som bekant upptar ju den ädla sporten en stor del av min intressekvot.
Senaste tidens tankar följer nedan:
 
Nationellt
Det kan inte understrykas nog hur mycket jag ser fram emot att årets svenska tävlingssäsong drar igång. Svenska Cupen är bara några dagar bort och Allsvenskan cirka 1,5 månad.
 
Hastigt och lustigt blev Ljungskile klara för IFK:s grupp i cupen. Synd om Onsala BK som borde varit den glasklart rättmätiga ersättaren till ständigt pinsamma Ängelholm som drog sig ur. Onsala var det lag Ängelholm slog ut för att gå till gruppspelet. Mer motivering än så tycker jag inte ska behövas. Men kul för Ljungskile! Jag har inget emot dem. Det hade varit roligt att se Stiller tillbaka på planen i LSK-tröjan, men han har ju just lagt av för att vara sportchef på heltid för dem. Man kan dock gissa att det ryckte lite i benen när beslutet kom om LSK:s medverkan..
 
Den blåvita truppen ser faktiskt rätt trevlig ut. Fler ungdomar än på länge knackar på A-lagsdörren och det enda jag kan sakna är en högerytter egentligen. Pakas hälsostatus är ju fortsatt lite osäker (frisk ska han vara given, så enkelt är det) och Smedberg.. nja. Han ser jag mer som högerbacksbackup nu för tiden. Smedberg kan göra bra matcher, men det är alldeles, alldeles för sällan. Det måste in nytt blod där som kan sparra med Paka.
En annan position som är lite osäker är vänsterbacken. Scott har inte alls motsvarat förväntningarna och Billy, som jag hade velat se ordinarie, är ivägskeppad på lån. Då återstår Edvin Dahlqvist som jag sett på tok för lite för att kunna ha någon fast åsikt om. Visst, han har hoppat in på försäsongen och inte gjort något fel, men inget som gett mig någon tydlig bild positivt heller. För konkurrensens skull hoppas jag att han får lite chanser tidigt under säsongen, men det är inte så troligt att Jörgen gamblar där. Scott lär få fortsatt förtroende.
 
Internationellt
Champions League är igång igen och igår blev det en mycket otippad storförlust för Barca. Kan inte minnas senast jag såg dem så genomusla och loja. PSG gjorde det samtidigt bra så inget snack om att de var värdiga segern. Det känns rätt så kört för Barca till returen. De hade behövt få in Umtitis stolpträff i slutet, då hade det funnits stora möjligheter att vända, men nu.. näe, det händer inte. 4–0 är för mycket.
 
Leeds tog en seger igen efter en kort dipp. Sammantaget kan jag inte klaga på säsongen, det har inte varit så kontinuerligt bra spel på hög nivå (uppflyttningssäsongen i League One/Garbageship räknas ej..) sedan man började konkursa sig.
Jag tror det blir svårt att nå upp till direktplatsen, men playoff ska det banne mig bli. Man ligger nu på plats fem, näst sista playoffplatsen, och det är tight mellan lagen, men det får bara inte bli något ras. Man är värda chansen till uppflyttning nu. Hur det går i ett eventuellt playoff.. det vågar man knappt spekulera i. Men skulle det vara i sann kronkerianda så går man väl till final och torskar på ett misstag i minut 89 ungefär. Det är den inställningen man fått lära sig att leva med som Leeds-supporter helt enkelt.
 
Bremen.. Att man befinner sig i den prekära situation man gör inleddes egentligen lååångt mycket tidigare. Senast igår blev jag påmind om detta när man i Champions League-studion visade en tillbakablick på just den match där allt förändrades.
Efter många säsonger i toppen och en ligaseger 03/04 hade man 05/06 chansen att slå ut Juventus i Champions. Truppen innehöll riktigt bra spelarmaterial och efter 3–2 hemma fanns goda chanser att gå vidare. I returen tog man ledningen tidigt och även om Trezeguet kvitterade så storspelade Tim Wiese i Bremens mål och siffrorna hölls nere till 1–1 ända till minut 88. Då gjorde Wiese misstaget som kom att förfölja honom resten av karriären. En boll som enkelt skulle plockas i famnen fumlades i gapet på Emerson som kunde toffla in det mål som Juve behövde för att ta sig vidare. Allt Wiese gjort fram till dess var som bortblåst.
Det gör lika ont att tala om det och se klippen än idag. Bremen åkte ut, Wiese blev aldrig sig själv igen och laget från norra Tyskland som utmanade giganterna började så sakteliga falla isär.
Visst, man slutade tvåa i Bundesliga samma vår, vann tyska cupen 08/09 och lyckades ta sig ända till final i UEFA-cupen 08/09, men de mentala skadorna hade redan spridit sig i klubben sedan den där kvällen mot Juventus.
Finalen mot Sjachtar förlorades och efter det har de senaste säsongerna mest handlat om att inte bli sämre än säsongen innan. I fjol klarade man sig kvar med nöd och näppe och i år är man farligt nära att åka ut.
Wiese? Han la av efter några säsonger och blev bodybuilder. Numera spelar han teater i wrestling (ni vet det där låtsasaggressiva kramkalaset som jänkarna kallar för sport).
 
Till sist
Football Manager är fortsatt något som jag ägnar stora delar av min fritid åt, oftast tillsammans med Erik via nätet. För stunden är det Frankrike som gäller där jag just håller på att rusta upp Dijon FCO som jag plockat upp till Ligg ÖH (Ligue 1).
Man lär sig en del på FM förutom lag och fotbollsspelare, geografi till exempel. Och sen brukar jag kolla upp lite hur städer vars lag jag tar över ser ut och om några kända personligheter kommer därifrån. En elektronisk artist, Vitalic, som jag har några låtar av i en spellista, är tydligen från Dijon. Man kan lära sig på allt!
Något annat som kan sägas med FM är att både jag och Erik fortfarande håller oss till 2015-upplagan. Vi tyckte så bra om -15 och hörde så mycket dåligt om -16 när det kom (både vad gäller recensioner och att det inte var några vettiga uppdateringar) att vi helt enkelt körde vidare. -16 är det första i serien vi inte skaffat och spelat alls sedan vi båda började säsongen 00/01.
När -17 kom så började vi åter få lite sug och tänka att "Ja men fan, nu känns det dags. Uppdaterat spel och så vidare, det känns konstigt att ha hoppat över -16..." Har vi skaffat -17 än? Nej.
Alltså, vi började på nytt kika på vad som uppdaterats och samma visa kändes igen. Det var inte så många vettiga nya saker, vi hade roliga saves igång i -15 och insåg att folk fortsätter ändå göra uppdaterade databaser med övergångar till -15. Varför ska vi skaffa -17?
 
Summa summarum så har suget för -17 försvunnit rätt så totalt. Vi kanske satsar på -18 istället om inte ett svinbilligt -17 finns att testa till sommaren möjligtvis. Det är ändå ungefär då som buggar fixats slutgiltigt till varje FM, cirka ett halvår efter släpp..
 
FM -15 förblir inte bara det mest spelade av alla FM:s för mig utan också ett av de mest framgångsrika. Titelskåpet är rätt packat med pokaler från diverse ligor och en taktik jag byggt själv fungerar precis så som jag vill att den ska fungera. Varför ska man då egentligen byta till något annat bara för att det är nytt?
 
 
Nice, men smått brutal video.

Davoda

Förra året styrdes kosan mot Sicilien för en veckas härliga upplevelser. Hotellet låg lite off, men utsikten och övrig service gick inte att klaga på. Gratis transporter med minibussar från hotellet till närliggande orter skedde kontinuerligt så att det låg avsides gjorde inte så mycket.
Vi hann uppleva tre närliggande städer/orter, den godaste risotto jag ätit, vandring på Etna och foten av Stromboli samt en kryssning mellan öar med obegränsat billigt vin, bara för att nämna lite.
Allt som allt var det en mycket trevlig resa som man kunde unna sig när man nu börjat tjäna lite pengar.
 
I år ligger fokus på ett annat europeiskt resmål. Igår bokades nämligen två veckor i Kroatien, ett land jag varit sugen på ett bra tag. Priset för denna resa är ungefär detsamma som för resan till Sicilien, men alltså en vecka ytterligare. Vi visste redan när vi valde Sicilien som resmål att det förmodligen skulle bli en av de dyraste reseplaneringarna vi startade med direkt, men så fick det vara. Har man bestämt sig så har man.
 
För min del började intresset för att åka till Kroatien väckas för några år sedan då Mästarnas Mästare spelades in där. Naturen och utsikten som visades med en massa vackra berg var helt enkelt för lockande för att inte bli nyfiken på.
Andra ytterst viktiga saker som lockar utöver natur och klimat är öl och ölpriser till exempel. Av de kroatiska öl jag druckit har jag gillat samtliga.
 
Stället vi ska till heter Baska Voda. För er som sett Johan Falk-filmerna och Carl Démans imitationer så blir nog detta inläggs rubrik mer förståelig. Davoda är namnet på en skurk och sägs lite lagom coolt av Johan Falk och i Démans imitationer.
Så fort vi hörde namnet Baska Voda blev det med bakgrund av ovanstående oundvikligt att vi varje gång började uttala det på samma "coola" sätt. Vi har god humor, oh ja!
 
Temperaturen beräknas ligga runt 30 grader när vi ska dit i sommar. Gångavstånd till strand, närliggande centrum och ett fett berg som fond som kan vandras i någon härlig dag.
 
Längtan är som ni kanske förstår rätt så stor.
 
 
 RSS 2.0