En opålitlig pjäs - och en pålitlig Richard

Har börjat se ett mönster (eller monster) när jag startat min stationära dator. Om ni minns så har vi en historik av en jävla massa problem med nätet i detta boende. Främst berodde det på att Kopparstaden bytte markleverantör (eller nåt sånt) men nu när jag inte använt den stationära på ett bra tag och inte haft några problem med nätet börjar jag misstänka att den gamla grunkan kan vara en av anledningarna till de mer lättlösta nätproblemen vi haft.

Att jag tror så starkt på att den stationära är en orsak är att jag nu haft igång den två gånger de senaste två dagarna och nätet har småkrånglat båda gångerna, främst alldeles nyss då det dog helt. Efter diverse ryckande och istoppande av sladdar så funkade nätet först igen när jag inaktiverade den stationäras anslutning.. Härligt.

Nåja, nu vet man bättre än att inte sitta på stationära så mycket om man är surfsugen, även om det är den jag använder till att skriva min fotbollsuppgift nu.

---

Dagens andra trevliga var vändningen från att nästan bli utslängd ur lägenheten till att alla problem var ur världen.
Kopparstaden har gjort stickprov för att se att man pluggar minst 75% på Högskolan Dalarna. Självklart ska mitt första sådana stickprov komma den enda terminen i mitt liv som jag har majoriteten av studier förlagda på andra orter (två i Malmö, en i Halmstad, två här).

Utdrag ur mailkorrespondensen med Kopparstaden:

Kopparstaden: "Om intyget från Högskolan Dalarna bekräftar det du skriver så räcker det med intyg från dem. Annars skickar du in från båda. "
Jag: "Bifogar det intyg från Högskolan Dalarna som gäller kurserna på plats. När det gäller kurserna jag läser på distans i Malmö och Halmstad finns inget lika smidigt sätt att hämta hem intyg på som på Högskolan Dalarnas hemsida. Medskickar därför även diverse dokument som kan styrka det jag säger. I dessa syns tydligt datum och kurserna i fråga." [Skrev sen även tydlig uppställning över alla kurser och poäng]
Kopparstaden: "Tack för intygen men för att få hyra en studentlägenhet behöver du läsa 75% vid Högskolan Dalarna. Dvs du behöver vara registerad på 22.5 HP vid HDa. Du kan inte räkna med poäng från någon annan Högskola tyvärr. Kommer du att läsa mer till hösten vid HDa?"
Jag: "Ja, som jag tidigare skrivit så studerar jag inom ett treårigt program och det är bara just denna andra termin mitt andra år som är valbar. Till hösten (och nästa vår) är det således 100% studier vid Högskolan Dalarna igen och jag har aldrig haft några andra tankar än att bo kvar. Sammanlagt har jag studerat och bott i denna lägenhet i fem år (med ett uppbrott på två år då jag bl.a. jobbade efter min första treåriga utbildning). Detta är den enda termin under alla år som majoriteten av studierna är förlagda på andra orter, något som ingen informerat skulle vara några som helst problem då de i slutändan ändå räknas till programmet."
Kopparstaden: "Vi är glada att du så gärna vill bo kvar! Då kör vi på det och du får ha en trevlig helg!"

Så lätt var det ^^

Nu är det dags.. uppgiften ska skrivas klar. Banne mig.


Nobody messes with our house


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback