MF

Nå, en liten kommentar gällande årets festival utlovades ju senast och såhär dagen innan sista sållandet med alla bidrag framförda passar det ju sig ganska bra.
 
Av de få bidrag jag gillade lite extra i år har inget gått direkt till final. Två befinner sig i andra chansen och ett åkte ut direkt. Sedan finns det några som går att lyssna på, men inte direkt gör att jag hoppar högt.
 
1. Samir & Viktor  Bada nakna
Det bidrag i år jag överraskande nog tyckte mest om (deras bidrag förra året tyckte jag var bedrövligt). Versen gick att lyssna på och refrängen var faktiskt riktigt skön, glad och somrig. Jag ser redan framför mig hur denna kommer spelas om och om igen om det går bra för Sverige i fotbolls-EM.
Lite komiskt i sammanhanget blir det att detta var första låten ut av alla. Med andra ord anade jag föga att jag redan fått höra årets nästan enda "höjdpunkt" och att det sedan mest skulle bli en lååång vandring mot finalen.
 
2. SaRaHa Kizunguzungu
Glad Lejonkungenfeeling, mysig med go melodi. Jag håller den i princip lika högt som föregående låt. Kanske ännu högre med ännu fler lyssningar. Jag är kluven, men gillar i vilket fall båda mest i år. Positiva på olika sätt.
 
3. Swingfly feat. Helena Gutarra  You carved your name
Redan när Swingfly var med 2011 med Me and my drum diggade jag stilen. Den låten var bättre, men årets bidrag var också helt okej.
 
Övriga som gick någorlunda att lyssna på: Dolly Style Rollercoaster, David Lindgren We are your tomorrow, Isa I will wait, Lisa Ajax My heart wants me dead, Eclipse Runaways, Molly Sandén Youniverse.
Och bland dessa lär jag inte lyssna särdeles ofta på de tre sistnämnda.
 
 
Bäst i år
Jonas Gardells schlagerskola samt dramatenskådisarnas texttolkningar. Det säger ungefär allt om hur högt jag rankar årets festival.
 
Sämst i år
Ptja, räcker väl att jag tycker att det är det svagaste startfältet sedan 1965 års festival där operasångaren Ingvar Wixell framförde samtliga bidrag.
 
Sammanfattningsvis..
..ser jag fram emot Eurovision och andra bidrag än våra. Vinner vi med vad vi än skickar i år ska jag också bli artist.
 
 
Som avslutning på detta musikinlägg tar vi låten jag haft i huvudet i flera dagar.
Sen jag hörde den första gången till filmen i fråga har jag inte hört den igen förrän den framfördes på Oscarsgalan.
Jag tyckte den var lite svårbestämd första gången, men sen har den bara växt och växt. Me like.

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback