Melodifestivalen Del 4 och Marcus på besök

Precis som förra helgen fick jag besök lördag-söndag. Denna gång var det Marcus, min bästa vän från första Falusejouren, som kom och hälsade på. Kul att ses igen äntligen efter lång tid!
 
Vi hade en relativt lugn helg med käk på Söder och rödvin och onyttigheter till Melodifestivalen sen på kvällen. Och en massa skratt.
Det är skumt hur lätt man kan kommer in i gammalt snack med vissa folk man inte träffat på länge, liksom hur man direkt känner att det flyter på som det alltid gjort.
 
Melodifestivalen
 
Detta var den sämsta av delfinalerna hittills vad gäller helheten. Öppningsnumret var ganska dassigt i jämförelse med de fyndiga nummer som varit i de andra tre delfinalerna.
 
Midnight Boy Kvällens bästa låt. En välgjord 80-talsdänga som visade att det går att skapa sådan musik även idag, det är inget som var exklusivt för 80-talet. Att den kom sist lägger jag inget värde i. Detta var en delfinal där det var ganska uppenbart vad som skulle gå till final.. Jag kommer till det snart.
 
Caroline Wennergren Många år har gått sedan man fick höra denna donnas sköna stämma igen i större sammanhang. Låten denna gång var inte lika bra som den hon hade när det begav sig första gången, men helt okej.
 
JTR  Kass, tunn låt och ytterst svajiga sånginsatser, speciellt från en i gänget. Att låten skulle gå till final var givet, det var ju tre små snyggpojkar och sådant får x antal flickröster på sig.
 
Hasse Andersson Helt okej, svängig låt. Klassiskt sommarmysig kan man säga. Gick åtminstone till andra chansen.
 
Dinah Nah Nah, detta var inget att hänga i julgranen direkt. Eftersom sångerskan tydligen ingått i Caramell på sin tid så hoppades jag på lite gammal skön tuggummipop, men så blev icke fallet. Bedrövlig låt.
 
Annika Herlitz Kvällens bästa röst i en Disney-aktig låt räckte tyvärr inte. En av de bättre låtarna under kvällen, men slutade näst sist.
 
Måns Zelmerlöw Den märkligaste låten jag hört på länge. Skitskum komposition och Måns kom inte ens in ordentligt i början. På det hela taget en usel låt. Men vad gör det när Måns står vid mikrofonen? Han hade kunnat gå in och dra en limerick och ändå gå till final. Kvällens flickfavorit nummer två.
 
 
Jahapp, det var årets alla bidrag det.. Vad ska man säga? Om jag summerar snabbt så har jag två i final just nu som jag gillar mycket, Jon Henrik Fjällgren och Mariette. I andra chansen har jag Dolly Style. Kommer någon av de tre vinna? Möjligen, möjligen samen.
 
 

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback