Davoda

Förra året styrdes kosan mot Sicilien för en veckas härliga upplevelser. Hotellet låg lite off, men utsikten och övrig service gick inte att klaga på. Gratis transporter med minibussar från hotellet till närliggande orter skedde kontinuerligt så att det låg avsides gjorde inte så mycket.
Vi hann uppleva tre närliggande städer/orter, den godaste risotto jag ätit, vandring på Etna och foten av Stromboli samt en kryssning mellan öar med obegränsat billigt vin, bara för att nämna lite.
Allt som allt var det en mycket trevlig resa som man kunde unna sig när man nu börjat tjäna lite pengar.
 
I år ligger fokus på ett annat europeiskt resmål. Igår bokades nämligen två veckor i Kroatien, ett land jag varit sugen på ett bra tag. Priset för denna resa är ungefär detsamma som för resan till Sicilien, men alltså en vecka ytterligare. Vi visste redan när vi valde Sicilien som resmål att det förmodligen skulle bli en av de dyraste reseplaneringarna vi startade med direkt, men så fick det vara. Har man bestämt sig så har man.
 
För min del började intresset för att åka till Kroatien väckas för några år sedan då Mästarnas Mästare spelades in där. Naturen och utsikten som visades med en massa vackra berg var helt enkelt för lockande för att inte bli nyfiken på.
Andra ytterst viktiga saker som lockar utöver natur och klimat är öl och ölpriser till exempel. Av de kroatiska öl jag druckit har jag gillat samtliga.
 
Stället vi ska till heter Baska Voda. För er som sett Johan Falk-filmerna och Carl Démans imitationer så blir nog detta inläggs rubrik mer förståelig. Davoda är namnet på en skurk och sägs lite lagom coolt av Johan Falk och i Démans imitationer.
Så fort vi hörde namnet Baska Voda blev det med bakgrund av ovanstående oundvikligt att vi varje gång började uttala det på samma "coola" sätt. Vi har god humor, oh ja!
 
Temperaturen beräknas ligga runt 30 grader när vi ska dit i sommar. Gångavstånd till strand, närliggande centrum och ett fett berg som fond som kan vandras i någon härlig dag.
 
Längtan är som ni kanske förstår rätt så stor.
 
 
 Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback