Träningsryck

Ibland får jag mina infall.
 
Jag och idrott har en ganska speciell relation. Jag älskar idrott, framför allt fotboll, friidrott, landslagshandboll och landslagssimning. Däremot är jag urusel på att själv aktivera mig. Jag har skrivit om det många gånger i bloggen, vad jag gillar och inte gillar med träning. Men ibland får till och med jag lite träningsryck. Möjligen kan det denna gång delvis ha orsakats av alla imponerande prestationer i Skid-VM, inte minst av Olsson och Kalla.
 
Huvudmålet de få gånger jag bestämmer mig för att träna en period är dock att jag ska gå ner lite i vikt. Så har det alltid varit. Inte för att jag är fet, men jag saknar tiden i gymnasiet och början av högskolan när jag var rätt smal och vägde typ 70 kilo. Att bli någon bodybuilder finns inte på kartan och jag har heller aldrig sett någon jätteattraktion till människor som ser ut som levande Terminators. Om jag vill kramas med nån vill jag att denne ska vara lite gosig, inte stenhård som en frösabox.
 
Träningsrycket jag fick nu blev ett pass som ska främja magmuskler. Efter avslutat pass får jag dock säga att jag är ganska säker på att det snarare är armarna som kommer att känna av träningen imorrn. Den andra övningen i respektive set var den klart tuffaste. De övriga var inte så farliga, mer än att den fjärde var väldigt obekväm för fötterna och tårna. Jag får nog ha skor på mig nästa gång.
 
För att vara totalt otränad så får jag säga att nyss nämnda pass gick överraskande bra och relativt enkelt. Killen i videon frustar ju som en tjur ibland. Förvisso ser det ut att vara varmt som fan där han står och tränar, men ändå.
Visst, jag tog det lite långsammare än honom i vissa partier, men i några körde jag på snabbare (t.ex. sista och näst sista övningen i sista setet, jag brukar alltid ha sparade krafter i någon magisk reservbank).
 
Efter första setet tänkte jag, som vanligt när jag börjar träna, "Fan, varför utsätter jag mig för detta..? Boooring!", men när jag var klar med allt så kände jag ändå "Mjo, jag kan nog pyssla med detta en gång per dag, det kan funka." Inte för att det är roligt, definitivt inte. Men för att det är hälsosamt i en lite lagom dos och inte tar så mycket tid i anspråk. Då är det helt okej.
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback