Sannolikhetslära

Jag uppskattar ej att de snåla grannarna som jag ytterst oskyldigt lånar internet av i lägenheten bara har igång nätet under vissa utvalda tider. "Snåååljååååp!" som Håkan girigt säger till gratismatstanten i Sunes Jul. Igår t.ex. fick jag ynnesten att använda det mellan ca sju och halv tio. Liksom vafan, det hinner man inte få hem en film på med den otroliga hastighet som de uppbådar. Men å andra sidan, bättre med lite internet än ingenting alls. Skurkar..

---

Det har varit dåligt med synkningar på senare tid. Alltså, de små synkningar som brukar följa mig i livet, där saker liksom sammanfaller och hör ihop av sådant som kan se ut som tillfälligheter. Igår var en liten, liten sådan igen; 17.28 igår slog jag på TV:n och zappade fram till ettan. Där hade tydligen just nyss, 19.25, "Sjukan" börjat som jag missade i fredags. Tänk, nästintill perfekt synkning! Nu var bara detta en liten sådan som sagt, men som ett exempel på den typen av sammanträffanden som jag syftar på. Tänk alla gånger som livet har fått saker att bara stämma, att bli så rätt, så otroligt, osannolikt rätt.

Jag hade en diskussion med Calle om det för ett bra tag sen nu. Hans utgångspunkt är att allt som händer är på grund av vilka val vi gör. Jag förstår hans tankegångar, och visst håller jag med till viss del, men jag är mer inne på att allt verkligen hänger ihop på ett oförklarligt sätt. Vad är det som gör att vissa val görs och andra vänds ryggen? Varför väljer vi på ett visst sätt? Och hur kan det i längden få så många osannolika öden att drabba samman i en perfekt symbios?

Jag ska inte gå in på psykologi, tvärtom, jag tror att det är något utanför oss som vi inte kan förstå snarare. En form av öde. För varför skulle det vara så okomplicerat allting? Varför skulle det inte kunna vara någon form av kraft som styr oss till viss del i olika val som görs? Vissa sammanträffanden är alltför märkliga och perfekta för att jag ska kunna tro på att det bara är något random val som man gjort och tjofaderittan så blev det, vilken tur.

Jag träffade min bästa vän, Henrik, genom att av någon anledning välja det nystartade programmet "Fokus Europa". Ett program som jag valde för att jag ville ha något samhällsaktigt, men att vanliga samhällslinjen verkade så tråkig och onyanserad. Högstadiet var inte värt att minnas, där hade man tvärtom blivit en grå skugga och blivit allt mer deprimerad, börjat lämna barndomen från låg- och mellanstadiet bakom sig. När nu ett nytt program uppstod från ingenstans med flera själar som var inne på liknande tankar så blev det hipp som happ den inriktningen jag valde. Att vi skulle få ut och resa var en bonus, men knappast det som fällde avgörandet. Så..varför uppstod detta program just detta år? Varför valde också Henke detta program, en person som jag skulle visa mig ha extremt mycket gemensamt med, såväl humor och fotbollsintresse som ölsortsfavorit och typ av syn på kärlek och mycket av livet. Musiken var också en relativt gemensam nämnare. Kent säger jag bara! Och vad var det egentligen som fick mig att ta just detta och inte t.ex. media istället? Ni ser, bara detta exempel har ett antal frågor.

Nästa exempel förflyttar oss tre år framåt i tiden, till när jag ska välja fortsatt pluggande efter gymnasiet. Jag hade verkligen ingen aning, och jag vet inte heller varför jag helt plötsligt började spana in vilka ljudutbildningar det fanns. Det enda jag hade i bagaget var att jag älskade att sjunga som fan (även om det oftast var hemma och i duschen) och gillade musik i allmänhet. När jag väl valt några program så fick jag senare på våren chansen att sköta ett mixerbord själv på ett ungdomskonvent som vi körde med klassen. Detta var skitkul och jag fick än mer mersmak för det jag verkade vara på väg mot. När jag sedan på sommaren nåddes av glädjebeskedet att jag kom in på mitt förstaval i Falun var nästa resa i livet påbörjad. I Falun förändrades allt som jag visste och kände till. Plöstligt var det jag som anordnade fester, det var mig folk ringde till och undrade var förfesten skulle hållas, om något var planerat. Total kontrast från livet innan då jag totalt varit på två ynka riktiga fester under hela högstadiet och gymnasiet. Jag var helt enkelt inte en person som hade eller hade orken att knyta kontakter inom partykretsar på den tiden. Men nu i högskolan passade allt mig bättre, jag kände mig äntligen i fas med min omgivning, saker passade in, jag passade in. Och allt detta underbara bara för att jag gillade musik och av någon oförklarlig anledning gick ifrån humanistlinjen Fokus Europas tänk och sadlade om till något helt annat, trots att jag trivdes väldigt bra i Fokus. Slump? Tur? Jag är tveksam.

Efter några månader i Falun kommer vi in till tredje och, för denna gång, sista exemplet. I Falun passade jag inte bara in, jag blev dessutom kär på riktigt för första gången. På riktigt säger jag eftersom jag inte på några villkor kan jämföra den kärleken med de känslor jag fått för tjejer jag "sett åt" tidigare. Visst hade vissa fått mig att bli lite mer intresserad än andra, men aldrig innan hade jag känt så inombords som jag gjorde denna gång. Detta med en tjej som jag "träffat" via nätet helt slumpartat något år tidigare och pratat med som en vän fram till jag anlände till Falun. Då plötsligt hände allting snabbt och hon smälte mitt hjärta som en Piggelin i Sahara. Allting stämde, jag låg på topp. År av uppbyggnad av självförtroende nådde sin pik och jag var världens mest lyckligt lottade kille. Allt detta för ett antal tillfälligheter som lett till val och saker som passat ihop.

Det känns för otroligt att allting bara skulle vara diverse hopkok av slumper. Det är för mycket tillfälligheter. Alla små otroliga detaljer har jag inte dragit, för det skulle ta upp mer plats än senaste veckans inlägg. Men jag menar bara det, att jag tror på att allt vi gör hänger ihop, att det är för enkelt att tänka att det bara har att göra med tur. Varför skulle det inte kunna finnas andra krafter inblandade? Varför är det så omöjligt att tänka sig? Varför skulle vi vara så enfaldiga och nästan arroganta och tro att vi förstår allt i livet såpass mycket att all makt ligger hos oss själva, utan någon som helst inblandning av annat? Det låter som jag är värsta religiös, men missförstå mig inte, det är ingen allsmäktig och egotrippad Gud som jag pratar om som man kan läsa om i hokuspokusböcker som bibeln. Helt ärligt finns det ingen religion som jag hittat som passat mig än så länge. Men det är en annan diskussion för ett annat inlägg.

Jag instämmer självklart i att många saker som händer beror på vilka val vi gör, absolut, men det som ligger bakom valen och konsekvenserna av dem är saker vi knappast kan förstå. Inte än iallafall. Kanske aldrig.


The Office

Jag gjorde ett tillägg i gårdagens inlägg som tydligen inte visas. Iallafall inte på min dator. Såhär såg det ut:

Update @ 15:58:

Strax hemgång och kom just på att jag ju inte nämnt något om helgen i Linköping!
På fredagen degade vi bara framför en film, "Knowing" (sådär, inte riktigt min smak, började lovande men blev sen lite smålöjlig) och bara tjôtade. På lördagen däremot drog vi ut  på stan och gick till systemet samt slöade på en uteservering. På kvällen stack vi till "Nationernas Hus" och klubbkvällen "Sweat!" som innebar tech house, en musikstil som jag inte hade så stor koll på innan, men som jag föredrar 100 ggr av 100 framför det som brukar spelas ute (typ modern r'n'b och annat skräp). Hemma vid tre-tiden och stupade i säng efter en överraskande massa dans. Jag är ju ingen fan av att dansa när jag drar ut så..men det funkade :)
söndagen gjorde vi inte mycket, typ handlade lite och såg en film till, "The International", mer min stil, men lite samma sak där, blev sämre framåt slutet efter rätt bra uppbyggnad.

Nu ska jag dra hemåt!

Jävla helvetes piss för övrigt att Blåvitt förlorade i år IGEN mot Trelleborg. Enda positiva är att jag inte behövde se eländet på plats denna gång som förra året..fan, nu är en tappad serieledning nära :(

---

Så, det var den uppdateringen, en smula försenad.
Idag har det varit småstressigt för en gångs skull! Antingen händer inget, eller så händer allt samtidigt. Just nu är jag inne i inget-fasen. Förut iallafall, så var det HF som skulle rekas och tas emot, mail som försvann, lurar som glappade och fick sprayas, folk som söker annat folk, samt reglar som ska skickas x antal gånger. Mamma mia, hundar börjar tala mat!
Nu har det som sagt lugnat ner sig igen och stressen är över. Nyheterna är lästa, varma chokladen uppdrucken och bloggen strax skriven.
Såg förresten "Crank High Voltage" igår, rätt skön film! Statham är inte många som slår!
En liten dikt kanske? Hmm? Vad sägs? Jodå:


Koppen gapar tom och öde
Nyss i min gom var ett flöde
Vadan denna tristess?
Nyss hände allt, full press

Låtom mig andas, få lite and
Ej byta sladdar och trasiga band
För visst är det så, när allting har hänt
Att ingenting händer, trots att det är spänt

Hjärtklapp och oro fyller min kväll
Ibland är det bättre, ibland pure hell
Jag går längre ner, visst syns det väl?
Från koppen till botten, ett inombords gräl

Jag sjunger där hemma så väggarna knakar
Sjunga är bättre än skrika och prata
Musik är oskyldig, accepterad som språk
Att skrika och prata inbjuder till bråk

Bråk har jag nog av, fienden är jag
Den största fienden, hjärtat varje dag
Ett uns av hjärnan, massivt med hjärta
Hålet och ärren, det som ger smärta

Jag vet inte varför, har inga svar
Varför det hugger och äter, hämmar, finns kvar
E-Tuna, Falun, Bremen, Göta Älv
Överallt fastnar lite av en själv

Vart jag fastnat mest har jag inte förstått
Vill inte tänka mer, på allt som har gått
Allting det mörknar och glipan blir smal
Koppen till disken, jag har inget val

//RB

På gränsen till huvudvärk

Idag var en arbetsdag som började stressigt och avslutades halvgrinigt. Stressigt eftersom vi skulle dra klockan åtta till Nynäs slott (vilket tog lååång tid) och skrivaren som jag skulle skriva ut mina kartor ifrån strejkade. När vi väl kommit fram, efter att dessutom kört fel ett antal gånger pga obefintlig slottsskyltning kombinerat med stress, så funkade inte tekniken. Alltså, grejerna fungerade på platsen där vi var, men ingen signal gick till eller från radiohuset = ingen sändning. Grinigt fick man packa ihop sig igen och gasa på till Nyköping för att testa om det var masten i bussen eller något det var fel på. Masten verkade lyckligtvis fungera där, men avståndet mellan bussen och reportern (som fick gå en bra bit bort för att hitta passande intervjuobjekt) genererade i allt sämre mottagning och ett antal knäpp/störningar/brus som gjorde att inte heller detta blev lyckat. På ren instinkt hittade jag sedan ut ur Nyköping och körde oss hemåt, trötta och med humören på rätt halvdassig nivå.
Nåja..man kan väl inte alltid lyckas med allt.

Nu ska jag hämta min Pucko som jag glömde kvar i bussjäveln. Pucko. Jag också. Pucko.

"It's payday boys!"

Wohoo! Första lönen! Underbart skönt att se pengar gå in på kontot och inte bara ut. Bra timing också i och med att jag ska till Marcus den här helgen och kan införskaffa berusningsmedel utan att känna att pengarna enbart försvinner. Synd bara att man ju inte kommer ha detta jobbet så länge till och snart får tillbaka känslan av pengar som enbart strömmar utåt. Men det struntar vi i nu och mår bara alla tiders!

Där började solen skina starkt också, trots att mörka moln frodas på himlen som pengar i farbror Joakims kassavalv. Växlande molnighet å det grövsta.

After Worken igår var mycket trevlig. Tänk att jag bor bara ca 100 meter ifrån ett/en café/restaurang som serverar Newcastle på tapp. Ytterst gentilt på min ära! Tre sådana sänktes och hemgång blev vid halv åtta ungefär. Väl hemma var jag effektivare än någonsin i köket och fixade tjoahitta på en kvart som åts till Simpsons. Efter detta försvann precis alla krafter jag hade och jag körde igång en skiva och la mig i sängen. Sömnen kom nästan bums och jag vaknade lite yrt vid 01:40 och borstade tänderna innan jag somnade om igen. Vaknade sen vid 7 igen och mådde äckelsegt; jag hade ju sovit på tok för länge. 9 timmar är mitt max och det kändes verkligen. Fort upp och efter snabbdusch packa ryggan inför Linköpingsresan, och därefter till jobbet.

Seg, seg, seg, seg, seg, seg, seeeeeg.

Gårdagens största samtalsämne: innebörden av uttrycket "att knäcka". Förutom det uppenbara att typ knäcka av en gren, så kom tre andra betydelser på tal:
1. Onanera - En av tjejerna, som är från Stockholm, ansåg att detta var det vanligaste som hon hört det användas som
2. Skita - Minns inte vem som sa det, men det låter lite avlägset bekant och på något sätt mer som att det skulle kunna användas åt Göteborgshållet
3. Att något äger ("detta knäcker allt!") - Minns återigen inte vem som yppade det, men det jag främst förknippar uttrycket med, tillsammans med nästa alternativ (förutom ursprunget som sagt)
4. Ta en öl ("att knäcka en bärs") - Mitt bidrag, och det som jag förknippar "att knäcka" med lika mycket som alternativ nr. 3

Så vad säger ni? Vilket låter mest bekant, respektive mest främmande? Har det med att göra varifrån man kommer månne?

Vi höres kanske i helgen, men om inte: hörs på måndag! Trevlig helg!Those were the days my friend..

Innocent until proven guilty

Man kan tycka att det är lite tidigt att blogga redan 11:19 som klockan står på just nu. Jag menar, dagen har ju knappt börjat, det har inte hänt så mycket. Men spelar det någon roll? Icke sa nicke. Skriva när man känner för det, så enkelt är det.

Ett fel som spökat under en veckas tid verkar gå mot sin lösning här på radion. Mycket skönt tycker jag, eftersom jag varit småorolig för att det är jag som missat något och varit inkompetent. Så är alltså inte fallet och jag kan med flaggan i topp ge mig ut på vägarna med bussen i vetskapen om att "jodå, detta klarar jag". För varje gång det varit något småfel så tittar man ju åt sig själv, iallafall gör jag det eftersom jag är rätt ny med allting och inte har jobbat med ljud på över ett år tills nu. Men alla missöden hittills har inte haft med mig att göra, så självförtroendet känns ändå stabilt.

En förlorad reporter hittades nyss. Hon skulle varit med efter elva, men hade tydligen kört vilse. Ja, så kan det gå! Men det är inget radion stressar upp sig över. Nu när personen är återfunnen så är det lugnt igen, men det var lite oroligt ett tag när vederbörande inte gick att kontakta.

Nu stirrar jag bara på skärmen så lika bra att lägga ner dagens skrivande. Iallafall för nu, men jag brukar ju inte ha för vana att skriva mer än ett inlägg per dag så.. take care now, bye bye then!

White Polish

Jag är en man med varierande tålamod, men gårdagens försök till sensationsjournalistik genererade inte fler än de fyra läsare jag har i snitt. Lärdom? Skriv helst om den fjärde faktorn som jag medvetet undvek av totalt ointresse: mode. Modebloggar går generellt bäst vad jag har märkt, vilket innebär att jag är dödsdömd i denna värld. Inte en chans att jag tänker springa runt som en yr höna i diverse modehus och plaggaffärer för att visa "det senaste", never ever. Jag tror på min egen stil, inte på att följa någon speciell trend eller mojs som någon annan har tänkt ut. Visa upp min egen stil? Nah, känns lite väl överdrivet. Nog för att jag gillar det jag har på mig, men jag tänker inte pracka på någon goda råd och tips som en annan fashionguru, det är helt enkelt inte mitt bord. Och vad vore det för roligt med att alla andra skulle se ut på samma sätt som jag..?

Idag var jag och reportern på popkollo för tjejer, i Sköldinge. De hade tydligen bara varit där i några dagar och hade knappt nå'n erfarenhet av instrumenten de spelade, men ändå kunde de spela två låtar helt okej medan vi var där. Imponerande! Åldern på de som var i den lokalen vi besökte var 12-14. Ena låten kändes inte så SR med titeln "Kiss my ass", medan andra, cover på "Shoreline", kändes mer statligt radiomässig :P Gruppen kallade sig "White Polish" i vilket fall, ett namn som uppkommit under - surprise, surprise - nagellacksmålning!

Efter besöket i Sköldinge, där jag agerade åhörare såväl som fotograf och kände mig som en gammal tupp i ett hönshus, begav vi oss för ett spontant sändande ifrån - Flen! Ständigt detta Flen. Jag ställde oss på Coops parkering och reportern, Samira, högg tag i en stackars Irakisk jordgubbsodlare som varit i Sverige endast sex månader. Mer Nile city från B&W:s parkering kommer man inte. Förra gången vi stod parkerade på denna parkering var det bara för att käka på en pizzeria, men nu när vi även sänt därifrån så känns det ytterst mycket Percy-style. Men nej, jag såg faktiskt inte till Tord, och inga backar läsk fick jag heller. Dålig stil.

Om 45 minuter blir det till att träffa syssling Robert. Ska bli intressant!

För de som är intresserade av popkolloreportaget går det att lyssna på i efterhand på http://sr.se/sormland och antingen klicka sig till programmet "Sommartid", där en förkortad version läggs ut, eller 30-dagarsarkivet och lyssna på hela sändningar, i detta fall mellan klockan 10-13.

Tata!

Sensationslystnad

Förutom sensationer och katastrofer så är tveklöst kontroversiella åsikter det som lockar flest läsare. Så: ett framgångsrecept för en blogg är att använda sig av en av dessa ingredienser. Låt oss idag testa alla tre ur en enkel Björkmans perspektiv:

EXTRA! EXTRA! DAGENS SENSATION!
Radioanställd gick barfota under sändning
Det hela inträffade under tisdagen när programmet "Sommartid" sändes. Klädkoden var obefintlig och skandalen var ett faktum. Medarbetaren själv vill inte uttala sig i sakfrågan men hälsar i ett pressmeddelande att "Jag trivs jättebra här på radion."

EXTRA! EXTRA! KATASTROFEN I ESKILSTUNAÅN
Stank från sänkning färskt i minnet
Förra veckans sänkning av vattennivån i Eskilstunaån innebar en rutten stank då ett antal saker såg dagens ljus som annars är täckta av vatten. Rostiga kundvagnar, alger, cyklar och annan bråte stack upp över vattenytan och förfulade stadsbilden. Richard Björkman, tillfälligt boende nära vattnet, cyklade varje dag förbi ån under tömningen:
-Stanken var horribel, ungefär som ruttna alger blandat med gammal krabba.

TISDAGSSKRIBENTEN: "ELISABETH HÖGLUNDS HÅR ÄR INTE DET JAG STÖR MIG PÅ"
Klagomål utifrån på frisyren som människan har är inget jag direkt reflekterat över,
däremot är det hennes ständigt bittra överfeministiska undertoner som genomströmmar allt hon tar sig för. I helgens
"Sommarkväll med Anne Lundberg" var hon rent sorglig att tvingas stå ut med. Hennes genuina grinighet över "gubbväldet" inom SVT kan förstöra till och med ett program som når höjden av mysfaktor med gäster som Ingvar
Oldsberg, oväntat trevlige Janne Josefsson, och arbetssökande Glenn Hysén. Katarina Hultlings mer trevliga bitande till Ingvars kommentarer vid ett tillfälle kändes mer respektfullt och fortfarande på en gemytlig nivå jämfört med Höglunds försök att i det närmaste försöka sänka programmet på grund av sitt övertydliga ogillande av SVT. Inte passande i denna typen av program; leta dig till verkliga debattprogram om du vill gnälla offentligt. Surtant.

Monday, Monday

Äntligen har man lite planer förutom jobb! Idag och imorrn gör jag ingenting, men på onsdag ska jag träffa en syssling som bor i stan, på torsdag ut med några från jobbet, och på fredag resa till Marcus. Känns bra mycket bättre än att bara dra hem och såsa varje dag som det varit hittills till 90%.
Att jag har en släkting här i Eskilstuna är ingen större överraskning då pappa har ett överflöd av kusiner på både farmors och farfars sida. Visst, de flesta bor kvar mer i västra delen av Sverige, men några få är utspridda. Har aldrig träffat herrn innan, men vafan, det är många släktingar jag inte har koll på just eftersom det finns så många. Tänk om man hade samlat alla släktingar och partat; jäsiken vilken överfull lokal det hade blivit! Visst har pappa haft några fåtal kusinträffar under åren, men då är det oftast från antingen ena eller andra sidan, inte båda tillsammans.

Nu har jag egentligen slutat och kan dra hem, men eftersom nätet finns här så drar jag ut på det lite halvt.

För övrigt jäkligt gött med 3-1 mot TFF igår! Känns så skönt att man kan lita på alla ungdomar som Roger & c:o vaskar fram. Jag återupprepar det spelarnamn jag hyllat redan när jag hörde talas om honom i Svenska cupen tidigt i våras: Dyrestam! Han kommer ha en ordinarie plats inom två år, om inte redan inom ett.

Jetzt ger jag mig! Höres imörrn.

When routine bites hard, and ambitions are low

Visst är det märkligt.. när jag sitter hemma om kvällarna så finns det massor som jag vill skriva av mig och få ut, men så fort jag kommer hit till jobbet dagen efter så går det inte alls. Ungefär som när man var kissenödig som liten, när det inte fanns möjlighet till ställe att lätta på trycket så var man som nödigast och när chansen sen väl fanns att pissa så var man aldrig nödig. Märkligt, märkligt. Men det är väl så vi fungerar, vill ha det vi inte kan få, tröttnar på det vi är bortskämda med. En gång i tiden var jag inte så'n, jag var nöjd med vad jag hade, hungern var liten. Men sådant går i vågor, helt klart. Jag vill stanna på nöjd, vill slippa känslan av att jaga något nytt, men det kanske bara händer när man blivit 65. Alltså, jag vill inte göra ingenting och aldrig pröva nya saker, inte så jag menar, men jag vill att grundstommen, ramen, ska vara fast förankrad, att duken mer fylls på med nya saker medan man samtidigt njuter av det man har i grunden.

Sedär, det blev lite djupt ändå, skönt :)

Var förresten helt slut igår. Vet inte vad det var med mig, all kraft bara sögs ut mer och mer, vilket inte är speciellt bra om man redan när man vaknat legat på sparlågenivå. När jag till slut kom hem på kvällen så lagade jag mat, slog på TV:n och bara glodde halvhjärtat på det som fanns, zappade runt. "Mythbusters" klockan 21 var det enda jag orkade se igenom med entusiasm sen var energin i princip slut. Jag la mig halv elva, liksom wtf? Halv elva?! Vad är det? Onaturligt för att vara mig. Avslutade med ett avsnitt "Full Frys" i sängen för att ha lite glada tankar innan jag däckade totalt vid 23-tiden.
Ovanstående innebar att jag har sovit 9 timmar, vilket med mina mått mätt är en timme för mycket för att jag ska bli helt alert dagen efter, dvs idag. Så knäppt fungerar jag, mer än åtta timmars sömn; då infinner sig risken för stor seghet.

Jäkligt skönt att det är fredag idag. Enda nackdelen är ju att det förmodligen inte blir blogginlägg på två dagar ;)

Trevlig helg!


Opp och ner, ner och opp

Uj, idag blev det lite stressigt för en gångs skull. Det är nämligen så det fungerar, antingen är det kolugnt eller så händer allt på en gång. I vilket fall, en special-sändare används från Södertälje som jag inte har jättekoll på hur den fungerar, så återgången, det vill säga kommunikationen från programledaren ut till reportern, är lite mer komplicerad att ställa in. Till slut, efter en del stress, så fick vi en speciallösning att fungera iallafall. Ska få mer info om hur det fungerar smidigare när den andre teknikern återvänder, han är nämligen ute i fält i andra änden av nyss nämnda sändning.
Efter lunch ska också jag bege mig ut med bussen/skåpbilen, men vart vet jag inte än. Detaljer..

Förlängt med en vecka har man också fått, mera klirr i kassan, så "semestern" börjar först en vecka in i augusti. Innan dess blir det alltså Marcusresan nästnästa helg och sedan helgen därefter hem till Götet för U2-konserten. All clear? Good.


Idag har vart, trots stressen, en väldigt seg dag. Det har hänt saker, men kroppen och huvudet har bara velat vara någon helt annanstans och vila. Man kan inte alltid vara på topp och njuta av att man äntligen har ett jobb, någon gång ibland får man vara lite ego och sakna ledighet. Jag menar, det är ju ändå sommar, det är nu man verkligen vill vara ledig, resten av året är skitsamma för då suger ju ändå vädret totalt. Nog med klagande, det blir enda gången jag klagar nu under tiden jag är här för det ska jag inte göra. Jag är ofantligt nöjd med att ha fått komma hit, missförstå mig inte. Men det är sommar..


Så, nog om det som sagt.


Sommar och sol,

shorts eller kjol

Glada små ungar

leker bland ljungar


Plötsligt ett skri!

Är det nå'n från Idol?

Nej, ett satans bi

stack som en nål


Nå'n vill ha glass,

en annan vatten

AC:n är kass,

hundpiss i rabatten

Sommar och sol,
shorts eller kjol
Barnen går in,
dikten är min


Mot oändligheten och vidare

Satans SJ. Skriva ut sin biljett lätt och smidigt, nej nej, det går inte. Förvisso är det två veckor kvar tills jag ska åka så det lär ju hinna ordna sig, men ändå. Linköping är som sagt målet, har maxat tiden så mycket som möjligt och åker 9 minuter efter att jag slutat jobbet på fredagen och drar hem med sista tåget 20.00 på söndagen. Paaaartyyyy! Låtom oss hoppas att det går lite smidigare ur partysynpunkt än förra gången jag var där:

- Känslan av att hela Linköpings poliskår uppehöll sig på Linköpings enda gata med uteställen var inte optimal
- Polisen beslagtog bums min nyligen öppnade öl och tillät mig inte ens avlägsna mig och dricka upp den på annan plats
- Vi stod i kö till ett ställe säkert 20 minuter innan vi kom fram och nekades inträde eftersom åldersgränsen var 23
- Jag verkade "för full" för nästa ställe vi skulle in på, något som absolut inte stämde, något som jag säger inte bara för att låta stursk. Var snarast lite salongsberusad och uppträdde på samma sätt som Marcus, på andra ställen (exempelvis i Falun) har jag varit 5 gånger så mer packad och kommit in utan problem. En halvtimme senare släppte de dessutom in oss ändå. Ja för herregud, på en halvtimme blir man ju oääändligt mycket nyktrare. Som Glenn med stor entusiasm skulle sagt i Nile City: "Vilken skillnad!"

Jaja, den kvällen blev rätt okej ändå, även om musiken som vanligt sög när jag är ute. Enda gångerna jag verkligen varit helhjärtat nöjd med majoriteten av musiken har varit de gångerna med Henke på Rockbaren i Götet och i våras med Marcus på Styrbord Babord, också i Götet. Det är inte jag som är kräsen, det är musiken som oftast suger, så är det bara. Finns skitmycket bra musik, men den ska ju spelas upp nå'nstans också. I begreppet "skitmycket bra musik" ingår inte artister som Alcazar, BWO, Måns Zelmerlöw, Ola, Darin, Kevin Borg, EMD och annat fan och hans mormor som låter likartat.


Radio what's new? Radio, soooomeooone stiiiill looooves youuuu...


Blidväderskänsla i luften

Nämen sedär, tackar Calle och "hallojjj" för uppmärksamheten. Jag håller med, jag förtjänar en kommentar. Radiokanalen för de som undrar är SR Sörmland, vilken kan hittas på www.sr.se/sormland. Vanligtvis är det främst i reportage i programmet "Sommartid" som jag har ett finger med i spelet när det gäller teknikbiten. Övriga program innehåller inte så många liveinslag ute i bygderna.

I fredags fick jag helt plöstligt order om att dra iväg med bussen till Strängnäs och assistera en reporter från Nyköping. Sände från en ICA-parkering så närmare Nile City på B&W går inte att komma, komisk känsla! Strängnäs är för övrigt en mysig stad. Satt kvar en stund vid vattnet med reportern och käkade årets första mjukglass, sehr mysich. Hemvägen följde jag "fel" skylt och fick åka gamla landsvägen istället för motorvägen, men spela roll, fram kommer jag alltid. Lite lokalsinne har jag allt ärvt från min far, den levande GPS:en.

Lars-G, min partner de första två veckorna, är nu på semester och nye partnern Ludde har återkommit från semester. Nu när jag kommit in i tekniken mer och mer så känns det rätt tryggt vem jag än skulle ha som partner. Har fixat HF-sändandet ett antal gånger idag när det brutit ner av okända anledningar (väder och vind?).

Åka till Linköping nästa eller nästnästa helg planeras för stunden i huvudet. Ska jag och Marcus ses alls under sommaren så är det nog nu det gäller när jag är såpass nära. Bra ekonomiskt och resetidsmässigt.

Morgonfika?

Ack och ve, ingen av mina få trogna läsare har kommenterat mig! Nu går världen under, jag är slut, finito! Om jag varit en viss blond bloggare från sthlm det vill säga..

För att bli mer seriös: vädret är just nu piss här. Förutom när jag var ute med bussen i förrgår så har det vart regnigt mest hela tiden denna veckan. Nåja, jag ska inte klaga. Sitter ju på ett varmt kontor med fikarummet alldeles tvärsöver korridoren. Kan gissa mig till att någon fikasugen snart kommer och proklamerar morgonfika.
Sista dagen jag arbetar med Lars-G också, känns lite vemodigt. Han har varit riktigt behaglig att jobba med, instruerat lätt och alltid haft tålamod de få gånger som jag varit lite oförstående. Nästa vecka blir det en herr Ludde som jag tror att jag träffade som hastigast när jag var här en dag i juni och blev anställd. Han sägs vara mer som mig, en musiktekniker, som gillar studioinspelning och mixning etc. Undrar hur det ska gå då med alla hårdvarutekniska bitar som Lars-G håller koll på nu. Varken jag eller Ludde verkar vara fenor på det. Oh well, det löser sig.

Kan inte påstå att jag varit speciellt social utanför arbetstid med folk här, men orken finns liksom inte. Efter roadtripen, eller ja den modifierade roadtripen till Olofsbo, där man bodde så tätt på varandra i en vecka så blev det liksom skönt med lite ensamtid. Lyssna på sin egen musik, se på tv, göra som man vill. Här på jobbet umgås man ju också halva dagarna med folk så den dosen har man ju. När man kommer hem vill manliksom bara sjunka ner i en stol och slappna av. Känns lite som studenttiden med egen lägenhet och trevligt på jobbet, men där var man ju mer social på fritiden, man orkade mer. Usch låter som jag åldrats 10 år, men jag vet inte.. Säg såhär, hade jag pluggat nu hade jag förmodligen dragit ut och partat ikväll. Skulle det komma på tal här nu så vetifan.. förmodligen skulle jag haka på, men då fick det bannemig vara en bra förfest innan.

Buss på't bara!

08.04 stövlade jag in på stationen och begav mig ner i källaren för att pröva på att köra sändningsbussen, en VW, skåpaktig sak. Efter ett litet testvarv runt stan kände jag att jodå, det ska nog gå bra att köra denna. Sagt och gjort så åkte jag ut med reportern Juliana i riktninig mot en gård i Vingåker där vi skulle sända ifrån. Bussen gick förvånansvärt bra att köra med mjuk koppling. Dock var själva växellådan lite trög, men det var inga större problem. Sändandet gick också finemang, men på resan hemåt såg vi hur vi närmade oss en farligt låg bränslenivå och vi vaksamt höll utkikt efter en mack. Till slut fick vi syn på en bensinskylt och jag tvärnitade nästan in på avtagsvägen. Lyckan var total och ångorna vi körde på räckte till den fantastiska lilla macken Q-Star. Dock är denna mack inte ansluten till SR och jag ligger nu ute med sisådär 700 spänn. Usch. Men, men vi kom hemåt som en dans.

Klockan är två och allt är väääl!

Mat får jag käka när jag komer hem. Kändes ovärt att ta med mat när man skulle komma hem såpass sent. Jag menar klockan två, bara två timmar kvar till hemgång när man börjat åtta. Blir gött sen istället, och ytterst ekonomiskt ska tilläggas.

Förresten, ni få tappra som följer mig: kommentera gärna detta inlägg så får jag en liten bild av vilka galningar som finner intresse i mina eskapader. Och kommenterar ni inte så får ni väl vara hemliga då, jag blir inte arg. Ich bin nur neugierig!

Take care!


Kjempegrejt!

Ett jäkla ringande här ibland. Inte illa att hålla koll på för en kille som så smått har telefonfobi. Ringde t.ex. en tjej från norska radion, NRK, förut. Norrmän/norskor låter ju alltid så glada och det var inga problem alls att förstå, men man det är ju inet man är beredd på att det ska ringa in folk från utlandet också. Dessutom när jag får frågor om saker jag egentligen inte har stenkoll på men beslutar om iallafall. I det här fallet ville hon ha hit en gäst som skulle sitta i en studio och prata från den till radion i Norge. "Visst!" sa jag "Det ska vi ordna." Och så blev det också. Spännande grejer man får vara med om att styra upp :) Och i morse var det en tjej som sjöng barnvisor som var med i morgonprogrammet. Så äntligen fick man lite nytta av alla timmar i Faluns studio. Förvisso användes inte optimala mickar, utan studiomickarna, men det blev ändå förvånansvärt bra ljud måste jag säga. Hade det varit fler musiker än henne hade det kunnat bli krångligt, men en person med gitarr och sång är inga problem.

Återstå att se om jag lyckas med gästen som ska till NRK sen. Framåt två är det dags, men det ska inte vara några problem. Kniper det är det ju bara att ringa min teknikerkompanjon som för närvarande är ute på vägarna med HF-reportern.

Nu blir det lunch. Eller en improviserad rättare sagt eftersom två finfina färdigbredda mackor undvek mitt minne och pakethållare och retsamt ligger kvar hemma på köksbänken.
Knäckebröd är nyttigt har jag hört -.-

Intertwined

Men vad är detta?? EN läsare de senaste två dagarna?! Nåja, jag vet, jag har inte skrivit sen innan helgen, men ändå. Har ju inget nät i lägenheten längre så jag ber mina få stackars läsare om överseende. Men som jag tidigare sagt skriver jag inte här primärt för att ragga läsare utan för att bara få skriva av mig ibland. Dock (ett av mina favoritord som säkerligen märkts, helt ovärdeligt!) är det ju alltid glädjande om någon läser såklart.

Ny vecka på jobbet, en person har gått på semester, en annan kommit in som vikarie. Rotationssystem minst sagt, men det fungerar hur bra som helst. Att hon den nya är rätt söt gör det inte sämre heller :)
En underbar känsla hittills är inget av det som inte fungerat som det ska har varit mitt fel. Att jag arbetar lite smålångsamt i början är bara naturligt, men det går ju bättre och bättre, och alla "fel" hittills har berott på andra orsaker än mig. Allt har på det hela taget fungerat galant! Om jag vill hålla på med just dessa uppgifterna hela livet är en annan sak, men för nu duger det alldeles utmärkt. All erfarenhet är bra erfarenhet, även den dåliga på sitt sätt.. Oftast iallafall.

Blä, genast ramlade jag in i fel tankar iom det där sista.

Det går faktiskt inte en dag utan.

Måste säga att radion är ovanligt intressant att lyssna på nu när man väl utsätts för den. Minns samma känsla från praktiken förra året. Jag lyssnar nästan aldrig på radio annars, mer än vissa sportsändningar, men det finns faktiskt en hel del intressant. Sen när man vet vad som ligger bakom och har mer personlig relation är det klart att den positiva känslan blir förstärkt också.

En dag kommer jag förmodligen inte kunna hålla mig längre.

Det kursiva är för övrigt en bra markering på att ha två olika saker man funderar på. Som märks har jag börjat använda det det senaste, faktiskt efter att jag köpte "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg i förra veckan. Hon använder sig av sättet för att skilja på två olika episoder på ett smidigt sätt. Absolut inget nytt grepp, men tydligt och bra. Och aningen teatraliskt kanske, men vafan. Boken är mycket bra, likt föregångarna. Att erkänna att man fått tårar i ögonen av en bok kanske är lite omacho, men jag föraktar ju folk som är übermacho, så det känns bra.

Bli räddad innan tycker jag låter som en bra idé.

Är nog bäst att återgå till arbetet nu. Eller lunchen rättare sagt. Eller inväntan på felanmälningar, rop på hjälp och HF-rek.

Grått och trist väder idag. Regnade förut.

Piss.

At work

Jäkla skit. Varit internetlös hemma två da'r nu. Otroligt synd om mig. Nästan så att man tror att någon kom på mitt stjälande av nät (A). Fast då borde jag ändå se det nätverket, bara att det är lösenordsskyddat. De kanske åkt på semester? Elakt gjort i vilket fall mot en ärlig stackars skurk.

Jobbet knallar på! Första veckan snart avklarad och är själv på stationen idag, så går nå't åt fanders lär det vara mitt fel. Nästan så idag, blev lite fördröjning för ett inslag att komma in, men det var inte mitt fel som tur var :) Jag klarade det galant så småningom.

Nu ska jag vara lite social med en stackars ensam lunchare.

RSS 2.0