Blandade instick

Lite blandade känslor senaste två veckorna. Eller ja, egentligen har det väl varit så länge att många känslor blandats, men på senaste tiden har även gamla typer av känslor så smått blandat sig i leken, inte bara alla aktuella. Och det är egentligen bara bra. De gamla behövs så man inte tappar bort sig själv.
 
Jaja, är man grubblande känslomänniska så är man!
 
---
 
Göteborgsresan var fin sånär som på halsbrännan från helvetet sista natten och påföljande dag. Och om vi frånser ett visst kryss mellan IFK och HBK också förstås..
I övrigt helt okej väder och vi hann bland annat med en finfin tur med Paddan, vilken jag inte åkt sen högstadiet eller gymnasiet, minns inte riktigt.
 
Märkligast: Toaletterna på biokomplexet Bergakungen har inte längre herr- och damsymboler på respektive dörr. Båda ingångar har nu nån sorts pridesymbol istället. Jag gick min vana trogen in på det som varit herrarnas oavsett.
 
---
 
Kroatien närmar sig! Ska bli rejält skönt att få försvinna iväg ett tag till nya miljöer. Inget ont om Karlskrona som stad (undantaget den ständiga jävla blåsten) men jag jobbar fortfarande på att få det att kännas hemma.
 
---
 
Grannen som har lägenhet vägg i vägg med min sovalkov är ett kapitel för sig. Låt oss säga att han har en genomträngande röst, gärna kommer hem packad och högljudd mitt i natten och drar igång stereon samt så sent som i lördags natt hade en ytterst odiskret kinky sexfest hemma hos sig (nej, det gick inte att ta miste på, tänk Fifty Shades fast med ett par deltagare till av båda kön). Perfekt godnattsaga när man just har lagt sig för att sova vid halv tre-tiden!
 
Alltså, folk får göra precis vad de tycker är skoj, det bryr jag mig inte ett dugg om, men bor man i lägenhet och inte har extremt ljudisolerade väggar så bör man ha liiite bättre vett kan tyckas..
Oh, well. Det är tur jag har oerhört lätt för att somna oavsett oväsen runtom.
 
---
 
FM-suget har kommit tillbaka! En save där jag och Erik kör Bilbao respektive Betis är åter på agendan som i så många FM:s tidigare. Gött så!
 
---
 
Till sist: Orkar knappt ens kommentera tillståndet för IFK Göteborg just nu. Inte mer än AVGÅ JÖRGEN!
 
---
 
"The future is not set."
 
 

Nightmare on Broad Street

Jag drömmer väldigt sällan överlag och jag drömmer extremt sällan mardrömmar. Inatt hände det dock att hjärnan fick för sig att jävlas. Huvaligen..
 
Nattens mardröm skulle jag ranka som delad etta av allt marigt jag drömt. Det var inte så mycket att något hände (ingen som dog eller ben som kapades, monster som jagade en eller såna grejer) utan mer den allmänna stämningen, lukterna och känslorna samt en lite mindfuckande avslutning.
 
Jag vaknade helt uppe i varv klockan 02:30 nånstans och gjorde mitt bästa för att direkt tänka på annat så att jag inte skulle behöva minnas drömmen, så snabbt försökte jag ändå reagera. Därav att jag inte minns så många detaljer längre, vilket är väldigt skönt. Men vissa har hängt kvar.
 
Det jag kommer ihåg är ungefär följande tre scener som följde på varandra. Om det kom fler före eller däremellan minns jag ej.
 
Scen 1
Natt eller sen kväll, mörka gränder, dystopiskt, tyst, kallt, vaga vindar. En liten öppen yta, i övrigt höghus som knappt hade några fönster. Nedsläckt överallt. Ytterst få människor rörde sig ute, om det ens var människor. Det såg mer ut som svartvita vålnader som i tystnad långsamt gick/flöt intill husväggarna ensamma eller två och två. De störde ingen och verkade inte vilja bli störda.
I denna miljö kände man sig ensam, trots att figurerna rörde sig i närheten då och då. Ingen känsla av fara, bara att man hamnat på en sorgsen plats.
 
Scen 2
Den vidrigaste platsen. Någon gång mitt på dagen, gråmulet i luften, småkvavt, ute på landsbygden. Grusvägar och någon form av förfallen gård där man tidigare verkade ha haft djur. En stor grishage med gyttja. Massvis med flugor precis överallt, stanken outhärdlig. Piss och annan avföring som inte gick att fly ifrån. Av någon anledning gick jag igenom en sorts halmflätad öppning och vadade vidare in i gyttjan. Känslan var att gyttjan och stanken fanns överallt, men att jag ändå var tvungen att gå igenom denna sörja av ruttna stanker och bakteriehärd för att komma ut nån annanstans och försöka fly bort.
Inga andra människor eller djur fanns här, det var bara en övergiven, nedgången rest av civilisation.
 
Scen 3
Jag vaknade upp i ett extremt litet rum. Lågt, vinklat tak, vitmålade väggar, inga tavlor. En liten garderob med blå dörr fanns till vänster om sängen. Dörren ut var i andra änden av rummet, vilket var lika långt/kort som den lilla säng jag låg i.
Just när jag vaknade trodde jag att jag vaknat på riktigt ur mardrömsscenerna ovan, men insåg rätt snabbt att något inte stämde. Miljön var obekant och jag kunde inte röra mig. Förvrängda, mumlande röster hördes utanför dörren.
Jag försökte ropa efter min bror, som jag måste ha uppfattat vagt bland rösterna utanför, men det enda som kom ur munnen var ett hest viskande av hans namn.
Efter en stunds lätt panik och ansträngning lyckades jag äntligen få kroppen att svara och jag kunde häva mig ur sängen. Längre än ner på knä kom jag dock inte, benen bar mig inte och verkade ha allmänt jättesvaga muskler.
Stödd emot sängen med ena armen började jag känna paniken sprida sig igen och en tanke slog mig: "Hur länge har jag egentligen legat här, eftersom benen är så svaga?"
Jag var helt säker på att jag gått och lagt mig med inte alltför kort skägg (vilket var fallet i verkligheten så den tankegången minskade inte direkt känslan av realism) så logisk som jag är förde jag långsamt den högra handen mot min haka för att känna efter – någon hade rakat och ansat skägget.
Det enda detta kunde tyda på var att jag kommit ur någon form av koma. Paniken nådde nu sitt maximum och jag vaknade med ett ryck, denna gång i verkligheten i min lägenhet på Bredgatan. Det tog några sekunder att samla tankarna, men sen kom det sedvanliga yttrandet när en mardröm har drömts och man vaknar: "Fy fan vad skönt.."
 
Vissa saker dröjer sig kvar i minnet och ovanstående kommer vara en sådan.
Man tänker sig ofta helvetet som en plats där det brinner överallt, folk torteras och så vidare, men det ovan..
Det kanske inte låter så megahemskt mycket av det, men upplevelserna när man var där var liksom enbart ensamhet, obehag, hopplöshet, stank och sorg.
Kanske var det en sorts skärseld snarare än helvetet, vem vet.
 
Må detta helvete eller limbo till varje pris aldrig mer besökas. Jag säger som Groucho:
"I intend to live forever, or die trying."
 
 

Kraften

Vet inte om jag utstrålar nån speciell, positiv aura just nu eller nåt, men folk har varit extremt pratsamma och trevliga mot mig de senaste dagarna. Har känt mig rätt så lugn och harmonisk på senare tid, men ändå, går sånt in i andra så starkt? Och då menar jag inte bara med folk jag känner utan även andra överlag, exempelvis i landstingets kontor för nyckelutlämning eller liknande.
 
Gött i vilket fall! Det är alltid kul när andra skiner upp och tycker man är trevlig att prata med. :)
 
---
 
Annars då?
Annars är det ytterst nära långhelg i väst med familj- och vänhäng. Det ska bli mycket gött! IFK mot HBK på plats på måndag, bara en sån sak.
Och sedan är det inte långt kvar till Kroatien. Gahl så härligt det ska bli!
 
I övrigt..
 
..knallar jobbet på. Väldigt lugnt nu på sommaren och inga administrativa registerkriser har uppstått.
..var jag på massage i tisdags. Mycket gött! Jag försöker unna mig det då och då. Man ska unna sig saker här i livet, det finns liksom inget att vänta på. Kan du ge dig själv en present ibland så gör det!
..har jag börjat köra igenom ett 15 år gammalt Star Wars-spel efter mångårigt tjat från en viss yngre släkting med samma far och mor som jag själv. Man blir aldrig för gammal för spel och ska gör det man tycker är kul, det är inte svårare än så. Väntar ivrigt på att kunna använda kraften! Än så länge är jag bara nån simpel scout som leker med vanliga sketsvärd och blasterpistoler.
..undrar jag när den där sommaren tänkte behaga visa sig på allvar? Jäkligt halvfjösigt än så länge. Prognosen för närmsta två veckorna är liksom 17–19 grader och halvklart. Wow, upphetsande. Förvisso var sommaren rätt sen förra året så jag väntar mig egentligen inga underverk "redan", aber ändå.
..känns det bra att ha fått igång bloggandet lite igen. En viss kreativitet vaknar inom en som fått vara alldeles för tillbakalutad under långa perioder de senaste åren.
..gymmar jag fortsatt 1–2 gånger i veckan. Det blir inte roligare, det är lika trist hver gang, och det är inte ett dugg skönt (undantaget känslan "Äntligen är plågan över!" som infinner sig när man kommit ut ur lokalerna). Men, men det är ju trots allt hälsosamt. Enda anledningarna till att jag pallrar mig dit är för att hålla kroppen igång och kunna äta lite som jag vill utan att förvandlas till Edward Bloms tvilling.
..blir jag inte direkt mindre sugen på onyttigheter av att träna, tvärtom. En del härligt kall, skummande öl väntar i långhelgen.
..har det blivit på tok för lite grillande än så länge i år. Det får bli skärpning där.
 
Höres troligen efter långhelgens bravader, tjo!
 

RSS 2.0