As a bird

Har jag skrivit här på ett tag eller? Nädå, nädå, nädå. Why? För att jag haft en massa att göra med ISM naturligtvis.
Det blir liksom så, som jag varit inne på tidigare, att om man jobbar med webbsaker som hemsidor, Facebook och dylikt så infinner sig en mättnad av att pyssla med det även på privat nivå. Det är lite så det varit för mig.
 
I samband med att jag skaffade Twitterkonto och Instagramkonto till ISM så skaffade jag det även till mig själv privat. Grejen är att jag knappt orkat använda mitt eget eftersom jag ändå skulle vara inloggad och vaken på de andra två kontona hela tiden.
Nu däremot har jag snart all tid i världen att både blogga, driva privata Facebooksidor och Instagram och Twitter om jag så vill. Jag har hintat vagt om det innan, men nu kan jag säga att min timanställning hos förbundet går mot sitt slut och tyvärr utan förlängning denna gång. Tråkigt givetvis, så nu är jag efter månadsskiftet är jag "fri transfer" som det så fint heter.
 
Eftermiddagen igår och några timmar idag har inriktats mot ett antal spontanansökningar. Viktigast nu är att nå ut till så många aktuella man kan medan ens idrottsinsatser fortfarande är färska.
Jag hann även gå igenom x antal jobbannonser igår och sortera dem i kronologisk ordning. Ska söka några av dem senare. Fullt ös med andra ord.
 
Fullt ös ja. Alltså, när man hållit på med så många bollar i luften samtidigt som jag ändå har så kommer det nog kännas rätt skumt ganska snart att kunna ha lyxen att hinna fokusera på färre saker. Jag minns liksom inte när jag senast kunde slappna av någorlunda och inte känna att jag hela tiden borde vara nära något nät för att kunna kolla mail eller vara stand by. Gissningsvis var det precis under julhelgen.
 
Ny framtid, nya möjligheter. Ska man hitta något speciellt positivt så är det väl att jag nu åtminstone kommer ha tid att läsa alla böcker jag samlat på mig.
 
---
 
En kul sak i övrigt var att jag i förrgår insåg att jag inte alls missat årets Oscarsgala, vilken jag trodde gick förra helgen, 16 februari. Jag har alltså undvikit att gå in på imdb i 1,5 vecka (för att slippa spoilers) helt i onödan.
Jag har nu flera dagar på mig att se de sista filmer jag ännu inte hunnit med och söndagsnattens Oscarsfrossa att se fram emot. Alltid finns något positivt runt hörnet!
 
---
 
Hur ISM gick? Strålande! Allt arbete inför som startades upp lugnt i oktober förra året och sedan ökade i extrem intensitet sista månaden gick hur bra som helst. Jag rekryterade också tidigt Henke för att vara min högra hand och från början var väl tanken att vi båda skulle hinna gå runt och göra intervjuer och saker till de sociala medierna. Efter att det beslutats om att vi inte skulle ha webbsändning från mästerskapet utan istället ha liverapportering så planerade jag dock om till ett annat prima upplägg som verkar ha tagits mycket väl emot av de reaktioner jag hört att döma.
Upplägget gick ut på att jag och Lennart Julin delade på liverapporterandet på friidrott.se och så skickade jag ut Henke som reporter i lokalen för att framför allt inhämta korta intervjuer efter avslutade tävlingar från vinnare och/eller tvåor (eller diskade som det blev i ett fall). Han fick även ta över min mobil och sköta instagramandet/twittrandet. Således fick jag hela tiden färska citat att lägga till rapporteringen och göra den än mer levande.
 
Efter lördagen stack jag och Henke hem till mig, tog några öl, käkade revbensspjäll samt kollade på Johan Glans World tour of Scandinavia samt Melodifestivalen. Mycket go avslutning på första tävlingsdagen.
Söndagen blev betydligt mer intensiv med ett stort antal grenar som gick parallellt. Mina fingrar fick skriva som tokiga och Henke fick hurtigt springa runt till x antal ställen i hallen snabbt och jaga intervjuer och leverera.
Efter dagen var vi båda väldans slitna, men desto mer glada för kul hade vi!
 
Kort sammanfattat: Jag är väldigt nöjd med hur det hela föll ut och den respons som kommit på alltifrån de korta intervjuerna på Facebook till liverapporteringen. En mycket värdig avslutning på ett långt arbete.
 
---
 
Sista arbetstimmarna imorgon, sen blir det en lugn kväll följt av bio på lördag med Calle.
 
Ha det!
 
 
Detta ger mig sommarpartykänslor just nu. Ge mig grill och värme!

Höjdhoppscomeback, hårdrocksspelning och melodifestival

En salig blandning i den rubriken. De två sista kan dock sägas höra ihop med tanke på att det var två rocklåtar med i gårdagens deltävling, men det är inte det jag syftar på här.
 
Strax innan fyra igår åkte jag in till Friidrottens Hus och kollade på tävlingen RödBlå Vinter där fokus främst låg på damernas höjdhopp med ett riktigt högklassigt startfält. Förutom hemmahoppet Emma GT hade publiken lockats dit av Blanka Vlašić som gjorde sin officiella comeback efter lång skadefrånvaro.
Tävlingen gick ungefär som man hoppades, Emma vann (1.94, tangerat hallrekord), och Blanka klarade två höjder, 1.86 och 1.90. Ingen floppcomeback och folk verkade nöjda och glada.
Att gå förbi Blanka och utbyta blickar (ibland får man faktiskt skryta lite) i korridoren inför tävlingen är naturligtvis också en bonus :)
 
Efter tävlingen åkte jag med treans spårvagn till via Majorna till Valand. På spårvagnen började ett gammalt original tjôta med mig och vi småsnackade lite större delen av resan tills han gick av. Trevligt och härligt göteborgskt!
Framme vid Valand promenerade jag runt avenyn i ungefär en timme och gick sedan in på Valand och mötte upp med flera gamla barndomskamrater. Vi skulle nämligen se en annan barndomskamrat spela med sitt hårdrocksband, Ravaged.
Efter lite snack och en halvtimmes skön konsert drog vi alla, plus kompisen i bandet, vidare till ett ölhak som skulle ha massa ölsorter sades det. I mitt tycke dock en massa äckliga ölsorter. Ale visste de knappt vad det var och den aleaktiga ölen jag fick smakade diskvatten. Bläsch. Trevligt umgänge dock!
Framåt tretiden stack jag och en av kompisarna hemåt med bussen och sedan delade vi en taxi ut till Romelanda (bussar hit ut på natten, eller rättare sagt efter klockan sju, är bara att glömma).
 
Idag har jag varit småbakis, spelat lite FM och kollat gårdagens melodifestival. Jag tyckte tre av bidragen var helt okej och naturligtvis åkte samtliga dessa tre ut. Två direkt och en efter andra röstningsomgången.
Jag brukar inte hålla med Aftonbladets nöjeskritiker Markus Larsson, men efter denna deltävling skrev han för en gångs skull lite vettiga saker. Roligast är det nedan:
 
"Med tanke på att tävlingen ­ofta går ut på hur stora kändisar deltagarna hunnit bli bland ­barnen skulle Oscar Zia kunna stå på huvudet och läsa högt från en påse ostbågar och ändå gå ­vidare."
 
Så är det nuförtiden, jojamensan.
 
Imorrn blir det jobb.
 
Guld till Sverige i OS i all ära, men när vi ändå är inne på idrott så är det detta som gör mig mest imponerad just nu:
 

Ladda batterierna

Mitt datorbatteri har varit på utdöende under en längre period. Det har de senaste månaderna gradvis försämrats i laddningskapacitet och häromdagen gick det slutligen ur tiden. Jag skulle flytta datorn, drog ur kontakten och vips så dog datorn. Adjöss batteri!

Egentligen beställde jag nytt batteri för längesen. Problemet med det jag då fick hem var att det var spegelvänt. Yey vad glad jag blev. Fick själv stå för returfrakten också. Dubbel-yey.
Efter det fick batteriinköpet ligga på is ett tag. Jag borde väl beställt ett nytt och korrekt med en gång, men det bara blev så eftersom mitt batteri plötsligen började gå att ladda upp igen (antagligen helt felaktig information då det ju dog häromdagen med nästan fulladdat enligt mätaren).

För ett par dagar sedan beställde jag så äntligen ett nytt batteri och tur var det för förut började datorn bete sig riktigt galet.
Jag fick hem batteriet i brevlådan precis idag och när jag stängde av datorn för att byta batteri så kom det hemska felmeddelanden så att man tror att saker ska gå åt fanders. Dock blev det inga galenskaper. Jag bytte batteri, startade datorn och efter meddelande om att datorn avslutats felaktigt och valet "Starta datorn normalt" så var det frid och fröjd igen och nya batteriet fungerar som en klocka. Gött mos.

Mos förresten.. jag har knappt ätit något idag, bara ett par mackor och en kaka. Det funkar inte. Snart blir det film och käk.

Att det är alla hjärtans idag har jag inte märkt så mycket av för övrigt.. mer än att jag hör och ser lite på Facebook då som ploppar upp. För egen del lyser romantiken med sin frånvaro.
Men jag ska ha det mysigt med min film ändå helt mol allena! Fram med maten, lite chips och kanske en whisky så blir det finemang.

Trevlig alla hjärtans på er, singlar och par, ensamstående och familjer!


 
Och lite extra trevlig kväll till alla er som är ensamma.

Facebookdöden

Verkar som att Facebook går en långsam död till mötes. Försämrande gradvis av hur saker visas i nyhetsfeeden.
Förr kunde man se allt, nu kommer bara vissa random saker. Därför skapade jag två egna listor för mina vänner.
Grejen är att i dessa listor ingår inte sådant som kommer från sidor jag gillar. Det från sidorna kommer i nyhetsfeeden. Alltså måste jag följa TRE listor bara för att jag inte kan inkorporera de två jag själv gjort i nyhetsfeeden.
 
Nyhetsfeed: Visar i nuläget saker från sidor jag gillar samt lite random utvalda från vänner som jag inte vet hur det väljs ut. Ska försöka gå in och blocka alla personer på listan så det åtminstone bara kommer från sidor jag gillar där. Blir lättare att hålla reda på då med nedanstående listor som komplement.
Lista 1: För närmre vänner som jag vill se allt ifrån.
Lista 2: För lite mer begränsade posts från inte lika nära vänner.
 
Förut var det på följande vis: ALLA kom i nyhetsfeeden och du kunde gå in på varje person en och en och välja vilka typer av uppdateringar du ville se från respektive person. DET var både smidigt och bra. Så som det är omgjort nu är urfånigt.
Har någon något magiskt knep på hur man får in de nya listorna i nyhetsfeeden så ös på. Jag hittar det då inte.
 
Tänk hur allting kommit och sedan förstörts och långsamt dött ut:
 
Skunk - Jävligt kul när det kom och man kunde lägga in en massa fula bilder hur som helst på en egen profilsida. Led dock av sin egen enkelhet och folk lämnade snart för Lunarstorm.
Aftonbladets chatt - Lite parallellt med Skunk satt mången folk på de fantastiska chattsidorna på Aftonbladet; Saftbaren, Entrén, Discot och så vidare (jag gillade Saftbaren mest, det lät skönast). Jag kan inte komma på någon liknande chattservice egentligen som varit så fri som Aftonbladet ändå var ett tag. Tyvärr kunde inte alla sköta sig och det ledde till slut till att chatten stängdes.
Lunarstorm - Det community som jag gillat mest. Visst, det var mycket fjortiserier och många mindre begåvade inlägg på det allmänna Klotterplanket, men det var lättanvänt och förändrades bara på små punkter och hade trevliga funktioner. Fram tills att man sköt sig själva i foten genom att göra om allt till megafloppen LS8 var det ett helskönt forum.
MSN - Medan Aftonbladets chatt höll på att dö ut växte MSN fram. I många år stod sig MSN starkt. Man mötte visserligen inte nya människor i samma utsträckning som på Aftonbladet, men man kunde hålla kontakten bra med andra eftersom man visste att de var inloggade med snack som huvudfokus (till skillnad från exempelvis Facebook där man inte nödvändigtvis måste vara inloggad för att vilja chatta, man kan vilja kika runt på annat). MSN dog ut ungefär i takt med att Facebook växte sig starkare eftersom man kunde göra så mycket mer än att chatta där, plus att andra chattprogram, framför allt Skype, började konkurrera på allvar.
Jippii - Spelsida för småspel som man spelade mot andra online, typ minigolf, sänka skepp och biljard. Näst bästa chattforumet efter att Aftonbladets chatt gått i graven. Även detta dog ut, antagligen av för dåliga reklamintäkter eller att ingen orkade underhålla det eller nå't. Senaste versionen jag såg (sidan var nämligen ganska global) var typ en variant från England.
Bilddagboken - Som en sorts mjukövergång till det som komma skulle, Facebook. Bilddagboken (som numera går under namnet dayviews) var ganska simpel. Man kunde lägga upp bilder dag för dag, det var/är hela konceptet. Problemet var väl att Facebook tog över och de flesta användare försvann ungefär lika snabbt som de kom.
Facebook - Jätten på listan naturligtvis. Tog över hela världen med sin lättillgänglighet för såväl bildhantering som nätverkande. Lite för plåttrig i början, men fick sedan en allt snyggare design. Dessvärre varar inget i evighet och fokus flyttades från att underlätta för användarna till att göra sidan alltmer kommersiell, begränsande och selekterande. Går långsamt mot sin död likt sina föregångare. Hade troligen sin peak för ungefär två år sedan.
? - Vad nästa steg blir är svårt att säga. Än så länge står sig Facebook ändå starkt, men irritationerna har börjat att gro och det brukar vara början på slutet. Att Facebook skulle "bättra sig" känns lite otroligt i nuläget, men man kan ju alltid hoppas. I annat fall.. vem blir nästa att plocka upp nätverkandets stafettpinne?
 
Bubblare: Helgon, Okej-chatten, Skype, Hamsterpaj, Youtube.
 
---
 
Såja, där fick man ur sig lite! Notera att listan ovan givetvis är ganska subjektiv och med nätverkande som utgångspunkt. Som helhet är givetvis exempelvis Youtube naturligtvis större än vad Jippii någonsin var.
 
 
 
Jag var ganska ensam om att gilla denna låt i Eurovision. Absolut, texten är urtöntig, men melodin i refrängen är riktigt skön.

Objection

Melodifestivalen igen och en ännu sämre delfinal än förra veckan. Igår var det sannerligen inte mycket att hänga i julgran.
Som helhet var väl Stenmarck det som var mest okej. Om jag tvunget skulle välja en finalist till så tar jag transorna då åtminstone deras refräng var helt okej, versen däremot var bedrövlig.
I övrigt.. dansbands-Refreshments, plagiat av 35 låtar till låt med tvivelaktig struktur-Kempe/Sanna, leva på moderna dansvågen utan överdrivet bra sångare-JEM och så vidare. Näe, detta var ingen höjdarkväll. Hellre minns jag Ellen förra veckan.
Kvällens bästa låt och framträdande var Sean Banan och Herreys.
 
För övrigt tycker jag att Anders och Nour är helt okej programledare i sig, men deras manus är bedrövligt och nästintill alla nummer/sketcher i programmet är antingen kassa eller ganska kassa. Tyvärr. Det är lite tråkigt när man vet hur bra komiker Anders är i vanliga fall.
 
---
 
Oscarsfilmstittandet trummar på. Har haft lite uppehåll några dagar, men nu får jag göra en stark slutspurt denna vecka. Galan går söndag natt (16/2) om jag inte missminner mig.
 
---
 
I övrigt är jag fortsatt singel, jobbframtiden är en öppen bok med färskt bläck bredvid sig och sommaren känns alldeles för avlägsen.
 
Jag vill grilla, spana, grilla, hänga, grilla, ta en öl, grilla, bada, grilla, njuta och grilla.
 
Well, that's about it for now!
 
 
 
När låten kom tyckte jag den var hyfsad, men den har växt med tiden. Gillar att slutet av videon känns lite Shakira 2002, som i delar av Objection.

La vie en rose

Arbetat samtliga dagar än så länge denna veckan. Kortare dag idag dock, kände mig färdig jobbmässigt vid lunch.
 
Känner mig lite sliten överlag av många faktorer. Glad och optimistisk, men sliten. En solsemester hade inte suttit helt fel..
Men det får tidigast bli efter februari, när ISM är över och saker börjar lugna ner sig lite.
 
---
 
Sista avsnittet av Paradise Hotel idag. Det finns mycket man kan säga om säsongen som gått, men jag nöjer mig med att konstatera att det i alla fall varit undehållande. Många speciella personer samlade.
Jag vet lätt vem jag vill ska vara vinnare (den som verkar genuint snällast och lättsammast att ha att göra med och bara har hamnat i bråk när han/hon provocerats hårt), men jag tror inte att denne blir det.
 
En annan serie som går mot sitt slut är How I Met Your Mother. Det känns inte lika vemodigt som när man kom till slutet av Vänner, men det är absolut åt det hållet. En sorts märkligt tomrum som blir svårt att fylla.
 
---
 
Det är bara 1,5 vecka kvar till Oscarsgalan och jag har ett antal filmer kvar att gå igenom. Jag är ganska på det klara med vad jag anser i de största kategorierna, men har ett par filmer kvar i dessa som jag inte fått tag på än.
 
---
 
Nu ska jag lyssna på lite musik och försöka vända min negativa trend i FM. Efter en lysande inledning med avancemang från min grupp i Europa League och som högst fjärdeplacerad under första halvan av säsongen i Premier League så har laget brakat ihop fullständigt och inte gjort mål på 8 (!) matcher. Vinterns transferfönster som just öppnat blir mäkta viktigt..
 
Och ja, sen ska jag klippa ihop en film i jobbsyfte också.
 
---
 
 
 
Spoilervarning: För den som inte sett How I Met Your Mother men tänker göra det så ska ni undvika ovanstående musikaliska video.

Helg i Uddevalla och titt på Melodifestival

Spenderade lördag-söndag hos Henke i Uddevalla.
 
Vi började lördagen med att ta en fika på stan och snacka skit, sen fortsatte vi till Systemet och införskaffade en flaska rött och några öl. Därefter blev det matinköp till kvällen innan vi stack hem.
Efter några timmars FIFA, där vi hade så mycket oflyt som man kan ha i princip, lagade vi mat och bänkade oss inför kvällens spektakel, del 1 av Melodifestivalen.
 
Yohio var helt okej, men inget fantastiskt, en välgjord radiopoplåt i mängden. Att den skulle gå vidare var väl kvällens lägsta odds på med tanke på fanskaran.
Paparizou kändes Bondlåts-inspirerad och hade en ganska bra refräng, men versen var riktigt platt. Min nummer två för kvällen kan man väl säga.
Bäst? Låten som jag faktiskt slängde en röst på och som skrällde sig vidare med Ellen Benediktson. Inte bara kvällens bästa låt utan också kvällens bästa röst. Helt välförtjänt vidare. För övrigt kom jag inte fram när jag försökte rösta under första röstningsomgången, det säger en del tycker jag om att den var poppis. Andra rundan kom jag fram.
Resten av bidragen är inte värda att nämnas.
 
Efter festivalen blev det lite mer FIFA tills vi tröttnade, därefter såg vi på Big Lebowski, vilket idag känns lite sjukt. Några småsaker under helgen gjorde att jag framstod som synsk och inte kändes det mindre så efter att jag valt ut just den filmen att se på. För någon timme sedan såg jag nämligen att en av skådespelarna i filmen, Philip Seymour Hoffman, just dött. Så nu i efterhand känns det typ som att man såg filmen igår som en hyllning.
Absolut, det är garanterat bara en slump, men när det kommer flera saker på rad så blir man ändå lite småundrande.
 
Idag vaknade jag ett par timmar innan Henke och låg och löste korsord och läste. När båda sedan vaknat blev det frukost och lite snack och FIFA tills det blev dags att åka med tåget.
 
Sedan jag kom hem har jag hunnit söka ett jobb och chatta lite. Ska äta lite nu och se någon film tror jag.
 
Tjing!
 
 
Filmens skönaste skratt av Mr. Hoffman ^^

RSS 2.0