Matkoman

Igår var en rätt go dag, undantaget kvällens matkoma.
 
Fika vid ettiden med familjen, sen så småningom drog jag ner till stranden med Erik och tog ett par öl. Därefter gick vi till Strandkanten (pub/restaurang) och tog ett par öl till innan vi avslutade Olofsbo-rundan med pizza och en sista öl på Kustkrogen.
Bådas pizzor på Kustkrogen var riktigt goda, men efter de var uppätna fick vi den värsta matkoman i mannaminne.
Vi stack hem till mig och bara kapsejsade på golvet på några utestolsdynor, helt energilösa, i flera timmar. Det enda vi gjorde var att ligga och prata och småuppdatera FM ungefär. Galet.
 
Idag har jag varit desto mer pigg, men istället känt mig lite tom. Det kanske innebär att imorgon är man värsta energiknippet?
 
 

Bra vecka..

..har passerat!
 
Måndag: Häng hos Martin, Johanna och hunden Melker på kvällen.
 
Tisdag: Nötte x antal avsnitt Shameless.
 
Onsdag: Fika hos mig med samma umgänge som på måndagen.
 
Torsdag: Leta jobb på dagen och småpartande/häng på kvällen med samma som ovan plus Elsa samt Erik som nu kommit ner hit.
 
Fredag: Myyyyyycket lugn dag. Låg i sängen merparten av dagen. Framåt kvällen stack jag över till Erik och grillade med hans familj samt Linus.
Kvällen avslutades med att jag och Erik uppdaterade FM och hade på Asterix på VHS i bakgrunden. #barnasinnetkvar
 
Lördag: Inledde dagen med att läsa Hemingway och invänta att regnet avtog. Därefter cyklades till Erik för FM-uppdaterande och väntan på VM-kvallottningen.
Vid sjutiden stack jag över till Åsa där ena kusinens familj kommit hit. Kortspel och allmänt snack följde några timmar.
 
Idag: 15:00 smäller det! FFF - IFK i ett småstormigt Falkenberg. Må bollen blåsa Blåvitts väg!
 
---
 
För övrigt var VM-kvallottningen katastrofal för svensk del. Vissa tycker att man inte ska måla fan på väggen, men kom igen.. Vi ska alltså sluta bättre än Frankrike eller Holland (något annat lag kommer inte blanda sig i striden om topp två, så enkelt är det) och dessutom bli en av de bästa tvåorna.
OM vi mot förmodan mirakulöst skulle lyckas sluta tvåa så har vi säkert haft en såpass jämn grupp att vi ändå riskerar att bli sämsta tvåan och alltså missa playoff.
Det enda positiva man kan lyfta fram är att det finns flera svaga grupper och chansen för ett relativt överkomligt playoffmotstånd är därmed större.
 
Adjö Ryssland. Qatar tycks närmare till hands, år 2022. Jag ska alltså kanske behöva vänta tills jag är nästan 36 innan jag får chansen att se Sverige i ett VM igen. TJOHO!
 
Men nu glömmer vi det. Viktigare saker väntar. Blåvitt, here I come!
 
 
Mäds är som bekant inte kvar, men hans ersättare Sköld kanske kan komma in och hitta på nåt!

Det varierar

MINUS JUST NU
-Jobblös
-Singel
-IFK tappade ledning två gånger om mot Norrköping
-Alldeles för varierande väder
-Min laptops grafik är alltjämt svajig och buggig
-Lite ensamt i Olofsbo
 
PLUS JUST NU
-Det varierande vädret är i alla fall inte kallt
-Snart blir det grillad korv
-Jag röner stora framgångar med OB och Argentina i FM
-Närmsta veckorna kommer ett antal människor till Olofsbo som jag tycker om
-Jag är relativt harmonisk
-Shameless
 
 
En bild från påhälsningen jag skrev om i föregående inlägg.
Trevligt hade vi och saknade dem direkt när de åkt gjorde jag. :)
 

Skånebesök

Så kom då Linda och hennes kompis Linnéa på besök i måndags. Jag och Linda har, trots att vi snackat med varandra i snart tio år, bara setts en gång, förra sommaren, så det var ett kärt återseende!
 
Måndagen gick ganska lugnt till. Båda tjejerna var trötta efter en dags shopping i Ullared så vi tog det ganska lugnt med grillning, en promenad i Olofsbo och lite avslutande snack och spelande av diverse spel.
 
Tisdagen körde jag in oss till Falkenberg där vi gick runt några timmar, tog en glass, spelade minigolf på Vallarna och åt på den libanesiska kolgrillen som jag och Linus var på för några veckor sedan.
Slutligen lämnade jag av damerna på stationen och tog adjö.
 
Jättetrevliga dagar sammanfattningsvis! :)
 
---
 
Igår tog jag och Linus oss en tripp till Halmstad och köttade två efterlängtade storfilmer i rad.
Efter käk på Harrys (mycket goda kycklingvingar!) tog vi oss först an Jurassic World och följde sen upp med Terminator: Genisys. Båda klart godkänd underhållning och välproducerade, men som Linus var inne på efteråt så är det nåt som saknas, den där känslan som gjorde framför allt de första två filmerna i respektive serie så bra. Svårt att helt sätta fingret på, men vissa saker känns lite upprepande nu, trots att allt som sagt är väldigt välgjort.
 
---
 
Idag.. letar jobb just nu, sen ska det tvättas vägg. Tjolahopp, tjolahej!
 
 

I väntans tider

Dagen hittills har gått till att dammsuga och vädra. Strax blir det sängbäddande.
Gäster inkommer under seneftermiddagen så nu går man i väntans tider.
 
Jag var en sväng i affären och köpte lite dryck, men tänkte även inhandlat basilika eller någon annan växt som sprider goa dofter. Dock fanns bara timjan och det är lite för strävt anser min näsa. Så det får bli ett återbesök senare då det tydligen ska ha inkommit alternativ.
 
What to do more? Jao, rengöra grillen också (förhoppningsvis är vädergudarna med oss senare när det är käkdags, just nu uppehåll, men molnigt).
Annars mest ta det lugnt och fortsatt lyssna på musik.
 
Vad vi ska hitta på ikväll förutom grillandet återstår att se. Men något chillidill blir det.
 
Trevligt häng väntar. Tjo!
 
 

Recap

Vet inte riktigt vad jag ska göra för att bli bättre på att blogga oftare. Men liksom, det händer inte så överdrivet mycket värt att skriva om. Bättre att dra en sammanfattning då och då tills äventyren uppstår.
 
Efter en vecka med en massa sol, värme och bad försvann sommaren helt, rätt in i en regnstorm. Just i skrivande stund ser jag att det spricker upp lite så det goda vädret kommer väl inte vara väck alltför många dagar till.
 
I tisdags var jag med modern i stan och tog en fika.
 
Igår bjöd jag in familjen till fika. Vaniljhjärtan, kakor och en massa glass. Onyttigt, gott och härligt!
 
Idag har jag lagt ner några timmar på att leta jobb. Denna djungel.. Kanske borde bosätta mig i den riktiga djungeln istället och leva på nötter och bär?
 
I övrigt nöter jag Shameless ganska friskt.
 
---
 
Framtiden, som ett tag var helt tom på inplanerade saker, börjar så smått få lite saker i sig igen.
På måndag kommer till exempel en av mina närmre vänner på besök med en av sina andra vänner. Grill och gött häng väntar!
I augusti finns ett party inplanerat, även om exakta dagen inte är helt bestämd än, hos vännerna i Uppsala.
 
Kräftfestivalen i Glommen inleddes igår. Undrar hur många som åkte dit i det sketvädret som var? Jag själv ska dra dit någon dag i alla fall, möjligen imorrn.
 
---
 
I förra veckan hämtade jag Linus 64 från förrådet och ställde in hos mig. Jag ville egentligen ha mitt SNES, men hittade inte själva basenheten, bara kontroller, sladdar och spel, så efter en bra stunds letande bland lådorna gav jag upp och plockade på mig 64:at istället.
Mycket nostalgi!
 
 

I hear the birds on the summer breeze

Ännu en dag vaknar man upp i en lagom upphettat stuga. Gött är det! Skiter fullständigt i om det i perioder känns som att man ska smälta bort, jag älskart!
 
Frukosten är uppkäkad och strax står disk på schemat. Alltjämt en urbota tråkig syssla, men den måste ju göras den med. Ingen av gångerna jag bott själv har jag haft någon diskmaskin. Jag har således rutin på att handdiska, men det blir aldrig roligare, aldrig.
 
Jag kan fortsätta bjuda er på ytterst spännande information: Efter disken är det, som igår annonserades, krattning som gäller. Hallelujah!
 
 

Årets första bad

Havet lockade och skönt i vattnet var det! I alla fall när de nedre regionerna vant sig.
Solen sken åter och efter badet blev det en liten stund i gasset på stranden.
 
Strandbesöket följdes upp av gräsklippning. Eller trimmande av gräsmattan mer exakt.
Jag hade denna gång övergivit handgräsklipparen och tänkte mig att det skulle gå geschwint att köra hela middevitten med trimmer istället. Gick det fort? Icke. Det kändes som det tog ungefär lika lång tid.
Med handgräsklipparen är risken för blåsor i händerna överhängande. Med trimmern är stel och smärtande högerhand och garanterad träningsvärk imorgon att vänta. Detta eftersom man måste hålla intryckt startknappen hela tiden när man trimmar. Det är ganska jobbigt att försöka hålla intryckt nästan utan avbrott i sisådär 45 minuter.
 
På kvällen blev det en liten tipspromenad följt av en film som inte var något att hänga i granen. Desto bättre igår då när vi kollade två Johan Falk-filmer.
 
Strax hemfärd i den ljusa sommarnatten. Imorrn ska jag kratta och tvätta vägg. Tjohej.
 
 
Tonerna i flera av låtarna från Fem myror slår an strängar i mig på ett obeskrivligt sätt. Känslor.

EM-guld, lilla Sverige!

Så in i Norden förbenat jäkla sinnessjukt skön seger i finalen! Vi har Europas bästa fotbollslandslag i sin ålderskategori, nivån alldeles under A-landslaget. Fatta!
Som min vän Erik sa: "Det här är väl det enda stora fotbollsguldet vi får uppleva under vår livstid." Ja, det tror jag också. I alla fall på landslagsnivå.
 
Man förstår det inte riktigt. Först gick jag och Linus på go libanesisk kolgrillsrestaurang i lördags och såg en kross av danskarna. Redan då var man i ett sällan skådat lyckorus (för vilken gång i ordningen med detta landslag?) och så kom finalen igår.
Som så många gånger förr när det gäller svenska fotbollslandslag så trodde man att "Snart skiter det sig, nu kommer sketmålet i baken." men.. näe, det kom aldrig något mål. Vi stängde till perfekt på i princip allt och körde slut på portugiserna. Sista halvtimmen av ordinarie och sen ännu mer på övertiden så tog vi över mer och mer.
 
När det slutligen blev straffar borde nästan portugiserna varit mest lättade.
Våra satta straffar var riktigt, riktigt bra. Inga strumprullare, bara bestämt, pang, bom! Och Carlgren gör en riktigt bra första straffräddning. Då kändes det gött. När vår straffmiss kom på den enda kassa straffen kom dock åter den bekanta svenska känslan av att det skulle skita sig ändå, men.. detta är ju inte vilket svenskt landslag som helst. Återstående straffar sattes och Carlgren frälste med en straffräddning till. Magi! Det perfekta slutet på detta landslags makalösa resa! Och inget snack om att det faktiskt var turneringens två bästa lag som möttes i final.
 
Jag har jublat, jag har sett repriser och jag har kollat på firandet via länk från Kungsträdgården idag, men det går knappt in. Det är så stort och oväntat. Vi är inte Italien, England eller Tyskland liksom, vi är lilla Sverige. Lilla Sverige med en hoppfull fotbollsframtid och med en gul vägg som bevis på att vår fanbas defintivt är en av de bästa (om inte den bästa) i Europa.
 
Tack för resan kära U21! Framtiden är er!
 
 

RSS 2.0