Att bli unset hälsosammare

Nu får det vara nog. Dags att krympa en aning. Lösning?
Jo, byta ut allt ätbart som är lockande på natten till vatten. Det är en mäkta god början.
Vad mer? Försöka röra mig lite mer, det sägs vara bra i alla fall.
Jag tänker att om jag slänger på en film om dan och gör nåt aktivt under filmen så blir jag inte så fantastiskt uttråkad som jag skulle bli om jag bara gjorde nåt aktivt och ingenting mer.
 
Träna har aldrig varit min grej. Jag har varit inne på det förr.
Fine att man gillade vissa aktiviteter i skolgympan (typ innebandy, volleyboll, badminton och en radda lekar) samt inte bangar om det skulle dra ihop sig till en kompismatch i fotboll, men utöver det.. nej.
Varför? Ptja, till skillnad från många andra som älskar att träna så gillar jag inte alls känslan av att ta ut mig helt. Inte heller gillar jag att känna svetten flöda över hela kroppen.
Det enda jag egentligen gillar med träning i sig är när det är över och man får hoppa in i duschen. Den duschen är väldigt skön.
 
Hur jag ändå kan gilla en kompismatch i fotboll och de andra sakerna jag nämnde? Är det inte risk att man bir väldans varm och tar ut sig då?
Jo, givetvis, men då tar känslan av lek och rolighet överhanden. Och det är snarare min envishet och vilja att kämpa för lagets eller jagets bästa som för mig framåt än någon uthållighet eller vilja att förbättra mig fysiskt.
 
Med detta sagt kan jag definitivt bli bättre på att vara aktiv, det vet jag mycket väl. Och det ska jag bli.
Förutom julbord och dylikt som komma skall längre fram så blir det mindre småätande, mer vatten och mer aktivitet.
Om jag med nuvarande kosthållning och aktivitet knappt förändras och snarare håller ett status quo så borde små förändringar likt ovan leda till att jag minskar i omfång, och det är det jag vill uppnå.
Jag är på intet sätt någon tjocksmock och jag har inga ambitioner om att bli någon Arnold, men jag vill bli lite mer som när jag var yngre i fysiken.
 
Det är inga svårigheter, det är bara att bestämma sig och sedan inte avvika från den inslagna vägen.
Easy peasy.
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback