Regn, regn, regn och regn

För bövelen, jag måste ju kunna hålla uppe min träningsplan. Varannan dag träning en timme inomhus, varannan dag en längre promenad. Idag är det promenaddag. Trodde jag ja.
 
Jeeehapp.
Det påstås enligt klart.se ta slut någon gång vid fem, men då är det ju istället kolmörkt.
En mörkerpromenad var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig.
 
---
 
Synd att Maxén åkte ur BB. En av de få mer stabila och sansade jepparna därinne. Bara Christian och Linnéa kvar nu i princip.
 
---
 
En månad kvar till jul! :D
 

En dag

 
I won't lie to you.

Julstämningen kommer så smått

Små jultecken här och var börjar bli allt fler ju närmare december vi kommer.
Granris istället för blommor i krukorna i trädgården, småfåglar som hoppas på att talgbollar ska sättas upp, julkalendrar av olika sort i affärerna, julgodis, julmust, julöl och så vidare.
 
Att jag älskar julen har nog inte undgått många. Allt med den är bara mys för mig liksom.
Jag tröttnar aldrig på julmusik, små snöflingor som singlar ner, alla tända ljus och lyktor, familjen som samlas, glögg som värms upp, toddy som blandas, paket som öppnas, julmat som doftar gött, testande av julöl, tittande på Kalle Anka och mycket annat.
Det är en sådan speciell värme vid jul som inte uppstår någon annan gång på året. Det är på något sätt sammanfattande för hur jag vill att livet ska vara i stort. Glada miner och värme.
 
Jag tror minsann att jag fuskar lite och tar och lyssnar på några jullåtar redan nu..
 
 

Vi hänger me'

Vi gick alltså till EM helt plötsligt. Med tanke på hur det sett ut innan playoffet i landslaget med märkliga laguttagningar, kassa byten, hönsgård i försvaret och dryg-Hamrén vid rodret så hade jag i princip gett upp redan innan matcherna mot Danmark spelats.
Med Österrikematchen fortfarande färsk i minnet var känslan helt enkelt att vi skulle bli totalt överkörda.
Ack så fel man kunde ha.
 
Istället för ännu en förnedring fick man se ett Sverige som faktiskt spelade bra merparten av drabbningarna. Kanske i kombination med att Danmark var rätt dåliga, men ändå, var kom denna plötsliga uppryckning ifrån?
En enkel sak kan säkert vara att vi hade en riktig högerback till skillnad mot matcherna mot Ryssland och Österrike, men det är inte hela förklaringen.
Förklaringen ligger väldigt mycket i inställning och att jobba för varandra. Det fanns en sorts gnista i dessa två matcher som inte synts till på väldigt länge. Jag tror Hamrén har ungefär 0 % med det att göra, snarare är det gruppen som helhet som insett att nu får man fan skärpa till sig, vi ska till detta jäkla mästerskap som säkerligen också innebär Zlatans sista framträdanden i landslagsdressen.
 
Försvarsspelet satt överraskande bra (har man smugit in en ordentlig försvarstränare i staben från ingenstans?) och offensiven såg ut att äntligen fungera i princip fullt ut den också.
 
Jag tycker givetvis det är grymt skönt att äntligen få vara med i ett mästerskap till, men jag kan inte tokhylla ett lag och ledning som i en av de enklare kvalgrupperna bara lyckas komma trea med stundtals uselt spel. Så enkelt kommer de inte undan.
Jag kommer däremot tokhylla lag och ledning om de gör en storartad insats i EM.
 
Hur det än går hoppas jag att Hamrén äntligen lämnar efter mästerskapet. Under de år han varit vid rodret har han gradvis gjort landslaget sämre och sämre. Att han nu i förmodad slutfas av sitt ledarskap äntligen vågar starta med spelare som Lewicki i en viktig kvalmatch är bra, men lite väl sent agerat.
 
MEN nu glömmer vi ovanstående gnäll för en stund och konstaterar bara att vi återigen har ett mästerskap att se fram emot, med en Zlatan som vill göra en snygg sorti, förmodligen mer motiverad än någonsin.
Förhoppningsvis kan det innebära en sista nytändning även för trotjänare som Källström och Isaksson som säkert tas med oavsett klubblagsform. Det plus att det som sagt säkert äntligen kommer med lite färskt blod från företrädesvis U21-EM:s guldlag kan göra det hela riktigt intressant.
 
En spännande sommar väntar, heja Sverige!
 
 

Träningsstart

Jaha, då har jag satt igång.
Omställningen med kosten (sluta upp med småätande framför allt) känns som om jag klarat bra. Därför kändes det dags att våga sig på lite träning också, trappa upp upprustningen av kropp och själ.
 
Mitt första "pass", eller vad vi ska kalla det, fick hålla på en timme. Jag gick inte efter nåt speciellt schema, typ rask gång på stället 20 minuter, diverse saker som involverade överkroppen (armhävningar, situps, upphopp o.s.v.) 15-20 minuter och sen 20 minuter rask gång igen.
Till detta hade jag på en samlingsskiva med Gyllene Tider. Whatever floats your boat liksom, det måste inte vara värsta aerobicsdiscodängorna som flödar. Jag kände för GT just då, alltså blev det GT.
Jag stod också sista kvarten och läste en bok medan jag klampade på. Så kan man också göra när man börjar bli alltför uttråkad, vilket jag dessvärre väldigt snabbt blir av träning.
 
Det bästa med att träna? När man är klar, får kliva in i duschen och skölja bort all svett. Mäkta skönt.
 
Passet ovan kommer jag inte göra varje dag, men typ varannan. Imorrn blir det en längre promenad och kanske saxofonspel istället (jo, man aktiverar en hel del saker i kroppen när man blåser på i saxen).
 
Nu lite avslappningstid vid datorn med FM och senare ta igen serier.
 
 

Music bomb/Blandad fredagsmusik

Tänkte bara lägga in några blandade sköna låtar som diggats eller kommer att diggas under kvällen. Alternativt låtar som helt enkelt bara dyker upp i mitt huvud. Det mesta kommer nog dyka upp i mitt huvud.
 
Om jag är i någon form av partyhumör? Ja, egentligen, men det blir te och lugn istället för typ alkohol och röj. Om vi inte räknar musiken som pumpar hög här på altanen från min mellanstadielista då.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och med Håkans känslofyllda stämma som sista musikaliska inslag ger jag mig för denna gång och dricker upp mitt numer kalla te.
Musik är kärlek, kärlek är musik.

Kortisar

Drog på mig skinnjackan, lämnade stugan och stack in till stan och handlade.
Simpelt, men såna små miljöombyten då och då är nödvändiga, även om det kan gå flera dagar då jag bara är i Olofsbo och trivs med det.
 
Att jag dock längtar vidare till en massa utmaningar behöver jag knappast säga vid det här laget.
 
---
 
Baddarsidan går som tåget. Ny bakning under veckan som gått och imorrn försäljning i Bräckboden.
Folk anfaller direkt och gillar och delar och blir glada. Så ska det va! :)
 
---
 
Kostomläggningen jag började med häromdan har börjat ge resultat.
-2,8 kilo på tre dagar får anses fullt godkänt enbart genom att sluta med småätande mellan mina två mål, frukost och middag. Istället för småätande blir det kaffe eller, framför allt, te.
 
---
 
Jag har börjat ta mig an den gångna säsongens Doobidoo.
Ett härligt, hederligt gammalt Svenssonprogram som började i augusti och har säsongsavslutning imorrn.
Man får passa på att se igenom då de börjar försvinna ifrån SVT Play nån gång i december.
 
---
 
Nästa sak att se fram emot? Typ jul. Något annat är det inte direkt på agendan just nu tyvärr.
Jag får se till att ändra på det.
 
---
 
I see the world from just beneath the sky.

Sviter och strävan

Sviterna efter sovandet i tvåsitssoffan börjar göra sig påminda först nu. Det liksom stramar och känns som en liten kniv vrids lite när man belastar på vänster sida där baken och benet går ihop. Det gör inte överdrivet ont, men är en aning irriterande.
 
---
 
Gårdagens fotbollsgala var om möjligt ännu sämre än tidigare år. Jag ska inte gå in exakt i alla saker i detalj, men förbundet måste se över arrangemanget på allvar.
Ekwalls hörna i typ eftersnacksformat mitt under galan? Nämna årets mittfältare lite hastigt i förbifarten? En massa tid som läggs på artister som får det att kännas mer som en mellanakt i Idol med skrikande fans än en gala för fotboll? Hmm..
 
---
 
I övrigt är jag på ganska bra humör!
För stunden spelar jag med Erik samtidigt som jag kollar jobbannonser för gång x i ordningen.
 
Kära universum! Ge mig jobb! Tack, det var allt.
 
Ledighet i all ära, men just nu strävar herr Björkman efter kontorets arbetssamma vrå.

Hjortfylld mumie

Go gårdag både matmässigt och umgängesmässigt.
Först förtärdes mäkta god hjortgryta hos föräldrarna och sen styrde jag kosan hem till broder och en vän till honom som var på besök.
Spelande kvällen lång (eller ja, en hel del spelande blandat med omgångar av sedvanligt nätverkskrångel då vissa spel var mindre kompatibla med varandra) och lite groggar gav en god stämning.
 
Idag har man varit lite zegare. Jag spenderade dessutom min sömn i en tvåsitssoffa med skånkar och fötter hängandes över kanten, väl insvept i en liten filt som någon mumie:
 
 

När enda lediga sovplatsen hos brorsan är något kort. #kokong #smygfotad #tvåsitssoffa #ingasömnsvårigheter

Ett foto publicerat av Richard Groucho Björkman (@bjorkmand) Nov 8, 2015 kl. 6:56 PST


Jag sov helt okej, men har blivit stelare och stelare i benen under dagen..

Nu lite FM innan kolla BB och Så mycket bättre.

Att bli unset hälsosammare

Nu får det vara nog. Dags att krympa en aning. Lösning?
Jo, byta ut allt ätbart som är lockande på natten till vatten. Det är en mäkta god början.
Vad mer? Försöka röra mig lite mer, det sägs vara bra i alla fall.
Jag tänker att om jag slänger på en film om dan och gör nåt aktivt under filmen så blir jag inte så fantastiskt uttråkad som jag skulle bli om jag bara gjorde nåt aktivt och ingenting mer.
 
Träna har aldrig varit min grej. Jag har varit inne på det förr.
Fine att man gillade vissa aktiviteter i skolgympan (typ innebandy, volleyboll, badminton och en radda lekar) samt inte bangar om det skulle dra ihop sig till en kompismatch i fotboll, men utöver det.. nej.
Varför? Ptja, till skillnad från många andra som älskar att träna så gillar jag inte alls känslan av att ta ut mig helt. Inte heller gillar jag att känna svetten flöda över hela kroppen.
Det enda jag egentligen gillar med träning i sig är när det är över och man får hoppa in i duschen. Den duschen är väldigt skön.
 
Hur jag ändå kan gilla en kompismatch i fotboll och de andra sakerna jag nämnde? Är det inte risk att man bir väldans varm och tar ut sig då?
Jo, givetvis, men då tar känslan av lek och rolighet överhanden. Och det är snarare min envishet och vilja att kämpa för lagets eller jagets bästa som för mig framåt än någon uthållighet eller vilja att förbättra mig fysiskt.
 
Med detta sagt kan jag definitivt bli bättre på att vara aktiv, det vet jag mycket väl. Och det ska jag bli.
Förutom julbord och dylikt som komma skall längre fram så blir det mindre småätande, mer vatten och mer aktivitet.
Om jag med nuvarande kosthållning och aktivitet knappt förändras och snarare håller ett status quo så borde små förändringar likt ovan leda till att jag minskar i omfång, och det är det jag vill uppnå.
Jag är på intet sätt någon tjocksmock och jag har inga ambitioner om att bli någon Arnold, men jag vill bli lite mer som när jag var yngre i fysiken.
 
Det är inga svårigheter, det är bara att bestämma sig och sedan inte avvika från den inslagna vägen.
Easy peasy.
 
 

Fredag, alltid med festlig stämning!

Det spelar egentligen ingen roll om man är arbetslös eller vad som sker, fredagar känns det ändå alltid mys, fest eller bara allmänt gött.
 
Snart blir det mat och sen en liten bärtz eller tre på det. Och musik strömmar givetvis igenom öronvalven.
 
Detta inlägg blir också en form av testinlägg. How so?
Jo, Facebook är ju i ständig förändring. Förr fanns ett överflöd av applikationer och modereringar man kunde göra, men sen har det blivit alltmer strikt, begränsat och storebrorsaktigt (bara en sån sak som att default-läget är "Topphändelser" och att det inte går att bestämma att "Visar de senaste händelserna" ska vara default..).
I förändringsprocessen har vissa appar försvunnit, blivit svåra att hitta eller helt enkelt inkompatibla med Fb.
Två av dessa grejer är kopplingen mellan Fb och min blogg samt kopplingen mellan Fb och mina filmtipskommentarer.
 
Vad gäller filmtipskommentarerna började det som inkompatibilitet och numer finns inte appen överhuvudtaget längre.
I bloggfallet försvann appen tydligen helt bums och jag har ingen aning om hur länge det varit så. Kom att tänka på det först igår och hörde från föräldrarna att de inte kan komma ihåg senast de såg mina inlägg på Fb.
Då gick jag in här på blogg.se bland inställningarna och såg att, bannemig, det ska gå att koppla samman från bloggen till Fb. Så.. nu ska det vara gjort.
Bara att se om det funktionerar efter att jag publicerar detta inlägg!
 
Inte för att jag sätter nån jätteprestige i att synas, men det är ju alltid kul när saker fungerar och de som läser ibland kan få se lite snabbare att det har uppdaterats.
 
Nå, fredag var det. Nu kör vi!
 
 

Hålla låda

Många lådor flyttades idag! Från ett större förrådsrum till ett mindre, så mer action än så var det inte.
Men det är många grejer man har ändå, grejer som en vacker dag inom förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid hamnar i ett nytt hem, uppackade och fina.
Bildbomb utlovas när flytt av sådan typ sker.
 
---
 
FFF borta mot Sirius nu i kval. Kom igen kära kustlag, kämpa!
 
---
 
Efter flyttandet av lådor och annat nyttjade jag eftermiddagen till att leta jobb. Det måste komma en förändring snart, det måste!
 
---
 
FM några timmar till förutom FFF-matchen, sen ska jag hemåt och börja flytta över bilder från min gamla laptop till min nuvarande. Den gamla har stått i en av förrådets lådor sen jag flyttade från Falun så det känns änna dags att flytta över det som finns där innan den smälter ihop eller nåt.
 
 

Spectre

Intervju under eftermiddagen och sedan bio med broder.
 
Spectre, filmen där Daniel Craig gör sin sista insats som James Bond, var helt okej, men det var lite småsaker jag inte gillade.
Inledningen var bra och resten av första halvan höll prima standard med luskande och mystik. När det sedan i andra halvan började nystas upp tappade dock filmen mer och mer.
Att säga att det ballade ur är lite starkt, men det blev lite överdrivet och segdraget i vissa partier. Man kunde definitivt knutit ihop säcken bättre och skapat en bättre känsla överlag. Det blev på något sätt mindre och mindre Bond i andra halvan och mer och mer random actionfilm.
 
Sammanfattningsvis ändå klart godkänd, men Casino Royale förblir otvivelaktigt Craigs bästa Bond-film.
För att ta upp mitt gamla betygsystem: B B B
 
---
 
Just nu.. vet jag inte vad jag vill riktigt. Eller jo, jag vet visst vad jag vill i det stora hela, men jag menar just för stunden, här och nu denna kväll, vet jag inte alls.
 
En film?
Något spel?
Lyssna på musik?
Läsa en bok?
Chatta?
 
Ibland är saker lockande, ibland vill man ingenting. Just nu är det det senare.
 
Jag tror ändå att jag drar igång någon form av spel snart.
 
Jag vill jobba.
 
 
 

Kanske

Natt. Mörker. Tankar.
Havets brus i fjärran, men inget bryter igenom musiken.
Toner som flyter från väst till öst, öra till öra.
Studsandet. Ekot brinner stadigt och ger liv åt nya tankar.
Ingen slutar nånsin tänka. Vissa huvudbryn byter ägare, förs vidare, delas.
En blinkning blir till ett stirrande, en grop till en avgrund. Fördjupning.
 
Att släppa sina känslor åt olika håll är inte alltid enkelt.
Att aldrig släppa in någon är värre, men lättare.
Ofta blir den delande handlingen inte självisk, ofta hjälper man fler än sig själv.
Tillsammans. Ihop. Kanske två.
 
 
 

RSS 2.0