Good vibrations, cold weather

Ser genom glipan i persiennen att det mörnar snabbt ute. Peter och Berg säger också att det är massa snö ute.
 
Jag måste till stan och systemet. Urk. Våga Vägra Vintern kommer bli lugnare i år än förra året, men den är också en månad senare och kommer bli betydligt kallare. Fi fan.
 
Aja, blir säkert finemagnus.
 
 
 

En fantastisk plan

Sov för tredje natten i rad bra. Då är det hemskt att behöva gå upp och plugga, men vad gör man? Ska man vara disciplinerad så ska man.
Så bra som jag sov igår var löjligt, kunde sovit i eviga tider ungefär. Skumt att man först sover skit i typ 1,5 vecka och sedan hux flux sover fantastiskt.
 
Plugget går i vilket fall fortsatt bra :) Vår preliminära tidsplan är skönt flexibelt och väl tilltagen i tid så allt löser sig säkerligen till det bästa.
 
Vi är självsäkra, vi är i framkant, vi är tillräckligt ambitiösa och vi kommer segra lagom till Lucia.
 
Nu råkar vi dock starta FM.
 
 
 

Ensamt i magen

Är just nu extremt pizza-sugen. Verkligen extremt.
 
Sitter och lirar FM med Claes efter en ytterst produktiv dag. Ska sen över till Sinandaos för mer FM med detta skurk-FM. Inte mycket jag tycker är bra med denna version.
Hos Sinandaos blir det pizzan i alla fall, så det så.
 
 
 

Willy:s skurkar mjölkomanen

Eller "Kalven" som mamma kallade mig när jag var yngre.
 
Jag har alltid druckit enorma mängder mjölk. Jag har skurit ner på det lite på senare år, men ändå. Vissa kvällar sänker man en liter sådär bara hipp som happ.
 
Vanligen när jag går till Willy:s, vilket är ungefär en gång i veckan, så är det standard att köpa två 1,5-liters paket grön mjölk samt en enliters chokladhavredryck.
De två senaste gångerna har dock den gröna mjölken varit borta.
 
Förra gången var det helt enkelt ganska tomt och slut så jag fick välja mellan röd mjölk och Garants högpastöriserade gröna. Eftersom jag bara är halvförtjust i den högpastöriserade (smakar som kokt mjölk, fast den är kall) och den röda smakar för gräddigt och är onyttigare så ville jag ju helst inte ta någon, men valde den röda.
 
Idag var det inte frågan om att den gröna var slut eller inte, istället stod ett riktigt fetinglager med Garants gröna utbrett. Vad menas? Är den gröna vanliga helt utbytt mot högpastöriserat?? Dagens skandal i så fall med Richard-ögon sett.
Fick även denna gång nöja mig med den röda. Tog även en liter blåbärssoppa för att känna mig lite nyttig också.
 
Om detta är nya standarden för Willy:s är det tur jag flyttar ifrån detta område om ett halvår. Ett liv utan grön, fin, härlig, vanlig mellanmjölk är inget värdigt liv.
 
 
 
Byter detta att jag varit 30-40 år hela tiden och så kommer att förbli?

Avbrott och utbrott

 
Just så!

Seeeg

Glörk. Det blev nååågra öl igår. Kvällen slutade på Victuscella. Eller ja, kvällen slutade ju mer specifikt hemma, men som party betraktat.

Överraskande trevligt för att ha hamnat på VC i vilket fall även om jag bara minns korta stycken av det hela. Kul hade jag i alla fall.
 
Kvällen aber: MAX har slutat med världens bästa burgare Umami! SKANDALÖST. Istället fick man knapra på en futtig, vanlig Frisco-burgare.. bah. (Jaja, de är goda också, men.. det är inte samma sak).
 
Dagens undran: Vad fan har jag gjort med vänster pekfinger?? Gör mäkta ont att böja, måste fastnat med det någonstans.
 
Natten slutade i vilket fall bra och denna dagen har också börjat bra, undantaget lite tyngd i huvudet :) Sänkte just en liter havredryck ungefär.
 
Ha det fint alla! Livet är bra!

Young hearts be free tonight

Hade min första riktigt bra sömn på nära två veckor inatt, underbart gött.
 
Cykeln är numer också inlämnad och öl är införskaffad. Ska snart ta och öppna kvällens första bärtz.
 
Inte så mycket mer att förtälja just nu. Spelar lite med brorsan som uppvärmning inför kvällens bravader.
"Supa skallen av sig på kasern-fest", som värden kallar det, kan ju sluta på många olika sätt ^^
Klart är att jag bara ska njuta av kvällen och bry mig om att ha kul :) As simple as that.
 
 
 

Svag huvudvärk..

..som vägrar försvinna. Stör mig. Sov ju massvis och har tagit det lugnt hela dagen, vart ute och gått, fått frisk luft, druckit massor. What's the big idea liksom? Bah. Nåja, bättre denna kvällen och natten än imorrn när det ska partas.
 
Några av grabbsen man känner här ska iväg och skjuta lite paintball imorrn, men redan när evenemanget kom upp för nå'n månad sedan så kände jag ingen lust. Kan inte riktigt förklara varför, hade bara inget sug alls och har det fortfarande inte.
 
---
 
"Back against the wall and odds
With the strength of a will and a cause
Your pursuits are called outstanding
You're emotionally complex
Against the grain of dystopic claims
not the thoughts your actions entertain
And you have proved to be
A real human being and a real hero"
Back against the wall and odds
With the strength of a will and a cause
Your pursuits are called outstanding
You're emotionally complex
Against the grain of dystopic claims
Not the thoughts your actions entertain
And you, have proved, to be
A real human being, and a real hero

Read more: COLLEGE - A REAL HERO LYRICS
Back against the wall and odds
With the strength of a will and a cause
Your pursuits are called outstanding
You're emotionally complex
Against the grain of dystopic claims
Not the thoughts your actions entertain
And you, have proved, to be
A real human being, and a real hero

Read more: COLLEGE - A REAL HERO LYRICS

Opp och ner, ner och opp!

Blurg. Nähe, orkade inte ta mig till stan idag. Kroppen ville annat, typ sova. Veckans sömn har ju varit lite sisådär så det var väl inte mer än rätt att jag bestämde mig för att somna om när jag vaknad runt tolv efter sex timmars sömn. Vaknade istället halv tre igen eller nå't. Första sömnen drömde jag mardröm, andra drömde jag inget speciellt. Jag sov bättre andra gången helt enkelt.
 
Nu blir det dusch, sen blir det nog en lugn kväll på något sätt.. det blir FM fick jag just reda på, där ser man, så var det fixat ^^
 
Höres så småningom. Just nu verkar livet vara lite på uppgång efter en seg downperiod.
 
 
 

Duktig Richard I Vinterstädandets Efterdyningar

Upp redan klockan nio (jag vet, det är svårt att tro, men det är faktiskt sant).
Såsade runt ett tag innan jag slutligen lyckades vakna till liv hyfsat och komma iväg till Claes.
Plugg där mycket effektivt, vilket gjorde att vi kunde börja spela lite FM ett par timmar innan herr Karlsson skulle bege sig mot tågstationen.
Uppsatsen går som tåget, nästa vecka ska det börjas analyseras!
 
När jag kom hem efter dagens andra promenad (cykeln är ju fortfarande övergiven hos Sinander, tänkte ta mig in till stan imorrn och dumpa sattyget på verkstaden när jag ändå ska besöka bolaget) hade jag bestämt mig för redan i förrgår att nu jävlar skulle här dammsugas och röjas. Och så blev det. Nu är allt utom Joels rum och större delen av vardagsrummet dammsuget (det är Joels halva av lägenheten, jag är aldrig där, han kan gott dammsuga något också). Gamla papper och kvitton och skit som jag haft framme x antal tidsepoker åkte också i soptunnan och kläder sorterades.
Nu är rummet finfint!
 
Resten av kvällen blir troligen väldans lugn. Ska ta och fixa mat strax och slå på lite Vänner. Ska nog se om Drive också senare (den har kommit att bli en av mina favoritfilmer).
 
Tjing tjong!
 
 
 

Snabbpaus/Rome was not built in a day

Tar en liten snabb update här innan jag återvänder till uppsatsskrivandet.
 
Sov måttligt inatt också. Eller alltså, när jag väl sov så sov jag bra, men för det första tog det längre tid med det grafiska arbetet än vad jag trodde (nu är det klart sånär som på införandet av några referenser) så jag somnade först runt åtta på morgonen, och för det andra så gick jag upp fem i ett, alltså har jag sovit mindre än fem timmar inatt. Lägg därtill att jag sov fem timmar igår så kommer det vara en Richard som sover gott och länge imorrn när jag inte har nå't nattarbete att ta ställning till som måste bli klart.
 
Idag har arbetet dock gått prima. Några rubriker till som ska fyllas med information och sedan är det över till Sinandao och kolla fotboll som gäller; Juve-Chelski.
 
---
 
Undrens tid är inte förbi?
 
---
 
 

Framsteg och kyla

2/3 ungefär blev klara inatt på det grafiska och under dagen idag fick jag och Claes till en helt okej tidsplan för hur vi ska arbeta under veckorna som kommer. Om vi lyckas följa den till punkt och pricka så kommer vi vara klara redan till Lucia. Vi får la se!
 
Har också tagit tag i disken och fick röjt undan lite kläder som jag borde hängt in för längesen. Alltid något.
 
Tänker ta tag i dammsugning någon gång under veckan också såväl som lite mer röjande. När det grafiska blir helt klart under natten så finns liksom bara uppsatsen och få tag i en praktikplats kvar att fokusera på. Det kommer kännas lite bättre.
Jag gillar inte att ha femtioelva projekt i luften, jag vill fokusera på ett eller max två åt gången.

Min kost de senaste två dygnen fram till att jag fixade lite mer ordentligt käk idag var för övrigt lite fattigt. En pirog, två mackor, lite mjölk, lite chokladdryck samt ett halvt paket glass. Mer har man ätit på två dygn under sina dar. Jag var helt enkelt inte så hungrig.
 
---
 
En vinter kom plötsligt en dag i oktober,
jag kunde knappt tro mina ögons lober.
Här skulle va' höst och brandgula löv,
inte vitt överallt och en bortfrusen röv.
 
Jag höll på att tvätta på just denna dag,
jag svor högt och ljudligt men tog nya tag.
Kassarna bars till huset bredvid,
fram och tillbaka tills senkvällens tid.
 
Det är för finurligt med livspusslets gyckel,
det är bara det som styr tvättstugans nyckel.
Sedan den dan har vi snön ej mer sett,
bara den dan då som jag hade tvätt.
 
---
 
 

Saker

Så, dags att ta tag i den segaste av grafiska uppgifter till sist. Kommer utgå från tre andra kursares inlämnade material för inspiraiton. Vill verkligen bara ha den avklarad. De första fyra uppgifterna i kursen har varit roliga på olika sätt, men denna, där jag ska göra en grafisk profil/mall, känns bara som ett farthinder att ta sig över.
 
Ska inte börja riktigt på studs, måste vakna först ordentligt, men sen så ska inget få störa mig, skiten ska bli klar och så är det med det.
 
---
 
Tror jag vaknade imorse eller i förmiddags någon gång igen mitt i sömnen. Det är typ bara en gång på hela veckan som jag fått sova bra och det var natt mot fredag. Stör mig. Blir väl rastlös av en massa saker antar jag.
 
---
 
Ta tag i saker var det ja. Hejs.

Men bara när du inte hör

Hittills har helgen inte bjudit på så fantastiska händelser.
 
Under natten skulle jag hem med cykeln, men nähe då, bakdäcket hade fått punktering. Lånade Fredriks cykel utan växlar och trögade mig hem. Pallade inte gå just då.
 
Pluggandet idag har gått i stöpet, noll motivation. Imorrn blir det gjort, men det är segt att ta tag i.
 
Återbördat cykeln till Fredrik nu och sitter här och försöker spela FM. Det går sådär. Vi är inte helt överens om hur spelet ska spelas och nätet segar, FM segar.
 
Vet inte, men är måttligt road av lite allt möjligt just nu.
 
Julklapparna till Tysklandssläkten inhandlades i alla fall natten mot igår så en sak är kirrad på listan över saker att göra åtminstone!
 
---
 
Något som Richard inte gillar är när livet känns som en stor tävling med massa deltävlingar. Alla tävlar om olika saker och sneglar på varandra och tänker på vad andra gör och var man själv står och vad man själv ska göra.
Press från alla håll.
 
Jag är ingen stor tävlingsmänniska. Absolut, jag vill vinna i tävlingar jag är med i, men jag måste inte göra det till varje pris i varje tävling. I de tävlingar där jag vet att jag inte är bra skiter jag rätt fullständigt i var jag hamnar. Däremot om jag vet att jag är bra på något så blir jag grinig, men mest för att jag inte gör så bra ifrån mig som jag borde, inte för att jag inte vinner.
 
---
 
Ska återvända till FM-försöken nu.
 
 
 

Vuxenpoäng

Jag fick min första mobiltelefon någon gång i högstadiet.
Många andra hade haft en 3210 länge, tydligen den mest inne telefonen som fanns. Men jag fick ingen, inte i början av högstadiet i sjuan när de var poppis.
I slutet av sjuan eller början av åttan fick jag istället uppföljaren, 3310:an. Den var mycket fräckare, där kunde de andra sitta med sina klumpigare 3210:or och vara avis medan jag var en av de få som hade fått vänta och istället fått något bättre.
 
Nokias modell 3310 följde mig sedan ända upp till första året på högskolan. Jag har aldrig varit en prylbög som känt att jag måste ha de senaste tekniska prylarna bara för att. Om något jag har funkar; varför ska jag skaffa något nytt för dyra pengar bara för att det är det allra senaste?
Visst, det var en kul känsla när alla andra hade 3210:an och jag hade 3310:an, men det var ju inte för att jag försökte köpa det senaste, det var för att mina föräldrar inte tyckte jag behövde 3210:an när den kom.
Det hade inte varit lika kul om alla hade köpt 3310:an bums då också, det hade inte känts speciellt alls. Inte för att jag hade brytt mig speciellt då om de gjort de, men ändå.
Jag gillar inte att följa strömmen, trender, mode. Jag gillar att göra saker som jag gillar, inte som andra bestämmer att jag ska gilla.
 
Efter första året på högskolan, alltså runt 2006, så hade jag bytt batteriet på 3310:an ett par år tidigare, men det nyare började också dö alltmer. Batterierna var 3310:ans svaga punkt och det var dags för en förändring.
Eftersom jag gillade 3310:an så ville jag inte ha en helt annorlunda i utformningen och fastnade till slut för en som kunde blinka i massa färger. Barnsligt, men fräsigt! Och kan ni tänka er, man kunde både ringa och skicka sms med den! Dessutom hade den en kamera. Eller kamera och kamera, den omvandlar verkligheten till en färgad pastellklick snarare. Hur som helst var 3220:an i min hand.
 
Sedan jag flyttade till Falun min andra sejour har röster höjts ett antal gånger om att jag ska byta mobil.
Javisst, jag ska byta mobil, när jag hipp som happ får en ny jag trivs med eller den jag har går sönder.
Men till dess duger min 3220 bra. Den har överlevt många dödliga situationer, men är än så länge fullt funktionell och smidig.
 
Dagens undran: På 90-talet och fram till typ mitten av 00-talet så försökte man göra telefoner mindre och mindre och smidigare och smidigare. På senare år har trenden varit den motsatta, man ska gå runt med en liten TV i fickan istället. Alltså, vadan denna plötsliga förändring? Jag vill ha en smidig telefon som jag kan bära runt utan krångel. Som mobilskärm är den mäkta stor men som det som den nuförtiden ska användas för, typ läsa-skärm och titta film-skärm, är den pluttig. Om jag ska se på film så vill jag ha en skärm där jag ser något, inte en liten pluttig sketskärm bara för att jag kan och det är modernt. Det förtar halva filmupplevelsen med en pluttskärm.
 
Anyhow.. vi kom ifrån ämnet.
 
I veckan när jag var hemma-hemma fick jag sms av Comviq, som jag haft som kontantkortsoperatör sen tidernas begynnelse. De har alltid funkat prima och jag har aldrig haft anledning att byta. Nu kom de äntligen med ett abonnemangserbjudande som var värt i jämförelse med kontantkort och jag skulle kolla upp saken nu när jag kom upp till Falun igen. Jag hann dock inte förrän jag blev uppringd av Comviq idag.
 
I vanliga fall brukar jag dissa försäljare rätt så omgående, men detta var ju hos en operatör jag gillade, med ett erbjudande jag redan sett grunderna till och funderade på. Det var förmodligen en av försäljare Gabriels lättare säljningar någonsin. Att han sen kallade mig för mitt andranamn Lars i hela intervjun är en annan sak.
 
Så ja, nu har Björkman tagit nya vuxenpoäng genom att signa sitt första abonnemang. Adjö kontantkort och tack för alla år!
 
 
 
På 3310:an kunde man göra egna signaler. Det kan man inte på 3220. Lite synd.
 
 

Julklappar

Efter en mäkta händelsefattig dag, där höjdpunkterna kan ses antingen i att jag gick och handlade eller lyssnade på kent och drack whisky, så ska jag nu fixa i princip alla julklappar.
 
Jag har haft ganska mycket ett genomgående tema varje jul de senaste åren. Eftersom jag bor i Falun så är det lättare att beställa hem allting via nätet till hemma-hemma i Dösebacka då det är därifrån man ändå utgår med presenterna.
 
Ett år köpte jag blandade saker från Coolstuff, ett annat år filmer från CDON. I år.. ja, det får nära och kära se till jul! Jag vet och ska börja leta nu.
 
---
 
Imorrn är det än så länge planfritt, men jag planerar inte att sitta hemma och ruttna efter några dagars sjukdom i alla fall. Jag är social- och partysugen. Speciellt med tanke på att jag ska göra klart grafiska kursen i helgen och nästa vecka blir start på uppsatsskrivandet på allvar.
 
 
Kvällens låt.

Z

 
Det finns inte många ord att beskriva med.

Humörsvängningar - Uppåt!

Efter gårdagens gnäll vaknade jag idag, trots ganska kass sömn och att förkylningen inte är helt borta än, upp och var på rätt bra humör.
 
Är på både hem- och bättringsvägen nu. Buss till Falun.
 
Jämförelser mellan att åka buss och tåg:
 
Tåg - Snabbast, cirka sex timmars resväg, men alltid större risk för förseningar, speciellt eftersom de flesta resvägar innebär 1-3 byten. Internet gratis endast i första klass, man får oftast sitta bredvid folk och ha mindre plats.
 
Buss - Tar cirka 2,5 timmar längre tid att åka med jämfört med tåg, men nästan alltid billigare, i princip obefintlig risk för förseningar, direkt resväg utan byten, nästan alltid chans att sitta själv med gott om plats och internet ingår såväl som gratis tidning.
Största minuset är väl i princip att det finns färre avgångar att välja på jämfört med tåg.
 
Konklusion: Buss vinner på de flesta punkter och såvida man inte har bråttom dit man ska så är buss att föredra.
 
---
 
Tänkte räkna upp lite saker som får mig på bra humör just nu i motsats till gårdagens gnäll:
 
 • Julstämningen som närmar sig med stormsteg.
 • Tankar på att man fick hälsa på några av sina idoler i lördags.
 • Av snabbtitten på arbetsförmedlingens hemsida inatt att döma så ser jobbutsikterna bra mycket bättre ut för den utbildning man nu läser jämfört med när jag läste ljud.
 • Förkylningen är på väg bort, vilket givetvis bidrar till att mitt humör stegras tusenfalt.
 • Även när hösten är grå och trist så kan den vara vacker. Älskar Sveriges klimat och väders alla ansikten.
 • Även om man inte pratar med alla man känner precis var och varannan dag så vet man att man är välkommen i hur många dörrar som helst.
 • Peter Rangmars skratt.
 • Zlatans diss av Olof Lundh.
 • Youtube, Wikipedia och Imdb där man kan klicka runt hur länge som helst och fördriva tiden.
 • All underbar musik som finns. Låten som spelas i mitt huvud ständigt just nu är Magnus Ugglas fantastiska tolkning av Olle Ljungströms Jag och min far:
 
Magnus%20Uggla%20-%20Jag%20och%20min%20far

Gnäll

När jag blir sjuk blir jag grinig och bitter.
 
Dagens gnällanden:
 
 • Sarah Dawn Finer blir tydligen julvärd. Örsch. Mysfaktor noll.
 • Shirley Clamp har dykt upp i ett antal undehållningsprogram på sistone. Människan är en av de mest störande momenten i underhållningsbranschen.
 • Hade just en konversation med mor och far om dagens konsumtionssamhälle. De tycks tro att ju mer nyproducerade saker är, desto bättre är de. De tycks ha missat att man förr mer försökte göra produkter med kvalité och idag medvetet gör produkter som ska ha en viss livslängd så att vi sedan måste köpa reservdelar eller helt nytt och göda marknadens giriga profitörer.
 • Så mycket bättre är ett program där jag endast ser framträdandena. I dessa korta musikklipp hinner man med att se en orgie i dåliga klippningar från producenternas sida. Sekvenser som används mer än en gång under låten bara för att de ser bra ut och sekvenser som slängs in där folk klappar takten eller mimar med i låten fast det uppenbart inte är från rätt tillfälle då taktklappandet är i otakt och mimandet inte stämmer överens med sången som hörs. Det var bättre förr, det var det. Så mycket bättre.
 • Jag får inte grubbla. Det är inte bra att grubbla för mycket i vanliga fall, men när jag är sjuk är det extra dåligt eftersom mitt humör är i botten. Alltså är det bäst att avstå i att grubbla då det annars enbart kommer leda till grinigare tankar än de jag redan har. Att grubbla ligger dock i min natur och om jag inte får grubbla måste jag hitta något annat att fylla grubbelhålen med. Problemet är att jag ju är sjuk så jag inte vill hitta på något. Moment 22. Musik och film är väl det närmaste jag pallar fylla tiden med. Att tänka på skola är det sista jag vill göra.
 • Jag vet inte vad jag vill se för film. Eller jo, Hobbit-filmen, men den är det inte dags för än. Och Tarantino-filmen likaså.
 • Har en obehaglig känsla av att såväl Kodjo som Gina kommer vara med i musikhjälpen i år samtidigt som Timbuktu för första gången hoppar av. En orgie i griniga suckar kommer då att flöda från min mun.
 • Skoltiden börjar kännas över på allvar med ungefär ett halvår kvar. Jag vill ha ett jobb bums och komma vidare i livet. Det känns dags.
Nå, det får väl vara bra så. Inte gnälla hela kvällen inte ;) Men det fördrev tiden några minuter, prima!

In sickness and in health

Förlopp senaste dagarna:
 
Torsdag - Dygnade så jag kände varken om jag var frisk eller sjuk, jag hade fullt upp med att hålla mig vaken för bytena på resan hem.
Fredag - Halsen började riva.
Lördag - Halsen fortsatte riva och hosta började infinna sig.
Söndag - Rivandet minskade, hostan kvarstod, näsan börjar småsnora.
Måndag - Rivandet borta, hostan minskad, näsan snorar mer.
Tisdag/Idag - Inte mycket hosta kvar, näsan aningen mindre snorig.
Imorrn - Buss till Falun och troligen bättre hälsa överlag.
 
Spännande? Jajamensan! En Björkmans sjukdomsförlopp. Ganska mild förkylning ändå denna gång.
 
 
För övrigt var föreställningen i lördags prima. Knut var ju som sagt sjuk så de andra fyra, speciellt stackars Per, fick slita extra hårt.
Innan föreställningen hade vi fem (familjen och Henke) vår lilla visning runt i teatern bland katakomber och kostymer med teaterchefen som guide. Hann också snabbt säga hej till Anders och hälsa på Claes, Per och Jan. Inte ofta jag blir starstruck, men då var det väl så nära starstruck man kan komma. Humoridoler sedan barnsben liksom.
 
Efter föreställningen var det matdags på någon havskäksrestaurang. Jag tog någon jefligt ovärd gryta med musslor, räkor och lite annat toppat med en hel kräfta. Ganska gott, men definitivt inte prisvärt (265:- tror jag).
 
På söndagen drog jag till Henke, återsåg Skyfall på bio (och den blev, precis som jag trodde, ännu bättre andra gången jag såg den) och lirade en massa FIFA09. Åkte hem igår.

Idag.. ptjaa. Ska hjälpa fader att bära ut en bordsskiva till bilen. Är väl typ det. Annars ska jag mest försökta kurera mig. Mera grönt te åt folket.
 
Åker hem imorrn med buss. Just nu vill jag mest ha jul. Eller nä, där ljög jag, mest av allt vill jag ha ett jobb och ta nästa riktiga steg i livet.
 
 
 

GAS

Några timmar kvar, sen tar vi fem som ska gå en liten titt bakom kulisserna på Lorensbergsteatern följt av Galenskaparna & After Shaves 30-årsfesten. De fyller 30 år och ska då ha med 30 nummer, ett från vardera år de hållit på.
 
Tyvärr kommer inte Knut vara med på grund av sjukdom, men de övriga fyra herrarna (Kerstin har ju valt att inte vara med från början) har valt att spela föreställningarna ändå under tiden Knut är sjuk.
Grymt stort av dem att fortsätta spela med en man mindre, det blir ju inte mindre att göra precis under de annonserade cirka 3,5 timmarna.
 
I vilket fall kommer vi som går under dessa veckor förvisso sakna Knut, men samtidigt få se lite andra nummer och andra versioner av nummer och det är ju en speciell sak i sig, man får se det positiva!
 
Efter föreställningen får vi se vad som sker, men blir nog inget superaktivt, är ganska seg.
 
Nu ser vi fram emot en finemang föreställning. Hejsvejs!
 
 
 

15 timmar

Galet. Bara galet.
 
15 timmars sömn.
 
Å andra sidan har jag sovit sjukt dåligt större delen av veckan, men ändå. Dygnandet var spiken i kistan. Tror aldrig jag varit så förstörd som under resan hem igår, varje chans man satt still så satt man och nickade och ryckte till om vartannat.
 
När jag äntligen kommit hem vid åttatiden så tänkte jag att jag skulle ta och sova ungefär 4-5 timmar och sen vara uppe på natten. Ställde klockan på ett. Vaknade av klockan, stängde av den och somnade bums om igen. Sov sen till elva på förmiddan. ELVA. 15 timmar är garanterat nytt rekord.
 
När man sover så länge blir man helt mosig i huvudet, det är ju en kortare koma.
 
Tog ungefär en timme innan man började kunna tänka någorlunda normalt, men fortfarande seg.
 
Glörk. Jaja.
 
---
 
Kvällen blir lugn med hemmamys och Doobidoo typ. Skjuter på sista inlämningsuppgiften i grafiska kursen till början av nästa vecka istället.
 
 
I dessa dåliga tågtider.

Stön

Valde ju att dygna, vilket i efterhand var ett extremt korkat beslut.
Hade verkligen noll lust eller nå't att sova inatt så det blev som det blev. Och dagen har sedan innehållit en supertrött, förstörd Richard.
 
Mina buttra tankar inatt var för övrigt ingen humbug ty idag har Richard och andra resenärer haft en del tågproblem.
 
I Sala skulle det vara första bytet av tre, men nähe, en timmes försening. När det var ungefär 20 minuter kvar på förseningen så hördes en statisk röst som meddelade: "Tåget inställt!" och inget mer ungefär.
Öhm.. jahopp? Tack? Och sen?

Efter en stund hade nå'n ringt och fått tag i en buss som skulle köra till Västerås i alla fall. Dit var det många som inte skulle, men okej.

Busschaffisen var lagom vag, typ: "Jag rekommenderar att alla åker med denna."
Rekommenderar? Jaha, han var inte säker. Tänk om någon stannat kvar för att han uttryckte sig så?
Men alla åkte med tror jag, det var rätt fullt i bussen i alla fall.

Sen i V-ås stormade alla in på resecentrum och fick omtryckta biljetter, för mig och Göteborgsresenärerna till ett direkttåg som gick en timme senare, 14.10.

Så ja. Nu är jag på det. Kommer vara i Götet ungefär 17.57, vilket är 2,5 timme senare än planerat. Och sen ska man till Kungälv.
 
Ge mig en säng..
 
 
 

Arga som bin!

Stora klagarsjukan kom tydligen över mig inatt. Klagande med glimten i ögat vill säga. En massa saker är skit fast det egentligen inte är så farligt eller kanske inte ens händer men det är på något sätt kul att vara butter över.
Makes sense? Nä, trodde väl inte det heller! ^^
 
 
 

Humpf

Kluff, barg, simp, glåp, mursk, tvigg.
 
Somnade typ mitt i ett avsnitt Dexter imorse. Inte okej. Men så blir det när man sovit ungefär åtta timmar sammanlagt på två dygn.
 
Inatt har jag sovit ungefär 5-10, vaknade kort, sen 10-13. Jag känner mig fortsatt mörbultad. Isch.
 
---
 
Handledarmöte vid 15, yey. Efter det får vi se, ingen fast plan än.
 
Jag är trött, jag är trött, jag är trött, jag är trött.
 
 
Och ja, trevligt att demokraterna får fyra år till. Även om det går extreeemt långsamt så ser man då och då yttepyttesmå förändringar på att USA går framåt.
Det är allt jag har att säga om politik idag.
 
 
Trööööööööööööööööööööött.
 
 
 

Boxing day

Mötet idag på Idrottens Hus gick finemang, de verkade både nöjda och intresserade av arbetet vi gjorde i våras. Alltid bra att visa upp sig och knyta kontakter.
 
Ner till stan med Claes sen och käka samt handla på Stadium. Claes skaffade fotbollsdojor och jag skulle skaffa ett par boxningshandskar. Dock kom jag ut ur affären med inte bara handskar utan även en boxningssäck på 15 kilo. Why?
För att det var ett erbjudande som verkligen inte gick att motstå:
 
Enbart handskar: 299:-
Enbart säck: 699:-
Paketpris för båda: 499:-
 
Konklusion? Richard kommer troligen aldrig hitta en säck för bara tvåhundra spänn extra. Sparande i detta fall av 499 riksdaler kändes grymt värt. Så jao, nu har man en säck helt plötsligt också. Får se var jag placerar den medan jag bor i lägenheten.
 
---
 
Imorrn handledning, sen är det svosch hemåt Kungälv på torsdag.
 
Nu är jag fortfarande hos Claes där vi slösar tid/inväntar besked från klubbar.
 
Inatt inleds säsong fem av Vänner.
 
Tjoflöjt!
 
 
 

Det är måndag/.../och mitt huvud känns så tungt

Småproduktiv dag.

Kollade Vänner hela natten, sov sen typ 4,5 timme innan jag vaknade av mig själv. Halvsov någon timme till, tvingade sedan upp mig halvt mörbultad eftersom hjärnan arbetat på högvarv och drömt en massa.
Drog därefter till Claes och har vart där sedan typ ett till för en stund sedan. Vi var effektiva då och då, men arbetar i en takt som passar oss perfa. Inte för mycket och inte för lite, saker blir gjorda och uppsatsen är igång i fas ett.
 
Imorrn ska jag upp hemska tiden nio och dra upp till Idrottens Hus för ett möte vid tio gällande Utmärkt Förening som det ju pysslade med i våras. Lite feedback på arbetet och prata lite kring det som gjorts känns änna som det är dags för, men vi i gruppen har fått lobba för det själva.
 
---
 
Känns som jag bör äta något. En sallad, fyra mackor, en pirog, en påse popcorn, en liten chokladpudding, en kexchoklad, några klunkar drickyoghurt, vatten och två kaffe känns inte som den ultimata kosten senaste dygnet.
Får se vad det blir.
 
 
 
På lördag är jag i Götet och ser på Galenskaparna & After Shaves 30-årsfest. Ska bli grymt kul!
Peter Rangmar ska hyllas på något sätt. Alltid lika ledsamt att man inte fick chansen att se honom live.

I'm turnin' my head up and down

Det blev till slut både bandy och kåren igår.
 
Bandy med Johan i Sandviken, Sandviken vs. Vetlanda i Göransson Arena. Dåligt med publik och obefintlig klack från Sandvikens sida. Vetlandas klack däremot, som vi satt precis bakom, hördes gott och väl och fixade en fin stämning. De lyckades till och med värva en Sandviken-supporter en stund som viftade med Vetlanda-fanan.
 
Hemma sen så tog jag och Johan en whisky innan vi drog vidare till Sinander där det blev lite ölande och snack innan avgång till kåren.
Förra helgen var jag ju på dansgolvet stora delar av tiden, medan det denna gång blev mer snack och bordhäng. Var upp på dansgolvet en enda gång, till halva Lemon Tree, sen kom det skitmusik igen så det fick vara nog med dans för kvällen.
 
Hem sen och sitta lite vid datorn innan sova.
 
---
 
Nu är jag hos Sinander igen och kolla fotboll. Även dags att börja testa FM :)
 
 
 

Next thing you know a couple of scotches show up

Från inga bud om kvällen till flera optioner. Jag gillar hur spontant och snabbt saker kan fungera ibland, men i grunden gillar jag att veta saker hyfsat långt i förväg så man slipper sitta och bestämma sig i sista stund.
 
Vi får ser hur kvällen artar sig helt enkelt. Det ordnar sig alltid!
 
---
 
Tagit min första klunk whisky för dagen för en stund sedan. Det ska väl kicka igång kroppen en avslappnad fredag som denna!
 
Köpte ju tre sorters Grants i Tyskland, den vanliga som jag brukar köpa, ale-lagrad samt sherry-lagrad. Jag trodde att jag skulle gilla den ale-lagrade bäst, men det var faktiskt den sherry-lagrade som jag blev mest positivt överraskad av. (För övrigt, för er som inte vet, med ale- och sherry-lagrad menar jag inte att de lagrats i någon sorts bad av dryckerna ale och sherry utan i tunnor som innehållit ale och sherry).
 
Tog i vilket fall en sherry och en vanlig igår till ett avsnitt Jesse Stone så det kändes inte mer än rätt att ta en ale nu. Richard-logik.
 
---
 
Nu blir det dusch, sen något att äta. Vet inte om det är så hälsosamt att enbart ta en whisky till frukost.
 
 
 

Finito!

Finally, kursen är avklarad, alla skruttuppgifter inlämnade, prima liv!
 
Nu kan jag göra lite som jag vill så länge vi har en C-uppsats färdig att presentera i mitten av december.
 
---
 
Om ungefär en kvart kommer jag kunna köra nya FM. Vet dock inte om jag kommer göra det idag. Kanske väntar till imorrn. Är inte lika ivrig som många andra.
 
Alltså, visst, jag vill köra det, men jag måste inte kasta mig på det. Plus att det kommer ta x antal dagar, kanske veckor, innan det kommer ett skin som jag kan godta. Det som har varit i original de senaste FM:s har varit horribelt och sett ut ungefär som en läkardossier. Stelt och tråkigt. Jag vill ha retroskin.
Och så ska man ändra färgerna, kopiera bilder, dittan och dattan.
 
Och sen ska jag hitta en prima taktik. Eftersom jag inte är taktiska filuren utan tycker det roligaste med FM är att köpa och sälja spelare, hitta rätt spelare och lära sig var de funkar, inte att sitta och pilla med olika taktiker i hundra år. Näe, leta spelare i hundra år är mer min melodi!
 
Så ja, vi får se hur natten artar sig :)
 
Och morgondagen har jag överhuvudtaget ingen koll på vad jag ska företa mig. Qué Será, Será! Som alltid!
 
Jo! Nu kom jag på en sak jag ska göra! Ta mig en sherry-lagrad whisky! OH YES! Life is good sometimes!
 
 
 

Snön kan vänta

Göh. Fick mina minst sex timmars sömn, men vaknade upp och känner mig överkörd av en ångvält typ.
Uppe nu i alla fall.
 
---
 
Vågar man titta ut genom fönstret, eller är det en massa hemsk snö (hemsk när den kommer i oktober) som häromdagen?
När jag skulle tvätta i måndags så började det snöa så smått under natten. Snöandet ökade och under dagen hade det sedan blivit någon decimeter. Inte okej i oktober.
 
Alltså, jag har inget emot snö när det är december, men alla andra månader är det inte okej med snö.
Fick jag bestämma helt över klimat och årstider så skulle det vara ungefär:
 
1 Januari - All snö smälter bort och våren är här!
1 Februari - Våren är över, sommaren är här, yeeey!
1 Oktober - Hösten är här med lite höstmys!
1 December - Snön och vintern är här med julmys!
 
Ovanstående hade vart ett precis lagom schema för året. Lite uppbyggande vårkänslor, massa go värme, lite höstmys och en månad julmys, kallt och snö.
Synd att inte jag är väderguden, jag hade garanterat blivit poppis bland de flesta.
 
Så, tittade ut, såg en massa bortsmält slask och en grupp ungar varav en i onepiece.
Alltså, okej att man vill ha onepiece hemma om man ligger och slöar en dag, men man går inte ut i en, vare sig på stan eller på gården, undantaget om man ska hem och slöa hos nå'n annan.
Ungefär lika stor styggelse som att springa runt med foppatofflor.
Och nej, jag är som vi vet inte någon modeguru, lååångt ifrån (tack och lov, vem vill frivilligt ha på sig allt konstigt mojs som visas upp på catwalks, eller se ut precis som alla andra för den delen bara för att någon modefigur sagt att det är inne), men nå'n måtta får det vara.
Men, men, ni får la klä er som ni vill goa människor, så länge jag slipper klä mig så :)
 
Nog om detta!
 
Säsong tre av Vänner blir färdigsedd idag och nu ska jag käka några mackor. Hörs!
 
 
Good times! Köpenhamn, -05

It's like you're always stuck in second gear

Vad gör jag här?
 
---
 
Forfarande mätt. I alla fall på mat. Funderar på om det går ner någon glass. Men troligen inte än på några timmar.
 
Plugg klart för dagen. Gick fantastiskt smärtfritt. In med några gamla referenser och massa nytt, löst analyserande bara och voíla, en text är född.
Bara en uppgift kvar nu, men den får bli imorgon.
 
---
 
Funderade i början av månaden (eller ja, mycket tidigare än så om man ska vara helt ärlig..) på att åka iväg över en dag. Liksom bara jag.
 
Men tiden gick, Halloween inträffade och planerna upplöstes i princip, för den här gången. Tur det. Lika bra varje gång. Vissa saker är bättre i huvudet än i verkligheten.
 
Som drömmar. Eftersom de inte inträffar i verkligheten så är ju drömmarna bättre eftersom där får man i alla fall en bild av saken.

Jag vill drömma inatt.
 
---
 
Mitt Vänner-maraton fortsätter. Visste att det skulle bli såhär.
 
Hela serien har jag bara sett igenom en enda gång, senhösten och vintern -07 om jag inte minns fel. Efter det har det legat på is. Det var ett sådant stort projekt på flera plan liksom, många saker som var inblandade för mig i det.
 
Jag anser det fortfarande vara den bästa serien som gjorts. Nu när jag tagit mig an den igen så.. det går liksom knappt att sluta. Det kommer inte bli lika starkt som första gången, men det är fortfarande en väldigt stark emotionell berg- och dalbana.
 
Jag började häromdan och nu är det säsong tre som ska inledas. När jag kollar en serie så går det undan, jag försvinner in i den världen.
Det är därför jag föredrar att ha en färdig serie som jag kan se igenom när jag vill. Tycker det är jobbigt att behöva vänta på nästa avsnitt. Jag vill ha det på mina villkor, kunna gå in den andra världen när jag vill.
 
Nåja, dags att fortsätta!
 
 
 

RSS 2.0