Med en önskan till er alla om ett jättegott nytt år

Merparten av jordens befolkning överlevde domedagen och ett nytt år står för dörren!
 
Varje år säger man att nästa år ska bli bättre än det som varit, eller till och med det bästa någonsin. Väldigt sällan blir det så, men det skadar aldrig att ha den insällningen. Allt blir ju vad man gör det till.
 
I år blir nyårsfirandet för egen del sedvanligt med broder, men utan Henke som firar med sin tjej. Istället ansluter min gamle vän Johan och med tanke på att vi inte setts på säkert minst ett halvår så finns hur mycket som helst att snacka om. Lägg därtill öl, god mat, lite fyrverkerier, diverse speltyper, luftgevärsskytte (om vädret som just nu är väldans blött tillåter), en av mina svindyra cigarrer och bra musik så ska nog detta nyåret ordna sig till det bästa det också!
 
Hoppas ni alla andra kommer ha det minst lika trevligt ikväll och att resten av året som komma skall blir precis så bra som de flesta förväntar sig.
 
 
Tjo och bröl, nu öppnas en öl! Skål!
 
 
 

Götet -> Mr. Movie

Mycket avslappnad och skön eftermiddag och kväll i Götet.
Först fika med Henke vid Kronhusbodarna, sen ett par öl och käk med honom och hans tjej Malin på Evas Paley. Det var för övrigt första gången jag träffade Malin över huvud taget så gött att det äntligen blev av, mycket trevlig kvinna.
 
---
 
Nu är man hemma och ska.. ptja, kolla film är väl tanken. Inte helt säker på vilken sort jag är sugen på bara, men efter nattens måttligt uppiggande domedagsfilm Seeking a Friend for the End of the World så vill jag i alla fall se något som handlar om mindre problem än jordens undergång. Det är inte mitt favoritämne om vi säger så.
 
---
 
Medan jag trixar med vilken film jag ska satsa på så kan jag fylla i lite mojs här då och då så länge:
 
 

OM DIG SOM PERSON:
Vilket datum fyller du år? - 28 augusti.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? - 27 härliga år.
Vad använder du för parfym? - Har två, en jag har lite mer sällan och en mer ofta. Den ena är från Puma, den andra vet jag inte, fått från mina släktingar i Tyskland.
Vad hade du velat ändra gällande dig själv? - Gjort mig längre och med mer hår på knoppen. I övrigt är jag rätt nöjd med mig själv.
Vad tänder du på hos det motsatta könet? - En hel del som jag inte tänker nämna allt här. Glad med sött ansikte och leende är viktigt i vilket fall.
Varit med någon som är 10 år äldre än dig själv? Nej.
Vad är avtändande? - Rökande, snusande, mindre bra hygien, ingen humor, extremist åt något håll, självfixerad. Såna saker.
Hur ofta duschar du? - Varje eller varannan dag.
Vad älskar du? - Glada människor.
Vad stör du dig på? - Många småsaker. Exempelvis folk som vill förändra bara för förändrandets skull, vare sig det är till det bättre eller ej. Eller folk som tror att de äger utrymmet de egentligen delar med andra.
Är du pessimist eller optimist? - Beror på. Gäller det t.ex. att klara ett arbete innan deadline finns det inget i världen som kan rubba min tro på att jag klarar det. Gäller det däremot saker som om jag kommer vinna storvinst på lotto är min optmism lika med noll, det händer bara inte.
Har du dålig syn? - Ja. Har linser och glasögon (närsynt och brytningsfel). Utan nåt av detta ser jag suddigt på längre avstånd än typ tre decimeter.
Vilken egenskap önskar du att du hade haft? - Om vi undantar superkrafter och tar mer realistiskt så att våga ta mer plats.
Har du bra hälsa? - Javars. I princip aldrig sjuk, men nojar ändå ibland över att jag kanske kommer bli det.

KÄRLEKSDRAVEL
Vad gjorde du senast på alla hjärtans dag? - Inget troligen, var nog en vanlig dag. Inget speciellt jag kommer ihåg i alla fall.
Vad är det mest romantiska någon gjort för dig? - Kommer inte på något som står ut sådär, mer fler småsaker.
Har du haft sex med fler än 5 personer? - Icke.
Är du singel just nu? - Si señorita.
Vilket är ditt favoritkärlekspar? - Kate och Jack (Titanic) samt The Driver och Irene (Drive).
Hur länge har du varit olyckligt kär som längst? - Jadu. Hur långa perioder vet jag inte, men har väl hänt några gånger i alla fall, mer förr än nu.
Vad är det viktigaste i ett förhållande? - Tillit, humor, vänskap, romantik, känna att man kan göra i princip vad som helst, bara man har varann. Lite så.
När kysste du senast någon? - Kyssa är att ta i, men pussa på mun ett antal gånger var bara lite mer än någon månad sedan när det var sällsynt utekväll på Victuscella.
Hur ser drömbröllopet ut? - Så länge det är med rätt person kommer det att bli som en dröm hur det än ser ut i övrigt.
När fann du din första riktiga kärlek? - 2005.
Gillar du romantik? - Mycket.
Favoritkärlekslåt? - Hmm. Har nog ingen favorit, finns så extremt många bra. För att visa min bredd lite snabbt så allt från Disney á la "Känn en doft av kärleken" till Simple Plans mer röjiga "I'd do anything". Kan inte bara säga en.

ÖVRIGT
Vart vill du bo i framtiden? - Spelar inte så stor roll just nu. Någonstans där jag trivs med livet bara.
Vad skulle du vilja jobba som? - Talangscout inom fotboll eller med information, något där jag får skriva.
Vad vill du ha just nu? - Ett jobb jag trivs med.
Om du vore en film/seriekaraktär, vem hade du varit? - Nästan omöjlig fråga. Och beror på hur frågan menas, är det vilken man är likast eller vilken man skulle vilja vara? Om det är det senare finns många jag kan tänka mig. Cameron Poe i Con Air, Chandler i Vänner, The Driver i Drive, Jason Statham i många av sina roller plus många, många andra.
Likast finns ingen helt klockren, men troligen Chandler i så fall, undantaget några punkter.
Vilken är din favoritmaträtt? - Pajer, mediumgrillat kött med aioli eller bea, Flygande Jacob.
Vilken kändis ser du upp till? - Vet inte om jag direkt ser upp till någon kändis så rent generellt, mer för vissa egenskaper i så fall. Freddie Mercury för sångröst och musikalitet, Matthew Perry, Groucho Marx, John Cleese, Rowan Atkinson, Chevy Chase och några till för humor. Lite så.
Vad brukar du äta till frukost? - Mjölk och två mackor rent generellt.
Brukar du röka eller snusa? - Nej.
Har du gjort en audition någon gång? - Nej. De enda pjäser jag varit med i har antingen varit skolpjäser där läraren utsett allas roller eller också har jag själv skrivit pjäsen eller sketchen och tillsatt rollerna.
Den snyggaste svenska artisten? - Om man inte räknar Tuva som artist för de två låtar hon gjort så.. Tove Styrke, Veronica Maggio, Agnes, Lisa Miskovsky, Sara Lumholdt t.ex. Kan inte välja en där heller.
Vilket land vill du resa till och varför? - Många, men främst Nya Zeeland för att jag vill se om naturen är så vacker som jag föreställer mig den.
Vad gjorde du på din senaste födelsedag? - Enligt blogginlägget då så åt jag omeletter med rödlök, kollade på Jumanji samt spelade till sist FM hos Fredrik. Plus var glad över en massa grattis och öppnade presenter.
Vilken sport gillar du? - Flera, men främst fotboll.
Vilket skolämne avskyr du? - På högskolan: vetenskapsteori. Relativt ovettigt.


Säg det där du alltid ville ha sagt

Snart börjar det nya året. Ett år då vi enligt vissa går in i en helt ny och positiv era.
 
Och ja.. är det någon gång det ska ske positiva förändringar så är det nu.
 
Jag vill tro på det. Jag vill verkligen tro på det.
 
 
 

Julfet

Har gått upp några kilon. Det är ju liksom så det blir när man firar jul. Maten och godiset och ölen bara kommer och slinker ner i ett jehu innan man ens hann fatta att munnen öppnade sig och magen hämningslöst ropade "Ja tack för bövelen!"
 
Inte för att jag är speciellt tjock, definitivt inte, mer lite "mysmage" som en tjej så trevligt benämner det, men när jag kommer upp till Falun igen blir det motsatsen till julens frosseri. Det blir istället soppor, boxningshandskar på och viktras som ska stå i fokus. Kommer vara mycket segt i början, men det är som med alla saker man är småberoende av, bara man håller sig ifrån det och kommer över första tröga kullen så lutar det mer nedåt sedan.
 
Mitt vardagsrum ska, förutsatt att inget nytt hjon tar över Joels halva av lägenheten, förvandlas till kombinerad träningslokal och musikrum, lite så. Musikrum i den mån att jag ska gräva fram min saxofon och börja spela lite mer. Bra för både musikalisk själ och lungomfång.
 
Det blir nytt år, nya tider helt enkelt!
 
 
 

Annandagsbandy

Annandagsbandy, denna fina tradition, skulle självklart avnjutas idag.
Problemet var bara att direkt när jag och Henke gått igenom porten vid ett-tiden och lämnat ifrån oss våra biljetter så hördes speakern ropa ut att bandyn var uppskjuten på grund av dålig is och förmodligen inte skulle börja förrän vid ungefär fyra. Tidigast klockan tre skulle de ha närmare besked.
Så vad gjorde vi? Eftersom vi just gått in genom vår förköpsentré, och det av förköpsbiljettshögen att döma var relativt få förköpare, så blev vi enkelt igenkända och tog med oss två biljetter igen ur högen för att kunna komma in senare.
 
Vi gick raskt upp mot Västra Gatan och tänkte dricka kaffe i några timmar. Så blev också fallet. Vi gick in på första bästa kafé som såg öppet ut och kände oss lite som i Vänner då de bästa platserna, en soffa och två fåtöljer, inte var upptagna trots att det fanns en hel del folk därinne. Gött!
Runt tre traskade vi ner mot Skarpe Nord igen och placerade oss på bra mycket bättre platser än vi annars hade fått från början då det nu saknades en hel del folk som ursprungligen funnits på arenan.
 
Matchen började som annonserat vid fyra (problemet med isen var tydligen att den spruckit, men nu var den lagad) och Kungälv inledde bra med att sätta första bollen till 1-0. Därefter sket sig dock allt, missat i princip friläge från hemmalaget och GAIS satte snabbt både 1-1 och 1-2. Sedan rullade det på och till slut stod eländesresultatet 2-5 att läsa på tavlan.
 
Mina tre intagna miniflaskor Jägermeister hjälpte föga till att bättra på humöret gällande matchen, men när vi kom tillbaka till Henkes bil på parkeringen så blev man desto gladare när man fick sena julklappar i form av TV-serie och bok.
Efter den spontana parkeringsjulklappsutdelningen stack vi och käkade thaimat och tjôtade en stund innan det var dags för hemfärd.
 
Tjejen som serverade på matstället var för övrigt söt. Dock i totalt obestämbar ålder. Henke trodde hon var mellan 18-26, medan jag mer tror på ungefär allt mellan 17 och 24. Känns som man var bättre på att se folks åldrar rent generellt när man var yngre.
 
---
 
Nu blir det lugn kväll med musiklyssnande, FM och film. Tjo!
 
 
 

Adjö jul, goddag sista veckan på året!

Så var julafton över igen och som vanligt gick det fruktansvärt fort. Och snart är det nyår, midsommar och jul igen. Livets cirkel!
 
Julaftonen gick i skönt tempo med lekar följt av Kalle Anka, mat och julklappsutdelande.
 
Som vanligt drog paps på sig tomtestassen, trots att ingen i hushållet är under 23, och bidrog till den redan goda stämningen.
Alla fick saker de både ville ha och inte visste att de ville ha. Linus gav mig dadelsirap, syltlök och träolja och jag svarade med att ge honom ett bak-set för småbarn samt en bok om hur man gör småkakor, allt i traditionsenlig anda oss emellan där vi förutom seriösa klappar även ger varandra några som synes mindre seriösa.
 
Bland sakerna jag fick av seriös karaktär från familjen så kan nämnas IFK-badlakan, senaste Läckberg-boken, ny Offside-prenumeration, presentkort och ett spel till mitt gamla Super Nintendo, Gods (som för övrigt var det första spelet jag köpte till SNES för en herrans massa år sedan och som jag sedan bytte mot ett annat, men nu är det i min ägo igen!).
 
När det kommer till julklappar är jag i regel inte särskilt kräsen. Med det menar jag att jag blir glad för allt, det räcker att veta att någon velat ge en något liksom. Blir det sedan dessutom något man sagt att man vill ha så blir det en extra bonus, och blir det något överraskande som man inte visste att man ville ha, som TV-spelet jag nämnde nyss som broder letat fram, så blir det också en extra bonus.
 
Julen för mig handlar inte om vare sig religion eller presenter i sig, det handlar om att vara tillsammans, ha trevligt och visa uppskattning för varann.
En fin stämning på julen har jag alltid fått och kommer fortsätta att försöka bidra till så länge jag lever.
 
 
God Jul åter! Nu ser vi fram emot det nya året samt morgondagens bandy på Skarpe Nord med Henke.

Julafton 2012, God Jul!

Röd tröja och luva på, har sedvanligt blandat äggtoddy och julmusiken spelar ifrån rummet bredvid. Julafton har börjat lugnt och fint!
 
Om några timmar är det julmatsdags och Kalle Anka.
 
När det är dags för klapparna att öppnas kommer jag också propsa på att några lugna lekar ska lekas. Vad sägs till exempel om klassiker som "Snottra" och "Packa pappas kappsäck"?
 
Strax ska jag dock ta dagens första julöl. Har köpt en massa fina sorter så kan bli svårt att välja vilken som ska få äran att bli öppnad först.
 
Eller nja, nu blev det visst kaffe (och Kahlua) hör jag det ropas från köket, men SEN blir det dagens första julöl!
 
 
 
Ha en riktigt fin jul alla så hörs vi senare eller imorrn!
 
 
 

Dan före dopparedan

Alla klappar är inslagna, julmaten förberedd, granen klädd, bänken i hallen fylld med tomtar och snön har börjat falla ut och lägga sig igen.
 
Det sistnämnda är nästan ofattbart, ska man få en vit jul?! Det är inte ofta!
Vanligen brukar all snö infinna sig fram till senast en vecka innan jul för att då vips smälta bort snabbt som satan och sedan återkomma lagom till tidigast nyår då den inte behövs längre. Sedan plågar den människan från och till fram till i slutet av mars då man tror sig slutligen ha blivit av med den innan den en sista gång kommer fram med världens fetingsnöande och retas ett kort tag till.
Lite så brukar det vara.
 
Men i år ska vi alltså kanske få en vit jul. Om den inte skaffar trollface och försvinner lagom till imorrn morgon vill säga. Det skulle inte förvåna mig alls.
 
 
I övrigt har jag ägnat dagen till att leta fler praktikplatser (börjar bli lite småbråttom med den saken, men det ordnar sig) och röja bland gamla saker från när man var liten som lagrats.
Bland allt mojs som fanns hittade jag exempelvis min identitetsbricka, journalen från mammas förlossningsvistelse, en jäkla massa gratulationskort till min födelse och tidiga födelsedagar (varav ett var ett sånt där med elektronisk speldosa i som fortfarande fungerade över 26 år senare), min första teckning (mycket abstrakt konst), ett antal saker brända i cernitlera, samt x antal bevis på att jag tydligen gillade spelet Doom väldigt mycket.

---
 
Kvällen kommer nu bli lugn med lite FM och sedan kolla på Tomten är far till alla barnen.
 
---
 
I ett av alla gratulationskort till min 1-årsdag fanns en dikt som min farmor skrivit som jag tänkte skulle få avsluta detta inlägg dan före dopparedan:
 
Till lille Richard på födelsedagen
 
Fyller år gör ju människor så ofta,
och ett år fyller man första gång.
För Dej alla blommor må dofta,
och fåglarna drilla sin sång.
 
De andra må festa på kaka,
för Dej är nog vällingen bäst,
men kanske Du båda får smaka,
det är ju i alla fall Din fest.
 
Jag gärna hos Dej velat vara
och få ge Dej en födelsedagskram,
men jag hurrar för Dej Du lille rara
och gratulerar på 1-årsdan.
 

Julbordet

Julbord senare i eftermiddag på Liseberg med familjen. Med andra ord har jag inte ätit mycket till frukost, här gäller det att spara sig! Har bestämt att jag ska äta mig sprickfärdig, och just när jag gjort det så ska jag äta lite till.
Problemet är att vi till skillnad från förra året i år ska gå runt på själva Liseberg efter ätandet istället för före. Jag kommer förmodligen behöva köras runt på skottkärra med min ät-planering.
 

Jag ska i alla fall inte äta mig mätt på äpplen. Jag ska ta lax, för det är dyrt.. eller gott menar jag!
 
 
 

Dagens göromål

 • Slå in julklappar 
 • Lyssna på julmusik medan jag slår in julklappar 
 • Dammsuga i källaren 
 • Titta till facebook 
 • Stänga ner facebook 
 • Läsa vidare i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann  
 • Vädra mitt rum 

 • Glömma av att jag vädrar mitt rum och komma in till en svinkall area där jag snabbt stänger fönstret 

 • Fundera över att jag för första gången gjort slut med någon i en dröm (istället för bli ihop med någon, vilket är betydligt vanligare) 

 • Se julkalendern

 • Se Historieätarna

 • Se någon film

 • Ta ett par whisky

 • Äta middag

 • Spela något spel med familj
 
Ungefär så!
 
 
 

Mediestudenten som stängde ner nätet och försvann

Klockan är ungefär fyra och två whisky är nersvalda de senaste två timmarna. Jag vet inte hur det blir för andra, men för mig blir världen liksom lite ljusare med två whisky i systemet, det bara är så.
 
Det är nu den 20 december 2012. Vissa påstår hemskheter dagen efter, alltså den 21 december 2012. Jag påstår att sådant är nonsens. Jag sällar mig till den sunda skaran som inser att det enda som kommer förgöra denna jord är antingen vi själva, en stor meteor eller att solen brinner ut. I princip.
Då ingen stor meteor synts till på himlen (skulle en sådan vara på väg hade den synts tydligt för länge sedan, det är inte som att den ligger och lurar runt en husknut) och solen inte kommer slockna än på ungefär fyra miljarder år så återstår bara vi själva. Mayaindianerna i all ära, men att deras kalenderberäkning av att vi avslutar en tidsperiod skulle innebära att vi just den 21 december förgör oss själva verkar föga troligt.
Visst, en vacker eller ful dag kommer vi säkert att hamna i något horribelt världskrig igen, men det kommer inte att ske 21 december bara för att.
 
Med det sagt har jag sagt allt som behövs sägas i frågan och jag kommer inte att vara inne på varken facebook eller läsa nyhetsmedier den 21 december. Det finns roligare saker att göra än att se x antal statusar och pressinlägg gällande denna fråga.
 
Nu ska jag fortsätta med något synnerligen mer upplyftande, nämligen läsa boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

"Ja, det blir skönare så!" säger farmor och häller upp sig en åtta Baileys.

Så, då var det mesta inhandlat inför julen. Klappar till alla (ska bara ha något mer till brorsan, sen är jag klar) och en massa prima blandad julöl. Vad mer behövs förutom gemyt, god mat och glada miner?
 
Jag och broder delar på presenten till katten. Hon brukar alltid få typ leksaksmöss eller någon lyxigare kattmat, men nu på äldre dar så tyckte jag att hon gott kan få en extra mysig kudde/korg/liggplats så så blev det.
 
För övrigt råkade Linus få med sig en liten flaska Baileys från systemet. Det var inget han hade köpt. Han kom hem och började plocka ur sin julöl och drog plötsligt upp Baileysflaskan. Tydligen hade den i förbifarten slunkit med ner på fel band och reflexmässigt ner i hans påse då den hade samma storlek som hans feta julöl. Det var inget han märkte i stunden, det enda han kom på i efterhand var att damen i 55-årsåldern bakom honom märkligt nog endast tycktes inhandla en enda Corona..
Så kan det gå, inget att göra åt!
 
 
 
I sanning en modern klassiker.

Lyfting skrot for once

Verkar luta åt att jag kommer göra något fruktansvärt ovanligt om en stund. Träna.
 
Min bror är betydligt mer träningsintresserad än jag själv (nåja, han lyfter vikter då och då = betydligt mer intresserad än mig i nuläget) och ska nyttja ett gym på mammas jobb idag.
På en punkt är vi rörande överens, ett allmänt gym är inte ens i närheten intressant där man måste stå och svettas med massa andra träningsgalningar av varierande nivå. Ska vi vara på gym så ska det vara prestigelöst och avslappnat, helst där ingen annan är närvarande. Jag blir inte ett dugg peppad av att se andra träna, snarare tvärtom. Ska jag träna så ska det vara full fokus på mig själv och min egen kropp, inget som kan störa runtom.
 
Allmänna gym brukar innehålla ett antal människor = inte intressant att ens reflektera över.
Jobbgymmet brukar innehålla 0% övriga människor = det finns en liten, liten chans att man överväger närvaro.
 
Nu kom Linus in och började tjata på mig. Jag kommer visst med. Så kan det gå!
 
Hej träningslokal! Long time, almost never see!
 
 
 

Hej

Efter gårdagens statement och återgång till att vara en glad Richard som börjar fokusera på andra saker igen så har dagen börjat lugnt.
 
Efter ännu en god natts sömn gick jag upp, tittade ut över det vackra vinterlandskapet och åt rostat bröd för första gången på månader (i Falun äter jag nästan bara grovt, orostbart bröd för att försöka vara lite nyttig). Här hemma-hemma finns alltid vitt bröd att tillgå och då kan man ju inte låta bli. Vitt bröd kommer alltid smaka godare än grovt, hur nyttigt och bra grovt bröd än är.
 
Slöade sen lite vid datorn innan en skön promenad i ungefär en timme i halvkylan med gött snack med broder.
 
Kvällen lär bli väldans lugn där det bland annat kommer spelas lite hederligt gammalt Red Alert 2.
 
 
Spännande inlägg? Mja, men glatt och optimistiskt och det är det viktigaste just nu, optimism.
 
 
 
Good and easy times!

Mitt enda inlägg med avsiktlig politisk touch

Det fanns en tid, på gymnasiet, då jag hade ett visst politiskt intresse. Linjen jag gick hade också ett lite underliggande politiskt tänk där vi bland annat åkte på resa till EU-parlamentet i Bryssel.
 
Så småningom började jag dock tröttna på hela den politiska grejen. Jag tappade intresset och det mått av engagemang jag hade. Det kändes mer rätt att tänka på helt andra saker.
 
Undantag har varit i valtider då jag alltid sätter mig in i partiers åsikter för att bilda mig en uppfattning om vilket som passar mina åsikter bäst. Ligga på sofflocket och skita i att rösta finns inte för mig, det är detsamma som att totalt acceptera/skita i vad som än händer i Sverige och världen.
 
På bara senaste två åren har dock ett antal saker skett som gjort det svårt att inte bli för irriterad på hur saker ser ut, hur vissa saker förändras. Förändringar kan vara bra, men förändringar kan också vara väldigt dåliga, trots att det kanske är en tanke bakom som egentligen menar väl.
 
Det som blossat upp på senare tid har liksom blivit lite droppen för hur mycket jag pallat utan att säga något. Till sist kan man inte tiga still längre. Problemet är att börjar man säga något så ger man sig automatiskt in i politiken igen på ett sätt som gör att man får svårt att sluta. Ett engagemang vaknar som man kanske egentligen inte har energi till. Man ser saker överallt som man innan bara kunde bortse från eftersom man hade annat att tänka på. Man hade inte gett sig in i debatten så man behövde inte påverkas på samma sätt och må lika dåligt över det hat som väller från båda sidor.
 
Den starkaste anledningen till att jag inte pallade engagera mig mer än jag gjorde i och efter gymnasiet var att jag blir såpass påverkad själv. Jag är en känslomänniska och mår på riktigt dåligt när jag ser hur folk behandlar varandra så fort någon brännande fråga blossar upp. Folk som innan kunde vara vänner blir plötsligt ovänner och hat föds som inte hade uppstått om inte debatten i fråga hade vuxit till orimliga proportioner.

Jag står alltid för det jag tycker och det jag tycker är rätt, men jag har sagt mitt för den här gången. Nu tänker jag återigen fokusera på andra saker som både jag och andra omkring mig mår bättre av. Jag vill alltid att andra ska må bra, så har det alltid varit och så enkelt är det.
 
 
//Björkman
 
 
 

Att sitta i sin egen värld

När man åker Swebus Express ingår internet.
Igår skulle jag varit framme i Götet vid 21.20.
 
Vid ungefär 20.45 satt jag lugnt och snackade på fb med brorsan och Henke.
Bussen hade stannat och jag såg i ögonvrån att folk hade börjat gå av. Eftersom det var mörkt ute så hade jag inte riktigt lagt märke till var vi var, men bussen skulle ju inte vara framme i Göteborg förrän en halvtimme senare så jag tänkte att detta är väl sista stoppet innan.
 
Några minuter senare tittar jag ut lite mer noggrant och ser de välbekanta stora upplysta bokstäverna "Nils Ericsonterminalen" på det hus där bussen har stannat, ändstationen alltså i Göteborg.
Jag ser mig om i bussen och inser att jag är helt ensam, inte en människa är kvar förutom jag. Jag slänger snabbt ihop datorn och ställer mig upp samtidigt som chauffören utanför sneglar upp mot mig lite skeptiskt. Han undrade väl med all rätt varför det låg en stor röd bag helt ensam kvar i bagageutrymmet.
Självklart kunde jag då inte hitta min mp3 heller och chauffören började väl bli lite småotålig och började städa i bussen. Till slut märkte jag att den låg i innerfickan och kunde slutligen skutta av bussen.
 
Så kan det gå när man sitter i sin egen värld och bussen tydligen tryckt gasen i botten för att komma fram tidigare.
 
---
 
Fick sova gött inatt. Har vaknat tre nätter i rad runt åttatiden utan anledning för att sedan somna om, men idag äntligen sov jag som ett barn och drömde också en prima, men i nuläget omöjlig, dröm.
 
Äntligen fått käka Baddare också och strax ska jag kolla Expendables 2 med broder. Fin och lugn avslutning på veckan!
 
 

Auf wiedersehen

Härlig sista dag i Falun!
 
Upp till Claes vid elva för att vandra med honom nedåt stan och dels hämta ut min cykel, dels handla drinktillbehör.
Upp sen igen till regementet och köpa på oss lunch från Dalasalen som sen avnjöts med öl hos Claes.
FM gällde därefter eftermiddagen lång samtidigt som vi drack ett antal drinkar.
 
Uppsatsen blev, enligt oss, färdigställd igårkväll och är nu inskickad i sin fulla längd på 52 sidor. Därav ovanstående firande!
 
Vid halv sju-tiden skulle Claes bege sig för att åka till Stockholm över jul och nyår medan jag gick mot Norslundshållet.
På vägen önskades Berg God Jul och det handlades inför morgondagens bussresa hemåt.
 

Ska nu packa. Inte världens jobbigaste, men ändå. Man vet att efter det måste man diska och med den vetskapen blir det än segare att packa..

Också sista dagen med roomie då Joel inte kommer bo kvar när jag återkommer till Falun igen. Får la se om någon ny flyttar in till sista halvåret, men det är väl tveksamt.
 
Colorado Bulldog är för övrigt en av mina nya favoritdrinkar.
 
 
 
Hela uppsatsens themesong kan man säga.

Efter plugget

Efter regn kommer solsken. Efter snö kommer.. tö?
Inte än på ett tag i alla fall. Uppsatsen går dock framåt! Resultat-delen är helt färdigt till ikväll och sedan är det bara en massa enklare saker kvar som diskussion till exempel.
Vi trummar på helt enkelt!

På torsdag ska det fanemej firas att vi lämnat in.

Nu är det dock FM-paus, höhö.
 
 

Technical wizard

Sitter vid stationära datorn för en gångs skull. Eftersom Peter och Sinandao kommer förbi senare för FM och Peter vill kolla Blackburn-match samtidigt på någon dator så får man kolla så resurserna fungerar.
 
Det skall dock sägas att denna dator inte var ett alternativ från början. Tidigare i veckan fungerade inte förgreningskontakten. Inte ett liv kom i den, helt död. Så lämnade den åt sitt öde för stunden, sitter ju inte så mycket vid denna dator ändå.
Men så idag så testade jag att slå av och på den två gånger. Första gången fortfarande dött, men andra gången hördes typ ett "KAZAPP!!" från dosan och vips så fungerade allt!
 
Jag har ju en historik av att ha saker som lagar sig själva. En mikrofon för några år sedan till exempel dog helt. Fanns inget att göra så bytte till ett headset. Sen efter några månader dog även mikrofonen till headsetet och jag tänkte bara på skoj testa den gamla micken som stått i ett skåp hela tiden. Tror fan att den började fungera! Den fungerar förresten fortfarande, typ sju år senare. Magic.
 
Käkar och lyssna på Uggla nu medan jag inväntar kvällen som som sagt blir lugn. En lugn fredag.. känns nästan ovant :)
 
 
 

Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Sex avsnitt av årets reboot av Greveholm har passerat och man börjar få sig en bild av det hela.
Det är inte den bästa julkalendern genom alla tider, det är flera tvivelaktiga skådespelare (framför allt bland barnen), storyn är än så länge ojämn och dialogen är stundtals sisådär. Men den är ändå bättre än många andra grejer som görs för barn idag.

Vad hände med alla barnprogram som inte skrev barnen på näsan hela tiden och som hade mer vardagligt språk och mer troliga skeenden inblandade? Absolut, fantasifulla saker som händer är extremt viktigt för barnprogram, men det kan göras på olika sätt. Det har gjorts så mycket bra barnprogram genom tiderna, men från någonstans på 00-talet så har man gått emot att allt mer göra det överpluttigt för barn i alla åldrar.

Absolut, språket som användes i barnprogrammen när man själv växte upp var mer riktat åt vuxenhållet, även om själva programmet var fantasifullt, men det var bara bra. Man förstod inte allt och alla ord, men det gjorde inget. Man förstod sammanhanget ändå och lärde sig istället nya ord och fick ett bättre språk om något.
Att barn idag skrivs på näsan stör mig enormt. Det viktigaste är inte att ett supermegaenkelt språk används, vare sig barn förstår allt eller ej så kommer de att titta eftersom det fantasifulla och roliga alltid finns inblandat varvat med förhoppningsvis sköna karaktärer.

Sammanfattning: Att återskapa Mysteriet på Greveholm är en i princip omöjlig uppgift. Personligen tycker jag att det är den bästa julkalender som gjorts. Årets försök till återskapande funkar dock än så länge. I relation till allt det jag nämnt ovan så är det något av det bättre nya som finns för barn numer. Och det är alltid nåt.När det begav sig och vad mina barn ska få ta del av.

I believe you're feeling fine

Hell yeah, efter ett antal dagars segande möda så är nu huvudanalyserandet färdigt och vi kan påbörja ett lite mer sammanställande resultat imorrn. Sen är det bara diskussionen och abstractet kvar i princip, sen är det klart för inskick!
 
Skador av analyserandet och uppsatsen i stort: vissa ord och begrepp har man använt och sett till leda, exempelvis respondent, svarande, gällande, i fråga om, AIK, IFK, anser, menar, tycker, påpekar..
Plus att man tycker att all text som inte har 1,5 i radavstånd ser ihoptryckt ut, till exempel det jag nu skriver.
 
Huvudet är lite mosigt om vi säger så.
 
Claes gick nyss så nu ska jag fixa något ätbart och sen kolla lite Vänner och film.
 
Helgen stundar, må den bli minst lika trevlig som sin föregångare!
 
 
 
Writing an essay? Like a boss.

Pizza nalkas

Pluggade ungefär 12.30-15.00 sen började Claes FM- och pizzatarm suga. FM har körts sedan dess och pizzan är på G!

Plugget lär väl fortsätta i några timmar till när pizzan är uppäten någon gång. Alles gut, ja!
 
---
 
Lucia, datumet när vi ska vara klara, närmar sig och därmed också den 14 december, dagen då jag åker hem över jul! Längtar!
 
Längtar också efter pizzan. Specialmodifierade pizzan "Favoriten" lite. Tomatsås, ost, bacon, champinjoner, ägg och lök fick sällskap av banan och vitlökssås. Kan bli intressant!

PLING PÅ DÖRREN!! NU KOM PIZZORNA!! *GHAGGHAGAHA*
 
 

Julstämning.

Bokstavslekar

Gårdagens fb-konversation mellan mig och min far blev en orgie i bokstavslekande. Pappa höll sig till att säga allt med bokstaven M medan jag bytte inledande bokstav till en ny varje gång.
Sånt kan vi pyssla med ^^
 
 

Första advent

Har pyntat rummet nu med lite glittriga girlander, elljusstake i fönstret, liten kulört lysande gran på skrivbordet och några andra småpynt.
Rundade av pyntandet med att äta risgrynsgröt och titta på Ett päron till farsa firar jul. Prima början på denna julmånad!
 
Julen har alltid varit min favorithögtid. Allt mys och all skön familjestämning och allt pynt som kryper fram och all julmat! Och när man var liten var det såklart alla paket också, men det är inte riktigt huvudgrejen längre för mig. Mer kul att se de andra öppna det man gett dem isåfall.
 
Tänk att om lite mindre än två veckor åker jag hemåt för att fira :) Och då ska uppsatsen vara klar för sin första inlämning också. Kommer bli väldans skönt.
Ämnet för uppsatsen har varit intressant och vi arbetar prima ihop, men jag är så äckligt skoltrött bara. Om detta hade varit ett riktigt jobb hade motivationen varit en helt annan.
 
Ska snart börja plugga lite ändå. Och resten blir också pluggfylld. Men det ska nog bli bra med det hela.
 
Trevlig första advent!
 
 
 
Blir toddysugen.

Välkommen julemånad!

Första december idag och första advent imorrn.
 
Fin kväll igår och lugn dag idag.

FM mest hela dagen, lite Vänner. Imorrn och resten av veckan blir det mer plugg. Imorrn blir det även uppsättande av julgrejer :)
 
Nu slog grannarna på nya Mysteriet på Greveholm. Hörde tydligt gitarriffet som spelades då och då redan i original-serien.
Den nya var.. okej. Det blir som vanligt när det görs barnprogram nuförtiden, lite övertöntigt ibland och överdrivet och för icke trovärdigt. Sämre dialoger och skeenden liksom. Sen är det inte lika bra skådespelare med denna gången som förra, undantaget de som är med igen då sedan originalet.
 
Får se hur länge det blir FM. Slår säkert på en film lite senare.
 
Hej hopp och God Jul!
 
 
 

När man har kul, men tankarna är på annat håll.

Ahh! Hemma efter bra kväll!
 
Okej, först drog jag med buss till systemet, sen var jag lite tidig till Linnéas förfest, men det gjorde såklart inget. Björkman är småpoppis :P
 
Förfesten var mycket prima! Tre trevliga tjejer och en Björkman kan väl inte gå fel??
 
Kåren var i kårenmått mätt helt okej också :)
 
Sammanfattning: rätt skön kväll!
 
Var på dansgolvet några gånger. Det var rätt bra musik, undantaget när DJ-skurken spelade D.P. Den låten borde bannlysas från all evinnerlig tid. Seriöst. Tror inte det finns någon låt i historien som jag avskytt så mycket som den.

För övrigt: Om någon hade velat se mig sladda runt snyggt nå'n gång så var ikväll kvällen. Ramlade inte en enda gång, trots Converse, ute. Gjorde bara snygga slajdanden längs marken :P That's a Björkman, Oh, yes. Klanta sig med stil, jajamensan!

---
 
Till sist: det ska finnas minst två upptagningar av Linnéas dans under förfesten. Jag skådespelade så gott jag kunde ^^ Mycket trevligt var det i vilket fall (jag vet att trevligt är ett svårtolkat ord, men jag hade det bra helt enkelt).
 
Kram på folk :)


Precis rätt låt av jävligt många anledningar.

RSS 2.0